Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Kaktusztüske
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A sok helyen megtalálható törpekaktuszt, azaz a xantusz-kaktuszt Xantuszról, a nagy gondolkodóról nevezték el, aki azáltal fedezte fel, hogy egyszer meditálás közben beleült. A növényről gyűjthető tüskék manapság a könnyen beszerezhető, rengeteg módon felhasználható tárgyak közé tartoznak.
Nézz szét a galériában!
Ghalla Története (2)
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | ...
Nézet:
-Kinek van szüksége rám? Emeli fel hangját Vándor.
-Kincs?! Ez már engem is érdekel! Mikor indulunk?

-Ha nem lennék utban, én is csatlakoznék. Emeli fel kezét a hirtelenjében feltünt kobudera. Szívesen segítenék egy ilyen csinos teremtésnek, mosolyog a lányra.
 
-Hát, azt említettem, hogy együtt vezetjük a boltot...
-mondja fejvakarva Petur.- Elenka, ez itt a társam Gród, hozzám hasonszőrű mágus, s mint már említettem együtt vezetjük a méretben nem is, de kínálatban a legnagyobb varázsboltot.-mondja Petur, majd Gród felé fordul.- Elenka szeretné, ha egy pár bátor ember elkísérné egy bizonyos helyre. -mondja Petur, és Gródra kacsint.
 
Gród is megérkezik és leül Petur közelébe hogy hallja milyen hírek terjednek a városban.egy ideig hallgatózik majd megkérdi Peturt:
-Remélem bemutattál a hölgynek?-kérdezi mosolyogva.-Egyébként van kilátás valami kalandra?
 
sziasztok
nem működik az aréna,vagy a gépem rossz?????
segítsetek valaki(k)
1 küzdelem után visszaugrik az elejére
mi történt??????
 
\\A kiméra egy leginkább sárkányhoz hasonlító, ám lila pikkelyekkel, két fejjel "megáldott" szörny. Ha kifejlődik, a sárkánynál sokkalta nagyobb lesz, ám hogy milyen erős azt nevelése határozza meg: Van olyan kifejlett kiméra, ami egy bébisárkánytól kipurcan, de léteznek olyan példányok is, akiket születésük óta sok szeretettel nevelnek. Az ilyen példányokra jellemzőek, hogy szeretetreméltó barátok is, ám ha harcra kerül a sor, nincs ami megállíthatná őket. A Peturé például még csak egy kis bébi, de már képes lenne kiállni egy közepes fejlettségű sárkánnyal, vagy egy teljesen kifejlett griffel. Három speckó támadásuk van, mármint a bébi példányoknak: Savköpet, Tűzköpet, valamint elektromos töltés (de ha fog majd még fejlődni, kitalálok hozzá új képességeket;-)).

Petur rögtön jelentkezik: -Én elkísérem önt, bárhová is tart! Ámde javasolnám, hogy gyűjtsön még össze pár embert, és a kunyhómban majd felfegyverkezünk, és megtárgyaljuk a tervet. Mit szól hozzá?
 
A lány elmosolyodik.
- Nos, szeretnék valahová eljutni. A nagyapám már járt ott. De eddig nem találkoztam bátor szerencse vadásszal, aki hajlandó lett volna engem odakísérni.- mondja a lány. Nem mondja ki a hely nevét s a klónon kívül senki más sem tudja, hogy hová is akar menni.
 
-Hát.. a város a hétpróbás kalandorai, legerősebb varázslói és legbátrabb harcosai, leginkább szerény fogadómban gyülnek össze -mosolyog a törp, miközben leér az emeletről - Miért keresi ön hát eme megveszekedett szerencsevadászokat?
 
- Üdvözlöm, Petur! - köszönti a lány a szabadúszó varázslót.
Akkor lettem volna meglepve, ha varázsló léttére nem tudja a nevemet- mondja és elmosolyodik Elenka.
- Köszönöm az ajándékát- mondja a lány és elteszi az üveget.
Gondolom, uraságod elég régóta itt él. Talán ismer jó pár hét próbás szerencsevadászt. Megmondaná nekem, hogy hol szoktak gyülekezni az urak vagy éppen a hölgyek?- néz angyali mosollyal Peturra a lány.

