Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Savelementál
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A savelementálok fortyogó, bűzhödt teremtményei a csatornák legmélyebb bugyrainak. A pusztulásból, a gyilkos savakból teremtették őket renegát mágusok. A savelementálokkal csak a legőrültebbek szállnak szembe, hiszen megölésükkel semmit nem lehet nyerni, sőt, ha megpróbálod, csak árthatsz magadnak." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Birodalom (könyvsorozat)
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
TF help (6667)
Legendás cél: 1000 lap (11)
Lapötletek (64982)
HKK tiltások és nerfek 2024 július (62)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)
Kitaposatlan utakon (4)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | ...
Nézet:
-Csak tudnám, ki nevezett ki téged csaposnak... - Morfondírozik magában az elf, majd némi gondolkodás után feláll, és a kalandozókhoz lép. - Elnézést uraim, csatlakozhatok Önökhöz, némi iható ital reményében?
 
-Sa.. sa.. sajnálom uram -dadogja a megrettent csaplár- de azok az urak kikérték maguknak az összes rendes itókát ami maradt! -mutogat hevesen a kalandozók asztala felé- Ha megkéri őket, lehet hogy adnak önnek, de én már ital ügyben csak ezzel szolgálhatok.. -törölgeti le hájas képéről a nedűt.
 
Egy idegen lép be a fogadóba. Alakját csukjás köpeny borítja, arca nem látszik a kámzsa miatt. Hátán átvetve egy fattyúkard markolata látszik. Szemügyre veszi a fogadó belsejét - már ami megvan belőle - és a vendégeket. Különösen a kalandozókat. Mintha sejtené, hogy a fogadó miattuk ilyen...
-Adj inni! - Mondja a csaposnak. Dallamos hangja alapján kiderül, hogy elf.
Megkapja az italát (azt a löttyöt), belekortyol. Majd az egészet a csapos képébe vágja, és ugyanazzal a mozdulattal elkapja a nyakát.
-Ezt a löttyöt tartogasd az orkoknak, nekem ajd normálisabbat! - Sziszegi dühösen a csapos képébe, majd visszalöki a pult mögé.
Kinéz egy relatíve sötétebb sarkot, és leül.
 
A berezelt csaplár jobbnak látja előadni a még megmenekült 3-4 üveg óbort és beígért egy jó kis vacsorát az utolsó disznóból... hát igen, az ostrom alatt a város élelmiszerkészletei is jelentősen megcsappantak.

A gyíklény inni nem iszik, majd este a lakomára viszont lejön. Addig Áldoz, hogy visszanyerje esszenciáját.
 
Döngő léptek haladnak a pultos felé, s amikor felnéz csak egy vén barbárt lát.
-Mit akarsz öreg?
Alig köpi ki a szavakat, amikor egy erős kéz rántja ki a pult mögül. Amitől igen csak meglepődik!
-Látod mi történt a fogadóval? Nos ezt mi csináltuk! Gondold el mi történne veled, ha nem a megfelelő bánásmódban részesülnénk?! Azzal az öreg barbár visszadobja a csapost a pult mögé, és harsányan felkacag. A már bentlévők ámulva figyelik az öreget, de barátai tudják hogy a vén külső mögött ki lakozik és egy cseppet sem csodálkoznak a történteken. Azzal a kis csapat leül egy megüresedett asztalhoz, és kezdetét veszi a győzelmi tivornya!
 
//újra itt //

Szóval a megfáradt kalandozócsapat újra elnyűtt bocskorával tapodhatja a fogadó sokat szolgált döngölt agyag padlóját. A szituáció mindőjüket nosztalgikus elégedettséggel tölti el, hisz igen viszontagságos időszakot élhettek túl. Útközben láthatták, hogy a város szépen regenerálja a vámpírtámadás alatt szerzett sebeket, és két királyi légió is érkezett megerősíteni a védelmet. Máshonnan is érkeztek hírek támadásokról, de jobbára a királyi seregek támogatásával győzedelmeskedtek a szövetséges csapatok. Szintén megtudhatták, hogy a törp jelenleg beszerzőkörúton van a klónnal együtt, mert a tűz a pincében is pusztított hála az alkohol gyúlékonyságának. Jelenleg csak valami mosogatóléhez hasonló fertelmet árúsít a mostani tepedt, borostás csapos, pofátlanul magas áron.
Érdeklődéssel fogadják a szokatlan látványt a kalandorok, hisz a fogadót ilyen "szellősen", félkész állapotban még nem láthatták. Miután az ajtót nem találták a régi helyén, beléptek az egyik félig felrakott oldalfalon. Felnézve az eget bámulhatták, hisz a tető jórésze még sehol sincs, és az emeleti hajópadló nagy része is hiányzik. Az a néhány asztal, ami megmaradt tömve roskad a fogadó "krémtársulatától", akik a zsugába és a szörnyű itókába merülve dörmögnek egymás közt, s néha hahotáznak nagyokat.
A társulat várakozón a csapos felé néz, ám a ránézésre is bosszantó alak önelégült fejjel számolgatja a bevételt és rájuk sem hederít.. tenni kell valamit, hogy többet ne ülhessen ki az idegesítő mosoly arra a kövér ábrázatára...
 
