Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
T. Vlagyimir
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Toborzásgátló Vlagyimir a Túlélők Földjének leghíresebb kalandozója, ki elsőként járta be az Esthar Császárság elhagyatott vidékeit, más létsíkokat, és neve legenda mára már. Ki tudja, most éppen milyen eddig más kalandozó által nem látott tájakon jár?!
Nézz szét a galériában!
Ghalla Története (2)
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | ...
Nézet:
-Az egyetlen feltétel a gyorsaság, szóval induljunk is!
Felfelé menet mindent elmagyaráz a viharmágus, és rögtön neki is látnk a dolognak. A különböző anyagok előállítása igen vesződséges volt. Fabiot engedte, hogy a gnóm jelen legyen a további varázsitalok készítésénél, ezzel hajnalra készen is lett. A közös munka alatt megismerkedtek, beszélgettek. Igencsak megéheztek, úgyhogy lementek együtt elfogyasztani a reggelijüket...

//...és remélhetőleg kezdődik végre a kaland.. ugye Cody? :P
Tudom mit szeretnél, de láthatóan senkit sem érdekel. Találj ki valami gyorsabb megoldást. Az én csapatom már megbeszéltük, a többit zsuppold be magadhoz.//
 
Nos... - kezdi a gnóm, aki az egyszerűnek tűnő munka hallatán azonnal el is döntötte magában a kérdést. - Én szívesen segítek ilyesmiben, csak magyarázza el miben kell, és hogyan. A fizetséget pedig majd a végén megbeszéljük - mondja szerénynek éppenséggel nem nevezhető mosoly kíséretében.
 
-Hát harminc-negyven aranynál többem nincsen, márha a napi betevőre is hagyni akarok magamnak. De szívesen fizetek kisebb varázsitalokkal is a szolgálatokért. Esetleg elmegyek ahoz a Vezérhez is. A munka nem lenne egyéb, mint segíteni nekem alkímiával előállítani bizonyos varázsital komponenseket.
 
Ez mint szép és jó - gondolja a gnóm, de őt egyelőre inkább az idegen fizetési képessége (és hajlandóága) érdekelné. De persze előbb jó volna tudni mi is a feladat, amit rá akar bízni.
 
- Mint mondtam, a Vezér nagy kerettel rendelkezik, így bizonyára sokat is tud fizetni. Bár ezt vele kellene megbeszélnetek. Avval, hogy eljöttök velem, nem vesztetek semmit.
 
A fejvadász csak bólogat...őt is érdekelné, mennyit várhat...ő se kapzsi, de a foglalkozása ezt követeli...elvégre hova jutna a világ, ha minden szegény ember bárkit meggyilkolhatna...rohamosan csökenne a világnépesség, és a szervezetnek illegalitásba kéne vonulnia...
 
- Hmm. Mennyi az a szerény fizetség? - kérdezi a gnóm. Nem kifejezetten kapzsi, de hát eléggé gyéren áll a pénzügyek tekintetében. - És miről is lenen szó?
 
A gnóm kissé szégyenkezve közelebb húzódik, de továbbra is csak csendben figyel.
 
Koga egy fél pillanatig mered maga elé, aztán újra halk hangnemben folytatja:
- A Testvériségnek számos tagja van, különféle foglalkozásuak. Talán van köztük alkimista is, hirtelen nem tudok róla biztosan. Viszont közös pénzmag még nincsen, bár biztosra veszem, hogy a Vezérrel valahogy meg lehet egyezni ilyen téren. Elvégre négy épületet huzatott föl amikor megalapította a Testvériséget, tehát elég sok pénze lehet. Gyertek el a gyűlésre velem, akkor tudunk vele beszélni.
 
-Elnézést a tolakodásért gyermekeim -lép oda a pusmogó asztaltársasághoz a viharmágus- Fabiot vagyok. Véletlenül nem tudnak valami alkimistát, aki szerény fizetségért segíteni tudna pár napig. Igen fontos volna.
Egyedül a fejvadászt ismeri fel, a többieket nem látta még. De azért a kobuderára és a gnómra is várakozással telve néz, hátha ők tudnak segíteni.
 
