Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Arc
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
Az arc az árnyak simanyelvű harcosa. Számára semmit sem jelentek a fegyverek, a mágia, vagy a kiberverek. Az ő eszközei a stílus és a karizma.
Nézz szét a galériában!
Legendás cél: 1000 lap
Zén Legendái: Rémháború
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Legendás cél
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Lapötletek (64981)
TF help (6660)
HKK tiltások és nerfek 2024 július (62)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)
HKK kérdés? (47145)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | ...
Nézet:
A légy egyszercsak megáll a levegőben, szárnyai nem mozdulnak a levegő mintha megdermedt volna. Zulgor korsoja életre kel, elindul az asztalon majd a légy alatt megáll. Ekkor minden életre kel, és a légy elveszítve tömegét a korsoban landol.
 
-Ha megengedi, Daedra -szól a drowhoz, mielőtt az visszaült volna helyére.
-Kegyed nem furcsa szerzet itt. A városban, a fejvadász bázis rejtekén él egy másik fekete elf is. Néha betér ide, úgyhogy a látvány nem szokatlan. Kocsmánkban fordultak már meg emberek, orkok, goblinok, gnómok, sötételfek, fél óriások, gyíklények, ogárok, elfek és félvér leszármazottaik ezen kívül persze a törp faj dicső egyedei is. Már vámpírok is tapodták eme döngölt agyag padlót. Igaz, a miattuk keletkezett tűzvész után jelentős tatarozáson esett át az épület. Nállunk az egyetlen szabály, hogy béke legyen. Aki nem gonosz szándékkal van, az maradhat s talán idővel magába fogadja a társaság azt, akiben megbízik.
Ugyanezzel a lendülettel kicaplat a konyhába papírért és íronért. Reméli, hogy a fejvadász keze kevésbé reszket, mint a nyelve. Még a konyhából hallatszik baritonja:
-Nem kell semmi Enger. Szabadidőd van vacsoráig. Ebéd ügyben majd én gondoskodom. Felfrottyantom a tegnapi mara.. -ekkor eszébe jut, hogy a többiek is hallják- ..csinálok paprikást, pont olyat, mint tegnap. ^^
Kisvártatva kiér és Jak orra alá dugja az íróeszközöket. Eközben figyeli a lépcsőt, mikor ér le végre az a helyre kis törpe lány?
 
Enger már nem lát semmi munkát az esetleges vendégek elvannak egymással a reggelit elfogyasztották. Talán ebédig pangás. Odakiált a főnök úrnak de úgy hogy csak ő halja:
- Főnök úr lesz ma még itt valami vagy valaki? Jó lenne csinálni valamit mert így csak sétálok fel s alá!
 
Zulgor az ork is söröskorsójával játszik (élére állítja és pörgeti). Majd tekintete egy röpködő legyet figyel, mely mindig máshova repül, ahol finomabb falatokat talál ízlése számára.
 
Vajon bele lehet halni az unalomba? Ha igen hamarosan gyógymágusra lesz szükségem. Történjen már valami! Napokig kóborolni és mindenféle apró cseprő ügyeket intézni is izgalmasabb volt ennél a munkánál. Bár biztos lesz még jobb. - elmélkedik Enger miközben a feladatait végzi.
 
a vállveregetéstől kicsit megroskad, mert a páncélja, legyen rajta akármekkor varázs is, nem bír el sok plussz súlyt, ezért akár már egy nem saját fajtájából való kardtól is arra kényszerítheti viselőjét, hogy összeroskadjon, és ez a vállonveregetés nem éppen a pehelysúlyú dolgok közé tartozik
de azért állja, mert mégsem annyira sok;)
amint ez megvolt visszaül helyére és onnan szemléli a fejleményeket, s fájlalón gondol vállára, melybe a barbár tompa keze nem tört bele, hisz elvileg a vért elpusztíthatatlan...elvileg, és mot inkább a viselőjének okozott fájdalmat, nem pedig a "támadónak"...
"hmm, ez furcsa...majd kivizsgálom"gondolja, majd iszogat tovább
 
// rég láttunk. Most kb hány óra lehet a fogadóban? Egyhetes reggel megvolt. Kezdem bírni //
 
//na re. //

-Bizony, elég kicsi a világ. Főleg, hogy ő talált meg itt engem, és valószínűleg nem is véletlenül... Na, de nem kéne felmenned lassan hozzájuk?
 
A barbár elfogadja a feléje nyujtott kezett, és ahogy már annyiszor a tőle "megszokott módon" válon vágja Daedra-t .
-Légy üdvözölve! Nevem Vándor a havas hegyek népéből. Megértem a reagálásodat, a lányom néha elveti a sulykot. Ezért most én kérek elnézést! Számomra az a lény furcsa, aki nem úgy viseltetik irányomban mint egy kalandozó. Hallottam már a fajtádról elbeszéléseket, de nem gondoltam volna hogy egyszer majd itt látom egyikőtöket! Ez a hely (néz szét a fogadóban) egy különös gyüjtőhelye a fajok megnyílvánulásainak. Mindanyian kívülállóként érkeztünk, de idővel egy összeszokott csapattá váltunk. Bizonyosan azzá válsz majd te is. Vigyorog öszintén.
 
