Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Fűszerraktár
Küldd el képeslapként!
"Átvert az az átok remete! Kincset ígért, de ebben a raktárban csak fűszer és fűszer van, ameddig csak ellátni." - gondolatok egy galetki szájából, a kaland folytatásához szükséges nagy ötlet megszületése előtt
Nézz szét a galériában!
Ősök Városa - UL tápláló
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj

A lista folytatása...
NEM VAGY EGYEDÜL! - Játékosok felhívása! (6)
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (55)
ŐV help (521)
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA (21)
Támasszuk fel a közösséget! (241)
Szövetségi felvétel (36)

További témák...

2024-02-24 16:47:16 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
5295-176

Karakterszám: 5295 Számlaszám: titkos
Fordulószám: 176 Játékhét: 529
E forduló ára: 8 zs. Maradék zseton: 408
Forduló típusa: email
1997-99 (C) Beholder Kft.
Betáplálás dátuma: 2020. júl. 8. 10h:09'
A következõ fordulód táplálható: 2020. júl. 9.

E-mail!

SIR HERMAEUS MORA KALANDJAI
Pihenésed nem telt el eseménytelenül:
** 1. NAP ** Pihenésedet megzavarja Éjbenjáró Végzet, egy elbûvölõ tekintetû, kriptaszagot árasztó, kortalan férfi. A Halhatatlanok klánjának felsõbbrendû galetki rangú tagja. A Protolisk Hercegek szövetségbe tartozik. Kalandor rangja kezdõ felderítõ. Felszerelése: az Örökkévalóság gyûrûje, ozin fülkarika, az egyensúly gyûrûje, a hatalom rubinja, a siker aranyveretes öve, krakoch csizma, Rogan karkötõje, szent templomi maszk, roxati üvegszem, óriás fülbevaló, a pók smaragdgyûrûje, orgling fétis, arany orgling fétis, káoszkígyó vért, a Világtalan Szem, opilíchium gyûrû, nilbongi kitûzõ, smaragd életkõ, adamantit karkötõ, elementáris karkötõ, õspók köpeny. Már amikor belép, akkor látod arcán, hogy egy kis átokszóráshoz van kedve.
Elsõ mondata: "Bûzödet csak a csúfságod múlja felül!" Ezt kiáltod vissza: "Te leprás zombi!" Ezt mondja neked: "Igaz, hogy már tíz éve ezen a szinten laksz?" Nem késel a válasszal: "Nagyobb a rendetlenség a barlangodban, mint egy torzszülött odúban." A következõt mondja neked: "Hogy árasztaná el a csatorna szennyvize a nyomorúságos kis odvadat, amit barlangodnak hívsz!" Így válaszolsz: "Ahányszor kinyitod azt az otromba szádat, mindenki fuldoklani kezd a szagtól!" Ezt mondja neked: "Állandóan az orrodat és a füledet túrod, úgyhogy gyakran meg kell szakítanod a folyamatos vakaródzást, te tetves torzszülött." Nem késel a válasszal: "Te tapírfejû elmebeteg, az egész szinten arról beszélnek, hogy folyton a saját mocskodban fetrengesz." A következõt mondja neked: "Te boglyakemence! Te hájfejû! Te birkaszemû! Te tülökorrú! Te harcsaszájú! Te bodzáslábú!" Így válaszolsz: "Te tapírfejû elmebeteg, az egész szinten arról beszélnek, hogy folyton a saját mocskodban fetrengesz." Éjbenjáró Végzet csak annyit nyög ki: "Te... !" Mikor kidühöngte magát, biccent: Te vagy a gyõztes. (+9% lélekenergia.)
** 1. NAP ** Pihenésedet megzavarja Éjbenjáró Végzet, egy elbûvölõ tekintetû, kriptaszagot árasztó, kortalan férfi. [aura: átokszórás: 15.] A Halhatatlanok klánjának felsõbbrendû galetki rangú tagja. A Protolisk Hercegek szövetségbe tartozik. Kalandor rangja kezdõ felderítõ. A következõket látod nála: az Örökkévalóság gyûrûje, bronzmedál, ozin fülkarika, az egyensúly gyûrûje, a hatalom rubinja, a siker aranyveretes öve, krakoch csizma, Rogan karkötõje, roxati üvegszem, óriás fülbevaló, a pók smaragdgyûrûje, hõsi babérkoszorú, arany orgling fétis, káoszkígyó vért, a Világtalan Szem, opilíchium gyûrû, nilbongi kitûzõ, smaragd életkõ, adamantit karkötõ, elementáris karkötõ, õspók köpeny. Már amikor belép, akkor látod arcán, hogy egy kis átokszóráshoz van kedve.
Elsõ mondata: "Olyan szájas vagy, mint a szíjas bocskor." Rögtön visszavágsz: "A hóhér kösse fel a nyakravalódat!" A következõt mondja neked: "Igaz, hogy már tíz éve ezen a szinten laksz?" Rögtön visszavágsz: "Kérlek, ismételd meg, mert nem értettem jól a böfögésedtõl!" Ezt mondja neked: "A förtelmes bûzödet még egy sárban fetrengõ görényteknõc is megirigyelné." Rögtön visszavágsz: "Ha rendesen megfürdesz és felöltözöl, akkor talán leszel olyan szép, mint egy kifordított macska." Ezt mondja neked: "Fagyúr lehelete fagyassza beléd mindazokat a testnedveket, amelyeket amúgy is annyi szenvedés árán tudsz kipréselni!" Rögtön visszavágsz: "Az Ellenség vigyen el!" - egy pillanatra megdermed a levegõ: ezt talán tényleg nem kellett volna. A következõt mondja neked: "Megmagyarázzam a kettõs személyiségedet? Hatökör létedre félkegyelmû vagy, és abból egy nem beszámítható!" Így válaszolsz: "Te tapírfejû elmebeteg, az egész szinten arról beszélnek, hogy folyton a saját mocskodban fetrengesz." Éjbenjáró Végzet szóhoz sem tud jutni megdöbbenésében. Ezt megkapta! Ez az, nyertél! Ellenfeled alig észrevehetõen bólint. (+9% lélekenergia.)

Megtudod, hogy a Hegy leghíresebb galetkije Morq Fan Gor, egy magas, vékony testû, szikrázó szemû, kiváncsi természetû, tréfálkozó férfi. (hírneve 32700.) A te szinteden a legnevesebb Oblepo Glorr, egy szürke bõrû, vörös és zöld szemû, két kis szarvacskás, szakadt ruházatú férfi. (hírneve 8285.)
A barlangod már túl kicsi számodra: nekilátsz, hogy kibõvítsd! Hosszasan dolgozol, ásol, hordod ki a köveket a bejárat elé. Végül megszemléled az eredményt. No, így már mindjárt kényelmesebb lesz! Barlangod új mérete: 204.
[10 TVP-t használtál fel, maradt még 409.]

fel felköltözés a következõ szintre
Úgy döntesz, hogy már elég érett és harcedzett vagy ahhoz, hogy keményebb kihívásokkal nézz szembe. És mivel az Õsök áldását is megszerezted, tényleg semmi akadálya nincs, hogy a következõ szintre, tágasabb barlangba költözzél! Összeszeded minden holmidat, és elmész a szint középpontjába. A hatalmas központi csarnok kellõs közepén egy óriási, plafontól padlóig tartó cseppkõ van, amelynek oldalába csigalépcsõt faragtak. Ez az egyetlen út a szintek között! A lépcsõ tövében két óriási galetki szobor áll, szemük vörös fényben izzik. Rettegve mész közelebb. A szemek fénye zöldre vált, az Õsök áldása kísér! Bátran lépkedsz el a szobrok között, és semmi rossz nem történik. Hosszú ideig tart, amíg felérsz. Egy fehér, márványfalú henger belsejében találod magad. Nem látsz kijáratot. Egyszercsak szikrázni kezd a levegõ, apró villámok csapdosnak beléd! Üvöltesz a fájdalomtól, holott tudod, hogy ez egyike a város vezetõi által felállított kamráknak, amelyek a galetkik fejlõdését gyorsítják fel. Persze nem lehet túl gyakran alkalmazni, hisz az halálos lehet... Kimerülten terülsz el. Mikor magadhoz térsz, egy, a lentihez hasonló barlangban találod magad, a fehér kupolának nyoma sincs. Sehol a lejárat! Megtapogatod magad: a kezelés hasznos volt! (+10 méret, +10 max. varázspont, +10 képességpont.) Ez hát a városlakók szintje! A továbbvezetõ feljáratnál két, a lentihez hasonló szobor áll, szemük tiltó vörössel izzik. Hmm, még idõbe fog telni, amíg tovább akarsz költözni. Elindulsz a lakóhelyek irányába. Egy-két galetkit látsz, ellenséges pillantásokkal méregetnek: gyorsan fel kell majd készülnöd a portyázókra. Ideje barlangot keresni! Hosszasan kutatsz, néha alig sikerül a harcot elkerülni, amikor pihenõ galetkiket zavarsz meg. Végül találsz egy kényelmes, száraz barlangot, amelynek a bejáratán pont beférsz. Huh! Izgatottan várod, hogy megkezdhesd az új szint felderítését. Csak egy dolgot sajnálsz: hogy káosztárgyaid idefent elkorhadtak, szétestek. Talán mégis el kellett volna õket adni felköltözés elõtt. [ld. enc.]
[30 TVP-t használtál fel, maradt még 379.]

