Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Spekulációk egy témára
Küldd el képeslapként!
"A nyomokból ítélve itt vagy egy ősi szertartást hajtottak végre, vagy valaki véres tappancsokkal körbe-körbe járt, majd eltűnt, mint a kámfor. Az előbbi tűnik valószínűbbnek." - a kép kedvéért kicsent, döbbenetes gondolatok az itt látható galetki agyából
Nézz szét a galériában!
Ősök Városa - UL tápláló
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj

A lista folytatása...
NEM VAGY EGYEDÜL! - Játékosok felhívása! (6)
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (55)
ŐV help (521)
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA (21)
Támasszuk fel a közösséget! (241)
Szövetségi felvétel (36)

További témák...

2024-03-29 14:31:10 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
Nézet:
nemtom, szerintem a lvl 12 már fogadókész rég(lasd AK beharangozo amihez azer kalandoknak kesz kell lennie, illetve a szövetségi arénás lvl12 szornyek.)

szal nem hiszem a fejlesztés hátráltatja a költözést.

megideologizálni meg én is meg tudok bármit, ez egy szerepjátékosnak nem nehéz, de azért te is tudod hogy marhaság amit mondasz. én is ugynolyan játékos vagyok mint a többi, pont ezért az én játékom is ugyanolyan fontos, fejleszteni kell alám. akkor látnék igazságot a dologban ha kihagynám a fejlesztések nagy részét, de ez nem igazán igy van (ismétlem, minden kaland kész, 3 csarnok kész, arénában, klánban eléggé elöl járok stb)

a költözéskorlát azokra kell vonatkozzon akik 0 kaland és 1 csarnok megcsinálása után 1.5 hónap alatt költözni akarnak, nem akik 1+év alatt végignyálazták a szintet .)
 
Hi!

Igazad van, nekem sem esik nyálka- és varázsfejlesztő fókuszon kivül semmi, pedig öltem már királyt, cápát, stb... És semmi táp, csak a szenny... Szennyből pedig remetebarátunk nem kér... Csak ezt nem nekem kéne szemrehányni, és nekem se nektek, h szedjétek össze magatok, csak akinek kéne az nem hallja, v akarja meghallani... M....



V
 
En 15 forduloja csak manokra vdzek 6-7/fordulo atlagban. Csarnokban is jott mar kiraly, arenaban is leoltem, de korona soha nem esett belole. Jok az eselyek, eddig az egesz jatekban ketto esett Fenixnek. Miklos, szted ez normalis igy?
 
Ha eláruljátok, hogy kell magunkat összeszedni, igérem megteszem. :-)
Szal haladunk a TK-ügyben, egyre többen vagyunk a csapatban, akik ölnék a királyt. Ha jönne!
Pl nekem 20 manócsapatból egy sem jött, de gondolom nem csak én vagyok így vele.

Éjfény
 
Hali!

Ha jól tudom az első 6os már kész van(tk 53)... Márpedig jól tudom, mert benne voltam!!! Ha a többiek összeszednék magukat, akár mehetnénk is FEL, mert mindenki kész. Én se tudok mellesleg mit csinálni, néha lépek, tvpt spórolok, meg lcs-zgetünk, de tényleg uncsi egy kicsit... Amugy igazad van, ki kéne találni vmit, bár nekem van még egy spec szorakozásom, minden körben lerobbamtok 6-8 átoktárgyat... Csak néha vki késve küldi a void gyémántot még jó, h ütősként nem volt nagy gebasz...



Addig is jó szórakozást! V
 
Ha én lennék a JV, azt válaszolnám, nem a te tempódra tervezik a játékot, te meg az a pár kari a játékosok alig 1%-át képviselitek, miattatok nem fognak újabb kalandokat betenni, vagy engedni felköltözni (feltételezem, még mindig nem "fogadóképes" a level 12). Ja, és unos perceidben klikkelj párat SÖ-n

De a valóság ennél sokkal borzalmasabb, ezen a szinten vagyunk már 1 éve, és már rég kinőttük a szintet páran, a szörnyek (kivéve elfajzottak meg néhány gecóbb mumus) félkézzel is lemennek, kaland nincs, x10 megpeccselve, stb.
Tényleg ez volt a cél, hogy ennyire megfeneklik a játék sokak számára?

