Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Elenios hátasa
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Keringnek legendák Elenios legendás teremtményeiről, melyek szépsége szemkápráztató... pedig még olyan ember nem is látta őket, aki utána erről beszélt volna. Csak a Szerelem Istennőjének legodaadóbb papjai előtt nyílik meg a lehetőség, hogy egy ily csodás pegazus hátára ülhessenek.
Nézz szét a galériában!
Ghalla Története (2)
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | ...
Nézet:
-Csak azért kérdeztem-válaszolja az elf-mert esetleg a holnapi hmmm... "találkád" előtt a húgom megáldana. Persze csak ha szükségét érzed, de egy védőaura jól jöhet...
 
Baj van! Zakatol Vándor elmélye. Még egy pohár ebből a főzetből, és még híre megy hogy puhány lett! DE nem sértheti meg ezt a bájos lánykát sem. Ki kell találni valamit sürgősen!
-Tudod van egy barbár szokás, miszerint reggelire csak egy pohár italt ihatunk. Különben istenünk megharagszik a mértéktelen italozás miatt! S hogy nyomatékot adjon szavainak, ujával az ég felé bök. Tekintetével pedig iszonyatot próbál imitálni. Ám ahogy a hugi szemébe néz, látja hogy az átlát a szitán. Hiába az a több száz év tapasztalat!
-Rendben! Adja meg magát a barbár.
-De ha elmondod valakinek, eszküszöm elfenekellek! És nem véd meg semilyen mágia sem! Azzal morcosan nyújtja poharát a lány felé.
 
-A páncél reagál minden rám, vagy aurámhoz tartozó tárgyra érkező bejövő varázslatra, legyen az ártó vagy segítő. Persze nem fog meg minden varázslatot az aktív mező, ám nem is ebben a rezisztanciában rejlik a tárgy igazi ereje -somolyog sejtelmesen a gyíklény.
 
-Ó, egy igazi hős! - mondja nagy komolyan Nilturiel, de magában mosolyog. Figyelmét nem kerülte el a barbár fancsali képe, amikor megízlelte a teát.-Iszol velem még egy pohárral?
 
Ez igaz lehet! Elmélkedik magában a barbár. De hát már elvetette a bor varázslás ötletét! És ha mégis rááll a dologra, akkor még határozatlannak tünhet a hugi szemében. Ez nem jó! Harsogja az elmélye! Hiába, a lánynak igaza van! Inni kell ebből a szőrnyű főzetből, nincs mese!
-Egy kis tea nekem sem árthat, erős a barbár szervezet! Mondja, és megpróbálja leplezni fancsali pofájának rezdüléseit. Azzal tölt magának a méregből, és lehuzza azt. Torkát melegség önti el, és biztos benne hogy eljött a vég! Ám a halál ize helyett, érdekes gyümölcs és nyövény egyveleget érzékel. Nem is olyan borzasztó, mosolyodik el. Ám amint a lányra tekint, komoly ábrázatot erőltet magára.
-Na mit mondtam! Mi mindent kibírunk.
 
-Oké, oké!-Emeli fel kezét Caronrod.-Nyertél Scyssath! Akkor nem kapsz tekercset! Tényleg, a páncélod az áldást is elnyeli?-Kérdi, majd Gródhoz fordul.
-Rendben, akkor amint lesz egy kis nyugalmas időnk, és Te is tanulni akarsz, akkor majd elmesélem a tekercskészítés rejtelmeit!
 
-Te tudod! Bár ha nem iszol teát, és nem intézel magadnak bort, akkor szomjan fogsz maradni...-Inti meg tetetett komolysággal a lány.-És egy kancsó bor még nem a világ vége...
 
-A gond, hogy azokat a tekercseket nem tudom használni, mivel nem értek a mana használatához, de köszönöm. Ellenben én tudok olyan tekercseket írni, amit a mágiához nem értő emberek is tudnak használni, mert megtöréssel lehet őket aktiválni.

//áá nem lenne táp: a gyík varázsol, affene, kifogyott az esszencia, akkor varázslok innetől manából.. ;o) //
 
-Rendben nem kérdezek többet felöle.Amugy nem vagyok nagy jósálmodó.Talán ez volt a harmadik ilyen álmom...De mindig csak közeli barátokkal történt álmokat látok.Vagyis 3 szor láttam...-Gród Caronrodhoz fordul-Persze hogy érdekel!Meg szeretném ismerni a mágia formáit.Még ha megtanulni nem is tudom...Látom Vándor is kiheverte a tegnap ivászatot.Gyógyítottatok rajta?
 
