Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Bőrpróba
Küldd el képeslapként!
Egyes galetkik bőre annyira kemény és ellenálló, hogy sem a szövőpókok mérge, sem az óriáscsótányok savköpete nem képes beszivárogni a galetki belső pólusaiba.
Nézz szét a galériában!
Ősök Városa - UL tápláló
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj

A lista folytatása...
NEM VAGY EGYEDÜL! - Játékosok felhívása! (5)
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (55)
ŐV help (521)
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA (21)
Támasszuk fel a közösséget! (241)
Szövetségi felvétel (36)

További témák...

2024-02-23 07:38:09 Az UL-ek letöltésre kerültek.

2024-02-23 07:38:16 A TF fordulók kiküldése megkezdődött!
2024-02-23 07:38:21 A TF fordulók kiküldése befejeződött!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
8354-212

Karakterszám: 8354 Számlaszám: titkos
Fordulószám: 212 Játékhét: 840
E forduló ára: 15 zs. Maradék zseton: 21
Forduló típusa: email
1997-99 (C) Beholder Kft.
Betáplálás dátuma: 2021. már. 31. 15h:23'
A következõ fordulód táplálható: 2021. ápr. 1.

Számládon a zsetonok száma 80 alá esett!
E-mail!

LIZZY MARIANETTA KALANDJAI
Megtudod, hogy a Hegy leghíresebb galetkije Morq Fan Gor, egy magas, vékony testû, szikrázó szemû, kiváncsi természetû, tréfálkozó férfi. (hírneve 32700.) A te szinteden a legnevesebb Fire Raptor, egy lángokkal körülvett, fekete bõrû, kopasz, fehér szemû, láng farkú, magas férfi. (hírneve 7106.)
Amíg pihentél, eljutott hozzád néhány hír a szintedrõl:
*nov. 15.* Malior az Éjben Kacagó és Cseppkõcsáp megküzdöttek egymással, és Malior az Éjben Kacagó gyõzött. *ápr. 13.* Gyudron pszionikus küzdelemben diadalt aratott Hidra felett. *ápr. 19.* Hidra felköltözött a következõ szintre. *jún. 10.* Rémálom gyõzelmet aratott Run Keledor felett. *máj. 28.* Thor a Káosz Papja csatában legyõzte Dantét. *máj. 29.* Dante felköltözött a következõ szintre. *júl. 10.* Mancsos Balambér csatában legyõzte Azathoth-ot. *júl. 13.* Malior az Éjben Kacagó és Hoo Lee Gun megküzdöttek egymással, és Malior az Éjben Kacagó gyõzött. *júl. 16.* Az Ördög bal keze gyõzelmet aratott Azathoth felett. *júl. 20.* Érctorkú Agmonhefron és Azathoth pszi párbajt vívtak. Érctorkú Agmonhefron került ki gyõztesen.
Most pedig lássuk, mi hír a nagyvilágban:
*okt. 22.* Ursus Maritimus pszionikus párviadalban legyõzte Miss Missinget. *nov. 16.* Miss Missing pszionikus párviadalban legyõzte Ursus Maritimust. *feb. 21.* Kicsi Cheetah, a huncutot kitüntette a mágusok tanácsa sokoldalú fejlõdéséért! *máj. 30.* Ursus Maritimus és Miss Missing pszi párbajt vívtak. Ursus Maritimus került ki gyõztesen. *júl. 30.* Ursus Maritimus és Miss Missing pszi párbajt vívtak. Ursus Maritimus került ki gyõztesen. *aug. 2.* Miss Missinget majdnem felfalta egy hydrafej. *már. 18.* Muadibot majdnem felfalta egy Lucosta. *júl. 2.* Miss Missing pszionikus párviadalban legyõzte Ursus Maritimust. *júl. 15.* Ursus Maritimus pszionikus párviadalban legyõzte Miss Missinget. *aug. 16.* Muadib szolgálatába állt egy manifesztált energia.
Zavartalanul és eseménytelenül pihentél barlangodban.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 528.]

he 9 harci ellenfél
Harcban a legerõsebb galetkit fogod támadni.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 528.]

tv 2 32 varázslat berakása 2. varázslatlistára
2. TV listába került: animáció.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 528.]

var 17 11 17. varázslatra 11 képességpont
Elköltesz 11 képességpontot gránitbõr varázslatod erejének növelésére. A gyakorlásnak köszönhetõen gránitbõr varázslatod ereje 13. szintre nõtt.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 528.]

kno 26 9 26. képességre 9 képességpont
Elköltesz 9 képességpontot a lõfegyver harci képességed növelésére. A sok gyakorlás meghozta eredményét, a lõfegyver szakértelmed 22. szintre nõtt.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 528.]

v 154 154. varázslat elmondása
Néhány rövid kézmozdulat után létrehozol egy kisebb erõpajzs varázslatot. (+18% védekezés.) (-6 vp.)
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 525.]

be 9 5 meglátogatod a 9. épületet
Elmész a templomba, amely egy ezernyi gyertyával megvilágított barlangcsarnok. A fénytõl kissé elvakulva lépsz be. Elmondod, hogy az átkot szeretnéd magadról eltávolíttatni. A papok egyszerû varázslatot mondanak. Megszûnt a rajtad levõ átok! Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 50 aranyat.
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 520.]

k 397 373 330 479 293 421 kaland elvállalása
(397. kaland:) Felkeresed a furcsa halmot. Még mindig ugyanott van, háborítatlanul! Tehát más nem fedezte fel. Szíved a torkodban dobog, ahogy megközelíted. Kapaszkodva, végtagjaidat használva mászol föl.
[Mászás próba 8-as küszöbre: sikeres] Felérkeztél a halom tetejére.
Hirtelen mozgást észlelsz a szemed sarkából. Ellenfeleid egy halál sekrestyése (#156) [aura: 4-es méretû 14-es szintû jobb karom, 14-es tisztelet-csapás.] és egy sötét elf nekromanta (#142).

*** 1. KÖR *** Rúnákat rajzolsz a levegõbe, mire létrejön egy esszenciaelnyelés. (-6 vp.) A rovarsámán elmond egy ellenáll.megtörése varázslatot. A rovarsámán ellõ egy jégpajzs varázslatot. Összegyûjtve mágikus energiáit, az árnyékmester elvarázsol egy tûzgolyót. A halál sekrestyése 40 sebzést kap. A sötét elf nekromantát védi rezisztanciája. Magában motyogva, a sötét elf nekromanta létrehoz egy gránitbõrt. A sötét elf nekromanta elmond egy titánok szele varázslatot. A halál sekrestyése odajön hozzád. A halál sekrestyése rád támad. Megpróbál megmarni fogával. (26 ép-t sebzõdtél). Lecsap rád jobb karmával. (24 ép-t sebzõdtél). Regenerálsz (+14 ép)
*** 2. KÖR *** A rovarsámán elmond egy elbájolás varázslatot. A halál sekrestyése megúszta! Az árnyékmester elmond egy tûzgolyó varázslatot. A sötét elf nekromanta sebzõdik 42 ép-t. A sötét elf nekromanta ellõ egy gyógyító szellõ varázslatot. A halál sekrestyése gyógyul 15 ép-t. A sötét elf nekromanta visszanyer 23 életpontot. A sötét elf nekromanta rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy sötétség. Gyengülsz (-30% támadás). Támadod a halál sekrestyését. Nagy levegõt veszel, és hatalmas savcsóvát köpsz felé. (21 ép-t sebeztél). Fantasztikus illatod hat rá (30 sebzés). A halál sekrestyése rád veti magát. Acsarogva harapni próbál fogával. Ez mellément. Elõre szúr jobb karmával. (23 ép-t sebzõdtél). Regenerálsz (+14 ép)
*** 3. KÖR *** Varázshatalmad segítségével elmondasz egy jégcsóvát. A halál sekrestyése ellenállt a varázslatnak. (-5 vp.) A rovarsámán elõhív egy elbájolás varázslatot. A halál sekrestyése csatlakozik a rovarsámán oldalához. Néhány rövid kézmozdulat után az árnyékmester létrehoz egy tûzgolyó varázslatot. A sötét elf nekromanta sebzõdik 36 ép-t. A sötét elf nekromanta a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy gyógyító szellõ! Gyógyítja a sötét elf nekromantát (+17 ép). A sötét elf nekromanta ellõ egy sötétség varázslatot. Az árnyékmester megtántorodik. A halál sekrestyése a sötét elf nekromanta irányába megy. A halál sekrestyése a sötét elf nekromantát támadja. Regenerálsz (+14 ép)
*** 4. KÖR *** Elmormolsz egy méregfelhõ varázslatot. (-10 vp.) Az árnyékmester elmormol egy tûzgolyó varázslatot. A halál sekrestyése 34 ép-t sebzõdik. A sötét elf nekromanta ellenáll a varázslatnak. A sötét elf nekromanta rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy gránitbõr. Néhány rövid kézmozdulat után a sötét elf nekromanta létrehoz egy gyógyító szellõ varázslatot. Gyógyítja a sötét elf nekromantát (+21 ép). A halál sekrestyése sebzõdik 38 ép-t a méregfelhõtõl. A rovarsámán a sötét elf nekromanta irányába megy. A rovarsámán 38 ép-t sebzõdik a méregfelhõtõl. A sötét elf nekromantát védi rezisztanciája. A halál sekrestyése kileheli lelkét. A rovarsámán a sötét elf nekromantát támadja. Regenerálsz (+14 ép)
*** 5. KÖR *** Az árnyékmester a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy tûzgolyó! A rovarsámán 42 ép-t sebzõdik. A sötét elf nekromanta 40 sebzést kap. A rovarsámán hörögve elterül. A sötét elf nekromanta halálhörgés közepette a földre zuhan. Regenerálsz (+14 ép)
[A csatában összesen 127 sebzést okoztál, és 73 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 234/0, a rovarsámán: 12/80.] Gyõztél! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+30%). Szolgáidnak is jut 29%. Az árnyékmester eszik. (+25% jóllakottság.)
Úgy tûnik, hiába fáradtál - nem találsz kincset.
A küldetést sikeresen végrehajtottad. Jutalmad 1 hõsiesség pont és 60% lélekenergia. Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot.
(Feltételes gyógyítás templomban:) A szint temploma egy cseppkövekkel teli, gyertyákkal kivilágított barlangban foglal helyet. Nagyon hangulatos! Áhítattal lépsz be. Papok fogadnak. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, rovarsámán újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 40 aranyat.