bb 1 3 1 4 7 8 több épület meglátogatása
[be 1:] Lesétálsz a kereskedõhöz. Elsõ dolgod, hogy végigkérdezed a kínálatot, és megkérded, mi mennyibe kerülne neked: Tûzúr aranyozott fülbevalója (#39508) 997 ap, kemény bõrpáncél (#3) 33 ap, kés (#5) 1 ap, bõrpáncél (#9) 16 ap, üvegcse (#14) 3 ap, molad púp (#16) 13 ap, kõbalta (#18) 4 ap, mandolin (#19) 66 ap, kötél (#128) 16 ap, rozsdás kard (#131) 9 ap, ében tündekard (#132) 33 ap, ében nyílpuska (#133) 49 ap, ében láncing (#134) 66 ap, fekete nadrág (#171) 66 ap, díszes villámöv (#177) 115 ap, platina villámöv (#187) 214 ap, a nyomkeresés fejpántja (#194) 66 ap, suhanó csizma (#195) 66 ap, patkányfog (#270) 16 ap, lelakatolt ládikó (#310) 495 ap, karmazsin tûzgyûrû (#338) 26 ap, mágikus védõruha (#341) 495 ap, olaj (#415) 16 ap, elsõsegély csomag (#619) 4500 ap, feneketlen zsák (#643) 1650 ap, az erõ átlátszó köntöse (#1602) 308 ap, az erõ ónixgyûrûje (#1678) 493 ap, a tudás nagy pajzsa (#1962) 324 ap, a tudás malachitgyûrûje (#2127) 308 ap, az ügyesség bronz mellvértje (#2397) 407 ap, az egészség aranyozott fülbevalója (#3058) 485 ap, a mágia vaspajzsa (#3313) 512 ap, a mágia csontamulettje (#3447) 308 ap, a védekezés fekete nyílpuskája (#4890) 1164 ap, a védekezés hosszúkardja (#4917) 324 ap, a törpék aranyozott nyaklánca (#6583) 578 ap, a törpék nehéz nyílpuskája (#6687) 419 ap, a kobra szárnyas sisakja (#7377) 386 ap, a harcos vas mellvértje (#7798) 685 ap, a gólem szárnyas sisakja (#8277) 386 ap, a gólem kõrisfa íja (#8473) 586 ap, az óriás hosszú lándzsája (#8983) 586 ap, az entek díszes karkötõje (#9792) 370 ap, az elfek szürke maszkja (#10543) 566 ap, az elfek díszes karkötõje (#10692) 370 ap, az elfek ónix karkötõje (#10693) 566 ap, a merénylõ bíbor pikkelyvértje (#10918) 625 ap, a mentát kék köpenye (#12837) 364 ap, a harcmûvész rövid tõre (#13902) 370 ap, a szellemek ezüst fülbevalója (#15207) 364 ap, a szellemek nehéz nyílpuskája (#15237) 419 ap, a gepárd malachitgyûrûje (#15627) 370 ap, a sas díszes karkötõje (#16092) 370 ap, a sas hosszú íja (#16122) 386 ap, az elefánt szárnyas sisakja (#16377) 386 ap, a természet vas mellvértje (#16798) 685 ap, a természet szöges öve (#16918) 558 ap, a bérmágus díszes pikkelyvértje (#17217) 419 ap, a bölcsesség ónix karkötõje (#17893) 566 ap, a bölcsesség hosszúkardja (#17967) 386 ap, a torony csontamulettje (#18297) 370 ap, a torony harci nyílpuskája (#18388) 625 ap, az energia hosszúkardja (#18867) 386 ap, a sebezhetetlenség ezüst fejpántja (#19557) 370 ap, a sebezhetetlenség hosszú lándzsája (#19783) 586 ap, a gyõzelem gyíkbõr öve (#20969) 827 ap, a tökéletesség vaspajzsa (#21763) 586 ap, a tökéletesség csontamulettje (#21897) 431 ap, a tökéletesség háromszögszimbóluma (#21912) 441 ap, a tökéletesség keresztszimbóluma (#21913) 578 ap, a tökéletesség ezüst fülbevalója (#21957) 425 ap, a tökéletesség kõrisfa íja (#21973) 586 ap, a tökéletesség nehéz harci nyílpuskája (#21989) 815 ap, a tökéletesség rövid tõre (#22002) 431 ap, a tûz szárnyas sisakja (#22227) 263 ap, a tûz harci nyílpuskája (#22438) 479 ap, a jég kék köpenye (#22737) 241 ap, a jég díszes köpenye (#22738) 411 ap, a jég csontamulettje (#22797) 247 ap, az enyészet ezüst nyaklánca (#23232) 257 ap, az enyészet hosszú íja (#23322) 263 ap, a villám nehéz nyílpuskája (#23787) 297 ap, a méreg hosszúkardja (#24267) 263 ap, a regenerálódás vörös maszkja (#24494) 657 ap, a regenerálódás ezüst nyaklánca (#24582) 257 ap, a regenerálódás kõrisfa íja (#24673) 439 ap, a regenerálódás gyalogos lándzsája (#24732) 263 ap, a sün fekete csizmája (#24972) 247 ap, a sün keresztszimbóluma (#25063) 431 ap, a sün kõrisfa íja (#25123) 439 ap, a sün gyalogos lándzsája (#25182) 263 ap, a teknõs szürke maszkja (#25393) 419 ap, a teknõs bronz amulettje (#25498) 419 ap, a teknõs háromszögszimbóluma (#25512) 257 ap, a teknõs aranyozott fülbevalója (#25558) 411 ap, a yeti fogazott kardja (#26518) 439 ap, a sav díszes karkötõje (#26892) 247 ap, a légzés vívótõre (#27853) 419 ap, a légzés fogazott kardja (#27868) 439 ap, az angyalok ezüst fejpántja (#28107) 247 ap, az angyalok zangrozi csizmája (#28123) 419 ap, az angyalok aranyozott fülbevalója (#28258) 411 ap, az ellenállás bronz mellvértje (#28497) 346 ap, az ellenállás zangrozi csizmája (#28573) 419 ap, az ellenállás keresztszimbóluma (#28663) 431 ap, a bûz fekete csizmája (#29022) 247 ap, a sólyom bronz amulettje (#29548) 419 ap, a sólyom háromszögszimbóluma (#29562) 257 ap, a sólyom aranyozott fülbevalója (#29608) 411 ap, a sólyom gyalogos lándzsája (#29682) 263 ap.

[be 3:] Hazamész a boltból. Rettegve óvakodsz el a mágusok nagyhatalmú tornyába. Az irdatlan épület tövében álldogálsz, amíg egy szürke köpenyes figura nem kísér beljebb. Megkapod a szinten megtanulható új varázslatok listáját. Ezeken felül persze minden, korábbi szinten is ismert varázslat tanulható (ha volt ilyen). Zárójelben a varázslat sorszáma, a szükséges Intelligencia szint, és az arany ár látható: annihiláció (#26, IQ17, 666ap) mágikus ûr (#178, IQ21, 650ap) csontolvadás (#200, IQ30, 1100ap) gondolatolvasás (#204, IQ16, 840ap) h.látó vérkutya észlelés (#269, IQ8, 2500ap) Ahogy belépsz a varázslótoronyba, azt látod, hogy mindenki a központi teremben gyülekezik. A terem közepén, a levegõben egy hatalmas, színarany gyûrû csillog, benne gyönyörûen csiszolt gyémánntal, belsejében hajszálvékony, vésett írással. Mindössze egy illúzió, a kinagyított képe egy ékszernek, de akkor is csodaszép. Egy õsz mágus épp az egybegyûltekhez beszél.
-...már három hete! Ha nem kerül elõ Myrkanor gyûrûje, félõ, hogy rossz kezekbe került. Tekintve a relikvia hatalmát, ez nemcsak a toronyra, de az egész szintre, sõt, a galetki fajra is veszélyt jelenthet! Mihamarabb meg kell találnunk, ne csak a mágusok és a fejvadászok, de a segédek, a bölcsek, és a szint minden munkára fogható galetkije keresse!
Nocsak, adott a feladat, egy varázsgyûrût kell elõkeríteni! Nem egyszerû dolog, szükség lenne valami kiinduló nyomra. Érdeklõdésedre hamarosan megtudod, hogy Myrkanor gyûrûje még az õsi idõkbõl, a számûzetés korából származik. Mindig is a varázslók féltve õrzött kincse volt. A torony vezetõje, Melderath az ujján hordta, amikor három héttel ezelõtt ellátogatott a csatornaszintre, és azóta nem tért vissza. Nos, ez már valami, ezen el lehet indulni! (5. kaland, összesen 65 TVP-t igényel.)

[be 1:] Lesétálsz a kereskedõhöz. A boltos vigyorogva fogad.
- Á, egy bátor kalandor! Nézd, volna egy megbízásom számodra, aminek teljesítéséért cserébe mesés relikviát ajánlok! Nemrégiben befogtunk egy torzszülöttet. És, izé... nem tudom, hogy lehet megsebezni.
Felszalad a szemöldököd.
- Hogy mi? Akkor hogy fogtad be? És miért akarod megsebezni, vagyis miért akarod megölni, ha elfogtad? Nem világos.
- Nem akarom megölni, nem! Csak tudni akarom, hogyan lehet megsebezni.
Ferdén nézel a boltosra.
- Csak NEEEM? Már értem! Itt üldögélsz a pultod mögött, pénzért torzszülötteket veszel, és kínzod õket, hogy lélekenergiát nyerj ki belõlük. Pfúj, de undorító!
A kereskedõ elfehéredik.
- Ez... ez nem így... Különben is, hogy mersz te engem kiiktatni, taknyos kölyök! Mindárt visszavitetlek a féregszintre, mert oda való vagy! És különben is, ez csak egy izé... egy teszt volt, hogy képes vagy-e egy egyszerû torzszülöttet legyõzni.
- Nézd, boltos, lehet, hogy egy kissé durván fogalmaztam, hidd el, nem volt szándékos, elnézésedet kérem. Szóval mirõl lenne szó?
A kereskedõ megenyhülve bólint.
- Van itt egy torzszülött hátul, a raktárban, fogalmam sincs, hogy kell megölni, ha rájössz, megbocsátom az elõbbi kirohanásodat, és még egy varázstárgyat is kapsz! - Nem akarod a kis fickót tovább hergelni, úgyhogy beleegyezõleg bólintasz. (3. kaland, összesen 15 TVP-t igényel.)

[be 4:] Visszamész a barlangodba. Meglátogatod a galetkik nagymúltú akadémiáját. Az információs részlegnél érdeklõdsz az igénybe vehetõ új szolgáltatások felõl. Új szakértelmet a BE 4 {szakértelem} paranccsal sajátíthatsz el, 5 kno és 20 TVP árán. Új végtagot a BE 4 {végtag} paranccsal növeszthetsz 10 kno és 20 TVP árán. A {végtag} típustól függõen 100-105 lehet. Az 1. szinten 1, a 2-3. szinten 2, a 4-6. szinten 3, a 7-9. szinten 4, a 10-12. szinten 5, a 13-16. szinten 6 végtagod lehet. Végtag szakértelmet a BE 4 {képesség} {végtag} paranccsal sajátíthatsz el, 5 kno és 20 TVP árán. Részletesebben ld. szabálykönyv, Épületek, Akadémia. Már elsajátíthatod az akadémián a párbajozás (34-es) szakértelmet, ami igen hasznos, ha más galetkikkel csatázol. Az akadémián egy ráncos arcú, vénségesen vén galetki állja utadat.
- Állj csak meg, fiacskám! Hova sietsz, amikor itt van rád szükség!
Tisztelettudóan meghajolsz.
- Sir Hermaeus Mora vagyok, uram, szolgálatára!
- Ezt már szeretem! Engem Opahrin õsmester néven ismernek. - hatásszünetet tart, várja, hogy döbbenten leessen az állad a felismeréstõl, de a hatás elmarad. Kutatsz az emlékezetedben, de nem ugrik be semmi. - Bah - legyint. - Csak a gyilkolás, a vadászat, a harc, minden ifjúnak ezen jár az esze! És mi lesz a tanulással? Lenne egy megbízásom számodra. Ha sikerrel jársz, akár egy komolyabb küldetést is kaphatsz tõlem! Itt van ez a halom tekercs, el kellene vinned a könyvtárba, Pírszek könyvtárfelügyelõnek. Õ ad helyette más tekercseket, azt vissza kellene hoznod. Na eredj, ne lopd itt a napot! (31. kaland, összesen 40 TVP-t igényel.)

