Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Egy igazán vad disznó
Küldd el képeslapként!
A prófécia gyermekei című könyvben megesett jelenet: Az ifjú Garion bátran tartja fel a rohamozó, félelmetes vaddisznót.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Kártyavédő fólia - Gamegenic – színes
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Birodalom (könyvsorozat)
Könyvismertető - G. G. Asyron: Hősök kora

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | ...
Nézet:
Lesz? Mi alapján született ilyen döntés?
 
Régen nem volt rá faq, most lesz.
 
A legfőbb követő amiben van antiraksi ha letiltja pl a mező akkor 4 vagy 5 lappal kezd. Régen 5 lap volt, változott?
 
Király, köszi!
 
Kaphatsz mellé szabálylapot.
 
Sziasztok! Lenne még egy Düklopsz kérdésem ha epikussal jatszom, akkor tudok kirakni mellé szabalylapot ha azt ad valamilyen kártya, vagy soha, sehogyse lehet az epikus követőm mellett szabalylapom?
 
Na ezt nem sikerült megtalálni... Köszi.
 
Nem, mert:

27.4. A nem önálló jelzőknek nincs sem tulajdonosuk, sem gazdájuk, de ha egy szabály vagy lap szövege valamelyik játékos ilyen jelzőjét említi, akkor ez alatt az adott játékos permanensein lévő nem önálló jelzőket kell érteni.
 
A "Hol van az istened?" laphoz egy kérdés. A lap azt írja, hogy "Ellenfeled minden jelzője kikerül a játékból". Ez leszedi azokat a jelzőket is (dermesztés, álom stb.) amiket az én lapjaimra rakott? A következő kérdésem, pedig, hogy miért nem?
 
Amikor a lap készült, külön rá lett írva, hogy összeadódik. Ekkor még nem létezett a szabály, amit idézték. Aztán úgy döntöttünk (miután a lap már megjelent), hogy a szabályt általánosítjuk. Tehát nincs ellentmondás.
 
Hali!

Kódex 43.7.1. alapján összeadódik, de a lap szövegezése (büvös erdö összeadodása kiemelve) másra utal.

Engem is érdekel a válasz.
 
Sziasztok!

Ha Lassan járjjal játszom és Düklopsszal kirakok még egy jarj-t akkor a jarj hatásai duplán érvényesülnek, vagy csak a bűvös erdő hatásai adódnak össze?
 
Szia!

1. Oké köszi.
2. Már megszoktam, hogy oda van írva, így hiányoltam.
 
1) itt nem az a fontos, hogy az _(S) után vessző van, hanem az, hogy a konkrét hatás leírása előtt kettőspont.
Ez egy aktiválást kívánó képesség, éppen emiatt.

2) ha valami megakadályoz valamit, akkor az mindig reakció, nem kell odaírni.
 
Sziasztok! Nézegettem a HD gyngy lapokat és két kérdés merült fel bennem:

1. Az angyali torony tóken termelő képessége az automatikus képesség? Ha igen, akkor már előkészítő fázisban kisül?

(Ezt azért kérdem, mert úgy emlékszem volt egy ilyen íratan szabály, hogy ha az S, E, K, J, képességek után vessző van, akkor az a legtöbb esetben automatikus képesség)

2. A jeges szellőről lemaradt, hogy ha megakadályoz egy lapot, akkor reakció. De gondolom értelemszerűen ez használható reakcióként igaz?
 
Ez a kocsma ereje
 
Ezen a téren adok a véleményedre, van pár kérdésem.

Úgy tudom ez az oltás nem védő oltás, tehát nem jelent immunitást a betegség ellen és többek között ezért sem lehet kötelező.

