Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Vérgólem
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A hatalmas, vérvörös színű teremtmény nem véletlenül kapta a nevét. Teste minden porcikája alvadt vérből van gyúrva, mélyen átjárja a mágia. A gólem minden ütése halálos, és nagyon, nagyon nehéz legyőzni." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis

A lista folytatása...
TF help (6663)
Legendás cél: 1000 lap (11)
Lapötletek (64982)
HKK tiltások és nerfek 2024 július (62)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | ...
Nézet:
Igy van. A halo egy allandoan mukodo kepesseg. A passziv lapok kepessegei nem mukodnek (kiveve lenyek).
 
hello

azt szeretném kérdezni ha egy hálós tárgyamat passzivizálom a mogokok törvényének akkor amíg passzív nem érvényes a hálója?
 
kösz mindenkinek a válaszokat

btw a kígyó így elég gyengus lesz, ha reakcióként is, meg simán is létre hozni a képességét, akkor érne valamit.
 
Vannak képességek, amiket nem tud "ellopni" vagy inkább helyesebben: "átirányítani" a vízikígyó, mert azok mindenképp egyféleképp jönnek létre.


Igen, ilyenek pl. azok a képességek, amik nem igényelnek célpontot ÉS kijátszótól függetlenek. Véleményem szerint az élet nem ilyen.

Na nem akarom ragozni, szerintem mindketten elmondtuk az érveinket, FAQ-csokor meg úgyis lesz a kieg után, kíváncsian várom a játékvezetés döntését az ügyben.

Így a végére sikerült is ontopic vágányra kerülni.
 
Persze.
Vannak képességek, amiket nem tud "ellopni" vagy inkább helyesebben: "átirányítani" a vízikígyó, mert azok mindenképp egyféleképp jönnek létre.
Pl.: kijátszásakor tegyél rá egy izomjelzőt. Ezt ha volt kígyózva ha nem, rá kell tenni.
Az Élet is ilyen.
Szerintem.
És nem kell túlgondolni, hogy olyan mintha én játszottam volna ki, de valójában mégsem, akkor most kifizettem-e a költéségét vagy sem...
 
A vízikígyó sehol nem említi, hogy ne működne automatikus képességekre. Kijátszáskorit említ, ebbe a halmazba az automatikusak is beletartoznak.

Abban ugye egyetértünk, hogy anti-mágiás lény esetén a vízikígyó gazdájának kell a Semmibe dobnia, az ellenfélnek pedig a gyűjtőbe, ugye?
 
A kulcsszó a "szerintem". Szerintem meg nem.
1-1. :p

Ez azért érdekes kérdés, mert vannak olyan kijátszáskori képességek, amelyeknek költsége is van. Itt nyilvánvaló, hogy a vízikígyó gazdájának kell a költséget fizetnie. Ezek azonban aktiválást kívánó képességek. Az Élet és az antimágia nem ilyen.

Amúgy erre nyilván születik majd egy hivatalos állásfoglalás.
 
Így van.
 
Helyettesített IK-nál akkor nem kap életjelzőket?

24.6. Kifizetettnek minősül az idézési költség, ha azt sem részben, sem egészében nem helyettesítették.
 
"egy lap kijátszáskori képessége úgy jön létre, mintha te játszottad volna ki"

Szerintem ez ugyanaz, mint a Diána kívánsága, függetlenül attól, hogy ki lesz a lény gazdája. Ha az életes lény úgy jön létre, mintha én játszottam volna ki, akkor azt kell ellenőrizni, hogy én kifizettem-e a költségét, ugyanis az életjelzőt ezzel a feltétellel kapja meg, ami itt nem teljesül.
 
Hatarozottan tudtara van adva a 'kevero neninek' hogy veletlenszeru ritka parositasokat kerunk (lehetoleg 2-fele szinben is a 2 ritkat).
Uj nyomda = uj kevero, de igyekeznek (mi pedig ellenorizzuk, amennyire lehet).
 
A vízikígyó azt tudja, hogy ha az ellenfél kijátszik egy lényt, akkor reakcióként megváltoztatja annak kijátszáskori képesség hatását. Az Élet képességen nincs mit megváltoztatni. A lényt az ellenfél játszotta ki. Ha kézből játszotta ki, és ki is fizette (értsd: nem helyettesítette) annak költségét akkor a lény megkapja az élet-jelzőt, ha meg volt vízikígyózva, ha nem.

A lény kijátszása megtörtént, és ez az Élet-jelző feltétele. Nem loptad el a képességet, az a lény képessége marad. A lényt sem loptad el (Diána kívánsága), az is a kijátszójánál marad, csak annak képessége jön létre úgy, mintha te játszottad volna ki a lényt. Az Élet-definíció teljesen egyértelmű. Be is idézted. Kézből játszotta ki az ellenfél? Igen. Kifizette? Igen. Miről beszélünk?
 
Az Élet képességgel vitatkoznék. Automatikus? Igen. Kijátszáskori? Igen. Tehát úgy jön létre mintha a vízikígyó gazdája játszotta volna ki.

"134.4. Élet: X: ha egy lény rendelkezik ezzel a képességgel, akkor a sikeres kijátszásakor tenni kell rá X életjelzőt. Az Élet képesség csak a lény kézből történő kijátszásakor működik, és csakis akkor, ha a lény idézési költségét a játékos ténylegesen kifizette. "

A Vízikígyó gazdája nem fizette ki az életes lény költségét, ezért az nem kap életjelzőt.