[be 7:] Meglátogatod a szint központi barlangját, ahol az akadémia, a boltok, a vegetáriánusok kertjei és az elöljáró palotája foglal helyet. A palota felé irányítod lépteidet. Áhítattal lépsz be a hatalmas kõépületbe, ahonnét a szint életét irányítják. Alázatosan jelentkezel a helytartónál, egy kifejezetten kövér, négykarú, sötét bõrû, háromszemû galetkinél, akit Turkayin Pooprenaknak hívnak. Tyrkayin xerox szivart pöfékelve kínál hellyel. Túlesel a bemutatkozás formalitásán, és társalogni kezdtek.
- Örülök, hogy ilyen hamar eljutottál a szintünkre, Sir Hermaeus Mora! Gondolom, nem túlzottan élvezted az elõzõ szint antimágikus auráját, hiszen a galetkit igazán a varázstárgyai tesznek naggyá! - zörgeti meg a testét borító tömérdek fétist, amulettet és egyéb kacatot. - Nos, mielõtt komoly küldetést kapnál, elõször is nézzük meg, mire vagy képes! Arénamesterem, Ragid Pooprenak már vár téged, néhány gyenge torzszülöttet kell legyõznöd. Ha nem sikerül, ne keseredj el, szükség van a szinten takarítókra! Nemrégiben ugyanis többet felfaltak az Ödlerk fivérek, úgyhogy munkád mindenképp lesz! (1. kaland, összesen 95 TVP-t igényel.)

[be 8:] Meglátogatod az Akadémia mellett épített kúp alakú szürke épületet, tetején hatalmas gömbbel. Ez a Pszi Iskola. Az ügyeletes egy vékony, szürke bõrû, gülüszemû szárnyatlan denevér. Csicseregve kérdi, hogy miért jöttél. Elmondod, hogy csak látogatóba jöttél. Az ajtónálló mosolyogva bólint, és körbevezet. A szint Pszi Iskolája egy hatalmas, áttetszõ, kékes gömbbel van körülvéve. Nagyon impresszív! Odabent a helységeket szelészerû falak választják el, amelyekben kényelmes, a test alakját tökéletesen felvevõ ágyakkal berendezett kamrák vannak. Ezek szerint itt nem az egységes Pszi Entitás útját választották az iskola vezetõi, megõrizték énjüket, azonban igyekeztek az asztrál minden eszközével kényelmessé tenni a környezetüket. Lássuk, tudnak-e számodra valami izgalmas küldetést adni!
A szürke köpenyt viselõ, óriási szemû galetki, akihez vezetnek, Psychax mentátmesterként mutatkozik be. Hellyel kínál egy zselészerû ágyon.
- Természetesen, Sir Hermaeus Mora, mindig tudunk feladatot adni a szintünkre költözõ ifjú galetkik számára. Most épp a myrakoidokat szüreteljük, az õ váladékukból készítjük az iskola falait alkotó zselészerû anyagot. Kérlek, te is hozz hat myrakoid váladékot! (8. kaland, összesen 15 TVP-t igényel.)
[30 TVP-t használtál fel, maradt még 349.]

bb 9 20 több épület meglátogatása
[be 9:] Ellátogatsz a templomba, ez egy nagy, gyertyákkal kivilágított barlang, tele furcsa szobrokkal. Csuhába öltözött galetkik fogadnak. A templomban áhított csend fogad. A központi barlang hatalmas, mindenhol mécsesek világítják meg, milgandnak nyoma sincs sehol. A sok mécses talán nem ad akkora fényt, mint néhány jókora milgand, azonban az egész teremnek sejtelmes hangulatot kölcsönöznek, az az érzésed támad, hogy az egymásba nyúló árnyak mögül maguk az Õsök figyelnek téged, és mérlegelnek most is. A csendet nem mered megtörni, végül félénken odaóvakodsz egy imádkozó paphoz. Térdet hajtasz elõtte, és suttogva megszólítod.
- Szentatyám! - õ lassan rád emeli a tekintetét. A fekete szembogarakban valami furcsa lángot látsz, mintha a pap egy másik világba meredne mindent elnyelõ szemével. Ajkai lassan formálják a rekedt szavakat.
- Eljöttél hát! Bebocsátást nyertél a szentélybe, és túlélted a csapdát... - ezeknél a szavaknál ijedten pillantasz körbe. Fogalmad sem volt arról, hogy lenne valamilyen csapda, hatalmas szerencséd volt! -... az Õsök vigyázták lépteidet! Ezek szerint készen állsz a szent küldetésre. Talán felfedezted, hogy a lélekenergia milyen furcsa itt - némelyik forrásból bõségesen ömlik, más, jól megszokott forrásokból csak csurran-cseppen. A Métely az oka mindennek! A Káosz förmedvénye! Keresd fel... Semmisítsd meg! - kérdezni próbálsz, õ azonban csak int. - Eredj! Majd az Õsök a segítségedre lesznek! (7. kaland, összesen 50 TVP-t igényel.)

[be 20:] Rábukkansz a remete odújára. Egészen le kell hajolnod, hogy beférj a szûk nyíláson, de odabent tágas barlangszoba fogad. A remete mosolyog.
Üdvözöllek, ifjú galetki! Feltételezem, hogy mint sokan mások, te is valamilyen különösen veszélyes, tiltott kalandról, kincsrõl szeretnél hallani tõlem. Nos, lehet róla szó, de tudnod kell, hogy a nagy erõ kevés ezeknél a küldetéseknél: az eszednek is a helyén kell lennie! Ha meg tudod adni a választ az alábbi fejtörõre, akkor majd segítek. A kérdésre a válasz egy 90-nél kisebb kétjegyû szám! [Ha tudod a választ, a BE 20 (megfejtés) paranccsal közölheted a remetével.] - hegyezed a füledet.
- A választ öt szellem fogja megadni: egy áttetszõ, egy fehér, egy félelmetes, egy huhogó és egy õsi. Mind az öten elárulnak valamit a jelszóról: ha jól odafigyelsz rájuk, ezek alapján az információk alapján tudni fogod az egyértelmû választ. Vigyázz, lehet, hogy valamelyikük hazudik! Az információk alapján ugyan több lehetséges válasz is van, de én elárulom neked, hogy ezek közül sorban az elsõ a megoldás! Az áttetszõ szellem információja: A megoldás két számjegyének különbsége kettõnél több. És még hozzáfûzi, hogy a félelmetes szellem és a huhogó szellem között van hazudós. Valószínûleg a fehér szellem ugyanezt mondaná. Egy aprócska információt a fehér szellem is ad: A válasz egy páros szám. Még azt is megemlíti, hogy hallotta, amikor a huhogó szellem azt mondta, hogy az õsi szellem igazat mond. A félelmetes szellem a következõt mondja: Az elsõ számjegy kisebb vagy ugyanannyi, mint a második. Közelebb hajolva elárulja neked, hogy az õsi szellem igazat mond. A huhogó szellem a következõt mondja: A megoldás két számjegyének összege kilencnél több. A füledbe súgja még, hogy az áttetszõ szellem és a fehér szellem között van igazmondó. Valószínûleg az õsi szellem ugyanezt mondaná. Az õsi szellem így szól: Az elsõ számjegy lehet 2, 3, 6 vagy 7. Közelebb hajolva elárulja neked, hogy a fehér szellem és a félelmetes szellem mindig egyetértenek. A remete is elárul valamit: A megoldás nem osztható öttel.
(Ha sehogy sem tudod megfejteni a rejtvényt, megvesztegetheted a remetét 2 képességponttal - ekkor a BE 20 2 parancsot kell kiadnod.)
[10 TVP-t használtál fel, maradt még 339.]

be 4 102 meglátogatod a 4. épületet
Meglátogatod a galetkik nagymúltú akadémiáját. Egy nagydarab, pikkelyes óriásgyík cammog elõ, és megkérdezi, miben segíthet. Elmondod, hogy szeretnél egy új csápot növeszteni és rögtön megfelelõ harci jártasságot is szerezni a használatában. Az informátor bólint, és eligazít, hogy hová fordulj. Elõször is új végtagot növesztenek neked. Mókás, ahogy a bõr kitüremkedni kezd, aztán az új végtag formát ölt! Hamarosan pedig mozgatni is tudod. A fizikai és mágikus kiképzés órákig tart, végül elégedetten konstatálod, hogy újabb "fegyverrel" bõvült az arzenálod. (-10 képességpont.)
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 319.]

be 4 200 112 meglátogatod a 4. épületet
Meglátogatod a galetkik nagymúltú akadémiáját. Egy nagydarab, pikkelyes óriásgyík cammog elõ, és megkérdezi, miben segíthet. Elmondod, hogy szeretnél a bal csáp végtagodra kontaktméreg képességet növeszteni. Az ajtónálló elmagyarázza, hová kell menned. Az alkímista részleg eldugott zugaiban jársz. Egy nagyon büdös terembe vezetnek, a földön puha dolgokon taposol, de nem látod, mi az. Leszíjaznak egy asztalra, és megkezdõdik a rítus. Micsoda fájdalom! Üvöltesz, ahogy a torkodon kifér. Amikor az eljárás befejezõdik, kipróbálhatod egy torzszülött foglyon az új képességet. Mûködik! (-5 képesség pont.)
[20 TVP-t használtál fel, maradt még 299.]

v 146 2 2 146. varázslat elmondása
Összegyûjtve a benned rejlõ mágikus energiákat, elvarázsolsz egy kontakt.õseiddelt. Aha! Õseid megmutatják a csarnok térképének egy részletét. (-20 vp.)
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 296.]

v 146 2 5 146. varázslat elmondása
Ellõsz egy kontakt.õseiddel varázslatot. Aha! Õseid megmutatják a csarnok térképének egy részletét. (-20 vp.)
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 293.]

v 146 2 8 146. varázslat elmondása
Rúnákat rajzolsz a levegõbe, mire létrejön egy kontakt.õseiddel. Aha! Õseid megmutatják a csarnok térképének egy részletét. (-20 vp.)
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 290.]

v 146 2 11 146. varázslat elmondása
Rúnákat rajzolsz a levegõbe, mire létrejön egy kontakt.õseiddel. Aha! Õseid megmutatják a csarnok térképének egy részletét. (-20 vp.)
Ismét tanultál valamit: +1 szint kontakt.õseiddel varázslat; [3 TVP-t használtál fel, maradt még 287.]

v 146 2 14 146. varázslat elmondása
Rúnákat rajzolsz a levegõbe, mire létrejön egy kontakt.õseiddel. Aha! Õseid megmutatják a csarnok térképének egy részletét. (-20 vp.)
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 284.]

v 146 2 17 146. varázslat elmondása
Elmondasz egy kontakt.õseiddel varázslatot. Aha! Õseid megmutatják a csarnok térképének egy részletét. (-20 vp.)
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 281.]

v 146 2 20 146. varázslat elmondása
A parancs 3. paraméterét hibásan adtad meg.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 281.]

v 146 2 23 146. varázslat elmondása
A parancs 3. paraméterét hibásan adtad meg.
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 281.]

mak 3 3. makró definiálása/hívása

bsz belépés szövetségi barlangba
Ellátogatsz a szövetségetek barlangjába.
Elõször is, alaposan jóllaksz az élelmiszerraktár takarosan rendezett polcairól. (+7% jóllakottság.) Már majdnem berozsdásodtak az izmaid! A szövetség más tagjaival együtt küzdesz a kiképzõközpontban. (+15% támadás, +7 lehelet kör végéig.) Az akadálypályán is edzel kicsit. Imádkozol az õsök oltáránál (+10% lélekenergia). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Szolgáid morálja is javul (+10%). Karbantartod szerszámaidat (+2 mászás, +2 zárnyitás).
[3 TVP-t használtál fel, maradt még 278.]

ad 10 aranydukát szerzése
Munkát vállalsz a dukátbanknál. Az épülethez új szárnyat építenek, itt kell dolgoznod. Köveket cipelsz és adogatsz, hiába vagy erõs, mégis, majd leszakad a hátad! De hát valamit valamiért, egész munka alatt a csillogó aranydukát és az általa vásárolható relikviák képe lebeg a szemed elõtt. Végül letelik a munkaidõ, és tartod a markodat. 3 aranydukátot kaptál.
[10 TVP-t használtál fel, maradt még 268.]

ftk 2 4 felszíni tárgy kutatása
[Árnyékcsata:] A lakószint árnyékosabb részein nézelõdsz, figyelsz. Egyszercsak megpillantasz egy lapos pillantásokkal lopakodó galetkit. Valami rosszban sántikál. Csak nem egy felszíni varázstárgyat rejteget? Utánasietsz.

