Vissza a Főoldalra
 

Karakterválasztás
Új karakter
Statisztikák
Fórum
Chat, üzenőfal
1. Játékos oldal
2. Játékos oldal
Rövid leírás
Gyakori kérdések
Tippek és trükkök
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Urgod haragja
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Urgodról, a hajdan élt nagyhatalmú mágusról nem sokat tud a mai emberfia. Talán épp csak annyit, hogy mágikus kesztyűjét és fétisét becses relikviaként tartják számon. A jobban értesülteknek talán az is beugrik, Urgod arról volt híres, hogy rettenetesen gyűlölte a kalandozókat. Nos, mint a képen látszik, a köznép sem kerülhette el haragja beteljesedését, ha egy kísérlete nem épp úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezte. Ilyenkor tomboló dühvel rombolt, nem nézve, mit tapos el...
Nézz szét a galériában!
Ghalla Története (2)
VAlami BUG lehet (569)
Milyen fejlesztést szeretnél látni a Sárkányölőn? (931)
106.szint (20)
Vén Golod meséi... (37)
A kalandozás is lehet kemény... (472)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | ...
Nézet:
A törp érdeklődve figyeli, ahogy az összes éghető alkohol távozik egy lángocska formájában. Ezek után bizonyára nem lesz erős, hiszen a szesz helyett már csak faggyús szenny van a pohár alján.
-Netán nem ízlik a pálinka, Enger? Vagy csak kísérletezgetsz?
Kérdi érdeklődve, némi gúnnyal a hangjában.
 
Enger éppen csak egy pohár aljára löttyint egy kicsit majd kipróbál valamit. Egy könnyű kis varázslattal lángocskát teremt felé erre a szesz meggyullad és csak valami sűrítmény marad az alján.
- Hihetetlen ez olyan tiszta mint jóapám szokott régen csinálni. Egyszer kiskölyök koromban megkínált egy kortyal fél órát fulaldoztam. - majd elmosolyodik - Sőt ez szerintem még annál is erősebb. Elképeztő miket nem lehet találni egy kocsma mélyén.
Majd egy keveset önt a pohár aljára. És finoman kortyolni kezdi.
 
-Töhöörpepáálinka? -néz fel a kocsmáros teli szájjal- Hát nélkülem ugyan nem isztok egy kortyot sem!
Nagyot nyelve indul meg a nedű felé, s egy negyed kupányit tölt magának. Cinkos mosoly jelenik meg az ábrázatán.
-Aztán vigyázzatok vele, méregerős. A legmélyebb tárnák legzamatosabb főzete ez a hegyekből, bányász ismerőseimtől. Csakhamar megnyúzza a torkotokat belülről, ha egy gyűszűnyinél nagyobb kortyokban isszátok!
Koccint, majd el is kezdi apró kortyokban fogyasztani. Ha még egy szívós törp is ilyen óvatos az italneművel, akkor jobb lesz vigyázni a többieknek is vele. Halandó mágia csak tompítani tudja a párlat erejét, elvenni nem!
 
Enger felugrik és elsiet az italokért. Előtte persze lehajtja a bort. Bemegy hátra majd visszatér és bárki láthatja hogy hátáról a karhüvejnek tűnő valami üres. És egy hosszú faragott boton számos kancsó füle lóg. Leteszi őket az asztalra majd a villámpálcát visszateszi az a tartüjába.
- Van itt minden. Persze olyan gyenge dolgokat mint sör nem hoztam de bort igen meg a kért pálinkát is. - hozott volna csak sose volt erős ember nem bír el ennyi piát egyszerre - Mindenki a maga számlájára fogyaszt nekem majd levonja a főnök úr. Nos akkor beszélgessünk, gondolom mindketten ugyanabban a témában jöttünk ide. Bár engem az is érdekelne tudsz e valami érdekeset mesélni kalandjaidból - bár a hencegőversenynek nem örülne
Ezzel egy kis fénycsíkot lő a lány felé nehogy elunja magát.
 
- Fenékig! - mosolyog, majd egy hajtásra kiissza a kupát. Mielőtt az üres poharat letenné, motyog valamit, amit senki sem ért. Valószínűleg fohász volt, hogy túlélje az ivászatot, de az is lehet, hogy egy varázslat az alkohol káros hatásai ellen.
- Ej, ilyen italnál csak a gyomrunk mérete fog dönteni. Valami keményebb kell ide. Csapos! Törpepálinkát ide! Ami csak egy kacsóba belefér!
 
