Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A Sikátorok Fényessége bérgyilkosai...
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A Zangrozban székelő rettegett társaság tagjai mind-mind ilyen kétes külsővel megáldott, gonoszságban felülmúlhatatlan gazemberek. Lopnak, csalnak, ölnek, hol a saját megélhetésükért, hol szórakozásból, hol pedig azért mert megbízójuk szép summát fizet azért, hogy tegyenek meg valamit.
Nézz szét a galériában!
Ghalla Története (2)
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | ...
Nézet:
Fejét lehajtva néhány másodpecig koncentrál.
 
-Részemről indulhatunk, csak előbb szólok Caronrodnak...
 
Ám mintha valami akadályozná elöbbi kijelentésében, amit mások nem érthetnek! Hiszen nem halhatták a mentális üzenetet. És az események hirtelen fordulatát látva, érdeklődése ismét a kaland felé terelődik.
-Nos amint látom itt már nincs dolgotok. Intézi szavait az idegenekhez. Majd Elenka felé fordul.
-Akkor indulhatunk?
 
-Azthiszem ehez nekünk is lessz egy két szavunk! Emelkedik fel Vándor, és fenyegetően emelkedik a meggondolatlan ismeretlenek felé.
 
//A gépem még mindig nem jó, csak az általam előbb elcastolt Isteni Csoda varázslat hatására most valahogy elindult :F
Nemtom mikor lesz ujra jó a doboz, szal innentől is ritkán lecek látható

Cody - sztem te jöhetnél a spawnpáncélos arcal a kalandba szegény Petur buzerálása helyett D

.béke belétek. lord.//
 
-Káoszpiramis? -horkan fel a törp- Erről a legendáról még nem hallottam -fordul lassan a kobudera felé- kérlek mesélj nekem erről, minden érdekel, ami kapcsolatos a...
A mondatát befejezni ideje már nem jut, ahogy a semmiből megnyílik a térkapu és gárdisták lépnek elő Dharonnal. Bár nem akar a törvénnyel ellenkezni, de barátját mégis ki kell húznia szorult helyzetéből... és hát a törvény csak elnézi, hogy távolléte alatt nem sikerült kitanulnia teljesen új képességének használatát Viharföldön... éshát balesetek előfordulnak...
-Itt bizony nem lesz csetepaté! -csattan fel a törp, majd eréjesen megfogva Petúr vállát elkezdi kifelé taszigálni a fogadó belteréből, ám az első lépésnél tüsszent egy hatalmasat, mire vakító fény és robajlás robban ki testéből eláraszva a helyiséget... percek telnek el, mire mindenki visszanyeri normális látását. Senkinek nem esett baja, ám az égett hús szag és a padlón levő öles kráter elárulja a jelenlevőknek a varázsló és a törp szomorú végét..
Egyszer csak egy hang szólal meg Vándor fejében, ugyanaz, mint ami a minap a törp érkezése előtt percekkel:
-Induljatok Elenkával, miattunk ne aggódjatok!
 
A mágus alig fejezi be a mondatot, amikor a fogadó levegője kavarogni kezd, és a közepén sercegve teleportkapu nyílik.Három férfi lép ki, mindegyik ezüstös ruhában, a városi címerrel felvarrva.Az egyikőjük Dharon, az ifjú illúzionista az.
-Petur, a város törvényei elleni vétkezés miatt, valamint a hatósággal való együttműködés megtagadása miatt, a bírói határozat értelmében velünk kell jönnöd!-szól az egyik férfi, és az újonan érkezettek megindulnak a meglepett varázsló felé.
 
-Senki egyéb nem érdeklődik áruim felől? Mondom, féláron!
 
A lány elégedetten szemléi alkudozása eredményét. Gyorsan és valószerű áron jutott hozzá az élelmiszerhez a klónnál. Az élelem biztosan elég lesz, akkor is ha nem találnak útközben elejthető vadat és a környező városokat elkerülnék.
Fejcsóválva fordul Peturhoz:
- Én és a mágia, abból semmi jó nem származna. Bár hasznosak az ön és Gród úr árúi én még sem szeretnék belőlük – mondja és közben kedvesen mosolyos Peturra. A mosolyból a Vándornak is jut.
- Káoszpiramis? A nagyapám említett valamit a naplójában, amit most talán sikeresen értelmet nyert… Nem Fotheitosz ősmágus legendás relikviáit keresem. – mondja Vándornak.
 
Az izgatott készülődés közepette, a furcs módon érkezett kobudera egy kérdést etsz fel Elenkának.
-Ugye nem fordult meg a fejedben, hogy egy bizonyos Fotheitosz ősmágus legendás relikviáját szeretnéd megtekinteni abban a bizonyos városban?! A Káoszpiramis legendája még az én világomba is eljutott, ám azt is híresztelik hogy aki a keresésére indult az soha nem került elő többé! A kérdés feltétele után kobuderánk várakozó pillantást vetett a lányra.
 
