Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Ő még nem tudja...
Küldd el képeslapként!
A képen látható kalandozó még nem tudja, de a labirintusnak a mélyén, ahol most ő jár, nem lehet csak úgy a földön elszórt kincseket találni. A csillogás csak csapda, a következő pillanatban három falból előszisszenő, azonnal ölő méreggel átitatott tű csapódik majd gyanútlan testébe.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Épülettervezői pályázat 2. (10)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)
Tavaszi befizetési akció 2023.02.27. (hétfő) - 2022.03.10. (2)
TF KÖZÖS TUDATOK (1277)

További témák...

2024-03-28 16:10:46 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Vigyazz, ne keverd a rota-t a virussal (mert rotavirus lesz belole, eerteed), Janos az elobbirol beszelt.

En ugyan nem tesztelek mar, de tobb tesztelotol is hallottam, hogy elvezetesebb jatszani az UN formatumu (plusz uj) lapokkal, es azert vannak ott olyan okos-ugyes sracok, akik kepesek ezt versenyre is ertelmezni.
 
Szerintem nincsenek kis- és nagy vesztesei a "rota"-nak. Csak győztesei lesznek.
Csak addig fog tartani ez a bizonytalan időszak, amíg el nem kezdődnek újra a versenyek. Elég lesz fél év az ÚN format jegyében, és senki nem fogja visszasírni a káoszmetát. Sőt, én arra számítok, hogy természetes halállal fog kimúlni a káoszformat mindenhol. A szűkített készletből egyszerűen sokkal jobb játszani, minden szempontból. De nem kell nekem elhinni, majd meglátjátok...
 
Az ilyen típusú közösbe dobós versenyeket egyébként szeretem, de azért vigyázni kell velük, nagyon szigorúan kell meghatározni a lapok arányát (szín, lény-nemlény arány) és ebből kifolyólag a tiltott lapokat is. Anno csináltam egy ilyen formátumot, amit kb. tönkretett az, hogy az egyik játékos hozott egy Tulajdonságlopást, és aki azt megkapta, az irreális előnyt szerzett a környezetben.
 
A ROTA sok mindenre megoldást nyújt.
Szerintem nagy vesztese jelenlegi formában a TD kiegészítő.

De ezen is lehet kompenzálni, pl: Lap közösbe adós kvázi válogatós versennyel.

Én ilyen versenyeken szívesen részt vennék.

Lap közösbe adós kvázi válogatós verseny
A versenyzők olyan paklikat hoznak be, melyek a megvásárolható paklik tartalmával egyeznek meg (1 nevű lapból 1db, r, ngy, gy arány). Utána a válogatós versenyek szabály szerint mennek a dolgok a behozott paklikból mintha frissen bontott lenne a pakli.

A paklik erejét fel lehet javítani egy pontozási rendszerrel, melyben minden a kiegészítőben szereplő lap pontot kapna használhatóság szerint. A beadott paklikban lévő lapok összpontszámának egy előre meghatározott pontot el kell érniük.
 
Egyszer már válaszoltam erre a felvetésre.

Olyan biztosan nem lesz, hogy a kiegészítők nagyjából a helyükön maradnak, de a rota nem. Mivel az eredendően 2021 novemberére tervezett kiegészítőt már az ÚN formátumokra teszteltük, olyan biztosan nem lesz, hogy azt a kieget a formátum nélkül adjuk ki. Értelmetlen lenne.

Egyébként az idén megjelenő lapok 2024-ig használhatóak lesznek, tehát olyan, hogy "kiesik, mielőtt egy rendeset játszhatnánk vele" kétlem, hogy lenne.
 
