Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az az Álomfogó?
Az Álomfogó világa
Megjelent kiegészítők
Szabálykönyv
ÁFK-t forgalmazó boltok
Rendelés
ÁFK klubok
Lapkereső
Versenykiírások
Álomfogók Szövetsége
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenőfal
Fórumok
Toplisták
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Álomfogó Kártyajáték versenyek szervezése

ÁFK versenyt bárki bármikor szervezhet, nem szükséges egyeztetnie azt a Beholder Kft-vel. Az alább leírtak azon versenyekre vonatkoznak, amit mi támogatunk. A támogatásunk a verseny meghirdetésében, sorsoló program biztosításában, ultraritka lapban és kártyacsomagokban jelentkezik. A támogatásunknak azonban feltételei is vannak.

A versenyt közzé tesszük az Alanori Krónika új versenyek rovatában, valamint felrakjuk a honlapunkra. A verseny hirdetéseket két hónappal előre kérjük. Íme egy példa: a szeptember 25. és október 25 közötti versenyeket augusztus 15-ig lehet meghirdetni mivel így kerülhet be a szeptemberi Krónikába. Az október végi-novemberi versenyeket - az előző példából kiindulva - tehát szeptember 15-ig kérjük stb. A verseny hirdetés jöhet levélben, vagy e-mailben (lehetőleg winword-ben, és a Krónikában, a versenyhirdetésekben látható formátumot követve). Telefonon csak végszükség esetében lehet hirdetést diktálni.

A verseny meghirdetéséhez szükséges adatok:

Időpont:Ezt célszerű egyeztetni a Beholderes versenyek időpontjaival, és más, az adott tájegységen szervezendő ÁFK és HKK versenyekkel. Nem csak a verseny napja, hanem a nevezés és a verseny kezdete is szükséges.
Helyszín:Egy pontos cím, ami alapján meg lehet találni a versenyt, esetleg a kóborló lelkeknek egy-két mondatos útmutató.
Szabályok:Nem kell leírni azt, hogy hagyományos svájci rendszer, ez alapértelmezése minden versenynek, csak azt kell megemlíteni, ha ettől eltérő formátumban zajlik a verseny! Célszerű viszont előre meghatározni, hogy hány körös lesz a verseny, és azt mindenképpen beleírni a hirdetésbe. A szokásos tiltott lapokat ugyanúgy nem kell beleírni a hirdetésbe, akkor kell csak leírni a tiltott lapokat, ha azok eltérnek a megszokott listától! A hagyományostól eltérő minden versenyszabályt célszerű megemlíteni, nehogy a versenyre érkező játékosokat kellemetlen meglepetés érje.
Nevezési díj:Minden szervező szabadon állapítja meg a verseny nevezési díját. A mi versenyeinken 600 Ft a nevezési díj. Egy fontos dolog a nevezési díjjal kapcsolatban: azokat a játékosokat, akik igazolvánnyal bizonyítják, hogy tagjai az Álomfogók Szövetségének, 100 Ft-os kedvezmény illeti meg a nevezési díjból.
Díjak:Játékosok számára csábító, ha minél több díj van a versenyen, de a minimális követelményünk az, hogy legalább annyi paklit rakjon a szervező a díjalapba, amennyit tőlünk kap. Hogy mennyit kap tőlünk? Az első versenyére minden szervező 4 csomagot kap a legújabb kiegészítőből. A későbbi versenyekre pedig az előző versenyének játékos-számától függően küldünk díjakat: ha az előző versenye 15-nél kevesebben voltak, akkor 3 pakli, ha 15 és 25 közötti induló volt, akkor 4 pakli, ha 25-nél többen voltak, akkor 6 pakli kártya. Az ultraritka lapokat vidéken 15 főtől, Budapesten 20 főtől lehet kiosztani.
Érdeklődni lehet:A szervező (személy vagy bolt) neve és telefonszáma vagy e-mail címe, ahol további részletek tudhatók meg a versenyről.

Kezdő versenyszervezők számára röviden leírom a hagyományos versenyek szabályait. Hagyományos ÁFK versenyen a paklikra vonatkozó követelmények: egy fajta lapból maximum három lehet a pakliban, legalább 45 lapos pakliméret (több lehet, de kevesebb nem) és pontosan 15 lapos kiegészítő. Maga a verseny egy 5-7 körös svájci rendszerű verseny. A sorsoló program letölthető a honlapunkról, ezzel kell levezetni a versenyt. A versenyeken a győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár. A játékosok minden körben három játszmát játszanak egymással, és ha a végső sorrendnél pontegyenlőség van, akkor a játszmaarány dönti el a sorrendet.

A verseny végével még nem értek véget a szervező feladatai. Minden versenyről kérjük a verseny dokumentációját. Azaz, ha a sorsoló programmal vezették a versenyt, akkor annak az utolsó kör után kimentett file-ja, egyébként pedig a következő adatok kellenek: hány körös volt a verseny, minden játékos neve és pontszáma (még egyszer: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont) és külön leírva az első három helyezett neve. Mindezt a versenytől számítva két héten belül, a tf@beholder.hu címre kell címre kell elküldeni.


Létrehozás: 2007. október 17. 14:08:25
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:20
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.