Ha jól tudom nem véd meg 100%-ban az oltás és hiába adatom be ugyan úgy fertőzhetek, hordozhatom tünet mentesen és el is kaphatom(elvben enyhébb lefolyással)

Ez,ha igaz számomra több kérdést és problémát felvet amirért kíváncsi lennék a véleményedre:
Én személy szerint egyet értek a korlátozásokkal,addig amíg nincs ellene megfelelő védelem, mindazoknak akik veszélyeztetettek, vagy szeretnék. Most már, hogy kb. mindenki részére elérhető, mi értelme a korlátozásoknak, mi a különbség egy teraszos tömegnyomor vagy egy wekerlés teraszi hkk verseny között? Főleg úgy, hogy most már akinek van papírja bent is tartózkodhat (ha fenti rész a vírusról igaz), akkor ugyan olyan veszélyes leszek a társadalomra én is aki nincs beoltva, mint aki be van, csak bent szaladgál az étteremben, foci meccsen stb... Tehát ebben az esetben én csak önmagamra vagyok igazán veszélyes, ehhez pedig elvileg jogom is lenne.
 
Szigorúan csak jogi szempontból értelmezve az új kormányrendeletben megjelent szabályokat:

"(7c) Az 5. § (1)-(3) bekezdésére figyelemmel a vendéglátó üzletben tilos zenés, táncos rendezvényt szervezni, illetve
tartani.
(7d) A 6. § (3) bekezdésére figyelemmel a vendéglátó üzletben családi esemény vagy magánrendezvény abban az
esetben szervezhető, illetve tartható, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.”


Szokás szerint a törvény csinált egy baromi nagy szürke zónát, mert a Hkk nem zenés-táncos rendezvény, de a magánrendezvény sem teljesen egyértelműen illik rá.

Ami biztos:

- Maximum 10 felnőtt ember jelenlétével legitimen tartható rendezvény bárhol. Ha ez beltéren történik, akkor kell a védettségi igazolvány, ha külterületen vagy nem nyilvános helyen, akkor nem.

- Ennél nagyobb események tekintetében a törvény nem egyértelmű. Jelenleg én azt mondom, hogy inkább nem, mint igen (persze lehet azt mondani, hogy csak egyszerre ment mindenki teázni, de egy ellenőrzésnél ez lehet nem lesz meggyőző érv).

Nyilván ez csak az én véleményem, azt a Behonak kell eldöntenie, hogy mire ad támogatást és mire nem.
 
Fontos reszlet mi nem 4d20-szal dobjuk, ha 80-an vagytok, az nem lenne tul jo...
 
Egyébként tényleg úgy néz ki, hogy az oltást lassan kb. mindenki megkapja, aki beregisztrált, már 20 éveseket is felhívnak, hogyha akar, mehet. Szóval én nagyon optimista vagyok, kezdjük szervezni a versenyt májusra és júniusra

Ennek semmi köze a szavazóbázishoz, tényleg kezd az oltottság egy megfelelő százalékot elérni. Aki meg nem kapta még meg valamiért, az maga dönt arról, hogy ki akarja-e tenni magát a kockázatnak.
 
Csak arra akarok kilyukadni hogy miután kiülsz egy emberel italozni amit ugye szted szabad mert óriási kulombsegek vannak addig meg szerintem előtted ültek a székbe kb 50en amit összefogdostak ugyan ugy. Tehát nem ertem az 1ember italozas vs 4emberel kartyazas logikadat.
 
Nika tényleg nem vitábol egyszer írom le csak a véleményem normalisan és nem is fogok válaszolni semmire de amikor egy ilyen átlag ember aki leül kwzni mint Te vagy Én. Mi a kulombség abba hogy meloba menet felulsz a buszra és X ember után összefogdosol mindent vagy X ember után ugyan ugy bemesz a boltba vasarolni? Vagy hány ezer példát mondjak hogy feleslegesen ne lovagoljunk ilyeneken. Igaza van Miklósnak mert Te lovagolsz ezen állandoan. Mert ha neked azt mondjak a tvbe hogy holnaptól bármit lehet csinalni akkor Te azt tényleg elhiszed hogy na ettől a pontol valóban megváltozott minden?? Kérlek ne legyél már ennyire ostoba már bocs a kifejezésért.
 
Szerintem ez a teraszra beültök párosával a kiskapukeresés és a szabályok "megerőszakolása", de nem az én tisztem ítélkezni, csak a véleményem írom le.