\\ Hú, hát min. még egy évig!\\

-Hát, válaszol Petur Nilturielnek- Vannak mágiaimmunis páncélok, fagyasztó kardok, sorvasztó íjak, néhány rosszabb minőségű amulett, (most eléggé ki vagyok fogyva). De rendelésre bármilyen varázsitalt, port, tekercset tudok készíteni! Valamint még a fegyverek varázstulajdonságokkal való felszerelését is vállalom! Valamelyik csak érdekli önt is? -Fordul hirtelen Elenka felé-
 
A lány kicsit döbbenten néz szét. Ennyi segítőre nem számított. Azt hitte senkit sem érdekel majd a dolog. De ha már ennyien vannak, akkor legyenek ennyien. A sarokban üldögélő csuklyás alak külön is meglepte kijelentésével.
Elkapja a kezét Petur kézcsókjából. Fejét csóválja közben.
- Erre semmi szükség sincs – mondja.
- Azt hiszem minden fegyverem meg van, amire szükségem lehet. Nem akarok olyan fegyver cipelni magammal, amit nem tudok használni. Ez a bőr páncél és ez a réz kard pontosan azt tudja, amit én tudok. A bőr sisakom a hátizsákban van… Az élemről azonban szívesen gondoskodom – mondja. Majd a kocsma pulthoz siet, és élénk párbeszédbe kezd a klónnal. Alapos alkudozás veszi kezdetét. A klón csak a fejét kapkodja, mert emberére akadt…
 
//Nem unod még? Tényleg, meddig tart? :x //

-És milyen áruid vannak, kedves Petur?-Kérdi mosolyogva Nilturiel, tudván, hogy semmire nincs szükségük... De hátha...
 
\\Igen Carondil, ott voltam.\\

-Tehát akkor benne vagytok, hogy nálam szerelkezzünk fel? -kérdi Petur- Most, a nemes cél érdekében, féláron adok mindent! Persze a hölgynek ingyen. -teszi hozzá, majd finoman csókot ad Elenka kezére.
 
//Úgy lesz! Majd később csatlakozol, ha már nincs dolgod itt a fogadóban! ;)
Sonic megint kórházban? :x //
 
//Azért nem irtam pár napig -és azért is nem fogok még egy ideig- mert otthon meghalt a gép, és csak suliból tudok írni. Nem tom mikor lesz jó újra a gép, addig is a kalandot kezdjétek el nélkülem, írok, ha tudok. lord //
 
-Tehát ez csak egy szimpla kísérőútnak ígérkezik. Rendben hát, vágjunk neki! Azért fegyvereket, vérteket és mágusbotokat mindenki kapja kézhez, nem tudhatjuk, hogy útközben ütközünk-e ellenállásba -szól a törp. Furcsállja, hogy ekkora kíséret kell egy szimpla felfedezőúthoz, de aggájait, miszerint Elenka nem mondott el mindent nem önti szavakba.
-Akkor lassan kezdjünk el készülődni cimboráim! Mikor kelünk útra széphölgy?
 
-Erre én is kíváncsi vagyok! Egy ilyen gazdag város, és bárki beteheti oda a lábát? Ezt nem hagyhatom ki! Megyek. Lelkendezik Vándor.
 
-Mindenhol jobb pillanatnyilag, mint otthon...úgyhogy megyek én is! Már ha nem zavar senkit, hogy én is megyek.
A kalandozók körülnéznek, majd szemük megakad egy fekete köpenyes csuklyás alakon, aki a kocsma egyik sarkából szólt oda...körülötte táncolnak az árnyékok, és, bár nem látni az arcát, övén a fény megcsillan két ismerős fejvadászkardon...az alak észreveszi, és gyorsan összehúzza köpenyét...
 
-Én... illetve mi benne vagyunk! Legalább történik valami... - nevet fel.
 
-Nem éppen - válaszol mosolyogva a lány a hölgy kérdésére.
- Nagyapám járt ott és nagyon tetszett neki hely. S megígértette velem, hogy egyszer felkeresem Dúrbak várost, és megnézem mi lett belőle...Az csak legenda, hogy az utak aranyból vannak és gyémáttal van kirakva a szegélye. A király okos ember volt, éppen ezért zúzott kőből építette az utat. Az épületek hatalmasak, és csodálatosan díszetettek. Rengeteg arany szobor díszítette a várost. Nagyapám úgy köszönt el a királytól, hogy azt mondta neki, ha minden idegent szívesen lát, akkor előbb-utóbb széthordják a városát vagy elfoglalják. A király csak nevetett ezen...Rajtam a sor, hogy bizonyítékkal szolgáljak nagyapám igaza mellett, vagy ha úgy alakul ellene... - fejezi be a történetet a lány. Ismét kortyol az italából. A csend lassanként eltűnik, mocorgások zaja, torok köszörülések hallhatsznak, majd az első halkabb majd egyre hangosabb válaszok születnek a lány szavaira...
 
