Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Shadowrun?
Chat, üzenõfal
Fórumok
Shadowland
Szavazások
Ismertetők, írások
Kaladmodulok
Novellák
Cikkek a Krónikából
Shadowrun könyvek
Linkek
Letöltés
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Ork harci dekás
Küldd el képeslapként!
Az orkok nem az eszükről híresek, de pár kiberverrel olyan dekás válhat belőlük, aki az evilági harcban is megállja a helyét.
Nézz szét a galériában!
A gyűrű - Shadowrun novella (2)
Játékost keresek! (105)
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal (15)
Online Shadowrun project (69)
Shadowrun 4. kiadás (151)
Magyar Shadowland (2074)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Redmond - A pusztulat érdekesebb helyei és nagyobb bandái (Shadowrun)

Issaquah-Beaver Lake Road és East Beaver Lake Drive kereszteződése

Glow Citytől (a területet a helyiek nevezték el így egy atomerőmű nukleáris leolvadása után) nem messze található ez az elhagyatott kórház, melyet egy csapat utcai doki és egykori kórházi dolgozó vont az irányítása alá, hogy legális és kevésbé legális orvosi szolgáltatásokat kínáljanak azoknak, aki képesek megfizetni. A kórház négy szintjét úgy rendezték be, mint egy hatalmas bevásárlóközpontot, ahol illegális szervbankok, klinikák és hasonló intézmények üzemelnek, természetesen a legolcsóbb árakon a legjobb szolgáltatást nyújtva.

124th Avenue és 143rd Street kereszteződése

Ezt a Touristville nyugati szélén található éttermet és bárt orkok egy csoportja üzemelteti, akik a Harag Éjszakája után vágtak bele az üzletbe. A hely felettébb népszerű Bellevue és a Belváros azon lakosai számára, akik valódi "Pusztulati" élményekre vágynak, a tulajdonosok és a személyzet pedig keményen dolgoznak, hogy létesítményüket olyan közösségi centrummá tegyék, ahol a helyiek bármikor nyugodtan összegyűlhetnek. A fajgyűlölők már számtalan alkalommal megtámadták az éttermet, de a Crusher 495 olyan ritka és kedvező alkalmat kínál rá, hogy az összes faj békésen összejöjjön egy fedél alatt, hogy a Humanis-pártiak csak saját magukat hozzák rossz hírbe az állandóan ismétlődő akciókkal.

Redmond Fall City Road és 196th Avenue NE kereszteződése

A Touristville déli peremén található Skeleton Redmond legforróbb nightclubja. A kerület legjobb zenészei gyűlnek össze itt minden este abban a reményben, hogy felfigyel rájuk a klubot látogató tehetségkutató ügynökök, vagy médiaproducerek egyike. A hely nagyon kedvelt a Bellevue-i tehetős fiatalok körében, akik itt élvezik a "dagonyázást" Redmond mocskában.

A Szelis-Síd határ mentén, a Snoqualmie-folyótól északra elterülő Monroe település vált Seattle legnagyobb repülőgép-katasztrófájának színhelyévé, amikor 2059-ben lezuhant a David Hague Társasági Tanácsi bírót szállító űrrepülőgép. A detonáció és az azt követő tűzvész majdnem három kilométeres körzetben letarolta a környéket, megölve a terület néhány ezer lakosának többségét.

A baleset egyebek között megrongálta a közeli Seattle Metroplex Fegyintézetet is. A börtön már azelőtt is elég lepukkant állapotban volt, hogy Hague repülése a címlapra került volna, a robbanás és a tüzek viszont szinte teljesen megsemmisítették az épületkomplexum biztonsági rendszerét. A maradékot a több száz elszabadult lakó tette múlt időbe. A nagyszabású börtönlázadás után nem sok élő őr vagy alkalmazott maradt az intézményben, és a rabok vették át az uralmat a létesítmény feletti irányítást, amely jelen pillanatban a Zónához legközelebbi, aránylag egyben lévő épület.

A Metroplex Guard és Franklin Fire Services emberei készen álltak rá, hogy megtisztítsák a romoktól a körzetet, de mielőtt Schultz kormányzó eldönthette volna, pontosan milyen intézkedéseket is foganatosítson, felszívódott a Renraku arkológiában, a helyébe lépő Lindstrom kormányzónak pedig sokkal fontosabb dolgai akadtak, mint Seattle egyik leglepusztultabb külvárosának rendbetétele. A hajléktalanok elkezdtek beáramlani a romba dőlt, elhagyatott vidékre. A fegyintézet egykori rabjai egy magát "Krómkirálynak" nevező, kiberverekkel erősen teleültetett humán vezetésével villámgyorsan átvették a terület feletti irányítást, és mindent összeszedtek a romok közül, aminek egy kis hasznát is vehették. A fegyencek a börtönből szerzett fegyverekkel elszántan védik területüket, de a betelepülőket nem molesztálják, amíg azok elismerik Krómkirály fennhatóságát.