(373. kaland:) Némi keresgélés után találsz egy barlangnyílást, amelyen beférsz. Elindulsz elõre a barlangjáratban. Egy nagy és díszes kõajtó elõtt állsz, felületén hieroglifák sokasága. Az ajtó mellett, egy kõemelvényen ott hever a súlyos kulcs.
[Csapdaészlelés próba 10-es küszöbre: sikeres] Közelebbrõl megvizsgálod az emelvényt. Hiszen ez csapda! Ha a kulcsot elveszed... A földön keresel köveket, kb. annyi súlyút, mint amennyi a kulcs lehet. Villámgyors mozdulattal kicseréled a kulcsot a kövekre. Nem történt semmi! Megkönnyebbülten sóhajtasz, és kinyitod az ajtót a kulccsal.
Egy izmos óriáscsemete terem elõtted. Felkészülsz a harcra, de a kamasz csak int: - Gyere, birkózzunk! - pillanatnyi habozás után bólintasz. Nekivetkõzöl, és egymásba kapaszkodtok.
[Erõ próba 12-es küszöbre: sikeres] Kemény az ellenfeled, de te sem mai gyerek vagy. Rövid, de heves dulakodás után kétvállra fekteted. Az óriásbébi megjegyzi, hogy jól esett a testmozgás, és kinyitja a titkos ajtót, ami tovább vezet.
A hely, ahová jutsz, nem tûnik éppen mindennapinak. Sûrû, fémszálakból szõtt háló állja utadat. Erõvel, fegyverrel széttéphetetlennek tûnik, legfeljebb valamilyen területre ható mágiával égethetnéd szét. A hely azonban szûk, egy globális pusztító varázslat téged is elégetne. Az egyetlen megoldás, ha elektromos kezet használsz (min. 4-es szinten). A fenébe! Nem ismered a szükséges varázslatot. Vissza kell fordulnod. A küldetéssel kudarcot vallottál (próbálkozhatsz vele késõbb újra).

(330. kaland:) Elég nehezen találsz vissza az aknához. Igen széles, és a mélybõl fény szûrõdik fel. Lássuk, mi van odalent! Megkezded a lefelé ereszkedést.
[Mászás próba 9-es küszöbre: sikeres] Nehéz volt lemászni, visszafelé már könnyebb lesz. Az akna alján vagy.
Körülnézel, és megérzed az idegen jelenlétet. Így hát nem ér készületlenül a támadás a következõ percben. Ellenfeleid 3 mahomohi (#43) [aura: 2-es méretû 5-ös szintû jobb mancs.].

*** 1. KÖR *** Mágikus erõd felhasználásával elõidézel egy esszenciaelnyelést. (-6 vp.) Az árnyékmester elmond egy tûzgolyó varázslatot. Az 1. mahomohi 37 sebzést kap. A 2. mahomohi sebzõdik 40 ép-t. A 3. mahomohi sebzõdik 41 ép-t. A 2. mahomohi halálos sebet kapva a földre zuhan. A 3. mahomohi holtan terül el. Összegyûjtve mágikus energiáit, a rovarsámán elvarázsol egy ellenáll.megtörését. A rovarsámán ellõ egy jégpajzs varázslatot. Az 1. mahomohi máris elõtted terem! Az 1. mahomohi téged támad. Lesújt rád jobb mancsával. Mellétrafált a balfácán. Regenerálsz (+3 ép)
*** 2. KÖR *** Ellõsz egy életszívás varázslatot. Az 1. mahomohi 14 sebzést kap. (-4 vp.) Az 1. mahomohi halálos sebet kapva a földre zuhan.
[A csatában összesen 14 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 118/0, a rovarsámán: 0/0.] Ezt a csatát te nyerted! Apró villámok csapdosnak, miközben magadba szívod a lélekenergiát (+23%). Szolgáidnak is jut 22%. Az árnyékmester habzsolja az ételt. (+25% jóllakottság.)
Használható tárgyakat keresel, titkon azt remélve, hogy esetleg még kincset is találsz - de még egy lyukas bögre sincs itt.
A küldetést sikeresen végrehajtottad. Jutalmad 1 hõsiesség pont és 60% lélekenergia. Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot.

(479. kaland:) Felkeresed a kristálypalotát. Ha illúzió, akkor igencsak kitartó! Közelebb lépsz hozzá. A bejárat magától feltárul. Nocsak, nocsak! Kicsit félve lépsz be. Könnyelmûség volt feltételezned, hogy harc nélkül megúszhatod ezt a kalandot! Ellenfeled egy óriáspók (#89) [aura: egészség: 10.].

*** 1. KÖR *** Heves kézmozdulatok közepette elvarázsolsz egy esszenciaelnyelést. (-6 vp.) A rovarsámán a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy ellenáll.megtörése! A rovarsámán elõhív egy jégpajzs varázslatot. Heves kézmozdulatok közepette az árnyékmester elmormol egy tûzgolyót. Az óriáspók 35 ép-t sebzõdik. Az óriáspók odajön hozzád. Az óriáspók rád veti magát. A csáprágójával támad. (17 ép-t sebzõdtél). Megroggyansz, ahogy bénító méreg kerül véredbe. Gyengülsz (-24% támadás). Regenerálsz (+14 ép)
*** 2. KÖR *** Mágikus erõd felhasználásával elõidézel egy jégcsóvát. Az óriáspók ellenállt a varázslatnak. (-5 vp.) A rovarsámán az óriáspókot támadja. Az árnyékmester az óriáspókot támadja. Az óriáspók téged támad. Csáprágóját próbálja beléd mélyeszteni. (14 ép-t sebzõdtél). Megroggyansz, ahogy bénító méreg kerül véredbe. Gyengülsz (-24% támadás). Regenerálsz (+14 ép)
*** 3. KÖR *** Mormolsz a mágia különös nyelvén. Létrejött egy életszívás! Az óriáspók 14 ép-t sebzõdik. Ennek eredményeképp gyógyulsz 3 ép-t. (-4 vp.) Az óriáspók hörögve elterül.
[A csatában összesen 14 sebzést okoztál, és 31 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 59/0, a rovarsámán: 11/0.] Ezt a csatát te nyerted! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+14%). Szolgáidnak is jut 14%. A rovarsámán az ételre veti magát. (+25% jóllakottság.)
Hopp, itt van valami... Eldugott kincs - 42 arany és egy malachit karkötõ.
A küldetést sikeresen végrehajtottad. Jutalmad 1 hõsiesség pont és 24% lélekenergia.

(293. kaland:) Közelebb óvakodsz a csontépülethez. Némelyik, az építésnél felhasznált csonthoz tartozó állatnak még a koponyája is nagyobb, mint te vagy! Zakatoló szívvel lépsz be az egyetlen bejáraton. Nocsak, úgy tûnik ellenfélre akadtál! Ellenfeleid 3 kisebb agyszívó (#37) [aura: 5-ös méretû 10-es szintû jobb csáp.].

*** 1. KÖR *** Elmondasz egy esszenciaelnyelés varázslatot. (-6 vp.) A rovarsámán ellõ egy ellenáll.megtörése varázslatot. A rovarsámán varázshatalma segítségével elmond egy jégpajzsot. Néhány rövid kézmozdulat után az árnyékmester létrehoz egy tûzgolyó varázslatot. Az 1. kisebb agyszívó 41 sebzést kap. A 2. kisebb agyszívó 37 ép-t sebzõdik. A 3. kisebb agyszívó sebzõdik 37 ép-t. Az 1. kisebb agyszívó halálhörgés közepette a földre zuhan. A 2. kisebb agyszívó kileheli lelkét. A 3. kisebb agyszívó kileheli lelkét.
[ Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 115/0, a rovarsámán: 0/0.] Gyõztél! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+25%). Szolgáidnak is jut 25%. Viszed, ami mozdítható: 16 arany és egy hamis arany. A rovarsámán táplálkozik. (+25% jóllakottság.) Az árnyékmester kajával tömi magát. (+15% jóllakottság.)
Hurrá, kincset találtál, ami 43 arany és 4 drágakõ.
A küldetést sikeresen végrehajtottad. Jutalmad 1 hõsiesség pont és 24% lélekenergia. Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot.

(421. kaland:) Ismét felkutatod a cseppkövekre épített házikót, és körbejárod, hol lehetne a legkönnyebben feljutni. Kapaszkodva, végtagjaidat használva mászol föl.
[Mászás próba 11-es küszöbre: sikeres] Felérkezel, és belépsz a házikóba. A kék fény kialszik!
Hatodik érzéked veszélyt jelez. Támadók! Ellenfeled egy káoszkígyó (#146) [aura: 16-os csendvarázs.].

*** 1. KÖR *** Néhány rövid kézmozdulat után létrehozol egy esszenciaelnyelés varázslatot. (-6 vp.) Az árnyékmester varázshatalma segítségével elmond egy tûzgolyót. A káoszkígyót védi rezisztanciája. Magában motyogva, a rovarsámán létrehoz egy ellenáll.megtörését. Néhány rövid kézmozdulat után a rovarsámán létrehoz egy jégpajzs varázslatot. A káoszkígyó rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy sötétség. Gyengülsz (-36% támadás). Magában motyogva, a káoszkígyó létrehoz egy elemi védelmet.
*** 2. KÖR *** A halál fekete íjával meglövöd a káoszkígyót. Gránitbõr védi. (2 lövéstõl 0 ép-t sebzõdött.) Az árnyékmester elmond egy tûzgolyó varázslatot. A káoszkígyó 5 ép-t sebzõdik. A káoszkígyó mágikus ereje felhasználásával elõidéz egy csendvarázst. Ellenállsz a varázslatnak. A rovarsámán elindul a káoszkígyó felé. A rovarsámán a káoszkígyót támadja.
*** 3. KÖR *** Összegyûjtve mágikus energiáit, az árnyékmester elvarázsol egy tûzgolyót. A rovarsámán 41 sebzést kap. A káoszkígyó sebzõdik 14 ép-t. A káoszkígyó mágikus ereje felhasználásával elõidéz egy csendvarázst. Nem hat rád. Megindulsz a káoszkígyó felé. Már ott is vagy! Támadod a káoszkígyót. Meglóbálva zúzol bal csápoddal. (27 ép-t sebeztél). Mérget juttatsz belé. Megpróbálod belemélyeszteni fogaidat. (31 ép-t sebeztél). Lélekenergiát szívsz el (+12%). Meglóbálva zúzol jobb csápoddal. Fürgén elhajolt. Illatozol (22 sebzés). A káoszkígyó halálhörgés közepette a földre zuhan.
[A csatában összesen 80 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 60/0, a rovarsámán: 24/41.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+20%). Szolgáidnak is jut 19%. Elteszed a zsákmányt, ami egy káoszkígyó pikkely, 53 arany és 2 hamis arany. Az árnyékmester habzsolja az ételt. (+25% jóllakottság.)
Keresgélsz egy kicsit, és aki keres, talál: 31 arany és egy sárgaréz nyaklánc.
A küldetést sikeresen végrehajtottad. Jutalmad 1 hõsiesség pont és 60% lélekenergia. Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot.
[100 TVP-t használtál fel, maradt még 420.]