-Hm...embereknek most mi fejvadászok is híján vagyunk...de megfelelő fizetség ellenében nekimehetünk...akár hajlandóak vagyunk összedolgozni más kalandozókkal is.
 
- Az egyik az, hogy mi magunk akarjuk elintézni. A másik, hogy a fickóban volt valami furcsa.. nem tudtam vele beszélni, de nem tűnt ellenségesnek. Mindenesetre minden segítő kéz jól jönne..
 
-Miért nem szóltok a lovagoknak? Félórányi lovaglásra vannak...vagy felbérelhetnétek a fejvadászokat is.
Kíváncsian figyeli a reakcióikat...úgyis unatkozik mostanában. MIntegy mellékesen oldalrafordul, és int a gnómnak.
-Ha már hallgatózol, ide is ülhetsz.
 
A gnóm kiváncsian figyeli az érkezőket. Nem ismeri a kobuderát, de elég érdekes fickónak néz ki, és látván, hogy a fejvadász is az újjonnan érkezők felé tart, maga is a szomszédos asztalhoz telepedik, hogy minél öbbet meghallhasson a beszélgetésből.
 
Koga picit meglepetten néz az elfre. Bizonyára a két másik is ezt tenné, ha jobban hozzá lennének szokva az alkoholhoz, és most már nem a kóma állapota felé lebegnének borbugyborékok közepette.
- Az az igazság - mondta a kobudera halkan, hogy a másik asztalnál már ne hallják - hogy a Testvériség nincs ereje teljében. A minap is összetűzésbe keveredtünk az erdőben valami haramiával, aki még tán nálam is hatalmasabb. Tapasztalt harcosokra lenne szükségünk, és mágusokra, akik taníthatják a lelkes tagokat.. illetve ez az erdei fickó is elég aggasztó. Engem bíztak meg egyaránt a leszámolásával, és avval is, hogy gyarapítsam a Testvériség sorait...
 
Jakshjalang odasétál a pusmorgó alalkokhoz, majd invitálást sem várva leül közéjük...
-Mi történt, emberek?
 
A hűvös estét lágy szellő bolygatja: az utca pora halk susogással verődik föl, amint három pár bakancs közelít a fogadó épülete felé. A bejárat szélesre nyílik, amint a három férfi belép: mindannyian sötét, bordó köntöst viselnek, csizmájuk és ruhájuk egyszerű, barna posztó. Az egyikük Koga, a mágustoronyban élő kobudera: a másik kettő ifjú kovácslegény. Kézfejükön tetoválás látható, amelyet büszkén hagynak szem előtt: a kör, amelyben egy összenyomott X húzódik, a Testvériség jele. A társaság, amely arra született, hogy a várost megvédje, még ha a kalandozók nem is éppen elérhetőek.
A három férfi megindul, Koga és az egyik legény leülnek egy asztalhoz, míg a harmadik rendel nekik három kupa bort. A kobudera harcművész halk beszélgetésbe elegyedik két társával, mialatt búsan tekint többi kalandozótársa felé.
 
Vándor hirtelen felkapja a fejét! Elbóbiskoltam, gondolja magában. S mi ez a nagy csend?! Ilyen jelek után,mindíg történik valami kellemetlen dolog! Ezt meg ő nem nagyon szereti. Az egész fogadó olyan, mintha megállt volna benne az élet. Mágia!? Pfujj!!
 
Jakshjalang lefelé menet elmosolyodik...emlékszik, amikor tavaly lemészárolták a gnómokat az újvárosban...azok értettek az alkímiához...egyedül a városban...azaz akkor legalábbis ők voltak az egyetlenek.
 
