Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A tenger mélyének szörnyei
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
A mendemondák szerint a tengerekben most még elérhetetlen mélységekben is létezik élet. Talán ha már teljes egészében sikerült feltérképezni a kisebb és nagyobb tengeri barlangokat, elegendő tudás birtokában leszünk ahhoz, hogy a saját szemünkkel győződhessünk meg az állítás valóságtartalmáról.
Nézz szét a galériában!
Ghalla Története (2)
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | ...
Nézet:
-Csak tudnám, ki nevezett ki téged csaposnak... - Morfondírozik magában az elf, majd némi gondolkodás után feláll, és a kalandozókhoz lép. - Elnézést uraim, csatlakozhatok Önökhöz, némi iható ital reményében?
 
-Sa.. sa.. sajnálom uram -dadogja a megrettent csaplár- de azok az urak kikérték maguknak az összes rendes itókát ami maradt! -mutogat hevesen a kalandozók asztala felé- Ha megkéri őket, lehet hogy adnak önnek, de én már ital ügyben csak ezzel szolgálhatok.. -törölgeti le hájas képéről a nedűt.
 
Egy idegen lép be a fogadóba. Alakját csukjás köpeny borítja, arca nem látszik a kámzsa miatt. Hátán átvetve egy fattyúkard markolata látszik. Szemügyre veszi a fogadó belsejét - már ami megvan belőle - és a vendégeket. Különösen a kalandozókat. Mintha sejtené, hogy a fogadó miattuk ilyen...
-Adj inni! - Mondja a csaposnak. Dallamos hangja alapján kiderül, hogy elf.
Megkapja az italát (azt a löttyöt), belekortyol. Majd az egészet a csapos képébe vágja, és ugyanazzal a mozdulattal elkapja a nyakát.
-Ezt a löttyöt tartogasd az orkoknak, nekem ajd normálisabbat! - Sziszegi dühösen a csapos képébe, majd visszalöki a pult mögé.
Kinéz egy relatíve sötétebb sarkot, és leül.
 
A berezelt csaplár jobbnak látja előadni a még megmenekült 3-4 üveg óbort és beígért egy jó kis vacsorát az utolsó disznóból... hát igen, az ostrom alatt a város élelmiszerkészletei is jelentősen megcsappantak.

A gyíklény inni nem iszik, majd este a lakomára viszont lejön. Addig Áldoz, hogy visszanyerje esszenciáját.
 
Döngő léptek haladnak a pultos felé, s amikor felnéz csak egy vén barbárt lát.
-Mit akarsz öreg?
Alig köpi ki a szavakat, amikor egy erős kéz rántja ki a pult mögül. Amitől igen csak meglepődik!
-Látod mi történt a fogadóval? Nos ezt mi csináltuk! Gondold el mi történne veled, ha nem a megfelelő bánásmódban részesülnénk?! Azzal az öreg barbár visszadobja a csapost a pult mögé, és harsányan felkacag. A már bentlévők ámulva figyelik az öreget, de barátai tudják hogy a vén külső mögött ki lakozik és egy cseppet sem csodálkoznak a történteken. Azzal a kis csapat leül egy megüresedett asztalhoz, és kezdetét veszi a győzelmi tivornya!
 
//újra itt //

Szóval a megfáradt kalandozócsapat újra elnyűtt bocskorával tapodhatja a fogadó sokat szolgált döngölt agyag padlóját. A szituáció mindőjüket nosztalgikus elégedettséggel tölti el, hisz igen viszontagságos időszakot élhettek túl. Útközben láthatták, hogy a város szépen regenerálja a vámpírtámadás alatt szerzett sebeket, és két királyi légió is érkezett megerősíteni a védelmet. Máshonnan is érkeztek hírek támadásokról, de jobbára a királyi seregek támogatásával győzedelmeskedtek a szövetséges csapatok. Szintén megtudhatták, hogy a törp jelenleg beszerzőkörúton van a klónnal együtt, mert a tűz a pincében is pusztított hála az alkohol gyúlékonyságának. Jelenleg csak valami mosogatóléhez hasonló fertelmet árúsít a mostani tepedt, borostás csapos, pofátlanul magas áron.
Érdeklődéssel fogadják a szokatlan látványt a kalandorok, hisz a fogadót ilyen "szellősen", félkész állapotban még nem láthatták. Miután az ajtót nem találták a régi helyén, beléptek az egyik félig felrakott oldalfalon. Felnézve az eget bámulhatták, hisz a tető jórésze még sehol sincs, és az emeleti hajópadló nagy része is hiányzik. Az a néhány asztal, ami megmaradt tömve roskad a fogadó "krémtársulatától", akik a zsugába és a szörnyű itókába merülve dörmögnek egymás közt, s néha hahotáznak nagyokat.
A társulat várakozón a csapos felé néz, ám a ránézésre is bosszantó alak önelégült fejjel számolgatja a bevételt és rájuk sem hederít.. tenni kell valamit, hogy többet ne ülhessen ki az idegesítő mosoly arra a kövér ábrázatára...
 