//Haluhel nem DEM-ezett ki, nem volt rá szüksége. A gerenda ami Salra esett őt találta el, ám olyan szerencsésen, hogy bár testét megynyomta kicsit, de leginkább védelmezőn borult rá védve testét az aláhulló égő törmeléktől és a füst jó részétől. A méreg csak tizenöt-húsz percig hatott, így minden gyógyítás nélkül magához tért az elf.. minden bizonnyal álmélkodva, hogy az előbb még vámpírjárta fogadó hirtelen egy szenes kupac ) Haluhel, ha wan kedved gyere te is kiszabadítani Jakot, persze csak ha Codynak nincs kifogása. lord//
 
//hoppá..történeti lyuk...xD (plothole inglishül) sztem mivel a fogadó leéget, Haluhel kiDEMezett...legalábbis remélhetőleg //
 
//Khmm.. úgy volt, hogy leteríti néhány tőr, amit az egyik vámpír dobált.. aztán meggyógyítjátok vagy mi.. nem? na, de mindegy..//
 
//inkább menj te is kiszabadítani Jakot! a Fogadót addig elrendezi a törp míg távol vagytok ;-)//
 
Ellenfeled egy kisebb fehér sárkány!

Te ütsz először.
Kritikus ütés: Találtál, 238 ponttal csökkent az ép-je.
A kisebb fehér sárkány jeges leheletével nem talált.
Kritikus ütés: Megütötted, 264 életpontnyit sérült.
712 tapasztalati pontot kaptál!

Ez a Sárkányölő játék vagy mifene nem? Na végre van ilyen ellen is...
 
-Nos, elment ez a villásnyelvű! Dörmögi Vándor.
-Nem volt a legkedveseb harcos köztünk, de meg kell hagyni jól szórta az áldást! Vigyorog.
-Úgy hallottam megszaporodtak a rablók a kereskedelmi útvonalakon, nem félted a fát aprótermetű barátom?! Ha már a fát nem, pár zsiványt szívesen kettészelnék! A következő szállítmányt elkísérném ha nem bánod? Velem tart valaki?
 
//Miért, elaludt?//
 
//Egy kérdés.. Haluhel felébredt?bocsi az offért.Hopp.. már megszoktam..//
 
Még néhány szitkot szór a menekülő felé, majd visszafordul barátaihoz:
-Üdvözöllek benneteket! Vándor, köszönöm, a fát hozatom a szomszéd városból, mert ebben az erdőben nem nő fekete fenyő. Ennek a gyantája valamelyest tűzálló és meglehetősen szilárd, az újjáépítésnél ezeket szeretném használni. S'almeyna, áá semmi, csak ez a megátalkodott gazfickó annyit ért az építészethez, mint tyúk az ábécéhez. Mi történt amióta nem jártam erre? Hallottam a klán összekötőitől, hogy végül is nem mentettétek még ki N'Gart. Ezen kívül hallottam a sötét erők támadásáról, de sajnos nem tudtam idejönni, mert Wogan hívatott még az ostrom előtt, és ugye a továbbképzést nem lehet félbe szakítani... Ellenben idejött egy klántársam, egy Hitvető. Bár bizonyára csak a csata idejére fedte fel magát, de véletlen nem tudjátok hogy hol lehet? -kérdi.
Hideg fuvallat szeli át a levegőt...
-Itt vagyok... En taro Adun fívérem. -szól a három kalandozó mögül egy recsegő hang. A gyíklény az. Bólint az ottlevőknek.
-Hát itt vagy Hitvető?! -szól kissé gunyorossan a törp.
-Igen, de indulnom kell... Jaksjahlangot elfogták, ki kell szabadítanom. Egyedül én ismerem a titkot, hogy hol lelhetünk rá. Te addig maradj és oltalmazd a várost, törp. A Káosz erői új támogatóra leltek. Nem csak ez a város a céljuk, több más városból is jelentették tevékenységüket. Ez aggasztó. Maradj, és építsd újra a fogadódat! -ezzel minden köszönés nélkül elsiet.
Rövidesen egy lángoló rúna jelenik meg a főtéren, egyetlen szimbólum, egy csont kézfej. Pont, mint amilyen Scyssath pecsétgyűrűjén van. Ez felhívás a kalandozók számára.. gyülekezni kell, megkeresni az elrabolt fejvadászt...
 
