Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa menü – Druidák október 15.
Alfa menü – Boszorkányok október 15.
Alfa menü – Tengeri rablók október 15.
Alfa menü – Mágusok október 15.
Alfa menü – Felfedezők október 15.
Alfa menü – Kereskedők október 15.
Zén Legendái: Varázslatok szeptember 21.
Zén Legendái: Rémháború július 20.
A pillanat képe
A tolvajszem varázs
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A tolvajszem varázslat gonosz lelkű mágusok agyának szüleménye. Elmondása alaposan megkönnyíti a lopni vágyó kalandozók dolgát, hiszen segítségével távolról feltérképezhetjük célpont áldozat hátizsákjának tartalmát, a benne lévő tárgyak elhelyezkedését. Aztán már csak oda kell menni, és elcsenni azt, amire éppen szükségünk van!
Nézz szét a galériában!
Új HKK Kiegészítő: Moa civilizáció
Alfa menük – HKK akció 2024.10.15.-10.31.
HKK Nemzeti Bajnokság 2024
Őszi MondoCon 2024.Október 12-13. Budapest
XLVIII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
Új HKK Kiegészítő: Moa civilizáció (8)
HKK kérdés? (47238)
HKK Nemzeti Bajnokság 2024 (2)
HKK Online V1.0 (25)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 3. (10)
Lapötletek (65025)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Új HKK Kiegészítő: Moa civilizáció

Moa civilizáció

A moák a Túlélők Földje történelmi múltjának részei. Ez a rejtélyes, technológiailag igen fejlett faj egyszer csak eltűnt, feltehetően a mágia és az istenek megjelenésekor, és a világ visszazuhant a „sötét középkorba”, ahogy Ghallát benépesítették a sárkányok, orkok, óriások és egyéb szörnyek. Vajon mi okozhatta a moák pusztulását? Milyen örökséget hagytak ránk? Működnek-e még az ősi moa szerkezetek, és van-e, aki képes megfejteni ősi titkukat?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ Professzor Zorkpatrix, aki végtelen kíváncsiságától vezérelve beleássa magát a moák történelmébe, ősi romok után kutat, és megpróbálja megismerni a moák társadalmát, szokásait, és hogy végső soron mi vezetett a pusztulásukhoz.
Mint ahogy a fenti bevezetőből kitalálhattátok, az új kiegészítő központi témáját a moák fogják jelenteni, ez a mágiával teljesen inkompatibilis ősi faj. Mivel jelenleg már nincsenek élő moák - hacsak Zorkpatrix nem talál hibernált állapotban néhányat, és nem tudja őket életre kelteni Kreátor segítségével - ezért most a kártyák segítségével próbáljuk rekonstruálni, hogyan nézhettek ki, milyen képességeik is voltak. Ebben nagy segítségünkre volt minden tudás, amit a moákról felhalmoztunk a korábbi évekből!
A kiegészítő tervezésekor egyik fő célunk az volt, hogy kezdjünk elmozdulni abba az irányba, hogy újra érdemes legyen 2 és 3 költségű lapokkal is játszani versenyen. Ennek érdekében arra törekedtünk, hogy a drágább lapok jelentősen erősebbek legyenek az olcsóbbaknál. És bevezettünk egy új ikont, az oltalmat (ld. lejjebb), ami drágább lapokra került rá, és védelmet ad nekik az olcsóbb lapokkal szemben.

Illusztrációk

A korábbinál még több és még szebb képünk lesz, de a kiegészítő igazán nagy újdonságát az ún. arany foil lapok jelentik. Ezek a korábbi full art foil lapokhoz hasonlítanak, azonban a látványt még tovább fokozzuk Lipták László gyönyörű arany díszítő elemeivel, emellett a lap neve és típusa (és az esetleges szárny ikon) is arannyal lesz, amely kidomborodik a kártya felületéből. A cikk írásakor mindössze csak az arany nyomásról van egy próbanyomatunk (amit a Nemzetin meg lehet majd tekinteni!) ezért mi is izgatottan várjuk, milyen lesz a végeredmény az aktuális lapokon. A kiegészítőben összesen 10 féle ilyen lap lesz, minden színből 1-1 (köztük a színtelen Professzor Zorkpatrix). Ezek a lapok különösen ritkák lesznek, kb. 80 csomagonként lesz 1, és reméljük izgalmasabbá teszik a bontást.
A fenti lapoknak emellett fog azért létezni normál ritka ill. foil verziója is (de az nem full artos lesz). És természetesen továbbra is lesznek sima foil full artos lapok.
A kiegészítő mellé szokás szerint 3 ultraritka készült, amit versenyeken lehet majd megnyerni, ezek közül kettőnek is lesz foilos full art verziója.

Újdonságok, új kifejezések

A Moa civilizáció hoz nektek egy új ikont, amiről már írtunk korábban is, ez az oltalom lesz. A hatszögletű pajzsra emlékeztető ikonban egy számot fogtok látni, ami jelenleg 0, 1 és 2 lehet (de leggyakrabban 1 lesz.) A pontos szabály:

Oltalom ĞČĞčĞđ: ha egy lapon ezt ikont látod, ellenfeled nem reagálhat és hathat rá olyan lappal vagy annak képességével, melynek alap költsége az ikonban levő szám vagy kevesebb. Játékban levő lapnál speciális képességnek számít. Az oltalom véd a költséggel nem bíró lapok (szabálylap, követő stb.) képességei ellen.