// Mi az a kiméra? Kérlek, áruld el!//
 
Petur morcosan lép be a fogadó ajtaján, ám rögtön lát valakit, amitől mosolyra fakad. Odalép hozzá, és megszólítja: Tiszteletem, kedves Elenka! Hogy nevét honnan tudom, ne kérdezze! Legyen elég annyi, hogy Petur a nevem, szabadúszó varázsló vagyok, bár önállóságomnak sokan nem örülnek. -mondja, és dühösen a kint masírozó őrségre pillant. Ha valamilyen fegyverre, mágikus ittalra, vagy porra lenne szüksége, a kunyhómban vagy engem, vagy Gród urat (Mullen karaktere) megtalál. (Kalandok Városa Fórum)Ez pedig a "cégünk" ajándéka! -mondja, és átnyújt egy üveg erő-fokozót.- Egyébként van egy kimérám is, de őt most kölcsönadtam a lányomnak. Vajon mire kellhet neki? -mondja és elgondolkodóan megvakarja a fejét.
 
//Windowst installáltam, és ez lett a vége de már sikerült kijavítani =)//
 
A lányt bár lenyűgözi a terjeszkedő nagyváros, ám még is csalódott tér vissza kocsmába. Egy biccentéssel üdvözi az asztalnál ülőket. Megállapítja magában, hogy kevesebben vannak. Majd leül egy üres asztalhoz. Szemével a klónt keresi, az éppen poharakat mosogat, de amint meglálja Elenekát leteszi a poharat és odasiet.
- Sikerrel járt kisasszony? - kérdezi a klón. A lány csalódottan rázza a fejét.
- Vagy rossz helyre küldött, vagy a bátor kincsvadászok mind nyugdíjban mentek.
-De hát hová akar menni?!- fakad ki a klón. A lány közelebb int és csak egyetlen szót mond, azt is nagyon halkan. A klón hangosan felnevet.
-Az csak egy legenda - mondja fejcsóválva. A lány vita helyett ruhájának zsebéből egy arany pénzt vesz elő. Úgy tartja, hogy a klón jól lássa mi is az. A férfi hirtelen elhallgat.
- Ez nem lehet igaz - mormogja csendesen. A lány elmosolyodik.
-A nagyapám járt ott még legénykorába. Van térképem is. De egyedül nem akartam neki vágni az útnak- teszi hozzá a lány. A klón zavartan néz maga elé. A lány ismét elmosolyodik.
-Tudja mit? Ha még maradt valami a konyhába hozzon nekem enni. És kérek egy kancsó vizet. Ettől a fölösleges járkálástól alaposan megszomjaztam- mondja a lány. A klón a konyhába siet. A lány pedig előveszi nagyapja naplóját. Olvasni kezdi, bár szinte szóról szóra tudja fejből is...

//De miért olyan a beállítás? //
 
A lány séta közben felfedezi a várost: a lakosságot javarészt kalandozók, vagy nyugdíjba vonult szerencsevadászok alkotják.Sok építkezés van folyamatban: ez a kis közösség gyorsan terjeszkedik.Szembetűnő az aréna, amely a természeti erők által kialakított igencsak impozáns jelenség.Egy komor, magas torony árnyéka vetődik a város egy részére, amelynek kisugárzásából érezhető, hogy a helyi mágusok tornya.Van itt egy igencsak furcsa, amolyan fordított toronyszerű, lebegő építmény, amely leginkább egy erődhoz hasonlatos...persze erődszerűsége eltörpül a hatalmas vár mellett, ami szintén itt van.Némely városlakó kézfején furcsa tetoválás van: egy kör, melyet két egyenes szel át, úgy, hogy egymást is metszék, igen szűk szöget zárva...gyengéden fúj a szellő, a távolban pedig felhőhegyek sorakoznak, messze a hegyek fölött.
//Áj hev ritörned...640x480 felbontás, 16 szín powa...szemem majd kifolyik //
 
Nilturiel is összeszedi a holmiját, és távozik a fogadóból. Kicsit körbenéz a városban, és környékén.
 
