Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Acélkolosszus
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Az acélkolosszusokat a Fairlight-ot követő főmágusok kreálták, különféle őrző és felderítő feladatok ellátására. Vagyis banki melóra alkalmazzák őket - adósságot behajtani még mindig őket küldik hírhedt kegyetlenségüknek és megvesztegethetetlenségüknek köszönhetően.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben
Roxat céhei csereakció
Titanitdukát aukció – 2024. nyár - nyertesek
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47135)
Lapötletek (64980)
Varázsdimenzió paklibemutató: óriások (6)
Varázsdimenzió lapok használhatók a pakliszerkesztőben (1)
Roxat céhei csereakció (2)
Varázsdimenzió paklibemutató: Womathok (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | ...
Nézet:
~"Elég ilyennel?" Elég milyennel?~
Kérdez vissza magában a törp. De inkább nem fírtatja a témát, úgy érzi túl ingoványos talajra tévedne. Nem ismeri a lányt régóta. Ha roszat kérdez elveszítheti azt a kevéske bizalmat, amit megérzett földmélyi ösztöneivel. Nopersze lehet, hogy rosszul érzi. De hátha nem. Szereti minden vendégével tudatni, hogy ő a 'rend' híve. Nem árul el senkit a háta mögött. S talán már néhányan a régiek közül bíznak is benne, igazán.
-A víz készen van.
Dörmögi s két konyharuhával leemeli a nagy bádog fazekat a tűzhelyről. Lassan araszolva hátraérnek a lány és ő az istállóhoz. Ott már egy szalmától letisztított terület, egy dézsa és egy nagy fürdőlepedő várja őket. Kiönti a még gőzölgő vizet.
-Tessék parancsolj. A szappan a törölközőbe csavarva. Ha füredni kezdesz reteszeld be az ajtót. Az ablakok magasan vannak, onnan ugyan nem lát be ember fia. Tehetek még valamit érted, vagy távozzak?
 
- Nem kedvelem az ilyen alakokat. Tudod, eléggel akadt már dolgom - válaszol Ulien némi hallgatás után. - Bizalmatlan vagyok velük szemben, és nem szívesen ülök egy asztalnál eggyikkel sem.
 
Enger érzi hogy valami meggátolja a telepátiában:
- Te nem érzel semmit Altahnis? Mintha valami zavarna a telepátiában sőt szinte mindenben.
Vajon Topázt is zavarja vagy ő megsem érzi? De az biztos zavarni foglya ha nem válaszolunk neki.
 
A lány hangja most már kezd elváltozni, a felgyülemlő indulatok hatására. " Hát teróóólad! TE nem látod az én köpenyemet?! Ő azt mondta, hogy nekem is van! Csak sokkal nagyobb, mert az ővé is látszik ha jól meegnéézeed! Szerinte mind korlátoltak vagytok. Mi az hogy korlátolt? " Teszi fel a kérdést, de senki nem tudja, hogy kinek is szólt igazán. Mindeközben Vándor pontot tesz a talányra.
-Talán a körülöttetek lévő erőről beszél. Ne feledd, hogy nem lát. Ezt a teret, nem úgy érzékeli ahogy ti vagy én teszem. Vonja meg a vállát.
 
Felnéz a Mágiatörőre és felkel.
-Üdv borozók gyöngye. Kitisztult uraságod? Na, mindjárt hozok enni, de még előbb van egy kis dolgom. És beszélgethetünk is.
Felkel és hellyel kínálja a varázslót, Uliennek pedig int, hogy jöjjön utánna. Elindul a konyha felé. Beérve így szól:
-Remélem jól tettem, hogy kihívtalak az asztaltól. Úgy láttam nem örültél az elf megjövetelének. Talán ismered valahonnan, hogy ennyire nem volt maradásod?
 
//E Z T _ M I N D E N K I _ O L V A S S A _ E L

Itt az ideje hogy ráncba szedjem a társaságot.

