Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Elementál a pszionikus létsíkról
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A pszi elemi létsíkján a levegőt tömény pszionikus energia tölti be, minden túlbuzog a mentális kiteljesülésektől. Persze még Elenios leggyakorlottabb avatárjának számára is botor vállalkozás ezen a létsíkon kalandozni, hiszen e létsíkot olyan elementálok lakják, akik nem kegyelmeznek holmi jött-ment betolakodóknak.
Nézz szét a galériában!
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái verseny - 2024. július 14., Vác
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 27., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái verseny - 2024. június 20., Szeged - Barcraft

A lista folytatása...
TF help (6658)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)
HKK kérdés? (47145)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | ...
Nézet:
Nyitott kapukat döngetsz. Vagyunk páran még, akik ugyanezt mondjuk.
Egyelőre azonban még nincs döntés, és akár még az is lehet a végső szó, hogy így lesz, ahogy mondjuk. Türelem.
 
akkor ez röhelyes, el kene menni nyelvtan órára

ráádásul a logisztikuson az áll, hogy a keres szó szerepel nem pedig karakterlánc, a sikeresben nincsen keres szó, mert a szó az, hogy sikeres így egyben

no comment
 
Ezt nem Nika állítja, hanem ez az ítélet született a behós jellemeken.
 
Mi ez a kurva nagy faszsag öregem?
"A sikeresben ott a keres karakterlánc. Őt nem érdekli a magyar helyesírás. Mert hàt,programozó aggyal gondolkozik"

Ki mondta, hogy programozó aggyal gondolkodik?

A sikeresben nincsen benne a keres szó, mert a sikeresben a siker szó van benne, ami kurvara messze van a kerestől, ami ráádasl egy ige, a masik meg egy főnévből képzett melléknév.
 
Ja és ha már itt tartunk, (ha van online ha nincs).
Nekem jobban tetszene ha itt a jelenlegi oldalon lenne egy olyan lapkereső amiben pl ki tudom keresni azokat a lapokat aminek a nevében nem szerepel 'r'-betű. ja és ezt nem úgy hogy lesz egy kapcsoló hogy nincs benne 'r' betű.

Mondjuk el tudnék képzelni olyan advanced keresőt mint pl a gmail levelezőjének van, saját "query" nyelvel pl.: https://lucene.apache.org/core/2_9_4/queryparsersyntax.html. Így pl ki lehetne keresni azokat a lapokat aminek a szövegében van keres és dob szó egyszerre és emellet piros a színe. (context free search :P)

Emellet lehetne egy pakli szerkesztő amiből aztán lehetne megosztani kész paklikat. (természetesen erre azért kellene igény felmérés)

Szóval az lenne a kérdés hogy ezekre csak nekem van igényem (és írjam meg magamnak ha kell ilyen ), vagy más is szeretne ilyet? Vagy netalántán már máskor is felmerült a téma.
 
Szerintem azért nem jó a hkkonline analógia, mert ott ilyen lap be se jöhetne. A fő probléma a nyelvesítésből fakad. Ugyanis angolul más lapokra fejti ki hatását mint magyarul, főleg ha rész karaktersor is engedélyezett.

Amúgy attól hogy valaki programozó nem gondol a szóra másként, csak arra hogy ha ezt le kéne kodolni, mi lenne a megoldása. Ebben az esetben a karakter lánc egyszerűbb lenne természetesen.
 
Elfogadom, HA megjelenik erről egy írásos faq. Amúgy szerintem nagyon rossz analógiákat szülne, szóval ha így lesz, ahhoz még véletlenül sem adom a nevem.
 
Meg nincs faq.
A logisztikus kepessege annyit ir "lapot amin"... tehat a szinesito szovegben, illusztrator vednok laptervezo neveben, sot ha valahova az illusztracioba elrejeten egy "keres" feliratot, az is szamit.
Mondjuk ez mind okorseg csak azert mert a lap keszitesenel lesporolrak a "lapot, aminek szovegeben" megfogalmazast helysporolas miatt...

Az egy masik kerdes hogy a logisztikus kepessege azt irja: "keres szo". Erre a megfogalmzasra nincs az a logika ami megkerulheti a magyar helyesiras szabalyait. Azaz azok az osszetett es kepzett szavak johetnek csak szamitasban amiben a keres ige mint a szoosszetetel tagja vagy mint szoto szerepel. A sikeres szo szotove a siker fonev. Ku..ra nem szerepel benne a "keres szo".

Mindez 13 karakernyi szoveg megsporolasanak a "gyumolcse". A Kiado rontotta el a Kiado javitja. Kell a faq sot a szabalypont kirgeszites is. Addig a versenybiro dont sajat szabalyertelmezese alapjan de kovetkezetesen.
 
Alapvetően ez nem egy szabaly hanem logikus gyakorlati megszokas. Mivel korabban a lapokon ez rajta volt, ezert a jatekosok igy csinaljak. Mint mondom megszokasbol. Sajnos nincs leirva. De ha valaki megmutatja h hol van erre irott szabalypont azt megkoszonnem.

Es igen a paklibol/kiegeszito paklibol valo keresesre vonatkozo szabalyt siman le lehetne altalanisitani. A kezbol valo dobas azonban mas teszta. Azt ra kell vezetni a lapra ugyanis ahany dobatas annyifele. Nehez jo altalanos szabalyozast alkotni ra.
 
