Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája
A számlanyitás folyamata
Árak + Jelenlét bónusz
Befizetési módok
Jelentkezési lap
Kedvezmények
Kipróbálás (10 ingyenes forduló)
Szabálykönyv
Új játékosoknak
Alanori Krónika kupon
Aukció
Beállítós UL
Bónuszok
Eseménynaptár
Hasznos Információk
Ismeretek hasonlítása
Kalandozók versenye
Karakternév-változtatás
Lemaradás vásárlása
Reinkarnáció
Statisztikák
Szavazások
Tesztcsata
Titanitdukát aukció
Tudástár
UL küldés
Beholder Labirintus
Memóriajáték
Mini-szójáték
Puzzle
Chat, üzenõfal
Fórumok
Közös Tudatok
Közös Tudatok Listája
KT-képességfa
Levelezési lista, IRC
Megosztott fordulók
Nyilvános fordulók
Miniolimpiák
Olimpiák
TF találkozó
AK Archívum
GN Archívum
Írások, novellák
Linkek
TF könyvek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Kaktusztüske
Küldd el képeslapként!
A sok helyen megtalálható törpekaktuszt, azaz a xantusz-kaktuszt Xantuszról, a nagy gondolkodóról nevezték el, aki azáltal fedezte fel, hogy egyszer meditálás közben beleült. A növényről gyűjthető tüskék manapság a könnyen beszerezhető, rengeteg módon felhasználható tárgyak közé tartoznak.
Nézz szét a galériában!
2. Termikrajzás – zárás
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
A Sötétség Kora - helyzetjelentés
XLVI. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Turbó turbó (581. tudati képesség)
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika

A lista folytatása...
HKK online, TF online, Argum City (49)
Épülettervezői pályázat 2. (11)
A Sötétség Kora - helyzetjelentés (7)
Olimpiák eredmémyei (9)
A Sötétség Kora - retró történelmi esemény (17)
Tavaszi befizetési akció 2024.03.01. (péntek) - 2024.03.18. (1)

További témák...

2024-04-27 15:52:16 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Tényleg szerepjátékos
 
Reagálás erre is.

a) e problémánál úgy teszek kivételt mint mondottam volt, hogy FT-t adok ki a saját karimra aki jó jellemű és nem a kt tagja (így elkerülöm, hogy még csak véletlenül sem más játékos kariját támadjam meg hiszen ha az agressziót nyomnám fel az megeshetne) és miután 90-et sebeztem bele/DEM utána azt FT-t megzüntetem a karimra. Így is vétek a törvénykönyv ellen de 1 alkalommal. Ez így oké. Vagy ha neked így sem tetszik akkor beleírom a TK-ba, hogy kivétel ha istenünk ezt kéri tőlünk (xy küldik) bár szerimtem erre a kitételre nem lesz szükség

b) azok akik vmikor tündék voltak és elhagyták őket nem tudtak haladni/ nem haladhattak a fejlődés azon fokán amely a tündéknél megvolt folyamatosan évezredekig. De mivel az elfek is vmikor közénk tartoztak így ha egy elf tesz egy cselekedetet (nem árulnám el, hogy mit) tündévé válik ismét (ez egy szerepjátékos leírás keretében történik meg). Így (is) fog gyarapodni a tündék létszáma és maga a Tünde Nemzet az elf pedig némi bónuszt kapva magasabb fokra lép.

Ez nem rasszizmus. A rasszizmus gyülölettel párosul az pedig a kt-ban nincs. A mutánsokra sincs kiadva FT. Csak nem kedveljük őket:-)

c) Már kifejtettem.

d) Bizonyítsd be, hogy érted is miről beszélsz. Fejtsd ki ezt a mondatrészletedet és indokold meg kérlek:

"A probléma megoldó rendszered, a felszíni söpredékhez képest is nyálas,"

Miért miként old meg egy problémát a felszíni söpredék?
Miért van vhol a kt-nkban probléma amit meg kellene oldani?
Te miként oldasz meg egy problémát?