Mago: gyakorlatilag játékba hoztál egy sárkányt. Tisztán látszik, hogy nem értesz hozzá (ha értenél, akkor nem csináltál volna bohócot egy ilyen nemes és büszke fajból). Egészen eddig nem szóltam, de most meg kell tennem. Ha harcra kerül a sor nem, ismétlem nem vehet részt a sárkányod. Hogy az adott szituációban miért nem, azt majd te eldöntöd. De nem és kész. Ezen kívül a drakonn mágia is manán alapszik (és igen, ismerem Káosz világát és így van). Az egyetlen nem mana alapú mágia az Esszencia alapú. Ezt pedig csak egyetlen isten és az általa alapított klán ismeri ezen a világon. Jó volna még, ha a sárkány nem nyomna Mágiadetekciót és mondaná meg, hogy a bloodelf varázsolta a Manadiszrupciót, miközben a gyenge varázslatok el vannak nyomva.
Szemira: tudom h Szarka bloodelfként vezette be a karakterét, de a faj símán elf. A klánjából lesz majd valami kavar, de _angol_szavakat_ ettől függetlenül is mellőzzük az IN-ből.
Sal: te is megkapod a havi osztást. Az árnyjárás igen, pontosan, tökéletesen manával működik. Ne hidd, hogy csak úgy kapsz egy Árnyjárás nevezetű különleges képességet ;-x

Huhh. Na, kidühöngtem magam ;-F
A jelenlegi helyzet: a kocsma területén le van gyengítve a mágia. Az egyik asztal körül és kb egy 10 láb sugarú körben nincsen egyáltalán mágiahasználat (ez a legtöbbőtöket nem érint.. amíg Sal nem gondolja úgy hogy a varázslók közé beül ^^ ).
A varázslók -és a sárkány :P- manakészlete kifogyóban. Az utóbbi néhány mondatot szinte "ordítaniuk" kellett, hogy mezőn át tudjon hatolni. A kislányra nem vonatkozik ez, ki tudja magát továbbra is telepatikusan fejezni. Érzitek, hogy akadályozva vagytok, de nem tudjátok merről. Orion nemrég ült le enni... vajon kire fog terelődni a gyanu? :-o

A fentiek szerint cselekedjetek kérlek. Tudom, hogy egyszerűbb volna figyelmen kívül hagyni a mágiagyengítő mezőt, vagy egy sárkány oldalán harcolni. Ám épp az ilyen konfliktusokból és a karakterek kijátszásából születik a történet, melynek mindannyian részesei vagyunk. Könnyen lehetne mindenki isteni hatalmú entitás, mely gondolatával zúzza össze az adamantinumot és ősi szörnyek koponyáját nyomja össze a hüvelykujjával. Legyünk kicsit ésszerűek, még ha sárkányok és mágiát kioltó mezők is zavarják meg nyugodt hétköznapjainkat. Játsszunk!

Köszönettel: Lord Raptor//
 
Enger elmosolyodik:
- Viszont. - biccent a sárkányféleség felé. - Mióta vagy Altahnisal?
 
- Én sem értem igazán a gyerekbeszédet. Hiába a telepátia Topázt egyikünk sem érti igazán. Valami fényes köpenyes alakról beszél, ha hallanád biztos jobban értenéd nálunk.
" Topáz mégis kiről beszélsz?" majd mágustársához fordul " Te érted amit mond?"
 
"Értem! Azt hiszem, te látod az életerőt. Nem mindenki képes erre, én sem... jó lehet neked. Szóval, úgy néz ki, mint egy fénylő köpeny? Érdekes..."
Mindeközben "kint":
- Oh... hová tettem a neveltetésemet, bocsánatáért esedezem. - a mágus felkel, és mélyen meghajol - Altahnis Nailoscia, bűbájmester. Elnézését kérem, azt hiitem, már bemutatkoztam. Topáz érdekes, sőt, különleges, és azt hiszem, egyedi eset.
A biztonság kedvéért telepatikus úton folytatja.
"Jobb, ha ezt nem hallja. Szerintem az az érdekes eset áll fenn, hogy a lányában két tudat lakozik. Ne ritka, hogy egy mágus úgy próbálja becsapni a Halált, hogy a tudaát másba költözteti át, ám most az a fonák helyzet állt elő, hogy a lánya tudata valamiképpen felülkerekedett, és az idegen tudat háttérbe szorult. Aki a mágiával és telepatikusan fejezi ki magát, az Topáz maga, míg az érthetetlen szavakért a másik felelős."
Ezután Engerhez fordul.
- Enger, hadd mutassam be neked a famulusomat. Aranyparázs, ő itt Enger, csatamágus és alkalmi pincér. - nevet fel. - Enger, ő itt Aranyparázs, ifjú sárkány, aki fészekalja egyetlen túlélőjeként a mentorságom alá került.
- Üdvözletem - bólint egy pikkelyes fej.
 
