Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A lárvaszint galetkijei
Küldd el képeslapként!
Ezek a tanácstalan galetkik, kiknek a fenekén még szinte ott a tojáshéj, biztos hogy érettek arra, hogy elkezdjék új, önálló életüket a Teron hegy legalsó szintjén? Hát hamarosan ki fog derülni, ki az, aki életképes közülük.
Nézz szét a galériában!
Ősök Városa - UL tápláló
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj

A lista folytatása...
NEM VAGY EGYEDÜL! - Játékosok felhívása! (6)
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (55)
ŐV help (521)
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA (21)
Támasszuk fel a közösséget! (241)
Szövetségi felvétel (36)

További témák...

2024-04-27 23:43:41 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
A művészet ereje (2016) az ajándék lap miatt most újra játszható lesz?
 
Nem a kisebb összegen volt a hangsúly, a 60k+áfa szerintem teljesen korrekt volt az 1 védnöki sorra plusz a saját lapjaimra, hasonlóan mint a korábbi védnökölések alkalmával.

Nem értem ezt a korlátlan mennyiségben dolgot sem, korábban 60 ember kapott 69 lapot, most kb 70-80 240-et, teljesen nyilvánvaló hogy nagyobb mennyiségben olcsóbb a gyártás és maga a kiadó is jobban jár (ha nem lenne plusszos a védnökölés akkor miért fáradnátok vele).

Pontosan leírtad ami miatt úgy döntöttem hogy kihagyom a védnökölést és ez a mennyiség szerinti priorizálás volt, ami szinte biztos hogy nem ésszerű viszont annál inkább üzleti döntés volt.

Abba most inkább már nem is megyek bele, hogy szerintem miért nem célszerű mindent a legolcsóbban legnagyobb mennyiségben legyártani, tökéletesen jól látszik a hatása a végtelen számú kiadott kiegeken is, 300-400 forintokért megy a ritkák 80-90%-a mert mindenkinek megvan minden is, vagy egyáltalán nincs is rá szüksége.
 
A kieg ikont is azért raktuk oldalra, mert nagyon zavaró volt az eredeti helyén, a grafikus nevét igyekeztünk a lehető legdiszkrétebbre venni. Megnézem majd, át lehet-e rakni lentre, de félek, ott egyszerűen nem férne el.
Kiegészítő ikont elengedni - látod, pl. az isten nevét se írtuk rá eleinte, az tényleg nem volt szükséges, mégis sokan hiányolták, ezért visszaraktuk. A kieg ikont a színnel ellentétben sehogy sem lehet leolvasni a kártyáról, azt muszáj rárakni valahová, ennél jobb hely nincs neki, a szöveges kiirás nem alternatíva.
 
Értem, te alapvetően egy olyan verziót preferálnál, ahol egy kisebb összegért (20-30e Ft?) védnökölhetsz, akár úgy, hogy csak a saját lapodból kapsz (?) a lényeg, hogy a legyen védnökölt lap.

Sajnos, ez a verzió gyakorlatban nem megvalósítható, leírom, hogy miért.

Kb. mindegy, hogy egy lapból 20 vagy 120 db-ot gyártatunk, ez annyira minimális példányszám, hogy a gyártás költségeibe a lapok anyagára pár százalékot számít csak, minden más a fix költségekből jön össze, amelyek példányszámtól függetlenek, a tervezéstől, nyomdai előkészítéstől kezdve a belga dolgozók fizetésén keresztül egészen a szállítási költségig milliárd ilyen tétel van.
Tehát ha attól, hogy 100 helyett csak 20 lapot kapsz, az egész nem lenne számottevően olcsóbb.
Cserébe viszont óriási közfelháborodással járna, ha minden egyes lapot csak 1 ember kapna meg, és annyit kérne érte, amennyit akarna a gyűjtőktől.