S'almeyna épp a Fogadó környékén sétál, amikor egy gnóm repül ki a kocsmából. S'almeyna előkapja szent pallosát, arra gondol, hogy a tisztogatás ellenére még maradtak vámpírok a fogadóban. Futva teszi meg a távolságot, nehogy a vámpírok valakit szétszedjenek. Már majdnem odaért, amikor egy törp lép ki az ajtón, és eszeveszettül szidja a gnómot. A paplovag megkönnyebülten felsóhajt, elrakja pallosát, majd odalép Lord Raptorhoz, mert ugye felismerte.
-Üdvözletem, kedves barátom. Rég láttalak. Mit követett el ez a szegény lény?
 
-Jóreggelt aprótermetű barátom! Rikkantott Vándor barátjának.
-Valami gond van? Mostanság ráérek, úgyhogy felajánlom a segítségemet az újjáépítésben. Ha gondolod, elmegyek fát vágni.
 
Madárhangos reggel köszöntötte a felfrissült kalandozókat. A nap mosolygóssan sütött le az alant levőkre, meleg fuvallat járta át a lelkeket. A fogadó is valahogy jobban nézett ki, mint ahogy azt az éjjeli komorságban látni lehetett, valahogy a sérülések nem néztek ki olyen vészjóslónak. Az idillt egy mély, érces hang törte meg, átkozódott, a fogadóból jött a hang.
-Hogy gondolta, tán milliomos vagyok, hogy ennyi gerendát tudok venni?? És mi ez a silány munka?? Hol a szerkezeti vázlat?! Adunra! Ilyen ferde segédvonalakat még nem láttam!!
Ezzel a kis gnóm -melyet még a minap fogadott fel a klón a fogadó újraépítéséhez- olyan erővel repült ki a fogadó dupla ajtaján, hogy átszelve a levegőben az utat, kishijján a szembeszomszéd falra kenődött fel. Gyorsan felpattant, fájdalmasan megtapogatta ülepét, melyen még mindig vírított egy cipőnyom, valami szitokfélét morgott, majd hallva, hogy közeledik a mély hang gazdája gyorsan kereket oldott.
*kivágódik a fogadóajtó*
-Hihhetetlen, hogy az ilyen semmirekellő, kontárok a saját fogadómat akarják a fejemre dönteni. Hogy lehet így kifigurázni és semmibe venni az építészet művészetét?! -ezzel a gnóm terveit egy határozott lendülettel a menekülő irányába haitotta.
Igen, ő volt. Immár nem a fiatalos vonások, hanem a tisztes felnőttkor vonásai díszlettek rajta. Megjelenéséről sugárzott, hogy megváltozott, továbblépett, immár sokkal tapasztaltabb és keményebb mint volt.
Igen, Lord Raptor a törp visszatért..
 
//Asszem ideje aludni. Szép álmikát mindenkinek! //
 
Most, hogy már Vándor emelgeti, nem is néz ki olyan nagynak a gerenda, csak egy szokványosnak. A szálfa egy nagyobb húzása után gólemunk meglepő fürgeségről tesz tanúbizonyságot, és alig fél perc alatt kigurul, amjd miután a barbár elengedte a fát, a gernda visszazuhant, és még jónéhány szakadt utánna. ~Ahha -gondolja Vándor- tehát majd a fél tetőt tartotta a gólem, mivel gyakorlatilag arra az egy gerendára nehezedett a fél szerkezet!~ De sokat nem volt ideje gondolkodni, hisz a megbolygatott gerenda már nem tartotta a többi elemet, így jobb volt eltűnni onnan gyorsan. Kívülről jobban szemlélve a károkat látni lehetett, hogy a fél tetőszerkezet beroskadt.
 