A fenti mellett kibővítjük a kötelék »¤ jelentését is. A továbbiakban ezt nemcsak feltételként, hanem mennyiségi paraméterként is használni fogjuk lapokon. Az egyszerűség kedvéért mutatok 2 példát:
1. „ha »¤, költsége @1”: ebben az esetben a kötelék feltétel.
2. „egy célpont sebződik »¤+1-et”: ebben az esetben mennyiség.
Ha a kötelék mennyiségi paraméter, akkor nem kötelező az összeset mutatni. Ha pl. van 3 moád a gyűjtőben és 2 a kezedben, megteheted azt, hogy csak 2 moát mutatsz a gyűjtődből, ekkor a paraméter 2 lesz. De nyilván az esetek többségében érdemes lesz a lehető legtöbbet mutatni. Ennek az újdonságnak fő célja, hogy az etnikumokban még több szinergia legyen, még inkább érdemes legyen egy adott etnikumból többet használni egy pakliban.

Az új kiegészítő 3 jelentősebb szabályváltozást is hoz, ezekről már írtunk korábban is:
2025. január 1-től a pakli színkorlátjába a kétszínű lapoknak csak az egyik, általad választott színe számít, nem mind a kettő. Tehát pl. egy Elenios-Tharr-Sheran pakliba berakhatsz egy Elenios-Dornodon lapot.

Az Új Nemzedéken a narancssárga lapok is rotálni fognak 2025-től, azonban az ő esetükben a rotációs ciklus jóval megengedőbb, 8 év lesz. Ez azt jelenti, hogy január 1-től csak a 2017-es vagy újabb kiadású narancslapokat lehet használni (természetesen itt is igaz az, hogy egy rota szerint használható lapnak használhatod a korábbi, vele azonos verzióját is). Az ultraritka narancslapokra nem lesz külön szabály, rájuk is ez a 8 éves ciklus vonatkozik.

A harmadik dolog általában a lapokra ráírva már eddig is sokszor szerepelt, de most beemeljük a szabályok közé:
Azok a lapok, amelyek lapot keresnek a pakliból, vagy vesznek vissza vagy raknak játékba a gyűjtőből, nem kereshetnek ill. vehetnek vissza velük azonos nevű lapot. Az egységesség kedvéért ez vonatkozik a ködkeresésre is, ez viszont változás! Egyetlen kivétel, ha egy lap kifejezetten leírja, hogy azt a nevű lapot keresheted vagy veheted vissza (pl. A remény angyala).
Ez a szabály már attól kezdve él, hogy az új lapokat lehet használni, tehát már decembertől.

Spoilerezés

A konkrét lapbemutató hétfőn, október 28-án indul, de addig is szeretnék némi információt csepegtetni a kiegészítőben megjelenő lapokról.

- jönni fog 3 klasszikus követő felújítása is, nem epikus verzióban, úgyhogy használhattok melléjük szabálylapot - és még megszüntetni sem lehet őket!
- a kalandozók közül a mutánsok érkeznek nagy számban, egy teljesen új egyedi koncepcióval
- megépíthető lesz egy régi pakli, ami kifejezetten az olcsó lapok szívatására megy rá, és 2-ért jövő lapokból áll (remélhetőleg a réginél életképesebb formában)
- 4 teknős képét egymás mellé rakva összefügő képet kapsz
- az ősi tekercsek egy hatékony tárgyas pakli alapját jelenti - de igazán a nyári goblinokkal fog kiteljesedni
- a megakadályozásnál vagy pakliból keresésnél csak az a jobb, ha ezt a kettőt egyszerre csináljuk
- jaj! ingyen azonnalit megakadályozó lap! kinek kell ilyen?
- és elérkezik a sárkányok kora...
- melyik tesztelő lehetett az, aki a Zsebdimenziót szinte sosem hagyta ki a tesztpaklijából?
- Sir Prat az építész, szakmájának mestere... akár ingyen jön, 3-at húz és kb. bármit felépít!
- fel tud-e érni a Precíziós csapás az NTI-hez?
- visszatér a rettegett Manafonál! És néhány más, klasszikus társa, Az agy kifacsarásáról ne is beszéljünk...
- az Isteni döntéssel egy új, érdekes pakliépítési mechanizmus kerül be a játékba
- vajon miért kellett a Chuna-mi torpedóművész illusztrációját átrajzolni?
- tényleg erős lesz egy régi lap újrakiadása, amivel a maga idejében nem igazán játszottak? Vagy ezúttal sem tud bosszút állni senkin?
Technikai paraméterek

A Moa civilizáció a megszokott paraméterekkel érkezik: 18 lapos csomagok, gyűjtődobozonként 22 csomaggal. A kártyákat összesen 67 féle ritka, 53 féle nem gyakori és 40 féle gyakori közül válogatjuk, átlagosan 3 paklinként egy foilos ritkával, és átlagosan 5 paklinként egy kódos lapra beváltható kóddal. A kiegészítővel együtt érkezik 4 új kódos és 3 ultraritka lap (foilos verzióban is).
Keverés: ezúttal teljesen „digitális” keverés lesz, a szimulációt láttuk, nagyságrenddel jobb a korábbinál, reméljük a gyakorlatban sem kell csalódnunk!
Rossz hír, hogy idén sajnos a nyomda drasztikusan emelte az árakat. Ezt teljes egészében nem akarjuk rátok hárítani, de egy minimális áremelés sajnos elkerülhetetlen, a paklik javasolt bruttó ára 2290 Ft lesz, de természetesen a BDV kedvezménnyel ez továbbra is lefaragható akár 1490 Ft-ra. És reméljük a 80 paklinként bontható „jackpot” arany kártyák valamelyest kompenzálnak benneteket.

Legközelebbi eseményünk a HKK Nemzeti Bajnokság lesz jövő hét végén, ott találkozunk!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2024. október 17. 13:03:31
Utolsó frissítés: 2024. október 18. 14:14:51
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.