Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Szikrázó manahal
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezzel a rózsaszín és narancssárga pikkelyekkel megáldott, csukafejű teremtménnyel a barlangi tavak mélyén találkozhatsz. Persze lehet, hogy nem is ennyire rikító a kinézete, csupán attól világít, hogy teste színültig mágiával van telítve. Talán ezért is érzed azt a furcsa bizsergést, amikor apró és hegyes fogaktól hemzsegő, szélesre tárt szájával különböző testrészeid felé veszi az irányt." - részlet a szikrázó manahalról szóló Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Roxat céhei csereakció
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész
Varázsdimenzió lapelemzés 2. rész

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Fórum - A társalgás szabályai
Tudatunk hatalma II. (588. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok (2)
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek (1)
Varázsdimenzió lapelemzés 3. rész (29)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8175)
HKK kérdés? (47121)
Lapötletek (64979)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | ...
Nézet:
Én csak erre a versenyre gondoltam és csak a foilokra mert úgy gondolom, hogy azok a lapok nem jeletek volna meg újra, ha nincs a foil megjelenés. De ez csak egy ötlet volt, a lényeg, amit a többiek is leírtak, hogy legyen egy gyors döntés, hogy tudjunk készülni. Másik dolog, azt szerintem sokan meg fogjuk, köszöni, hogy egy esetleges nerfet átbeszéltek a következő ilyen találkozás alkalmával.
 
Az, hogy a Fókuszálás általánosságban tiltva legyen a versenyeken, egy másik kérdés.

Annyit tudnotok kell, hogy a tiltás és nerfelés elve alapján ultra ritka lapokat nem tiltunk, a működése viszont változhat (gyengülhet). Ha legközelebb nerf/tiltás csomag a terítéken lesz, a Fókuszálásról mindenképpen beszélni fogunk.
 
Pont ezek miatt a kerdesek miatt volt sokkal de sokkal egyszerubb az eredeti kiiras.
A a legtisztabb az lenne ha felsorolnank azokat a lapokat amik 2014-nel regebbiek de megis hasznalhatok...
 
Nagyon jó kérdések, a válasz mindegyik kérdésre igen. Maguk a lapok ugyanis ezekben az esetekben nem változtak, függetlenül attól, hogy a szöveget azonos jelentésű ikon helyettesíti, más kiadásban van, ill. van rajta flavor, és ettől változhat a rá ható lapok köre.
 
+1
 
Lehetne olyan hagyi, ahol tiltott a Fokuszalas - a pszi szakertelem, teologia pedig veletlenul sem

Mehet ez az uj format is, csak minel korabban deruljon ki pls, mi hogyan mukodik pontosan, es lehet-e inkorrekt Foilluszk-kal + Foilkuszalassal tologatni a biciklit, mert a D-s verseny is ennek fenyenek pro-parhuzamaban lesz megtartva
 
A volt zénes lapok, amelyeknek a szövege változatlan, de a gida az új kiadást fogja, a régit meg nem változatlannak
számítanak?

Az ikonosítás előttről reprintelt lapok (pl sötétségszellem), amikből a régit nem fogja az egyediség letörése, mert még nem létezett az ikon, az újat viszont igen, változatlannak számítanak?

A 10. Kiadásban flavourt kapott lapok, amikből a régire nem húz a különlegesség megcsúfolása, és a különlegesség ereje sem sül ki, az újra viszont igen (pl káoszgoblin) változatlanul kiadott lapnak számítanak?
 
A tiltásom oka egyszerű iszonyatosan játékromboló lap a fókuszálás és örülnék neki, ha úgy játszanánk, hogy már ki van rotálódva. (Szerintem a metáról is tisztább képet kaphatnánk, illetve normál esetben ezek a lapok nem is jelentek volna meg, csak a foil miatt lettek újranyomva.) A molluszkal nincs bajom csak úgy gondoltam, hogyha már tiltva van, akkor legyen egységes a dolog.
 
Mikorra várható döntés akkor arról ,hogy az újra kiadott de a régi verziójukkal megegyező működésű lapokat lehet e majd használni a versenyen?
 
Aki azt írja, hogy a szabálylapokat és követőket korlátozás nélkül lehessen használni, annak nem tudom, mi jár a fejében... Fel akarja találni még egyszer a hagyományos formátumot? Pont ez az egyik lényeg, ettől lesz más a verseny. Erre a kérésre a válasz NEM.