Dan sietve besétál a fogadóba, útközben mindenkinek illedelmes jóreggeltet mond és fejet hajt.A csaplárt odahívja magához.
-A mágustoronyból jövök..ki szeretnénk ma estére bérelni az étkező helyiséget.
A nagydarab csapos még mindig az előző átverés kábulatában van, de menten előjön belőle az üzletember.
-Hát ez bizony sokba fog kerülni fiam....elég sokba..
Az utolsó szóra Dan egy perszény aranyat dob a férfi mancsába, aki menten kivesz egy pénzt és ráharap, mire az egyik szemfoga kiesik...
-Jófan, önöké ma este a helyfég...-mondja vérző szájjal a csaplár, majd besiet a belső térbe.
Dan pedig amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen távozik...
 
-Igeeen! Képed el a barbár a hallottakon.
-Talán mégis van a mágiának olyan oldala, amit tudnák szeretni. Kacsint a lányra széles vigyora mögül.
-Bár ha az elmúl éjszakára gondolok, talán a többiek nem vennék túl szívesen azt a képességet. Azzal újabb tojást fal fel, és jóllakottan nyújtózik egyet.
 
//Mullen: vazz, ez hőlátás varázslat!!!!
Cody: NP, csak szóltam. ;) //
 
-Köszönöm Vándor, de eleget ettem. Tudod, nem vagyok nagy étkű...-Mosolyog rá a lány.-És nem kell félteni, megállom a helyem a csatában is, ha a szükség úgy hozza.-Nilturiel kuncogva nézi, ahogy a barbár egészben lenyeli a tojást, és elborzadva nézi a teát.
-Ha beszélsz a bátyámmal, és rá tudod venni, egész finom bort tud csinálni!-Teszi hozzá.
 
-Á, értem! Szóval te vagy lelakva, nem a Csatalánc!-Vigyorog az elf.-Amúgy a húgom nem csak szentelvízzel meg azüstkaróval tud szolgálni, hanem néhány papi tekercsel is, amit egy varázstudó is tud használni. Vagyis akár egy varázsló, vagy paplovag is. Néha magam is nagy hasznát látom ezeknek, amikor élőholtak ellen kell csatáznom.-Mondja, majd Gródhoz fordul.
-Jó reggelt neked is! Sajnos, mostanság én sem írok tekercset, de alkalomadtán szívesen megmutatom, esetleg meg is tanítalak rá. Persze, ha érdekel! Amit az esitről mondtál... Én is éreztem a Gonosz jelenlétét egy ideig...
 
-Az álmod helyes volt, ám az ügy csak rám tartozik, ne kérdezz felőle. A jósálomhoz való tehetség nagy áldomás, becsüld meg! A klánunkban a "jósokat" igen nagyra becsülik, az ő kasztjukból vannak a legtöbben a Konklávban.
 
-Ahh...értem.Hát igen vannak titkok.Nembaj.A csata...vagyis...tegnap miután elmentem,ágyba zuhantam és elaludtam.Nem szokványos álom volt.
Feketeséget láttam....és téged.Hallottam hogy beszélgettek,de nem értettem hogy mit.Nem úgy hallatszott hogy szívlelitek egymást.A feketeség mondott valamit aztán eltűnt.Te pedig kimerülten lerogytál az ágyra.Aztán minden eltűnt és én felébredtem.Vajon történt valami,vagy csak a kaland viselt meg?Ja amúgy Elshya elment valami küldetést teljesíteni.Meg Mountedsky sincs itthon.Ugyhogy nagyrészt itt leszek,mivel máshogy nem tudom elütni az időt.-a mágus elmosolyodott-Hmm...a végén még surranó lesz belőlem.Lassan kezdek én is olyan sokat beszélni...
 
Vándor figyelmét teljesen leköti a nagy tál étel, amit a pufók hozott ki. Magában mosolyogva figyeli, amint Nirtuliel finoman étkezik. Majd barbár szokáshoz híven, nagy darabot tép az egyik csirkéből majd felkínálja a lánynak.
-Egyél , hugi! Olyan karcsú vagy, hogy egy tavaszi szellő is elsodorna! Azzal egybe lenyel egy tojást, és borzadva figyeli a gözőlgő teás kannát.
 
