Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Quwarg a pusztában
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Vagy a lelkiismeretem szólalt meg múltkor, vagy a pusztában elém toppant quwarg beszélt hozzám: "Te voltál az, aki betörtél a bolyunkba, és számtalan fajtársam életét kioltottad?" Aztán eltapostam a bosszút állni akaró szerencsétlent, és az érzéseim is lenyugodtak kissé.
Nézz szét a galériában!
Legendás cél: 1000 lap
HKK tiltások és nerfek 2024 július
Nyári MondoCon 2024. július 13-14.
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14.
Ajándéksorsolás július + júniusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8176)
Legendás cél: 1000 lap (14)
HKK kérdés? (47146)
Lapötletek (64982)
HKK tiltások és nerfek 2024 július (62)
Roxat céhei akció 2024.07.02.-2024.07.14. (3)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | ...
Nézet:
hát igen,de akkor még nem volt mező :P
 
Lehet, hogy egyszer eljutunk ide is, de nem hiszem, hogy mostaban, hiszen hasznalnak meg a profik is 7 VP-s (Gyemantsarkany) lapot, 4-5 VP-seket meg siman, valamint 3 szk-sat is, egy Szikracional se mindegy, hogy 2-ert vagy 6-ert tudod kirakni, stb.
Ami biztosan nott, az az 1 kor alatt atlagosan kirakott lapok szama (kiveve persze: Bilincs, Buvos erdo, Osi beklyo, stb.)
 
Köszönöm szépen a választ!
Húha, ezek mind nagyon jó hírek, s nagyon örülök neki!
A szerepjátékos beütéses mini novella valóban kedves gesztus, és a repülés képesség valósághűvé tétele is sokat dob a játék "átélhetőségén".
Azt azért mindenképpen meg szeretném jegyezni, hogy én elég hardcore játékosnak és gyűjtőnek érzem magam, s egészen addig gyűjteni is fogom, míg létezik a játék; csak attól tartok, hogy ez az erősítéses/lapkitiltásos dilemma még gondot fog okozni, mert bár lehet, hogy a játék kiegyensúlyozott marad akkor is, ha mind nekem, mind az ellenfelemnek ingyenessé válik az összes lapja, azonban a játék teljesen átalakul ettől a folyamattól.

Lehet, érdemes lesz elkezdeni tesztelni a játékot ingyenes lapokra (mintha zsíroznánk/hatvanhatoznánk vele...), ahol az dönt, mi van a kezedben, s miképp élsz a lehetőségeiddel, míg a mana meg szk elfelejtendő. Még az is lehet, hogy így is élvezetes lenne...
 
A Zanszilankok kiegben meglehetosen sok uj lap van, pl. a Kod es Zanszilank lapok nagy resze is ilyen.
 
Koszi.
Mivel sok kommentet kaptunk a szerepjatek-feelinggel kapcsolatban, probaltunk eziranyban is fejlodni:
- az uj kepessegeket (Zanszilank, Kod) nem ugy alkottuk Zolival, hogy 'hogy kene erositeni?', hanem hogy 'milyen erdekes dolgot talalhatnank ki?'. Attol meg persze erosre kell kesziteni oket, kulonben marad a 'nem veszi senki az 1-2 hardcore szerepjatekoson kivul' vagy a 'tiltsuk ki a regi lapokat' dilemma.

- a mini-novella is ezert szuletett (Miklost dicseri)

- sok kritika erte a repulo teknosoket, az uj kiegben azok a lenyek Repulnek, akikrol ez el is hiheto, a tobbiek 'aktivan jonnek jatekba' (jo, van 1-2 passziv is ).

- A viz sikjan meg az uszast is megemlitettuk

- uj etnikumokat azert csinalunk ritkan, mert a meglevoeket apolgatni is jelentos reszet jelenti a kiegnek, ez utobbit viszont elszantan muveljuk (pl. ezert van sok Leah lap, mert ott a rengeteg kis gonosz mindenfele )
 
Sajnos egyet kell értsen ez a zanszilánkos dolog nagyon nem tetszik. Jogal lehet attol tartani hogy elszaporodnak az elsökörös kombok különösen azzal együtt hogy jönnek a ködös lapok is.
 