*** 1. KÖR *** Az arctalan galetki elõhív egy lávafolyam varázslatot. Megrohamozod az arctalan galetkit. 155 ép-t sebzõdtél a lávafolyamtól. Az arctalan galetkit védi rezisztanciája. Megtámadod az arctalan galetkit. Lesújtasz jobb csápoddal. (1 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-16 ép) Villámgyorsan elõrevágsz bal csápoddal. (1 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-16 ép) Vastag bõrét szaggatod. Meglóbálva zúzol bal csápoddal. (1 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-10 ép) Lesújtasz jobb csápoddal. Elkerülte. Odacsapsz bal csápoddal. (1 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-10 ép) Bûzöd fojtogatja (9 sebzés). Regenerálsz (+5 ép) Az arctalan galetki regenerálódik.
*** 2. KÖR *** Magában motyogva, az arctalan galetki létrehoz egy energiapréselést. 167 életpontnyit sebzõdsz. Ájultan a földre zuhansz. Az arctalan galetki rezisztálja.
[A csatában összesen 13 sebzést okoztál, és 345 sebzést kaptál.] Teljes vereséget szenvedtél. Hosszú idõ után térsz magadhoz. Ellenfeled meghajlással tiszteleg. [-5 TVP.] Elhagyod a csata helyszínét.
Ellátnak a gyógyító kamrában. (+150 életpont.)
(Feltételes gyógyítás:) kisebb gyógyítással kezeled magad. Gyógyulsz 25 életpontot. (-4 vp.) Gyógyulsz 25 életpontot. (-4 vp.) Ennek eredményeképp gyógyulsz 24 ép-t. (-4 vp.)
[Próbamester:] Úgy döntesz, meglátogatod azt a fura próbamestert az elhagyott tó partján! Bekopogsz a torony ajtaján, mire az nyikorogva kitárul, és egy aszott kis öregember siet eléd csoszogva.
- Szóval felszíni tárgyra fáj a fogad, he? Na, gyere próbázni, aztán meglátom, mivel szolgálhatok!
Ezen ne múljon, követed. Az elsõ próbatételnél vastag bõr tulajdonságodat / szakértelmedet teszik próbára. Éppen azon gondolkodsz, mivel fognak tesztelni, mikor egy kedves öregasszony totyog oda melléd. Aztán fogja magát, és egy hatalmas varrótûvel támad neked.
[Vastag bõr próba 7-es küszöbre: sikeres] Piff, az öregasszony egyenesen az oldaladba akarja vágni a tût. Még szerencse, hogy tényleg elég vastag a bõröd, így az reccsenve kettétörik ahogy hozzád ér. De akkor is! Micsoda beteges dolog volt ez? Jöhet is a második próba, reméled ez nehezebb lesz, nem akarsz ilyen könnyen nyerni! Ezúttal auraészlelés tulajdonságodat / szakértelmedet teszi próbára a mester. Az öreg rádnéz, elmosolyodik azzal a mindentudó mosolyával, majd öttéválik, azaz hirtelen öt lesz belõle! A feladatod, hogy kiválaszd melyik az igazi, és melyik négy az illúzió.
[Auraészlelés próba 11-es küszöbre: sikeres] Hát, ez nehéz ügy, megpróbálkozol az auraészleléssel. Szerencsére jól értesz az ilyen dolgokhoz, és hamar meglátod a középsõ alak auráját. Nem vitás, õ az igazi, mutatsz rá, mire a másik négy köddé oszlik, a megmaradt öregembertõl pedig begyûjthetsz egy elismerõ bólintást. A harmadik próba nyilvánvalóan nehezebb lesz, gondolkodik is az öreg, mit eszelhetne ki. Végül úgy látszik, javítás tulajdonságod / szakértelmed vizsgáztatja. Várj csak! - Int az öreg próbamester, és varázsolni kezd. Egy olyan remek gránitbõr varázslatot mond rád, amilyenben még soha nem volt részed. De vajon miért? Legnagyobb sajnálatodra egybõl kiderül. Vagy egy tucat pusztító szójer ront rád, és csépelni kezdenek. Persze nem árthatnak neked a gránitbõr miatt, de varázstárgyaid csak úgy hullanak rólad. Aztán a remete újabb intésére a szójerek a földre hullanak, és rólad is lefoszlik a maradék gránitbõr. Na, ideje rendbe tenni tönkrement varázstárgyaidat!
[Javítás próba 11-es küszöbre: sikeres] Mérgelõdve motyogsz magadban, miközben foltozni, kalapálni kezded a tárgyaid. Szép kis rumli, de azért így is hamar rendberakod õket. Napi rutinmunka, már úgyis megedzõdtél a sok tárgytörõ szörnyön... Az öreg is elégedett. És elérkeztél a negyedik, utolsó próbatételhez. Izgulsz, hiszen jól tudod, ha ezen is megfelelsz, tiéd egy felszíni varázstárgy! Döbbenten veszed észre az elõkészületekbõl, hogy ezúttal álcázás tulajdonságod / szakértelmed fog dönteni, méghozzá nem is akárhogyan! A feladat a következõ: most szépen menj ki innen, és gyere vissza. Ha nem ismerlek fel, sikerült a próba!
[Álcázás próba 21-es küszöbre: sikertelen] Hát ez nevetséges, de mit van mit tenni. Kimész, elmaszkírozod magad, aztán visszamész. Persze még be sem lépsz, az öreg már mondja is, hogy te vagy. Hát ezt nem volt nehéz kitalálni, duzzugsz magadban. Ez ma nem jött neked össze, szomorúan távozol a toronyból.
[57 TVP-t használtál fel, maradt még 211.]

be 9 5 meglátogatod a 9. épületet
De hiszen nincs is rajtad átok!
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 211.]

h 517 517. tárgy használata
Krugrog terítõjén finom falatok jelennek meg. (+10% jóllakottság neked és szolgáidnak.)
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 211.]

be 30 meglátogatod a 30. épületet
Ellátogatsz a szövetség arénájába. Egy pillanatra elgyönyörködsz a faragásokban, amelyek a tulajdon kezed munkáját dícsérik. Aztán odafordulsz az arénamesterhez. Megtudod, hogy a legügyesebb arénaharcos Miss Missing, a Remény Küldöttei szövetség tagja. A legerõsebb csoport, amit sikeresen legyõzött: egy torz orgling, egy mammut bika, egy fungoid vadász, egy renegát pszionicista, egy latrinaféreg, egy õraltató manó, egy kisebb agyszívó, egy molitár, egy sziklaóriás és egy húsevõ növény. Szövetségetek legügyesebb arénaharcosa Törött Nyíl. A legerõsebb csoport, amit sikeresen legyõzött: egy mammut bika, egy ködös kivetülés, egy orgling kártevõ, egy õrszellem, egy orgling szolga, egy vermon teknõs és egy albinó pók. A legügyesebb szövetség a Remény Küldöttei, amelynek tagjai összesen 12345 gyõzelmet arattak. A ti szövetségetek eddig 4948 gyõzelmet aratott. Fõhajtással köszöntöd, és közlöd, hogy torzszülöttekkel szeretnél csatázni. Az arénamester bólint, és amíg kifizeted a belépti díjat, 300 aranyat, elõkészítik a harcot. Ellenfeleid egy szondamester (#228) [aura: rezisztencia: 12.] és egy halál apostola (#173).

*** 1. KÖR *** Összegyûjtve mágikus energiáit, a káoszmágus elvarázsol egy tûzgolyót. A szondamester sebzõdik 35 ép-t. A halál apostola sebzõdik 31 ép-t. Néhány rövid kézmozdulat után a 2. kék-vörös atya létrehoz egy elemi védelem varázslatot. ( +16 tûzimmunitás, +16 hidegimmunitás, +16 savimmunitás, +16 elkt.immunitás, +16 imm.mérg.gázra.) A 2. kék-vörös atya elõhív egy gyógyító szellõ varázslatot. Ennek eredményeképp gyógyulsz 16 ép-t. Magában motyogva, az 1. kék-vörös atya létrehoz egy tûzfalat. Az elektromancer mágikus ereje felhasználásával elõidéz egy elektromos falat. Megközelíted a halál apostolát. A halál apostola feléd mozog. A szondamester az 1. kék-vörös atya felé mozog. A szondamester sebzõdik 36 ép-t a tûzfaltól. A szondamester 27 sebzést kap az elektromos faltól. A halál apostolát próbálod megsebezni. Meglóbálva zúzol jobb csápoddal. Gránitbõr védi. (0 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-9 ép) Paralizáltad! Odacsapsz bal csápoddal. (23 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-9 ép) Roncsoltál. Körbe-körbe forgatva ütsz bal csápoddal. (37 ép-t sebeztél). Tüskés a bõre (-1 ép) Érintésed rothaszt. (+1 méret.) Körbe-körbe forgatva ütsz jobb csápoddal. (28 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-1 ép) Körbe-körbe forgatva ütsz bal csápoddal. (6 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-1 ép) A kontaktméreg sikeresen behatol az ellenfél szervezetébe. Bûzöd nehezen elviselhetõ számára (4 sebzés). A halál apostola halálos sebet kapva a földre zuhan. A szondamester az 1. kék-vörös atyát támadja. Az 1. kék-vörös atya hörögve elterül. Regenerálsz (+5 ép)
*** 2. KÖR *** A káoszmágus varázshatalma segítségével elmond egy energiafolyamot. A szondamester ellenáll a varázslatnak. Összegyûjtve mágikus energiáit, a 2. kék-vörös atya elvarázsol egy tûzfalat. Heves kézmozdulatok közepette az elektromancer elmormol egy villámsújtást. A szondamester sebzõdik 36 ép-t. A szondamester odajön hozzád. A szondamestert próbálod megsebezni. Körbe-körbe forgatva ütsz jobb csápoddal. (37 ép-t sebeztél). Paralizáltad! Lesújtasz bal csápoddal. (29 ép-t sebeztél). Tekergetve suhintasz bal csápoddal. (36 ép-t sebeztél). Odacsapsz jobb csápoddal. (34 ép-t sebeztél). Megmérgezted. Meglóbálva zúzol bal csápoddal. (10 ép-t sebeztél). Bûzöd kellemetlen számára (10 sebzés). A szondamester holtan terül el. Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 242 sebzést okoztál, és 21 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az 1. kék-vörös atya: 36/103, a káoszmágus: 66/0, a 2. kék-vörös atya: 0/0, az elektromancer: 63/0.] Gyõztél! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+40%). Szolgáidnak is jut 28%. Magadhoz veszed a zsákmányt, ami 43 arany és 3 hamis arany. A 2. kék-vörös atya az ételre veti magát. (+25% jóllakottság.) A káoszmágus kajával tömi magát. (+25% jóllakottság.) A nézõk hangos tapssal jutalmazzák produkciódat. (+1 hõsiesség pont, hírneved megnövekedett.) Aréna érdemérmed felizzik, transzformál, átváltozik. Az aréna réz érme lett belõle!
(Feltételes gyógyítás templomban:) Elmész a templomba, amely egy ezernyi gyertyával megvilágított barlangcsarnok. A fénytõl kissé elvakulva lépsz be. Egy szolgádat szeretnéd gyógyíttatni. A papok varázsolnak. Szolgád, kék-vörös atya újra él és egészséges. Megköszönöd a papok segítségét, és kifizetsz 50 aranyat.
[15 TVP-t használtál fel, maradt még 196.]