fel felköltözés a következõ szintre
Úgy döntesz, hogy már elég érett és harcedzett vagy ahhoz, hogy keményebb kihívásokkal nézz szembe. És mivel az Õsök áldását is megszerezted, tényleg semmi akadálya nincs, hogy a következõ szintre, tágasabb barlangba költözzél! Összeszeded minden holmidat, és elmész a szint középpontjába. A hatalmas központi csarnok kellõs közepén egy óriási, plafontól padlóig tartó cseppkõ van, amelynek oldalába csigalépcsõt faragtak. Ez az egyetlen út a szintek között! A lépcsõ tövében két óriási galetki szobor áll, szemük vörös fényben izzik. Rettegve mész közelebb. A szemek fénye zöldre vált, az Õsök áldása kísér! Bátran lépkedsz el a szobrok között, és semmi rossz nem történik. Hosszú ideig tart, amíg felérsz. Egy fehér, márványfalú henger belsejében találod magad. Nem látsz kijáratot. Egyszercsak szikrázni kezd a levegõ, apró villámok csapdosnak beléd! Üvöltesz a fájdalomtól, holott tudod, hogy ez egyike a város vezetõi által felállított kamráknak, amelyek a galetkik fejlõdését gyorsítják fel. Persze nem lehet túl gyakran alkalmazni, hisz az halálos lehet... Kimerülten terülsz el. Mikor magadhoz térsz, egy, a lentihez hasonló barlangban találod magad, a fehér kupolának nyoma sincs. Sehol a lejárat! Megtapogatod magad: a kezelés hasznos volt! (+10 méret, +10 max. varázspont, +10 képességpont.) Ez hát a szolgaszint! A továbbvezetõ feljáratnál két, a lentihez hasonló szobor áll, szemük tiltó vörössel izzik. Hmm, még idõbe fog telni, amíg tovább akarsz költözni. Elindulsz a lakóhelyek irányába. Egy-két galetkit látsz, ellenséges pillantásokkal méregetnek: gyorsan fel kell majd készülnöd a portyázókra. Ideje barlangot keresni! Hosszasan kutatsz, néha alig sikerül a harcot elkerülni, amikor pihenõ galetkiket zavarsz meg. Végül találsz egy kényelmes, száraz barlangot, amelynek a bejáratán pont beférsz. Huh! Izgatottan várod, hogy megkezdhesd az új szint felderítését. Csak egy dolgot sajnálsz: hogy káosztárgyaid idefent elkorhadtak, szétestek. Talán mégis el kellett volna õket adni felköltözés elõtt.
[30 TVP-t használtál fel, maradt még 390.]

bb 1 2 3 4 7 9 több épület meglátogatása
[be 1:] Elmész a szint középpontjában épült boltba. Megnézed, hogy mi kapható, és kb. mennyiért: kemény bõrpáncél (#3) 34 ap, törpe pikkelyvért (#4) 42 ap, kés (#5) 1 ap, fogazott tõr (#6) 3 ap, bõrpáncél (#9) 17 ap, parittya (#10) 10 ap, kerek kõ (#11) 1 ap, harci fejsze (#12) 17 ap, sziklarepesz (#13) 5 ap, üvegcse (#14) 3 ap, bolhedor szárny (#15) 8 ap, mandolin (#19) 68 ap, gyilkos boróka (#27) 34 ap, kötél (#128) 17 ap, rozsdás kard (#131) 10 ap, ében tündekard (#132) 34 ap, ében nyílpuska (#133) 51 ap, ében láncing (#134) 68 ap, üvegszimbólum (#138) 25 ap, szivárvány karkötõ (#139) 136 ap, ezüstmedál (#208) 170 ap, pikkelypáncél (#223) 51 ap, törpe balta (#224) 6 ap, törp szekerce (#235) 85 ap, lelakatolt ládikó (#310) 510 ap, vas lemezpáncél (#1001) 146 ap, elit lemezpáncél (#1003) 314 ap, könnyû pikkelyvért (#1016) 65 ap, könnyû láncing (#1031) 120 ap, bíbor láncing (#1032) 183 ap, ezüst láncing (#1033) 273 ap, bõr mellvért (#1046) 106 ap, bronz mellvért (#1047) 167 ap, kerek pajzs (#1061) 38 ap, nagy pajzs (#1062) 81 ap, vassisak (#1076) 38 ap, szárnyas sisak (#1077) 81 ap, szarvas sisak (#1078) 150 ap, halotti maszk (#1091) 24 ap, csontmaszk (#1092) 65 ap, szürke maszk (#1093) 130 ap, díszes fejpánt (#1106) 24 ap, ezüst fejpánt (#1107) 65 ap, vándorcsizma (#1121) 24 ap, fekete csizma (#1122) 65 ap, utazóköpeny (#1136) 20 ap, kék köpeny (#1137) 59 ap, díszes köpeny (#1138) 122 ap, zöld köntös (#1151) 24 ap, átlátszó köntös (#1152) 65 ap, könnyû íj (#1271) 38 ap, hosszú íj (#1272) 81 ap, könnyû nyílpuska (#1286) 65 ap, nehéz nyílpuska (#1287) 116 ap, harci nyílpuska (#1288) 191 ap, csonttõr (#1301) 24 ap, rövid tõr (#1302) 65 ap, vívótõr (#1303) 130 ap, görbekard (#1316) 38 ap, hosszúkard (#1317) 81 ap, barbár lándzsa (#1331) 38 ap, gyalogos lándzsa (#1332) 81 ap, hosszú lándzsa (#1333) 150 ap, ébenfa lándzsa (#1334) 242 ap, az ügyesség halotti maszkja (#2441) 189 ap, az ügyesség könnyû nyílpuskája (#2636) 230 ap, a mágia sárgaréz nyaklánca (#3431) 197 ap, a gyorsaság hosszúkardja (#4017) 334 ap, a pontosság karikaszimbóluma (#4361) 197 ap, a védekezés vándorcsizmája (#4721) 189 ap, a gólem utazóköpenye (#8336) 240 ap, az óriás hosszú íja (#8922) 397 ap, a lich harci nyílpuskája (#12088) 644 ap, a mentát utazóköpenye (#12836) 240 ap, a torony könnyû pikkelyvértje (#18116) 285 ap, a kígyó hosszú lándzsája (#19333) 603 ap, a küzdelem díszes fejpántja (#20456) 244 ap, a gyõzelem könnyû nyílpuskája (#21086) 285 ap, a tûz bõr mellvértje (#22196) 216 ap, a tûz fogazott kardja (#22468) 112 ap, a jég kõamulettje (#22796) 134 ap, a jég karikaszimbóluma (#22811) 142 ap, az enyészet könnyû pikkelyvértje (#23066) 175 ap, az enyészet díszes fejpántja (#23156) 134 ap, az enyészet utazóköpenye (#23186) 130 ap, a méreg könnyû láncinge (#23981) 230 ap, a méreg könnyû nyílpuskája (#24236) 175 ap, a regenerálódás lovagi lemezpáncélja (#24402) 408 ap, a regenerálódás halotti maszkja (#24491) 134 ap, a sün elit lemezpáncélja (#24853) 616 ap, a sün szöges öve (#25018) 424 ap, a sün nehéz nyílpuskája (#25137) 306 ap, a szalamandra fekete csizmája (#25872) 255 ap, a yeti bronz mellvértje (#26247) 357 ap, a yeti szárnyas sisakja (#26277) 271 ap, a sav kerek pajzsa (#26711) 148 ap, a sav barbár lándzsája (#26981) 148 ap, az elektromosság hosszúkardja (#27417) 271 ap, a légzés szárnyas sisakja (#27627) 271 ap, az angyalok ezüst fejpántja (#28107) 255 ap, az angyalok márványgyûrûje (#28226) 134 ap, az angyalok malachitgyûrûje (#28227) 255 ap, az angyalok könnyû íja (#28271) 148 ap, a bûz csonttõre (#29201) 134 ap, a sólyom barbár lándzsája (#29681) 148 ap.
Automatikus eladás: Eladsz 1 kardot 6 aranyért.

[be 2:] Hazamész a boltból. Felkeresed a szint aukciósházát. Elkéred a jelenlegi aukciós listát. Jelenleg nincs semmilyen tárgy az aukciós listán. Az aukciósházban érdeklõdsz, nincs-e valamilyen különleges tétel, amely a normál árverési listán nem szerepel. Az ügynök rád néz.
- Nos, a különleges lista megtekintéséhez elõször is ki kell váltania a VIP kártyát... Mindössze 150 aranyért. (23. kaland, összesen 5 TVP-t igényel.)

[be 3:] Hazamész az aukciós házból. A város egyik legfélelmetesebb épületét, a varázslótornyot látogatod meg. Itt szinte tapintható a mágia! Félve lépsz be az ajtón. Megkapod a szinten megtanulható új varázslatok listáját. Ezeken felül persze minden, korábbi szinten is ismert varázslat tanulható (ha volt ilyen). Zárójelben a varázslat sorszáma, a szükséges Intelligencia szint, és az arany ár látható: tûzvihar (#20, IQ19, 500ap) jégvihar (#21, IQ18, 500ap) isteni harag (#23, IQ25, 450ap) elbájolás (#44, IQ20, 500ap) megszakítás (#45, IQ24, 800ap) elemi védelem (#49, IQ17, 450ap) átok (#142, IQ21, 400ap) titánok szele (#144, IQ16, 450ap) sötét halál (#145, IQ17, 650ap) nagyobb gyógyítás (#153, IQ17, 400ap) nagyobb erõpajzs (#155, IQ17, 400ap) savcsapás (#169, IQ18, 210ap) Megszólítasz egy mágust.
- Ó, nagyhatalmú varázsló, épp most érkeztem a szintre, és megbízás után nézek. Tudna esetleg valaki valamiféle feladatot adni? - az õsz mágus rádmosolyog.
- ó, hát persze! Számos feladattal várjuk a fiatal varázslókat. Akár a rubin mágusbotot akarod megszerezni, akár a különbözõ varázslóiskolákba való specializációs küldetést akarod végrehajtani, jó helyen jársz! De várj csak... Ugye tényleg igazi varázsló vagy? Nem csak egy jól álcázott katona vagy mutáns, aki suttyomban meg akarja szerezni bõséges támogatásunkat? Várj, néhány egyszerû próbával ezt könnyedén kideríthetjük. (2. kaland, összesen 20 TVP-t igényel.)