//Haluhel nem DEM-ezett ki, nem volt rá szüksége. A gerenda ami Salra esett őt találta el, ám olyan szerencsésen, hogy bár testét megynyomta kicsit, de leginkább védelmezőn borult rá védve testét az aláhulló égő törmeléktől és a füst jó részétől. A méreg csak tizenöt-húsz percig hatott, így minden gyógyítás nélkül magához tért az elf.. minden bizonnyal álmélkodva, hogy az előbb még vámpírjárta fogadó hirtelen egy szenes kupac ) Haluhel, ha wan kedved gyere te is kiszabadítani Jakot, persze csak ha Codynak nincs kifogása. lord//
 
//hoppá..történeti lyuk...xD (plothole inglishül) sztem mivel a fogadó leéget, Haluhel kiDEMezett...legalábbis remélhetőleg //
 
//Khmm.. úgy volt, hogy leteríti néhány tőr, amit az egyik vámpír dobált.. aztán meggyógyítjátok vagy mi.. nem? na, de mindegy..//
 
//inkább menj te is kiszabadítani Jakot! a Fogadót addig elrendezi a törp míg távol vagytok ;-)//
 
Ellenfeled egy kisebb fehér sárkány!

Te ütsz először.
Kritikus ütés: Találtál, 238 ponttal csökkent az ép-je.
A kisebb fehér sárkány jeges leheletével nem talált.
Kritikus ütés: Megütötted, 264 életpontnyit sérült.
712 tapasztalati pontot kaptál!

Ez a Sárkányölő játék vagy mifene nem? Na végre van ilyen ellen is...
 
-Nos, elment ez a villásnyelvű! Dörmögi Vándor.
-Nem volt a legkedveseb harcos köztünk, de meg kell hagyni jól szórta az áldást! Vigyorog.
-Úgy hallottam megszaporodtak a rablók a kereskedelmi útvonalakon, nem félted a fát aprótermetű barátom?! Ha már a fát nem, pár zsiványt szívesen kettészelnék! A következő szállítmányt elkísérném ha nem bánod? Velem tart valaki?
 
//Miért, elaludt?//
 
//Egy kérdés.. Haluhel felébredt?bocsi az offért.Hopp.. már megszoktam..//
 
Még néhány szitkot szór a menekülő felé, majd visszafordul barátaihoz:
-Üdvözöllek benneteket! Vándor, köszönöm, a fát hozatom a szomszéd városból, mert ebben az erdőben nem nő fekete fenyő. Ennek a gyantája valamelyest tűzálló és meglehetősen szilárd, az újjáépítésnél ezeket szeretném használni. S'almeyna, áá semmi, csak ez a megátalkodott gazfickó annyit ért az építészethez, mint tyúk az ábécéhez. Mi történt amióta nem jártam erre? Hallottam a klán összekötőitől, hogy végül is nem mentettétek még ki N'Gart. Ezen kívül hallottam a sötét erők támadásáról, de sajnos nem tudtam idejönni, mert Wogan hívatott még az ostrom előtt, és ugye a továbbképzést nem lehet félbe szakítani... Ellenben idejött egy klántársam, egy Hitvető. Bár bizonyára csak a csata idejére fedte fel magát, de véletlen nem tudjátok hogy hol lehet? -kérdi.
Hideg fuvallat szeli át a levegőt...
-Itt vagyok... En taro Adun fívérem. -szól a három kalandozó mögül egy recsegő hang. A gyíklény az. Bólint az ottlevőknek.
-Hát itt vagy Hitvető?! -szól kissé gunyorossan a törp.
-Igen, de indulnom kell... Jaksjahlangot elfogták, ki kell szabadítanom. Egyedül én ismerem a titkot, hogy hol lelhetünk rá. Te addig maradj és oltalmazd a várost, törp. A Káosz erői új támogatóra leltek. Nem csak ez a város a céljuk, több más városból is jelentették tevékenységüket. Ez aggasztó. Maradj, és építsd újra a fogadódat! -ezzel minden köszönés nélkül elsiet.
Rövidesen egy lángoló rúna jelenik meg a főtéren, egyetlen szimbólum, egy csont kézfej. Pont, mint amilyen Scyssath pecsétgyűrűjén van. Ez felhívás a kalandozók számára.. gyülekezni kell, megkeresni az elrabolt fejvadászt...
 