Vándor megdöbben a hirtelen érdeklődés hatására, de nem ellenkezik sokat.
-Örömmel iszogatok bárkivel, aki tartja a lépést. Mondja, Majd maga elé vesz egy kancsó bort és tölt mindkét kalandozó társának. -Egészségünkre!
 
Ebéd közben szórakozva figyelte a mágusok játékát a fénymadárral és a kígyóval.
 
Közben Zulgor is maga elé vesz egy szép tál húst és gazdagon meglocsolja azzal a paprikás szósszal.
Miután végzett a második adaggal is, kezével megtörli száját, majd ő is magaelé veszi a korsót amiben nemrég a söre volt, majd félig tölti borral. Ezt kortyolgatva figyeli a beszélgetést.
Csak akkor áll meg az ivásban, amikor a lány megmordul. Furcsa pillantást vet az asztalnál ülőkre, majd látva az ő meghökkenésüket, gyorsan visszanéz korsójára és folytatja az evés utáni szomjoltását.
 
Enger látván hogy a fénymadár odébbáll szintén feláll.
- Én is örömmel beszélgetnék egy keveset. - vagy többett is akár sose árt megismerni más kalandozókat főleg ha ilyen aranyos gyerekeik vannak.
 
Megborzong a hörgés hallatán, és ettől a madár megdermed egy pillanatra, majd összevissza kezd el cikázni. Aztán észbekap, és a fénylény nyugodtabban folytatja útját.
"Mi a fene lehetett ez? Az a lány kezd egyre jobban aggasztani. Idehje kicsit kérdezősködni."
Feláll, a madár engedelmesen a vállára telepszik, "Kár, hogy Aranyparázs, a famulusom nincs itt..." majd Vándorhoz megy.
- Csak az ökör iszik magában, én pedig nem vallom magam annak, szóval, csatlakozhatom?
 
Enger a bort kortyolgatja.
Hihetetlen egyesek mit meg nem tesznek egy gyerek kedvéért. Mondjuk ez rám is igaz. Tényleg kéne taníttatni vagy az is megoldás, ha valahogy elveszti az erejét, bár kétségkívül nem jó. Biztos akadna valaki, aki kioktatná, bár az apja helyében nem egy kalandozót választanék. Igaz tapasztalatokat több lehetőség van szerezni de, bajba is könnyen lehet kerülni. Én mondjuk teljes mértékben alkalmatlan, vagyok a feladatra. Nem a tudás hiányzik, hanem a minden kósza mágussal hogy veszélyesen élnek és nem is biztosan. Minden esetre érdekes tapasztalat lenne.
Leteszi a kupát.
Vajon meddig maradhat, így ez a gyere?
Felfüggeszti egy kicsit az elmélkedést, mikor átszáll rajta egy fénymadár. Na a gyerek kedvéért mindent, felemeli jobb kezét és elkezd ártalmatlan fénycsóvákat lőni a madár felé. Mikor eltalálta az egyikkel egy pillanatra megdermedt a fénykígyó nyelvet öltött rá majd folytatódott a fogócska.
Ekkora marhát, mint én…
 
Enger-nek talán igaza van. De a lányának nem tanítóra, hanem egész más valakire volna szüksége. Ám ezt egyenlőre jobb ha senki nem tudja! Kezeit összeütve Vándor is nekiáll a lakomának, és fejével int lányának hogy ő is tegye ugyanezt. Nem sérthetik mag az aprótermetüt azzal, hogy meg sem kóstolják amit készített. Lánya, szokása szerint villámgyorsan elmar egy szelet húsdarabot. Majd halk csámcsogás kíséretében, a feje felett zajló eseményeket figyeli. Kuncogás hallatszik, ahogy a madár a fénykígyókra vadászik. Majd állati hörgés amikor az a társaság közé kerül. Vándor vizslatva figyeli, hogy észrevette e valaki a két eltérő reakciót. Ami egy embertől származott. Maga sem érti hogy lehet az, hogy gyermeki hangja van lányának amikor őrül. És hátborzongató amikor nem tetzsik neki valami, vagy felizgatja magát valamin.
 