[be 4:] Meglátogatod a galetkik nagymúltú akadémiáját. Az információs részlegnél érdeklõdsz az igénybe vehetõ új szolgáltatások felõl. Új szakértelmet a BE 4 {szakértelem} paranccsal sajátíthatsz el, 5 kno és 20 TVP árán. Új végtagot a BE 4 {végtag} paranccsal növeszthetsz 10 kno és 20 TVP árán. A {végtag} típustól függõen 100-105 lehet. Az 1. szinten 1, a 2-3. szinten 2, a 4-6. szinten 3, a 7-9. szinten 4, a 10-12. szinten 5, a 13-16. szinten 6 végtagod lehet. Végtag szakértelmet a BE 4 {képesség} {végtag} paranccsal sajátíthatsz el, 5 kno és 20 TVP árán. Részletesebben ld. szabálykönyv, Épületek, Akadémia. Már elsajátíthatod az akadémián a párbajozás (34-es) szakértelmet, ami igen hasznos, ha más galetkikkel csatázol. Éppen a fõtéren bóklászol, gondolataidat rendezgeted, amikor két melletted beszélgetõ galetkitõl megtudod, hogy az akadémián valami új nagyszabású vállalkozásba kezdtek, amihez minden segítségre szükségük van. Több biztatásra nincs is szükséged, máris az akadémián teremsz. A bejáratnál hosszabb sor áll, sok idõbe telik, mire bejutsz. A kapun túl egy gyakornok fogad. Fáradtnak látszik, és úgy tûnik, már unja újra és újra elismételni a mondandóját:
- Üdvözöllek. Az Akadémia nevében köszönöm, hogy segíteni akarsz. A Te feladatod ebben a nagyszabású munkában most az lesz, hogy - itt felvesz egy listát, kicsit tanulmányozza, majd így folytatja - hozz négy lemúr hártyát. Ezen a szinten sajnos már ritka ez a torzszülött, pedig most nagy szükség van rá. Ha sikerült szerezned, akkor gyere vissza, és kapsz komolyabb feladatot is. (12. kaland, összesen 5 TVP-t igényel.)

[be 7:] Meglátogatod a szint központi barlangját, ahol az akadémia, a boltok, a vegetáriánusok kertjei és az elöljáró palotája foglal helyet. A palota felé irányítod lépteidet. Áhítattal lépsz be a hatalmas kõépületbe, ahonnét a szint életét irányítják. Épp a helytartói palota felé haladsz, amikor sikoltozás üti meg a füled. Egy orgling melákot pillantasz meg, amint épp egy gyönyörûséges galetki hajadonnal a hóna alatt a csatornaszint felé rohan. Azonnal cselekedned kell! (4. kaland, összesen 40 TVP-t igényel.)

[be 9:] A szint temploma egy cseppkövekkel teli, gyertyákkal kivilágított barlangban foglal helyet. Nagyon hangulatos! Áhítattal lépsz be. Papok fogadnak. Egy kis nyugalmat keresve meglátogatod a templomot. Rövid elmélkedés után, kifelé menet összeakadasz Secro atyával, akivel már többször is megbeszélted problémáidat.
- Az Õsök áldása kísérjen Lizzy Marianetta! Látom lelked ismét nyugtalan, látogass meg holnap kérlek, és elbeszélgethünk arról, ami a szívedet nyomja. - köszön rád barátsággal.
- Eljövök atyám, és köszönöm a lehetõséget - válaszolsz õszintén megörülve annak, hogy kifejtheted problémáidat Secro atyának az ifjú galetkik életének nehézségeirõl. (6. kaland, összesen 35 TVP-t igényel.)
[30 TVP-t használtál fel, maradt még 360.]

ism 3 a következõ parancs ismétlése 3 alkalommal

vd 154 vadászat
[Pusztító szójer torzszülöttet próbálsz elejteni.] Úgy érzed, jó móka lenne most vadászni egyet. Ölésre készen futsz végig a vadászok számára fenntartott folyosón, le az alsó szintekig. Aha, torzszülött szagot érzel! A levegõt szaglászva, elindulsz a nyomon. Megállsz egy pillanatra, hogy körülnézz, és tenyeredet a falnak támasztod. Valami furcsát érzel! Egy szabályos, függõleges repedés. Alaposabban körbetapogatódzol, és felfedezel egy titkos ajtót! Az ajtót kinyitva, egy mélybe vezetõ járat tárul fel, ami hihetetlenül meredek. Egy kellõen ügyes galetki persze le tud mászni... És nyilván van is odalent valami, különben minek a titkos ajtó? (290. kaland, összköltsége 20 TVP.) Útközben észreveszel egy elfu mohát. Fáradtságod nem kímélve, megközelíted, és sikeresen begyûjtesz 1 darabot. Üvöltést hallasz magad mögött. Nocsak, vadászó és éhes torzszülött(ek)! Megfordulsz. Ellenfeled egy ratifikátor (#151) [aura: 3-as méretû 15-ös szintû jobb csáp, 10-es paraliz.méreg.].

*** 1. KÖR *** Néhány rövid kézmozdulat után létrehozol egy esszenciaelnyelés varázslatot. (-6 vp.) Az árnyékmester mágikus ereje felhasználásával elõidéz egy tûzgolyót. A ratifikátor 26 sebzést kap. A rovarsámán a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy ellenáll.megtörése! Heves kézmozdulatok közepette a rovarsámán elmormol egy jégpajzsot. A ratifikátor feléd rohan. A ratifikátor rád veti magát. Kitátja száját, és villámokat küld feléd torkából. (16 ép-t sebzõdtél). Regenerálsz (+13 ép)
*** 2. KÖR *** Megtámadod a ratifikátort. Ostorként csattantasz bal csápoddal. (25 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-10 ép) Megmérgezted. A fogaiddal támadsz. (31 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-10 ép) Lélekenergiát szívsz el (+12%). Ostorként csattantasz jobb csápoddal. (8 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-10 ép) Lélekenergiát szívsz el (+12%). Az árnyékmester a ratifikátort támadja. A ratifikátor hörögve elterül. Regenerálsz (+13 ép)
[A csatában összesen 64 sebzést okoztál, és 46 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 51/5, a rovarsámán: 0/0.] Gyõztél! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+23%). Szolgáidnak 22% jut. Viszed, ami mozdítható: 38 arany, 2 hamis arany és egy void gyémánt. [ld. enc.]
(Feltételes gyógyítás:) fehér gyógyitalt használsz gyógyításra. Gyógyulsz 20 életpontot.
[17 TVP-t használtál fel, maradt még 343.]

vd 154 vadászat
[Pusztító szójer torzszülöttet próbálsz elejteni.] Ezúttal a torzszülöttek közt fogsz portyázni. A szokásos vadászösvények egyikét választod, amely egyenesen a sötét alsó szintekre vezet. Egy barlangtó mellé érkezel. A tó túloldalán több járat is indul. Valamelyik nyilván elvezet a vadak fészkéhez. Utad során megpillantasz egy furcsa halmot, amelyen fehér, páfrányszerû növények nõnek. A halom teteje olyan magasan van, hogy nem látod, de esetleg érdemes lenne megpróbálni felmászni rá, hátha van odafent valami érdekes. (334. kaland, összköltsége 20 TVP.) Mintha csak virágot szednél, úgy gyûjtesz útközben 1 mátekel gombát. Egy árny suhan el melletted. Aha, egy torzszülött! Üldözõbe veszed. Lehet, hogy nem is egyedül van? Befordulva egy sarkon, szembesültök. Ellenfeled egy mélységi ent (#133).

*** 1. KÖR *** Magadban motyogva, létrehozol egy esszenciaelnyelést. (-6 vp.) Néhány rövid kézmozdulat után az árnyékmester létrehoz egy tûzgolyó varázslatot. A mélységi ent 31 sebzést kap. Magában motyogva, a rovarsámán létrehoz egy ellenáll.megtörését. Összegyûjtve mágikus energiáit, a rovarsámán elvarázsol egy jégpajzsot. A mélységi ent közelebb jön, hogy támadhasson. A mélységi ent téged támad. Odaken neked jobb mancsával. Mellé!
*** 2. KÖR *** Megtámadod a mélységi entet. Lecsapsz bal csápoddal. (3 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-8 ép) Mérget juttatsz belé. Acsarogva harapni próbálsz. Elhibáztad. Lecsapsz jobb csápoddal. (1 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-8 ép) Lélekenergiát szívsz el (+12%). Csodás illatod hatással van rá (22 sebzés). Az árnyékmester a mélységi entet támadja. A rovarsámán a mélységi entet támadja. A mélységi ent téged támad. Benyom neked jobb mancsával. (28 ép-t sebzõdtél). Regenerálsz (+13 ép) Méreg hatás: A mélységi ent 20 ép-t sebzõdik. A mélységi ent kileheli lelkét.
[A csatában összesen 26 sebzést okoztál, és 44 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 35/4, a rovarsámán: 6/0.] Gyõzelmet arattál! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+20%). Szolgáidnak is jut 19%. Összegyûjtöd a "kincset": egy xenópete, 32 arany és 2 hamis arany. Az árnyékmester az ételre veti magát. (+25% jóllakottság.)
(Feltételes gyógyítás:) fehér gyógyitallal kezeled magad. Ennek eredményeképp gyógyulsz 31 ép-t.
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 323.]

vd 154 vadászat
[Pusztító szójer torzszülöttet próbálsz elejteni.] Megéheztél, itt az ideje egy vadászatnak. A délkeleti tornyokban kiépített lépcsõsorok egyikét választod, hogy megközelítsd a torzszülöttek lakóhelyét. Bár tökéletesen látsz a sötétben, azért ezeknek a folyosóknak a mélységes sötétsége még téged is megrémiszt kicsit. Velõtrázó ordítást hallasz. Odafordulsz. Ellenfeleid egy halál sekrestyése (#156) [aura: 5-ös méretû 17-es szintû fog, 14-es tisztelet-csapás.] és egy sötét elf nekromanta (#142).

*** 1. KÖR *** Heves kézmozdulatok közepette elvarázsolsz egy esszenciaelnyelést. (-6 vp.) A rovarsámán elmond egy ellenáll.megtörése varázslatot. A rovarsámán varázshatalma segítségével elmond egy jégpajzsot. Néhány rövid kézmozdulat után az árnyékmester létrehoz egy tûzgolyó varázslatot. A halál sekrestyése 37 sebzést kap. A sötét elf nekromanta 37 sebzést kap. Magában motyogva, a sötét elf nekromanta létrehoz egy gránitbõrt. A sötét elf nekromanta varázshatalma segítségével elmond egy titánok szelét. A halál sekrestyése máris elõtted terem! A halál sekrestyése téged támad. Kitátja száját, harapni próbál fogával. (30 ép-t sebzõdtél). Lesújt rád jobb karmával. Nem talált. Regenerálsz (+13 ép)
*** 2. KÖR *** A rovarsámán rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy elbájolás. A halál sekrestyése csatlakozik a rovarsámán oldalához. Heves kézmozdulatok közepette az árnyékmester elmormol egy tûzgolyót. A sötét elf nekromanta 36 sebzést kap. A sötét elf nekromanta halálos sebet kapva a földre zuhan. Regenerálsz (+13 ép)
[A csatában összesen 0 sebzést okoztál, és 30 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 110/0, a rovarsámán: 0/0.] Gyõztél! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+32%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Szolgáidnak 32% jut. Az árnyékmester kajával tömi magát. (+25% jóllakottság.) A rovarsámán kajával tömi magát. (+25% jóllakottság.)
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 303.]