Na pontosan ez az ellenséges magatartás az, ami miatt pl. beültek emberek egy McDonaldsba játszani, és bár fogyasztottak, a biztonsági őr kiutálta őket... Ha ketten ülnek az asztalnál, és a telefonjukat nyomkodják vagy dumálnak 3 óráig egy kávé mellett az oké, ha játszanak, az nem? Mi a differencia? Ez a fajta kultúrális rasszizmus amit ha egy biztonsági őrnél látok, akkor szomorúan rálegyintek, de egy hozzád hasonló, iskolázott embertől többet várnék azért
 
Elvben meg lehetett volna csinálni, és én bátorítottam is, hogy bárki nyugodtan csináljon ilyet, akár te is. Egyébként van is, aki kisebb léptékkel, zártkörben megcsinálta. Nagyobb léptékben, teljes behós versenyre mi nem mertük bevállalni, mert

1.) A Cockatrice nem egy felhasználóbarát felület, nem 2 perc beletanulni, és még utána is számos problémával fogsz szembesülni. Ha rendezel egy nagy versenyt, sok résztvevővel, jó esélye van, hogy az emberek fele, aki beül, ott szembesül azzal, hogy nem igazán tudja használni, valami nem működik neki stb. Más játékoknál megnéztem, ez hogy működik gyakorlatban, és azt láttam, hatalmas káosz volt, órákat várnak az emberek, elmaradt körök, rengeteg technikai probléma, csak egy nagy rakás frusztrált ember a volt a végeredmény aki még hajnali 3 kor is arra várt, hogy meg tudják-e csinálni a következő kört.

2.) Az elmúlt fél évben folyamatosan az a hír jött, hogy "most már mindjárt" "hamarosan nyitás" "még egy kicsit kell várni" stb. Nem vállalsz be egy óriási váltással járó átállást egy sokkal gyengébb minőségű, rosszabb élményt nyújtó dologért, ha tudod, hogy csak nagyon rövid időre szólna. Egyébként a helyzet most is ez - mint olvashatod, jövő héttől már lehet gyakorlatilag versenyt csinálni.

Mindenki sokkal jobb helyzetben lett volna, ha a döntéshozók hallgatnak a szakemberek véleményére, és felvállalják a "népharagot" és előre megmondják, meddig fog tartani ez az egész, mert így utólag már jól látszik, hogy átoltottsági %-tól függő.
 
Online felületeken keresztül szerintem most is simán lehetne szervezni versenyeket. Ha a tesztelésre alkalmas a felület egy kis szervezéssel semmi akadálya nem lenne szerintem, hogy a Cockatricen keresztül is megszervezésre kerüljön a verseny. A cinkelést ugyanúgy meglehet előzni egy decklist előre elküldéssel a szervezőnek.Persze biztos kicsit macerásabb mint élőben játszani,de nem ördögtől való azt hiszem. Ezt mondjuk kicsit furcsálom is, hogy részetekről nem indult el ilyen kezdeményezés még a 3. hullám elején mikor látható volt nem lesz itt semmi egy jó darabig és gondolom addigra már kiismerétek a felület lehetőségeit is. Jó kis promót lehetett volna felhúzni rá videókkal pakli leírásokkal stb stb.
 
Sajnos a webcam-os játék esetén csak úgy lenne kizárható a cinkelés, ha lenne egy megbízható 3. fél is, akinek mindét játékos elküldené a decklistjét és aki egy random generátorral mindkettőnek privátban megírná, hogy mit húz (ezt a játékos kikeresné a deckjéből).
 
Rendezvényt sajnos nem lehet még tartani, de ettől még zártkörű / háziversenyre van lehetőség, ha meg tudod oldani, hogy a ne ütközzön a korlátozásokkal.
A legkézenfekvőbb megoldás, ha a meccseket online (pl. kamerával) játsszák le, és az eredményt elküldik a bírónak.
De ha a teraszok nyitva vannak, akár működhet az is, hogy kiültök a teraszra, max. ketten leültök egy asztalhoz, és játszotok, az eredményt pedig bekülditek / eljuttatjátok a szervezőhöz.
A versenylistában ezek azért jelennek meg, hogy az online paklibeküldést és online sorsolást ki lehessen használni, attól ezek még nem nyitott versenyek / rendezvények.
Reméljük azért pár héten belül változik a helyzet, és lehet hagyományos értelemben vett rendes versenyeket is tartani, ezekre már majd új UReket és megnövelt támogatást fogunk adni majd.
 
