Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Elektromos lehelet
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Szikrázóan negatív élmény, amikor egy szörny elektromos leheletét bocsátja rád, mielőtt még a közelébe érhetnél, és lecsaphatnád a fejét. Nem csupán a bőröd épsége bánhatja, hanem az elektromosságot kevésbé tűrő tárgyaid is tönkremehetnek.
Nézz szét a galériában!
Ghalla Története (2)
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | ...
Nézet:
A tőr mélyen a lény testébe csavarodik, így Vándornak nincs esélye visszavenni azt, amíg az él. A hordozója a Jakot előző körben támadó tizenkettedik roper. A barbár csapásától a hozzá legközelebb álló lény -a hatodik- végzetes sebekkel a földre kerül. Maradék erejét a lángok hamvasztják el.
A Vándor után következő két roper jön. Az első Jak merev testét próbálja továbbra is bénultságban tartani egy újabb csáp támadással, ám a fejvadászon lévő sötét mező miatt elvéti a támadást. A második Gród erőfalába harap egy nagyot.

(Arrb jön)

(Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana, bénult
Daniell: komoly sebszint eleje, bénult
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 50% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 6. roper: halott; 11. roper: haldoklik (ég), 4. roper: halálos sebet kapott, 2. roper: súlyos sebszint eleje (ég), 10. roper: könnyű sebszint közepe (ég), 12. roper: könnyű sebszint közepe) )

(Muníció: Arrb - 6 robbanó lövedék; Haluhel - 10 nyílvessző)

(Halott ellenfelek sorszáma: 6)
 
Vándor egy percet sem tétovázik, hatalmas erővel dobja el a kezében tartott tőrt. Ami tengelye körül forogva (kialakításának köszönhetően) hasítja a levegőt, egyenesen a fejvadászt megsebző roper felé.
Ami becsapódáskor mint egy dugóhúzó fog viselkedni!
Majd ismét magához veszi mindkét fegyverét, és a hozzá legközelebb ténykedő ropert támadja. Ügyelve a fel-fel csapó lángokra. Csapásaival az említett ropert igyekszik a földre teríteni, alsó vágásokkal.
 
Dan terve bejön. Bár fegyvere nem sebez egyik lényen sem, de sikerült begyújtani a tizedik ropert (épp időben, hisz a kör végén számolódik a tűzsebzés).
Az utolsó három roper jön. Az első a fejvadászba próbál harapni, ám fáradozásait nem koronázza siker. A második csáptámadásával Daniellt támadja. A mindenesnek nem jut elég ideje kitérni, így lebénul. A harmadik vaktában csáptámadást hajt végre Jak ellen, ám ezúttal sikerrel is jár! A fejvadász nem bizonyult elég fürgének a kitéréshez. Természetesen elf szívóssága koránt sem elég az állóképesség tolvajlás kivédéséhez, így ő is lebénul.
A roperek gyűrűjéből továbbra sem esélyes kitörni.

(Vándor jön)

(Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana, bénult
Daniell: komoly sebszint eleje, bénult
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 50% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 6. roper: súlyos sebszint vége (ég); 11. roper: haldoklik (ég), 4. roper: halálos sebet kapott, 2. roper: súlyos sebszint eleje (ég), 10. roper: könnyű sebszint közepe (ég) )

(Muníció: Arrb - 6 robbanó lövedék; Haluhel - 10 nyílvessző)
 
Dan nem tétovázik: fegyverét ismét átakítja, egy furcsa eszközzé avanzsálja, olyasmire, amivel bizonyos régiókban az állatokat terelgetik. Páncéljával az égő roperhez veti magát, és fegyverét annak otromba nyakába hurkolja! Az égő testet távol tartva magától, megpróbálja azt a tízedik, sértetlennek tűnő roperhez vágni. Amennyiben második célpontja túl távoli, a legközelebbi szörnyeteget próbálja felgyújtani.
 