ism 5 a következõ parancs ismétlése 5 alkalommal

x 20 exkaváció, ásatás
Nehezen megközelíthetõ helyre mászol fel, egy óriási kráter falán. Az itt található barlangokban állítólag egy õsi faj élt évszázadokkal ezelõtt. Talán rábukkansz valami érdekesre... Útközben észreveszel egy gyilkos borókát. Fáradtságod nem kímélve, megközelíted, és sikeresen begyûjtesz 1 darabot. Folytatod a régészkedést. Varázsszagot érzel! Egy tárgy bukkan elõ a földbõl: egy bronz amulett.
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 283.]

x 20 exkaváció, ásatás
Nehezen megközelíthetõ helyre mászol fel, egy óriási kráter falán. Az itt található barlangokban állítólag egy õsi faj élt évszázadokkal ezelõtt. Talán rábukkansz valami érdekesre... Nini, mi van itt: egy régi fegyver markolata! Kár, hogy nincs meg a többi darabja. És mik ezek az apró bõrdarabok? Némelyiken feliratot is látsz, de nem tudod elolvasni. (+1 õsi relikvia.)
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 263.]

x 20 exkaváció, ásatás
Nehezen megközelíthetõ helyre mászol fel, egy óriási kráter falán. Az itt található barlangokban állítólag egy õsi faj élt évszázadokkal ezelõtt. Talán rábukkansz valami érdekesre... Útközben észreveszel egy sárkányvirágot. Fáradtságod nem kímélve, megközelíted, és sikeresen begyûjtesz 1 darabot. Nem foglalkozva tovább a faunával, hozzálátsz a régészeti feltáráshoz. És nicsak, végre találtál valamit: egy védelem itala.
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 243.]

x 20 exkaváció, ásatás
Elmész egy régi csata helyszínére. Bár már sokan ástak itt, még mindig lehet találni érdekes dolgokat. Nocsak, mit találtál! 1 mitulen fû ! Óvatosan begyûjtöd. Nem foglalkozva tovább a faunával, hozzálátsz a régészeti feltáráshoz. Nicsak, egy edény, ami teljesen ép! Lássuk, mi van benne: csontkockák, apró szobrocskák. (+3 õsi relikvia.)
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 223.]

x 20 exkaváció, ásatás
Egy több száz éve elhagyatott barlangot választasz az ásatás színhelyéül: régen állítólag itt éltek õseitek vezetõi. Talán találsz valami érdekeset! Útközben észreveszel egy szemani gombát. Fáradtságod nem kímélve, megközelíted, és sikeresen begyûjtesz 1 darabot. [ld. enc.] Folytatod a régészkedést. Békés munkád közben megzavarnak. Ellenfeleid egy gonosz banya (#93) [aura: 5-ös méretû 14-es szintû jobb karom, 8-as sebzõ méreg.] és egy vérfarkas (#94).

*** 1. KÖR *** Mormolsz a mágia különös nyelvén. Létrejött egy esszenciaelnyelés! (-6 vp.) A rovarsámán elmormol egy ellenáll.megtörése varázslatot. A rovarsámán elmormol egy jégpajzs varázslatot. Az árnyékmester rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy tûzgolyó. A gonosz banya 22 sebzést kap. A vérfarkas 34 ép-t sebzõdik. Összegyûjtve mágikus energiáit, a gonosz banya elvarázsol egy átkot. Megátkoztak! A vérfarkas közelebb jön, hogy támadhasson. A vérfarkas rád veti magát. Pofáját nagyra tátva harap fogával. (18 ép-t sebzõdtél). Vámpirizál. Regenerálsz (+13 ép) A vérfarkas regenerálódik.
*** 2. KÖR *** Az árnyékmester a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy tûzgolyó! A gonosz banya 24 sebzést kap. A rovarsámán a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy elbájolás! A gonosz banya ellenáll a varázslatnak. A gonosz banya rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy mérges csípés. Megmérgezõdsz. Az árnyékmester ellenáll a varázslatnak. A rovarsámán megúszta! Megtámadod a vérfarkast. Odacsapsz bal csápoddal. (16 ép-t sebeztél). Acsarogva harapni próbálsz. (21 ép-t sebeztél). Lélekenergiát szívsz el (+12%). Lecsapsz jobb csápoddal. (1 ép-t sebeztél). Lélekenergiát szívsz el (+12%). Megérzi illatodat (21 sebzés). A vérfarkas holtan terül el. Méreg! 10 ép-t sebzõdtél. Regenerálsz (+13 ép)
*** 3. KÖR *** Mágikus erõd felhasználásával elõidézel egy életszívást. A gonosz banya sebzõdik 14 ép-t. 6 ép-t gyógyított rajtad. (-4 vp.) A gonosz banya halálhörgés közepette a földre zuhan. Méreg! 10 életpontnyit sebzõdsz. Regenerálsz (+10 ép)
[A csatában összesen 73 sebzést okoztál, és 38 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 80/0, a rovarsámán: 0/0.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+32%). Szolgáidnak 32% jut. Magadhoz veszed a zsákmányt, ami 60 arany és 4 hamis arany. Az árnyékmester kajával tömi magát. (+25% jóllakottság.) Folytatod az ásatást, bár kétséges, hogy vissza tudod nyerni korábbi koncentrációdat. Megfeketedett, ismeretlen rendeltetésû, hosszúkás tárgyakra bukkansz. Elég hegyesek! (+1 õsi relikvia.)
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 203.]

ism 10 a következõ parancs ismétlése 10 alkalommal

p portyázás
Tökéletes kondícióban érzed magad egy kis lazító portyához. Útközben más, portyára induló galetkikkel is összeakadsz. Hiába, pezseg az élet! Megpillantasz egy mészkõbõl épített házat, persze a torzszülöttekre jellemzõ hanyagsággal van összetákolva. Ami igazán érdekes, hogy az épületet mintha halvány mágikus aura lengené körül. Talán érdemes lenne majd egy kicsit körülnézni odabent... (242. kaland, összköltsége 5 TVP.) Mintha csak virágot szednél, úgy gyûjtesz útközben 1 mitulen füvet. Pillanatnyi habozás után határozott léptekkel indulsz az egyik nyílás felé. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Csapda után kutatsz. Nem találsz semmit. Továbbmész.
Talán szerencséd van - épp szundikál a lakó, Dexion, egy fémesen csillogó bõrû, borotvált fejû, tarajos hátú, egoista férfi. [aura: auraészlelés: 3.] A Tisztogatók klánjának vadász rangú tagja. Felszerelése: a küzdelem ónixgyûrûje, a nyomkeresés fejpántja, az elfek kék köpenye, Enyészmester, Rogan karkötõje, óriás fülbevaló, a pontosság sárga öve, a háború köve, szivárvány karkötõ, a pontosság keresztszimbóluma, ozin fülkarika, a pontosság vándorcsizmája, a bérmágus kerek pajzsa, zsugorító gyûrû, az elefánt háromszögszimbóluma, az entek vas mellvértje, görényfarok, a harcos csontamulettje, a tolvaj márványgyûrûje, a gepárd hosszú íja. Csendben elteszel 1 elfu mohát. Még mindig nem ébredt fel! Gyorsan távozol. Természetes, hogy az áldozat kajatartalékából is lenyúltál valamennyit. (+10% jóllakottság.)
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 203.]

p portyázás
Az igazi tapasztalatot más galetkikkel való találkozás jelenti, ezért portyázni indulsz. Olyan lakott barlang után kutatsz, amelynek lakója hajlandó elfogadni a kihívást. Egy fenyegetõ tömeg emelkedik fel elõtted. Hátrahõkölsz. Á, hiszen ez csak egy szobor! Egy hatalmas, õsi faragvány, láthatóan még egy korábbi civilizációból. A szobor három izmos karjával egy óriási kõtányért tart. Vajon mi lehet benne? Meg kéne lesni... (465. kaland, összköltsége 20 TVP.) Nocsak, mit találtál! 1 gyilkos boróka ! Óvatosan begyûjtöd. Nem telik sok idõbe, és találsz egy alkalmas helyet. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Óvatosan körbenézel, nincs-e valamilyen csapda. Találsz valami gyanúsat, óvatosan kikerülöd.
Aludni látszik a lakó, Professor Draak, egy hatalmas termetû, torzonborz, erõt és bölcsességet sugárzó férfi. [aura: 1-es átok.] A Tudósok klánjának tanár rangú tagja. Felszerelése: Akadémiai nyaklánc, a szellemek ónixgyûrûje, a sas ónix karkötõje, a ragadozó szöges öve, a kobra hosszú íja, a gepárd ezüst fejpántja, a tudás zafírja, a sün ónix karkötõje, a gyorsaság zöld köntöse, cseppkõ gyûrû, óriás fülbevaló, a pontosság vaspajzsa, asztrálgyöngy, a harcmûvész aranyozott fülbevalója, a sebezhetetlenség vándorcsizmája, a pók smaragdgyûrûje, a tökéletesség ébenfa lándzsája, vörös karkötõ, a harcmûvész aranyozott nyaklánca, a káosz sárkányának láncinge, a káosz második szimbóluma. Zsebre raksz 1 velparajt. Még mindig alszik! Kisuhansz a barlangból. És még némi ennivalót is loptál! (+10% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 198.]

p portyázás
Még a végén ellustulsz: gyerünk portyázni! Büszkén lépkedsz, tudván, hogy kevés méltó ellenfeled lapulhat a nyomorúságos vájatokban. Egy sötét üreget pillantasz meg a földön. A mélybõl halk bugyogás hallatszik. Érdekes jelenség! Vajon mi lehet odalent? Esetleg valamikor vissza kéne jönni, lemászni és körülnézni odalent. (265. kaland, összköltsége 10 TVP.) Nocsak, úgy tûnik, megvan, amit kerestél. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Ellenõrzöd, hogy nincs-e csapda. Nincs csapda, vagy legalábbis nem találsz. Irány befelé!
Csendben osonsz be. Itt szunyál a tulaj, Iriminage, egy átlagos testfelépitésû, szemében ég a tudásvágy, fürge mozgású férfi. A Mutánsok klánjának létforma rangú tagja. Az Alkimisták szövetségbe tartozik. Tárgyai: az egyensúly gyûrûje, az ellenállás ezüst nyaklánca, a regenerálódás bíbor láncinge, a torony aranyozott nyaklánca, a káosz istennõjének pajzsa, ozin fülkarika, a káosz futárainak öve, a szívósság malachit karkötõje, a gladiátor karikaszimbóluma, a tûz díszes sisakja, kék mutációs gyûrû, a remete harci nyílpuskája, az energia malachit karkötõje, a tolvaj fekete csizmája, a káosz sugárzó fülbevalója, a káosz istenének karkötõje. Elpakolsz 1 velparajt, aztán már távozol is a zsákmánnyal. Persze némi elemózsiát is loptál magadnak. (+5% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 193.]

