Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Hány darabos asztali Puzzle a kedvenced? (33)
Melyik képből legyen puzzle... (45)
Hány darabos internetes puzzle a legjobb? (34)
Hatalom Kártyái Puzzle (97)
Elindult ingyenes, internetes puzzle játékunk! (21)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Ennek 1 oka van:

Az, hogy a teknős gy-ngy.
A kyorg tudás ritka és nem olyan hülyék a tesztelők, hogy betiltsanak egy olyan lapot, amit 3000 Ft-ért szereztek be.

Ami a dalnokot illeti, nem nagyon nyer versenyeket mostanság. Bár igaz, hogy ellene a játékélmény 0.
 
De az a vicces, hogy ezt a táncot eljártuk a dalnokkal is, mégsem lett belőle semmi, az őstáp kyorg tudásra meg senki sem szól egy árva szót sem, hiába fér be minden pakliba függetlenül a koncepciótól. A teknősre vagy építesz egy paklit vagy be sem rakod. És a tudás igenis környezet formáló volt, a kezdés még nagyobb szerepet játszik. A dalnokot meg nem tiltották ki, hiába a dalnok volt a legrosszabb dolog ami valaha történt a hkk-val sokak szerint És ha az egy oldalú unalmas játékról van szó, nem tudom mennyire izgalmas amikor a trinigan pakli rád rakja a végtelent az első körben vagy amikor a 30 lapcunteres előnyös üzlet combo az éhhalálig kínozza az ellenfelét vagy még sorolhatnám A teknős egy erős lap, az tény, de a bolhából csinálunk elefántot
 
Nyilván mákkal sok mindent lehet
 
Nem a Magzat tett el, hanem a Herés hoki...
 
*A teki mégsem, bocs
 
A heréről volt szó, a "Magzat + Sheran oltár", vagy a "Szánalmas teknős + A gőzelem ára" anélkül is működik.
 
NEM kell hozzá követő. Barti úgy szedett ki 1 manából az első körében, hogy: 1. Nem volt köröm; 2. Átkozottal szedtem a Sheran követőjét...
 
Barmilyen, altalanos tiltashoz vagy valtoztatashoz _nagy hagyomanyos versenyeken elert dominancia_ szukseges.

Ez az érvelés sztem továbbra se állja meg a helyét tökéletesen. Az 1 lapos kombókat, akkor is korlátozni kell, ha minden ilyen pakli az utolsó helyek egyikén végez. A játékromboló hatása olyan drasztikus, hogy nincs értelme a nerffel sokat várni.
 
mint az előnyös üzletnél? "nem lesz ezzel gond"
 
Szo sincs dacrol vagy homokba dugasrol. Szivesen le is irom, hogy ez a lap tavolrol sem lett jol kitesztelve.
Arrol van szo, hogy csak akkor tiltunk/valtoztatunk lapon, ha mindenkeppen szukseges, igy kevesebb valtozast/tiltast kell a jatekosoknak kovetni, megjegyezni.

(amugy szerintem mar tobb olyan lap is van, ami keresi/visszaveszi magat, de valoban nem szerencses - kiveve, ha valaki pont a kombokat kedveli a HKK-ban)
 
Mondjuk a HKK-ban nem volt eddig divat, hogy egy kereső lap önmagát keresse, vagy egy visszavetető lap önmagát vetesse vissza. Ezek nyilván nem véletlenül voltak 18 éves tabuk. Ha egy lap átcsúszik a szűrőn, nem baj, de nem kéne homokba dugni a fejünket. Semmivel nem sérül jobban a renomé, ha beismerjük, hogy hibáztunk, mint ha csupán dacból kitartunk az elkövetett hibánk mellett.

Egyébként persze, igazad van.
 
Termeszetesen, aki gy-ngy versenyt rendez, az fontolja meg az adott versenyen a lap tiltasat.

Barmilyen, altalanos tiltashoz vagy valtoztatashoz _nagy hagyomanyos versenyeken elert dominancia_ szukseges.
 
Kellett volna rá a horgony, ahogy minden hasonlóan erős kijátszáskori képességgel rendelkező lapon van. Ennyi a nerf: "sajnos lemaradt róla a horgony", pont, ahogyna a Hordaudukról a KF ikon, azt kakukk. A lap még így is bőven befér a zöld kombóba, de nem lesz belőle egylapos kombó.
 
Elég idegesítő egy kombó az tény . Sajnos ezt nem vettük észre, az őshangya + teknős vegyítés nem nagyon merült fel a tesztelésen, igazából a frissen bontott versenyen derült fény az egész dologra, hiszen ott nem volt sok alternatíva a keresésre...

Mellesleg a Szánalmas teki elég hoki lett, hiába kértem, hogy legyen rajta horgony... Bár az általad írt kombónál a tekik játékból való visszavétele nem is szükséges, de azért az 1-ért, 1-es anti-mágia elég zavaró, a Togya-orkot is csúnyán alázza.

Sztem kelleni fog a nerf, mert ez így túl erős.
 
Meglátjuk. Ha az nyeri a kövi 2 versenyt, biztos kitiltják.
 