Amúgy ez a fórum nem is erről szól, miért ide irkálsz ilyeneket, Soma?

Vaszil
 
számomra újabb gond merült fel, és azért nem teljesen egyedi a probléma, akadunk páran így (momentán 4en de hamarosan 6an)

a 11. szinten _mindent_ megcsinaltam. a kalandok kész, a klánküldikkel semmit sem tudok jobban csinalni itt, mint 12.en tudnám, arénában haladtam amig tudtam (a manókirályhoz kellene 290kno,azt most nem tervezem) a 3 csarnok kész. a FELköltözéshez ugye kellene 10 ember, ez viszont nincs meg, főleg mert a szint egyik TKja (53as, lásd OVlista) kissé macerásan hajtható végre, min fél év rákészülést kíván (vagy gigamákot)) . jelenleg 2 6 fős csapatot tudok akik készülnek rá, egyenlőre nem sok sikerrel.

amíg mások meg nem csinálják addig jo eséllyel -mivel több helyen hangsúlyozták, hogy a kaland kötelező - nem lesz meg a 10 ember

ez alatt mit javasoltok mit tegyek?

1. lépek pár unalmas alibi fordulot amiben vdzek, rnd kalandozok de kérdés minek? amíg az elfajzott lényekből ennyire ritka a kincs, nem éri meg rájuk VD-zni másra meg hova VDzzek? ráádásul unalmas is 3 ilyen fordulot lepni.. igazábol már az első is unalmas.

2. leállok X hétre/hónapra ez se hiszem hogy mondani kell mennyire segíti az élvezetes játékot

bár elsőre elutasításra talált a javaslat a Jv részéről kérlek benneteket gondoljátok át a dolgot, de persze kiváncsi vagyok arra is, más játékosok mit tennenek hasonlo helyzetben.

jópofa hogy nekem kell könyorögnöm hogy léphessek DD
 
elképzelhető. nem is sértődtem meg és az ismerősöm se szokott. egyszerűen felmérte mit kaphat itt a pénzéért, és sok mindent számolt, de szórakozást egyre kevésbé. ez nem sértődés kérdése, egyszerű költség-eredmény számolás.

az egész vitát én úgy láttam a résztvevők mindegyike próbálta észérvekre alapozva vegigvinni, kivéve egy embert. sajnos ő volt döntési pozícióban.
 
Én csak azt fűzném hozzá, hogy valahol azt hallottam, hogy az IQ fordítottan arányos a sértődések számával. Jobb várni egy-két napot mielőtt az ember ír egy kemény levelet. Mindenkinek jobb.

Üdv,

Riamon
 
Hi!

Én tudok mondani 10-15 játékost akik évekig stabilan TF-eztek, majd OV-ztek. Majd ilyenek miatt abbahagyták... Lehet azt mondani, hogy más lett az érdeklődésük stb... és nem volt a játékkal meg a supportal semmi gond. Mondani sok mindent lehet.
Csak sajna én ezt a 10-15 játékost személyesen ismerem és mai napig jóba vagyunk többségükkel és ők mondták. És ezen (alább látható) ügy folyományaként van most is valaki aki elég stabilan hétről hétre OVzik 4 karival és fontolgatja h abbahagyja. Erre is lehet mondani, hogy nem engedünk a fenyegetésnek és csakazértsemnem nincs igaza gaz játékos stb...