Szerva ott
 
Ez rendben is lenne, ha megmaradna az a helyzet, hogy egy játékosnak max. 2 karija lehet a KT-ban, de ha az egész "vezérkar" a tiéd, akkor azért elég nehéz lesz oda bekerülni.
Szerintem egy monarchiában a királyé a döntő szó, és a hűbéreseknek csak tanácsadói szerepe van. Mivel jelen állás szerint ezek a hűbéresek is a te karaktereid, ezért megint csak igazam van! (1), NA ugye (ez már 2), hopp (3)...folyamatosan igazam van (4)
 
Én azoknak akarok segíteni, akik gondolkoznak azon, hogy a KT-dba belépjenek. Igazad van, mindenki ki- ill. beléphet. Csak egy kis időt (fordulót) akartam nekik megspórolni! Engem nem érint a dolog, mert ilyen felszíni mocskok által vezetett KT-ba biztos nem fogok átlépni.
Énszerintem pont azok a játékosok közé tartozom, akik előnybe részesítik a szerepjátékot. Az, hogy über táp drowom van ( ), az egy dolog, profi játékos vagyok így pl. rám nem érvényes a Táp Béla kifejezés. Lehet, hogy nem rám értetted, de szerintem Nyúlra meg végképp nem lehet mondani. Tápos, de véletlenül sem lehet üstökösnek titulálni egyik kariját sem.
Mivel minden felszíni söpredék az ellenségem, ezért a szövetségeseik is ellenségemnek tekintem, így úgy néz ki, hogy nem csak Nardaal lesz támadásaim célpontja, hanem ez egész KT-ja! (ez azért elég szerepjátékos volt )

UFF


Vasvella, Dornodon drow Inkvizítora
 
A rendi monarchia lényege, hogy az uralkodó (itt a tündenagyherceg és a tündenagyhercegnő) mellett a rendek (itt klánok) is beleszólást nyernek az ügyekbe.
Tehát az egyenlőség adott.
Az általad említett ranglétrán lehet feljebb haladni.
 
Szugabor akkor íme a szerva:-)

1). Igen, nincs még kt képeségünk de hidd el mivel kinézetet is akarunk fejleszteni így fix, hogy a karilapokon a tünde szó ott fog szerpelni az elf szó helyett (mikor -Quadrone nálam volt neki drow volt a karilapjára írva).

2). A Tünde Tanács tagjai leválthatóak. Ha mondjuk egy játékos a Kt-ban a karijával fejleszt xy TU-t az akt. képeségbe elfoglalhatja a vallásának megfelelő pozíciót a Tanácsban és ekkor a karilapján "tündeherceg/tündehercegnő" felirat lesz ill. találkozáskor a másik játékos azt olvassa majd, hogy xy a Tündetanács vezetője, xy klán tündehercege/hercegnője

Ebből az következik, hogy a lehetőség nálunk mindenkinek adott és egyenlő mértékben adott. Ez pedig már demokrácia nem monarchia és nem csak a saját karijaim érvényesülnek.
 
"hűbériségen alapuló rendi monarchia". Ez azért mégsem demokrácia. Mivel felsorolod azt is, hogy milyen hierarchia van KT-n belül, aminek csúcsában a te karaktere(i)d van(nak), nekem ez azt mondja, hogy az van, amit te mondasz. A monarchia nekem diktatúrát jelent. Nem de?
 
Nos, akkor én is:

a) Idézet a "nagy" könyvből: "4. Sylena tündekirálynő gyermekei békével viseltetnek a humanoid fajok iránt, az értelmetlen vérontást elkerülendő. Humanoid fajnak tekinthetők a Ghallán jelenleg kalandozó fajok egyedei, úgymint: emberek, elfek, törpék, árnymanók, trollok, gnómok, alakváltók és kobuderák, hiszen ezen fajok mindegyike a Teremtőtől származik. Hogy a béke hosszú ideig virágozzon a nemzet tagjainak mindig, minden időben önfegyelmet kell gyakorolnia, egy tündénél az agresszió nem megengedett. - Ha egy isten azt kéri, hogy csapjam le az ellentétes jelleműt, akkor az agresszió, ergo vét a KT szabályzata ellen. Így már érthetőbb a problémám?