Fabiot mérgesen bemegy a köpenyért. Keresése közben dúl-fúl, nem akart elaludni. Ráadásul a nyaka is fáj, a dolgozóasztal kemény lapja nem szolgált jó vánkosul. Megfogadta, hogy a komponensek megérkeztéig előkészíti a mágikus labort a nagy horderejű munkához. Erre tessék: az ital elkészítésére szánt időt most megrövidíti az, hogy még nincsenek meg a megfelelő alapanyagok. Ezeket pedig csak az alkímia rejtelmes tudományával lehet létrehozni. Sűrgössen kellene neki egy tapasztalt alkimista. Dehát hol is találhatna egy ilyen tudású egyént egy ilyen lepukkant helyen? A mágustoronyban talán, dehát onnan csak pénzért kaphatna.
-Áhh meg is van! -ül ki fáradt mosoly az arcára, mikor végre az egyik kacatokkal zsúfolt ládából előhúzza a poros leplet. Megrázza, mire a gótikus, sötét díszítésből előviláglik egy napkorongban levő pegazus képe. A motívum ugyanolyan, mint a pecsétgyűrűjén lévő.
-Tessék, amiben megegyeztünk. Nekem van másik, erre már nem lesz szükségem. Viselje gondját, hálás darab. Köszönöm a segítséget.
Ezzel becsukja az ajtót, és végignéz a félig kész munkán. Fél, hogy nem lesz ideje befejezni mire... megrázza a fejét, elhessegetve a rémálma foszlányait. Gondolkodóba esik, és őrült ötlet jut az eszébe.
-Hé emberek! -kezdi a lépcsőről leérve- Kellene nekem valaki, aki ért az alkímiához! -végignéz a borgőzös bambuló kocsmanépen, legszívesebben kinevetné magát, amiért itt keres segítséget. Méghogy itt. De hátha. Türelmesen vár, hátha jelentkezik valaki...

//nem ugy volt h Cody csak egy hétig nyaral?//
 
//szar net...egy hétig kicseszett velem!!!//

Másnap reggel a varázsló felébred arra, hogy valaki birizgálja a védőrúnáit az ajtón...praktikus ez a mágikus védelem, ébreszt, ha baj van. Feláll, odacammog az ajtóhoz, és kibámul a kulcslyukon. Féltucatnyi tekercset lát egy halvány kézben. Kinyitja az ajtót, és Jakshjalang szoborszerű arcába bámul.
-Megszereztem mindent, amit kértél. Fizetségem ellenében máris tulajdonosa lehetsz hiányzó komponenseidnek.
 
A varázsló felsiet az italokért, majd hozza is őket egy bőrerszényben. Ám a fejvadászt sehol sem találja! Körbenéz még a lépcsőről, megmosolyogja a barbár előadását, ám a sötét alakot nem látja a hallgatóságban. Hirtelen feltűnik neki valami furcsa, a kezében levő kis csomag mintha könnyebb lenne. Belenéz a tasakba, ám az italoknak már híre-hamva. Visszanéz a lépcsőforduló sötétbe burkolózó -immár- üres sarkára, majd cinkossan elmosolyodik. Tudja, hogy a megfelelő emberre bízta a komponensek beszerzését. Mostmár csak várnia kell...
 
-Engem a többi barbár tanított! S ha nem voltál elég erős, akkor kitagadtak a törzsbeliek. Válaszol a feltett kérdésekre Vándor, majd az ölébe landoló sör egy részét kezdi sajnálni. Ám ezek után szó nélkül felhajtja a többit, és megint mesélni kezd.
-Azért vagyok itt, mert most jöttünk vissza a világ megmentéséből! Én és barátaim hatalmas sereget győztünk le, na persze az én hathatós segítségemmel. Növeli szerepét a barbár a történetben, az alkoholnak hála. A történet felelevenítése közben a barbár illusztrálja is az eseményeket, aminek néhány berendezési tárgy látja kárát. S olykor veszélybe kerül az asztaltársaság, és az asztal tartalmának épsége is. A fogadóbeliek igen jól szórakoztak a bemutatón, amit a barbár hangos röhögéssel köszönt meg. Majd visszaült újdonsült barátaihoz.
 
//hiányozni fogsz, Cody :'( //
 
//holnaptól két hétig away, megyek Olaszországba ^^ Szervusztok, jó fórumozást.//
 