A másik gond, hogy nem lehet annyiféle lapot csinálni, amennyit akarunk. A CM nagy lapszámú, fix ívekkel dolgozik, ha mondjuk úgy jön ki a dolog, hogy +3 védnök miatt már egy teljes új ívet kell legyártatni, az minden védnök számára jelentősen megdrágította volna az egészet. Nyilván valamennyire azért lehet egyensúlyozni, mivel nem akartunk senkit cserbenhagyni, lemondtuk arról, hogy a nyári kódos lapokból ill. a jövő évi alfás ritkákból rögtön legyen foil is, és ezek helyére is védnöki lapok kerültek (ezeket majd igyekszünk pótolni 2025-ben), de ez már tényleg a maximum volt. Nem beszélve arról, hogy ezeket nemcsak mi, a játékosok is egy limitált kiadásnak akarták, ha korlátlan mennyiségben bárkinek lehet, akkor értéktelen lesz az egész. Márpedig ha van egy limit, valahogy fel kellett állítani egy sorrendet. A ki kattint gyorsabban az első 20 másodpercben nem tűnt a legjobb megoldásnak (bár az ezüstnél már ez döntött), a rendelt mennyiség szerinti priorizálás ésszerűbbnek tűnt (nem mellesleg ez biztosította, hogy a program a lehető legolcsóbb legyen mindenki számára).
 
Nyilván csak akkor KELL fizetnem a védnökölésért ha szeretnék résztvenni a programban, ne forgasd ki a szavaimat kérlek..

A védnöki programnak korábban nem az volt a célja, hogy a résztvevők nagyrésze rá legyen kényszerítve arra, hogy 2-3 sornyi lapot vásároljon, a cél egy számunkra kedves lap védnökölése volt.

Az, hogy drágábban "tudok" valamit eladni MOST, nem mentesít a kiadót a korábbi árképzéssel kapcsolatban.
Ha veszek egy tárgyat x összegért, aminek az értéke x/2 és továbbadom 2x-ért, ettől függetlenül engem is lerántottak, majd én is lerántottam egy vásárlót.

Elnézést kérek, de az ilyen beho posztokban és kommentekben leírt "közösségi finanszírozásokban" már rég nem hiszek, egyáltalán nem transzparens a dolog.

Számomra ami szemet szúrt, az az árak és a beígért lapok számának indokolatlan túlinflálása volt, olyan módon, hogy a kiadónak és a vásárlóknak is anyagilag fixen megérte a programban való részvétel, amíg aki csak látni szerette volna a nevét egy lapon, vagy kicsengetett 127k/210k-t vagy elengedte inkább az egészet. Én az utóbbi mellett döntöttem és nem azért mert nem engedhetném meg magamnak, ugyebár úgyis plusszos a téma.
 
Tisztelettel, engedd meg, hogy megcáfoljak mindent, amit leírtál.
A programban nemcsak a gyémánt, de az összes arany jelentkező is részt tudott venni (sőt, volt még 1 ezüst és több bronz is).
A program ára 2021-ben (2 teljes sorra) nettó 50.000, idén nettó 100.000 Ft volt. Ez nem 4x, hanem 2x ár. Csakhogy a játékosok 2x annyi lapot is kapnak. Az elmúlt 2 évben cirka 35-40% (?) volt az infláció, ehhez képest a 0%-kos áremelést elég barátinak nevezhetjük.
Nem tudom, honnan jött a következtetés, hogy ezért fizetned „kell” annak ellenére, hogy nincs rá szükséged, a részvételre nem volt senki kényszerítve.
Ha valamit közvetlenül a megjelenés után drágábban tudsz eladni, mint amennyiért vetted, azt azért eléggé téves szóhasználat „lehúzásnak” nevezni.
Bár ezt nem rágtuk idén külön szájba, a védnöki programból befolyt pénzt idén (se) aranyrudak vásárlására fordítottuk. Az egyébként igen jelentős gyártási költség és a több hónapos kapcsolódó munka költségei után a fennmaradó összeg alapvetően arra ment el, hogy a kiegészítő árát ne kelljen az inflációnak megfelelő mértékben emelni, ill. több és jobb minőségű grafikánk lehessen. Bár nem a Kickstarteren hirdettük meg, de a koncepció ugyanaz, gyakorlatban ez is egy közösségi finanszírozás, mindenki eldöntheti, tudja-e támogatni, és ha igen, milyen mértékben a játék fennmaradását és fejlődését, és ezért cserébe értékkel bíró egyedi ajándékot kap.
 