"Szép. Végre egy mágus aki nem csak tűzgolyókat dobálni tud, hanem az eszét is használja. Talán kicsit jobban meg kéne ismerni, eléggé ritkaságszámba megy az ilyesmi mostanában. Amúgy meg... rég nem volt tanítványom, az utolsónak már kiadtam az űtját, na meg a mágusbotját. Tehetséges kölyök volt, és úgy tűnik, a lány sem éppen gyenge."
Kissé rosszalló tekintetet vet a fénykígyókra, nem szereti, ha valaki fölöslegesen pazarolja az erejét. Főleg, hogy ahelyett, hogy egyre-másra szórja a varázslatokat, mindössze egyetlen konstans illúzióval megoldhatná, mondjuk egy Szivárványmintával. Bár, az is igaz, hogy azzal hipnotizálná a vendégek felét.
Úgy dönt, kicsit ő maga is apaszt manakészletén, és a kocsma lámpáinak fényét felhasználva megformál egy madarat, ami vadászni kezd a fénykígyókra, miközben ide-oda repked a helyen. Mosolyogva figyeli, ahogy az illúzió több vendégen is átrepül, és felkuncog a döbbent arcokon.
 
//hogy mi a francert nincs netem...:S
viszlat masfel het mulva. tavaszi szünetben nincs lehetösegem netezeshez. :P//

Jakshjalang könnyeden atlat a kiserleten, mellyel megprobaljak töle megtagadni a jofele wywernmerget...pedig az az egyik kedvence a mantikormereg mellett, raadasul epp fogyoban van. Dühösen ravillantja szemet a magusra, aztan kisiet a fogadobol. ~Megiscsak megszerzem azt a merget. Ha penzt nem ker erte, elfogadom ingyen is...~
 
Enger gyorsan jóllakot csak egy nagy kupa bort tartott maga előtt. Nem volt szép tőle hogy a szó nélkül ötthagyta alőbbi beszélgetőtársait és ha a többiek is jóllaknak garantáltan neki kell majd elpakolnia addig viszont tényleg pihenhet és beszélgethet egy keveset.
 
Enger leül az asztalsorhoz. Szed a nyílván tegnapi húsból és mellé jó adag krumplit is de, ami talán mindenkit meg lep az a csípős étkek iránti váratlan vonzalma. A paprikás mártással bőven megszórta ételét és egy kis borsot is kerített. Megszagolta kicsit csípte az orrát majd megízlelte. A főnök úr kétségkívül művésze a szakmájának bár a mártás kissé gyenge neki. Mindig mindent csípősen evett másfajta ízeket szinte mégsem érzett soha. Na jó a selejt bort felismerte. Miután evett egy keveset odakiált a tulajnak:
- Főnök úr! Jól főz ez kétségtelen, de kissé zsengén. Finomnak finom de mennyire! - legközelebb megnézi maradt e valami igazán erős a táskájában vagy már minden elfogyott. Az itteniek jól bírhatják az ütős dolgokat, a pia, amit az ork kapott egy sima embert kapásból földre küldött volna. Hát igen nemcsak akart kell edzeni és az elmét, a gyomrot is. Néha mondjuk, jól jön, ha az ember alig érez ízeket. Mondjuk életében rengeteget sajnálta.
 
//úútálok a hozzászólásom után még külön offot írni, de kénytelen leszek. javítás: "Vándor mindig egy csomó felkiáltó(!)jellel ír, ne vedd magadra " //
 
//Vándor mindig egy csomó kérdőjellel ír, ne vedd magadra //

-Kész az ebééd! -hallatszik törpünk bariton hangja a konyhából. Raptor, míg odakünn lágy beszélgetés folyt, ádáz élet-halál kűzdelmet folytatott az élelemmel. Előkerültek a nagyszakállú nagymama által félve őrzött fűszerek, gyökerek, gumók, mik a tegnapi étket királyi lakomává varázsolták. Najó, azért a törp szakácsmestersége is nagyban szerepet játszott. A krumpliköret természetesen friss, mellé vaj és só, kövér kenyér és a hús... a tegnapi hús, hála az áldásos újrafőzésnek olyan, mintha reggel vágták volna a marhát amiből van. Frissen omlik a szájban, telt, zamatos ízű és rágós inaktól mentes. Ha nem tudnánk, hogy a törpünk nem ért az ilyesmihez, talán azt hinnénk, hogy újjávarázsolta az ételt. Varázsolt is... de az ő igéi szakácskönyvbe íródtak varázskönyv helyett, a varázslat összetevői immár az étel részei és a mágiát mondó száj perceken belül már vadul csámcsogja munkája gyümölcsét.
Enger segít összetolni az asztalokat, majd Raptor intésére maga is leül. Immár, mint vendég Az összetolt asztalok egy hosszú sorasztalt kiadva állnak, köré pedig leül a fogadó népének apraja-nagyja. Kisvártatva törpünk megérkezik a gazdag húsos tálakkal és a húshoz való paprikás mártással. Ez utóbbi mártás elég csípős, így lehet, hogy nem mindenki fogja értékelni. Minden esetre a hússal együtt kiválló ízharmóniát ad.
-Jóétvágyat!
 
