Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Mechek párharca
(Könyv esemény)
Küldd el képeslapként!
A csatamechek egy ember által irányított harci egységek, a legfélelmetesebb fegyverek a Battletech világában.
Nézz szét a galériában!
Varázsdimenzió lapelemzés 1. rész
Céhek átmeneti tiltása Új Nemzedékről
HKK Zsákbamacska a júniusi Beholder találkozón
Varázsdimenzió ritkák
Titanitdukát aukció - 2024. nyár

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK várható módosítások, nerfek (július 1.) (57)
Varázsdimenziók lapelemzés 1. rész (8)
Új HKK kiegészítő: Varázsdimenzió (143)
Versenyhirdető (1828)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8168)
Békés megyei HKK-sok jelentkezzenek! (6355)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tolvajakció profi módra
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | ...
Nézet:
Igen, annak felel meg, és a B verzió a nyerő.
Az asztalon maradó lapoknál a kijátszáskori képességekhez kapcsolódó döntéseket nem kell meghozni a lap kijátszásakor, hanem csak akkor amikor az ténylegesen sikeresen létrejött.
 
Kijátszáskori aktiválást kívánó képesség a Homokforgatag keresése?

Visszatérve a yetire:
Ez a kijátszásakor kezdetű mondat a régi sikeres kijátszása után-nak felel meg?

A verzió: nem annak felel meg, tehát a lapkijátszás 3. szakaszában eldöntök mindent, és meghatározom mit és mennyit kapok ha sikeresen létrejön.

B verzió: annak felel meg: a reakciók után hajtom végre, így saját maga is beleszámítható, illetve ha reakciókra feláldoztam lapokat, azokat már nem számolhatom, de ha sikeresen létrejött reakcióként beleszámolható lap, azt hozzászámolhatom.

C verzió: amit tényleg csinál lap
 
Majdnem. A kijatszaskori kepesseg automatikus. Attol h a ket opcio kozul vakaszthatsz nem valik aktivalast kivanova a kepesseg, mivel valamelyik opcio aut. bekovetkezik.
 
Sziasztok!

A Yeti mumifikátorral kapcsolatban lenne kérdésem. Ha jól értelmezem a szövegét a kódex alapján:

Az első mondat: Állandóan működő képesség
A második mondat: Kijátszáskori aktiválást kívánó képesség
Harmadik mondat: Kézben működő képesség

Stimmel?
 
Köszi.
 
21.5.1. Azok a többféleképp használható források, amelyeknek a szöveges leírása tartalmazza a "célpont" szót, csak akkor válnak célzássá, és célzó forrássá, ha a lehetséges hatásaik közül a játékos a célzó hatást (is) választotta.
 
Az alábbi lenne a kérdés: A Tarrgeth mellett az Aranymetszés tud-e ingyen jönni, illetve csak akkor van ingyen ha semmizek vele?
 
4.7.9. Ha egy lap vagy szabály szövegében a „gyűjtőbe kerül” megfogalmazás szerepel, annak megjelölése nélkül, hogy pontosan honnan kerül a lap a gyűjtőbe, ott ezen a szókapcsolaton asztalról való gyűjtőbe kerülést kell érteni.
 
Ha apró morf úgy kerül gyüjtőbe, hogy:
a, lekánterlik
b, kidobatják a kezemből, vagy pakliból (vagy zsákmányvadásszal elégetem

Húzok rá lapot?

Köszönöm a válaszokat!
 
Kérdéseidre a válaszok:

1) Nincs különbség a régi P és a sárga hátterű P közt, mindössze egy kiemelés.

2) A te drakónod újabb. Mindkettő úgy működik, ahogy rá van írva. A másik különbség, hogy a régit nem lehet majd Új Nemzedék formátumon használni.

3) Jól írtad le. 4 lépésben tudsz 4 VP-ért 4-et sebezni.

4) A képesség célpontjának megjelölhető a játékos függetlenül az őrposztban lévő lényeitől.

5) Minden ellopott lapot abban az állapotban kapsz meg, ahogy elloptad (kivéve, ha a lopást elkövető kártya másképpen rendelkezik). Ha nem rendelkezik a csábító kártya a lopás idejéről, akkor az addig marad, ameddig ki nem kerül játékból, vagy vissza nem lopják.

6) Mivel átkerül az ellenfeledhez az ő lényei kapnak mínusz életpontot. Ha valamelyik lényének ezzel 0-ra, vagy az alá csökken az életpontja, akkor az a gyűjtőbe kerül.

