Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A D.E.M.-ezés
Küldd el képeslapként!
A Deus ex machina egy tárgy, amely akkor kezdi el áldásos működését, ha gazdája valami miatt meghalna. A D.E.M. megmenti ilyenkor, messzire repíti a baleset színhelyétől, majd még gyógyít is rajta egy keveset. Talán ez a legfontosabb tárgy a ghallaiak életében.
Nézz szét a galériában!
2. Yaurri testépítő verseny – zárás
XLVIII. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
2. Yaurri testépítő verseny – zárás (11)
TF help (6719)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés 3. (11)
Ghalla Népe (7)
Karaktert keresek !!! (721)
Őszi befizetési akció: 2024.09.23. - 2024.10.06. (2)

További témák...

2024-10-26 01:46:56 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Bestiárium

Bestiárium

Ghalla, a Hatalom Kártyái és a Túlélők Földje világa igen változatos szörnyekben és szörnyfajokban. A teljesség igénye nélkül itt megismerhettek ezek közül néhányat.

Varkaudarok és orkok

A varkaudarok a TF legikonikusabb szörnyei, robosztus, szarvakkal bíró intelligens humanoid lények, akik törzsi társadalomban élnek, általában a Sötétség erőit szolgálják. Varkaudarokból rengeteg él Ghallán, de még a Sötét Földön is. Az orkok a varkaudaroknál primitívebb faj, sok esetben a varkaudarokat szolgálják, vagy azok csatlósai, szövetségesei, így többnyire varkaudar törzsek, seregek kiegészítő csapatait alkotják. A varkaudarok többször indítottak inváziót Ghalla városai és a Yaurr birodalom ellen, ezek során az egyik helytartói várost, Huertolt el is foglalták.

Élőholtak

Leah, a halál birodalmának istene végtelen utánpótlást nyújt Ghallának a halál után is tovább létező lényekből. Nekromanták által animált csontvázak, vérszívó vámpírok, szellemként visszatérő kísértetek és az Árnyékvilág lényei, a sötét motyogók mind-mind élőholtak, akik a HKK-ban sok esetben képesek a gyűjtőből is visszatérni, vagy egyéb gonosz dolgokat művelni onnét... Legtöbbjük értelemszerűen Leah lapként.

Pegazusok

Ghalla világát természetesen nemcsak gonosz teremtmények népesítik be, ott vannak a csodálatos mágikus teretmények, a pegazusok is, akik igazán jól a Levegő síkján érzik magukat, de azért összefuthatsz velük a Túlélők Földjén is. A pegazus az egyetlen faj a HKK-ban, amely tagjai minden színben képviseltetik magukat, ezért a követőjük lehetővé teszi, hogy pegazusokat színkorlát nélkül használhass a paklidban.

Sárkányok

Mint minden fantasy világban, a Túlélők Földjén is őshonos faj a sárkány. Hatalmasak, végtelenül bölcsek, és a mágia mesterei: komoly ellenfél mindahány, akár kalandozóként futsz össze vele, akár a HKK-ban lapként játsszák ki ellened. A sárkányokat megtalálhatod minden HKK kiegészítőben, sőt, két Alfa pakli is volt hozzájuk, ami mostanra sajnos már elfogyott.

Óriások

Ahol sárkányok vannak, ott vannak óriások is, így van ez a Túlélők Földjén is. Hatalmasra nőtt, buta humanoidok, ha erővel nem is, ésszel legyőzheted őket. Bár leginkább a hegyeket kedvelik, bárhol megélnek, az extrém hidegben a fagyóriás, a lávakatlanokban a tűzóriás érzi magát legjobban. De igazi kedvencük valami jó barlangos hely kisebb falvak mellett, ahol kedvükre lakomázhatnak a juhokból, vagy a falusiakból... amíg nem téved arra egy bátor kalandozó, hogy ellássa bajukat.