p portyázás
Portyázásra szottyan kedved. Meglátogatod galetkitársaidat. Módszeresen kutatsz más galetkik barlangjai után. Elõbb utóbb csak találsz megfelelõ ellenfelet... Útközben észreveszel egy tejfonalat. Fáradtságod nem kímélve, megközelíted, és sikeresen begyûjtesz 1 darabot. Megközelíted az egyik alkalmasnak látszó barlangot. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Mielõtt belépnél, megvizsgálod a bejáratot, nincs-e csapda. Nocsak, mit találtál! Lehajolva, elkerülöd a csapdát.
Békésen szuszog a sarokban a barlang lakója, Napkeleti Theofil, egy rókaképû, alattomosan vigyorgó, verekedõs férfi. [aura: mászás: 11.] A Mágusok klánjának bûvölõ rangú tagja. Felszerelése: Õsmágus köpenye, ében láncing, zafír érdemrend, a gyorsaság sárgaréz nyaklánca, Yarmbaur koponyája, a torony hosszú íja, a tökéletesség kerek pajzsa, rubin mágusbot, a tudós vándorcsizmája, a tárgyalás gyûrûje, görényfarok, ozin fülkarika, a tökéletesség márványgyûrûje, a sebezhetetlenség malachit karkötõje, a gólem ezüst fülbevalója, a majom malachit karkötõje, a remete márványgyûrûje, a siker ezüstveretes öve, a majom karikaszimbóluma, Fairlight sipkája, a mágia smaragdja, a mágia háromszögszimbóluma, a sebesség díszes karkötõje, Yssuf tõre. Elteszel 2 velparajt, és kimész ugyanolyan csendben, ahogy jöttél. Természetes, hogy az áldozat kajatartalékából is lenyúltál valamennyit. (+8% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 188.]

p portyázás
Mosolyogva hagyod el barlangodat: portyára indulsz. A szomszédos sziklaperem fölé vájt barlangokat látogatod meg. Fõ a változatosság! Találtál egy alkalmas barlangot. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Elõször megnézed, nincs-e csapda. Semmi veszély! Magabiztosan elõrelépsz.
Békésen szuszog a sarokban a barlang lakója, Sir Nyeteg, egy sötét bõrû, kopasz, vörösen izzó szemû férfi. [aura: bûz: 10.] A Tolvajok klánjának zsebtolvaj rangú tagja. A Gyémántlégió szövetségbe tartozik. Végignézed a felszerelését: a káosz végzetes csizmája, ében láncing, Rogan karkötõje, a tárgyalás gyûrûje, zsugorító gyûrû, a sólyom zöld köntöse, a sólyom csatos öve, dobótõr, a sólyom kõamulettje, a pontosság ónix karkötõje, a merénylõ márványgyûrûje, a küzdelem halotti maszkja, a sólyom díszes karkötõje, a pontosság kõamulettje, a harcmûvész aranyozott fülbevalója, a küzdelem háromszögszimbóluma, görényfarok, óriás fülbevaló, ametiszt szkarabeusz. Elpakolsz 2 velparajt, aztán már távozol is a zsákmánnyal. Persze némi elemózsiát is loptál magadnak. (+8% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 183.]

p portyázás
Portyázásra szottyan kedved. Meglátogatod galetkitársaidat. Elhaladsz néhány elhagyatott barlang mellett - a lakók nyilván már feljebb költöztek - de a következõ soron a barlangokból már fény szûrõdik ki. Különös érzésed támad, amikor egy nagy sziklára téved a tekinteted. Közelebbrõl megvizsgálva, rájössz, hogy a sziklatömb mozdítható! Félig odébbtolva, titkos járatot pillantasz meg mögötte! Izgalmas. Mindenképpen érdemes lenne késõbb visszanézni, és körülnézni odabent. Továbbállsz. (313. kaland, összköltsége 10 TVP.) Meglátsz valamit a fal tövében. Hohó, ez winropu moha ! Leszedsz 1 adagot. Találomra kiválasztasz egy barlangot, amelybe be tudsz jutni. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Óvatos vagy, nehogy csapdába ess. Semmi! Megindulsz elõre.
Aludni látszik a lakó, Dron Arakis, egy kék, pikkelyes bõrû, agresszív tekintetû, farkaspofájú, brutális, vadállatias férfi. [aura: 13-as szellemkalapács.] A Bárdok klánjának muzsikus rangú tagja. A Bölcsek Köre szövetségbe tartozik. Tárgyai: görényfarok, a kalmár nyaklánca, a tárgyalás gyûrûje, a siker ezüstveretes öve, szivárványkristály, suhanó csizma, a szakács üstje, Rogan karkötõje, a füvész köpenye, ozin fülkarika, a kobra díszes pikkelyvértje, az óriás halotti maszkja, óriás fülbevaló, a merénylõ aranyozott nyaklánca, cseppkõ gyûrû, kõmûves kalapács, a túlélés díszes karkötõje, az óriás háromszögszimbóluma. Az alvó galetki szeme felpattan, és felugrik. Lebuktál! - Gyõzzön a jobb! - mondod, és támadsz.

*** 1. KÖR *** Elmormolsz egy esszenciaelnyelés varázslatot. (-6 vp.) Mormolsz a mágia különös nyelvén. Létrejött egy gránitbõr! (-9 vp.) Dron Arakis elmond egy elbájolás varázslatot. Az árnyékmester rezisztálja. Az árnyékmester a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy tûzgolyó! Dron Arakis 40 ép-t sebzõdik. Magában motyogva, a rovarsámán létrehoz egy ellenáll.megtörését. A rovarsámán a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy jégpajzs!
*** 2. KÖR *** A halál fekete íjával meglövöd Dron Arakist. (4 találattal 137 sebzést okoztál.) Dron Arakis maradék erejét is elvesztve elterül.
[A csatában összesen 137 sebzést okoztál, és 0 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 40/0, a rovarsámán: 0/0.] Gyõzelmet arattál! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+39%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Szolgáidnak is jut 39%. Elhagyod a csata helyszínét.
[10 TVP-t használtál fel, maradt még 173.]

p portyázás
Portyázásra szottyan kedved. Meglátogatod galetkitársaidat. A telep egy távolabbi részét látogatod meg, persze útközben is figyelsz, hátha neked tetszõ jelzéseket látsz valamelyik barlangon. Megközelíted az egyik alkalmasnak látszó barlangot. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Észlelni próbálod a lehetséges csapdákat. Haha, milyen nevetséges csapdát találtál! Kikerülöd.
Aludni látszik a lakó, Atrox, egy kopasz, karvalyarcú, kígyópillantású, sötét bõrû férfi. [aura: 4-es ellenáll.megtörése.] A Mágusok klánjának varázsló-jelölt rangú tagja. Felszerelése: a méreg csontmaszkja, a mentát kerek pajzsa, a mágia amulettje, ozin fülkarika, a szívósság csonttõre, a méreg malachit karkötõje, suhanó csizma, a ragadozó könnyû íja, a tökéletesség utazóköpenye, ezüstmedál, nagyobb pókcsatos öv, a tökéletesség csepp fülbevalója, a lich malachit karkötõje, a mágia smaragdja, zsugorító gyûrû, az ügyesség bíbor pikkelyvértje, a mágia keresztszimbóluma, a bérmágus rövid tõre. Zsebre raksz 2 rémcserjét. Még mindig alszik! Kisuhansz a barlangból. Mintha ez még nem lenne elég, némi kaját is sikerült csórni! (+7% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 168.]

p portyázás
Készenléti állapotodat ellenõrzöd, majd elindulsz. Büszkén lépkedsz, tudván, hogy kevés méltó ellenfeled lapulhat a nyomorúságos vájatokban. Meglátsz valamit a fal tövében. Hohó, ez elfu moha ! Leszedsz 1 adagot. Hamarosan kiválasztasz egy megfelelõ barlangot. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Mielõtt belépnél, megvizsgálod a bejáratot, nincs-e csapda. Nincs csapda, vagy legalábbis nem találsz. Megindulsz elõre.
Csendben osonsz be. Itt szunyál a tulaj, Dragunov, a mogorva, egy hosszú ezüst hajú, izzóan vörös szemû, alabástromfehér csontvázlord férfi. [aura: 1-es jégpajzs.] A Tisztogatók klánjának sötét ölõ rangú tagja. Tárgyai: az erõ sárgaréz nyaklánca, zafír érdemrend, a siker ezüstveretes öve, az egyensúly gyûrûje, az elefánt harci nyílpuskája, szivárvány karkötõ, a háború köve, a bérmágus átlátszó köntöse, a kobra nagy pajzsa, a tárgyalás gyûrûje, Rogan karkötõje, a küzdelem malachitgyûrûje, ozin fülkarika, a szívósság díszes karkötõje, ében láncing, a kobra szürke maszkja, óriás fülbevaló, a gepárd kõamulettje, a kalmár nyaklánca, az elefánt vándorcsizmája, az óriás hosszúkardja. Ez az! Sikeresen elcsórtál 2 velparajt anélkül, hogy felébresztetted volna ezt a balféket. Óvatosan távozol. És még némi ennivalót is loptál! (+8% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 163.]

p portyázás
Készenléti állapotodat ellenõrzöd, majd elindulsz. Rövid túra után lakott barlangok közé érsz. Na végre, találtál egy megfelelõ barlangot. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Mielõtt belépnél, megvizsgálod a bejáratot, nincs-e csapda. Nem találsz semmit. Átléped a küszöböt.
Csendben osonsz be. Itt szunyál a tulaj, Enigma, egy ezüst hajú, szikrázóan kék szemû, sólyomjelvényes fejpántot viselõ férfi. [aura: gyógynövények: 13.] A Tudósok klánjának tanársegéd rangú tagja. Felszerelése: a tökéletesség díszes pikkelyvértje, a regenerálódás malachit fülbevalója, kék mutációs gyûrû, a teknõs csillogó fejpántja, az elfek ónix karkötõje, a káosz sugárzó csizmája, a tökéletesség csontamulettje, az ellenállás hosszú íja, a védekezés ónixgyûrûje, a majom csepp fülbevalója, az ellenállás szöges öve, a sebesség díszes köntöse, a puhányság köve, a teknõs malachitgyûrûje, vörös karkötõ, a túlélés csontamulettje. Ez az! Sikeresen elcsórtál 2 rémcserjét anélkül, hogy felébresztetted volna ezt a balféket. Óvatosan távozol. Persze némi elemózsiát is loptál magadnak. (+7% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 158.]

p portyázás
Felkészülsz egy kiruccanásra a környékre. A szomszédos sziklaperem fölé vájt barlangokat látogatod meg. Fõ a változatosság! Találtál egy alkalmas barlangot. Megpróbálkozol azzal, hogy elcsenj valamit az odabent lakótól. Ellenõrzöd, hogy nincs-e csapda. Megnyugszol, itt nincs semmi. Magabiztosan elõrelépsz.
Csendben osonsz be. Itt szunyál a tulaj, D'Angelo, egy fekete, tüsi hajú, lángoló szemû, kreol bõrû, komoly tekintetû, körszakállas férfi. A Pszionicisták klánjának asztrális utazó rangú tagja. Felszerelése: asztrálgyöngy, a pók smaragdgyûrûje, az egyensúly gyûrûje, ében láncing, az egészség csontamulettje, szivárvány karkötõ, aréna réz érme, a kalmár nyaklánca, Rogan karkötõje, óriás fülbevaló, zafír érdemrend, ozin fülkarika, a gyõzelem fekete csizmája, az elfek ezüst nyaklánca, szent templomi maszk, kék mutációs gyûrû, a mentát gyöngye, a siker ezüstveretes öve, bronz pszi váll-lap. Zsebre raksz 2 velparajt. Még mindig alszik! Kisuhansz a barlangból. Természetes, hogy az áldozat kajatartalékából is lenyúltál valamennyit. (+10% jóllakottság.)
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 153.]