Érdekes, ezen el kéne gondolkozni, vajon miért kell ennyi rongyba burkolni egy gyereket? Kétlem, hogy ennyire fázós lenne és a képességei alapján, ahogy elnéztem védelemre, sincs nagy szüksége. Persze az is lehet hogy a külseje hagy némi kívánnivalót maga után. Főleg hogy eddig gyakorlatilag nem is nagyon fogott meg semmit. Beszélni sem halottam. De mit számít, ha furán néz ki egy gyerek? Nekem már a képességei is elég aranyosak de hát mindenki más és más.

// ha mostanság a hszekben (nem az offokban) helyesírási hiba van az a word hibája//
 
megvárja, míg az alkalmazott befejezi mondandóját a barbárnak, majd ő is hozzátesz egy kis ízelítőt:
-mért én tán nem vagyok elég furcsa errefele? - mosolyodik el bűbájosságot szimulálva.
ez a kérdés oly egyszerű, de mégis elgondolkoztatja az embert...vagy akármit
majd egy hirtelen ötlettől vezérelve halkan felkel, mert nem akarja felébreszteni a rongykupacot, amiről kiderült, hogy egy gyerek, tehát még vissza is fogja magát a jövőben...de akkor mért kell ennyire becsomagolni? teszi fel magában a kérdést, mert látva a többieket, tartanak egy picit a csöppségtől, de ha ilyen erős lenne, akkor minek kell ez a sok rongy?
nu de vissza az alapötlethez, szóval csendben felkel, s amilyen halkan csak telik a páncéltól, de nem sunnyogva a barbár felé veszi az irányt, s halkan, a már említett okok miatt, mondja a nagydarab embernek...
-jut eszembe, még be se mutatkoztunk. én Daedra vagyok - nyújtja jobbját nem véve le a kesztyűt, amit már korábban említett hogy mért nem tehetei, vagy ha nem a kövi reagban leírom - elnézést a korábbi viselkedésemért, de nem tudtam, hogy a rongykupac egy gyereket takar, azt hittem egy vállalkozó szellemű gnóm...de tévedtem - magyarázkodik, méghozzá okkal, mert nem akart kellemetlenséget, főleg új létére...vagy ez is csak szimulálás? ki tudja//mert h én nem az tuti;)//
 
//ez sztem nem csak rád vonatkozik. Mondjuk rám pont nem//
 
//Rap, amúgy itt vagyok, bármikor mehet az a beszélgetés. nem nagyon van mostanság lehetőségem netközelben lenni, úgyhogy be kell érned lassú reagálással. ;)//
 
- Minden kalandozó találkozik furcsa lényekkel. Miközben jöttem megtámadott valami de, azt hiszem sikerült leszúrnom, különben semmi különös nem volt. Mért valami vérfarkasoknál keményebb dolog támadott meg? - lehet hogy találkozott az elementáljaimmal, de a lánya nagyon aranyos gyerek azt meg kell hagyni, ha apuci szaglászik, megjárhatja. - De majd éjszaka beszélünk én, sem dolgozom egész nap.

// raptor ez már wordben javított verzió. Egy hiba benne az elementál szó, wordből másoltam//
 
A barbár mosolyogva figyeli, ahogy lánya elnyújtózik fektében, és hamarosan szuszogni kezd a ruha alatt. Úgy látszik a tej megtette a hatását! Hiába is tagadná, ezek a képességek bizony megviselik ezt a fiatal szervezetet. S hogy mi lessz akkor, ha már nagyobb lessz a lánya? Abba még belegondolni is nehezére esik. Hirtelen ötlettől vezérelve felál a helyéről, és az új alkalmazott felé veszi az irányt. Még magának sem tudja megmagyarázni hogy miért, de nem igazán bízik ebben az alakban. Odaérve hozzá, megszólal.
-Mondcsak barátom! Jártadban-keltedben nem találkoztál véletlenül furcsa lényekkel a város közelében? A minap sétálgattam az erdőben, és igen kellemetlen eseményekben volt részem. Mivel nem rég érkeztél, talán neked is volt részed hasonlóban?!
 
//kár hogy hétvégén nincs itt senki aki tudna valamit mondani.//
 
//hipertatralmas hsz jön csak kicsit hosszabítom//

Orkok...
 
-Van ám tüdeje a kicsinek! - mondja az ork. Látszik hogy a természet népei közt nevelkedett. Ezzel böfög egy hatalmasat ő is. A hagymaszag ami abból a borotvaéles fogakkal tarkított szájból jön ki, igencsak csípi az asztalnál ülők szemét (és orrát) .
 