ep 53 75 6 építed az 53. épületet 75 TVPért
[Rendben, az építkezés során a gyorsaság tulajdonságot ill. képességet fogod fejleszteni.] Hozzálátsz, hogy kemény munkával folytasd a mágusközpont építését. A vízzel hajtott építõgép nyújt segítséget a munkádban. Órákon át dolgozol, izzadsz, keményen küzdesz azért, hogy megláthasd munkád gyümölcsét. Az építés 115 TVP-nyit haladt, ahhoz, hogy a minimumot beleépítsd, és az épületet használhasd, még 56 TVP-nyit kell dolgoznod. Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+150%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. A munka dicsõséget jelent! (+3 hõsiesség pont.)
[75 TVP-t használtál fel, maradt még 121.]

kk 56 klánküldetés
(56. kaland:) Ismét a klán régészével, Jéhavel Orhetapéval találkozol.
- Talán sejted, hogy a kutatást a Halhatatlanság Kupája után még nem adtuk fel! - vág bele a közepébe a régész. - A felsõbb szinteken klántársaink nagy erõvel kutatnak az elveszett relikvia után, és most úgy tûnik, egy egész keveset mi, parányi porszemek is tudunk segédkezni ebben az epikus küldetésben. Aexolith iránytûjének megszerzése egy fontos lépés, ugyanis ez vezet el az egyik darabjához annak a mágikus szerkezetnek, amely ahhoz a géphez szükséges, amelynek segítségével hozzáférhetünk remélhetõleg az egyik kulcsdarabhoz - ha sikerül mind a hét kulcsot összerakni, ami a Végzet ajtaját nyitja, amögött talán lesz valamiféle utalás a Kupa rejtekhelyére. - ámultan hallgatod a régészt. Micsoda óriási küldetés! - attól tartok azonban, hogy az iránytû megszerzése sem lesz egyszerû, de ha kudarcot vallasz, akkor megy helyetted egy rátermettebb klántársad, a te porhüvelyedtõl pedig illõ búcsút veszünk.
Hmmm... valami azt súgja, hogy a küldetés még veszélyes is lehet! Jéhavel ellát a szükséges instrukciókkal. Az iránytût utoljára egy sötét elfnél látták, akirõl a klán mágusainak kutatóvarázslataikkal annyit sikerült kideríteni, hogy a szint mészkõbarlangjaiban rejtõzik. Rögvest útnak indulsz.
A mészkõbarlangokat nagy ívben elkerüli minden galetki, mivel több kijáratuk is van a felszínre, és mint ilyen, halálosan veszélyes helynek számít, de neked ezúttal nincs választásod.
[Nyomkeresés próba 12-es küszöbre: sikeres]
Probléma nélkül eljutsz a mészkõbarlangokig, és ott tétovázás nélkül nekilátsz, hogy nyomokat keress. A hosszú kutatás végül meghozza gyümölcsét: bár a sötét elfek mesterei a nyom nélkül való közlekedésnek, azért a galetkik közül is sokan tudják, hogyan kell a föld alatt akár mérföldeken át követni a leghalványabb jelet is. Itt egy apró karcolás a puha mészkövön, amott egy fehér hajszál, és máris nyomon vagy! Utad egy nagyobb csarnokba vezet. Már a terem közepénél tartasz, amikor egyszercsak éles fájdalom hasít beléd. Rémülten látod, hogy energiatüskék süvítenek feléd, egy újabb, és még újabb! [30 életpontot sebzõdsz.]
(Feltételes gyógyítás:) kisebb gyógyítást használsz gyógyításra. Ennek eredményeképp gyógyulsz 25 ép-t. (-4 vp.)
Gyorsan hasravágod magad, fejed fölé emeled a kezed, jelezve, hogy nem akarsz harcolni. A fehér sziklák mögül tétovázó gnómok bukkannak elõ.
- Pusztulnod kell, behatoló, különben te hozol romlást ránk! - mondja az egyik töpörödött figura a galetkik nyelvén, gyûlölettõl csillogó szemmel. Ennek fele sem tréfa! Improvizálnod kell.
[Vezetõkészség próba 12-es küszöbre: 1 hõsiesség pont árán sikeres]
- Nem kell félnetek tõlem! A barátotok vagyok! - mondod zengõ hangon, vigyázol, hogy egy pillanatra se remegjen meg. - A béke szavát hozom nektek. Nem kell többé félnetek tõlünk! Segítsetek megtalálni a gaz sötét elfet, és a biztonságotok garantált. - A gnómocskák sutyorogni kezdenek. A sötét elffel elevenükbe tapintottál, hiszen valószínûleg jobban gyûlölik, mint a galetkiket. Bizonyos, hogy most már megölni nem fognak, de látod, hogy a jóindulatuk elnyeréséhez többre lesz szükség. Nem is tévedtél, jössz rá, amikor a vezetõjük megszólít.
- Rendben van, segítünk, cserébe egy orgling fétisért, te biztos tudsz szerezni!
[Tárgyhasználat: 1 orgling fétis]
Bólintasz, és átnyújtod a fétist. A gnómok intenek, hogy kövesd. A járat, amelyen végigmentek, pókhálóval borított, az egyik sarokban, a hálóba csavarodva egy gnóm maradványait látod. Az apró teremtmények elborzadva fordítják el tekintetüket. Aztán elértek egy pontig, ahonnét már nem kísérnek tovább. Megköszönöd a segítségüket, és magadban sajnálkozol, hogy valószínûleg nem leszel képes kezeskedni az ígért békéért. Megpróbálsz észrevétlenül közelebb lopódzni a sötét elf rejtekhelyéhez. Egy sötét elfet azonban nem lehet meglepni! Harckészen felemelkedsz, amikor hallod, hogy valaki felhúz egy nyílpuskát. Ellenfeleid egy sötét elf íjász (#225) és egy óriáspók (#89).

*** 1. KÖR *** A sötét elf íjász téged céloz, amikor az ében nyílpuskával lõ. (3 találattal 87 sebzést okozott.) A káoszmágus a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy tûzgolyó! A sötét elf íjász rezisztálja. Az óriáspók 32 ép-t sebzõdik. Az 1. kék-vörös atya elmormol egy elemi védelem varázslatot. ( +16 tûzimmunitás, +16 hidegimmunitás, +16 savimmunitás, +16 elkt.immunitás, +16 imm.mérg.gázra.) Az 1. kék-vörös atya varázshatalma segítségével elmond egy gyógyító szellõt. Ennek eredményeképp gyógyulsz 24 ép-t. Néhány rövid kézmozdulat után az elektromancer létrehoz egy elektromos fal varázslatot. A 2. kék-vörös atya a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy tûzfal! Az óriáspók irányába mozogsz. Az óriáspók máris elõtted terem! Megtámadod az óriáspókot. Odacsapsz jobb csápoddal. (31 ép-t sebeztél). Paralizálod. Lesújtasz bal csápoddal. (29 ép-t sebeztél). Roncsolod bõrét. Lecsapsz bal csápoddal. (35 ép-t sebeztél). Lesújtasz jobb csápoddal. (32 ép-t sebeztél). Villámgyorsan elõrevágsz bal csápoddal. (10 ép-t sebeztél). Az óriáspók halálhörgés közepette a földre zuhan. Regenerálsz (+5 ép)
*** 2. KÖR *** A sötét elf íjász téged céloz, amikor az ében nyílpuskával lõ. (4 találattal 112 sebzést okozott.) A káoszmágus a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy energiafolyam! A sötét elf íjász rezisztálja. Az 1. kék-vörös atya rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy tûzfal. A 2. kék-vörös atya elõhív egy gyógyító szellõ varázslatot. 20 ép-t gyógyított rajtad. Az elektromancer a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy villámsújtás! A sötét elf íjász ellenáll a varázslatnak. Megközelíted a sötét elf íjászt. Megtámadod a sötét elf íjászt. Villámgyorsan elõrevágsz jobb csápoddal. (37 ép-t sebeztél). Paralizáltad! Ostorként csattantasz bal csápoddal. (26 ép-t sebeztél). Roncsolod bõrét. Ostorként csattantasz bal csápoddal. (37 ép-t sebeztél). Ostorként csattantasz jobb csápoddal. (32 ép-t sebeztél). Villámgyorsan elõrevágsz bal csápoddal. (10 ép-t sebeztél). Szagod látható benyomással van rá (11 sebzés). Regenerálsz (+5 ép)
*** 3. KÖR *** A 2. kék-vörös atya elmond egy gyógyító szellõ varázslatot. Ennek eredményeképp gyógyulsz 25 ép-t. A káoszmágus mágikus ereje felhasználásával elõidéz egy tûzgolyót. A varázslat nem hatott rád. A sötét elf íjász rezisztálja. Az 1. kék-vörös atya a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy gyógyító szellõ! Ennek eredményeképp gyógyulsz 21 ép-t. Az elektromancer elõhív egy villámsújtás varázslatot. A sötét elf íjász sebzõdik 25 ép-t. A sötét elf íjász kileheli lelkét. Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 290 sebzést okoztál, és 199 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az 1. kék-vörös atya: 0/0, a káoszmágus: 32/0, a 2. kék-vörös atya: 0/0, az elektromancer: 25/0.] Gyõzelmet arattál! Nagy szikrázás közepette beléd áramlik némi lélekenergia (+45%). Elegendõ lélekenergiát gyûjtöttél össze ahhoz, hogy kapj egy képességpontot. Szolgáidnak is jut 13%. Összegyûjtöd a "kincset": egy ében láncing, egy ében nyílpuska, 2 ében tündekard, egy drágakõ, 51 arany és 2 hamis arany. Uzsonnaidõ! Falni kezdesz. (+8% jóllakottság.)
(Feltételes gyógyítás:) kisebb gyógyítással gyógyítod magad. Gyógyulsz 23 életpontot. (-4 vp.) 26 ép-t gyógyított rajtad. (-4 vp.) Gyógyulsz 23 életpontot. (-4 vp.) Gyógyulsz 25 életpontot. (-4 vp.)
Még egyszer átkutatva a sötét elf testét, egy rejtett belsõ zsebben rábukkansz az iránytûre. Egy õsrégi, bronzból készült tárgy, réz foglalatban. Zsebrevágod, és visszatérsz Jéhavelhez. Õ megerõsít benne, hogy a megfelelõ relikviát szerezted meg.
- Ezzel ismét bizonyítottad a klán iránti hûségedet! Köszönjük, Sir Hermaeus Mora! - dagadozol a büszkeségtõl (+1 méret).
(+3 hõsiesség pont.)
Sikeresen végrehajtottad a 3-as klánküldetést!
[55 TVP-t használtál fel, maradt még 66.]