A két nyílvessző egymástól pár miliméterre csapódott a roper szemébe. Annak teste lassan remegni kezdett, összeroskadni látszott, majd a belsőségekben leomló száraz törmeléket gyilkosa felé hányta. Az éles-hegyes kőzuhatag elöl azonban a gyors íjász időben kitért, így az nem sebezte őt. A beroskadt testhüvely szolidan elvágódott a kőpadlón és kilehellte torz lelkét.
A következő két roper támad, az egyik csáptámadásával Jakot célozza -sikertelenül- a másik Gród mágikus pajzsába harap jókorát.

(Daniell jön)

(Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana, bénult: 1 kör
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: komoly sebszint eleje
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 50% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 6. roper: súlyos sebszint eleje (ég); 11. roper: súlyos sebszint vége (ég -erre lőtt Arrb), 4. roper: halálos sebet kapott, 2. roper: komoly sebszint közepe (ég) )

(Muníció: Arrb - 6 robbanó lövedék; Haluhel - 10 nyílvessző)
 
Az ötödik roperre támad, s az idegen pihenő nyílvessző a távot falva indul meg felé, szájmagasságban.
A találat sikerétől teljesen függetlenül újabb lövedéket lő ki, msot a szörny teste felé... ha nyilai elfogynak, két rúnaszablyáját előkapva támadja meg a legközelebbi ellenfelét, és vigyáz, nehogy eltalálják.
Még tíz nyíl sorakozik puzdrájában, ami pontosan öt ilyen sorozatra elegendő.
 
A pusztító gömb áthasítva a két testet a szemben levő barlangfalban köt ki. Mindkét lény súlyos sebeket szerzett, noha a varázslat nem volt kifejezetten az erősebbek közül való. A varázserő eme beosztása igen hasznos lehet a későbbiek szempontjából... hiába, nem kell mindig hatalmasabbnál hatalmasabb varázslatba fektetni majd' minden manát.
A Gród után következő roper csáptámadásával a fejvadászt célozza, ám elvéti annak felturbózott reflexei miatt.
Ekkor Melkor jönne, ám az állóképesség lopás miatt még bénult állapotban van. Az utánna következő két roper egyike Vándort, másika Daniellt támadja csáptámadásával. Vándort eltalálja a csáp, ő heves bizsergést érez, majd lerázza magáról az állóképesség tolvajlásra történt próbálkozást. A barbárok kivételes szívóssága ilyenkor jön ám nagyon jól! Daniellt is eltalálja a csáp, ám ez alkalommal a roper nem különleges képességét használta, hanem csak símán belésebzett.

(Haluhel jön)

(Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana, bénult: 1 kör
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: komoly sebszint eleje
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 50% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 5. roper: súlyos sebszint közepe; 6. roper: súlyos sebszint eleje (ég); 11. roper: súlyos sebszint vége (ég -erre lőtt Arrb), 4. roper: halálos sebet kapott, 2. roper: komoly sebszint közepe (ég) )

(Muníció: Arrb - 6 robbanó lövedék)
 
Gród sokáig kántál,megbonyolitja a dolgokat az,hogy fent engedheti szabadjára a varázslatát.Egy kis fénygömb vöröslik a keze között,majd a feje fölött kirepül a burábol,és egy roper vesz célba.Mikor közelit a lényhez nagyobb lesz,majd belecsapódik.Ám eztán sme áll meg,hanem a legközelebbi lnyt is eltalálja.
 
-Adjatok nekik- üvölti Melkor is.
 
Dan a felismerés hatására üvölt társainak:
- Tűzet nekik, égjenek!
 
A robbanó lövedék elemi erővel veti szét a roper testét, a lénynek majdnem az egész jobb oldala eltűnt a hatás alatt. És ami még jobb: lángra kapott! Kékes lánggal elkezd felszabadulni a roper testében levő -a Dan vizorja által kimutatott, de lehetőségként nem felismert- magnézium. Közben mindenfelé ezüstös por hullik alá -a magnézium égésének végterméke. A lény körönként harmad sebszintet sebződik a heves lángolás által. Ez a folyamat valószínűleg a roper haláláig tart, lévén a magas magnéziumkoncentráció és a rendkívül alacsony nedvességtartalom tökéletes táptalaj az égésnek. Minden esetre még semmi eséje egy kitörési kísérletnek.
A negyedik roper jön, csáptámadásával fejvadászt próbálja elérni, sikertelenül.