Mijen unalmas ez a reggel. Mintha ezer évig tartana. Hosszú ideig tart amíg akcióba lendülhetek.
 
valószínűleg elmerült gondolataiban, vagy a borok megtették hatásukat mert hirtelen felréved a böfögésre, reflexből a válla felé nyúl, ahhol általánban a kard van, de minthogy nincs ott, így van ideje felfogni, hogy nincs veszély, ezért visszatért az iszogatáshoz, s figyeli a fejleményeket, mert nem jó kezdeményezője beszélgetéseknek, s nincsenek jó témái...minthogy eddig főleg csak a templomban volt, és a romoknál, nemmessze a várostól, ahonnan a városba jött - s majdnem az életébe került...bejó, hogy a vért nehezen sérül...így csak a vért sebesítette meg...de ez egy másik sztori;)
 
A rongykupac Vándorra néz, s ő vissza rá. Szavak nélkül kommunikálnak, majd a rongykupac villám gyorsan a bögre után kap. Halk szürcsölést hallani a ruhadarabok alól, s ezután egy Orkokat is megszégyenítő böfögést. A bögre visszakerül az asztalra,majd csend telepedik a barbárok képviselőire.
-Mit kell ilyenkor mondani! Dörmög a barbár, akár egy nagy barna maci. De semmi nem történik, kivéve a törp számára. Elösszőr úgy érzi, mintha valamilyen test nehezedne a melkasára. Majd láthatatlan karok ölelnék át a nyakát. Aztán egy lágy hang.
-Téged szeretlek,szakálas bácsi.
 
A törp egy kortynyi óborral a szájában ment hárta. A munkaerő persze épp most eszik. Na majd le kell vonni a fizetéséből Percekkel később tért csak vissza törpünk: hozott még egy adag szalonát, kenyeret és egy bögre tejet is.
-Ezt esszük mi is.
Teszi hozzá, majd a tejet odaadja a csemetének.
-Igyad gyorsan kicsi, mielőtt kihül. Finom, csöcsmeleg tehéntej. Magam fejtem.
 
Enger nem észreveszi a különös pillantást, de eddig sem mutatkozott valami értelmesnek. Persze az első benyomás sokszor lehet téves. Majd elválik, hiszen én is csak elsőre vagyok csapos vagy közönséges kóbor varázsló. Jelenleg inkább pipa vagyok mert jól esne ropogósra sütni aki behatolt a szobámba.
 
A fejvadász értetlenül nézi a kiszolgálót, hogy mit akar ez az olvasással? Aztán bevillan neki, hogy ez az ember még nem ismeri, nem tudhatja, hogy nem ilyen alapból, csakhát nem minden nap tér vissza valaki a halálból...és egy másodperc az Abyssban is elég lett volna, nemhogy egy hét...
 
Miután Enger visszjött azonnal folytatta feladait. Néhány poharat meg egybet helyre rakott, ezután eszébe jutott az a dadogós maki, gyorsan előkotort valahonnan egy cetlit. És odaadta elé egy zöld pennával együtt:
- A tollat majd kérem vissza, feketén ír de nem kell hozzá tinta. Javaslom olvass el fennhangon néhány könyvet. - ezzel a dadogást nem meg várva odébb ál, ha van mire írnia legalább nem kell a nyöszörgését halgatnom.
 
//nehéz ez a horgony, hallod? //

Jakshjalang csalódottan, hogy nem kapott papírt, szó nélkül neki áll kajálni, egy ezüstöt lerak az asztalra, akié a kaja, az legalább jól járjon...keze enyhén remeg, úgyhogy NAGYON óvatosan bánik az óborral, nehogy véletlenül kilöttyintsen valamit...a nedű melegséggel árasztja el a testét, és az Abyss után úgy érzi, az angyalok síkjára érkezett...
 
A barbár miután visszazökkent ámulatából, hogy ismét láthatja Jakot megszólal.
-Nekünk bármi megteszi reggeli gyanánt. Köszönjük. A remek bort is.
 
- Renben főnök úr. - nem bízom ebben a törpében - Pár perc és megint szolgálatára állok. Ja és találok valahol egy bankot vagy kincstárt a környéken?
Ezzel bemegy a pult mögé valami rendes étel után nézni. Mivel nem szereti ha evés közben zaklatják hátul fogyasztja el reggelijét.
Majd visszamegy a fogadóba.
 
Törpünk még csak a bor szagolgatásánál tart, s abból néz fel a csatamágusra.
-Igen persze. Előbb mondtam, hogy a sör és Vándorék reggelije után ülj ide. Úgy néz ki ők később kívánnak reggelizni, de attól te gyere csak. Azt az ügyet meg csak bízd rám. Én elintézem. Magam.
 
Enger odamegy a főnökéhez:
- Tarthatok reggeliszünetet, Főnök úr? És majd úgy nagyjából derítsük ki kérem, hogy kik jártak tegnap itt az esélyes tolvajok közül.
 
  ... | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.