Én sem örülök annak, hogy ennyire drasztikusan lecsökkent az évente megjelenő új, eredeti lapok száma. Én a játék mellett gyűjtöm is a lapokat (ahogy a jól ismert szlogen is tanácsolja), és elszomorító, hogy egyre több ugyanolyan lap figyel a mappáimban. Sajnos ez a lapújrafelhasználásos folyamat a kreativitás erős visszaesését jelzi.

Kár, hogy nincsenek új etnikumok (pedig lenne merítési lehetőség bőven, hiszen rengeteg fel nem használt fantasy, mitológiai és pokolbéli lény létezik még, s nem csak teknősök vannak ). Talán ezekkel lehetne színesebbé tenni a játékot.

A "szar ritkákra" kitérve, engem most már kifejezetten dühít, mikor a profi játékosok szerint csak akkor van értelme egy kiegészítőnek, ha minden lapja jóval erősebb, mint a korábban megjelent lapok.
Egykor a HKK nagy sikerében jelentős szerepet játszott a társasjáték élménye (és kissé a szerepjátékos érzés is). És most mi maradt mindebből? Átláthatatlan kusza szabályrendszer, brutálerős lapok 1-2 VP-ért, és a totális versenycentrikus "fejlesztés".

Emiatt a hozzáállás miatt erősítik be brutálba a lapokat. Lehet, hogy elsőre ötletes dolog ez a zanszilánkos idézési költség, de azt beláthatjuk, hogy erre is azért van szükség, mert már nem elég az hogy egy nagyon erős lap csak 1 VP, azt hadd lehessen már kiváltani mással - hogy VP nélkül is jöhessen.

Mi lesz így két év múlva? Ha kijátszom egy brutál erős lapot ingyen, utána még kikereshetek egy másikat is? Végülis miért ne? Hiszen az ellenfél is ingyen játszhat ki lapokat, s húzhat is össze-vissza mindent a paklijából, tehát a játék kiegyensúlyozott, nem igaz? Hát ide vezet ez az egész?

Sokkal több értelme lett volna, ha a versenyasztalokról kitiltották volna a 3 évnél régebbi lapokat, úgy megoldva a folyamatos vásárlást. Legalább így nem lett volna az új lapok esetében ennyire ellehetetlenítve a társasjátékos szórakozás élménye sem.
 
Köszönöm ,hogy válaszoltál.Amit leírtál az azért nagyjából én is tudtam.
És most ,hasonlítsd össze légyszives a Zanszilánkok kieg beharangozóját(az ujra kiadott lapoktol eltekintve,tehát mintha csak uj lapok lennének benne) ,a forum egyes írásaival .Mintha nem is ugyanarrol a játékról szolnának.
Szerintem ,ilyennek kellene lennie a HKK nak nint ez a Zanszilánk beharangozó,illetve majd a kieg.Remélem nem érted félre,ez dicséret, elismerés akart lenni .
 
2003, Budapest, Beholderes hivatalos verseny, profi második, összesített második, páros formátum, erdős óriásokkal...A régi szép idők
 
hát aki el akar indulni erdős óriással hagyin,az megérdemli,hogy lemezőzzék...fajon kívül nem próbálkoznék vele
 
Egyesével kell kivágni a fákat és lassan nem lesz belőlük erdő
 
Előre látom, hogy fognak rendet vágni a Csatamezők a Erdők között ;)
 
előre látom hogy fognak bolyongani a bűvős erdőbe az ÓRIÁSOK !!! Yeap
 
Nah akkor leírom az én véleményemet:

Nekem sem esett jól amikor a behó úgy döntött, hogy kiadja az erőst, most meg az erdőt, mert anno én kínkeserves, hosszas keresgélés után szereztem be ezeket a lapokat, míg most akinek nincsen az "egszerűen" kibontja azt. Ezzel nem is az a bajom, hogy most mennyi pénzt buktam, hanem az, hogy ha kedvezünk az új játékosoknak (mert nyilván ez a cél), akkor lehetne tenni valamit a régiekért is.
Biztos van a régi játékosoknak is pár olyan hiányzó lapja amit szívesen beszereznének, és ha kibontanak egy olyan újrakiadott lapot, ami már megvan nekik, akkor azt a behó beválthatná nekik egy régi hiányzó lapjukra (természetesen nem 1-1 cserére gondolok, hanem meghatározva, hogy melyik mennyit ér)
Ekkor valószínűleg megint háborogna egy-két játékos, de mindenkinek kedvezne a rendszer.

VAGY

legyen az mint a Magic-ben. Két-háromévente jelenjenek meg a spoilerek (más grafikával pl. hogy a gyűjtő is örüljön) és az év versenyeinek a fele legyen Type 2-es formátumú, azaz csak az elmúlt 4-nagykieg lapjait lehessen használni. Viszont akkor hanyagoljuk a Zéneket, és jöjjön ki évi két-három kieg külön-külön 80-120 lappal. Ekkor minden versenyzőnek szüksége lenne az újonnan kiadott spoilerekre is, hiába van meg neki a régi. De ez a rendszer sem teljesen jó, biztosan sokan abbahagynák....

Értem, és örülök, hogy a fiatal kezdő játékosokat támogatni kell, még akár ilyen lépésekkel is, mert a HKK-nak szüksége van utánpótlásra, de mi lesz ha a játékosok többsége megunja, és abbahagyják a játékot? Nagyobb veszteség, de ez nem fog bekövetkezni, aki szeret játszani az ezekután is fog. Aki a pénzt látja benne, az meg hagyja abba. Sajnos ez nem az a játék amiből meg lehet élni...

Ez egy hobby, erre költened kell!
 
Ja es masik definicio: 'szar ritka' = ami az adott kieg. atlag ritkajanal kevesbe ertekes. Konnyen lathato, hogy ilyenbol is lesz mindig sok -> ezeknek az erteke nem lesz tul magas (egy uj kieg ritkainak ertekenek osszege logikusan nagyjabol allando).
 
'Szar ritka' Dhoj definiciojaban = 'olyan ritka, amivel nem nyersz versenyt'

Ilyen szempontbol nem tud minden ritka 'nemszar' lenni, mert veges szamu versenygyoztes (vagy arra komoly eselyes) paklit tudunk fenntartani.

Mondjuk en probalok arrafele menni, hogy sok etnikumot (ide ertve most tuzpaklit, epuletet, targyat, stb. is) felerositsunk specialis lapokkal, de azert ezt sem lehet tulzasba vinni. (extrem esetben a ritkak mindegyike csak 1-fele pakliba lenne jo, igy mondjuk 60 ritkabol 15-fele pakliba 4-4 fajta lap, amik mind versenygyoztes-eselyesek lennenek (???) - azert az is furcsa lenne).

Mas definicio szerint sokat agyalunk es igyekszunk, hogy a ritka lapok erosek/vagy legalabb hasznalhatok/erdekesek (de persze nem tul bonyolultak) legyenek.
 
Régen szólaltam már meg (talán egyesek szerint jobb is ) .
Sajnos, az hogy ezt a mondatot te leírtad nekem azt sugalja ,hogy valami nagyon nincs rendben.
Szerintem, se nem 6 ujrakiadott Manacsapdát sem pedig 6 értéktelen szar ritkát kellene bontania annak aki paklikat vásárol.
Értem én hogy ez ,egy válasz volt "raon" kollégának.De akkor is elég rosszul hangzik, tekintve ,hogy ki írta....
 
