Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
A sasok királya
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A királysas a levegőég talán legfenségesebb teremtménye: olyan magasan köröz a vidék felett, ahová egyetlen más élőlény sem képes felhatolni, a földről legfeljebb csak fekete pontnak látszik. Éles szemével a legapróbb prédának valót is felfedezi, és süvítve csap le rá.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Roxat céhei csereakció
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47136)
Lapötletek (64980)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)
Roxat céhei csereakció (2)
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | ...
Nézet:
A késleltetett hatás definícióját jól értelmezed, az Egérút nem a késleltetett hatás definíciója szerint működik, hanem fordítva.
Egyszerűen 8-tól visszafelé kellett volna rátenni a számokat, nem 1-től növekvően, és akkor elérték volna a szándékolt funkcióját.
Az Időzített gomba (új) esetében például tökéletesen működik a késleltetett hatás, ennél is úgy kellett volna megfogalmazni.
 
Ha rosszul értelmezem és nem így van akkor persze vegyétek úgy hogy nem is szóltam
 
Azt csinálja máshogy hogy:
Ugye Te azt mondod hogy le kell szedni róla a jelzőket... Ez azt jelenti hogy kapásból 8 db jelzővel indul, tehát amint leültél játszani már nyertél is
 
Azt is írtam, hogy lehet, tévedek. Előre bocs, mindenkitől, ha ezzel megkavartam volna valakit...
 
Nem tudom. Nekem ez a párok ugyanazt a szabálylapot használják ezek szerint mást jelent, mint másoknak. Én úgy gondolom, hogy mondjuk én is (egy külön) Ősi rúnát, és a párom is (egy külön) Ősi rúnát használunk. Tehát nem fizikailag ugyanazt a lapot, hanem ugyanolyan szabálylapot használunk. Az más kérdés, hogy a szokás úgy alakult, hogy elegendő egyet kitenni belőle (hiszen úgyis egyforma), de a szabály - az én értelmezésemben - nem ezt takarja.
Ebből a megközelítésből aut. jön az, amit írtam lentebb.
 
Nagyon nem vagyok otthon a párosba,de miért tartozna egy szablaphoz 2*4 egyéb szablap?
 
stimm. ezt mondtam én is. mindkét játékos változóval játszik, és ugyanazt a négy szabálylapot kell használja. én is ugyanazt a négyet, és a párom is. Én is pörgetem a magam négy szabálylapját, és a párom is.
Azt is írtam, hogy lehet, tévedek, de ez a levezetés sem mond ellent a faq-nak.
 
rosszul tod...
faq a lapnál ;)

Páros versenyen a pároknak ugyanazt a szabálylapot kell használniuk. Nincs ez másként a Változó környezetnél sem. Mindkét játékosnak ugyanazokat a szabálylapokat kell használniuk a Változó környezet mellé. Mindkét játékos köre elején \"vált\" a környezet, azaz másik szabálylapot kell választani.
 
Mit csinál fordítva? Az Egérúton (elvben) négy egymástól független, önálló képesség van, és mindegyiknek önálló jelzői, amiket az előkészítő fázisban képességenként kell leszedni. Jah, hogy ezt senki nem így játssza? Az már kérem nem az én hibám.
 
Akkor leültél és megnyerted a játékot Ezzel nem téged akarlak megcáfolni, de mivel az egérút ezt teljesen fordítva csinálja ezért bizony ez van
 
Tényleg
De ez az elven nem változtat.
 
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a késleltetett hatás jelzők nem szaporodnak, hanem fogynak a lapokon.)
 
*A szabálylapok közös váltogatása
 
Az "A" jelzésű páros mindkét tagja Egérutat használ, az ellenfélé most lényegtelen. Szerintem így néz ki a körönkénti bontása a késleltetett hatás jelzőknek az Egérút esetében:
1. kör:
A pár 1. játékos: Az Egérúton 1 KH jelző
B pár 1. játékos: -
A pár 2. játékos: Az Egérúton 1 KH jelző
B pár 2. játékos: -

2. kör
A pár 1. játékos: Az Egérúton 2 KH jelző
B pár 1. játékos: -
A pár 2. játékos: Az Egérúton 2 KH jelző
B pár 2. játékos: -


Stb. a 8. körig.

A Változó környezetes példádat nem tudom hova tenni. Azt hol ítélték be így? Itt egy idézet a páros verseny szabályleírásából, ha nekem nem hiszel:
A szabálylapokat a párok közösen használják, tehát a párban mindkét játékosnak ugyanazzal a szabálylappal kell játszania. A szabálylap mindenkire hat, de nem adódik össze. Vagyis, ha az egyik tag játszik A bőség zavarával, akkor a másiknak is azzal kell játszani, de csak egyszer húznak +3 lapot, nem pedig kétszer.