Az idéző rámosolyog a megérkező fejvadászra:
- Vagy nem csak én ellenzem, ha varázsolgatnak a fejem fölött pihenés közben, vagy ezek a mágusok nagyon pechesek. Mindenesetre vigyáznék a helyében: velem már azért kekeckedtek, mert egy ártalmatlan dallamot játszottam. Nem lennék meglepve, ha önnel is kikezdenének.
Most a Fuhur ölében letelepvő kígyót nézegeti, majd a lányhoz szól:
- A druida hamar meggyógyította? Nem láttam, amikor jött vissza: bár be kell valljam, kicsit elszenderettem a fa tövében.
 
Majd Enger-hez fordul.
-Akkor felvilágosíthatnál, miről cseverésztek ezek itt ketten. Kezével ide-oda integetve.
 
Topáz hangja morco gyerekhangá változik. " Dehogynincs! Most is rajtad van, hazudós! Apu szerint ez az ami megvéd minket, de szerintem rosszul tudja. Ő sokkal okosabb apunál, és mindíg velünk van. De azt szokta mondani, jobb ha apu nem tud róla. Mindenkinek van köpenye, neki is aki mellettetek ül. (Enger-re céloz) Csak most elszakadt neki pár helyen.
Eközben a barbár válaszol a mágusnak.
-Ezt én is tudom! Csak az izgat amikor furcsán viselkedik, ilyenkor úgy érzem mintha nem is ő lenne. Egyébként, miről is beszélgettek ti a tudtom nélkül!? És nem emlékszem, hogy bemutatkoztál volna! Mordul a mágusra, mivel zavarja ez az egész helyzet.
 
Enger leül egy székre amit a szomszéd üres asztaltól vett el. "Remélem nem zavarok" üzeni az eddigi csevegőknek, majd Vándorhoz fordul:
- Mostmár igen eddig nem óhajtottam kémlelni őket.
Még jó hogy kislány belülről, mi más lenne? Az erőtől nem lesz bölcsebb az ember.
 
Fuhur leül ,Radder pedig az ölében foglal helyet,összetekeredve.-Jobb,de nem volt súlyos,kibírtam volna-feleli,majd legondolkozik,és csak akkor eszmél fel,mikor Jak is leül az asztalukhoz.Apró fejbólintással köszönti,azután ismét elmerül gondolataiba.
 
"Miféle fényes köpenyes?" - hökken meg Altahnis, majd körülnéz, de nem lát senkit, akire ez a leírás illene...
"Nekem nincs is köpenyem" - érkezik mindketőjükhöz a válasz Aranyparázstól, aki szntén furán néz Topázra, majd megszagolja a lánykát, amivel tulajdonképpen az auráját vizsgálja meg. Ezután felemelkedik a hosszú nyakon ülő fej, és érdeklődve bámul a két smaragdszín szem aj éjfekee szempárba.
"Ki az az "Ő"?" - kérdezi a "beszélgetésbe" immár bekapcsolódott sárkány, aki egész eddig mindent hallott, a mágus és közte fennálló mágikus cxsatornának köszönhetően. Közben Altahnis a barbárhoz fordul
- Kissé másképp látja a világot, mint mi... hacsak nem a láthatatlant észleli, és van itt egy másik mágus is láthatatlanság leple alatt rejtőzve. Azt viszont, Vándor, megmondhatom, hogy a lányod belül tényleg egy kislány. Úgy is gondolkodik.
 
A barbár fészkelődve figyeli, ahogy Topáz mereven bámul a mágusra. Nem örül neki, hogy nem tud bekapcsolódni a beszélgetésbe. És hogy a lánya olyasmit is mondhat, amit nem kellene! Odafordul Enger-hez, és megkérdezi.
-Te tudod, hogy miről beszélgetnek? Elvégre értessz az ilyesmihez. Néz mélyen a szemébe.
 
A lány ismét a mágusal kommunikál. "Hááát azt te buta, hogy nem szeretem ha kiabáltok! Azt a rondaságot meg Ő mondta. " Majd hirtelen témát vált. "Az a fényes köpenyes a sárkányod?! "
 
Altahnis kétszer rezzen össze: egyszer, mikor megérzi az érintést, és még egyszer a hangtól. Megadóan emeli fel a kezét.
- Aranyparázs, ne törődj a tompítómezővel... nem érdemes, úgysem szokott az ilyesmi sokáig kitartani... feleannyi ereje nincs, mint Orion mágiakioltó erőterének.
A sárkány abbahagyja a Kiegyenlítés varázslat előkészületeit, majd szépen Vándorék aszalához ballag, és kényelmesen elfekszik. Altahnis is visszamegy, és figyelmét újból Topáznak és a kupájának szenteli.
"Mit is mondtál most?" - kérdezi a lánytól telepatikusan, hiszen a célzott mentális üzenetek nem igényelnek manát, lévén pszionikáról, azaz tiszta elmemunkáról van szó.
 