S'almeyna épp a Fogadó környékén sétál, amikor egy gnóm repül ki a kocsmából. S'almeyna előkapja szent pallosát, arra gondol, hogy a tisztogatás ellenére még maradtak vámpírok a fogadóban. Futva teszi meg a távolságot, nehogy a vámpírok valakit szétszedjenek. Már majdnem odaért, amikor egy törp lép ki az ajtón, és eszeveszettül szidja a gnómot. A paplovag megkönnyebülten felsóhajt, elrakja pallosát, majd odalép Lord Raptorhoz, mert ugye felismerte.
-Üdvözletem, kedves barátom. Rég láttalak. Mit követett el ez a szegény lény?
 
-Jóreggelt aprótermetű barátom! Rikkantott Vándor barátjának.
-Valami gond van? Mostanság ráérek, úgyhogy felajánlom a segítségemet az újjáépítésben. Ha gondolod, elmegyek fát vágni.
 
Madárhangos reggel köszöntötte a felfrissült kalandozókat. A nap mosolygóssan sütött le az alant levőkre, meleg fuvallat járta át a lelkeket. A fogadó is valahogy jobban nézett ki, mint ahogy azt az éjjeli komorságban látni lehetett, valahogy a sérülések nem néztek ki olyen vészjóslónak. Az idillt egy mély, érces hang törte meg, átkozódott, a fogadóból jött a hang.
-Hogy gondolta, tán milliomos vagyok, hogy ennyi gerendát tudok venni?? És mi ez a silány munka?? Hol a szerkezeti vázlat?! Adunra! Ilyen ferde segédvonalakat még nem láttam!!
Ezzel a kis gnóm -melyet még a minap fogadott fel a klón a fogadó újraépítéséhez- olyan erővel repült ki a fogadó dupla ajtaján, hogy átszelve a levegőben az utat, kishijján a szembeszomszéd falra kenődött fel. Gyorsan felpattant, fájdalmasan megtapogatta ülepét, melyen még mindig vírított egy cipőnyom, valami szitokfélét morgott, majd hallva, hogy közeledik a mély hang gazdája gyorsan kereket oldott.
*kivágódik a fogadóajtó*
-Hihhetetlen, hogy az ilyen semmirekellő, kontárok a saját fogadómat akarják a fejemre dönteni. Hogy lehet így kifigurázni és semmibe venni az építészet művészetét?! -ezzel a gnóm terveit egy határozott lendülettel a menekülő irányába haitotta.
Igen, ő volt. Immár nem a fiatalos vonások, hanem a tisztes felnőttkor vonásai díszlettek rajta. Megjelenéséről sugárzott, hogy megváltozott, továbblépett, immár sokkal tapasztaltabb és keményebb mint volt.
Igen, Lord Raptor a törp visszatért..
 
//Asszem ideje aludni. Szép álmikát mindenkinek! //
 
Most, hogy már Vándor emelgeti, nem is néz ki olyan nagynak a gerenda, csak egy szokványosnak. A szálfa egy nagyobb húzása után gólemunk meglepő fürgeségről tesz tanúbizonyságot, és alig fél perc alatt kigurul, amjd miután a barbár elengedte a fát, a gernda visszazuhant, és még jónéhány szakadt utánna. ~Ahha -gondolja Vándor- tehát majd a fél tetőt tartotta a gólem, mivel gyakorlatilag arra az egy gerendára nehezedett a fél szerkezet!~ De sokat nem volt ideje gondolkodni, hisz a megbolygatott gerenda már nem tartotta a többi elemet, így jobb volt eltűnni onnan gyorsan. Kívülről jobban szemlélve a károkat látni lehetett, hogy a fél tetőszerkezet beroskadt.
 