Sziasztok!

Lehet lemaradtam valahol de a kiado nyilatkozott a Goblin logisztikus mukodesevel kapcsolatban?

Az erdekel hogy tud-e keresni olyan lapot amin siKERES kijatszas szerepel, illetve keres-e Italkeverest (kincsKERESes itala).

Koszi,
Dev
 
Ez a legegyszerűbb

Mondjuk, ha mindhárom ott van a gyűjtőben, vagy a pakliból kiveszünk 3-at, akkor szerintem nem feltétlenül kellene. Ha a versenyen nincs paklilista, és nem tudunk 3-at kidobni a deckből, akkor szerintem igen.
 
Az 5698-as kérdés inkább egy érv volt amellett, hogy a Gomaknál szerintem kell kezet mutatni, akkor is, ha nincs benne a megnevezett lap.
 
Tudom, de akkor miért kérdés a Gomak?
 
Alapvetően az a szabály, hogy ahol bármilyen lapot kereshetsz, ott nem kell megmutatni, ahol korlátozva van, hogy milyen lapot kereshetsz, ott meg kell, hogy az ellenfeled ellenőrizni tudja, hogy nem Techifluxot kerestél pl. őshangya herével
 
Igen, versenykiiras update-elve.
 
Nagyon tippre azt mondanam h uj kieges draft lesz.
 
Miből lesz a draft?
 
valóban. ez esetben kell itt is, talán tényleg csak ősi legendáknál meg idővihvarnál nem kell ami így meta lapok közül beugrik (meg biztos van amit kihagytam).
 
(kivéve Varázslónőt)
 
Asszem varinőnél nem mer lapot keres, de herénél igen mer sheran lényt.
 
korábban tuti volt szabály, hogy azon keresések , amelyek feltétellel ekresnek azokat meg kell mutatni.
 
Ha Varázslőnővel, herével stb. keresek lapot, akkor is meg kell mutatnom, hogy tényleg a feltételnek megfelelőt kerestem-e, pedig nincs rajta a lapon. Vagy erre van külön szabálypont?
 
Egyetértek. Ez a szabálypont általánosítható, és kivezethető a lapokból. Ezáltal is rövidül a szöveg.
 
Ezt valahogy éreztem, csak felettébb magabiztosan és hevesen tette (ráadásul rutinos játékosról volt szó), így úgy voltam vele, hogy OK, vigye.

Mindenesetre akár így van, akár nem, úgy látszik még sem olyan egyértelmű ez a lap.
 
Értem én a Kiadói szándékot, és a mögöttes indokokat, de jelen pillanatban semmi okom nincs arra, hogy ha rám játszik valaki egy Gomakot, akkor megmutassam a kezem. Se szabály, se a lap nem utasít erre.

A játékosok megszokásból (a többi, kézből dobató lap analógiája által) mutatják a kezüket, de ez teljesen önkéntes jelen pillanatban. Az pedig hogy az ellenfél nézze át a paklimat még így sem vezethető le a lap szövegéből. Ha tévedek, bárki javítson ki. De jelenleg ez a nagy büdös helyzet Gomakilag.

És én kérek elnézést, hogy ez a lektorálásnál nem merült fel senkiben.

Az amúgy egy nagyon rossz hozzáállás lenne, hogy élből azt feltételezzük, hogy az ellenfél csal. Ennek ellenkezőjét kell feltételeznünk. A kéz megmutatását illetve a pakli átnézését le kell faq-zni (ha ez a kiadói szándék), mivel jelenleg ez nincs benne a lapban.
 
Szerintem le kene definialni, hogy ez ilyen 'megnevezett lap eldobasa' kez ill. pakli mutatassal jar alapbol.
 
A Tiltott magus ugyanez egyebkent (nem utasit o se).
 
Ugy gondolom, ezt felul kene vizsgalni (akar FAQ-val, ha pontatlanul szovegeztunk), mert szamtalan (utolag ellenorizhetetlen!) csalasra ill. elnezesre adhat alkalmat.

- Ha nem veszed eszre a paklidban a 3. sikot (mert osszeragadt 2 lap), es ugy emlekszel, 2-vel jatszol, soha tobbe nem indulhatsz Kecskemeten?

- Ha 'elnezted', hogy volt-e a kezedben 1 lap, es pl. Bilincsezel (ahol ugye a paklibol nem dobsz), kesobb barmikor mondhatod, hogy azota huztad fel...

stb.

Ez alapjan kb. minden Gomak kijatszasnal birot kene hivni, annal azert jobb, ha a jatekosok maguk mutogatnak...
 
Én ahogy levettem van úgy hogy ha bírót hív.
 
Tehát, ha kijátszom és megnevezek egy lapot: az ellenfelem kivesz a kezéből 1 ilyet és a másik 2-t a paklijából. Tegyük fel én nem dobok el a kezemből semmit, ő nem ellenőrizheti a hitelességemet? Vagy 1 ilyen lapot dobok, ő nem győződhet meg róla, hogy nincs-e véletlenül 2 vagy 3 nálam abból a lapból?

Ezek alapján az ellenfél paklijából és kezéből is kikerült a maximális az adott lapból. Az én kezemből pedig 0,1,2 vagy 3 darab lap. Nincs is lehetősége ezt ellenőrizni ellenfelemnek?
 
  ... | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.