A szabálylapok váltogatása szerintem egyenlő lenne a szabálylapok közös használatával, illetve összeadódásával. Ebből a definícióból kiindulva nem lenne szabályos. Én ebből indultam ki, amikor az Egérutas példára válaszoltam.
Ha ez a szabály nem ér semmit, akkor a dupla erdő is 6-ot fog drágítani mostantól.

2. kérdés:
Na-na, az Edraliant ne keverd ide! A Beldiannak ugyanúgy 1 db, pároson előre meghatározott ellenfélre van hatása, ahogy azt már leírtam korábban, de az Edralianon az szerepel, hogy "CÉLPONT ellenfeled". Ez azt jelenti, hogy az ellenséges páros két tagja közül kiválaszthatom azt is erre az egy képességre, akit már a párom kiválasztott a játék elején az ellenfelének. Ettől még nekem mindenképpen az ellenséges pár másik tagját kell megneveznem ellenfélnek, és a többi így működő lapom csak rá fog hatni a meccs során.

A probléma tényleg ott kezdődött, amikor a szabálylapok eredeti funkcióját megváltoztatták, és mindkét játékosra hatás helyett elkezdett csak a használójára hatni, és így 1-2 lap értelmezése nehézzé vált páros környezetben.
Azonban én nem látom, hogy ez miért térne el bármiben is a szabálylapok használatát illető definíciótól.
Az, hogy nem adódik össze a két szabálylap, az én értelmezésem szerint azt is jelenti, hogy a késleltetett hatás jelzőket is külön kell rajtuk kezelni, és akkor meg van oldva a probléma. Ugyanazt a logikát kell rá alkalmazni, mint az erdőre, annyi.
(Változós példád meg egyszerűen szabálytalan volt.)

Ebben az esetben nincs szükség új, hiper-szuper szabály újraírásokra, egyszerűen ki kell adni egy FAQ-t, ami az eredeti szabályra hivatkozva hozza az Egérutas példát.
 
Lehet, hogy én tudom rosszul, de a pároson a változót mindkét játékos szabadon használja. Tehát ha pl. rúna-esztendők-bilincs-válogatás van mellette, akkor az első játékos is négyből választ, és a másik játékos is négyből választ. Mindenki a saját négy szabálylapjából. Ez így logikus. Az, hogy mindketten ugyanazt a szabálylapot használjuk (és mindketten ugyanazt a négy szabálylapot mellé), egyáltalán nem jelenti azt, hogy 2 "nagykör" alatt leszalad a négy szabálylap. Szerintem. De mondom, lehet, hogy én nem vágom...
 
Az első válaszodat nem igazán tudom értelmezni, h h érted a másodikkal viszont egyértelműen nem értek egyet.
Az első felvetésre precedensként a változót hoznám fel. Mind2 változós játékos az előkészítőjében vált, tehát 2 nagykör alatt jár le a 4 szablap, ugyanígy sztem az egérút is 4 nagykör alatt nyer.
Második kérdésre az Edra-Beldiant nevezném precedensként. Tehát megnevezhető ugyanaz a játékos, aki így dupla boostot kap. Persze kijöhet ellentétes FAQ, de jelenleg a szabályok alapján ez így működik.
Szerintem.
Az a baj ezzel a párossal, h néha úgy kell kezelni, mintha 2 szablapjuk lenne (lépéselőny) néha meg úgy, mintha 1 csak mind2en használják (változó). Ez persze kissé nehézzé teszi a helyzetek értékelését, mindenképpen jó lenne hivatalos álláspontot kapni a behótol.
 
Ez a topik nem az ilyen kérdéseknek van fenntartva, a jövőben majd a "HKK kérdés?" topikba írj! De azért válaszolok legjobb tudásom szerint, ha már elküldted.

Az első kérdésed az volt, hogy 8 kör alatt nyer-e az Egérút. A szabálylapra késleltetett hatás jelzők kerülnek minden előkészítő fázisban. Attól még, hogy közösen használjátok a szabálylapot, attól még ugyanúgy játékosonként kerül rá a késleltetett hatás jelző. Így annál a játékosnál lép előbb hatásba az Egérút nyerése, akinél hamarabb lesz rajta 8 jelző.