Csak sajnálom amikor akár ismeretlenek vagy főleg ha barátok abbahagyják. És nem tudom felfogani, hogy ilyen apró dolgokhoz miért kell ilyen nem egészen érthető módon ragaszkodni.
Az üzletpolitikai részre ki sem térek, azt megszokhattátok már, a vesszőparipám. Mindenesetre azt sem értem. Ugyanennyi idejű de 2szer hatékonyabb és alapvetően más hozzáállású munkával az OVnek lehetne sokszor ennyi karaktere és játékosa... a személyes tetszési indexetek meg az egekben. És NEM, ismétlem nem az kell h könnyű legyen a játék és ki legyen "nyalva a hátsónk".

klinsi
 
Roviden vazolnam az elozmenyeket:

a szovink nekiment mofisztornak, a terv atok-csend-sotet halal,facsaras kore epult. a program nem ENGEDTE elloni az atkot 2. kor utan (2. korben nem jott be, bejott a mofisztor 10%a) merthogy ?nincs ertelme? (8 koros csataban nyilvan nincs...) es buktuk az LCS-t. jeleztuk a problemat a jatekvezetesnek (kozben mindenki allt a szabik miatt 2 hetet de ez specialis nyari problema) ahol is elismertek hogy ez igy nem jo, kijavitjak az atok mukodeset, de _figyelem, most jon az erdekesseg_ karpotlast (lcs szorny legyozeset, netan legalabb a tvpt) nem adnak!

a fenti apropobol (es az elmult honapok soran tapasztalt JV/Miklos valaszok alapjan) szuletett az alabbi level, amit redundansan ide is kirakok, hatha igy eljut az illetekesekhez. a hangneme lehet idonkent szurkalodo, sot talan indulatos is, de ugy gondolom ha minket lehet lesirogepezni, meg hazugozni akkor ez nem problema a kommunikacioban ;)))

a JV level ominozus reszlete, amit azota se ertunk:

> > Sajnos nem adhatok karpotlast, a szabalykonyvben szerepel is, hogy a HP
> > mukodeseert nem vallalunk felelosseget.
> >
> > A jatekvezeto

na erre irtam az alabbiakat:

Udv!

akkor en is hadd mondjam el a velemenyem a dologrol (LCS bug+jatekoskezeles)

ez a HP ugyben ne reklamaljatok mar ne haragudj de akkor is cinkes volt amikor a jatek elindult, csak akkor meg jelentektelen problema volt a 2 harci program/fel ev kiadasi tempoval. most fordulonkent 10hp-val mar
kevesbe elonyos

azt megertem hogy nem akartok azzal tokolni hogy kispistike elirta az eletszivas szamat es ezert ujra akarja taplaltatni a fordulojat. ez ok. de emiatt nem kene elhajtani a verbe azokat a jatekosokat akik a _program_
hibaja miatt szolnak. es foleg nem kene hivatkozni hasonlo baromsagra (balesetnel sem mindegy hogy te mentel masba vagy beledjottek)
100as iq felett az ember rajon am hogy itt most ot leraztak es akkor megsertodik :P

1. a program idonkent felulbiralja a jatekosokat. mar elnezest de ez mifele idiotizmus? ha en 18. korben akarok atkozni akkor 18. korben akarok atkozni es punktum. legyszives a zsetonomer hadd csinaljak hujeseget ha akarok (es foleg ne csinaljon a program hujeseget ha nem akarok)

alapveto lenne hogy MINDEN hasonlo idiota program HP felulbiralast ki kene venni a jatekbol, majd EN eldontom mit szeretnek csinalni. el kene hinni hogy a jatekosok tudjak mit miert csinalnak (arrol nem is beszelve hogy
speciel az atok eseteben ugye a felulbiralas koncepcioja is idejetmult (es mar alapbol hibas volt) hisz foleg LCS-ben de mashol is siman akad most mar 7-8-10 koros csata, nem tudom miert kene azt gondolnia a proginak hogy az atok csak elso 2 korben hasznos :PPP) es foleg ha mar a progi barom, miert nincs ez dokumentalva hogy szamolhassunk vele. (amugy direkt jo hogy az UL megirasanak nehezsegeit 66%ban a jatekbeli kihivasok jelentik 33%ban lassan meg mar a jatekrendszerbeli kihivasok (bugok, undocumented featurek, eletidegen elkepzelesek)).