be 10 3 meglátogatod a 10. épületet
Elmész a Halhatatlanok Klánjának épületébe. [Hajtsd végre az 56-os Klánfeladatot (KK 56)!] Ezt a küldetést sikeresen teljesítetted! Jutalmad egy képességpont és plusz egy rangpont. A következõ feladat, amivel meg szeretnénk bízni téged: 3.) Egy halhatatlannak nincs szüksége alvásra. Érj el 13-as éberséget!
[5 TVP-t használtál fel, maradt még 61.]

ism 10 a következõ parancs ismétlése 10 alkalommal

x 8 exkaváció, ásatás
Nemrégiben egy több száz éves szentély maradványait tárták fel a közelben. Ellátogatsz oda, és részt veszel az ásatásban - cserébe megtarthatod azt, amit találsz. Menet közben botanikus gyûjteményed szaporodik: leszedsz 2 elfu mohát. Folytatod a régészkedést. Bár most nem találtál semmit, nem idegeskedsz: egy régésznek türelmesnek kell lennie.
[8 TVP-t használtál fel, maradt még 53.]

x 8 exkaváció, ásatás
Nehezen megközelíthetõ helyre mászol fel, egy óriási kráter falán. Az itt található barlangokban állítólag egy õsi faj élt évszázadokkal ezelõtt. Talán rábukkansz valami érdekesre... Mintha csak virágot szednél, úgy gyûjtesz útközben 1 waarkint. Folytatod a lelet feltárását. Hiába az aprólékos munka, nem bukkansz semmire! Persze te türelmes vagy.
[8 TVP-t használtál fel, maradt még 45.]

x 8 exkaváció, ásatás
Elmész egy régi csata helyszínére. Bár már sokan ástak itt, még mindig lehet találni érdekes dolgokat. Rábukkansz egy elnéptelenedett földalatti város maradványaira. Az utcák kihaltak, a falak legtöbbje ledõlt. A hajdani lakók vagy elköltöztek, vagy kipusztultak, nem tudván lépést tartani a fejlettebb fajokkal. Talán lehetne valami érdekeset találni itt... (488. kaland, összköltsége 35 TVP.) [A kaland során varázslatpróbával is szembe kell nézned.] És nicsak, végre találtál valamit: egy hosszú íj.
[8 TVP-t használtál fel, maradt még 37.]

x 8 exkaváció, ásatás
Egy több száz éve elhagyatott barlangot választasz az ásatás színhelyéül: régen állítólag itt éltek õseitek vezetõi. Talán találsz valami érdekeset! Ez hihetetlen! Torzszülöttek, itt? Ellenfeled egy halálgömb (#254).

*** 1. KÖR *** A káoszmágus a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy tûzgolyó! A halálgömb rezisztálja. Az 1. kék-vörös atya elmond egy elemi védelem varázslatot. ( +16 tûzimmunitás, +16 hidegimmunitás, +16 savimmunitás, +16 elkt.immunitás, +16 imm.mérg.gázra.) Összegyûjtve mágikus energiáit, az 1. kék-vörös atya elvarázsol egy gyógyító szellõt. 14 ép-t gyógyított rajtad. Az elektromancer elõhív egy elektromos fal varázslatot. Heves kézmozdulatok közepette a 2. kék-vörös atya elmormol egy tûzfalat. A halálgömb máris elõtted terem! Megrohamozod a halálgömböt. A halálgömb rád veti magát. Pofáját nagyra tátva harap fogával. (72 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Megtámadod a halálgömböt. Ostorként csattantasz jobb csápoddal. (33 ép-t sebeztél). Teljesen lebénul. Ostorként csattantasz bal csápoddal. (38 ép-t sebeztél). Meglóbálva zúzol bal csápoddal. (39 ép-t sebeztél). Érintésed rothaszt. (+1 méret.) Odacsapsz jobb csápoddal. (37 ép-t sebeztél). Odacsapsz bal csápoddal. (8 ép-t sebeztél). A halálgömb halálhörgés közepette a földre zuhan. Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 114 sebzést okoztál, és 72 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az 1. kék-vörös atya: 0/0, a káoszmágus: 0/0, a 2. kék-vörös atya: 0/0, az elektromancer: 0/0.] Gyõztél! Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+26%). Szolgáidnak 7% jut. Elteszed a zsákmányt, ami 44 arany és 3 hamis arany. A káoszmágus zabál. (+25% jóllakottság.) Hát, erre a támadásra nem volt nagy szükség! Tovább dolgozol. A hosszú munka meghozza gyümölcsét - elõásol valamit: a tudós vörös maszkja.
[8 TVP-t használtál fel, maradt még 29.]

x 8 exkaváció, ásatás
Régészeti kutatásba kezdesz az arra kijelölt területen. Már más kutatók is dolgoznak itt, de remélhetõleg te leszel az, aki talál is valamit! Mintha csak virágot szednél, úgy gyûjtesz útközben 1 féregtüskét. Miután a zsebedbe gyûrted a növényt, hozzálátsz az igazi régészkedéshez. A kutatás sajnos eredménytelen. Legközelebb talán máshol kell próbálkoznod.
[8 TVP-t használtál fel, maradt még 21.]

x 8 exkaváció, ásatás
Keresel a szint távoli végében egy elhagyatott, csontokkal teli barlangot, és nekilátsz, hogy aprólékos munkával régi leletek után kutass. Megpillantasz egy nagy galetkibõrt, ami a sziklafalat takarja le. Felemelve, egy barlangnyílást látsz mögötte. Hmm, micsoda vérszomjas állat lakhat itt, aki csak úgy galetkiket nyúz meg? Érdemes lenne majd körülnézni itt. (347. kaland, összköltsége 25 TVP.) Meglátsz valamit a fal tövében. Hohó, ez sárkányvirág ! Leszedsz 1 adagot. Folytatod a régészkedést. Hmmm, mi van itt! Ép és egész csontok, valamilyen õsi fajtól! (+2 õsi relikvia.)
[8 TVP-t használtál fel, maradt még 13.]

x 8 exkaváció, ásatás
Egy több száz éve elhagyatott barlangot választasz az ásatás színhelyéül: régen állítólag itt éltek õseitek vezetõi. Talán találsz valami érdekeset! Nocsak, mit találtál! 1 waarkin ! Óvatosan begyûjtöd. Folytatod a régészkedést. Egy korhadozó fatáblát találsz, rajta fekete tintával felirat: "...városa innét..." Ez meg mi lehet? (+1 õsi relikvia.)
[8 TVP-t használtál fel, maradt még 5.]

x 8 exkaváció, ásatás
Ezt a parancsot nincs sok értelme 8 TVP-nél kevesebbért kiadni. [0 TVP-t használtál fel, maradt még 5.]
p portyázás
Mosolyogva hagyod el barlangodat: portyára indulsz. Hosszú kutatásba kezdesz, lehetõleg egy olyan barlangot szeretnél találni, amelyben még nem voltál. A barlangteremben, ahová belépsz, sûrûn tenyészik a növényzet. Néhány, a plafonba vágott lukon keresztül napfény szivárog be (ilyen közel lennél a felszínhez?), de ennek ellenére a növények többsége vakfehéren burjánzik. A növények egy helyen különösen sûrûn nõnek, láthatóan valamiféle fészket/tanyát alkotva. (362. kaland, összköltsége 15 TVP.) Valamiben megakad a szemed. Nocsak, itt tejfonál nõ! 1 darabot sikerül begyûjteni. Találomra kiválasztasz egy barlangot, amelybe be tudsz jutni. A jelzés alapján, a lakóval baráti társalgás lesz.
Szertartásosan üdvözöl Granitoid, egy gránittestû, földpátpettyes, kvarceres, óriási férfi. [aura: 4-es sz.áll.roncsolása.] A Mutánsok klánjának a genetika csodája rangú tagja. Viselt tárgyai: a bölcsesség díszes pikkelyvértje, Rogan karkötõje, kõmûves kalapács, óriás fülbevaló, szent templomi maszk, Örökkévalóság Kristálya, achát érdemrend, aréna cápacsont érme, Fénygyûrû, opilíchium gyûrû, az energia ónix karkötõje, Groark talizmánja, az energia keresztszimbóluma, a hatalom jádegyûrûje, a pók smaragdgyûrûje, uthanax talizmán, a mágia átlátszó köntöse, nilbongi kitûzõ, a szellemek márványgyûrûje, a tökéletesség kerek pajzsa, az ellenállás hosszú íja, az ellenállás malachit karkötõje, elementáris karkötõ, az elfek malachit karkötõje, a mágus fekete csizmája, a mentát szöges öve, a puhányság köve, a bölcsesség rövid tõre, a bölcsesség ezüst fülbevalója. A kölcsönös üdvözlések után kényelembe helyezitek magatokat a földön, és kirakjátok az ennivalót a padló közepére terített takaróra. Micsoda finomságok! Nem kell sokáig biztatni: máris enni kezdtek. Evés közben barátságos társalgás folyik. Kiderül, hogy Granitoid sok dologról ugyanúgy gondolkodik, mint te! Talán még barátok is lehettek. No, most már ideje indulni! Elköszönsz vendéglátódtól. (+7% jóllakottság) A beszélgetés alatt új ismerettel gyarapodtál, megtudod, mi az a lidérczombi. [ld. enc.]
[0 TVP-t használtál fel, maradt még 5.]

forduló vége
Egyszercsak váratlan látogató érkezik hozzád: egy földig érõ, fekete csuhát viselõ férfi. A csuklya alól sárga szempár mered rád, úgy érzed, mintha egy ragadozóval néznél farkasszemet. A látogató köszönés helyett így szól:
- A dukátkereskedõ vagyok. - azzal, miközben leesett állal bámulsz, már mutatja is portékáját. (zárójelben azt láthatod, hogy az adott tárgy hány fekete dukátba kerül. A tárgyakat a VE 218 {1. tárgy} {2. tárgy}.. paranccsal veheted meg. de csakis a következõ körödben!) Mohón megvizsgálod õket. (-5 TVP.) Megvizsgálod a tárgyakat, hátha észlelsz egy kis mágikus kisugárzást. Az élet arany fejpántja: értéke 377 arany #5159 (3 dukát). Hatása a képességeidre: +9% védekezés, +12 méret. A sólyom jáde nyaklánca: értéke 501 arany #29535 (4 dukát). A következõ képességeket azonosítod: +6 lõfegyver. A mentát vas mellvértje: értéke 346 arany #12748 (2 dukát). A tárgy érdekes tulajdonságokkal rendelkezik: +22% védekezés, +3 ügyesség, +3 mágia, -4 gyorsaság. A küzdelem koponyaszimbóluma: értéke 611 arany #20565 (4 dukát). A tárgy érdekes tulajdonságokkal rendelkezik: +8% támadás, +8% védekezés. A teknõs fényes szimbóluma: értéke 339 arany #25514 (3 dukát). A tárgy érdekes tulajdonságokkal rendelkezik: +5 vastag bõr.
A siker aranyveretes öve segítségével 20 aranyat kerestél ebben a körben, és 4 TVP-t spóroltál meg. Nocsak, vizsgálod a tárgyaidat: elrohadt 1 levél Orhetnarnak. Belenézel Zu'lit csodatarsolyába, hátha találsz benne valamit. Hoppá! Egy maerju koponya. Boldogan teszed el.
Nocsak, valami érdekes dolgot veszel észre: Xenópetéd megduzzadt! Egy duzzadt xenópetéd már óriásira nõtt! Támadás ér, xenók özönlenek fel a barlangod hátuljában levõ nyíláson. Tudtad, hogy be kellett volna tömnöd! Ellenfeled egy xenó élõsködõ (#420) [aura: 13-as méretû 19-es szintû bal csáp.].