Vándor visszasiet az emeletre, és elképed. Ekkora gerendát még életében nem látott! Alatta meg a gólem, aki meg sem bírja mozdítani! Egy ilyen fadarab be se fér a fogadóba! Hogy a fenébe építették ez be az épületbe? Mindegy! Legyint barbárunk, és egy másik félig pörkölődött szálfával emelgetni próbálja a gerendát. Mintegy emelőkar gyanánt. Az emeletről már két nyögést hallani!
 
//Bocs, h beleszólok, de mi lett a lent említett gólemmel?//
 
Hajnalodik. A bíbor égbolt előtt halványan feketéllik a fogadó, viszontagságait híven tükrözve. A klón már előtte sürgölődik, hozatott faanyagot és szerszámokat. Néhány futárt küldött szét a városban, hogy munkaerőt toborozzon az ujjáépítéshez. Egy gnóm ezermesterrel tanácskozik épp, ugyanis maga az ujjáépítési terveket nem tudná megrajzolni.
 
Dharon odasétál a kialudt bútorhalomhoz, és felkapja a térutazó ketyerét.MEgvizsgálja, hogy nincs-e baja, majd kisétál a fogadóból..
 
//A fogadó nem mauzóleum, nem fér be egy griff //

A két sárkánylégy -bár egyhe füstmérgezéssel- meghozta a hírt, miszerint a gólem szorult be egy ledőlt gerenda alá.
 
S'almeynának valahogy nincsen kedve, újra fölmenni, úgyhogy megkéri Ayostiont, hogy nézzen odafönt szét...két arra járó sárkánylegyet is ad neki kísérőnek.
S'almeyna pedig elsétál a Sheran szentélyhez, hogy megköszönje istene segítségét az ostrom alatt...
 
A fal a jégcsóva és az intenzív pajzscsapkodásoknak köszönhetően kialszik. Már csak egy fal és az ajtót eltorlaszoló gerenda ég, de ezt már körökön belül elfolytják a kalandozók, és kirontva mélyet szippantanak az éjjeli langyos levegőből. Eddigre már a griff is odaért, és elmondása alapján az útjába került egy kisebb csapatnyi olyan lény, mely savat és tüzet köpött egyszerre //nemtom mi a neve a lénynek Vándor, de biztos ráismersz, mert az ostrom alatt jött egy pár//. A fáradt kalandorok visszanéznek az ostromtól és tűztől elgyötört füstölgő fogadóra, hát bizony ráfér a renoválás //nopersze kétkezi munka, nem varázsolgatás ;-)// de előbb még valami.. bődüléseket lehet hallani a fogadó emeletéről... lehet hogy fenn rekedt még egy elpusztítandó nagyobb ellenfél...?
 
Dharon mentális üzenetet kap, és eszerint cselekszik: szemével körbekémlel, és látja hogy a kialudt bútorok közt egy kis gépezet van: Seoth térutazó készüléke!
Megnyugodván hogy a tárgy viszonylag épségben van, újabb jégcsóvát idéz, ezuttal a nyugati falat véve célba...
 
A hatalmas füstön át egy kisdobos jelenik meg hírtelen! ..........!! Reagál mindenki.
-Figyelem figyelem! Egy másik fogadóbéli társaság hiányolja elveszett tagjait! A megtalált tagokat szíveskedjenek ott leadni. A böcsületes megtaláló kalandokban részesül!
Ezzel a kisdobos megpörgeti dobverőit, majd azokat övébe dugva szertartásosan meghajol. És sűrű köhögés kíséretében távozik a füstön át.
 
Hiába a barbár fizikum, Vándort is kezdi folytogatni a füst. Ezért egy nedves rongyot köt az arca elé. Minden hiába, még a SORS is ellenünk van! Dühöng magában.
-Na ebből elég! Kiáltja, és fegyverével a kijutást akadályozó gerendát és törmeléket kezdi csépelni. Ami nem álhatja útját egy DÜHÖNGŐ barbárnak. Ha kiszabadulok hozok segítséget. Morog tovább, és még intenzívebben üti a romokat.
 
  ... | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.