7) Szirént egyszer használhatod (s csak lényre), a bűbáj az pedig vízió, tehát minden körben kijátszhatod. Ha elloptál valamit annak használhatod a képességeit és/vagy feláldozhatod zanszilánknak például, s ilyenkor nem kerül vissza az ellenfélhez.

A sólyomfőnix azonnali lapot fog, Leira pedig egy szörny. Szóval a Sólyomfőnix nem semlegesíti. Csak olyan lapok semlegesítik, amelyek olyan halmazt semlegesítenek, amelyikbe Leira belefér. (lény, lap, stb.)

9) Nem. Bármikor.

10) Nem igazán számít ez a lap erősnek. A lapok erejét sok minden befolyásolja. Az idézési költségétől fogva egészen az esetleges védelmekig minden. Ennél azért vannak sokkal erősebb képességek is a játékban.

11) Zarándoknál hasonlót tudok írni, mint az előző lapnál. Nem rossz egy frissen bontott versenyen, de alapból nem nagyon fog pakliba kerülni. Amúgy ennek a lénynek nem lesz több ép-je. Arról van szó, hogy 5-ször kell gyűjtőbe kerüljön sebzéstől, vagy leszedéstől, mire ez valóban megtörténik. (Kivéve, ha életkioltós leszedést használnak rá, mert az ellen nem számít az élet)

12) Ami az asztalon a tartalékban és az őrposztban van az számít játékban lévőnek. A gyűjtőben lévő lapok "kikerültek a játékból".

13) Amit kapsz - az függetlenül a pakliban lévő lapok számától - játékba kerül, hacsak az azt adó kártya másképpen nem rendelkezik. Szóval még csak nem is a kezedbe kapod. Kezeld úgy, hogy kívülről beraksz egy ilyen lapot a játékba, mintha a másik lap azt tudná, hogy egy ilyet kijátszottál ingyen.

14) A jégdiszkoszt passzivizálni kell ahhoz, hogy használd. Ezt megteheted az ellenfél körében is. Azzal nem vitatkozom, hogy egy erősebb gyakoriról van szó, de azért ez sem a világ közepe. Tenni ellene? Megakadályozod, vagy leszeded, azaz semlegesítéssel rendelkező lap megakadályozza, hogy játékba kerüljön, vagy a gyűjtőbe küldő lap leszedi.

15) Nincs jelentősége. A fokhagymakoszorú egy tárgy, ezért van rajta csont ikon az IK-nál.

16) Igen, ahogy leírtad. Az erejéről ne vitatkozzunk, tapasztald ki. Hidd el van ennél sokkal-sokkal jobb lap is.

17) Nem lesz több ép-je, csak ha gyűjtőbe kerülne, akkor az élet jelző megmenti. [Kivéve, ha életkioltós leszedés (eltölt szív ikon) veszi le, mert az átlövi az összes életet.] Ha 5 élet rákerül a krabberra, akkor az ellenfélnek már nem nagyon lesz életpontja, hogy azon aggódjon, hogy miképpen szedi le.

18 ) Igen. a leheletek és az ütések kivételével kb minden, ami sebzést okoz egy lénynek, vagy egy játékosnak.
 
Bocs a spamért, egy üzenetbe szerettem volna foglalni, de friss regisztrációval nem enged hosszú kommentet írni
 
17) Öntörvényű krabber http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29072, ha pl a tartalékomban tartom, minden egyes körömben és az ellenfél körében is tehetek rá egy életjelzőt 1 VP-ért? Tehát körönként plusz egy életet kap, 5 kör elteltével már 5 életjelző van rajta, tehát 10 életpontja lesz? (alapból 2 ÉPje van)

1 "Ellenfeled minden sebző forrása" - ez alá nem tartoznak a lények ütései és harci képességei (pl Tűzlehelet), igaz? Akkor mik a sebző források? Képességek, varázslatok, azonnali hatások?
 
15) Ha egy lapnak az idézési költsége 0 SZK, akkor... annak mi értelme? Miért 0? Ha már 0, akkor miért SZK, miért nem VP, nem teljesen mindegy, ha 0? Pl Fokhagymakoszorú http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8782

16) Szintén csak remélem, hogy jól értelmezem a lapot; Mindig teli kulacs http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9442, megint csak gyakori, olcsó is, és mégis 6 ÉP-t gyógyít, amikor kijátszom, és az ellenség minden egyes körében használhatom egyszer, és akkor 4-et gyógyít? Tehát lényekkel pl megsebez 5-el, de felhasználom a kulacsot, és simán csak gyógyulok 4-et? Ez is nagyon erősnek tűnik.
 