2013-ban Redmond északkeleti felében található Trojan-Sarsop atomerőmű részleges leolvadást szenvedett el, megmérgezve a Beaver-tavat, és az azt körülvevő több kilométeres területet. 2028-ban a Shiawase Atomics egy új erőművet emelt elődje omladozó maradványai mellé. Azóta is ez a létesítmény biztosítja a metroplexum működéséhez szükséges energiát. A 2029-es Összeomlás után hajléktalanok és bevándorlók telepedtek le a szennyezett vidéken, ügyet sem vetve a kormányzat ezt megakadályozni kívánó próbálkozásaira. A városvezetőség, amely nem szívesen adott ki pénzt a nem adófizető lakosság egy részének védelmére, végül feladta a hiábavaló harcot, és a betelepülők maradhattak a helyükön. Azóta az átmeneti lakosok száma a sugárfertőzés és a mérgezés okozta halálesetek (nem beszélve a nagy arányú gyermekhalandóságról és a sugárzás miatt bekövetkező félelmetes mutációkról) nagy száma ellenére megháromszorozódott.

NE 145th Street és 168th Avenue kereszteződése

A redmondi gyár olcsó műérzet-felszerelések és még olcsóbb műérzet-chipek forgalmazásával foglalkozik. A létesítmény saját stúdiókkal is rendelkezik, melyekben főként soft pornó- és horrorfilmeket forgatnak olyan színészek közreműködésével, akiknek a beleérző képessége egy használt zokniéval vetekszik. A társaság a seattle-i Maffia kezében van, és a metroplex minden chipezőjét ellátja igénytelen JMÉ áruval. A hátsó stúdiókban a Pusztulatból toborzott alkalmi színészek közreműködésével pornófilmeket és még vadabb dolgokat vesznek fel. Rengeteg szépreményű színész és színésznő válik előbb-utóbb a HSE alkalmazottjává, miután rászoktatták őket a JMÉ-re. A chipért cserébe bármit hajlandóak megtenni, amit a producer kér tőlük.

A századforduló tájékán egy gazdag agronómus Redmond északkeleti felén, nem messze a Visszhang-tótól felépítette a világ húsz legnagyobb melegházát. Az óriási, sátorszerű, több kilométer átmérőjű épületek olyan talajon álltak, amely túl szennyezett volt ahhoz, hogy növénytermesztés valósulhasson meg rajta. Az agronómus rácáfolt a szkeptikusok véleményére - majdnem. A föld hihetetlen mennyiségű termést produkált, de a növények többsége a fertőzésveszély következtében fogyasztásra alkalmatlan volt.

A hatalmas melegházakat a '29-es Összeomlásig trópusi és egyéb dísznövények termesztésére használták, amikor is a vállalkozó cég tönkrement, és a teljes program magára maradt. Főként azért, mert senki más nem merészkedett be a területre, Redmond metahumán lakosságának oroszlánrésze megszállta az agro-telepeket, hogy az elvadult növények között folytassák életüket.

A Dzsungelekben élő csavargók különösen gyanakvóak a kívülállókkal, különösen a humánokkal szemben. Városi törzsekké szerveződtek, és megpróbálnak minden hasznosíthatót kinyerni a mérgezett földből. A törzsi sámánok állandóan tisztítják a fertőzött talajt, így a telepesek képesek megteremteni saját maguk számára a szükséges élelem egy részét. Azok, akik sikerrel járnak, természetesen azonnal az élelmiszerkészletek elemelésére specializálódott bandák és fosztogatók célpontjává válnak.

A hivatalosan Észak-Seattle-i Hulladéktelepnek nevezett terület egy hatalmas, fedetlen, több kilométer széles szemétlerakó, közvetlenül a Szelis-Síd terület mellett, valamivel északra a Snoqualmie folyótól. A telep közel ezer hajléktalannak ad otthont, akik rozzant kalyibáikban és kunyhóikban tengetik napjaikat a szeméthegyek tetején. A legtöbben abból élnek, hogy a hulladékból előásott hasznosítható dolgokat értékesítik. A telepen csak úgy nyüzsögnek a patkányok és egyéb rágcsálók, amelyek gyakran sietnek a helyi Patkány sámánok segítségére.

A banda Redmond déli részén, a Glow City mellett húzódó 202-es utat tartja ellenőrzése alatt. Tagjait főként trollok és orkok alkotják, színük a fekete és rozsdavörös. A banda számos tagja sápadtnak és betegnek tűnik - hogy ez a sminknek, valamiféle tetoválásnak, vagy Glow City közelségének köszönhető, azt nehéz lenne megmondani.