z 166 33 zenélsz 166. hangszeren 33 TVP-ért
Ellátogatsz a palota elõtti térségre, ahol ilyenkor mindig sok galetki kóborol. Leraksz magad elé egy üres edényt, remélve, hogy produkciódat honorálni fogja a hálás közönség. Elõveszed a lantot, és játszani kezdesz rajta. Egy szerelmeseknek szóló számot adsz elõ, amelyet sokszor énekelnek szerenádokkor, vagy esküvõn. Amikor befejezed, elismerõ füttykoncert támad, majd feldübörög a fergeteges tapsvihar. Szerényen mosolyogva hajolsz meg. (+90 arany.) A zene számodra is spirituális élményt jelentett. (visszakaptál 74 varázspontot.) Ahogy megvizsgálod a kirakott kalapot, egy tárgyat is találsz benne - egy fehér gyógyital! [33 TVP-t használtál fel, maradt még 120.]

forduló vége
Nocsak, valami érdekes dolgot veszel észre: Xenópetéd megduzzadt! Egy duzzadt xenópetéd már óriásira nõtt! Óriásira nõtt xenó petéd nagy reccsenéssel szétnyílik, és valami fertelmes dolog kel ki belõle. Ha mindez nem lenne elég, a frissen kikelt xenókhoz egy sötét árny csatlakozik, a barlangod végében levõ nyílás mélyérõl! Ellenfeleid egy xenó féreg (#418) [aura: rezisztencia: 10.] és egy xenomorf csecsemõ (#419) [aura: 12-es méretû 15-ös szintû bal karom, 12-es energiaszívás.].
A meglepetés miatt a harc közeltávról indul.
*** 1. KÖR *** Varázshatalmad segítségével elmondasz egy esszenciaelnyelést. (-6 vp.) Mormolsz a mágia különös nyelvén. Létrejött egy óriáserõ! Végtagjaid megerõsödnek (+7 méretükre). (-3 vp.) A rovarsámán elõhív egy ellenáll.megtörése varázslatot. Magában motyogva, a rovarsámán létrehoz egy jégpajzsot. Heves kézmozdulatok közepette az árnyékmester elmormol egy tûzgolyót. A xenomorf csecsemõ sebzõdik 39 ép-t. A xenomorf csecsemõ odajön hozzád. A xenomorf csecsemõ rád veti magát. Feléd üt jobb karmával. (29 ép-t sebzõdtél). Lélekenergiát szív el (-12%). Kimeresztve, elõre suhint bal karmával. (30 ép-t sebzõdtél). A xenó féreg az árnyékmestert támadja. Regenerálsz (+13 ép) A xenomorf csecsemõ regenerálódik.
*** 2. KÖR *** Mágikus erõd felhasználásával elõidézel egy gránitbõrt. (-9 vp.) Néhány rövid kézmozdulat után létrehozol egy jégpajzs varázslatot. ( +10 hidegimmunitás, -5 tûzimmunitás, -5 imm.mérg.gázra.) (-5 vp.) Az árnyékmester a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy elektromos kéz! A xenó féreg sebzõdik 19 ép-t. A xenomorf csecsemõ 19 sebzést kap. Néhány rövid kézmozdulat után a rovarsámán létrehoz egy elbájolás varázslatot. A xenomorf csecsemõ csatlakozik a rovarsámán oldalához. A xenomorf csecsemõ a xenó férget támadja. A xenó féreg az árnyékmestert támadja. Regenerálsz (+13 ép)
*** 3. KÖR *** Megtámadod a xenó férget. Lesújtasz bal csápoddal. (36 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-5 ép) Megmérgezted. Harapni próbálsz. (47 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-5 ép) Lélekenergiát szívsz el (+12%). Ostorként csattantasz jobb csápoddal. (20 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-5 ép) Lélekenergiát szívsz el (+12%). Illatozol (12 sebzés). A xenó féreg holtan terül el. Regenerálsz (+13 ép)
[A csatában összesen 115 sebzést okoztál, és 74 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az árnyékmester: 77/18, a rovarsámán: 0/0.] Ezt a csatát te nyerted! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+47%). Szolgáidnak 46% jut. Elrakod a zsákmányt, ami 34 arany és 2 hamis arany. Fényes gyõzelmed után a barlangod alapos nagytakarításra szorul.
Fáradtan a megpróbáltatásoktól, nyugovóra térsz. [ld. enc.]
Ebben a körben +12 galetki erõt és +24 hírnevet kaptál. A kör során összesen 650 sebzést okoztál, és 336 sebzést kaptál. A körben szerzett tapasztalatok eredményeképp 16 képességpontot kapsz. Errõl a fordulóról 120 TVP-t viszel át a következõre. Azzal együtt, amit a következõ fordulóban kapsz, összesen 520 TVP-t költhetsz majd el.

KARAKTERLAP


Lizzy Marianetta, egy majd 2 méter magas, zöld hajú, piros szemû kék ruhás nõ vagy. Jelenlegi lakóhelyed: szolgaszint (6. szint). Táplálkozásod: rovarevõ. Ez a 212. fordulód.
TULAJDONSÁGAID
[1] erõ: 11 (15) / 3.33
[2] IQ: 11 (17) / 8.06
[3] ügyesség: 11 (17) / 0.75
[4] egészség: 10 (11) / 1.16
[5] mágia: 10 (13) / 6.62
[6] gyorsaság: 24 (26) / 3.46
[9] Méret/ép: 125 (134) / 99
Min. méret: 107
Barlangméret: 125
PONTJAID
Varázspont: 149 / 101
Képességpont: 34 / 71%
Hõsi pont: 741 (10)
Tám.bónusz: 0%
Véd.bónusz: 30%
Galetki erõ: 964 / 287
Hírnév : 2693
Jóllakottság: 178%
Életkor: 16 / 16
STATISZTIKÁK
Galetki csaták: 195 (1)
Galetki gyõzelmek: 130 (1)
Torzsz. csaták: 1790 (10)
Torzsz. gyõzelmek: 1723 (10)
Leölt torzszülött: 2631 (16)
Pszi csaták: 0 (0)
Pszi gyõzelmek: 0 (0)
Ájulások száma: 61 (0)

A Tolvajok Klánjának (#17) tagja vagy.
Rangod: tolvaj (33)
Speciális képességeid:
+5 lopás, +5 lopakodás, +5 csapdaészlelés, +5 mászás. 11% dupla sebzés okozására, ha másodmagaddal támadsz egy ellenfelet.
Aktív Klánküldetéseid:
1.) Látogass el a klánépületbe úgy, hogy pontosan 100 különbözõ fajta tárgyad van. Feneketlen zsák nem lehet a birtokodban. 2.) Ölj öt pusztító szójert! [számláló: 4] 3.) Használd a kineport varázslatot legalább 5 alkalommal! [számláló: 1]

HARCI SZAKÉRTELMEK
[12] savlehelet: 8 (12) / 5 [15] regeneráció: 26 / 0 [18] tûzimmunitás: 9 / 0.80
[19] hidegimmunitás: 8 / 0.20 [20] savimmunitás: 9 / 0.60 [21] elkt.immunitás: 10 / 0
[22] imm.mérg.gázra: 13 / 0 [23] imm.ktkt.méreg: 7 / 0 [24] rezisztencia: 20 / 2
[25] illat: 18 (21) / 0 [26] lõfegyver: 22 (26) / 0.12    

EGYÉB SZAKÉRTELMEK
[45] csapdakészítés: 12 / 0.05 [46] csapdaészlelés: 10 (15) / 9.28 [47] zárnyitás: 9 / 0.77
[48] mászás: 9 (14) / 5.86 [49] rugalmasság: 10 / 0.25 [50] meggyõzõkészség: 8 / 1.98
[51] transzformáció: 6 / 0.10 [52] auraészlelés: 9 (15) / 7.29 [53] ékszerészet: 6 (8) / 0.15
[54] kereskedelem: 9 / 5.91 [55] szívósság: 24 / 1.78 [56] varázsitalfõzés: 7 / 1.69
[57] gyógynövények: 14 / 13.34 [58] nyomkeresés: 12 / 1.06 [59] vezetõkészség: 9 / 1.54
[62] lopás: 11 (18) / 10.89 [63] éberség: 5 / 0.25 [64] átokszórás: 8 / 2.75
[65] álcázás: 24 / 0.57 [66] lopakodás: 6 (11) / 1.15 [67] régészet: 18 / 12.76
[68] zene: 10 / 1.78 [69] tanulás: 10 / 8.15 [70] idézés: 11 / 1.36
[71] javítás: 11 / 10.05 [73] felderítés: 9 / 6.93    

VÉGTAGOK
bal csáp [100] méret: 10 / 0 [101] szakért.: 14 / 11.84 [102] sebzõ méreg: 20 / 0  
fog [103] méret: 11 / 0 [104] szakért.: 14 / 0.94 [105] energiaszívás: 25 / 0  
jobb csáp [106] méret: 1 / 0 [107] szakért.: 6 / 5.32 [108] energiaszívás: 24 / 0  

VARÁZSLATOK & PSZIK
[32] animáció: 12 / 0 [36] csábmosoly: 1 / 0 [42] csendvarázs: 1 / 0
[149] dimenziókapu: 3 / 0.06 [48] ellenáll.megtörése: 10 / 0 [10] energiatüske: 5 / 0.18
[160] esszenciaelnyelés: 33 / 1.58 [156] éhínség: 1 / 0 [29] életszívás: 10 / 8.73
[31] féreg érintése: 1 / 0 [40] gigaököl: 1 / 0 [17] gránitbõr: 13 / 0.55
[13] jégcsóva: 12 / 6.90 [15] jégpajzs: 5 / 1.14 [163] kineport: 8 / 0.24
[154] kisebb erõpajzs: 12 / 4.80 [27] kisebb gyógyítás: 11 / 9.58 [146] kontakt.õseiddel: 8 / 1.36
[294] kristályfókuszálás: 1 / 0 [158] láth. észlelése: 1 / 0 [157] láthatatlanság: 1 / 0
[165] manafókuszálás: 4 / 0.18 [35] mágiatörés: 10 / 0.06 [162] mágikus csapda: 1 / 0
[34] méregfelhõ: 20 / 3.48 [28] óriáserõ: 14 / 1.67 [171] savpajzs: 1 / 0
[161] sebezhetetlenség: 1 / 0 [30] sorvasztás: 4 / 0.06 [16] tûzpajzs: 1 / 0
[14] vakító fény: 4 / 0.06        

T/V VARÁZSLATLISTÁID
1. lista (40%): 13 jégcsó 55 34 méreg              
2. lista (120%): 28 óriáse 29 életsz 13 jégcsó 17 gránit 15 jégpaj 34 méreg 32 animá      

RAJTAD LEVÕ VARÁZSLATOK/HATÁSOK
átok (14).