-Üdv Gród, jó téged látni. Nem tudom Caronrod ír-e mostanában tekercseket, tehát nem tudom nézheted-e. Az én tekercsírásomat a Khala szerint nem láthatja kívülálló, tehát erről le kell mondanod. Én nem tudok semmiféle csatáról, a királyi csapatok is továbbálni készülnek. Netalán te hallottál valamiről? -érdeklődik.
 
-Igaz, hogy nem tudom mire vagy képes, de az biztos, hogy manán kívül másból nem tudsz tekercset írni. Köszönöm tanácsod, alkalom adtán majd lehet, hogy kikérem a húgod tanácsát is, ám nem hinném hogy ez esetben sokra mennék szentelt vízzel és ezüstkarókkal.. Nem a "randi" miatt, ahogy te nevezted, ilyen a Csatalánc. A "randi" még nem esedékes, holnap lesz csak az. A láncköpeny állapota azért ilyen, mert az én állapotom is ilyen. Várj, ezt elmagyarázom: a Sentinel, aki itt járt, vértezett fel vele a Konkláv, vagyis a klánom nagytanácsa parancsából. A Hitvető kaszt számára ez a legnagyobb kitüntetés, azért kaptam, mert a néhány nappal ezelőtti mentőakcióban sokadmagammal elimináltam két személyt, akiket a Káosz közvetlen ereje befolyásolt. Ez a Káosz erejének igen nagy csapás, lévén igen kevés saját milíciája maradt a világon, és azok folyamatosan a káoszhű erők újraegyesítésén munkálkodnak. -itt helyezkedik kicsit a padon, majd folytatja- Tehát a sodronyköpeny.. amikor valakit felruháznak vele egy különleges mágiaformulával, akkor válik használhatóvá, mindamellett attól a pillanattól eltéphetetlen mágikus kötelék fűződik közte és hordozója között. Maga a vért szimpatikus biológiai, és bioenergetikai kapcsolatba kerül a hordozóval, és felvértezi azt saját belső energiájával is. Ez annyit tesz, hogy ha mondjuk belém vágnak egy csatabárdot, akkor csupán kevéssé sérülök, lévén az életerőmhöz adódik a vért belső energiája és az felfogja a csapás jórészét. Persze a felfogás közben a vért energiája csökken, vagyis sérül. Ám ez, amit elmondtam fordítva is igaz. Most például igencsak másnapos vagyok, ez a testem belső életenergiájának szintjét csökkenti, ami abban nyílvánul meg, hogy a vért is rozzantabbnak látszik. Szimbiózis ez, mely a Csatalán és a hordozója közt van, itt a tárgy maga nem csak egy varázstárgy, hanem egyenrangú fél, hisz "egymás testének" részei vagyunk. Elég legyen ennyit tudnod a Csataláncról, nem szeretek minden információt kiadni a dolgaimról.. ez esetben gyakorlatilag saját részemről.
 
//Az elfeknek van hőlátásuk!Mámint a sötételfeknek
//

Gród elbúcsúzott Elshyától.Megtudta hogy Mountedsky nincs itthon.Elrepült Janinával.Elshya pedig elmegy egy rövid idöre ügyeit intézni.
-Hm....az a kiméraillúzió nagyon jóra sikerült.Látom sokat tanultál-mondja még Elshyának,aztán a határra teleportálja.-Én meg benézek a Feketébe reggelizni.
Kezei mozognak,majd eltünik és a fogadó előtt jelenik meg.Meglátja Vándor ténykedését és rápillant a gyík arcára.Elvigyorodik.
-Köszöntök mindenkit.Téged is Nilturiel.
Nahát csak nem tekercsírásról beszéltek?-fordul a gyik és Caronrod felé.-Még sosem láttam tekercsírást.Ha nem bánjátok nézném.Szabad?
Ezzel leül és vesz a reggeliből.
-Nem tudjátok történni fog valami érdekes?Esetleg harc?-kérdezi somolyogva Scyssathtól.
 