b) Ezt sem értetted. Nem azt mondtam, hogy a drow nem tünde, hanem, hogy azt mondtad, hogy alja nép a szabályzatod szerint: "A társadalmi létra legalsó fokán pedig a drowok és az elfek állnak akikben ugyan folyik tünde vér de nem Ezüstarcú Sylena nemzetéből valók." ergo igaz amit írtam, hogy rasszista a KT. Ez is megmagyarázva!

c) Érdekes, nekem ez szerepel :"Vasvella, egy hosszú ezüsthajú, zöld szemű elf férfi vagy. A bőröd sötétebb az átlagosnál." nem pedig az, hogy Vasvella, egy hosszú ezüsthajú, zöld szemű drow férfi vagy. A bőröd sötétebb az átlagosnál. Persze lehet olyan KT képességet kifejleszteni, hogy az általad említett kifejezéseket használja, de szerintem új KT-ként még ilyen nincs neked. Csak erre céloztam!- Ez is megmagyarázva!

d) A probléma megoldó rendszered, a felszíni söpredékhez képest is nyálas, ez tény, és csak egy vélemény. Én senkinek nem mondom meg, hogy mit csináljon. Most sem erről volt szó. Ha meg akarnám mondani, akkor azt mondanám, hogy oszlasd fel a KT-t. Én azt mondtam, hogy hol a bibi a szabályzatodban! Ez is tény!
 
Öm egyébként a főnökösködésről még annyit, hogy minden játékosnak ahogy szíve-joga eldönteni melyik kt-ba lép be úgy a játékos ha nem tetszik neki egy kt vagy nem azt kapja egy kt-tól amit vár nyugodtan kiléphet. Ez tiszta sor.

Ilyen szempontból én nem aggódom a Tünde Nemzet fennmaradásával kapcsolatban. Asszonyainknak szépen gömbölyödik a pocakja és a próbakariknak is megvan a maga előnye

Szóval a kt-nak biztos és hosszútávú jövője van. A Druidák felismerték a megfelelő partnert és a szövetség előnyét. Felismerték a SZEREPJÁTÉKOT (és nem a köcsög tápolást meg a nagypofájú, mindig csak ugatni tudó Táp Bélát ugye hangadók???) a Tünde Nemzetben ezért ők elfogadták a felvetődött javaslatot. A magam részéről bízok a gyümölcsöző jövőben velük kapcsolatban.

ÁMEN.
 
Ühüm.

Vasvella a törvénykönyv nem azt mondja ki, hogy én vagyok a főnök. Mindenki nyújthat be javaslatot, ötletet, stb. Mindössze van egy tündetanács ahogy a Druidáknál is Druida Tanács müködik. Ennyi.
A Végzetúrban is rengeteg olyan szövetség van amiken belül található egy 3-5 tagú "testület" akik a szövetség egy-egy bizonyos részét felügyelik, ellenörzik, igazgatják (pl 1 személy a belépésekkel foglalkozik egy másik a szövetség épületeinek fejlesztését kísdéri nyomon egy 3. emberke a topikokat és így tovább). Ez teljesen rendjén van így.

NYÚL: ha nem úgy viselkedek szándékosan (vagyis DESS-be nem rúgtam volna bele) a két kari nem lett volna kitéve a kt-ból. Mivel nekem elég etrős és elutasító véleményem van játékosként a Vértesókról semmi kedvem nem volt abban a kt-ban maradni (és ami a lényeg így, hogy a két kari ki lett téve nem veszitették el az ERKI-ből fakadó minuszokatDD)

Summa summárum a viselkedésem egyenes következménye volt a két kari kitételének így jogosan mondom, hogy két tünde fel lett szabadítva az elátkozott vámpírlét alól (milyen élet az Jézusom...amiket a 9146 kt alkotott egy az egyben koppintás lett a Vampireből ehhez baromi nagy ész kellett igen. A Vampire szerepjáték világa nagyon is jó abban a környezetben és abban a világban de itt...szóval nem egy nagy was ist das).
 