Köszi, így már világos!
 
1. Nem. A trükk a gyűjtőbe kerül. Az őt leszedő cselekvés teljes egészében lezajlik. Ha a trükk már nincs az asztalon, akkor semmi nem tartja az ellenfélnél a lopott barlangot, tehát az visszakerül az eredeti gazdájához. Igen ám, de a gyűjtőbe küldő cselekvésnek van egy kapcsolódó hatása, ami azután jön létre, miután az alapcselekvés teljes egészben lezajlott. Ez pedig leszedi a barlangot. A barlang ekkor már az eredeti gazdájánál van, és onnan kerül a gyűjtőbe. Ez ugyan nem önálló cselekvés, de ennek is lezajlik minden elsődleges hatása, tehát a barlang a gyűjtőbe kerül, és majd ezután jön létre a barlang kárpótlása. Tehát az eredeti gazdija húz egy lapot.

Lásd még Kreátor (régi) faq-t.

2. Ha a trükkön dermesztésjelző van, akkor annak nincs képessége, azaz amint a jelző rákerül, a barlang (rajta a trükkel) visszakerül az eredeti gazdájához. Ha ezután leszeded a trükköt, az a gyűjtőbe kerül, és nem történik más. A trükk halálsikolya nem fog működni, mivel azzal a képességgel a gyűjtőbe kerülése pillanatában nem rendelkezett.

3. Lásd előző válaszom. Annyi kiegészítéssel, hogy ha leesik a dermesztésjelző, a trükk képessége ismét életbe lép, és az újra ellopja a barlangot, amire így a gazdája megint húz egy lapot. Ekkor ugyan a trükk is gazdát cserél (visszatér a tulajdonosához), de az ő halálsikolya csak akkor lép működésbe, ha a tulajdonosától kerül át máshoz, ha a tulajdonosához kerül vissza, akkor nem.

Ezen a logikán haladva tetszőleges számú bomtar trükköt pakolhatunk akár a barlangra, akár egymásra (elméletben bármilyen variációban megtehetjük), szépen nyomon lehet követni, hogy mikor mi történik.
 
Bomtar trükkje (új) - Morgan barlangja (új) - dermesztésjelző

Ellenfelem az asztalon lévő Morgan barlangja lapomat ellopja egy Bomtar trükkjével, átkerül a lap hozzá (húzok 1 lapot kárpótlásra). Kérdésem az lenne (és ezzel párhuzamosan felrajzolom a JJ szimbólumot Argum city egére), hogy helyesen gondolom-e a következőket:

Mi történik ha:

1.) Leszedem Bomtar trükkjét anélkül hogy dermesztésjelző kerülne rá?

A trükk halálsikolya miatt a barlang a gyűjtőbe kerül. Ellenfelem húz 1 lapot a kárpótlásra (kikerül a játékból a lap, és még ellenfelem a lap gazdája.) Szóval még véletlenül sem az, hogy először a trükk állandó hatása szűnik meg, visszakerül hozzám a barlang és UTÁNA kerül ki a játékból.

2.) Leszedem Bomtar trükkjét úgy, hogy előtte ráraktam egy dermesztésjelzőt.

A dermesztésjelző miatt megszűnik a trükk állandó hatása, és a barlang visszakerül hozzám (ellenfelem a kárpótlásra nem húz, mert nem tulajdonosa a lapnak). A trükk halálsikolya a jelző miatt nem érvényesül, a barlang fenn marad az asztalon az én oldalamon.

3.) Nem szedem le Bomtar trükkjét, csak rakok rá 1 dermesztésjelzőt.

A dermesztésjelző miatt az előzőhöz hasonlóan visszakerül hozzám a barlang (ellenfelem nem húz). Ellenfelem köre elején visszakerül hozzá Morgan barlangja (mert leesett a dermesztésjelző a trükkről), majd húzok 1 lapot a kárpótlásra. Ellenfelem dönthet úgy, hogy először a barlang kör eleji képessége lép működésbe és csak azután esik le a dermesztésjelző, ezért nem égetek 7 lapot a paklijából a barlanggal.
 
  ... | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.