(Gród jön)

(Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana, bénult: 1 kör
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: könnyű sebszint vége
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 70% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 5. roper: súlyos sebszint közepe; 6. roper: könnyű sebszint közepe; 11. roper: könnyű sebszint vége, 4. roper: halálos sebet kapott)
 
Arrb, tudván, hogy túl gyenge még egy csapás elviseléséhez a kör közepe felé hátrál, miközben kikeres a roperek körén egy olyan helyet, ahol nem állnak túl sűrűn. Int társainak, hogy húzódjanak hátrébb, majd robbanónyilat illesztve fegyverére lő. Csak remélheti, hogy elég nagy lyukat üt ahhoz, hogy társaival együtt kitörjenek a körből.
 
Az ötödik roper nem tud kitérni a csapások elől, így már több igen komolynak látszó sebe van.
A következő két roper támad, az egyik Melkorra, a másik Gródra. A gród pajzsát ért csáptámadás egyáltalán nem sebezte a pajzsot. Ahogyan Melkort sem. Azonban ő kevésbé bizonyult szerencsésnek. Mivel nem rendelkezett sem a barbárok hatalmas szívósságával, sem a varázslók fizikai behatásokat akadályozó pajzsával, ezért a lény speciális támadása megfogta őt. A csáp ütése időlegesen teljesen leamortizálta az állóképességét annyira, hogy az elszenvedője összeroskadva fekszik tehetetlenül a földön egy teljes körig (vagyis ebben a körben nem cselekszik).

(Arrb jön)

(Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana, bénult: 1 kör
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: könnyű sebszint vége
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 70% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 5. roper: súlyos sebszint közepe; 6. roper: könnyű sebszint közepe; 11. roper: könnyű sebszint vége, 4. roper: halálos sebet kapott)
 
Vándor elérkezetnek látja az időt, hogy bevesse azt a tőrt, amit még annak idején barátjától kapott. Megtámadja az 5. ropert. Pallosát visszahelyezi hüvelyébe, majd hatalmas lendülettel megindul ellenfele felé. Bárdját két kezébe veszi, és lendületes csapást irányít a roper törzse felé. Majd hirtelen megpördül (megszakítva ezzel a támadást) fegyverét egy kézbe engedve, és az eközben kézbevett tőrt ellenfele melkasi részébe döfi. Testi erejét felhasználva. Majd a lendületet kihasználva, bárdjával felülről lefelé irányuló csapást kezdeményez a roper feje felé.
 
A lény kúpos teteje ugyan nem választódik le, ám az egyetlen szeme kiszúrva, és a kúp "nyaki" részén igy hatalmas vágás tátong. Nem valószínű, hogy ilyen sebekkel sokáig életképes volna. A fejvadász felismeri a Roper mozgásából, hogy valószínűleg rendelkezik vaklátással.
Az első roper jön, aki az orvtámadó fejvadász felé csap csápjával. Látszik, hogy jobban támad azzal, mint harapás támadásával, ám Jak még így is könnyűszerrel védi.

(Vándor jön)

(Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: könnyű sebszint vége
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 70% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 5. roper: könnyű sebszint vége; 6. roper: könnyű sebszint közepe; 11. roper: könnyű sebszint vége, 4. roper: halálos sebet kapott, )
 
Mivel a fejvadász már az elején kisurrant a körből, ő kívül rekedt...ami nem is baj, így kevesebben figyelnek rá. Kiszúrta magának a lényt, ami rátámadt, és egy gyors körbepillantás után, ami során meggyőződött arról, hogy nem fogják tudni hátulról vagy oldalról megszorongatni, előrelendül...a csápokat egy jaguár kecsességével ugorja át, majd az egyik kardjával egyenesen a roper szeme felé szúr, a másik kardot ráilleszti az elsőre, és azon végigsuhintja...a várható eredmény: a roper fejének a teteje(szemmagasságban) elválasztódik a lenti részektől...
 