Láthatóan érzékeny pontra tapintott. // a sok felkiáltójelből gondolom// Ezért azt már inkább nem kérdezte meg mért van ennyi göncbe burkollva.
- Nos elsőre nekem úgy látszik hogy nagyon sok segítségre lenne szüksége. Elvégre ha nem tudja kordában tartani az erejét az angyon veszélyes lehet elsősorban rá nézve. Nem gondoltatok rá hogy megnézzétek közelebbről azt a barlangot? - eközben kis fénykígyókat lő a levegőbe amik kellemesen tekergőznek. - Ha idősebb lesz néhány évvel tanítattnod kéne. Abban viszont igazad van hogy a egy állandóan vándorló kalandozónak nem a legideálisíbb gyereket vállalni.
Abbahagyja a fénykígyókat néhány még szikrázik a lány felett majd nagyon vékony csíkban folytatja a füsötlgést. Jó lenne elbeszélgetni Vándorral nem megterhelőek ezek a trükkök de nem éppen pihenés. De azért egy széket odacsettint magának a szomszéd üres asztaltól. Ha valakinek kell valami úgyis zavarni fogja. Leszámítva ha új vendég jön azt fogadni kell.
 
-Nem tudtunk neki nevet adni! Sajnos az édesanyja hamar távozott az életemből (Szemeiben bánat tükröződik). Sokáig nem is tudtam, hogy van egy lányom. Aztán hirtelen az ülembe hult, és nem tudtam mit kezdjek vele! Kalandozó vagyok, nem egy otthon ülő tipusú apuka! Ezért elvittem a magas hegyek népéhez, ahol sokáig meg is volt a fajtársai között! Majd híreket hallottam felőle, amik aggasztani kezdtek! Pár társával együtt elkóboroltak, s csak ő tért vissza. A szóbeszéd szerint, egy a múltból fenmaradó barlangba mentek be. A tiltás ellenére! A népem távol tartja magát attól a helytől. Azóta vannak ezek a furcsa képességei. Ekkor közösítették ki a lányomat, így kénytelen voltam magamhoz venni. De hamar rájöttem, hogy nem szorul a segítségemre. Egyébként alig élt meg hat nyarat. Fejezi be a tőle kissé szokatlan szóáradatot a barbár.
 
// nem feltétlenül kell csak szegény karim parázik tőle hogy túrkáljanak a fejében//

- És a szüleitől milyen nevet kapott? - kérdez rá - Bár kétségtelen érdekes név. Hány éves a drága?
A kislány szórakoztatására és hogy kitisztítsa a termet egy fénycsóvát lőtt a plafonra, Szétterült színes hullámként mindenki alig észrevehető lágy szellőként érezte még az asztalon maradt cetli sem libbent meg de a füst nagy része eltűnt. Ezután álva rágyújtott és szolídan eregette tovább a füstöt.

//korábban is akartam takarítani a füstöt csak kiváncsi voltam feltűnik e valakinek. Csak azért mondom mert nem kifejezetten a te hszedre volt reag csak sietettet kicsit//
 
próbálna bekapcsolódni a beszélgetésbe, de nem a szavak embere, ezért nem is tud nagyon hozzászólni az itt történtekhez...ő ahhoz szokott, hogy, ha kell öl, ha kell, hite érdekében jár, de a gondolkodás és a külső élet rendezése eddig többnyire rendje főnökei feladata volt
a kislány neve viszont meglepi...nem számított arra, hogy embernek lehet drágakő-neve...ezt eddig csak egy-két elffajnál érzékelte, ezért elkezd fülelni a barbárpáros és Enger beszélgetésére
 
-A neve Topáz. Legalábbis erre halgat. Válaszol a barbár.
 