// Én úgy értelmezem e sorokat, hogy csak gyengítve vannak. "délig a mágia nagy része gyengítva csak gyengítve, gyengébb fajtái pedig létre se jönnek" //

A felháborodott mágus, egy alig érezhető rántást érez a vállain. Majd ismét a gyermeki hang hallatszik elmélyében. "Ti mindíg veszekedtek! Ezt nem szeretem." Majd másodpercek múlva a már ismert idegen hang szólal meg jól halhatóan.
-Sherag di'meag! Sziszegi torokhangon.
 
- Mester, manabéklyót észlelek. - hallatszik Aranyparázs hangja, és Altahnis már érti, miért nem válaszol Topáz az üzenetére.
"Már megint valaki, aki megpróbálja elfojtani a mágiát? Most fogytam ki a toleranciából végképp!"
- Ki hozta létre?
- Azt hiszem, a forrása ő ott. - int fejével a magában mosolygó felé.
Altahnis felpattan, és dühösen indul meg.
- Aranyparázs! Próbáld meg feltörni, a drakón varázslatokat ez nem szokta befolyásolni. Én addig elbeszélgetek az újabb kontárunkkal.
Odaér a kellemetlenkedő asztalához, és a mágusbt fejével megkocogtatja az asztalt.
- Nem tudom, milyen jogon korlátozza a szabad mágiahasználatot idebent. Az égvilágon senki nem állt a maga útjába. Érdekes, hogy a harcosok és ne adják az istenek, orgyilkosok szabadon villogtathatják a fegyvereiket, míg a jóravaló varázshasználókat megfosztják a fegyverüktől holmi önjelölt senkik. Most mondom el utoljára: ha még egyszer valaki megpróbálkozik mágiakioltó vagy korlátozó erőtérrel úgy, hogy az engem is érjen, azt személyes támadásnak fogom értékelni, és mint ilyet, meg fogok torolni. Érthető voltam? - kérdezi dühösen, majd körülnéz, jelezve, hogy ez mindenkinek szólt. Gyűlöli, ha diszkriminálják.
 
Jakshjalang belép a fogadóba...lassan dél felé jár az idő, de neki elintéznivalója volt. Xojerthával beszélgetett, azt mondta, rakott az asztalra egy rúnát, egy KIS antimágikus mezővel, ami csak az asztalt védte volna, de valaki eltávolította. Ő csak azt érezte, hogy megsemmisítették Sheran egy szent jelét, azt nem, hogy ki. Így a délelőtt érdekesnek ígérkezett...most a fejvadász sodronyige mellkasmagasságban enyhén kidudorodik, és ha a manabéklyó feloldódna, a közelben levő varázshasználók szomorúan vennék észre, hogy még mindig nincs energiájuk...
Leül az asztalhoz a két szépséghez.
-Jó napot, hölgyeim. Ugye nem bánják, hogy csatlakozom? Oh, látom, meglátogatta a bátyám. Nem mintha látszódna, csak pont akkor mentem oda, mikor távozott...
Átvált drow kézjelekre. "Elméink teljes biztonságban vannak, és egyéb mágiától sem kell tartanunk."
Vándorékra tekint. A lánya elég álmosnak tűnik...biztos sokat utazott. A méreg, mint azt mondotta volt a többi kalandozónak, csak pár órára ütötte ki, aztán ehhez jött az éjszaka természetes alvása...elégedetten nézi, hogy nem lepi meg semmivel...bár árnyalakban el tudna menekülni, hisz az neki nem manába kerül.

//I'm back!
ha saját védelemre nem engedélyezett, lesz szabadon mozgó antimágikus mező. a központja Jakshjalang nyakában lógó fadarab, melyre az éjszaka is felvázolt rúna ékeskedik, csak egy kicsit nagyobb. tápverseny mehet...főleg, ha itt a varázslókból is tapasztalt közelharcosok lesznek fejvadászreflexekkel, akkor úgyis mindegy. //
 
// Enger most pihen pár napot heti egy agyonverés elég neki bár lehet hogy nem mondjuk akkor aranyparázs is megtörhetné elvileg ha képes rá//

Enger csak áll és vár hogy feleljenek neki valamit biztos halloták.
 