Ide is csak leírom
Hátha meghallja akinek kellene

Szerintem is több opció kellett volna a szavazáshoz...
Nyugodtan el lehet tolni az új kieget novemberre is akár...
Teljesen fölösleges addig itt erőlködni míg ez a helyzet nem oldódik meg egy kicsit...
Sőt a ROTÁT is el kellene felejteni a Behonak egy időre...nehogy már úgy menjenek ki kiegek a versenyekről hogy még játszani sem lehetett velük egy rendeset...
Igy is teljesen mélyponton vannak a lap árak...szinte értéktelenek az új lapok...a retró lapokat kivéve!
És itt a rota elhalasztásán volt a hangsúly!!!
 
A 11. kiadas sem kapott sok idot, adnek a Homokduneknek egy fel evet az eles "kiprobalasra", mert igy gyakorlatilag a versenyzes szempontjabol 2 kieg jelenik meg egyszerre

Az addigi elmaradt bevetelt meg meg lehetne oldani pl. vmi retro akarmi ujrakiadasaval - lehet nem erne annyit mint az igazi regi cuccok, de tuti vinnek, mint a cukrot
 
Remélem minél hamarabb lesz nyitás, bár egyre távolibbnak tűnik ennek a realitása.

Szerintem legyen frissen bontott/draft.

Zénes token koncepció
Anno 1997-ben amikor kezdetem a játékot többek között az tetszett, hogy bizonyos lapok egymással jól kombózak és a HKK egy szép kiterülős játék. A ritka lapok önmagukban nem nyerik meg a játékot, egy ügyes főleg gyngy koncepció jobb tudott lenni mint egy csupa ritka lapokból álló pakli.
Mindig is volt lehetőség a reakciókra, de eleinte ez csak kis mértékű volt. A játék semmiféleképpen sem szólt arról hogy minden lapot megfogunk. A gyűjtőbe küldő varázslatok is sokszor ráfizetésesek voltak.

Remélem, hogy a tokengenerálós Zén visszahozza a kiterülést az építés szépségét. Persze ezt nagyon nehéz úgy létrehozni, hogy a hoki lehetősége ne alakuljon ki. Kiváncsian várom az új Zéneket.

Új nemzedék
A lapok erőssége szép lassan csökken. Ezzel maximálisan egyetértek, a csökkentés egyik módja lehetne az is, hogy egyes lapok konkrét lapokkal (nem az etnikumával) lennének csak erősek. Ez erősítené az asztalon játszást (amit szerintem sokan szeretnek).

Mikori állapotra szeretnétek visszavinni a játék ütemét, hangulatát?
Anno 1vp =1/1; 2vp=1/1 +képesség, ma már 1vp = X/Y (X+Y>=4 + valamilyen konroll, és vagy táp (erősségüktől függően X+Y<4 is előfordul)
 
Nyilván csak az alkalmazás ingyenes(bár nagyméretü és igencsak erős teló kell hozzá..)meg némi pár induló pakli de gondolom lehet majd pénzért venni paklikat, lapokat, prémiumot stb.stb..De nem ez a lényeg, hanem hogy újra tarolni fognak.
 
Nos elindult a Magic appos verziója.A googleplay/appstorból INGYEN letölthetö..Végre 25 hosszú év után pápá HKK...! (Hát tisztelt kiadó, most lehet frissiteni..)
 
támogatom a draftot
 
Én sokszor próbáltam másnak a paklijával játszani. Sose működött. (Gyakran a sajátom se...) A paklik még vákuumban - metától, formátumtól függetlenül - vizsgálva is személyfüggőek. A lapok kohézióját, szinergiáit még akkor is érteni, és ismerni kell, ha viszonylag egyszerű pakliról van szó. Egy kombó, vagy algoritmus pakliról már nem is beszélve.
Nem hiszem, hogy az előre összerakott versenyerős paklikkal meg lehetne spórolni a tapasztalatszerzés szakaszát. Talán nem is érdemes. Valaki másnak a paklijával eredményt elérni messze nem akkora érdem, és dicsőség, mint saját koncepcióval.
Mindezért kétlem, hogy lenne akkora piaca egy ilyen csomagnak, hogy érdemes legyen vele érdemben is foglalkozni. Egy magic-nél, ahol sok százezres játékosbázis szívja fel a termékeket, talán. A HKK-ban erre érdemi piac biztosan nem lenne.
 