es miert kerul ez egy szovinek 1 fordulo,50tvp,2 het/karakterbe hogy kideruljon, javitodjon? ha mar nincs teszteles akkor szerintem ez a minimum honorarium a javitasi otletekert, bugfelfedezesekert. igazabol
persze ingyen/extrafordulokat kene osztanotok, de ezt mar csak felve emlitem :P

raadasul ha javitjatok (ergo rautalo magatartaskent elismertetek hogy hibas volt eddig) akkor mibe fajna legalabb a merheto karok visszaadasa (jelen esetben TVP _minimum_) mi akadalyoz meg benneteket az emberi konfliktuskezelesben?

hangsulyozom, elismertetek hogy a program mukodese ROSSZ (hogy ez bug vagy hibas jatektervezes az mas kerdes) es JAVITJATOK. mondjatok 1 okot ami
miatt nem kellene karteritest kapniuk a resztvevoknek? (ja igen azt lehet mondani hogy en vagyok a JV/Tervezo es CSAK bebebeeeeee :P de remelem ez az ovodas stilus nem divat nalatok sem ;)

2. a HP rendszerben kezdettol fogva szarul van megcsinalva a feltetel teljesules vizsgalat/ellenfelvalasztas. ideje lenne megcsinalni hogy a hp vegeredmenye (a cselekves) arra iranyuljon akinel teljesul a feltetel.

ha 2 ellenfel van A 15os IQval B pedig 55os IQval es az a hp-m hogy szellemkalapacs ha ellenfelem IQja 40 alatti akkor az A ellenfelet kalapaljam, veletlen se a B-t.

vagy ha 10 ellenfelem van egyiknek 20as reze, tobbinek 50, egyiknek 50es iqja tobbinek 20 akkor ne lelekfacsarjak ha az a HP-m hogy facsaras ha ellenfelem reze 20 alatti _es_ IQja is 20 alatti

nemtom mi ebben a nagyon nehez hogy 250 fordulo alatt nem sikerult kijavitani, de elarulom nem fogjatok megsporolni ezzel a gyenge szoveggel hogy "HP ugyben ne reklamaljatok", mert ahogy programozzatok le a
szornycsapatokat, amik erre-arra immunisak stb egyre tobbszor fut bele az ember a fenti bugba, es a vegen az altalatok annyira imadott "ATLAGJATEKOS" is hujere fogja magat szopni vele, remelem legalabb akkor kijavitjatok majd

a level masodik resze kisse masrol szolt, csak a hitelesseg kedveert emlitem hogy volt.

lenyeg a lenyeg, a HP rendszer hibait ugyanugy javitani kell mint a tobbi hibat a programban, nem pedig egy regi, idejetmult es mar akkor is erosen hataresetben ervenyes kitetelre hivatkozni a szabalykonyvben.

az elismert programhibakert meg igenis _kell_ karteritest adni a karaktereknek, igy etikus. ha mar lathatoan zero a teszteles (lasd barlabgovites, spec rnd kaland kiiratas ami hirtelen eszembe jut), akkor amit ott megsporoltok penzt/idot azt forditsatok erre

Soma
 
"nem érzem tragédiának azt sem, hogy egy lehelősnek lesz esélye az olimpián (de egyébként erről sem vagyok meggyőzve, szerintem továbbra is igencsak az ütősnek áll a mérleg)"

Lattal mostanaban Olimpiai fordulot? Szerintem nincs tele tulzottan a dobogo utosokkel, kulonoskepp sebzos utosok nincsenek.

"Azt az ötletet sem tartom jónak, hogy magas szinten kevesebbet számitson, mivel magas szintre már eleve nehezebb felnövelni."

Ezt a meglatasod hova szoktad tenni, amikor beteszed a logaritmikus korlatokat? Vagy ez csak ebben az esetben jutot eszedbe?
Olyasmi lehet, mint a szelektiv hallasod vagy hogy szelektiven valaszolsz a levelekre. :P

"(csak képzeld el a sebző méregből jövő plusz sebzést)"

Mikor lattal utoljara sebzomerget normalis karakteren?
 