// Miért annyira fontos nektek ez a gondolatolvasósdi? Evvel csak csökkentitek a játékélményt, hisz így a játékosok a saját gondolataik közlésére, amelyeket csak a többi játékos láthatna, kénytelenek Offolni. Mi simán megvoltunk évekig e nélkül. Amúgyis tápoláshoz vezet ( lásd: 'Elmefal - Agyturkász - énvagyokagyorsabb - nemmeranyád' //

Orion feszülten figyeli az eseményeket: a szórakozás következtében az egész hely füstel válik telítetté, ezért odamegy az egyik ablakhoz, kérdés nélkül szélesre tárja azt. Odahúzván egy széket helyet foglal, s elmereng a sürgő-forgó főutca látványában: számos férfi s oldalbordájik mennek fel és alá, az út közepén lovaskocsi halad, megrakva áruval - Zajlik az élet - gondolja.
 
- Semmi baj én is voltam gyerek – lép közelebb hozzájuk Enger – egyébként mit is mondtál mi a becses neve?
- Te, pedig ha akarod, szívesen játszom veled, ha időm engedi. – fordul vigyorogva a rongykupachoz, úgy hogy apja is halja – De ne haragudj, ha mennem kell, van más dolgom is.
Ezután szemmel alig követhető sebességgel visszarohan asztalához. Felkapja a pipáját egy csettintéssel, összetekeri a tekercset, és a ruhájába rejti. Kellemetlen lett volna átreptetni őket a fogadón. Mire Vándor megszólalna már mély levegőket véve áll előle.
- Letehetem ide magam? Ez a sebesség elég fárasztó.
Előző asztalán egy „mindjárt visszajövök” cetli landolt, amit aligha vett észre más, mint aki ott ült.
 
// drága karim akkor meg sem szólalt magrocat csak fejben gondolta, úgytűnik mégis alapos a gyanu az agyturkászásról :P //
 
"Kóstoltam jobbat is, de ez se rossz. Annyira."
Miközben a borát szopogatja, fél szemmel a fura lánykát figyeli. "Ha már most ilyeneket csunál, jobb lesz ha beadják valahova mielőtt rájön hogyan lehet tárgyakat felrobbantani. Akkor ugyanis régen késő lesz. Tehetségesnek tűnik, de egyelőre túl heves. Márpedig fegyelem nélkül egy mágus képtelen irányítani saját erejét."
Mosolyogva veszi tudomásul hogy a "pincér" elmevédelemről motyog. Azzal elég régen elkésett, majd pont egy bűbájmester megy be bárhova anélkül, hogy aktiválna egy gondolatszondát. Nem hülye, csak kezd öregedni. Magában mérgesen morog, hogy egyesek mégis az előbbit hiszik. Na mindegy, egy vén bolondtól kevesebben tartanak mint egy nagyhatalmú elmeturkász mágustól.
 
Az Enger álltal elküldött nyuszi alakok, kavarogni kezdenek a levegőben. Majd amorf alakot öltve összeolvadnak, és egy nevenincs lényé válnak. Haragos tekintet ül ki az arcára, majd sikolyra nyíló száj kíséretében eloszlik a fogadóban! Mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy a barbár lánya kissé sértődötten veszi a játék végét.
-Nyugalom! Csitítja Vándor a lányát, ő nem csak azért van itt hogy veled foglalkozzon.
 
Enger elteszi a kupa bort. Majd jó lesz másnak pedig jól szétégette volna a torkát. Na mindegy megrázza a kezét út közben mert érezte a forróságot rendesen. Majd visszajön és leteszi elé a kupát.
- Az ebédje - ennek inkább reggeli - hamarosan kész lesz.
- Mit motyog ez? Biztos valami ocsmányságot jobb lesz ha bevédem az elmém
 
-Hűvös legyen és nemes! A többit magára bízom.
"Úgy bámul rám, mint aki tőrt vágna belém legszívesebben... jobb lesz, ha most azonnal megkeményítem kissé a bőrömet, biztos ami biztos"
Máris mormolni kezdi az Acélbőr varázslat szavait, miközben tovább figyeli a vendégeket.
 
  ... | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | ...
Nézet:

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.