2. kérdés
Páros versenyen az ellenfél meghatározása a játék elején, az egyes meccsek előtt történik. A pár mindkét tagja választ magának 1-1 ellenfelet az ellenséges pár közül, és azok a lapjaik, amik kifejezetten 1 ellenfélre hatnak, azok csak arra az egy ellenfélre fognak hatni azon a meccsen.
Az Egérút csak egy ellenfelet nevez meg, így csak egy játékosra hatna normális esetben. Páros versenyen viszont a pár mindkét tagja köteles ugyanazt a szabálylapot használni, ezért mindkét játékosnak meg kell neveznie, hogy az "ő" Egérútja kire fog hatni.
Hogy válaszoljak a kérdésedre, az előnyöket egyértelműen az ellenfelek külön-külön kapják és a földrajzi elhelyezkedésük lényegtelen.
 
Páros versenyen, Egérút ugyanúgy 8 kör alatt nyer? Valamint az előnyöket a pár tagjaival szemben ülők kapják meg vagy kaphatja egy ellenfél is mind a kettőt?

Előre is köszönöm a választ!
 
T. Beholder , Mako Balazs!
Felmerult egy kellemetlen szabalykerdes , a nikolausz es az egerut is ugyanugy van megfogalmazva (kesleltetett hatas , x ...) megis az egyik permanensen hat , a masik csak egyszer sul ki. Ezt azonban csak a szokasjog tamasztja ala , kerjuk szepen a mielobbi tisztazast.
Koszonjuk.

Mas;
Ha chd ohaj jal megtiltom a laphuzast , es az ellenfel kore vegen lejarna a hatas , de o kijatsziik egy korvegi laphuzast , huzhat e lapot vele?? A kor vegen letrejovo hatasok kozul akinek az aktualis kore van az hatarozhatja meg a sorrendet ez oke. De ha valami a kor vegeig tart (chd ohaj) miert szunik meg es tortenik vmi mas hatas ?
A valaszokat koszonom.
 
Megoldódott, szerencsére, így a kérdésem tárgytalan.
Köszönöm.
 
Tisztelt Beholder Kft.
Azt szeretném megtudni lehetséges-e hogy 2 hónapon belüli üzenetváltásról 1 bizonyos személlyel másolatot kapjak. Ugyanis egy eddig megbízható egyén aki regisztrált tagjuk és a versenyekre is jár nem ad kielégítő magyarázatot arra, hogy több mint két hete elutaltam a pénzt, de ezidáig se a lapokat, se kielégítő magyarázatot nem kaptam tőle.
2013.03.22-éig adtam neki lehetőséget erre, de amennyiben nem rendeződik a dolog, kénytelen leszek hivatalos útra terelni az ügyet.
Privát válaszotokat előre is köszönöm:
Dinok Attila
 
Mint azt Csető Zsolt is említette a bontott verseny fórumán, valami elég rendesen átírta az összes verseny végeredményét.
 
A fején is látszott hogy nem naturál
 
Hát jah, csak fény derült a turpisságra. Bár úgy látszik a behó teljes diszkrécióval kezeli a helyzetet, még az éríntettek se tudnak róla
 
Úgy néz ki SiZo is lebukott a dopping vizsgálaton.Hiába mondom neki, hogy vigyázzon jobban mert engem már elkaptak lehet ő lesz a következő...,de pofázhatok én...
 
A blogos dungeon-ös versenyeredményből meg a SiZo hiányzik az 5.helyről. Vagy csak nekem mutatja rosszul a honlap?
 
Micsoda paradoxon ))
 
Bár, ha jobban végiggondoljuk, a verseny 16-án lesz, tehát csak április 15-től lehet majd őket használni...
 
Szerintem csak annyi a történet, hogy a Beho a hétvégi versenyen fogja bemutatni az új Zén-t, ami egy héttel később, vagy akár már másnap használható a versenyeken.
Véleményem szerint ezzel semmi baj nem lenne, ha a lapok ismertek lennének egyéb módon. Tehát rendben, hogy szombaton lehet először kibontani ilyen lapokat, és hogy már másnap lehet használni őket, de legalább hadd ismerjem már őket, ha versenyre készülök, még ha nem is tudtam beszerezni azokat.
 
A HKK versenyeken az új lapokat mindig a megjelenésüket követő hónap 15-től lehetett használni. Ezt a szabályt június 1-től megváltoztatjuk. A zének mindig a hónap elején jelennek meg, ezeket már az adott hónap 15-étől lehet használni versenyeken. (A Felhők szárnyán zént június 1-től lehet használni.)


Tudom, hogy csak a második alkalom, de nem kéne újragondolni ezt? Mondjuk úgy, ahogy többen mondtuk még múlt évben, hogy nem konkrét időponttól lehet használni a Zént a versenyeken, hanem a megjelenéstől számított 2 hét múlva?
 
  ... | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.