Hi!
Akkor vagy én vagyok peches, vagy neked esik kevés tárgy, és abból kevesebb az átok is...
De lényegtelen, a lényeg, h én szivok velük... Lehet túl mohó vagyok, kevesebb tárgyat gubiznék, a szemét is kevesebb lenne, de erre nem látok garanciá...

Jó túrást.. V
 
"Szerintem 2 körönként 1 átkozott tárgy egyáltalán nem tragédia, kevesebb mint egy bolhacsipés."

Ezzel vitatkoznék!
Asszem páran már hallottak panaszkodni az elmúlt napokban, de mindenesetre egyáltalán nem érzem bolhacsípésnek azt a minimum 150 tvp-t, meg a tömérdek idegeskedést, amit egyetlen void gyémánt okozott. Persze 1 darab átoktárgy nem sok 3 forduló alatt, de ha az egész alaposan kiszámolt fordulómat hazavágja akkor elgondolkozom rajta, hogy érdemes-e ezért játszanom?
De úgy feltenném a kérdést, miért jók ezek az átoktárgyak? Ez nem játékszínesítés, hanem esély arra, hogy valakinek végleg elmenjem a kedve.
A TF-et is a szopókő miatt hagytam abba. Nem hiszem, hogy ettől a játék vonzóbb lenne a játékosoknak... :-(
 
Szerintem (bar ez csak maganvelemeny) amig szolgas olimpia lesz, addig a parbaj elenyeszo szerepet kap, mert ugyis azok nyernek, akik tomegirtot hasznalnak. Foleg igaz ez azokra, akik a sajat szolgat nem sebzik (facsaras, olvadas).
 
Hat en most leptem 2t 2 karimmal (a patch ota), es 4 fordulo alatt sikerult 6 atoktargyat beszereznem. Ezt azert kicsit soknak erzem.
 
Azert ne sarkitsuk ki annyira a dolgokat, itt is van random, 55-os tudoskent en mar vagy 20 fordulo ota nem lattam atoktargyat.
 
Szia Milós!

Azt hiszem ki kéne próbálnod, h egy tudós karival nyomod, körönként sok-sok tárgy, és én 4 forduló ota kettesével találom az átoktárgyakat...
Lassan több pénzem megy el a lerobbantásukra, mint arra, h minden csatában fürgülök, még szerencse, h ezt tudósként még birom egy ideig (ki tudja meddig)...
 
Én a párbajt most nem akarom már tovább boncolgatni, egyenlőre nem látom be, hogy jelentősen befolyásolná a játékegyensúlyt. nem érzem tragédiának azt sem, hogy egy lehelősnek lesz esélye az olimpián (de egyébként erről sem vagyok meggyőzve, szerintem továbbra is igencsak az ütősnek áll a mérleg). Azt az ötletet sem tartom jónak, hogy magas szinten kevesebbet számitson, mivel magas szintre már eleve nehezebb felnövelni.
Természetesen a későbbiekben a véleményem megváltozhat, ha tények meggyőznek. De egyenlőre úgy tünik, a párbajozás hatására annyi fog történni, hogy a csaták nem egykörösek lesznek, több lehetőség lesz a taktikázásra, ami jó.

Soma, az átoktárgyakról. Annak idején, amikor sok panasz volt az átoktárgyakkal, végül legyengitettem, ha valakinek már van pár átkozott tárgya jóval kisebb eséllyel talál meg hasonlók (ez a rész lett bugos, ami miatt nem jöttek átkozott tárgyak). Szerintem 2 körönként 1 átkozott tárgy egyáltalán nem tragédia, kevesebb mint egy bolhacsipés.

Vasbá - a képleteken csak és kizárólag akkor változtatunk, ha az nagyon nagyon szükséges, mert a játékosokat az ilyesmi zavarja a leginkább. A képletek most jók, egy pici szerepet kap a véletlen is, de a csaták azért kiszámithatóak. Ahogy a kontaktméreg immunitás növelhető a párbajjal, ugyanúgy növelhető a kontaktmérgezés is a féreg érintésével.