Na úgy látom megint a normálisak hallgatnak a hangadók pedig ugatnak:-)

Jajjj nézzük sorjában.

a) vannak gonosz karik a kt-ban. Erről ennyit. A DEM-eztetés nem érdekel. Vagy ha igen majd elDEM-eztet olyan karit amelyik jó jellemű, a birtokomban is van de nem Kt tag. EZ MEGOLDVA.

b) Nos ha vki járatos a szerepjátékok világában nagyon is jól tudja, hogy a drowok is tündék voltak (vagy elfek kinek hogy tetszik) egészen addig amíg pár egyén fel nem lázadt az öröjkös "nyugalom" ellen és a föld alá nem vándoroltak majd pedig ott szépen kiépítették a saját világukat és el kezdték magukat drowoknak hívni. A fizikai sajátosságok a föld alatt töltött hosszú évezredek miatt alakult ki
(ld: STEVE JACKSON - IAN LIVINGSTON: TITÁN világa '80-as évek illetve a belőle készült Kaland-Játék-Kockázat sorozatot amit a Rakéta kiadó adott ki '88-95 között (az un. lapozgatós könyvek).

SZINTÉN MEGVÁLASZOLVA.

c) igen a Kt tagjainak karakterlapjain a tünde szó szerepel (úgy, ahogy a drowoknál a drow). Ez elég egyértelmű és magától értetődő dolog.

d) az óvatos nem egyenlő a nyálas bandával ha háborút akartam volna gonosz kt-t hozok létre. Úgy gondolom egy hegyesfülühöz nem való a rombolok/pusztítok/ölök/káosz modell (én legalábbis mivel az elf fajjal klasszikusan szerettem és szeretek mindegyik szerepjátékban játszani nem tudnám rendesen beleélni magam egy sötét jellemű elf kari játékába (kivéve Leah hívő boszorkány vagy nekromanta bőrébe...de ez Darochaarnak és a Druidáknak elég jól kifejtettem)
Különben is a SAJÁT KARAKTEREIMMEL ÚGY JÁTSZOK ÉS AZT TESZEK AMI NEKEM TETSZIK. Ha már fizetek értük ne más akarja már megszabni melyik tündémmel mit teszek nem igaz?

Na nézzük mi maradt még.
 
Egy csodálatos példány a tünde nemzetség legjavából nem fog vízben úszkálni!
Miket nem képzelsz?
 
Hát ja sajnálom a Fekete Druidákat, hogy lepaktáltak ezzel a Gyökér KT-val... De hát akkor változik a viszony velük is :-)))

Ja, LC a vértesók közül páros lábbal b...tak ki ha jól rémlik, nem szabadítottál te fel senkit :-)))

Úsztasd át az elfjeidet szépen keletre, majd egyesülhetnem a vámpírtőröm pengéjével :-)
 
Ghalla az, csak mi idepofátlankodtunk.
 
A tünde nemzet államformája: hűbériségen alapuló rendi monarchia.


Biztosan én vagyok gyenge töriből, de azon gondolkozom, hogy a hűbériség alapját képező földbirtok hol van?
 
Ááá! Már értem, hogy miért lapít Nardaal "haverom"! Ekkora égő cselekedet után én sem reagálnék semmire!


Vasvella, Dornodon drow Inkvizítora
 
Mekkora egy nyálas banda! Javaslom még, hogy a nézeteltéréseket aranypénzzel, fej vagy írás alapon döntsétek el, ill. kinek a virágán van több szirom küzdelemmel!
Elég rasszista egy KT, nem mondom. Nem csak a mutánsokat utáljátok, de az elf fajon belül is nem az egységet hirdeted, hanem megkülönbözteted a három csoportot, ahol ki is fejted, hogy a tündén kívül a másik kettő alantasabb (kíváncsi vagyok, hogy a kari lapodon mi szerepel fajnak, tünde?)
Csak úgy szólok, hogy már is kizártad a KT-dból a jó és gonosz jelleműeket, mivel mindkettőnek DEM-eztetni kell ellentétes jellemű kalandozókat (persze erre is IK megy mi?). Maradnak a semlegesek, így biztos nagy létszámú lesz a KT.
Az is biztos szimpi a belépésen gondolkozóknak, hogy a "törvénykönyved" kimondja, hogy te vagy a főnök, az van, amit te mondasz, mindenkinek kuss!
Látom, sokat foglalkoztál vele, csak egy kicsit átgondolatlan!