Kilép a lány a szobájából. Egy adós alvás után van. A pultnál pár szót vált a klónnal. Megbeszél a mosatást, és egyéb fontos dolgokról tájékozódik. Meg kell terveznie az utazása folytatását. Ez sok időbe telik. De legelőször is vezetőt kell majd találnia. És ami talán a legfontosabb, lovat kell vásárolnia. A klón sok hasznos tanáccsal szolgál miután Elenka beavatja a részletekbe. A klónnal történt beszélgetés után kilép a fogadó ajtaján. Egyedül vág neki a város felfedezésének. Nem akarja a másik asztalnál ülőket zavarni. Érdekli a környezet és a város lakói, és persze némi ismeretre is szüksége van. Már most tudja, hogy sokáig tart majd a mostani sétája. Talán csak este felé fog előkerülni...
 
//Rendben Misihu. Nem miattad rakott ki vdő amuletett a fürdőben, akkor is kiteszi, ha éppen nincs karid itt. Akkor emígy módosul a szöveg://

Egy óra múlva felfrissülve, tiszta ruhában tér vissza a fogadóba. Megkeresi szobáját és aludni tér.
 
Vándor épp befejezi a salátás tál elpusztítását, amikor észreveszi hogy a törpe nem tartózkodik az asztalnál. Egy új jövevényel foglalkozik, így a szájába tömendő sült malac húst még lenyeli. Ám a malacka többi részéhez nem nyúl! E lélegzetnyi szünetet kihasználva, kupájához nyúl és legurít egy pofa sört!
 
//kellett thrillen szólnom...XD
figy, Jakshjalang itt a behón S'almeyna, Jak a fejvadász, Sal itt egy Sheran-paplovag...és Jak nem dőlt el a székről, figyeld meg, odaírtam, hogy akkor már nem volt ott, amikor csattant; rekonstruálom a történteket
Jak körbenézett, meglátta Elenkát, és hátradőlt a székkel, amely nem Elneka asztalánál volt, hanem máshol; a szék hátraesett, de Jak közben már árnyékká alakult át, és te azért ijedtél meg, mert hirtelen előtted öltöttem ismét elf alakot.
és veled szemben nem hintáztam a székkel...//
-épp ellenkezőleg, hölgyem, öröm lenne számomra, ha körbevezetném, most úgysincs munkám...túl nagy rendet teremtettek a városban. Bizonyos okokból, amiket nem szeretnék most kifejteni, pedig nem tartózkodom szívesen otthonomban...enyhén hideg van odabenn...-mondja, akaratlanul is visszagondolva az előző esetre, és lopva pillant kézfejére, amely közben ismét bőrszínű...
 
- A nevem Elenka - mondja a lány, és kedvesen elmosolyodik. Közben kezet fog az "igazi" Lord Raptorral. A lány feláll a székéből, hátizsákját felveszi a földről, és a klón nyomában a fürdőbe indul. Pár pillanattal később magára zárja az ajtót. Első ténykedése az, hogy elővesz a hátizsákjából egy különös medált. Nem szereti, ha megzavarják fürdés közben, a medál távol tartja a kíváncsi tekinteteket... Egy óra múlva felfrissülve, tiszta ruhában tér vissza a fogadóba. Leül az asztalához. Majd a klónt magához hívja.
- Kérek még egy pohár vöröset - mondja és kedvesen a klónra mosolyog. Ebben a pillanatban
hangos csattanásra lesz figyelmes. Egy fekete hajú elf dőlt el egy széken. A lány rezzenéstelen arccal néz farkas szemet vele. Feláll az asztalától és az elfhez siet, hogy segítsen neki felkelni a földről.
- Elenka vagyok – mondja kedves hangján. – Nem ütötted meg magadat? – kérdezi a lány, és csak ekkor mosolyodik el… Miután az elf a székében ül, a lány is visszaül a helyére. A klón leteszi az asztalra a pohár Merglionit.
- Átutazóban vagyok, de pár napot itt maradok. De nem szeretnék a terhedre lenni, Jakshjalang úr – válaszol a lány. És belekortyol az italába.
 
Jakshjalang végre le tudja venni szemét a két falógépről, és az új jövevényt keresi. Tekintete megakad egy barna ruhás, karcsú nőn...Jak elmosolyodik, majd hátradől a széken...a szék is dől...amikor hangos csattanással földet ér a széktámla, Jak már nincsen ott...a nő hátrahőköl, amikor hirtelen egy szabályos arcú, hosszú fekete hajú elffel néz farkasszemet...
-Haniye 'soo, hölgyem. A nevem Jakshjalang, megkérdezhetem a neved, és hogy mi célból érkeztél szép városunkba? Felajánlanám magam idegenvezetőként, ha lenne kedved és időd...
 
