Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Doareg-idomítás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Azt mondtam ülj le, nem azt, hogy pitizz" - bosszankodás a szörnyidomítással telt hosszú órákban, a Namíd sivatag forró ege alatt
Nézz szét a galériában!
Titanitdukát aukció - 2024. nyár
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21.
Varázsdimenzió lapbemutató 5. hét
Ajándéksorsolás június + májusi eredményhirdetés
IV. Hungarian Card Expo 2024.06.08.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - A programban történt változtatások listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Lapötletek (64976)
Befizetési Akció 2024.06.07. - 2024.06.21. (1)
60. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2024.06.15. PROGRAMJA (12)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (103)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (225)
HKK kérdés? (47099)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | ...
Nézet:
Én nem a teki miatt aggódok főleg, hanem a Villámháború miatt. A tesztelőknek pokolian nehéz dolguk lesz a jövőben tesztelni a lényeket/lényes dekkeket (meg kell nézni, hogy mit tudnak VH mellett). Kitartást a munkához!

Hogy a tekis vitába én is beszálljak: szomorú és vidám dolog is egyben ahogy néhányan véditek/ellene vagytok. Ez a tiltsuk ki - tiltsuk ki+az összes túlerősített lapot igencsak érdekes. Szerintem meg mostantól kezdve a kör elején szk-t kapjuk, és a lapot a sideból húzzuk.
 
A tekivel úgyse lesz semmi... megy egy kis hőbörgés még miatta aztán előbb-utóbb alábbhagy. Ugyanez volt a dalnoknál, az orglingoknál... túlélte a meta, a tekidekk sem verhetetlen, ahogy semmi más sem... ha valamit ellehetetlenít, akkor azzal ne indulj/reméld hogy elkerülöd (mindig mindennek volt mumusa)

[innen egy jó hosszú részt töröltem ki ami az "utáljukakontrolltprofikkontrolloznakakonzevrazörd ögtőlvaló" embereknek szólt, de úgysem ért volna el semmit mert az a tapasztalat hogy igen erős immunitást fejlesztettek ki az észérvekkel szemben, illetve nem kapcsolódik szorosan a témához csak már megint idejöttek vérben forgó szemekkel ezúttal a tekit védeni]

(a teki meg annyira broken, hogy a beszűkült 4. fordulójában lett csak tiltva és ott sem versenygyőzelemmel )
 
Ennyi. Játszanak többen a tekivel, aztán majd mindenki megtapasztalja az erejét, nem kell egyből tiltásért kiabálni (pláne nem úgy, hogy egy olyan verseny után vagyunk ahol a Villámháború kétszer vagy többször olyan erős mint alapból).
 
Szakértés az megy...
 
Leírom ide, mert már fél éve forgalomban lévő lapokról van szó, nagy titkot nem árulok el.

A here hokihoz csak a herét kell visszavenni a kézbe, a tekiknek elég az asztal, gyűjtő, pakli és kéz között mozogniuk, a kézbe nem kell visszakerülniük soha az asztalról.
Ha van a gyűjtőben 2 teki, jön egy harmadik, kettőt visszaforgat a pakliba, és a kézbe visszakerült egy here. A here keresi a két pakliba beforgatott teki közül az egyiket. Innentől ismétlődik a folyamat.

Hogyan kerülnek a tekik a gyűjtőbe? Idéző morf. Sheran követő mellett ingyen, amúgy meg 1 VP-ért csinálja azt, hogy mindig áldozásból hozom ki sheran szkritterként, így végtelenszer a gyűjtőbe tudom küldeni a tekiket, miután visszaküldték a kezembe a herét.

Én mindig legalább kettőt rakok Idéző morfból a pakliba, nehogy a sheran oltárok nekronjának kimenjen az egyik véletlenül, és bukjam a végtelen hokit.

Amúgy tekiből is elég 2 darab a hokihoz, csak hárommal kényelmesebb az újrahasznosítás gyógyulása miatt. Tehát ha abból kimegy egy darab nekronnak, akkor sem vészes a dolog, pláne ha az oltár is ott van még az asztalon. Heréből nyílván elég egy darab is, azt ne sajnáljuk, ha kimegy a semmibe.