//Elnézést, hogy nem írtam, de péntek óta nem voltam gépközelben (bocs, hogy nem szóltam, de azt hittem el tudom majd érni ott is a netet).

Fedezékbe hátrálást, vagy valamit majd írok, ha én jövök. Addigis próbáljátok elérni, hogy legalább egy karom és egy szemem maradjon. :P//
 
A gyors vázlatok futnak végig Dan szeme előtt. Termetre a lény 9 lábnyi magas, a teste átmérője a talpánál 3-4 láb, felül nagyjából 1 láb. A száj ármérője egy-másfél láb lehet. Gyors anatómiai elemzés... a lény alig pár helyen kezdett fehéren foszforeszkálni a vizoron -a fogaknál és a csápoknál- nagyrészt azonban igen passzív szürke színű volt. Ezek szerint a testben csupán nyomokban van kálcium! Talán ez kellhet a lényeknek. Filozófiai fejtegetésekre most nincs idő, egyébként sem tudnának mással szolgálni, mint a saját csontozatukkal. A lényen különböző sokszorossan nagyított területek kockái jelennek meg a kijelzőn. Érdekes látvány, mintha csak egy szivacsról adna a vizor közelképet. Nyílván ezért olyan "porhanyós" a lény, mikroüregek és repedések járják át a testüket. Egy gyors külső-vegytani elemzés. A test maga nem tartalmaz semmilyen fémet, vagy kőzetet. Nyílván hosszú idő fejlődése után vált cseppkőhöz hasonlatossá, hogy megkönnyítse a vadászatot és a rejtőzködést. Leginkább szenet, káliumot, kiemelkedően magas koncentrációban magnéziumot, kis mértékben kalciumot tartalmaznak az élő szövetek. Ennyit derített ki a vizor.

//egy gnóm túl nagy termetű ahhoz, mintsem egy elf lábai közé beférjen. de ötletnek nem rosz //
 
A mágustorony mindenese, egy hirtelen ötlettől vezérelve bekapcsolja vizorját, hogy teljes erővel működjön. Reményei szerint többet megtudhat így az ellenségről..
 
//Haluhel enyhe terpeszben áll... szóval Arbb szerintem bebújhatna alá, és onnan lőhet, már ha mást nem tudsz nagyon kitalálni deathlord.... talán.
Ugye, Km beleegyezése kell a dologhoz. //
 
A csapás csunya sebet ejt, erejétől mindenfelé szilánkok pattogzanak a lényből. Tényleg hasonló érzés, mintha valami végletesen kiszáradt puhafába vágott volna a mágustorony mindenese. A lény megtántorodik, így lehetősége volt Daniellnek mögé kerülni.
A végső három roper jön, ketten Melkort, a harmadik Arrbot támadja. Melkor vértje felfogja az egyik harapást, ám a másik átüti, így sebződik -és persze az aura vissza is sebzi a lényt. Az Arrbot ért csapás szintén talált. A gnóm nem tud hova visszahúzódni, a harcosok körében csak egyvalaki fér el, és ott már Haluhel áll. Minden esetre ki kell találnia valamit, mert három-négy körnél tovább nem húzhatja idekint.

(Jak jön)

(Állapot most:
Melkor: könnyű sebszint vége, 60% mana
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: könnyű sebszint vége
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 70% mana
1. roper: komoly sebszint vége; 5. roper: könnyű sebszint vége; 6. roper: könnyű sebszint közepe; 11. roper: könnyű sebszint vége)
 
Dan, gyorsan felmérve a harci helyzetet, fegyverét egy méretes csatabárdá alakítja. Felkészül a csapásra, és páncéljával kilő: célpontja a Vándort legutóbb támadó roper. Úgy igyekszik lesújtani, hogy utána a szörny mögé keveredhessen. Akciója közben közli tervét társaival: "Próbáljuk meg mi bekeríteni őket!"
 