Ismét a törp jelenik meg az asztalnál, szól a lánynak, hogy kész a fürdő. Ám ez a törp valahogy más... a másik asztaltársaságra pillant át, és már nincs köztük az iménti hasonmás..
-Üdvözletem hölgyem, a nevem Lord Raptor -ekkor kinéz a konyhából a klón, majd Raptor felé bólint, nyugtázva, hogy el lesz látva a vendég- Ő -int a klón felé- egy mágikusan létrehozott hasonmásom, aki az ügyes-bajos dolgokkal foglalkozik itt, például főz, megveti az ágyakat, ilyesmi. Emellett, ha valamire szüksége van engem is kereshet nyugottan kedves.. kedves.. -akad el, várva a bemutatkozást.
Így közelebbről nézve az "igazi" törp sokkal külömbözőbbnek látszik, mint a klónja. Fizikuma, ereje szemmel láthatóan nagyobb, mint a már fogadóskodó élethez szokott másolaté.. látszik, használatba van véve. Ma estére némi ezüst is a törp világosbarna szakállába van fonva. Testét fémpántokkal erősített, szegecselt bőr mellvért fedi, amelyet még mindig az út pora lep be. A szomszéd asztalnál -ahol az imént mulatozott még- le van téve fegyvere, egy harci kalapács; a fogadó régebbi lakói ismerik már történetét.. mit vitt véghez egykor Adun a Gyehenna Harci Kalapácsával. És egy gyűrű.. egy óarany pecsétgyűrű díszíti a törp bal gyűrűs ujját, melyen egy sáska szimbóluma látható. Mindezen külső jegyek miatt a lánynak nem kell félnie, hogy a jövőben nem fogja összekeverni Raptort és a klónt.
 
//Bocs srácok, gépformatálás miatt nem vagyok netküzelben...haver gépéről írok most.Még pár napig (hétig, hónapig, évig...) nem leszek...:[//
 
Belép a lány a fogadóba. Barna, göndör haja dúsan omlik vállára. Barna bőr ruhát visel, mely lazán követi karcsú alakját. Lábán a ruhához hasonló anyagból készült barna, hosszú szárú, fűzős cipő van. Vállán barna, bőrből készült hátizsákot visz. Bőr mellvértet visel, oldalán kard van felkötve. Bal kezén egy gyűrű csillan meg.
Egy pillanatra megáll az ajtóban. Szétnéz. Az egyik asztalnál falatozó társaságot lát. Elsétál az asztaluk mellett, de nem foglakozik velük. Tőlük távolabb lévő, üres asztalhoz ül le. Zsákját az asztal alá teszi. Szemével a kocsmárost keresi. Egy törpét lát a pult mögött tevékenykedni. Egy ugyan olyan törpe a mulatozók asztalánál is ül, ez kicsit meglepi, de csak egy pillanatra.
'Biztos ikrek' gondolja a lány. A pult mögött tevékenykedő kocsmáros észre veszi a lányt. Odamegy az asztalához.
- Szép napot, kisasszony!
- Magának is fogadós uram! - mondja a lány. Hangja kellemesen csendül.
- Mit hozhatok kisasszony? - kérdezi a kocsmáros vagy a klónja.
- Még nem jártam maguknál - felei a lány. -Szállást és szobát keresek. És ha lehet egy jó fürdőt is, szeretnék. - teszi hozzá a lány. A kocsmáros egy étlapot tesz a lány elé.
-Válaszon, kisasszony! - mondja, és ott hagyja a lányt az étlappal kettesben. A lány kinyitja az étlapot. Beleolvas. Pillantok alatt dönt. Szeme ismét a klónt keresi. A törpe máris a lány asztalához siet.
- Kérek egy pacalpörköltet és egy pohár Merglioni vörös bort...És szeretnék egy meleg fürdőt. - mondja a lány.
- Van finom ételünk, kitűnő vörös borunk és meleg fürdőnk, de csak csengő aranyért - mondja a kocsmáros. Nem sértő, csak tárgyilagos a kocsmáros. A lány elmosolyodik, először teszi ezt, mióta a kocsmában van. Majd hátizsákját kiveszi az asztal alól. Kinyitja. Egy erszényt vesz elő.
- Három nap maradnék - mondja a lány. - Az 25 arany lesz körül belül. Ez súlyra is meg van annyi. – mondja, és a kocsmáros kezébe nyomja az erszényt...Bár nem valami nagy harcos, de gazdag kereskedő az atyja, aki mi után elfogadta a tényt, hogy lánya kalandozni akar, mindenben támogatta gyermekét.
- Honnan jön?- kérdezi a lányt a kocsmáros.
- Csak a szomszédból - feleli a lány- tíznapi járóföldről - teszi hozzá.
- És ha már átutazó kegyed, hová tart?- folytatja a kérdezősködést a klón.
A lány felemeli a kezét és begörbíti mutató ujját. A fogadós közelebb hajol a lányhoz. Megcsapja a klónt valami kellemes illat, miközben a lány szavait hallgatja.
- Fogadós uram, tud titkot tartani? - kérdezi a lány, hangját egészen lehalkítva. A fogadós csak bólint.
- Akkor jó - mondja a lány - mert én is.
A fogadós kicsit csúnyán néz a lányra egy kerek pillanatig, majd magában morogva a konyha felé indul, hogy intézkedjen az étel ügyében. Majd a szolgáknak szól, hogy szobát és fürdőt készítsenek a lány számára. A lány csak nézi, mekkora sürgés-forgást okozott.
Zsákjából egy vaskos könyvet vesz elő, melyet bőrrel borítottak be és mely mű címlapján lévő, kicsit megkopott felírta szerint 'Tárkádia történelme' címet viseli. Kinyitja, és olvasni kezd... Közben a klón egy pohár vöröset tesz le a lány asztalára, majd pár perccel később megérkezik a sült és a köret is, amelyet rendelt. Ekkor és csak ekkor teszi félre a könyvet. Enni kezd.
Egy fertály órával később elfogyasztja az ételt, de még üldögél egy kicsit, amíg a fürdőre vár. Közben időről időre kortyol a borból...
 