Ha a tekire kerülne egy körönkénti kijátszási korlát, akkor nem lehetne ezt megcsinálni, tehát ennek a hokinak a kedvelői még a horgonynak is jobban örülnének. Igaz, ezzel a sheran követős pakli bukná a 2 teki + oltár kombót, de még mindig inkább azt bukja, mint a heréset.
De hangsúlyozom még egyszer, én a horgonyt se támogatom, az is nevetséges, hogy ez egyáltalán felmerült.
 
Úgy látom nagyon sok hozzáértő van ebben a témában
 
Ha a tekin lenne horgony,hogyan mehetne a hoki? (Ha esetleg kérdezhetem. Az is jó,ha nem itt nyílvánosan írod le.)
 
"Ha már mindenképpen korlátozni akarjátok, kerüljön rá annyi, hogy körönként max. 2-szer játszhatsz ki szánalmas teknőst."

Na-na, azért vigyázzunk az ilyen kommentekkel, mert a végén még komolyan fogják venni. A kontrollt a teknős önmagát visszavetetése, és az ezáltal megismételhető újrahasznosítás és dobatás zavarja, amire egy horgony jobb megoldás lenne, ha már nagyon erőltetni akarja a beholder a korlátozását (de remélem nem fogja). Azzal, hogy horgony kerül rá, még ugyanúgy lehetne használni az Őshangya herés végtelen hokiban a lapot, de az önmagát visszatoló hoki megszűnne. Ha körönként kétszer lehetne használni csak, akkor viszont elvennénk az egyik legkomolyabb nyerést, amit a teknősök és az őshangyák (?) fel tudnak mutatni jelenleg.
Két újonnan mgerősített etnikumot tenne tönkre ezzel a beholder, és a kontrollok dominanciája továbbra is töretlen maradna. Köszönöm szépen, de ebből én nem kérek.
 
Ez nem a többség véleménye.
 
Azt hittem a kombós részével van a baj...Hát igen,sajnos ugye a "nép ereje"...Mert végre van egy olcsó lap,amivel a kontroll nem tud mit kezdeni,és már is megy a sírás...Mindegy,ilyen ez a "közeg"
 
Megsúgom: A többségnek nem a kombós részével van a baja: a dalnokkal is kombózgattak jó sokat, nem zavart senkit.

Jött a kontrollt zavaró teki, máris elkezdtek az emberek fújolni.

Sajnálatos módon a profik jó része kontroll-párti, emiatt a tekit tiltani fogják annak ellenére, hogy messze nem olyan nagy cucc...
 
Ami azt illeti, légyszi olvasd el a commentemet teljesen.

A kedvedért megismétlem: Egy olyan környezetben, amelyben ilyen sok túlerősített lap van: életadó, konzerv, dalnok, stb.; a szánalmassal sincs semmilyen probléma.

2 lehetőség van: 1, Maradjon minden, ahogy van: túlerősített lapok és ellenlapok.
2, Tiltsunk ki minden túlerősített lapot.

De az, hogy csak a szánalmast tiltsuk ki (amelynek a túlerősítésére nincs is hiteles bizonyíték, pl. többszörös sorban történő versenygőzelem), nonszensz.

Ha már mindenképpen korlátozni akarjátok, kerüljön rá annyi, hogy körönként max. 2-szer játszhatsz ki szánalmas teknőst.


A commentedre reagálva:

"Szinte egy könyvet meg lehetne már tölteni azon érvekkel ami különböző lapok tiltása mellett mondtak a játékosok. Számomra mindig is az volt a legmeghatározóbb érv, h mi ellen mennyi és milyen ellenlap van. Mert amennyiben a legtöbb színben van és azok többségében erős ellenlapok, akkor sztem nincs gond egy erősebb lappal. Éppen emiatt döbbenten figyelem, h h képes pár ember egy napon említeni a konzervet vagy az üzletet a teknőssel. A varázslatos deckek elleni lapokkal Dunát lehet rekeszteni, ráadásul egy rakat szabálylap zavarja a őket."