-Érdekesen hangzik, de nem derült ki, miért is kell odamennünk. Ezt a Durc Backot keresed? Vagy valami/valaki mást?-Kérdi Nilturiel.
 
Hatalmas csend telepszik a kocsmára. A klón is feszülten figyel. A lány pedig hozzá kezd a történetéhez. Kicsit izgatott, ennyi lény előtt még nem beszélt. De izgalma fokozatosan oldódik.
- Sok, sok évvel ezelőtt feltűnt Tárkádiában egy magas, izmos, fiatal férfi. Szőke, göndör haja a válláig ért. Arca kellemes. Oldalán egyszerű kard függött. Harccal foglakozott a férfi és mindig az igazért harcolt. Egy városba érkezve azt tapasztalta, hogy a lakók szegények és rendkívül boldogtalanok. Királyuk mindent elvett tőlük, reménytelen volt a lakók élete. Kisebb csoportok lázadtak a király ellen. A szőke hajú férfi csatlakozott az egyik csoporthoz. Lassan a csoport vezetője lett, később egyre többen csatlakoztak hozzájuk. A végén annyian lettek, hogy a gonosz uralkodót elkergették. A férfit megválasztották királynak. Ő nem csak a fegyverekhez értett, de tudta, hogy mi a nép baja. Gazdag város lett az övék. A környező hegyekben aranyat és gyémántot találtak. Gazdag és sikeres országot tudhatott magának az új király, akit úgy hívtak Durc Back. A városát róla nevezték el Dúrbaknak…- Elhallgat a lány. Nem beszél nagyapjáról és a dúrról, Dúrbak arany pénzéről. Belekortyol az italába. Várja, hogy mit szólnak a történethez a kocsma vendégei.
 
A törp is megcsóválja fejét. Mintha távolian felderengene egy legenda előtte egy elveszettnek hitt városról de nem.. nem biztos benne, hogy ugyanarra gondol a lánnyal, ezért inkább megvárja annak mondandóját..
 
-Ja-ja! Kontrázik Vándor a papnő kérésére. Majd mint egy kisgyermek úgy bámul Elenkára. És mereszti szemeit érdeklődést tanusítva a várható információ áradat iránt.
 
-Én nem sokat-mondja a papnő-mesélj róla valamit!
 
- Nagyon örülök-, mondja a lány Gródnak. A név nem volt ismeretlen Elenka számára, hiszen Petur már beszélt róla. Aztán végig néz a kocsma vendégein. Van, akit a kalandvágy hajt, mint őt és van, akit valami más. De a lényeg az, hogy most mind szívesen vele tartana.
’Vajon meddig marad meg ez a lelkesedés? Talán csak addig, amíg elmondom, hogy hová is készülök.’
- Eddig biztos rossz helyen keresgéltem – mondja a lány és elmosolyodik. Aztán úgy dönt, hogy ha valaki nem akar velük, jön, az már most derüljön ki. A kérdése kicsit kihívónak tűnhet, de azért felteszi.
- Hölgyem, urak – szólítja meg a kocsma vendégeit – mit tudnak a legendák ködébe vesző Dúrbak városáról?- teszi fel a kérdést. Gondolja, lesznek jó páran, aki már a kérdésért is ki fogják nevetni. De erre felkészült. Hiszen ha nem is gyakran, de beszélt a céljairól és nagy többség hangos hahotával válaszolt, olyanok is akadtak, akik szánakozva néztek rá, és bolondnak gondolták. Ezért várja most a többiek válaszát kíváncsian…
 
-Ha lehet, mi is csatlakoznánk!-szól az épp visszatérő Nilturiel.-Persze, ha a bátyám visszajön az arénából...-Teszi hozzá.
 
A törp furcsállóan néz az imént lélekszakadva könyörgő ismeretlen felé, aki az aréna működését kifogásolja.. ~Na majd a druida, vagy az egyik griff "elmagyarázza" neki, hogy hogyan is működik egy harci arána~ gondolja, és ezzel le is zárja magában a dolgot.
-Hát, ha felkér engem szívesen önnel tartok Elenka, ám engem nem a kincs, hanem a kalandvágy hajt! Ám a mostani kalandra új fegyveremmel megyek, még csak a múltkori küldetésem alatt tudtam élesben kipróbálni sajnos, ez jó alkalom lesz! Pontosan merre is mennénk és mire számíthatunk?
 
-Hát ha te is mséz barátom-kezdi vigyorogva a mágus-akkor oda érdemes elmenni...mikor indulunk?És-itt egy pillantást vet a hölgyre-hova megyünk?
 
  ... | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.