Lásd még:

(AK145) Nem kap életet egy életes lény, ha ellopom Diána kívánságával. Az élet szabálya szerint akkor kap életet egy lény, ha azt az idézési költség kifizetésével a kezemből kijátszom. Tehát nem kap életet, ha pl. pakliból veszem elő Apró kívánsággal, Elfeledett szingularitással. Nem kap akkor sem, ha kirakom pl. Nagyobb idézéssel. A Diána kívánságán az szerepel, hogy „úgy kell tekinteni, mintha te játszottad volna ki”. Tehát az élet feltételének egy része teljesül, de a második nem, nevezetesen az, hogy az idézési költség kifizetésével játszottad ki.
 
A kérdés:

1.
"a termetes vízikígyó új-jal kapcsolatban lenne kérdésem

a képességével varázslatokat is lehet kvázi átirányítani?"

Válasz:

Kódex 91.5.1. Az azonnali és általános varázslatok kijátszáskor létrejövő hatása nem képesség, hanem varázslat-hatás, vagy röviden: varázslat.

2.
"illetve ha reakcióként használom, s én döntöm el, hogy s miként jön létre az adott lap kijátszáskori képessége, akkor az ellenfél adott esetben nem is kap rá manát v húz lapot? mmint a saját lapjára"

Nem pontos a kérdés, de értem a lényeget.
A lap szövegében a "tekintsd úgy, mintha te játszottad volna ki" - szövegrész egyértelmű. Olyan, mintha Te játszottad volna ki a lapot, tehát te lapod a Vp-t, te húzod a lapot, stb.


3.
"a képesség úgy is használható, hogy már asztalon lévő lapnak újból létrejön a kijátszáskori képessége?"

Nem. Ez egy reakció képesség, ami azt jelenti, hogy egy lap kijátszására lehet vele reagálni. Valóban pontosítani lehetett volna a szövegét, de szerintem, ha ez bemegy a köztudatba, akkor mindenki érteni fogja.

4.
"az anti-mágia illetve élet ha létrejön így befolyásolva, akkor választhatom, hogy az adott lény ne kapjon életet? (ha az ellenfél lényére használom)"

Mind az anti-mágia, mind az Élet, automatikus képesség. Nincs mit eldönteni rajtuk. Ha a lap létrejön, ezek is létrejönnek.

J.J.
 
Jó Neked. Mindenesetre a keverőnéni monnyonle!
 
Sajnos becsúszik ilyen malőr János, de elég ritka szerencsére, én elég jelentős pakkot bontottam ki, volt egy, amiben csak 1 ritka volt, de a következő displayben meg volt, amiben 3. Az összes többi hibátlan volt.
 
A varázslattal kapcsolatban engem is érdekelne a válasz.
Ami a többit illeti: Csak reakcióként lehet használni, tehát már asztalon levő dolgokra nem használhatod. Ha adott esetben manát vagy lapot kapna, akkor azt te kapod meg, az ellenfél nem. Az anti-mágia létrejön, de ilyenkor neked kell a Semmibe dobni, az ellenfélnek pedig a gyűjtőbe. Életet nem fog kapni, mert te nem fizetted ki a költségét.
 
Kedves Beholder Bácsi!

Itt jelezném, hogy tessenek szíves a keverőnénit rávonni a kérdőre, hogy hogyan tudott a két ritka nem-gyakorivá változni az egyik bontott boosteremben...

Jó lenne, ha ez nem válna általánossá, mert az eléggé megcsappantaná a bontogatási kedvet, szerintem.
 
hali

a termetes vízikígyó új-jal kapcsolatban lenne kérdésem

a képességével varázslatokat is lehet kvázi átirányítani?

illetve ha reakcióként használom, s én döntöm el, hogy s miként jön létre az adott lap kijátszáskori képessége, akkor az ellenfél adott esetben nem is kap rá manát v húz lapot? mmint a saját lapjára

a képesség úgy is használható, hogy már asztalon lévő lapnak újból létrejön a kijátszáskori képessége?

az anti-mágia illetve élet ha létrejön így befolyásolva, akkor választhatom, hogy az adott lény ne kapjon életet? (ha az ellenfél lényére használom)

előre is kösz a válaszokat
 
Kedves beholder!

Érdeklődnék hogy kivitelezhető lenne-e hogy az olyan lapokhoz amelyek lapot raknak jatekba (pl tókentermelés) egy lynk hivatkozást tegyenek a lapkeresőben?
Rendkívül megkönnyítené a kereső használatát.

Köszönettel,
Fischer Zsolt
 
Koszonom az eszrevetelt. Kaphato a kartya ismet.
 
Lejárt az előrendelés

Vagy elfogyott :P
 
Javaslom cseréljétek le fent a "Zarknod visszatér legújabb kiegészítő" bannert.
 
1 húzás 300 Ft 3 húzás 700 Ft.
 
Behó talis zsákbamacska mennyibe fog kerülni? Remélem jó l meszórjátok spoilerekkel.
 
Ok
 
Az uj nem cserelhet gazdat a regihez pedig van faq a lap alatt...
 
Kreatort ha ellopják akkor kisül a büntetése? Ha igen akkor a már ellopott Kreátorra is?
 
Rendben, köszönöm.
 
Igen, átveheted.
 
  ... | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.