Vasvella, Dornodon drow Inkvizítora
 
Végezetül pedig az Ezüstarcú Sylena Tünde Nemzet a következőket érte el eddig megalakulása óta:

-két tünde testvérünket megszabadítottuk az elátkozott vámpírléttől és sikeresen visszahoztuk őket az élettel teli létbe testvéreik közé.

-23 nappal a Tünde Nemzet megalakulása után a Közös Tudat szövetségre lépett a FEKETE DRUIDÁK (9155) Közös Tudattal. Rövid tárgyalások eredményeképp illetve némi hivatalos egyeztetés után Darochaar Fődruida a Druida Tanács áldásával támogatva valamint Holdezüst Khítul tündenagyherceg a Tündetanács kíséretében hivatalosan is aláírta a szövetségi okiratot.
 
A törvénykönyvben leírtak fordítása a játék nyelvére:
VI 0 3 30, BA 2, FT parancsok pedig kalandozókra (ezen belül pedig nemre, jellemre, vallásra) nincsenek tehát - bár a törvénykönyv ezt sugallja - nem kezdeményezünk támadásokat mutáns kalandozók ellen.
Természetesen ha egy kalandozó megtámad minket védekezünk és a mindenki egyért elvet alkalmazzuk a támadó ellen.

Mindebből kiviláglik, hogy az Ezüstarcú Sylena Tünde Nemzet tündéi békés természetű humanoidok.

Mindezt azért írtuk le kedves kalandozó mert tagjainknál a fent kiadott parancsok használata kötelező, illetve ft parancsok használata kalandozókra tiltott.
 
Az Ezüstarcú Sylena Tünde Nemzet törvényei:

A tündékre vonatkozó törvényeket maga Ezüstarcú Sylena fektette le, amiket rejtélyes távozása (halála?) után az akkor frissen megalakult tündetanács (Holdezüst Khítul tündenagyherceg és kedvese Kristályszem Erila tündenagyhercegnő jóváhagyásával természetesen) némileg módosított.

Sylena tünde nemzetének két törvénykönyve létezik: az első törvénykönyv a tünde tanács által megalakított közös tudatra vonatkozik, illetve a tanácstagok valamint a tündelovagok jogait és kötelességeit taglalja a második törvénykönyv pedig a tünde kószákkal és az elfekkel kapcsolatos hozzáállást, viselkedést részletezi.

A törvénykönyvek főbb pontjai:

az élet megtartásának joga.

1. Soha, semmilyen körülmény között nem emelhet egyetlen tünde sem fegyvert saját vérére, fajtársára támadó szándékkal legyen az tünde,drow vagy elf hiszen mindannyian ugyanattól a Teremtőtől jöttünk létre. Ezért tünde tünde, drow és elf életét nem olthatja ki.

2. Az a tünde, aki támadó szándékkal tündét, drowt vagy elfet öl kitaszítottnak nyílváníttatik. Gyilkosnak, testvér vérét ontónak nincs helye Sylena királynőnk nemzetében többé. Jogaitól, rangjától megfosztatik, az ilyen kitaszítottról a nemzet leveszi óvó, szerető kezét. A gyilkos tündét haladéktalanul száműzni kell a nemzetből.

3. Annak a tündének, aki övén skalpotkat visel minden kétséget kizárólag megkérdőjelezhetetlen, megtámadhatatlan bizonyítékot kell szolgáltatnia arról, hogy skalpjai között nincs fajtársának skalpja. Az a tünde, aki tünde,drow vagy elf skalpot hord vétett az 1. törvény ellen ezért az ilyen tünde gyilkosnak, testvér vérét ontónak minősíttetik és a 2. pontban foglaltakat haladéktalanul végre kell vele szemben hajtani. Ha a tünde által felmutatott bizonyítékok a skalpokkal kapcsolatban nem egyértelműek azok faji hovatartozását ebben az esetben a tündetanács tagjai állapítják meg. A tanács döntése a megállapítás után megkérdőjelezhetetlen, döntésük ellen fellebezni nem lehet.