Teknősök

Ghallán nemcsak a szárazföldön, de a tengerekben is több intelligens faj él, ezek közé tartoznak a teknősök és a szirének. Míg a szirének mágikus énekükkel csábítják el áldozataikat, addig a teknősök gyűlölik a mágiát - talán pont azért, mert a szirének túl sokukat tették rabszolgává általa. Ha nem használsz varázslatot, a teknősök barátságosak lesznek veled, és ki tudja, talán még meghívnak tengerparti otthonukba is!

Gólemek

A gólemkészítés mestere Enkala, a híres alkímista volt, de tudományát azóta sokan elsajátították Ghalla-szerte, és mostanra a hús mellett már gyakorlatilag mindenből készített valaki gólemet: fából, homokból, kőből, acélból, de még gyémántból is. A gólemekre jellemző, hogy nagyon nehéz megsebezni és elpusztítani őket, és halálukig gazdájuk parancsát követik, nem tud más kontrollt gyakorolni felettük.

Főnixek

Ghalla világán otthonosak a főnixmadarak, amelyek, ahogy a mitológiában is, képesek feltámadni akkor is, ha porrá és hamuvá lesznek. Nem véletlen, hogy elemük a tűz, képesek bármit elégetni, ha feldühítik őket. Szerencsére alapvetően nem agresszív állatok, így legfeljebb akkor keveredhetsz velük konfliktusba, ha élőhelyüket veszélyezteted.

Thargodanok

A Thargodanok a Túlélők Földje világának démonjai. Chara-din teremtette őket az ősidőkben, de a káoszisten bebörtönzése után elhagyták istenüket és a Káosz síkjáról a Sötét Föld nevű létsíkra költöztek. Évezredek óta élnek ott, és keresik a lehetőséget, hogy Ghallát is leigázzák. Egy részük Dornodon istenné válásakor behódolt az Égetőnek, mások Chara-din kiszabadulása után visszatértek hozzá, de a többségük ma is a Sötét Földön él, a Thargodan Lordok uralma alatt.

Triklem drakolderek

Ghalla szuperintelligens, hihetetlen hatalmú lényei, mégis, egyesek szerint nem egyebek, mint egy mágikus kísérlet eredményei, amelyet a fiatal Dornodon hajtott végre, a tökéletes élőlény utáni kutatás során. A történet szerint a mágus egyesíteni akarta a trollok regenerálódó képességet, a quickling nevű szupergyors lények gyorsaságát, a gólemek sebezhetetlenségét, a sárkányok hatalmát és a mára már eltűnt mágikus lények, a beholderek varázsképességét. Mint kiderült, valójában a triklem drakolderek ősi teremtmények, amelyeket Dornodon csak megpróbált újraalkotni. A jelenben ismert legnagyobb hatalmú triklem drakolder Zarknod.

Éjfattyak

Az éjfattyak, vagy más néven tl'urlangok, egy távoli világ, a Daxx bolygó lényei. Amikor inváziójuk során rátaláltak a mi világunkra, a Sötét Földet gyorsan leigázták, hiszen a teljesen idegen lényekkel szemben még a Thargodanok is tehetetlenek voltak, sem fegyverek, sem a mágia nem fogott rajtuk. A kalandozók mindent megtettek, hogy az éjfattyak serege ne juthasson át Ghallára, mert az jó eséllyel a civilizáció végét jelentené - még ellenségeiktől, a triklem drakolderektől is segítséget kértek.

Moák

A moák egy hatalmas és ősi technikai civilizáció népe, akiket többnyire csak az általuk hátrahagyott és ma is működő phua-kúpokból, és az időnként előkerülő titokzatos techno-relikviákból ismerünk. Állítólag a civilizációjuk elpusztulásának oka, hogy a mágia növekedésével a gépeik működésképtelenné váltak. Egyes kalandozók képesek voltak rövid időre visszatérni a moák korába, aminek köszönhetően újabb ismeretekkel gazdagodtunk róluk.


Létrehozás: 2023. szeptember 11. 16:07:15
Utolsó frissítés: 2024. május 2. 15:59:56
Nyomtatási forma

Az oldal új verziójának megtekintése


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.