Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Matt Cauthon
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
A ta'veren és szerencsefia Matt Cauthon, a Vörös Kéz bandájának vezetője a fogadóban pihenve figyeli embereit és a felszolgáló lányokat.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Varázsdimenzió paklibemutató: Kitaposatlan utakon
Roxat céhei csereakció
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Pajzshasználat VII. (577. tudati képesség)
Túlélők Földje - A programban történt változtatások listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47142)
Lapötletek (64981)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)
Roxat céhei csereakció (2)
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | ...
Nézet:
A lovagok összenéznek, majd kisietnek a fogadóból.
 
Petur, mint a villám rohan be a fogadó ajtaján. -Sheisa, Shindu-Falah nah! Mondja, mire a lány megrázkódik és meglepetten kirohan a fogadóból. -Barátaim! -mondja lihegve- Hatalmas veszélyben van a város! Aki érez magában elég bátorságot, az a főtéren gyülekezzen! -mondta és már ment is volna ki, mikor megtorpant. -Ja és bocsánat a lányom viselkedéséért. Hiába az anyja vére. -mormogta, s látszott, hogy könnycseppek szöknek a szemébe.
 
S'almeyna döbbenten néz Seothra.
-Xojertha és Arylin elköltöztek...az Első Szinten vannak.
 
Seoth kishíján idegrohamot kap.Belenyúl a zsebébe, kiveszi a chara-din szimbólumot, felfelé néz, és felrikolt:
-EZ A TE HIBÁD!PUSZTULJ!-avval szemei felizzanak, majd a tenyerében lévő szimbólumot megszorítja és amikor elengedi a megidézett mágiát, a tenyeréből por esik ki, nyoma sincs már a szimbólumnak.Körbenéz, és odalép a lovagokhoz.
-Hol van a druida?-kérdezi, szemeivel szabályosan átfurva a történelemtudását villogtató elfet.
 
Vándornak nagyon ismerős ez a hang, ezért arra fordul amerre az idegen található.
-Nem ismerjük mi egymást? Hallatszik a kérdés. Az idegen nő csuklyás fejét Vándor irányába fordítja, és alig láthatóan biccent.
-Mit szorongatsz annyira? Kérdezi Vándor kíváncsian. Erre a nő feje alig láthatóan megrázkódik. Lassan feláll helyéről, majd lassú léptekkel nehogy a barbár támadásnak vegye megindul felé. Mozgása kecses, szinte légies. Vándornak nagyon ismerős, de nem tudja hogy miért. Amikor a nő odaér hozzá, a kis csomagot féltőn leteszi az asztalra majd kezét széttárva rámutat.
-Szóval megnézhetem. Jelenti ki Vándor, és nekilát a csomag kibontásának. Ám az hírtelen mocorogni kezd, amitől a barbár talpra szökken.
-Ne szórakozz velem hallod-e! Mordul, de a nő meg se rezzen. Vándor mostmár óvatosabban nyúl a csomaghoz, és amikor kibontja nem csak neki hanem az egész fogadóbéli társaságnak elál a szava. A csomagban ugyanis egy aprocska gyermek található!
 
//Bocs, de nem volt most kedvem felugrani a Worluk-könyveimért, úgyhogy emlékezetből írtam...úgy néz ki, hogy fel kell frissítenem... //
 