Rhemedyl: az érveléseddel csak 1 baj van. Lehet, hogy a párbaj jelentősebben csökkenti az ütős össz sebzését, de az ütősnek eleve jelentősebb is az össz sebzése. A lehelős eddig lehelt 180-at, most lehel 150-et. Az ütős ütött 250-et, plusz végtag képességek, most üt 150-et, plusz végtag képességek. Hiába lesz egyensúly sebzésben, az ütős a végtag képességekkel mindig előbbre lesz (csak képzeld el a sebző méregből jövő plusz sebzést), és ő tud fürgülni is.
 
ennyit ert a 20as meregsemlegesites
40esre meg ki a fene nyomja ki?

HI!

Olimpián beszéltem Miklóssal.Azt "igérte" leviszi 15-re.Akkor csinálok egy 45.-öst.

Clow
 
Igaz, osszekevertem a masik javaslattal, de!
mintha te azt feltételeznéd, hogy egy nem kontaktmérges ütős, hanem hagyományos:roncsolás, para,sebző stb kevesebb esélye van alapból egy kontaktmérgessel szemben.
Szerintem meg nem.
1. gyorsaság, legyorsul, es belemver 300at, es vege
2. nem ver belem 300at, de bejon neki a paralizacio, es tuti, hogy 2. korben fekszek
3. ha mondjuk van rajtam granit ital, meg meg magas a vastagom is, akkor a 3.ban ver le

a legtobb karinak van fent kb 15-20as ktkt immunja, ami knozhato kepesseg, igy keszulhet kontaktmerges ellen

a sima utossel szemben meg van meregimmun, ami max targyakbol adhat egy-ket szintet es edeskeves egy kozepes mondjuk 25-30as para ellen
persze lehet azzal jonni, hogy ott a meregsemlegesites, de az csak 20as szinten ved ki fixen egy merget, es ugye az utos nem hulye, es felvesz olimpiara egy benito merget a para ele

ennyit ert a 20as meregsemlegesites
40esre meg ki a fene nyomja ki?
 
Remek!

Nagyon örülök, hogy nem agressziv fikázó hozzászólásokat kaptam. Már kezdtem félni, hogy a forum olyan, mint a magyar parlament.

Mint mondtam az általam leírtak nem voltak maximális mélységben átgondolva, csupán erősen finomitásra szoruló ötletek.

Kösz-kösz
 
"A 10% minimális mentőről - ez már nagyon nagyon régóta bent van a játékban, csak a leirt hiba miatt nem müködött. Hogy erre annak idején mi szükség volt, feltételezem, hogy ugyanaz, mint a maximális támadás és hasonlók, hogy legyen egy kis szerencse is a játékban. De megértem az igényt, hogy most már utólag ezt nem akarjátok, talán az lenne a legjobb, ha ezt lecsökkentenénk a lehető legminimálisabbra, 5%-a."

Na ezt igy nagyon nem ertem...
Ha meg Te sem tudod pontosan, hogy miert is van ez a jatekban, akkor miert kellene eroltetni?
Valamint miert 5% a legminimalisabb? Miert nem lehetne levinni 0%-ra?
Bizonyos durva spelleknel (amik azonnal olnek) meg esetleg ertheto, hogy ne jojjenek be 100% biztosan, de az egyszeru sebzo varazslatokra nem kellene ilyesminek lennie ugy erzem.

Parbajjal kapcsolatban en szemely szerint beletorodok, hogy ha nem novelek parbajt, akkor kozel lehetetlen lesz barmit is elernem olimpian, eddig legalabb volt egy kicsi eselyem.
Csupan ennyi az, ami nem tetszik benne, nomeg valoban az, amit Somaek is mondtak, hogy nem ugyanugy ved a kulonbozo tamadasformak ellen.
Hogy ez miert baj?
Tegyuk fel van egy utos es egy lehelos, mindketto ugyanannyira keszul olimpiara: felnyomja parbajt 40-re. Ekkor a lehelos kap 40 vastagbort, amivel csokkent mondjuk 4*40=160 sebzest (tegyuk fel 5-bol 1 melleut), az utos pedig 40*1,5=60 sebzest.