Olvasd el, hány féle ellenlapot írtam a teki ellen pár commenttel ezelőtt.

"A Beho kirak egy szavazást és amennyiben mondjuk 60%-70% a tiltásra szavaz, akkor tiltják."

Azért remélhetőleg nem úgy dől el egy lap sorsa, hogy a 8-10 éves kisgyerekek és a passzív játékosok feljönnek és szavaznak olyanról, amihez nem értenek.
 
És mi lenne,ha kapna egy utólagos horgonyt? Mint ahogyan volt anno,hogy pl a Lélekgyűjtőt korlátozták. Ha ennyire "tilthatnékja" van a többségnek,akkor legyen legyengítve,kapjon egy horgony,és akkor nem veteti vissza saját magát...
 
OFF
Dani! Ez a retorika nagyon, nagyon, NAGYON rossz. Attól mert esetleg van több lap is ami tiltásra szorulna, az messze nem menti fel a szánalmas teknőst. Nem is értem, h jön ide. Itt most egy másik lapról van szó konkrétan.
A konkrét témához: Szinte egy könyvet meg lehetne már tölteni azon érvekkel ami különböző lapok tiltása mellett mondtak a játékosok. Számomra mindig is az volt a legmeghatározóbb érv, h mi ellen mennyi és milyen ellenlap van. Mert amennyiben a legtöbb színben van és azok többségében erős ellenlapok, akkor sztem nincs gond egy erősebb lappal. Éppen emiatt döbbenten figyelem, h h képes pár ember egy napon említeni a konzervet vagy az üzletet a teknőssel. A varázslatos deckek elleni lapokkal Dunát lehet rekeszteni, ráadásul egy rakat szabálylap zavarja a őket. Ehhez képest a teknős ugyebár ősmágiásan, kontroll számára kvázi reagálhatatlanul tudja megoldani az asztalon lévő ellenlapjait. Akkor miről beszélünk?
Borzasztóan szomorúan veszem tudomásul, h a Beho nem hajlandó beismerni, h ez a lap átcsúszott a tesztelésen (illetve tettekkel beismerni, nem csak mondani). Teljesen komikusnak éreztem mindig is azt a harmatgyenge érvet, h majd ha sorozatban nyeri a versenyeket, akkor kitiltják. Könyörgöm legalább annyit tegyünk, h a helyezések számát osztjuk az adott deckel indulók számával (és a paklit forgató játékos minőségével). Olyan ez, mintha azt mondanánk, h egy atombomba sokkal veszélytelenebb, fegyver mint egy pisztoly, mert mennyivel kevesebb ember halt meg általa.
Összességében, nem hiszem, h jó irány lenne olyan lapok kiadása, ami népszerű koncepciókat önmagában tesz játszhatatlanná (pl: villámháború). Remélem, h a szánalmas teknős hamarosan kitiltásra kerül. Csendben jegyzem meg, h amennyiben csak egy hangos kisebbség egyik felszólalója vagyok, abban az esetben az újra kezdődött HKK szavazások keretein belül semmi perc alatt pontot lehetne tenni az ügy végére. A Beho kirak egy szavazást és amennyiben mondjuk 60%-70% a tiltásra szavaz, akkor tiltják. És persze ezzel egyidőben egy külön fórumon megvitatjuk az érveket.
G
 
Mi a vh-kra számítva rúnáztunk, de a sorsolóprogram megtréfált minket és terrgathokkal kerültünk össze az elején...
 