-Azonnal megyek barátom -szól a térugró szerkezetes barátjához a törp- csak még kihozom az új vendégünknek -az asztalnál ülő idegen nőre néz- az itókáját.
Így is tesz az kis ember, csakhogy mire odamenne hozzá elf barátja állja útját, hogy bemutassa barátait. A törpöt roppantul bosszantja, hogy a paplovag nem hagyja szóhoz jutni, hogy ő is megcsillanthassa történelmi tudását, ezért közbe is vág, és lemegy borért, nomeg gyümölcsléért. Fel is ér a kis hordó borral, tölt, majd hozzá teszi:
-Mellesleg jobb ha tudod barátocskám, hogy a nem a drének foglalták el a Guarni civilizáció helyét. A Guarni csontokon a Gilf Birodalom épült fel, és igen sokáig maradt is az ismert világok vezető szerepében. -a törp ránéz a gilf lányra, aki az egyik asztalnál ül magányosan- Igencsak vasmarokkal kormányoztak, szó ami szó! A Gilf Birodalom hanyattlása után jött létre a Nagydrén Birodalom, a hódítások kora. -átnéz az egyre türelmetlenebbül várakozó barátjára, aki még mindig a ketyerét tartja a kezében- Most mennem kell uraim -néz vissza az elf lovagokra- mindjárt visszajövök, mert gondolom jöttüket nem az én történelmi ismereteimre való kíváncsiság indította.
Ekkor odalép a türelmetlenkedő alakhoz:
-Seoth -mosolyodik el- mondd, mért hívtál ide? Bocsáss meg, hogy megvárattalak, de mostanában egyre többször félbeszakíta... -lehet hogy a sors fintora, de törpöt ismét félbeszakította valami.
Az ajtó bevágódik és egy már néhány embernek ismerős alak lép be. Még ilyen világosban is hátborzongatóan világít a vakító kék szembogara. Nagyjából 170 cm magas, ember fajú. Az idegen éjfekete köpenyt és kopott utazóruházatot visel. Oldalán valamilyen fura formájú szabja van, aminek csak a markolatát lehet látni, mert a többit tok fedi. Arcát, száját és orrát fekete-barna kendő takarja. Ahogy belép hűs fuvallat járja át a kocsmát, és megborzongat minden jelen levőt. Akik ismerték ennek előtte a törpöt érdekes furcsaságot fedezhetnek fel az utazón: az ő ujján is hajszálra ugyanolyan gyűrű van, mint a törpén.. de nem, mégsem, az idegen gyűrűjén nem sáska, hanem egy unikornis szimbólum látható. Egyenesen a törphöz megy, és megszólal - hangja szinte majdnem hogy mélyebb, mint a törpé-:
-En Taro Adun!
Erre a törp elmosolyodik, és önkénytelenül ellép Seothtól, egyenesen az érkező elé:
-En taro Adun, testvérem! -köszönti ő is- Miért jöttél?
-Elérkezett az idő. Wogan új légiósokat toboroz! -ekkor elővesz az idegen egy tekercset, és átnyújtja a törpnek- minden benne van, olvasd!
A törpnek elég rápillantania, fülig érő vigyort vág, majd elkomolyodik:
-Rendben, tarts velünk vissza az Archívumba -a gilf lány felé fordul- Ishmena gyere! A háború ősszelleme minket választott! Indulnunk kell. Hamarossan visszajövünk! Mindenki a vendégem az első körre! -kiáltja, majd a gyorsan szedelődzködő lánnyal és az idegennel elhagyják a kocsmát.
Seoth meglepetésében szóhoz sem jut, mindenesetre majd felrobban a méregtől, hogy csak nem hallgatta végig a törpe.

//a törp visszatér hamarost, ne aggódjatok! ;) A függőben levő beszélgetések folytatva lesznek, de a Seothos mission előtt még el kellett ugrania a törpnek. A kocsma-csapatnak: a kalandok továbbra is este nyolctól az MSN-en lesznek tartva! 4 Adun! =)//
 
Három lovag lép be a kocsmába, majd leülnek a pulthoz. Egyikük S'almeyna, aki bemutatja Lord Raptornak a két másik lovagot.
-Üdvözöllek törp barátom! Ők a parancsnokaim a várban, Pirvan és Vertumnus. Hál'Sherannak végre elkészült! Köszönöm a terveket. Ezek a guarnik nagyon okosak voltak; nem is értem, hogyan pusztulhattak ki erről a világról. A drének nem tudták, mit tettek, amikor elfoglalták a guarnik országát...
Miközben S'almeyna kecsegteti történelem-tudását, a törpe szemrevételezi a másik két lovagot. Az egyik egy öreg lovag, látszik rajta, hogy a régi tanok híve. ,,Ez akár még Istar idejében is élt...úgy viselkedik, mint aki az Összeomlás előttről származik." A törpe nem is tudja, milyen igaza van. Pirvant Paladine időlegesen feltámasztotta, hogy körülnézhessen a világon.
A másik lovagon furcsa, zöldes páncél van, és levelek fonódnak a szakállába és a páncéljába. Izeg-mozog, látszólag szívesebben lenne most kint a szabadban.
A törp visszafordul S'almeynához, majd durván félbe szakítja.
-Hé elf!...Elf!...Hé, paplovag!...EEEELF!-S'almeyna döbbenten néz Raptorra-Kértek is valamit, vagy csak történelmi előadást akartál nekem tartani két lovagod jelenlétében?
-Ööö...ja, igen. Kértek valamit?
-Én egy kupa bort kérnék.-mondja Pirvan.
-Én meg valami gyümölcslevet kérnék...-a másik két lovag furcsán összenéz, ahogy Vertumnus rendel.
-Nekem hozz egy házi löttyöt!
A törpe sietve elindul maga a pincébe, hogy bort hozzon; nem a klónt küldi. Bár van még odafönt bor, de semmi kedve ezt a locsogó elfet hallgatnia. ,,Biztos bolondgombát evett vagy megártott neki a nap; azért fecseg ennyit...igen ez lesz az."
Kis idő múlva felhoz egy kis hordó bort.
 