Ok, kell a követő is hozzá, de egy normál gyngy versenyen csak a belövésből él az ellenfél, amit a megfelelő magzatos sheran hoki/horda paklival hamar lehet kompenzálni a bónusz izom nélkül is.
Sőt, most a Nyíregyházi versenyt is egy ilyen pakli nyerte, ami a hálócsapdás Raia hordát is vígan lehordázta, tehát van abban az irányban is bőven potenciál.

De a legijesztőbb ebben az az, hogy csak lényekkel és AM-es lapokkal dolgozik, ami egy új szintre viszi fel a stabilitást tekintve.
 
Azért van 1 nagyon komoly különbség a dal paklihoz képest:

Kell hozzá követő.

Vagyis a pakli összefut átkozott követővel/belövik a követőt, ennyi volt.
 
Tudom, hogy most a VÉ lapjai közül leginkább a Szánalmas teknősről volt szó, és hogy a Sheran követős hokit az ő nevével azonosították a blogon is, de inkább az Őshangya heréről szeretnék írni néhány sort. Lehet, hogy én későn vettem észre, de ezzel a lappal és a Sheran követővel egy újabb dalnokot avatott magának a játék. Egy darab kézben lévő Őshangya herével, Sheran követőjével és 3 VP-ből egy a dal pakliénál is hatékonyabb, és nem kevésbé hosszadalmas és egyoldalú passziánszozást lehet leművelni. Először levezetem részletesen a kombót, alatta a véleményem róla. A kombó elemei még egyszer, egy helyen:

Sheran követője + Őshangya here + Szánalmas teknős [+ Őshangya lélekbúvár (+ Tüskés dohratog + Kiégett tisztás/Mágiamorfáló/Bármi legalább 2 ZSZ-ért jövő lap)]

A kombó beindításához kell: Őshangya here + 3 VP
• 1 VP-ért Here, ellenfélnél 1 quwarg, 1 izom rajta, keres Szánalmas tekit, a pakliban még 2 Teki van, marad 2 VP
• 1 VP-ért Teki visszaadja a Herét, kisül 1 izom VP-re, marad 2 VP
• 1 VP-ért Here, ellenfélnél 2 quwarg, 2 izom rajta, keres Szánalmas tekit, a pakliban még 1 Teki van, marad 1 VP
• 1 VP-ért Teki visszaadja a Herét, kisül 2 izom VP-re, marad 2 VP
• 1 VP-ért Here, ellenfélnél 3 quwarg, 3 izom rajta, keres Szánalmas tekit, a pakliban még 0 Teki van, marad 1 VP
• 1 VP-ért Teki visszaadja a Herét, kisül 3 izom VP-re, marad 3 VP
• 3 VP-m van, 1 Here kézben, 3 Teki az asztalon, 0 Teki a pakliban
• Ha nem játszottam ki- vagy húztam mást, akkor 5 lapom van még a herével együtt a kezemben, ha a 2. körben vagyunk
• 1 VP-ért Here, ellenfélnél 4 quwarg, 4 izom rajta, keres Őshangya lélekbúvárt, a pakliban még 0 teki van, marad 2 VP
• 2-ért Lélekbúvár, passzivizálásra kapok 3 VP-t és egy lapot, a [K] képességével feláldozom és leszedem a Herét 4 Izommal, 3 VP-m marad, az izomra kérek 4 lapot, az ellenfél kap még egy quwargot, így 5 quwargja van
• 8 lap van a kezemben
• Ha ezekből még nincs meg pl a Magzatos kombó (Sheran követő mellé illik használni), akkor biztos van még ott annyi lap, amiből nyerek, vagy akár folytathatom is ezt a passzinászozást.
• Ha volt a 8 lap között Kiégett tisztás, annak beáldozom a Tekiket, majd egy újrahasznosítással visszakeverem őket a pakliba és a Herével (amiből a kézben és a pakliban összesen még 2-nek kell lennie) vagy Tüskés dohratoggal megint kereshetőek lesznek (előbb visszakever, utána keres).
• Az újrahasznosításokkal ezt addig tudom csinálom, amíg akarom, mivel a Szánalmas tekikkel visszavehető a Kiégett tisztás is, ami biztosítja, hogy végtelenszer a gyűjtőbe kerülhessenek a tekik, majd újrahasznosíthatók legyenek.
• Az ellenfélnél felgyűlik a quwargok száma, míg nálam a Here egyre nagyobb és nagyobb lesz minden egyes visszavétel után, mivel az ellenfélnél szaporítja a quwargok számát a végtelenségig, így az Őshangya here maga lesz a végtelen/végtelen-es kivégző lényem
• Ehhez kizárólag gyngy lapokat használtam fel, egy színt, EGY (!!!!) darab lapot a kezemből és 3 VP-t.

Ez durvább, mint a dalnokos hoki szerintem, mivel annak 5 VP kell a fix Akmalos kombóhoz (dalnok, barna dal, Akmal, dalnok áldozásával barna dal, fehér dal x2). Igaz, ez a 2db barna és 2db fehér dal miatt 6 lapot ad azonnal az Őshangya here potom 4 lapjához képest, de ennek a beindításához ritka lapokra, 3 színre és varázslatokra is szükségem volt, amik jóval kockázatosabbak az AM és a counterek miatt, mint egy csupa lényes kombó, ami ráadásul hármat anti-mágiázik és 9-et újra is hasznosíthat az ellenféltől mellékesen.