Haluhel nyílvesszője talál, ez elég időt biztosít neki az elvetődésre. A második nyílvesszőt már nincs ideje kilőni.
Újabb két roper támad, az egyik Gródra, a másik Vándorra. Gródot a varázslata megvédi, ám az erőtér meggyengül. Vándor nem tud kitérni, így újabb sérülés alanyává válik.

(Daniell jön)

(Állapot most:
Melkor: könnyű sebszint közepe, 60% mana
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: könnyű sebszint vége
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint közepe
Gród: könnyű sebszint vége, 70% mana
1. roper: komoly sebszint eleje (még a barbár sebezte meg)
5. roper: könnyű sebszint vége
6. roper: könnyű sebszint közepe)
 
Látva az irdatlan pofát, ami megindul felé, az íjára illesztett nyílvesszőt megindítja amaznak az irányába, hátha megakasztja majd a "rohamát".
Közben pedig féltrédre ereszkedve gurul el jobbra, s utánna egy hátrabukfenc után kilő, s a harcosok által képezett kör közepén áll... újabb nyilat illeszt az íjhúrra, most is roper száját célozva... ha kinyitja, akkor majd szépen belefúródik a lágyabb részekbe. Már ha van nekik olyan.
A lényeg a lényeg, nem akar közelharcba keveredni, így többet tud segíteni. Mindig ott próbál maradni, ahol _nem_ érhetik el a Roperek... ha pedig próbálkoznak, előrántja egyik szablyáját, s a mozdulatot folytatva csapást mér a támadóra/támadókra.
 
// hohó, bocsi hogy közbeírok, csak szerttem volna látni mi történt a kis fogadómmal, amit itthagytam annak idején :] //

Titusz
 
//ok//
A lény hátra esett a mágikus áram csípésétől. Égető fájdalom hasított a szájába majd elkezdett hátrálni // a pajzsom olyan hogyha megütnek az ellenfél sérül szintén annyit//
 
A lilás burokba vetett megzabolázott mágikus energia halványan izzása az egyik Ropert támadásra ösztönzi a csatamágus ellen. Harapástámadásával próbál minnél nagyobb sebet ejteni Melkoron az ellenfél.
A soron következő Roper Haluhelre támad harapástámadásával.

(Haluhel jön -kérek védekezést írni)

(Állapot most:
Melkor: könnyű sebszint eleje, x% mana
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: könnyű sebszint vége
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint eleje
Gród: könnyű sebszint vége, 70% mana)

(Melkor írd meg hogy miként reagált a mező a támadásra, hogy a támadás átjutott-e rajta, sebződtél-e, etc.)
 
Melkor elkezd kántálni és egy madártollat vesz elő. Rövid idő mulva egy kékes lilás burok képződik körülötte. - most már hatrcolhatunk-mondja
 
//Rosszul írtam:
Melkor: 100% mana
Gród: 70% mana//
 
A nyílvessző talál, bár túl nagy sebet nem ejt. Talán az alkimista tudásával kellene valamit kezdenie a gnómnak a következő körben.
Az Arrb utáni Roper jön, a fejvadászra támad. Ám annak védelmező mágiái és kivételes reflexei felülmúlják az ő támadási tehettségét.
Gród elmondja ekkor a védelmező mágiát. Az egyetlen baj hogy helyhez lesz kötve innentől, hiszen ha kilépne (kinyúlna vagy bármely fizikai hatás által áthatolna) a pajzson, akkor az azt alkotó manaszálak megszakadnának és a mező megsemmisülne.
A varázsló utáni Roper Haluhelre ront, s hiába a gyors elkerülés, el is találja.

(Melkor jön)

(Állapot most:
Melkor: könnyű sebszint eleje, 70% mana
Jak: komoly sebszint közepe, 0% mana
Daniell: könnyű sebszint vége
Arrb: komoly sebszint közepe
Haluhel: komoly sebszint vége
Vándor: komoly sebszint eleje
Gród: könnyű sebszint vége, 100% mana)
 
  ... | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.