Valamelyik sorodban érzek egy rejtett szarkazmust, de nem jövök rá melyikben
 
 
Mert természetesen más ritkából nem lehet hatot kibontani, ha az ember egy nagyobb összeget rászán, vagy rendszeresen nyeri a versenyeket.
Csak az újra kiadott ritkák jönnek halomba, a többi lapba be van építve egy rejtett futurisztikus kód, ami meggátolja, hogy egy ember háromnál többet bontson.

Dhoj hiába próbálsz észérvekkel érvelni, saját sértettségérzésük úgysem képes felfogni azokat. Ha megkérdeznéd, hogy manacsapda vagy egy növekvő pöffeteg, akkor se a manacsapdára szavaznának.

És ez így lesz minden kiadott lapnál, van egy kisebbség, aki személye elleni merényletnek fogja fel az újra kiadott lapokat.

A Behó direkt akarja őket kisemmizni, sőt minden régi játékost tönkre akar tenni, elakarja venni az ő "profiságukat" vagy "presztízsüket" ami természetesen, mint ahogy mindenki tudja 3 manacsapdában, 3 bűvös erdőben és még pár 2000 előtti lapba van belerejtve. És azzal, hogy újra kiadják őket belesüllyesztik őket az amatőrökhöz. Micsoda ördögi terv.
 
Amikor kijött az ÖV bármi más ritkának jobban örültem volna, mint a manacsapdának! Akkor mindegyik ritka érdekes és még agyal az ember hova is tudná használni! Bezzeg a manacsapdát...

Amúgy olyan ritkát meg nem kéne kiadni amire rá lehet mondani, hogy szar...
 
Én inkább más ritkának (miért csináltok szar ritkákat?) mint a 20. manacsapdának, ami a magyarországi 5642. Manacsapda.
 
és minek örülsz jobban 6 manacsapdának vagy 6 nemcsakhogy hasonlóan értéktelen, de ráadásul még szar ritkának?
 
Az lehet,bár valószínűleg kisebb sikerekkel,és pont ezért nem esszenciális azokhoz a koncepciókhoz erdő,sőt,erősebbre lehet összerakni őket erdő nélkül.
 
Én láttam versenyen Erdőt tárgyakkal, épületekkel és a klasszikus VP buzerálós, lopkodós kombinációban is az elmúlt fél évben.
Amúgy meg szerintem a játék lassítása volt a célja a tesztelőknek ezzel (bár más kérdés hogy a sok erdő és bilincs miatt mekkora "lassulást" fog eredményezni a sok Rúnás tárgy).
 
És amikor kibontottad a 6. manacsapdádat akkor mekkora örömöt éreztél? Mert én ideges voltam, hiszen bármi másnak jobban örültem volna ami új, érdekes, használható...
Kikkel lehet elcserélni ezeket? Kinek lehet eladni? Jah, hogy senkinek...hm...szuper...magyarán nyakadon marad... És mindez nem fél évre a megjelenéstől érvényes, hanem a megjelenés pillanatában...
 
Igen,tehát ráadásul nincs is kb más koncepció,amihez annyira kellene az erdő,csak a tűzdeckhez.Az a pakli pedig már nem olyan ijesztően erős.Semmi értelme nem volt kiadni az erdőt,mert aki használja/ta a tüzet,beszerezte őket,a többinek meg nem kell erdő...
 
Ez az!
 
Az, hogy a használatban lévő lapjaim jelentős része versenyerős ne akard megtudni mennyibe került, de ez a kiadás kb. 10 hónapra oszlott el. Amikor bontottam anno az Örökkévalóságot és Uramisten kibontottam az Erőst a Gyengét meg a Manacsapdát, nem csapkodtam magam a földhöz, mert buktam 5000-10000 Ft-ot. Nem számolom a veszteségem az újra kiadott lapoknál, hanem azt csinálom ami ennek a játéknak a lényege lenne: játszom vele és járok a versenyekre...
 
Azzal ha nem adnának ki újra olyan lapokat amiből csak pár embernek van 3 azzal csak nekik lenne jó és azoknak akik több 100 ezer Ft-t költenek a játékra.
 
  ... | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.