13) Ha "kapok" egy lap által egy másik lapot, pl Dobótőrt, de csak 1 Dobótőröm van a pakliban, és az az egy már alapból a kezemben van, akkor semmi nem történik?

14) A Jégdiszkoszt http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27771 mindegyik körömben használhatom egyszer? A köröm elején aktívvá válik a lap, és a fő fázisomban passzivizálom, és az ellenséges játékos sebződik 3-at? A következő körömben ugyanez, és így tovább akármeddig? Mit lehet tenni egy ilyen lap ellen? Erősnek tűnik nagyon gyakori lap ellenére, hiszen magát a játékost tudom vele támadni minden egyes körömben, és nem is sebez keveset annyira.
 
11) Jól értelmezen az "Élet: X" képességet?: A Zarándok http://www.beholder.hu/?cikk=20349 4 élettel kezd, tehát gyakorlatilag 8 életponttal? Alapból 2 van neki, de 4 élete van, tehát négyszer kell "legyőzni". Semmizni is tud, gyógyítani is, és még VP-t is kaphatunk áltata, mégis egy gyakori lapról van szó, mindössze 2 VP-ért kijátszható. Ez is nagyon erős lapnak tűnik, mégis olcsó és gyakori.

12) "Játékban van" - ezt láttam pár helyen, ez mit jelent? Mely lapok vannak játékban? Úgy értelmezem, hogy ami a gyűjtőben, őrposztban vagy tartalékban van, mindegy, hogy aktív vagy passzív.
 
9) Azok a tárgyak, amelyeken az szerep, hogy "Áldozd fel", ezeket csak az előkészítő fázis 4. szakaszában tehetem meg? (pl Dobótőr https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=19329)

10) Az Esszenciavámpír http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=27731 nem iszonyatos erős lap, annak ellenére, hogy csak nem gyakori? Ha az ellenfelem kezében van 5 lap, akkor maga a játékos azonnal sebződik 7-et én pedig gyógyulok 7-et. Akár rögtön a legelső körömben szinte a fél életét levehetem az ellenfelemnek. Nem teljesen tiszta számomra, hogy az erőegyensúly hogy lett kialakítva ennél a lapnál.
 
Ha Leira, a hangtolvaj http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=8867 lappal szeretnék semlegesíteni egy kijátszáskori képességet, pl ki szeretném játszani a Zafír drakónt, amiért kapnék 3 ÉP-t, kör végén egy VP-t és egy lapot is húzhatok, viszont mindezt semlegesíti Leira, és Leira gazdája kapja meg mindezt. A Zafír drakón gazdája pedig a gyűjtőbe teszi a sárkányt, és ki is kell fizetnie az idézési költségét. Na de, Leira semlegesítése azonnali hatásnak minősül? Megtehetem azt, hogy kijátszom a Zafír drakónt, az ellenfél reagál Leirával, én viszont semlegesítem Leirát egy Sólyomfőnix-szel? http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=29105
 
7) A Szirén lányka http://beholder.hu/?m=hkk&cikk=26416 gyakori lap. A Tűnékeny csábítás http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=16923 ritka. A Szirénnel igaz, hogy csak egy 1-es költségű lapot kapok, de azt "örökre" megkapom, és ÉP-t sem kell áldoznom érte. A Tűnékeny bűbáj 2 ÉP-mbe kerül, és igaz, hogy nem lényt, hanem lapot választhatok, de csak a kör végéig marad nálam, ez így mégis hogyan éri meg? A tartalékomba kerül a célpont lény, tehát használni nem tudom, mert nem aktív, és a kör végén vissza is kell adnom. Nem teljesen értem, hogy ez miért számít jó lapnak, miben jobb, mint a Szirén lányka.
 
6) Átoksárkány http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=16964: Ha kijátszom, minden aktív/passzív tartalékban és őrposztban álló lényem is 3-al kevesebb ÉP-t kap, ha jól értem. Mi történik, ha egy lénynek 1-3 ÉP-je van alapból? Az Átoksárkány hátránya miatt automatikusan a gyűjtőbe kerülnek?
 