*** 1. KÖR *** Heves kézmozdulatok közepette a káoszmágus elmormol egy tûzgolyót. A xenó élõsködõt védi rezisztanciája. Az 1. kék-vörös atya rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy elemi védelem. ( +16 tûzimmunitás, +16 hidegimmunitás, +16 savimmunitás, +16 elkt.immunitás, +16 imm.mérg.gázra.) Heves kézmozdulatok közepette az 1. kék-vörös atya elmormol egy gyógyító szellõt. Ennek eredményeképp gyógyulsz 28 ép-t. A 2. kék-vörös atya ellõ egy tûzfal varázslatot. Az elektromancer elõhív egy elektromos fal varázslatot. A xenó élõsködõ felé mozogsz, hogy megtámadhasd. A xenó élõsködõ máris elõtted terem! Megtámadod a xenó élõsködõt. Körbe-körbe forgatva ütsz jobb csápoddal. (29 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-12 ép) Paralizálod. Körbe-körbe forgatva ütsz bal csápoddal. (28 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-12 ép) Vastag bõrét szaggatod. Lesújtasz bal csápoddal. (33 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-4 ép) Odacsapsz jobb csápoddal. (35 ép-t sebeztél). A bõrén levõ tüskék felsértenek (-4 ép) Tekergetve suhintasz bal csápoddal. (10 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-4 ép) Regenerálsz (+5 ép)
*** 2. KÖR *** Az elektromancer rúnákat rajzol a levegõbe, mire létrejön egy villámsújtás. A xenó élõsködõ 3 sebzést kap. A káoszmágus elmormol egy energiafolyam varázslatot. A xenó élõsködõt védi rezisztanciája. Az 1. kék-vörös atya varázshatalma segítségével elmond egy tûzfalat. Néhány rövid kézmozdulat után a 2. kék-vörös atya létrehoz egy gyógyító szellõ varázslatot. Gyógyulsz 21 életpontot. A xenó élõsködõ rád veti magát. Rád vág jobb csápjával. (22 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. Paralizálódsz. (-99 ügyesség.) Villámgyorsan elõrevág bal csápjával. (22 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. Megroggyansz, ahogy bénító méreg kerül véredbe. Gyengülsz (-21% támadás). Meglóbálva zúz jobb csápjával. (16 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Idõdet lopja (-1 TVP). Bûze zavar. (-6 ép.) Regenerálsz (+5 ép)
*** 3. KÖR *** A káoszmágus elmond egy halál csókja varázslatot. A xenó élõsködõt védi rezisztanciája. Az 1. kék-vörös atya ellõ egy gyógyító szellõ varázslatot. Ennek eredményeképp gyógyulsz 24 ép-t. A 2. kék-vörös atya a mágia különös nyelvén mormol. Létrejött egy gyógyító szellõ! Ennek eredményeképp gyógyulsz 22 ép-t. Az elektromancer elõhív egy villámsújtás varázslatot. A xenó élõsködõ 11 ép-t sebzõdik. A xenó élõsködõ rád veti magát. Elõresuhint jobb csápjával. (24 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Tekergetve suhint bal csápjával. (16 ép-t sebzõdtél). Tüskéd a bõrébe fúródik. Bénító méreg hatol beléd. Gyengülsz (-21% támadás). Tekergetve suhint jobb csápjával. (19 ép-t sebzõdtél). Tüskéd szúrja. Kronózott! (-1 TVP). Bûze nehezen elviselhetõ számodra. (-8 ép.) Megtámadod a xenó élõsködõt. Elõresuhintasz jobb csápoddal. Félrehajolt. Villámgyorsan elõrevágsz bal csápoddal. (32 ép-t sebeztél). A tüskés bõr megsebez (-4 ép) Roncsolod bõrét. Odacsapsz bal csápoddal. Fürgén elhajolt. Ostorként csattantasz jobb csápoddal. Elhibáztad. Villámgyorsan elõrevágsz bal csápoddal. Ez mellément. A xenó élõsködõ kileheli lelkét. A következõ pillanatban felrobban! 36 életpontnyit sebzõdsz. Regenerálsz (+5 ép)
[A csatában összesen 209 sebzést okoztál, és 209 sebzést kaptál. Szolgáid ill. szövetségeseid által okozott/kapott sebzés: az 1. kék-vörös atya: 0/0, a káoszmágus: 0/0, a 2. kék-vörös atya: 0/0, az elektromancer: 14/0.] Ismét látványosan gyõzedelmeskedtél. Magadba szívod a megérdemelt jutalmat, a lélekenergiát (+32%). Szolgáidnak 9% jut. Viszed, ami mozdítható: 48 arany és 2 hamis arany. Fényes gyõzelmed után a barlangod alapos nagytakarításra szorul.
Fáradtan a megpróbáltatásoktól, nyugovóra térsz. Fontos! Barlangodban már csak 7 féle tárgynak van hely. Sürgõsen dobáld el ill. add el a felesleges tárgyaidat, mert ha meg van telve a barlangod, a tárgyakat, amelyek eljutnak hozzád, nem tudod felvenni (beleértve az A és VG paranccsal kapott tárgyakat is).
Ebben a körben +17 galetki erõt és +18 hírnevet kaptál. A kör során összesen 868 sebzést okoztál, és 876 sebzést kaptál. A körben szerzett tapasztalatok eredményeképp 25 képességpontot kapsz. Errõl a fordulóról 2 TVP-t viszel át a következõre. Azzal együtt, amit a következõ fordulóban kapsz, összesen 416 TVP-t költhetsz majd el.

KARAKTERLAP


Sir Hermaeus Mora, egy elmosódott körvonalú, éjfekete bõrû, sokszemû csápos férfi vagy. Jelenlegi lakóhelyed: városlakók szintje (10. szint). Táplálkozásod: rovarevõ. Kalandor rangod: kezdõ felderítõ (1.00). Ez a 176. fordulód.
TULAJDONSÁGAID
[1] erõ: 16 (23) / 1.47
[2] IQ: 11 (13) / 1.77
[3] ügyesség: 10 (14) / 2.09
[4] egészség: 10 (14) / 7
[5] mágia: 11 (16) / 6.86
[6] gyorsaság: 21 (25) / 3.06
[9] Méret/ép: 217 (246) / 79
Min. méret: 94
Barlangméret: 214
PONTJAID
Varázspont: 234 / 82
Képességpont: 50 / 93%
Hõsi pont: 138 (20)
Tám.bónusz: 19%
Véd.bónusz: 44%
Galetki erõ: 993 / 583
Hírnév : 2815
Jóllakottság: 162%
Életkor: 15 / 24
STATISZTIKÁK
Galetki csaták: 134 (1)
Galetki gyõzelmek: 55 (0)
Torzsz. csaták: 1055 (4)
Torzsz. gyõzelmek: 927 (4)
Leölt torzszülött: 1683 (6)
Pszi csaták: 48 (0)
Pszi gyõzelmek: 26 (0)
Ájulások száma: 103 (1)

A Halhatatlanok Klánjának (#10) tagja vagy.
Rangod: rendfõnök (51)
Speciális képességeid:
+50 TVP / kör. Nincs méretvesztés, ha harcban elájulsz.
Aktív Klánküldetéseid:
1.) Teljesíts öt küldetést, amit a templomban kaptál. [számláló: 2] 2.) Érj el legalább 70 galetki gyõzelmet! 3.) Érj el 13-as éberséget!

HARCI SZAKÉRTELMEK
[10] tûzlehelet: 3 (6) / 0.16 [13] elektr.lehelet: 8 (11) / 5.04 [15] regeneráció: 5 (7) / 0.72
[16] tüskés bõr: 7 / 0.09 [17] vastag bõr: 10 (11) / 0.79 [18] tûzimmunitás: 7 (15) / 1.67
[19] hidegimmunitás: 2 (10) / 0.56 [20] savimmunitás: 7 (13) / 1.14 [21] elkt.immunitás: 16 (22) / 0.85
[22] imm.mérg.gázra: 1 (7) / 0.18 [23] imm.ktkt.méreg: 8 (10) / 0.36 [24] rezisztencia: 16 / 0.97
[25] bûz: 9 / 0.63 [26] lõfegyver: 5 (8) / 0.36 [31] áttörés: 0 (1) / 0

EGYÉB SZAKÉRTELMEK
[45] csapdakészítés: 12 / 1.09 [46] csapdaészlelés: 8 / 1.42 [47] zárnyitás: 10 / 5.78
[48] mászás: 8 / 1.97 [49] rugalmasság: 6 (10) / 3.01 [50] meggyõzõkészség: 8 (10) / 5.13
[51] transzformáció: 8 / 4.70 [52] auraészlelés: 7 / 3.20 [53] ékszerészet: 6 / 3.32
[54] kereskedelem: 10 / 5.03 [55] szívósság: 25 (43) / 1.11 [56] varázsitalfõzés: 7 / 0.66
[57] gyógynövények: 9 (11) / 2.06 [58] nyomkeresés: 10 (20) / 5.09 [59] vezetõkészség: 5 (8) / 2.57
[60] pszi támadás: 11 / 6.15 [61] pszi energia: 11 / 3.20 [62] lopás: 8 / 3.24
[63] éberség: 7 (9) / 0.80 [64] átokszórás: 15 (17) / 7.48 [65] álcázás: 7 (9) / 1
[66] lopakodás: 7 / 1.58 [67] régészet: 6 / 4.38 [68] zene: 7 / 1.70
[69] tanulás: 9 / 1.11 [70] idézés: 1 / 0.68 [71] javítás: 14 / 3.54
[72] építés: 16 (17) / 12.53 [73] felderítés: 6 / 1.95    