De vegulis majdnem mind1, eddig se nagyon volt eselye a hagyomanyos (azaz nem kontaktmerges) utosoknek olimpian, aztan jott a granit ital, vegul most a parbaj, amivel vegleg letehetnek rola, hogy valamit elerjenek...
 
Szepen kerlek, ne akard Te is novelni a veletlen szerepet a jatekban, mar igy is epp elegge kiszamithatatlanok a fordulok...

errol nekem az jut eszembe, hogy:

Rhemedyl - a hozzászólásodat nézve, azt hiszem, a játékosok hálásak lehetnek, hogy a játékot nem te csinálod, és nem is a te útmutatásaid alapján készül

(:
 
en ugy gondolom a jelenlegi rez(kno,oltozes,parbaj,szfera)-rezcsokkento lehetosegek (attores, elemek uralma, forras erintes, LEfacsaras,csontolvadas stb) boven elegendoek, es alkalmasak a taktikazasra.

miutan nemreg megjelent a manaformazas skill is(legalabbis szornyeknel), ezert a keresed gyakorlatilag mar meg is valosult, sok fejlesztest nem igenyel
 
A problema az, hogy a jatekosok nagy resze ugy van vele, hogy minel biztosabbra akar menni. Nem zavarja ha adott leny ellen SEMMI eselye nincs adott tamadasi formaval, ha cserebe biztosan tudja, hogy a masik viszont hat ra, es az ellenuk valo vedekezes is ugyanilyen megbizhatoan mukodik.

Az altalad emitett 33% esely az tobbnyire keves ahhoz, hogy abban bizva oljed le az ellenfelet, mert eleg nagy esellyel nem jon be egy csata alatt elegszer. Ugyanakkor forditott esetben (nekem van 100 reziszt, ellenfelnek 50 attores) ez a 33% annal inkabb zavaro (pl ha kapsz egy atkot, nyalkat, gigaoklot, stb, az utana a tobbi csatat is jelentosen befolyasolhatja a fordulodban).

Szepen kerlek, ne akard Te is novelni a veletlen szerepet a jatekban, mar igy is epp elegge kiszamithatatlanok a fordulok...
 
Ja és a leg fontosabb, amit szerintem félreértettettél:

A SORREND:

1. Elnyomod a varázslatot.
2. Ö megpróbálja lerezisztálni (beleszámitva a Te rezisztcsökkentő varázslataidat is pl. rezisztje 30, te varázslattal, már lecsökkentetted 10-re, de ő mégis megdobja a rezisztet)és sikerül is neki
3. Te megpróbálod áttörni (Pl 30-as áttörésed van) Tehát a képlet alapján még mindig van 30/40*100=75% esélyed a varázslat bevitelére, annak ellenére, hogy az ellenfeled (2.pont) már megdopta a rezisztet.

Én úgy gondolom, hogy ez nem gyengiti, hanem erősíti a varázsló karit még akkor is, ha az áttörés csupán tárgyakból "fejleszthető", de mégis meghagyja az esélyt a másik félnek is!
 
A marhaságok kifejezést nem értem! Az én ide szánt szókincsenben nincs benne.

Kiegészitve: amit leírtam naggyából fikciónak nevezhető, mert minden tényezőt nem vettem figyelembe. Mondjuk úgy, hogy finomításra szoruló ötlet, ha figyelembe veszzük azt, hogy a kontaktra alkalmazva a képletet az erősödik és igaz ezt nem akarjuk!