Ez miért probléma? A közelmúltban többen is panaszkodtak, hogy a dal pakli mennyire rombolja a játékélményt a hagyományos környezetben. Ezzel a kombóval a korlátozott formátumok is kaptak maguknak egy "dal pakli 2.0-t". Egy 2 lapos kombóból nyerő paklira (pl a Blogos verseny 2. helyezettje) nem haragszok, mert ott tényleg szükség van 2 adott lapot elővadászni a pakliból és a megfelelő módon és pillanatban elsütni őket. Ez a lap viszont ugyanazt csinálja, mint a dalnok, ráadásul az anti-mágia és a semmizés se zavarja, és az elemeinek nem kijátszási feltétele egy játékban lévő lényem.

A blogos eredménylistát elnézve be is bizonyosodott a gyanúm, hogy legalább egy játékos, Bartus Gergely észre is vette ezt a kombót és jó helyezést ért el vele. A kombóról lévén szó azonban meglepő, hogy nem hozta fel őt az első helyre. Lehet inkább a magzatos vonalat erőltette a játékstílusában, erre a paklilistájából nem jöttem rá, pedig ez egy sokkal stabilabb eredményt hozó kombó. (Ha olvasod Barti, kíváncsi vagyok a véleményedre és a történtekre.)

Az elkövetkező korlátozott versenyeket elég egyhangúvá fogja tenni, ha nem történik valami ezzel a lappal, és a szokásos "pakli-ellenpakli" (Hálócsapda) fogja eredményezni a metagamet. Vagy a tiltását ajánlom a GYNGY versenyekről, vagy egy nerf-et javasolok rá, hogy ne legyen ilyen eszméletlenül durva. Például csak egy izmot kap, akármennyi quwargja van az ellenfélnek.

Mindezt természetesen abban az elképzelt jövőképben írom, hogy a játékosok fel fogják karolni a lapot a későbbiekben és ezzel dominálni fogják a korlátozott versenyeket. Ha a Beholder előbb végig akarja nézni, hogy ez a lap elkorcsosítja a gyngy versenyeket és csak utána cselekedjen, az teljesen az ő döntésük, de én a mihamarabbi nerf vagy gyngy-ről való kitiltás mellett vagyok.

Köszönöm szépen, hogy elolvastad és remélem megértésre talált az aggodalmam!
Berczi Balázs
 
Armfa tovább öregszik , Remira pedig még gondolkodik a tökéletes varázslaton
 
Mi a helyzet az új Vén Armfával és a remirás lappal? Benne voltak a VÉ elemzésben,azt hittem most jönnek.
 
Sztem kellemes minikieg lett. A drakón régi nagy kedvencem, kicsit felturbózva visszatér. A xenók elég jók, a Sötét elf úrnő meg a Legfőbb követős deckemben lesz nagy kincs (mellesleg íjásszá is változott a szentem ). Az orglingok viszont ritka gyengék lettek, kb semmire nem jók. A jövőlátó se egy rossz, egy olcsó ellenlap, nyilván elsősorban galetkikhez, de más lényes deckekben is elképzelhető.
 
aki esetleg bontott az új zénből teljes sort, az ha teheti fényképezze le/scannelje be őket hálásak lennénk érte többen
 
Meg 1-1 feka és lila íjász.
 
jah xenók orglingok meg 1 gáletki meg 1 drakon kb ennyi.
 
Kb. 5 féle xenó, az egyik jó Világégéses mintára lapot és spellt is counterelni, az új Hegymélyi drakón 5 Zsz-ért, ami asszem nekronért még védi is magát a rá ható forrásoktól, egy kék védekezéses galetki (!), az új Jövőlátó, amit azonnaliként is ki lehet tolni, vagy rárakja a Thuzad utazást az ellenfélre (egy lap max, egy lény támadhat), vagy valamit manipulál a paklival.

Valami szkennelje be őket, én ennyit láttam.

A mélység lakói a címe. Tiszta Szomszédok feeling.
 
Na? Mi jött ki?
 
Szombaton lehet venni az új kiegészítőből? Valamit lehet tudni róla?
 
ezen szakadtam egy jót
 
Ok, bár gondolom az ismert, hogy médiában puncit csak 18-as karika mellett illik mutogatni... még ha rajzolt is... a cicik azok rendben vannak, már matinékban is az ember arcába nyomják (a szerencséseknek persze).
 
Igen, azt talán picit túlzás volt kirakni, de így látták jónak. Ez nem holmi fizetett reklámcikk, hanem valódi. HJE Vajda Jánosnak hívják az írót (bocs, ha nem jól emlékszem, névmemóriám elég béna), akivel hosszabban dumáltunk a talin, és HKK játékos, indult a kisversenyen is. (lehet, hogy többen rakták össze a cikket)
 
  ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.