SZOLGÁID
név méret/ép morál jóllakottság szint állapot
[1] árnyékmester 66/39 193% 200% 11 / 10.26 harcol
[2] rovarsámán 70/29 193% 200% 9 / 7.94 harcol
lélekenergia rész 50% jóllakottság határ 100% gyógyítás: 5

HARCI PROGRAMOD
1: életszívás t.var. ha egy ellenfél ép-je 11 alatt van. Prioritás: 50.
2: gránitbõr v.var. ha ellenfeled galetki.
3: jégcsóva t.var. ha ellenfeled #80. Prioritás: 80.
4: esszenciaelnyelés v.var. ha ellenf. erõssége kevesebb, mint 100%. Prioritás: 70.
5: Lõfegyver használata ha ellf. 200. képessége 0 v. több. Prioritás: 100.
6: Lõfegyver használata ha ellenfeled #23. Prioritás: 100.


FELTÉTELES PARANCSAID
GY 90 0 0 61 50 27; VI erõ:233% ép:20%; PV 6; PSZ 65 55 57 46 66 73; BA 4090 6503 8792 3247; L 50 8 35 34 33 32; HE 9; I 25 3 30; HU 1 1 1;

ÁTADÁS PARANCSAID: VG 3579 12026 1; VG 2091 12026 1;

AKTUÁLIS KÜLDETÉSEID: #2 (3. épület), #4 (7. épület), #6 (9. épület), #12 (4. épület), #23 (2. épület), #290 (212. forduló), #334 (212. forduló), #242 (212. forduló), #465 (212. forduló), #265 (212. forduló), #313 (212. forduló).

SZÖVETSÉGED: Remény Küldöttei (#15024). Szavazataid száma: 1. A következõ tagok szavazatát birtoklod: 8354. Szövetségetek jelenlegi legendás ellenfele: Gommarion. Még 4 alkalommal gyõzhetitek le. Jelenleg 10 legenda pontod van.

TÁRGYAID


Páncélok, ruhák
1 a mágia lovagi lemezpáncélja (#3252) * 1 a mágus fekete csizmája (#10122) 1 a nyomkeresés fejpántja (#194)
* 1 a sebesség csatos öve (#13316) * 1 a sólyom díszes pikkelyvértje (#29367) * 1 a sólyom köntöse (#29500)
1 a Tél aranylánca (#175) 1 ezüst láncing (#1033) 1 khaldoran öv (#137)
1 lovagi lemezpáncél (#1002) * 1 platina nadrág (#186) 7 törpe pikkelyvért (#4)
1 Xantin bõröve (#169)

Ékszerek, kincsek
* 1 a bûz malachit karkötõje (#29141) * 1 a gladiátor ezüst nyaklánca (#6132) 1 a kalmár nyaklánca (#142)
* 1 a lich márványgyûrûje (#12026) * 1 a sólyom sárgaréz nyaklánca (#29531) 1 a tárgyalás gyûrûje (#144)
* 1 a tökéletesség ezüst fülbevalója (#21957) * 1 a túlélés díszes karkötõje (#21492) 1 ametiszt szkarabeusz (#163)
12886 arany (#1) * 1 az egyensúly gyûrûje (#213) * 1 az ügyesség gyûrûje (#2575)
1 bronz amulett (#1198) 1 bronzmedál (#207) 1105 drágakõ (#2)
* 1 ezüstmedál (#208) * 1 görényfarok (#189) 1929 hamis arany (#809)
1 kék gömb (#143) 2 malachit karkötõ (#1241) * 1 ozin fülkarika (#211)
1 Rogan karkötõje (#145) * 3 roxati üvegszem (#580) 1 sárgaréz nyaklánc (#1181)
5 üvegszimbólum (#138)

Felszerelés
6 arany tóken (#764) 8 aranydukát (#437) 1 elsõ kulcsdarab (#226)
7 ezüst tóken (#763) 3 fekete dukát (#218) 1 Fortuna kiskorsója (#521)
4 furulya (#167) 1 gyémánt tókenszilánk (#767) 1 hebrencs csapda (#582)
2 kincskeresõ kisködmön (#519) 2 kötél (#128) 2 Krugrog mama terítõje (#517)
3 lant (#166) 2 molitár dob (#168) 2 Morgan kristálya (#525)
1 Morgan pálcája (#511) 1 void gyémánt (#280)

Fegyverek
* 1 a halál fekete íja (#140) 1 Enyészmester (#217) 1 hosszú íj (#1272)
1 tüskés tõr (#583)

Varázsitalok és füvek
6 bajnokok itala (#62) 1 csapdaészlelés itala (#65) 101 csótányláb (#25)
175 elfu moha (#33) 106 elonotichlan (#31) 17 fehér gyógyital (#50)
118 gyilkos boróka (#27) 23 hatalom kék itala (#58) 75 hónakkupók (#30)
7 hõsiesség itala (#52) 3 kalmárok itala (#66) 3 kihívás itala (#68)
38 liánvirág (#24) 122 mátekel gomba (#21) 14 méregellenállás itala (#51)
140 mézfû (#29) 112 mitulen fû (#20) 10 óriásnövés itala (#60)
1 õsmágus szájvize (#69) 119 ragálygomba (#26) 142 rémcserje (#34)
139 sárkányvirág (#32) 132 sötét mák (#23) 1 szemani gomba (#36)
118 tejfonál (#28) 1 tûzlehelet itala (#53) 8 védelem itala (#59)
195 velparaj (#35) 8 winropu moha (#22) 2 zöld manaital (#63)

Egyéb kacatok
54 barna manakõ (#149) 5 duzzadt xenópete (#479) 104 ekinda haj (#147)
61 elektronit (#141) 43 húsevõ bibe (#151) 6 káoszkígyó pikkely (#230)
13 lemúr hártya (#161) 50 mandibula (#157) 19 molad púp (#16)
24 molitár háj (#165) 5 nohnetár gumó (#212) 32 nordkristály (#146)
1 óriási xenópete (#480) 1021 õsi relikvia (#17) 56 pirgamit (#152)
2 smaragd esszencia (#229) 8 szójer csáprágó (#231) 1 xenópete (#278)
10 yeti csont (#160)

A szürkével jelölt tárgyakra szerintünk már nincs szükséged, csak a helyet foglalják. Ha az EE parancs egyik paraméterének 7-est adsz meg, az összes ilyen tárgyadat eladod (ami nem eladható, azt eldobod). Természetesen nem adsz el / dobsz el KF-elt, vagy feneketlen zsákban levõ tárgyat.


Ebben a fordulódban szerzett tárgyaid: 355 arany (#1), 4 drágakõ (#2), 1 tejfonál (#28), 2 mitulen fû (#20), 1 winropu moha (#22), 1 sárgaréz nyaklánc (#1181), 10 velparaj (#35), 1 void gyémánt (#280), 1 bronz amulett (#1198), 2 gyilkos boróka (#27), 1 malachit karkötõ (#1241), 13 hamis arany (#809), 4 rémcserje (#34), 1 szemani gomba (#36), 1 mátekel gomba (#21), 5 õsi relikvia (#17), 1 védelem itala (#59), 1 káoszkígyó pikkely (#230), 1 sárkányvirág (#32), 3 elfu moha (#33).

Ebben a fordulódban elhasznált tárgyaid: 1 fehér gyógyital (#50), 1 kard (#1315), 1 a káosz lordjának sisakja (#17289).

AZ ÕSÖK CSARNOKA

0  
1  
2  
3  
4  
5  
6  
7  
8  
9  
10  
11  
12  
13  
14  
15  
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

ENCYCLOPEDIA FANTASIAVOID GYÉMÁNT (280. TÁRGY)
Egy tökéletesen fekete gyémánt, amely minden fényt elnyel. Hipnotikus erõvel vonzza a tekintetedet. Meg vagy róla gyõzõdve, hogy a Hegymély legcsodálatosabb drágakövét tartod a kezedben, amelytõl a világ minden kincséért sem válnál meg - holott valójában ez egy átkozott tárgy, amely varázstárgyaid mágikus energiájával táplálja magát. A void gyémánt nem KF-eli magát, azonban mindig mûködik. Sok tulajdonságodra és képességedre kapsz bónuszt, a void gyémánt ezt a bónuszt csökkenti átmenetileg. Az 1-2-es bónuszt nem befolyásolja, a 3-5-ös bónuszt eggyel, a 6-8-as bónuszt 2-vel csökkenti, és így tovább. Ha egy képességedet valamilyen varázslattal vagy varázsitallal növeled meg, a void gyémánt erre a bónuszra is befolyással van! A támadást, védekezést és méretet a void gyémánt nem befolyásolja. Szerencsére, ez a gonosz kõ idõnként elhagy téged, továbbpattan egy másik galetkihez - néha azonban jól érzi magát nálad, és elkezd szaporodni...SZEMANI GOMBA (36. TÁRGY)
Apró, pufók gombafajta, ahogy feljebb haladsz a szintek közt, egyre gyakrabban találkozhatsz vele. Állítólag egy titkos varázsital recept fontos komponense, de természetesen a receptet teljes titokban tartják ismerõi, úgyhogy te legfeljebb találgathatsz. [Szükséges varázsital fõzés szint: 8.]TÖBB TÁRGYHELY
A játékosok egyik régi álma valósult most meg, az eddigi 190 tárgy helyett akár 290 különbözõ fajta tárgyat is tárolhatsz mostantól a barlangodban. A tárgyhelybõvítést a 6. szinttõl lehet használni. A bõvítést a B paranccsal hajthatod végre, nagyon egyszerûen. A B parancs második paraméterének add meg, hogy hány tárgyhellyel akarod bõvíteni a barlangodat. Minden egyes bõvítés 3 TVP-be kerül. Természetesen, összességében legfeljebb 100 hellyel bõvíthetsz az eddigi 190-hez képest. Ha továbbköltözöl, nem kell a bõvítést ismételten megcsinálni.
Példa:
B 4 15
hatására 4-gyel nõ a barlangméreted, és 15-tel a tárolható tárgyak száma. A parancs összesen 4x10+15x3=85 TVP-be kerül.
Az elsõ paraméter legalább 1 kell, hogy legyen, tehát nem szerezhetsz új tárgyhelyet anélkül, hogy magát a barlangot is bõvítenéd - kivéve, ha barlangod már elérte a lehetséges maximumot. Ekkor a program a parancs elsõ paraméterét nem veszi figyelembe, barlangbõvítés nélkül is szerezhetsz tárgyhelyet.


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.