//pedig megesküdtem volna hogy azt olvastam hogy az új csaplár is törpe...bocs =(//
 
-Nem tudhatod, h mire vagyok képes-somolyog az elf.-Tekercset írni a Védelmezők Belső Körében tanultam meg, Libra templomában. Ott képeztek ki csatamágusnak. Ami meg a találkozód illeti... Élőholt ügyben a húgom tud segíteni!-Kacsint a gyíkra.-Ööö... A "randid" miatt lett ilyen lelakott a láncinged?
 
-A tekercseimet nem mana alapon írom -mosolyog a gyíklény- így kétlem, hogy segíteni tudnál. Mellesleg, nem hinném hogy túl jártas lennél a méregmágiában, vérmágiában vagy a nekromancizmusban.. márpedig egy közelgő khm.. találkozóm miatt kénytelen leszek néhány ilyet írni. Azért köszönöm, hogy felajánlottad segítséged. Egyébként hol tanultál tekercset írni? Igen kevesek járatosak a hatalmukat papírra vetni..
 
//Itt jegyezném meg, hogy a csapos ember fajú. Lehet hogy a klónra asszociálatatok. Mellesleg a klón is ember fajú
A "klón" nem a törp klónja, hanem Titusz klónja, aki általában csaplárszolgálatban van, de most a törpel van bevásárlókörúton. Addig van a dagi cserecsapos itt.//
 
//hja...a törpe kitenne magáért...//
 
//Bocs, de nem a bamba melák most a csapos? ;) //
 
Az elf csak hümment egyet Scyssath "nyúzott" páncélja láttán, de nem teszi szóvá.
Majd elmeséli a gyík, hogy mi történt, ha akarja...-Véli magában.
-Köszönöm, én jól érzem magam. Ha arra célzol, rám nem hat annyira a pálinkám, nomeg elég hatásos a kijózanító varázslatom is... Segíthetek esetleg a tekercsek megírásában?-Kérdezi.

Nilturiel közben nekilát a reggelinek, de szinte alig eszik valamit. Legalábbis jóval kevesebbet, mint a barbár...
 
A csapos kisvártatva kiérkezik, jobbjában nagy fatál, baljában két agyagkancsónyi gőzölgő tea.
-Tessék uraim, fogyasszák jó étvággyal!
Hát igen, kitett magáért a csaplár, a fatálon külömböző tányérokon vannak elhelyezve az ételek, úgymint: rántotta úgy tizenöt tojásból, némi hideg sült tyúk, két hasáb sonka, és egy frissen sült oldalas. A tálcán ezen kívül még van jónéhány üres tányér, poharak és evőeszköz jelezvén, hogy ki-ki szedjen magának azt, amit szeretne. A kancsóban gőzölg tea illata igazi reggeli hangulatot teremt, ahogy betölti a helyiséget.
 
Némi kísérletezés után sikerül magához vennie az üvegcsét a gyíknak, és nem kis nehézségek árán letuszkolni a torkán.. mármint a folyadékot
-Kö.. köszönöm, szükségem is lesz a józanságra, ma még írni akarok két-három tekercset és ehhez kell majd az öszpontosítás.
Közben Caronrod szemébe ötlik, hogy a gyík láncköpenye valahogy most sokkal kopottabbnak, "nyúzottabbnak" néz ki, mint az este.. vagy csak a reggeli napfény játéka lenne?
-Megvárom, amíg elkezd hatni a főzet, addig jobbnak látom a friss levegőn időzni. És te hogy érzed magad?
 
A reggeli napfényben Dharon lép be a fogadó ajtaján, két őrrel az oldalán.A férfi álmosnak látszik.Odasétál társaságával a pulthoz, és a csapost magához inti.A törp odacsoszog.
-Mi kéne?-veti oda.
-Nyomozást folytatunk, és kiváncsi lennék, nem szállt-e meg valaki furcsa itt az éjjel?
-Heh, tudja nagyon sokan megfordulnak nálunk, és nem emlékszem minden arcra...természetesen eszembe juthat, de ki tudja...
Dharon kezéből némi pénz hull az asztalra, és a csapos magához veszi mohó kis kezeivel.
-Tegnap volt egy kis vigadalom itt, de egyébiránt csak egy furcsa, fekete ruhás férfi volt itt.Reggel fizetett, és eltünt...
-Rendben van...
Az illuzionista és az őrök kisétálnak, majd pár perc múlva a fogadó belteréből üvöltés hallatszik, amint az illúzióarany szertefoszlik a törp kezében...
 
  ... | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.