Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Ha egy napon 2 verseny van ugyanott, járjon-e profi pont a második versenyért is?

1.) Igen.
2.) Nem.
3.) Nincs véleményem.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
A pillanat képe
Merh
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Korinorisi Arh'hin, A jósnő hercege főhősnője, az éjszaka is félelmetes Merh'Ameth kastélyát figyeli.
Nézz szét a galériában!
Argum City Alfa teszt
Kérdezz-felelek 36.
XXVII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Hatalom Szövetsége tagság
Matthew McConaughey's reakciója az Argum City trailerre

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
Lapötletek (64182)
Támasszuk fel a közösséget! (38)
HKK Nemzeti Bajnokság - 2019. (33)
HKK kérdés? (44777)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28159)
Avvocato Terrasini (4)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - semmizős idézési költség

(AK116) Kijátszhatok-e két vérfarkast a játék második körében? A kérdés ugye arra vonatkozik, hogy a semmizős idézési költség szabályai szerint semmizős lapból, a játék első három körében, körönként csak egy lapot lehet kijátszani. Azonban a vérfarkasok idézési költségében a semmizés mellett varázspont is szerepel, és így a Káoszkatlan szabálykönyve szerint vegyes idézési költségű lapoknak számítanak, így nem vonatkozik rájuk a semmizés korlátja. Vagyis bármennyit kijátszhatok belőlük a játék első köreiben is.
(AK129) A hatalom szavánál és A hatalom torzulásánál hogyan kell számolni az áldozásos és semmizős idézési költséget? A semmizős idézési költség, más néven nekron, mindig egy az egyben számolandó. 1 Nekron = 1 VP. Az áldozós idézési költség kicsit bonyolultabb. Épületeknél és tárgyaknál egy áldozás egy varázspont, egyéb lapoknál egy áldozás három varázspontnak felel meg ilyen hivatkozás esetén.
(AK136) Ha játékban van két Ezeréves alkotás, akkor ingyen játszom ki a nekronos idézési költségű lapokat, illetve ingyen használom az semmizős idézési költségű képességeket. Az Ezeréves alkotás szövege sehol sem mondja, hogy ne adódna össze kettő, vagy nem mehet egy alá. Ugyanez a helyzet ha A semmi mestere mellett van játékban Ezeréves alkotás is.
(AK139) Az első körben helyettesítem a Morgan pálcája (új) idézési költségét két lap eldobásával. Kijátszhatok még egy Börtjauk tréfáját is abban a körben. A nekron szabálya szerint az első három körben maximum egy olyan lapot játszhatok ki, melynek idézési költsége csak Semmizést tartalmaz. Mivel a Morgan pálcájának (új) idézési költsége nem tartalmaz nekront, ezért játszhatok ki mellette más nekronos lapot is.
(AK141) Csökkenti-e az Ezeréves alkotás a vegyes idézési költségű lapjaim idézési költségét? Nem, nem az idézési költséget csökkenti. Az továbbra is annyi, amennyi a lapon szerepel. A nekron idézési költség semmizős árát csökkenti, még pedig minden egyes nekronért kettővel kevesebb lapot kell semmiznem.
(AK147) Nem játszhatok ki egy vízió lapot sokszor egy körben, Thu’zad megszégyenítése után. A Thu’zad megszégyenítése felülírja azokat a szabályokat, amik a lapok kijátszásának számát korlátozzák, tehát elvileg kijátszhatnék, mi azonban ezt túl erősnek gondoljuk, ezért a Thu’zad megszégyenítése nem működik a víziókra. Más esetekben (pl. nekron szabály) nem érezzük, hogy szükséges lenne a lapot korlátozni.
Kifordított varázsdobozzal kijátszanék a paklim tetejéről egy Ent kertészt. Erre ellenfelem reagál egy Degenerált xenomorffal, amit én megfogok egy Sebzett vérfarkassal. A vérfarkas idézési költségében lévő nekronba belekerülne a kertész is. Mivel éppen a kertész sorsáról döntünk a reakciókkal, így az alatta lévő 4 lap megy a Semmibe a vérfarkas idézési költségeként.
Ha nekron idézési költségű lapot játszok ki, akkor a nekronozott lapokat a lap sikeres létrejöttéig nem lehet megnézni, hiszen ha pl. megakadályozzák a lapot egy Majd legközelebbel, akkor a nekronozott lapokat vissza kell rakni a pakli tetejére. Ha már nem rekonstruálható pontosan a nekronozott lapok sorrendje, akkor megkeverve kell őket visszarakni a pakli tetejére.
Kijátszhatok még nekron idézési költségű lapot akkor, ha az első három körben a Moa torpedó idézési költségét nekronnal helyettesítettem. Ez nem ütközik a nekron szabállyal, hiszen a torpedó idézési költsége nem nekron.
Módosítjuk a nekron szabályt: Az első 3 körben körönként csak egy olyan lapot játszhatsz ki a kezedből, amelynek az idézési költségében csak nekron szerepel.
Nem olcsóbbítja a Tleikan manapilon a vegyes idézési költségű lapokat, mivel a szövegben a 3 a varázspont ikonban szerepel. (Hasonló a helyzet mint pl. az Eldüeni vándornál.) A zanszilánk varázspont költségnek számít minden szempontból, ezért az idézési költségben varázspontot és zanszilánkot vegyesen tartalmazó lapokat olcsóbbítja (ld. Kódex 7.6.6.), de pl. a VP + nekron lapokat nem (még azokat, amelyeknél az idézési költség varázspont része 3, vagy több).
Szabály: Semmizés: X Ezentúl azt a kifejezést, hogy „Egy gyûjtõbõl max. X lapot a Semmibe rakhatsz” így rövidítjük.
Szabály: A nekron jel a Semmizős idézési költséget jelöli, amely egy újfajta erőforrás a VP, a komponens, és az építő mellett. A Semmizős idézési költséget úgy kell fizetni, hogy lapokat raksz át a paklid tetejéről a Semmibe - annyiszor 4 lapot, amennyi a költség. Pl. a azt jelenti, hogy a lap kijátszásához 8 lapot kell a paklid tetejéről a Semmibe rakni. Ha nem tudod a teljes idézési költséget kifizetni, a lapot nem játszhatod ki. Ha egy lap az idézési költségre hivatkozik, egyszerűen a jelben levő számot tekintsd. A Semmizős lapok nem számítanak VP-ért jövő lapoknak, akkor sem, ha az idézési költségükben VP is szerepel. Ez utóbbi esetben vegyes idézési költségű lapoknak hívjuk őket, idézési költségük a két költség összege. Pl. a -ért jövő lap idézési költsége 4. FONTOS: Az első 3 körben körönként csak egy Semmizős lapot játszhatsz ki.

Létrehozás: 2005. szeptember 16. 11:42:35Utolsó frissítés: 2019. augusztus 12. 15:31:55 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.