4. Sylena tündekirálynő gyermekei békével viseltetnek a humanoid fajok iránt, az értelmetlen vérontást elkerülendő. Humanoid fajnak tekinthetők a Ghallán jelenleg kalandozó fajok egyedei, úgymint: emberek, elfek, törpék, árnymanók, trollok, gnómok, alakváltók és kobuderák, hiszen ezen fajok mindegyike a Teremtőtől származik. Hogy a béke hosszú ideig virágozzon a nemzet tagjainak mindig, minden időben önfegyelmet kell gyakorolnia, egy tündénél az agresszió nem megengedett.

5. Amennyiben egy tündét támadás ér természetesen megvédi saját életét, testi épségét, de támadóját nem ölheti meg, csupán harcképtelenné teheti (természetesen eme kitétel a fentebb felsorolt humanoid fajok egyedeire értendők szörnyekre nem). Kivételt képez ez alól, ha a támadó mutáns, hiszen ő nem a Teremtő akaratából lett teremtve így az élet szentségére nem jogosult.

6. Ha pedig az ellenfél egy elf vagy drow a tünde köteles - ameddig csak lehetséges - védekező harcmodort folytani támadója ellen és megpróbálni meggyőznie ellenfelét támadó szándékának elállásától illetve támadásának megszüntetéséről ha már harcra került a sor. Ha a békítő szándék hatástalan, az ellenfelen abban az esetben is csak felületi sebet szabad ejteni és csak a legvégső megoldásként - ha már mindenképpen elkerülhetetlen - tegye harcképtelenné támadóját. Egy tünde fajtestvére vérét soha, semmilyen körülmény között nem olthatja ki (lásd 1. pont).

A Teremtő akaratának megtartása.

1. Törvényünk ezen pontja rögzítse le, hogy a tündék megvetéssel viseltetnek a mutánsok iránt, lévén, hogy a mutánsok két különböző faj egyesülése által jönnek létre, ami ellentmond a Teremtő egykori akaratának. A mutánsok létrejötte természetellenes és a Teremtő akaratának megcsúfolását üzeni jelenlétük. A mutánsokat a fentiekből kiindulva nem a Teremtő teremtette ennél fogva a mutánsokra nem lehet a faj szót sem használni.

2. Egy tünde nem tudja fajnak tekinteni a mutánsokat, mivel őket nem a Teremtő teremtette meg. A mutánsok ugyanolyan szörnyeknek tekintendők mint pl az orkok.

A faj tisztasága és a nemzeti egység megtartásának joga.

1. A tünde nemzetben a házasság, az egybekelés, a gyermekáldás és a faji tisztaság fogalma szent így mindebből következik, hogy Sylena tündekirálynőnk vére tisztaságát, a tündék egységét, vérvonalát megőrizendő egy tünde csakis és kizárólag tündével köthet házasságot; egy tünde csakis tündével egyesülhet, hogy szerelmük gyümölcséből tisztavérű tünde jöhessen a világra. Így marad a nemzet egységes és megbonthatatlan.

2. Amennyiben egy tünde mégis drowwal vagy elffel egyesülne azt még nem fedi a tündék megvetése, hiszen ebben az esetben a tünde fajtestvérével egyesül. A születendő utód mindenképpen elfnek tekintendő egészen addig, míg születése után rövid idővel ki nem ütköznek rajta az esetleges tünde vagy drow öröksége, annak vonásai (a fizikai elváltozások, különbségek ismertek mind a tündék, mind a drowok esetében). Amennyiben ez elmarad, úgy az utód továbbra is elf testvérnek számít.

3. A tündék természetükből és neveltetésükből kifolyólag csak tündékkel, esetleg drowokkal vagy elfekkel egyesülnek. Viszont ha egy tünde valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a Teremtő által alkotott más fajjal, netán mutánssal egyesülne, az esetben a vétkező tünde kitaszítottnak minősíttetik aki nem tagja a nemzetnek többé mivel vétett a Teremtő akarata, a tisztaság és az egybekelés szentsége ellen hiszen az ilyen egyesülésből minden kétséget kizárólag csakis mutáns születhet. Az ilyen undorító tettre vetemedő tündét száműzni kell, mutáns utódjának lelkét pedig ki kell szakítani annak gusztustalan testéből, hogy az árnyékvilágba költözhessen.