Az RS Glow City hajléktalan kolóniáiból toborozza tagjait. Anyagi javaik főként a helyi lakosoktól beszedett védelmi pénzekből, valamint csempészetből és a helyiekkel kötött JMÉ és egyéb kábítószerüzletekből származik. A szindikátusok nem szentelnek túl sok figyelmet Glow Citynek vagy az RS-nek, egyszerűen hagyják, hadd tevékenykedjenek saját belátásuk szerint - döntésük pedig látszólag tökéletesen egybeesik a banda óhajával.

A CC egy ork banda, területük a Touristville melletti Bargain Basement kerületben, a 228. Sugárút környékén található. Vörös bőrruhákat hordanak, és a helyi ork közösség "kerületi őrszolgálataként" tevékenykednek. A banda rendszeresen összecsap a Hamanis Poliklubot és a Humán Nemzetet támogató egyéb humán csoportosulásokkal. Védelmi pénzek kizsarolásából, valamint kisebb mértékben csempészetből és az ehhez kapcsolódó üzletelésből tartják fent magukat.

A bandatagok egyik szindikátusban sem bíznak, de úgy tűnik a CC egy nagyobb szállítmány újfajta JMÉ-t szerzett be a Triádoktól. Ezekkel a "Kong-chipekkel" iszonyatosan jó forgalmat bonyolítanak le a Touristville és Bargain Basement negyedek utcáin, aggodalommal töltve el a Maffiát és a Yakuzát.

A BE egy Touristville-ben működő, vegyes fajú motoros banda. A Lone Star általában békén hagyja őket, mert a többi motoros bandához képest kimondottan szelíden viselkednek. A banda leginkább műszaki beállítottságú tagokból áll, akik Redmond technológiai infrasrtuktúrájának újrahasznosításával foglalkoznak. Színeik a fekete és a fehér, minden bandatag megkülönböztető vörös fezt visel.

A BE főleg a csempészetre támaszkodik, és ők az egyetlen, dekásokból álló szervezett csoport a Redmondi Pusztulatban. Mátrixeléréssel is rendelkező főhadiszállásuk tel van zsúfolva hardverekkel és kalóz-szoftverekkel. A legújabb híresztelések szerint a BE segíti a Yakuza redmondi terjeszkedését, cserébe néhány vadonatúj ketyeréért, amelyek "valahogy leestek egy kamionról".

Az RHN egy törpe motorosbanda, működési területük Hollywood, a 202-es út mentén. Sokkal inkább tekintik magukat a kerület egyik szervezetének, mint egyszerű bandának. Vezetőjük Grinder, egy afro-amerikai törpe, aki közvetlenül rövid árnyvadász karriere befejezése után hozta létre a csoportot. Színük a vörös és a szürke, és természetesen ne feledkezzünk el az elmaradhatatlan baseballsapkáról sem. Jelük egy gombafelhő, amely egyaránt utal nevükre, és a robbanóanyagokkal kapcsolatos ismereteikre. Ha valami képes felrobbanni, akkor az RHN-esek ismerik a szerkezetét, és hatástalanítani is tudják. A banda beavatási próbája, hogy egy Grinder által összeszerelt bombát kell hatástalanítani. Második esélyt senki sem kap.

Redmond egyik legújabb és legnagyobb bandájának a tagjai egykor mind az Egyetemes Testvériség "gondoskodását" élvezték, és legtöbbjük súlyosan károsodott az ott átélt tapasztalatoktól. A tagokat az a közös vágy egyesíti, hogy az általuk követett Pók totem nevében minden rovarszellemet kiirtsanak.

Vezetőjük Özvegy, egy humán Pók sámánnő. Számos hadnagya közvetíti a parancsait alattvalói felé, miközben ő csak ül a háló közepén, és a banda stratégiáját tervezgeti. A Pókok minden igyekezetükkel próbálják a rovarokat és egyéb mágikus természetű fenyegetéseket távol tartani Redmondtól. Új követőiket erőszakkal toborozzák - az utcáról elrabolt leendő tagokat intenzív agymosásnak vetik alá, hogy megismertessék őket az "igaz üggyel", mely iránt elkötelezték magukat.

A Pókok egész Redmondot az ő védelmük alatt álló zónának tekintik. Minden bandával háborúznak, amelyek nem törődnek a Pókok elkötelezettségével és módszereivel - leggyakrabban az RS-sel csapnak össze. Főhadiszállásuk állítólag Brain Heavenben található, ezen a Glow Citytől és a Beaver-tótól délre eső lepusztult vidéken. Színük a fekete vagy sötétbarna, rajta vörös csíkokkal. Számos bandatag pókot, vagy pókhálót ábrázoló tetoválást visel.

Fordította: Lombardi
A cikk az Alanori Krónika 63. számában jelent meg.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 10 szavazat alapján 9.3)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: A Rendszer Azonosító Szám (Shadowrun).

Létrehozás: 2004. február 5. 16:12:33
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.