Sírás, sírás, sírás. Amikor Őshangya herét húztam, a leggyakrabban keresett lap még véletlenül sem a Szánalmas teknős volt, hanem a Zanpók. Bartival kihasználtuk pároson a teknős előnyeit, elsősorban a visszavetetését (adok a párom lényének izmokat, majd visszavetetem azt... Kritanoid mágus mit is csinál?), viszont végtelen nem sokszor volt a játékok során. A teknősöknek van egy olyan jó tulajdonsága, hogy az őrposztba bemennek, aztán jól odavernek az ellenfélnek, nem kell hozzá hokizni. Az iszonyat inkább az volt, amikor VH+Sheran követő mellett minden játékos minden körében le tudtam pakolni egy antimágiás lényt az asztalon lévő Édesvízi teknős mellé (és persze húztam a lapot minden körben). Ezzel még egy Bufa kódexe mellett sem tudott mit kezdeni az ellenfél. Megkockáztatom, hogy a szánalmas nélkül is működőképes lett volna a pakli, szóval a tiltást szorgalmazó véleményeket túlzónak érzem.
Akkor már tiltsuk ki az izomjelzőket, és nem lesz ilyen hoki sem itt, sem más dekkekben...
 
Általában az a véleményem a villámháborúról, hogy nem működik általában olyan jól. Sokszor jobban működnek a lény deckek anélkül is hogy mellette van vagy sem. Ami mellette szólhat az a minimális védelemnyújtás főként antimágia részről. A másik védelem az ősmágia. ami van úgy hogy nem elég hatékony, főként ha 2 manás vagy drágább lapokkal játszunk mellette, de ez is viszonyítás kérdése.
 
Sajnos nem láttam élőben, de nem tudom elképzelni, hogy lehet broken egy olyan szabálylap amit le lehet tiltani( ha persze ráépítünk). Szerintem csak érdekesen alakult a meta és erről szól az egész.
 
Szerintem inkább az bizonyosodott be, hogy pároson (?) egyértelműen broken a Villámháború (top 4-ből 3).
 
Mi nyertük meg a profi párost, használtunk valóban Szánalmas teknőst, viszont egyáltalán nem épített a kombóra a paklink (bár sokan talán ezt hitték). Benne voltak a kombóhoz szükséges kulcslapok ez tény, de én személy szerint magát a teknőst nem éreztem egész verseny alatt annyira hűűű de erősnek. A kombót összesen 2 meccsen sikerült bemutatni, azon kívül pedig csak néha "odaszúrt" egy kicsit a teknős (ha felhúztuk), de ez elmondható rengeteg más lapról is.
 
És még 1 megjegyzés: A konzerv több versenyt is behúzott, érdemes a statisztikákat nézni.
Az nem lett kitiltva...
 
Bocsi, de a szánalmast meg lehet fogni lény alapú counterekkel (pl. fürge manó), el lehet dobatni kézből, ki lehet szedni a pakliból szem szimbólummal.
Plusz ott van ellene a szunnyadó kullancs is.

Elég ellen-lapot mondtam?
 
A nyáron jóval több hagyományos verseny lesz mint eddig idén volt, ha tényleg problémát jelent a teki, akkor szerintem az most fog majd kiderülni. Tehát igazad van, az idő majd eldönti mit is kell tenni.
 
Életadót, ugyanúgy meg lehet fogni mint bármi mást. Lényekkel is lehet ellene védekezni, plussz semmizéssel is. Szinte minden színből van lap, ami sikeresen akasztja meg.

Trinigant túlságosan sokat nem nagyon lehet látni mostanság. De a drága cselvetés után (már ha behúzták) ott van a drága szökőkút, panatán békeőr, esetleg a háló, ami teljesen megöli a dekket. Illetve azt ne felejtsük el, hogy ezeket be is kell húzni.

A Szánalmas teknőssel egyetlen egy baj van, hogy Zajos léptek, Flux, Kinetikus féreg az ami hatékony ellene (már ha a kontroll oldaláról nézem) Meg kell jegyezni, hogy ebből 2 lap Elenios. A tegnapi versenyen ha nem kéket használunk, olyan szinten kaptunk volna ki kb a 2. körben a teki ellen, hogy az vicc.

Abban viszont sztem egyet lehet érteni, hogy a 3 lap közül a legnhezebb a szánalmas teknős ellen védekezni. És az is kb fix színt követel meg a dekkbe kontroll esetén.

Meglátásom az, hogy az idő eldönti, hogy maradjon-e jelenlegi formájában, amelyet majd az eredményeik függvényében lehet megitélni.
 