A tünde nemzeten belül lévő béke megtartásának joga.

1. Ha két tünde között nézeteltérés támad, netán vita alakul ki és a helyzet elmérgesedett semmilyen körülmény között nem alkalmazhat a két fél egymással szemben tettlegességet. Ha már a konfliktust békés szándékkal elrendezni nem lehet a felek párbajok során zárhatják le kettejük ügyét. Az ilyen párbaj a következőkből állhat: dalpárbaj, amely a felek zenei tehetségét, sokoldalúságát, kreativitását mutatja meg, tünde íjjal való ügyességi verseny amely a lőfegyverben való jártasságot mutatja meg, illetve hagyományos kézi fegyverrel (levélkarddal és levéltőrrel) való párbaj amely szigorúan az első ejtett sebig tart.
 
Bővebb információk a Közös Tudat berendezkedéséről, felépítéséről, müködéséről:

A tünde nemzet társadalmi felépítése.

A tünde nemzet államformája: hűbériségen alapuló rendi monarchia.

A tünde nemzetet Ezüstarcú Sylena hozta létre több évezreddel ezelött (mint tudjuk ő volt az egyik óelf a 7 közül akit a Teremtő teremtett).

A nemzet uralkodónője, tündekirálynője a mai napig Sylena annak ellenére, hogy az áradás után rejtélyesen eltünt (más tündék szerint testileg meghalt).

Napjainkban a helyettes uralkodók Holdezüst Khítul tündenagyherceg illetve kedvese Kristályszem Erila tündenagyhercegnő. Khítul egyúttal az általa létrehozott közös tudat (tündetanács) alapítója és vezetője, míg Erila a közös tudat azaz a tündetanács helyettes vezetője immáron évezredek óta.

A tündenagyherceget és tündenagyhercegnőt rangban a tündehercegek, tündehercegnők követik akik mind a tündetanács tagjai a tündehercegek egyúttal klánvezérek is míg a tündehercegnők kapitányi tisztséget is viselnek (olykor ez fordítva történik).

A rangban őket követők a tündelovagok akik a közös tudat de nem a tündetanács tagjai. A tündelovagok közül nyolc tünde parancsnoki rangban is van a 8 hitnek megfelelően.

A tünde kószák nem a közös tudat tagjai de a tünde nemzet gyermekei tehát Sylena tündekirálynő vérének örökösei.

A társadalmi létra legalsó fokán pedig a drowok és az elfek állnak akikben ugyan folyik tünde vér de nem Ezüstarcú Sylena nemzetéből valók.

Mind a nyolc vallásnak saját klánja van melynek élén a klánvezér áll.Mindegyik klánvezérnek egy kapitány és egy parancsnok szolgál. A klánok alján a tündelovagok állnak.
 
Kedves Játékosok, tisztelt Kalandozók.

Ezúton jelentjük be, hogy a Világégés után 20 évvel (földi idő szerint február 16.-án) megalakult Ghalla első tünde közös tudata (más szempontból nézve Ghalla 3. elf közös tudata) az Ezüstarcú Sylena Tünde Nemzet Kt.

Néhány közérdekű dolog a kt-ról.

A kt jele: smaragdsörényű pegazuson ülő tündekirálynő

A kt típusa: tünde

A tünde nemzet államformája: hűbériségen alapuló rendi monarchia.

A Tünde Nemzet főbb céljai:
-elf testvéreink segítése akár információkkal akár tárgyakkal (elsődlegesen tünde íjakkal, nyilakkal, tegezekkel), akár személyes jelenlétünkkel (pl. többszemélyes küldetésekben).
-Tünde Nemzetünk gyarapodása, elveszett tünde testvéreink felkutatása.

Bővebb információt a közös tudat müködéséről lejjebb olvashatsz.

Ha esetleg elf vagy és nemzetünk felkeltette az érdeklődésed netán jelentkeznél hozzánk szívesen adunk neked felvilágosítást, segítséget akár itt privátban vagy a tundenemzet@freemail.hu címen. Ugyanide írhatsz ha esetleg a fent felsorolt tárgyakra (vagy egyéb infóra) van szükséged.

További jó játékot kívánnak az alapító tagok azaz a Tündetanács.



 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.