Szép, szép, de ezek nem versenyerős paklik én úgy vettem észre.
Az egyik Ikoriást (nagy dobozos, komolyabbnak titulált pakli) vettem meg, elkezdtem vele játszani. Pár játék után kicsit hozzányúltam; 34 lapot cseréltem le a 100ból... Azóta is formázgatom, szerintem már kb a felét jobb lapokra cseréltem, de még mindig gyengének érzem.
Úgy ahogy van versenyre kész paklit a Magicben sem adnak el, és ez nem véletlen! ;)
 
A "mi lehet még jó a koncepciómba" ügyben a versenybeszámolók paklijait érdemes nézni. Ami, hasonló koncepcióban egy top pakliban benne volt, azt érdemes megfontolni.
Excelsior blogon van most egy komoly post a lapok értékéről (igen, az más téma), és Eldüenen is várható hamarosan tartalom, érdemes nézni.
Ahogy lesznek újra versenyek, biztos vagyok benne, hogy a blogok is aktívabbak lesznek ismét.
 
Amikor újrakezdtem, én is vettem egy prekoncept paklit, amit vittem Kezdő ligára, és többször meg is nyertem vele. Előtte persze beleraktam még 1-2 darab ritka lapot, követve a paklihoz kapott továbbfejlesztési javaslatokat, de nem sokat változtattam rajta. Utána persze fejlesztgettem tovább és vittem más versenyekre is, ahol jött egy-két pofon.

Viszont tanultam belőle és pár hónappal később megnyertem az első versenyemet is. Ugyanaz volt a koncepció, bár nyilván a jó része kicserélődött a lapoknak.

Ezek az előre elkészített paklik jó kiindulási alapot jelentenek, de szerintem lehetne még ezt a részt erősíteni. Nagyon régi blogbejegyzéseket találtam csak, amelyek beavatnak a pakliépítés művészetébe, holott a játék egyik legnehezebb része. Főleg (újra)kezdőként, amikor örülsz, hogy a birtokodban lévő lapokat ismered, nemhogy azt, hogy amúgy mi illik még bele a koncepciódba.
 
Adam:
Véletlen sem lehet olyan, hogy azért nem tudsz egy prekoncept dekkel nyerni, mert nem érted a működését? Csak úgy eszembe jutott a kérdés...
 
Korrekt kis kompromisszum ez, és korrekt a tájékoztatás is.

Ami a bontottat illeti nekem Bubu ötlete nagyon tetszik, lehetne helyette rögtön draft.
 
Azt hiszem kiadni verseny dekket felesleges. Ahhoz elég megnézi egy jobb versenyről a beszámolót, kiválasztani egyet a top 6-ból és a listát leadni egy viszont eladónak.

Ami nekem hiányzik egy-egy haladó koncepció, amilyen régen az angyalok vagy az ében íjjászok voltak. Azok tökéletes tovább lépések voltak és még kis szerencsével jobb eredményeket is el lehetett érni velük.
 
Mondjuk a fönixes tűzpakli is erősen tendált a tippmixes eredményeimhez..
 
Ja, hogy pár éve 2. lett?Nekem meg minden 30.tippmixem nyer!És?Mákja volt, mákom volt.

Nos nem egy-kettö prekoncept paklit vettem már és hát mit mondjak nagyon gyengén muzsikáltak..(Talán egyedül a fönixes tüzpakli volt kivétel..)