//Há csak azér", mert nem dumál.;)//
 
-Kérem, hozza csak le ide...addig fontolóra veszem ajánlatát.
Amíg a varázshasználó szobája felé távozik, Jakshjalang elgondolkozik. A templomból össze tudja hordani az első 3 komponenst, ha nem használja mágiáját...emlékszik, amikor kipróbálták az újonnan felszentelt Sheran szentélyt, ő próbálta ki a mágikus védelmet...ahogy az árnymágiához nyúlt, szinte elájult a fájdalomtól...de egyszerűen besétálhat, és a Lovagvárra hivatkozva elviheti a cuccost...mivel Xojertha eltávozott törpe barátjukkal Elvandarba, az Aréna Első Szintjéről megszerezheti a tekercset...Arylin bizonyára odaadja, ha azt mondja, hogy S'almeynának kell. Az utolsó komponens azonban fejtörést okoz neki...
A varázsló visszatért, és megmutatta a felajánlott tárgyakat. A köpeny jó minőségű, az italokat majd ellenőrizteti Arylinnel, amikor a tekercsért megy.
-Rendben, ezekért megcsinálom. Az utolsó komponens beszerzése nem lesz egyszerű, így holnap reggel kapja meg a kívánt dolgokat. Viszont az italokat előre kérném.
 
Az alak nem mutatkozott be neki, így továbbra is csak önözve beszél vele.
-Néhány mágikus komponens kellene: egy pap által kifőzőtt Végzetes Sebek Gyógyításának Itala és egy Regeneráció Itala, egy -szintén egy pap által írt- Nagyobb Visszaállítás tekercs, egy druida által írt Természet Gyógyereje tekercs és végül egy nekromanta által főzött Test Megóvásának Kenőcse. Nagyjából ennyi. Mindezek egyetlen főzet komponensei, ami erősebb, mint... -hadarja büszkén, majd gyorsan elhallgat. Jobb nem kiadni információkat egy ismeretlen, alvilági alaknak- Nekem sajnos nincs időm és pénzem rendes úton beszerezni ezeket. Majd' az egész napom a főzetek készítésére megy. Ha már itt tartunk -előhúz egy vézna erszényt- csak ennyi pénzem van. Tudom, hogy ez semmire sem lenne elég. Ám tudok adni két, pont az ön képességeihez megfelelő, egyedülálló erejű varázsitalt és egy igen hasznos, mágiáktól védelmező köpenyt. Ha érdekli jöjjön fel velem a szobámba, megmutatom.
 
Mivel az asztali társaság úgyse törődik vele, feláll, int a köpenyes fickónak, hogy kövesse, majd leülnek egy sarokban, és a fejvadász intésére az árnyak köréjük gyűlnek, elzárva őket a külvilágtól.
-Mindennek megvan az ára. Áruld el, mi kell, én megmondom, mennyibe kerül.
 
Kisvártatva a viharmágus ismét lejön, láthatóan összeszedettebben mint eddig. Kezében embernyi magas fa varázsbotja, melyet érdekes ezüst veretek díszítenek a bot egész hosszában. Karjára saját készítésű kenőcse van kenve, mely állagára és édeskés szagára is mintha csak szilvalekvár volna. Még kissé kimerült a mágus, ezért lefelé menet többször is botjára támaszkodva pihen meg. Leér, körbenéz, Haluhelt keresi. A csapostól megtudja, hogy az elment valamilyen hosszú útra.
-Arcátlan! Pedig mondtam, hogy fizettséget is kérek cserébe! -csikorogja hátborzongató hangon. Többen hátra is néznek a hangoskodóra, de ráhagyják. A komponenst most ki gyűjti be? Most mi tévő legyen, valahonnan meg kell szerezni a hiányzó elemet! A Khala lapjai már rég megjövendölték az elkövetkező katasztrófát. Nem tehet mást addig, minthogy vár, és varázsitalokat kotyfaszt. Amik aztán segíthetnek Adun harcosainak és az ártatlanoknak: rend szolgáinak. Ám komponensekhez pénz kell, vagy idő összegyűjteni. Neki egyik sincs. De talán... van más megoldás.
-Khm, jónapot.. izé.. uram -lép oda a fejvadászhoz. Bajban van, nem tudja hogy nevezze meg a sötét figurát. Majd elválik.
-Szóval izé... nem akarnám megsérteni, de bizonyos kapcsolatok kellenének nekem. Olyan kapcsolatok melyek gyorsak és pontosak... mégha a helyi törvényeket nem is tartják be teljesen. Már ha el tudná vállalni -feszeng a számára is idegen kéréstől- Én Fabiot vagyok, és a dolog amiről beszéltem.. fontos volna.
 
  ... | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.