Életadó: senki nem mondta hogy kontroll lap lehet ellene védekezni, de ezt mindenre ellehet mondani, ennyi erővel nem kéne hogy legyen tiltott lap, érdekes módon a sok semmizéses lap óta is ugyanúgy játszható a pakli és nem igazán akad meg 1-1 semmizéstől (főleg ha zajos léptek is akad a gyűjtőben)

Előnyös üzlet: melyik etnikum az amelyik egy Cselvetés után beleszól az ellenfél körébe úgy hogy annak van még pár countere is? 3 vp egyébként nem sok, főleg a manakonzerv után

Szánalmas teknős: azért amikor megállás nélkül tiltani akarjátok mérlegelitek hogy a teknős az egyetlen használható antimágiás lap? a többit leviszi a stigma, dobnak neki egy kyorg tudást, vagy csak kiraknak utána egy fluxot, aztán onnan meg lehet akármilyen akármennyi antimágiás lényed be is dobhatod mert esélyed sincs

Összességében tehát adott 3 lap, ami közül 2 mióta megjelent jelen van és második körös végteleneket pakol az ellenfélre, illetve egy ami néha ha minden körülmény adott akkor idegesítő.
 
És tényleg Amatőrbe az ellenfél kezében mind a három meccsen ott volt a kombó, de nem tudod beindulni, nyilván egy KF dekket nem is tud dobatni, de azért jószerével megfogható lap. Szerintem se tiltani kell, készülni ellene
 
Hát ezek a sírások egyszerűen Szánalmasak!
 
A habzó szájú kontroll ellenes emberkék, ahelyett, hogy kárognak jó lenne ha mérlegelnének. A teknőssel egyedül annyi baj van, hogy nincs rajta egy horgony. Leginkább csak a Flux és a Kinetik véd ellene, amely lapok nem a legolcsóbbak és nem a legkönnyebben beszerezhetőek ellentétben a gyakori, majdnem minden VÉ-ben benne lévő Teknőssel.

Életadó kitiltása? Mióta kontroll lap az életadó? Konkrétan az az a lap, ami egy újabb játszható paklit adott a játéknak. És ne mondja senki azt, hogy nem lehet ellene védekezni, amikor annyi lény-alapú, majdnem minden etnikumban fellelhető counter van ellene. A semmizésekről nem is beszélve, amelyek meglehetősen hatékonyak és könynne beszerzhetőek (pl Gyászbeszéd, Szökőkút).

Előnyös üzlet: ez kissé más tészta. Ez a lap is úgymond pakliteremtő volt, de a fentebb említett semmizések kiválóan kezelik. Egyetlen probléma sztem vele, hogy saját magát is vissza tudja vetetni, bár a 3 vp azért a mai környezetben nem a legolcsóbb. Illetve, amit megint sokan elfelejtenek, hogy mivel varázslatalapú igen egyszerűen tud beleszólni bármely etnikum az új countereik lévén, amire jó eséllyel a kontroll nem tud reagálni.

Azt hozzá kell tenni még, hogy a Teknős a páros versenyen még inkább erősnek bizonyult (habár az idő lejárta miatt nem sikerült elverni egyet belőlük), amely főként az antimágiájának köszönhető, illetve, hogy iszonyatosan olcsón oldotta meg a lapokat és semmizett is ha kell.

Meglátásom szerint az előbb említett lapok tiltása semmiképp sem szükséges. A teknős esetében esetleg mérlegelendő a későbbi versenyek eredményének függvényében. Talán ha a Stigma vagy halászat dobása leszedné, akkor sztem senki sem panaszkodna rá. Remélem lesz vmi megoldás, na de meglátjuk.
 
A Behósokról eddig soha nem volt kitiltva és eddig nem nyert versenyt.

Ugyanez ment amúgy az orglingoknál, hogy jaaaaj, de erősek, aztán semmi nem lett belőle.
 
Azért nyert keveset mert elövigyázatos módon sok helyröl eleve kitiltották.
 
  ... | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.