A reznél elfelejtettem leírni, hogy igy be lehetne vezetni az áttörést KNO-zható képességgé, nem csak a tárgyak növelnék. Szerintem akinek 50es reze van, szeretne egy kis esélyt, hogy kivédje a varit, ha már egyszer annyi KNO-t beleölt, vagy beöltözött. Továbbá, mint ahogyan leírtad te még ennek ellenére is eltolhatsz rezist csökkentő varikat.

De ha már ilyen nagy számokat használunk:
az ellenfelednek van 100-as reze, neked 50-el csökkentet a rezét, áttöréssel varikkal stb. Még mindig 0%ban ütsz be.

De ha a képlettel számolsz még mindig lenne 33% esélyed.

Köszike, hogy reagáltál a hozzászólásomra, és lehet, hogy te látod helyesen a dolgokat.
 
najo kicsit talan valoban elszalltam tegnap este (:

a lenyeg amit akartam mondani a kovetkezo:

1. kicsit mas szamokkal lehetett volna ez a parbaj kepesseg balanszirozo is olimpian, ezekkel viszont _szerintem_ csak noveli a kulonbsegeket (eddig kicsit felt azer az ember mi lesz ha szembejon egy durvan kigyurt katyusa es makbol betalal minden lovese, vagy hogy jon egy boszme nagy utos es levakar paralizacioval 6 kor alatt stb, de mostantol ez feles, mig a lehelosoktol meg a varazsloktol felhet mindenki megjobban)

2. eleg nagy ellenkezest ereztem mindenhol a parbajjal kapcsolatban (itt megkovetem patit, mert ora valoban emlekszem, ircen is mondta hogy terrassininek megfelel ez a skill nagyon, nem veletlenul uniq a karija ,) megis bevezettetek. mint affele bonusz ajandek. (: ismetlem en sem gondolom hogy a jatekosoknak kene a jatekot fejleszteniuk, illetve szabalyozniuk, de azert a velemenyuket meg kene hallgatni es megfontolni kulonosen ha epp karacsonyi ajandekosztas zajlik

hogy mas peldat is mondjak ne csak ezt: a 11. en a legutobbi (azelott?) patch ota az atoktargyak ujra megjelentek. ez eddig ok. az viszont hogy egy forduloban szamitasaim szerint min 50% eselyed van atoktargyat talalni nem igazan megfelelo. szerintem az atoktargynak ritka szivasnak kene lennie, nem mindennapos fogszivasos melonak. amikor ezt peldakkal jeleztuk feletek, es kertuk nezzetek at a forduloadatbazist valojaban nem tul nagy-e a talalasi esely, mindig azzal lettunk lerazva hogy annak a 3-4-10-20 karakternek pechje volt, de nyilvan a tobbieknek nem, mer ok nem irtak. komolyan ugy gondoljatok hogy aki nem ir nektek mailt annak nincs ezzel baja? sok otletem nincs miert esszencialis a jatek szempontjabol hogy minden 2. forduloban talaljak atoktargyat (itt megjegyzem az utolso 3 forduloban epp nem talaltam remelem ez valami lathatatlan modositas eredmenye, nem kulonleges make
 
VasiBa, latom teljes egeszeben atlatod a dolgokat... Talan nem artana gondolkodni is, mielott marhasagokat irsz.

Az attores csak a legminimalisabban befolyasolja egy varazslo eleteben a reziszt csokkenteset. Erre ott van a forras erintes es az elemek uralma (meg a facsaras es az olvadas). SZal csak az attoressel osztani hulyeseg. A masik meg, h ebbol vagy hasonlo kepletbol is ha van 50es rezisztje az ellennek, en meg leszedek 50 rezisztet, akkor szerinted 50%ban kellene, h megsebezzem??? Eddig ez volt utosokre 11en, ahol 5 (ÖT) db vegtag volt, es 1 korben 5x dobott ra a gep. Es ezt is lecsereltek, mert nagyon nem volt jo. A varazslok meg csak 1x jonnek 1 korben.

A hatodik szintig talan mukodne a gondolatmodod, de fejleszteni nem a hatodikra kell, hanem a legujabb szintekre.
 
  ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Szövetségek | Bugok | Csere-bere | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.