Foilos molluszk / fókuszálás. Na ezt se értem, hogy miért kéne ezeket tiltani, ha engedjük, hogy a 10. kiadásos lapok régi verziójával játsszanak. Hiszen akkor a nem foilos molluszkot és fókuszálást is lehet használni...

Szövegezés: ahol a lap másképp működik (pl. szakértelemből bűbáj lett) ott a régi nem használható. Ahol azonban ugyanaz a jelentés, csak másképp fogalmazva (pl. nem az van ráirva, hogy +2 reagálni rá, hanem rajta van a reakciódrágítás ikon) ott lehetne.
Van néhány lap, amit nerfeltünk, és a 10. kiadásban a nerfelt szöveggel lett kiadva. Ezekből csak a 10. kiadásos verzió használható. Nem azért, mert ki akarunk tolni a régi játékosokkal, hanem azért, mert az új nemzedéknek az a célja, hogy az újabb játékosok ne kerüljenek hátrányba. A lapok közül minél több úgy működjön, ahogy rá van írva.

Tókenekre kérdezett még valaki. Olyan tókent sem lehet termelni, és olyan előkészített lapot sem lehet használni, ami 2014-ben vagy később nem lett kiadva!

Nyilván ez kicsit kavarosabb így, mintha egyszerűen az évszámot nézzük. Nem véletlenül akartuk úgy, teljesen egyértelmű lett volna, de abszolút megértem az igény jogosságát.
 
Nekem egy kérésem lenne, ha bármilyen változtatás lesz az még a dungeonos felkészülési verseny előtt legyen tisztázva! Használható lapok stb.
 
+1
 
A régi lapokat lehessen használni. A követő/szablapra ne vonatkozzon a dátum(ezt sokan szeretnék facen dungeon verseny alatt)
 
Egyebkent szerintem mar azzal sokkal tobb jatekos jonne el, ha a kovetokre es a szabalylapokra nem vonatkozna a megkotes, es tiltva lennenek a foilos BDV ultrak.
Ezek nagyobb problemak szerintem mint hogy egy terszaggatast valakinek MA-GE valamivel helyettesiteni kell, mert nincs 10-ik kiadasos neki.
Es igy nem kene tulbonyolitani, hogy lehet hasznalni a lap regi verziojat is, tobb lenne a merites.
 
3 ember? Nem számoltam össze, de minimum egy tucat játékos (aki jönne) mondta, hogy ez a formátum egy kalap szar

És ez nem kifogás, hetek vannak még a versenyig, lazán lehetne cserélni.
 
Szerintem így korrekt lenne, bár én inkább tiltanám a foilos fókuszálást és a molluszkot. Viszont azt tényleg jó lenne tisztázni, hogy ez most pontosan mit is jelent, mert vannak lapok, amik csak alig-alig különböznek a régiektől, de különböznek. Illetve jó lenne minél hamarabb valamilyen döntést hozni evvel kapcsolatban, mert akkor lehetne a jövő heti Dungeon-ös versenyen erre a formátumra készülni.
 
Ez mit jelentene pontosan egyebkent?
Hasznalhatok regi mezot?
Regi fokuszalast?
Regi verfarkas preventort?
Stb.

Ezek ugyan ugy mukodnek, mint a 2018-as verzio, de mas van a lapra irva.

Nem hasznalhatok regi transzformaciot, mert az szakertelem, az uj meg bubaj?

Egyebkent en megyek igy is ugy is, csak szerintem ez nem tiszta, es sok illegalis pakli szulethet belole.
 
Nem tudom, olvasta-e valaki az alábbi kommentemet:

Számomra egyetlen probléma van az új nemzedék formátummal, hogyha valakinek van egy lapja, ami változatlan formában újra ki lett adva, de neki csak a régi verzió van meg, akkor nem használhatja a régi lapját. Ezt a problémát a 10. kiadás és a foilos ultra újrakiadások generálják. Még átgondoljuk, de szerintem ezt a kivételt be lehet venni a szabályok közé, hogyha egy változatlan formában újrakiadott lapnak lehet a régi verzióját is használni. Akkor mondjuk ez már nem lesz igazi rotálás, de senkit nem szeretnénk arra kényszeríteni, hogy olyan lapot kelljen beszereznie, ami már megvan neki.


Mert reakciót nem kaptam rá... Az aktív versenyjátékosok véleményére vagyok kíváncsi, akik rá is érnének akkor, hogy jobban tetszik-e így a szabály.