//Na most sürgősen feloldani azt a manabéklyót, vagy silvernek egyszerre lesz gondja három mágussal egy mágusporonttyal és egy sárkánnyal! (sárkányűz NEM mágikus ergo meg tudo sütni Aranyparázzsal.)//
 
// Nem akarok akadékoskodni, de silver épp az imént oldotta meg, hogy senki se beszéljen telepatikusan ;x //
 
Enger felmegy a szobájába leveszi összeszagatott ruháját és előkotorja azt amelyikben tegnap volt. Egy váltást mindig tart magáánál meg sok minden mást is a zsák kicsit bűvölve van dehát ez megszokott egy lehet hozzá hasonlónál.
Lemegy és meglátja Topázékat amint épp társalognak és valószínűleg nem csak szavakkal. Odalép hozzájuk:
- Csatlakozhatom vagy kívántok rendelni valamit? - kérdi.
 
Altahnis miután érdeklődését vesztette a csata iránt, újra Topázra koncentrál.
"A sárkány? A neve Aranyparázs. Még fiatal, de gyorsan tanul, és gyorsan is nő. Még hetven év, és már akkora lesz, hogy engem is elbír. Egyelőre viszont még ifjú, meggondolatlan, és a sárkányokhoz mérten apró, hiszen könnyedén befér az ajtón."
Ekkor fogja Aranyparázstól a csata végeredményét... közben morog kicsit, hogy a famulusa megint késett engedelmeskedni, de magában mosolyog, hiszen érti a sárkány érdeklődését... nem minden nap lát az ember, elf vagy sárkány varázspárbajt, Aranyparázs meg amúgy is hosszú ideje mást sem nézett, mint könyvek lapjait...
"Apukád köpenye azért nagyobb, mert ő is nagyobb, mint én. Ami a színeket illeti, mi mágusok szeretünk feltűnően öltözni, hogy felfigyeljenek ránk. Gondolom, te is szereted, ha odafigyelnek rád."
Kintről ekkor hallatszik szárnysuhogás, majd a famulusa bedugja a fejét az ajtón. Mikor meggyőződik arról, hogy senki sincs éppen sárkányvadász kedvében, kényelmesen beballag, szárnyait közben öszecsukja.
- Hogy tetszett a csata? Ki győzött?
-Az idéző. nagyon látványos volt, Mester! - Aranyparázs izgatottnak tűnik, de hát, ez érthető...
- Meghiszem azt... - mosolyog a bűbájmester, majd Topázhoz fordul.
- Topáz, ő itt Aranyparázs, Aranyparázs, az ifjú hölgy Topáz. A nagydarab mellette pedig csak egyszerűen Vándor.
- Van szerencsém. - köszön a sárkány, de kissé furán fest, ahogy megpróbál vigyorogni... nem éppen megszokott arckifejezés egy magafajtától.
 
//bocsi, nem volt frissítés reag előtt...//
Ulien visszanéz raptorra, aztán a tányérjára, jelezve, hogy ő nem kíván különösebb beszélgetést folytatni az elffel. Még mindig reménykedik a lehetetlenben: valahogy elkerülni azt, hogy az elf helyet foglaljon az asztalnál.
Eszébe jut a fürdővíz, s némiképp megnyugszik.
 
- Mit is mondhatnék... - sóhajt Ulien. - Messziről érkeztem, egy kis városból. Régebben táncosnő voltam, szülővárosom környékén mulatattam az emberek. De azt meguntam.
Elhallgat, mivel látja a közeledő bloodelfet. Arcát felé fordítja, de továbbra is vigyáz. "Vajon mit akar?" elmélkedik. "Talán a törpével van dolga... mindenesetre, remélem, nem jut eszébe itt maradni"
Egyenlőre nem folytatja a mesélést.
 
Enger látja hogy Orion is fáradt. DE ő persze olcsóbban megúszta Enger amint pihent pár percet mehet újítani némi öltözéket ugyanis az övé igencsak nehezen úszta meg. Mondjuk egy nadrág Orionnak sem ártana bár így jól szellőzik. Legközelebb már más lesz a végeredmény.
 
odaér az asztalhoz, meghajol enyhén, hogy kifejezze tiszeteltét, majd, még nemis egyenesedik fel, de már megkérdezi:
-esetleg leülhenék? lenne egy két kérdésem a tegnapesti dolgokkal kapcsolatban...
néz a törpre komolyan, s addig nem egyenesedik fel, amíg nem kap válasz
"remélem megengedi hogy leüljek...nemcsak megtudnám miket tettem, hanem esetleg még meg is ismerkedekk eme gyönyörű hülgyel mellette...ár amennyit látok belőle gyönyörű"////
 
  ... | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.