Seoth sétál be a fogadóba, karjaiban a térutazó szerkezettel.Szemeivel kémleli a helyszínt: amikor mergtalálja a keresett személyt, odasétál, és megszólítja a törpét:
-Lord Raptor...beszélni szeretnék veled...
 
A törp hangjára felfigyelve az idegen szorosabban átöleli a kis csomagot, és láthatóan testhelyzetet vált. Lábait maga alá húzza, és gerincét kissé összegörnyeszti. Mindenki látja, hogy ugrásra készen figyel.
-Egy sört. Jelenti ki, és mindenki megdöbbenésére ezt női hangon teszi! Ami meg még meglepőbb az egészben, hogy a kis csomag felől érdekes nyögdécselő hangokat hallani.
 
//semmi probléma//
 
//bocs, azt hittem, rangként viseled...//
 
//nem piszkálásként írtam, csak a jövőre nézve.//
 
//most például én is rövid ó-val írtam az írók-at.//
 
//még a legprofibb írok is néha mellényúlnak a billentyűzeten//
 
//a nevemben nagy 'L'-lel írom a Lordot, mert -mivel mint rang nem sokat jelent törpömnek- ezért inkább mint név viseli//
 
Tamás felkel a földröl, és előhúzza kvazárkardját, majd ugyanezzel a lendülettel vissza is löki.
-Ez csak egy nyamvadt lány-mondja magában és visszamegy a fogadóba.
 
Xojertha és Arylin lépnek be a kocsmába, majd megkeresik társaikat. //most úgy írok, mintha az összes törzsvendég jelen lenne//
-Hellósztok! Arylinnel úgy döntöttünk, hogy átköltözünk az Első Szintre. Csak jöttünk elköszönni tőletek.
-Viszlát Vándor, lord Raptor, Elfi, Sovellis, Ilidan, Muradin, Tamás, Gród, Petur! //ha kihagytam valakit, kérem bocsássatok meg, de k***a sokan vagyunk //
Xojertha és Arylin elbúcsúznak mindenkitől; Vándor majd összeroppantja Xojerthát medveölelésével.
Ezután kilépnek, és egy ideig távol maradnak az emberektől.
 
//Üdv újra itt misihu jó volt az utazás? privbe meséjj róla! //
 
//ezt nem csak neked mondom, hanem MINDENKINEK! Nem pikkelek senkire, még ha a törp úgy is szól, akkor ne rám haragudjatok, én csak kijátszom egy 'átlag' törp kiállhatatlan természetét -sőt valójában egy törp ennél kiállhatatlanabb, szóval legyetek hálásak a tompításért A lényeg: a törpöm ilyen csak, szal senkivel nincs bajom, ha mégis bajom lenne, azt közlöm.//
 
\\O.K. én se veszem sértésnek, hogy megpróbáljátok lekoptatni.\\
 
Nagy ütés, Tamás elterül. -Te csak ne nyúlkálj hozzám! -Mondja dühösen a lány, majd fölkapja kardját a földről és visszasétál a fogadóba.
 
//tom, h nem te hanem a karid bunkó, nem is veszem sértésnek, inkább örülök ha kijátszod. Az én törpöm meg kimondja ami a szívén van, ez a karim és nem én vagyok //
 
-Hol laksz? Haszaviszlek a szüleidhez.- mondja Tamás. Egy mozdulattal kiveri a lány kezéből a kardot és felkapja Sheisát a vállára és kimegy vele a fogadóból.
 
-Sajnálom, nem lehetek most nagy szád lezárója. *lenéz a lábára*
 
Az lehet, hogy fiatal vagyok, de a harctéren jobban megállom a helyem, mint a legtöbb magadfajta. Egy párbaj?-Kérdezte Sheisa csillogó szemekkel. -Persze nem halálos. -Tette hozzá.
 
-Kislány! Tedd el azt a bicskát mer' harc közben egy törpe nem lát különbséget egy kislány és troll harcos között. -mondja Tamás, miközben Seisha elé áll és a kezét a kvazárkardjára teszi.
 
Ja, egyébként 14 -mondta Sheisa Tamás felé fordítva a fejét.

\\Mármint a kari 14 a leírása meg ottvan a kalandok városa 634-ben\\
 
Ha olyan nagy a szád, játszuk le! -Mondta Sheisa, miközben kardját dühösen a földbe vágta, s ez valójában elég nevetséges látványt nyújtott, így a "közönség" nagyrésze már a földön fetrengett.

\\Akkor a kalapja helyett a haját nyírta le, a kari meg direk lett ilyen bunkó, nem velem van a baj. Vagy mégis?;-)\\
 
-Hány éves vagy, te lány?-kérdezte Tamás miközben lehúzott egy felest és odavetett egy vigyort a lányra.
 
  ... | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.