Vándor visszasiet az emeletre, és elképed. Ekkora gerendát még életében nem látott! Alatta meg a gólem, aki meg sem bírja mozdítani! Egy ilyen fadarab be se fér a fogadóba! Hogy a fenébe építették ez be az épületbe? Mindegy! Legyint barbárunk, és egy másik félig pörkölődött szálfával emelgetni próbálja a gerendát. Mintegy emelőkar gyanánt. Az emeletről már két nyögést hallani!
 
//Bocs, h beleszólok, de mi lett a lent említett gólemmel?//
 
Hajnalodik. A bíbor égbolt előtt halványan feketéllik a fogadó, viszontagságait híven tükrözve. A klón már előtte sürgölődik, hozatott faanyagot és szerszámokat. Néhány futárt küldött szét a városban, hogy munkaerőt toborozzon az ujjáépítéshez. Egy gnóm ezermesterrel tanácskozik épp, ugyanis maga az ujjáépítési terveket nem tudná megrajzolni.
 
Dharon odasétál a kialudt bútorhalomhoz, és felkapja a térutazó ketyerét.MEgvizsgálja, hogy nincs-e baja, majd kisétál a fogadóból..
 
//A fogadó nem mauzóleum, nem fér be egy griff //

A két sárkánylégy -bár egyhe füstmérgezéssel- meghozta a hírt, miszerint a gólem szorult be egy ledőlt gerenda alá.
 
S'almeynának valahogy nincsen kedve, újra fölmenni, úgyhogy megkéri Ayostiont, hogy nézzen odafönt szét...két arra járó sárkánylegyet is ad neki kísérőnek.
S'almeyna pedig elsétál a Sheran szentélyhez, hogy megköszönje istene segítségét az ostrom alatt...
 
A fal a jégcsóva és az intenzív pajzscsapkodásoknak köszönhetően kialszik. Már csak egy fal és az ajtót eltorlaszoló gerenda ég, de ezt már körökön belül elfolytják a kalandozók, és kirontva mélyet szippantanak az éjjeli langyos levegőből. Eddigre már a griff is odaért, és elmondása alapján az útjába került egy kisebb csapatnyi olyan lény, mely savat és tüzet köpött egyszerre //nemtom mi a neve a lénynek Vándor, de biztos ráismersz, mert az ostrom alatt jött egy pár//. A fáradt kalandorok visszanéznek az ostromtól és tűztől elgyötört füstölgő fogadóra, hát bizony ráfér a renoválás //nopersze kétkezi munka, nem varázsolgatás ;-)// de előbb még valami.. bődüléseket lehet hallani a fogadó emeletéről... lehet hogy fenn rekedt még egy elpusztítandó nagyobb ellenfél...?
 
Dharon mentális üzenetet kap, és eszerint cselekszik: szemével körbekémlel, és látja hogy a kialudt bútorok közt egy kis gépezet van: Seoth térutazó készüléke!
Megnyugodván hogy a tárgy viszonylag épségben van, újabb jégcsóvát idéz, ezuttal a nyugati falat véve célba...
 
A hatalmas füstön át egy kisdobos jelenik meg hírtelen! ..........!! Reagál mindenki.
-Figyelem figyelem! Egy másik fogadóbéli társaság hiányolja elveszett tagjait! A megtalált tagokat szíveskedjenek ott leadni. A böcsületes megtaláló kalandokban részesül!
Ezzel a kisdobos megpörgeti dobverőit, majd azokat övébe dugva szertartásosan meghajol. És sűrű köhögés kíséretében távozik a füstön át.
 
Hiába a barbár fizikum, Vándort is kezdi folytogatni a füst. Ezért egy nedves rongyot köt az arca elé. Minden hiába, még a SORS is ellenünk van! Dühöng magában.
-Na ebből elég! Kiáltja, és fegyverével a kijutást akadályozó gerendát és törmeléket kezdi csépelni. Ami nem álhatja útját egy DÜHÖNGŐ barbárnak. Ha kiszabadulok hozok segítséget. Morog tovább, és még intenzívebben üti a romokat.
 
  ... | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.