Magát a formátumot biztos nem fogjuk lecserélni ennyivel előtte csak azért mert 3 ember aki a versenyre amúgy se jönne el trollkodik egy kicsit, ezért felesleges lobbizni.
 
+1
 
Be kéne tenni őket a lapkeresőbe!
 
A foilos UR-ek tényleg mást csinálnak, mint a régebbi verziójuk? Bocsi, de ezt most hallom először.
Valaki tud linkelni képet róluk, ha már nicsenek benne a lapkeresőben?
 
Jól írta Domi, az nagyon rosszul összerakott szavazás volt...

Bár nem várom a "csodát", hogy hirtelen most lesz decemberi verseny, de amúgy is most elég problémás lenne sajnos, mert két szombati munkanap is van, az ünnepek környéke meg elég valószínű kiesik, így lényegében egy szombat van, amire lehetne versenyt rakni: dec. 8.
 
Ha nem jelentkezne, el tudom kuldeni lefenykepezve a listajat, hatha van, aki jobban ki tudja olvasni.
 
Király, már most beírhatsz
 
Huh, már attól féltem, hogy itt is új nemzedék lesz. Beszűkült RULES!
 
Gyertek EXbe :P Ott 1 lap(09.05) és nemzetis top 5 beszűkült lesz(09.19) a köv két verseny. Persze ehhez még Ákos decklistje jól jönne,de max a legutóbbi hagyiját vesszük alapul gondolom túl sokban nem változott.
 
+1, én is kihagyom ezt a versenyt, kár, hogy a D-ben is ez lesz a format. Jó lenne egy jó kis blogos verseny valami normális formattal.
 
Persze h problema. Erre irtam h hatranyban vannak azok akik a meglevo regi lapjuk miatt nem szereztek be az ujat. Megjegyzem ugyanigy vagyok ezzel en is.
Igen, ez nehezseg. Nem is vitatom. Ugyanakkor biztos vagyok benne h kolcson lehet kerni ezeket a lapokat erre az egyetlen versenyre.
Szoval korrekt vagy nem a formatum, az teljes mertekben szubjektiv, mint ahogy az is h valaki bojkottalni akarja a versenyt emiatt.
Sem ebben sem a foilos ultrak kerdeseben nem szeretnek allast foglalni.
Annyit tudok h ha nagyon nepszerutlen lesz a formatum akkor nem lesz tobbet ilyen...
 
Szóval szerinted nem probléma az, hogy funkciójukban 100%-ban megegyező lapokat kell újból beszereznem egyetlen verseny kedvéért?
Wow...

Szerintem komplettebb gyűjteményem van, mint az itt megszólalók 95%-ának, és idővel a 10. kiadás is le lesz gyűjtve fullosan a reprintekkel együtt. De erre a hétvégére inkább más programot fogok szervezni ahelyett, hogy elkezdjem gyorsan beszerezni a második playset Térszaggatásokat, Solisar aurájákat meg hasonlókat, ha éppen azzal szeretnék majd játszani.

A foilos Fókuszálás és Molluszk témakörébe inkább bele se menjünk, épp elég ember gyomra fordult már fel tőle...
 
Az én szipogásomnak fő oka az, hogy megint jönnek a szokásos kiskapuk, itt pl ha valakinek foil-os a fókuszálás/molluszk, akkor a jelenlegi állás szerint ő használhatja, de az aki nem rakott bele a BDV-be x ezer forintot ő nem?

János szerinted ez korrekt? Őszintén

Miklós elmondta, hogy szeretné megnézni, hogy a jelenlegi meta lapok rotálásával, hogy alakulna a játék, aztán írt egy olyan kommentet gondolkozik rajta, hogy azok a régi lapok amiket kiadtak újra pl foilosan (molluszk,fókuszálás) azokból lehetséges, hogy a régebbi verzió is használható ha a lap szövege ugyanaz.
Ha rotációra kíváncsi valaki, akkor miért nem az ellenpélda megy a fenti esetre, hogy ha az alaplapot 2014 előtt adták ki, akkor az új (reprintelt foilos)sem használható?

(Arról nem is beszélve, hogy ismerve pár kedves hkk-s játékost, ha valaki meri vinni a ellenük régi molluszkot, mert hát kiadták újra, a megszűntetés elírása miatt óvják a meccset)
Igen ez kicsit abszurdnak hangzik, de én már nem merném bevállalni ezt sem pár bírói döntés után, ameddig ez külön nincs letisztázva.

Üdv,
K.D
 
  ... | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.