Nem csak gyémánt fokozattal lehetett védnökölni, hanem arannyal is (nem emlékszem, a kettő közt volt-e opció)
Abban se látok problémát, hogy valaki eladja azokat a lapokat amik nem kellenek neki
Azt meg nem lehet kiszűrni, ki az aki azért fizet, hogy kapjon egy szép, egyedi lapot vagy azért, hogy eladja a lapokat
 
Mire alapozom? Arra, hogy csak gyémánt fokozattal lehetett lapot védnökölni, ami a 2021-es védnököléshez képest több mint 4x-es áremelkedés.

Nem az a baj, ha valamiért fizetni kell. Az a baj ha egy olyan dologért kell fizetned, amire nem feltétlenül van szükséged.

A védnökölésnek nem az lenne a célja (szerintem), hogy mindenki megkapja a teljes lapkészletet és akinek ezekre nincs szüksége, kiszórja a másodlagos piacon.
Az idei védnökölést szinte biztos vagyok benne, hogy sokan üzleti céllal lépték meg, amivel alapvetően nincs probléma mert ha van erre lehetőség akkor ugye miért ne.

Viszont attól a pillanattól kezdve, hogy az üzleti céllal védnökölőket előnyben részesítjük a többiekkel szemben, ott már nem érzem úgy hogy, ezt nevezhetjük védnökölésnek.
 
Ezt mire alapozod? Ha jól emlékszem a tavalyi célja az volt, hogy az illusztrátorok tiszteletdíját megemelhessék és idén sok fantasztikus kép készült (nem a védnöki sorról beszélek, hanem a normál lapokról)
Gondolom az idei is hasonló céllal készül, esetleg más fejlesztésre.
Egyébként ha mióta baj az, ha valamiért fizetni kell? Ennyi erővel a TV szolgáltatókra is haragudhatsz amiért fizetni kell nekik azért, hogy legyen adás...
 
Csak hogy legyen egy ilyen komment is..

Köszönjük, hogy az idei védnökölésnek végül az lett a célja, hogy a kiadó kellemesen lehúzzon mindenkit 200k-val és az egész az anyagi nyereségről szóljon, a szellemi "tulajdonszerzés" helyett!
 
"Megnéznék majd jövőre vagy utána egy full-art v3-as változatot, amin pl.: az Illusztátor neve lent foglal helyet (így széltében semmi nem törné meg az illusztrációt) másik ötlet, hogy a kiegészítő ikonját full-arton elengedném és lentre csak kiírnám a kieg teljes nevét, így vagy 2 soros lenne az alsó sor vagy kisebb betűvel írva rövidítéseket használva lenne 1 soros."

+1000, de tényleg!
Vérzik a szívem, amikor ránézek egy-egy ilyen elképesztően gyönyörű képre, amit teljesen megtör az illusztrátor felirata oldalt, a kiegészítő ikonja pedig valósággal leesik a kártyáról, annyira nem illik oda. Illetve engem az is zavar, hogy nem igazán tudtam rájönni, hogy a kártyákon lévő ikonok, feliratok közül milyen alapon van néhány áttetszősítve, néhány pedig nem (ebben lehet, hogy van valami logika, de nekem, mint egyszeri játékosnak, csak egy nagy összevisszaság jön le belőle).

A legtöbb illusztáció tényleg brutál jó, ezekkel az apró módosításokkal szerintem tökéletesek lennének.
 
Eszméletlenül brutál... A tókenek is... öröm lesz ezeket is használni.

Termot meg Ulvert még nagyon megnéztem volna Full-art-ban

Ulveren az eredeti kiadás dátuma 2020, ami nem valid.

Megnéznék majd jövőre vagy utána egy full-art v3-as változatot, amin pl.: az Illusztátor neve lent foglal helyet (így széltében semmi nem törné meg az illusztrációt) másik ötlet, hogy a kiegészítő ikonját full-arton elengedném és lentre csak kiírnám a kieg teljes nevét, így vagy 2 soros lenne az alsó sor vagy kisebb betűvel írva rövidítéseket használva lenne 1 soros.
 
Minden elképzelésemet felülmúlták a lapok, pedig én szeretek álmodozni.

Csodálatos.
 
Kösznjük mindenkinek aki melót tett ebbe.Ez, így egybe elég meleg lett.
 
Elállt a lélegzetem ezektöl a Full Artoktól :O hát ez a nem semmi.
 
ISZONYAT grafikák lettek, grat hozzá
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.