Nilturiel hátradőlve, mosolyogva szemléli a versenyt.
Lesz itt "rókaparti"...-Gondolja, magában mulatva.
 
Jakshjalang még rágni is elfelejt...tátott szájjal lesi a barbár és a törp versenyét...az előbb még Raptor állt nyerésre, de a barbárnak jóval nagyobb szája(ne tessék félreérteni) máris nagyobb mennyiséget falt be...csoda, hogy mennyit tudnak enni...Jak lenéz a tányérjára...éppen befalta az első adagot, és már jóllakott...az elfel átlagánál jóval többet szokott enni, de attól elf gyomra nem fog megnőni...
 
Vándor döbbenten nézi a törpe gyors reakcióját, és mérgesen néz barátjára. Ez nem lehet igaz, morog az orra alatt. Majd szeme sarkából észrevesz egy óriási salátás tálat, amit azonnal maga elé is kap. S kecskéket megszégyenítő gyorsasággal ropogtatni kezdi a zöldség leveleket. Majd bebiztosítandó nemlétező előnyét, az asztalon talált törrel felnyársal egy sült szopós malacot.
 
Fej fej mellett zabál a két versenyző és az előttük levő hús egyszerre fogy el.. ám ez még csak első forduló volt, a java még hátra van! A törp maga elé ránt egy nagy tál kocsonyát, majd egy merőkanállal falni kezdi, mielőtt Vándor egyáltalán levegőhöz juthatna.
 
Vándor az épp szájában landoló étel felett aprótermetű barátja szemébe néz, és kiolvassa abból a kihívást. Bólint, majd tovább tömi magába az ételt. Ami sokkal jobb, mint a hájas ember kotyvaléka. Ezért nem is hajlandó itthagyni!
 
A törp pedig továbbra is figyeli a barbárt, hogy elfogadja-e a "kajacsata" eme szabályrendszerét..
 
A papnő is leül enni, de közel sem annyit, és olyan gyorsan, mint a többiek.
 
A törp habzsolásával holmi fejvadászok nem vetekedhetnek , úgy tűnik, hogy egydül a barbár képes némileg tartani az iramot a feneketlen bendővel.. márha fogadja a kihívást.. ;)
 
  ... | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.