3) Szintén a Hegymélyi drakónnal példálóznék, a képessége szerint egy körben négyszer sebezhetek lényt vagy játékost 1 VP-ért cserébe. Tehát ez egy azonnali képesség, amit a harci fázison kívül is használhatok?
Pl harci fázis után a fő fázisomban használom, megvárom, hogy az ellenfél cselekedjen, utána megint használom, megint várok, és összesen négyszer egymás után megtehetem ezt?

4) Ha egy (már megint Hegymélyi drakón) képességgel sebezhetek játékost vagy lényt, támadhatom a játékost annak ellenére, hogy esetleg az ellenség őrposztjában vannak lények?

5) Ha csábítással ellopok egy őrposztban lévő lényt, akkor az aktívan a tartalékomba kerül? Mennyi ideig marad ott egy elcsábított lény? A játék végéig én leszek az irányítója/gazdája? (ha csak vissza nem csábítják)
 
Sziasztok, most vettem először HKK paklit, és átolvastam a szabályzatot, valamint a kódexet is nézegettem, de még így sem tiszta pár dolog.

1) Vannak hatások, amiket a lap passzivizálásával érhetünk el (P ikon). Mi a különbség a sima P ikon és a sárga hátterű P ikon közt? Pl. Kurtz ereklyéje http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=9489 lapon sárga hátterű P ikon van, és a hatása pedig: a gyűjtődből keverj vissza egy lapot a paklidba.

2) Miért van az, hogy a Hegymélyi drakón http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=20609 ezen a linken más, mint az én lapom? Az enyém 2 VP-be kerül, és a leírása is kicsit más. Egyszerűen az enyém egy újabb kiadás, és kész? Lehet használni régi és új kiadású lapokat egy pakliban?


Egyelőre ennyi, köszönöm a választ, ha kapok
 
Szerintem így van, de itt egy olyan lapról beszélünk, ami fél évig még meg sem jelenik
 
Persze.Erre találták ki a ligás versenyeket...És még nyereményt is kapsz.
 
Ellenfelem sikeresen kijatszik egy Kristalytiszta dallamot. Kapok a kezembe egy lenyt.

Ha ezt barmilyen modon eldobom a kezembol, akkor nem ervenyes a lock-ja, amig nem huzok egy olyan lenyt?
 
Sziasztok!

1-2 éve játszom hkk-t (általában barátokkal) és van egy , a haveri
társaságban egész erősnek számító paklim. A kérdésem , pedig az lenne , hogy a vírushelyzet után érdemes -e neveznem egy
barátságos tét nélküli versenyre (ha egyáltalán van ilyen)?
 
Szia, gondolom a versenyekre vonatkozó kérdés ironikus volt, jelenleg maximum fű alatt lehet bármilyen versenyt tartani. Egyébként nyáron és kora ősszel, amikor lehetett még, elég sokan voltak Budapesten és országszerte versenyeken is, ha lazítanak a korlátozásokon, felpörög a dolog. Kezdő Liga péntekenként a Dungeonben lesz valószínűleg a legajánlottabb, olcsó versenyzési lehetőség, fix díjjal, három különböző tudásszinttú játékosközegben.

Ha nem maradt meg semmid, elsősorban az utolsó két nagykiegészítő (Homokdűnék és 11. Alapkiadás) ajánlott, illetve ha tetszik a témája, a két Alfa pakli, a sárkányos és a vérfarkasos. Utóbbiak alapból baráti játékra alkalmasak inkább, de pár lappal fel lehet húzni őket ligára.
 
Sziasztok!

Nyolc éve játszottam legutoljára a kártyajátékkal. Akkor csak kezdő szintig jutottam, két versenyen voltam összesen. Gondolkodom egy újrakezdésben. Érdeklődnék, hogy áll most a helyzet? Gyakoriak a versenyek? Sok a játékos úgy nagy átlagban? Hogyan fogjak hozzá a visszarázódáshoz, vegyek pár pakkot a legutóbbi kiegészítőkből?

Köszi előre is!
 
Sziasztok!


Van egy oldal amin a versenyek helyezettjeinek paklijai vannak bemásolva. Tud valaki linket küldeni erről?
 
Köszönöm.
 
172.2. Másolás. A másolat létrehozásának folyamata a másolás.

[Kiegészítés]
A másolás folyamata a lapok szövegében különböző módon kerülhet megfogalmazásra, de ha egy cselekvés játékba hoz egy olyan lapot vagy önálló jelzőt, amely részben vagy egészében egy másik lap vagy jelző alapján működik, ezt másolásnak tekintjük.
 
  ... | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.