Amúgy meg eltudom képzelni hogy a beho kifog adni ilyen verseny paklit..(Mondjuk föleg akkor ha minden kiegje ott fog porosodni a polcon mert senki se veszi...)
 
https://magic.wizards.com/en/products/commander2020
 
Ahoy,

Ezt bejelentkezve nem látom valamiért, de azért reagálnék rá, mint "a magánember"

20. Adam gyerek 12:04
"Én spec. jó ötletnek tartanám az előre legyártott VERSENY paklikat.Sem az alfa, de még a "magánember" által összerakott "csodapaklik" is alkalmatlanok nemhogy normál versenyre,de még egy 500 forintos kezdőligában is iszonyat gyengék.."

Pár éve a _legolcsóbb_ prekoncept paklimmal (~1000 Ft), egy kedves játékostársunk (talán Balla Gábor, de sajnos borzalmas a névmemóriám) 2. lett a kezdőligán. Nem követem a használóik eredményességét, de ez azért megmaradt. Szóval nem mondanám őket olyan iszonyat gyengének.
Főleg, hogy a saját szűkebb erőforrásokra építkezésen alapuló kihíváspaklijaim iterációiból nőtt ki a legtöbb, azonos elvek mentén építve, mint ahogy versenyre is paklit készítek, csak ugye olcsóbb lapkészletből.

Az előre gyártott teljes versenypakli az létezett a Dungeonban 2013 körül is már, még amikor én kezdtem versenyekre járni. 30000-50000 forintnál kezdődtek a komolyabbak.
Ez most sem lenne olcsóbb, sőt.

Az meg, hogy a kiadó a kezedbe ad egy paklit szumma 10000 Ft-ért, amit amúgy 50-100 csomag kártyát megvéve lenne esélyed összecsereberélni, szerintem egyértelmű, hogy miért nem fog megtörténni soha.

Üdv: Kyb
 
En jatszottam a 2 uj Alfaval kb. 15-20 meccset, es nem untam meg (mondjuk teny, hogy kozben piszkaltuk a lapok erejet, meg en birom az egyszerubb jatekot is).
Mert a Magic-esben hany lap van meg hanyfele deck? (amugy itt-ott meg beszerezheto regebbi Alfa is, persze az macerasabb azert, mint a kiadotol megvenni).
 
Én spec. jó ötletnek tartanám az előre legyártott VERSENY paklikat.Sem az alfa, de még a "magánember" által összerakott "csodapaklik" is alkalmatlanok nemhogy normál versenyre,de még egy 500 forintos kezdőligában is iszonyat gyengék..
 
Persze hogy tudja... kb 3 játékig amikor kiismerted a 10 fajta lapot
 
Amikor a rotációs cikkhez szedtem össze az anyagot találkoztam kiadott prekoncept dekkel MAGUS kártyajátékhoz is. Tehát van magyar tapasztalat. Utána lehet nézni, hogy ott hogy működik/működött ez. Emlékeim szerint van leírás róla az oldalukon.
 
Az "otthon játszol a haveroddal" - tudja az Alfa pakli.
 
Ahogy én tudom, ezeknek a többjátékos casual közösség volt a célpiaca. Megvesztek 1-1 dekket 3 haveroddal, kibontjátok, megkeveritek és mehet a játék. Úgy mintha egy társast vennénk elő. A dekkek nem versenyképes erősségűek, de nem is ez a lényegük. Itt a hkk-ban mondjuk bökkenőnek látom a játék bonyolultságát, nem éppen egy casual szint
 
Az aktualis szep csomag itt erheto el (ha space van a linkben, szedd ki!):
https://m.facebook.com/groups/356261861217867/permalink/1785710408272998/
 
A maganember (Kyb) a Dungeon-on keresztul arulja ezt, szoval ez "felig bolt" dolog. Mondjuk azert azok "Kezdo liga versenypaklik" jellemzoen, szoval valodi versenypaklihoz meg kell boostolni oket rendesen szerintem. Viszont van benne munka szepen, ahogy ossze van rakva, tokenekkel, akar "hogyan jatsszunk" tanacsokkal egyutt. El is szoktak fogyni ezek veges idon belul. (ld. FB-n)
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.