VÉGTAGOK
jobb csáp [100] méret: 15 (16) / 0.21 [101] szakért.: 45 (46) / 4.48 [102] paraliz.méreg: 45 (47) / 0  
bal csáp [103] méret: 14 / 0 [104] szakért.: 12 / 6.30 [105] roncsolás: 14 (16) / 0  
bal csáp [106] méret: 14 / 0 [107] szakért.: 12 / 5.92 [108] rothasztás: 4 (6) / 0  
jobb csáp [109] méret: 14 / 0 [110] szakért.: 8 / 6.68 [111] sebzõ méreg: 8 (10) / 0  
bal csáp [112] méret: 1 / 0 [113] szakért.: 1 / 0.11 [114] kontaktméreg: 1 (3) / 0  

VARÁZSLATOK & PSZIK
[130] agyvihar: 10 / 0.86 [42] csendvarázs: 5 / 0.06 [149] dimenziókapu: 15 / 0.26
[11] elektromos kéz: 8 / 0.76 [48] ellenáll.megtörése: 1 / 0 [29] életszívás: 1 / 0
[172] gázpajzs: 5 / 0.06 [13] jégcsóva: 4 / 0.06 [15] jégpajzs: 5 / 0.06
[27] kisebb gyógyítás: 16 / 12.20 [146] kontakt.õseiddel: 5 / 0.19 [158] láth. észlelése: 8 / 0.30
[157] láthatatlanság: 6 / 0.30 [165] manafókuszálás: 7 / 0.24 [129] mentális robbanás: 1 / 0.50
[133] pszi acéltorony: 4 / 0.06 [171] savpajzs: 4 / 0 [131] sz.áll.roncsolása: 2 / 0.72
[176] szélpajzs: 1 / 0 [150] tárgyvédelem: 4 / 0 [14] vakító fény: 4 / 0.12
[194] vízlélegzés: 5 / 0.24        


SZOLGÁID
név méret/ép morál jóllakottság szint állapot
[1] kék-vörös atya 46/46 198% 113% 4 / 2.30 harcol
[2] káoszmágus 71/71 198% 200% 6 / 4.68 harcol
[3] kék-vörös atya 46/46 198% 95% 4 / 0.71 harcol
[4] elektromancer 64/64 198% 165% 3 / 1.19 harcol
lélekenergia rész 20% jóllakottság határ 0% gyógyítás: 3

MAKRÓID
1. Makró
pv 2 1 5
p 4578
p 4578
pv 4 8 5
2. Makró
p 4578
p 4578
3. Makró
bsz
ad 10
ftk 2 4
be 9 5
h 517
be 30

HARCI PROGRAMOD
1: elektromos kéz t.var. ha ellenfeled #65. Prioritás: 200.
2: Közelharc támadás ha ellenfeled galetki. Prioritás: 200.
3: elektromos kéz t.var. ha ellenfeled #30. Prioritás: 255.
4: Közelharc támadás ha ellenfeled #130. Prioritás: 255.
5: Közelharc támadás ha ellenfeled #80. Prioritás: 255.
6: Közelharc támadás ha ellenfeled #75. Prioritás: 255.
7: Közelharc támadás ha ellenfeled #148. Prioritás: 202.
8: Közelharc támadás ha ellenfeled #138. Prioritás: 203.
9: Közelharc támadás ha ellenfeled #189. Prioritás: 230.
10: Közelharc támadás ha ellenfeled #181. Prioritás: 230.
11: villámlehelet itala v.var. ha ellenfeled #185. Prioritás: 210.
12: elektr.lehelet használata ha ellenfeled #185. Prioritás: 200.
13: Közelharc támadás ha ellenfeled #223. Prioritás: 150.
14: Közelharc támadás ha ellenfeled #214. Prioritás: 180.
15: Közelharc támadás ha ellenfeled #266. Prioritás: 150.
16: óriásnövés itala v.var. ha ellenfeled #251. Prioritás: 190.
17: mágiaellenállás v.var. ha ellenfeled #251. Prioritás: 190.
18: Közelharc támadás ha ellenfeled #259. Prioritás: 150.
19: Közelharc támadás ha ellenfeled #264. Prioritás: 150.


FELTÉTELES PARANCSAID
GY 90 0 30 1 27 9; VI erõ:200% ép:30%; PV 4 8 5; PSZ 47 48; HE 2; PTA 130 130 130 130 130; PTB 129 129 129 129 129;

ÁTADÁS PARANCSAID: A 4578 297 2;

SPECIALIZÁCIÓD: Vezéregyéniség. (Szolgáid morálja a kör végén fele mértékben csökken csak, és az új szolga felfogadásához kisebb vezetõkészség kell. Valamivel nagyobb eséllyel találhatsz kalandban szolgát. A szolgák harcban kapott lélekenergiája megnõ.)
AKTUÁLIS KÜLDETÉSEID: #1 (7. épület), #3 (1. épület), #5 (3. épület), #7 (9. épület), #8 (8. épület), #31 (4. épület), #488 (176. forduló), #347 (176. forduló), #362 (176. forduló).

SZÖVETSÉGED: Protolisk Hercegek (#15031). Szavazataid száma: 0. A te szavazatod jelenleg a 7586. karakternél van. Jelenleg a mágusközpont építésén dolgozol, eddig 144 TVP-t költöttél rá. Szövetségetek jelenlegi legendás ellenfele: Groark. Még 4 alkalommal gyõzhetitek le. Jelenleg 10 legenda pontod van.

TÁRGYAID


Páncélok, ruhák
1 a bölcsesség köpenye (#17785) 1 a bölcsesség zöld köntöse (#17801) * 1 a füvész köpenye (#193)
1 a gepárd díszes fejpántja (#15506) 1 a gyõzelem nagy pajzsa (#20862) 1 a hatalom bíbor láncinge (#6882)
1 a hatalom halotti maszkja (#6941) 1 a jég díszes köntöse (#22753) 1 a jég vassisakja (#22676)
1 a kígyó díszes fejpántja (#19106) 1 a kobra fekete láncinge (#7334) 1 a légzés kerek pajzsa (#27611)
1 a lich díszes fejpántja (#11906) 1 a nyomkeresés fejpántja (#194) 1 a remete köntöse (#12400)
1 a siker aranyveretes öve (#302) 1 a sólyom szárnyas sisakja (#29427) 1 a szalamandra csontmaszkja (#25842)
1 a szalamandra kék köpenye (#25887) 1 a teknõs fekete maszkja (#25395) 1 a tökéletesség csatos öve (#21866)
1 a tökéletesség utazóköpenye (#21836) 1 a tökéletesség vaspajzsa (#21763) 1 a tudós vörös maszkja (#11444)
1 a tûz sárga öve (#22317) 1 a védekezés könnyû láncinge (#4631) 1 a villám díszes fejpántja (#23606)
1 a villám könnyû láncinge (#23531) 1 aranyozott villámöv (#182) 1 az angyalok átlátszó köntöse (#28152)
1 az elfek halotti maszkja (#10541) 1 az ellenállás kék köpenye (#28587) 1 az energia kerek pajzsa (#18611)
1 az entek átlátszó köntöse (#9702) 1 az óriás díszes fejpántja (#8756) 1 bohókás szandál (#406)
1 díszes villámöv (#177) 1 ében láncing (#134) 1 ezüst láncing (#1033)
1 hõsi babérkoszorú (#351) 1 káoszkígyó vért (#271) 1 khaldoran öv (#137)
* 1 krakoch csizma (#312) * 1 maerju páncél (#346) * 1 mintrogi erõöv (#262)
1 suhanó csizma (#195) * 1 szent templomi maszk (#232) 1 villámöv (#172)

Ékszerek, kincsek
* 1 aréna réz érme (#441) 1 a bérmágus csepp fülbevalója (#17456) 1 a bérmágus kõamulettje (#17396)
1 a gladiátor karikaszimbóluma (#6161) 1 a harcos ónix karkötõje (#7993) * 1 a hatalom rubinja (#148)
1 a jég csontamulettje (#22797) 1 a kalmár nyaklánca (#142) 1 a kobra kõamulettje (#7496)
* 1 a pók smaragdgyûrûje (#253) 1 a ragadozó keresztszimbóluma (#20113) 1 a regenerálódás ezüst nyaklánca (#24582)
1 a sólyom háromszögszimbóluma (#29562) 1 a sólyom kõamulettje (#29546) 1 a szalamandra csontamulettje (#25947)
1 a szalamandra sárgaréz nyaklánca (#25931) * 1 a tárgyalás gyûrûje (#144) 1 a természet ezüst fülbevalója (#17007)
1 a természet ezüst nyaklánca (#16932) 1 a titán ezüst nyaklánca (#5682) 1 a tökéletesség ezüst nyaklánca (#21882)
1 a tökéletesség karikaszimbóluma (#21911) 1 a tolvaj kõamulettje (#9296) 1 a torony kõamulettje (#18296)
1 a tudás aranyozott nyaklánca (#2083) 1 a tudás díszes karkötõje (#2142) 1 a tudás márványgyûrûje (#2126)
1 a túlélés ezüst fülbevalója (#21507) * 1 a Világtalan Szem (#719) 1 a villám ezüst fülbevalója (#23757)
* 1 adamantit karkötõ (#377) 11714 arany (#1) 1 arany orgling fétis (#296)
1 az egészség nyaklánca (#2980) * 1 az egyensúly gyûrûje (#213) 1 az elektromosság ezüst nyaklánca (#27282)
1 az ellenállás csepp fülbevalója (#28706) 1 az energia karikaszimbóluma (#18761) 1 az enyészet díszes karkötõje (#23292)
1 az enyészet keresztszimbóluma (#23263) 1 az enyészet ónix karkötõje (#23293) 1 az Érzés Gyûrûje (#569)
* 1 az Örökkévalóság gyûrûje (#320) * 1 bronz helyt. emlékérem (#313) * 1 bronzmedál (#207)
2 császári dekrétum (#254) 1 díszes karkötõ (#1242) 42 drágakõ (#2)
1 elementáris karkötõ (#348) 1 ezüstmedál (#208) * 1 galetki érdemérem (#276)
1434 hamis arany (#809) 1 karmazsin tûzgyûrû (#338) 1 kék mutációs gyûrû (#190)
1 Laillia talizmánja (#319) 1 malachitgyûrû (#1227) * 1 nilbongi kitûzõ (#311)
1 ónixgyûrû (#1228) 1 opilíchium gyûrû (#298) * 1 óriás fülbevaló (#225)
* 1 ozin fülkarika (#211) * 1 Rogan karkötõje (#145) 1 sárgaréz nyaklánc (#1181)
* 1 smaragd életkõ (#306) 1 smaragd karkötõ (#592) * 1 szivárvány karkötõ (#139)
5 uthanax talizmán (#335) 6 üvegszimbólum (#138)

Felszerelés
2 a Tudás Könyve (#527) 1 áldott oprasszum fókusz (#352) 1 apró ködmön (#518)
144 aranydukát (#437) 1 bajnoki oklevél (#273) 1 bunthar bõrdarab (#515)
3 dorony duda (#588) 10 fekete dukát (#218) 1 Fortuna kiskorsója (#521)
1 garling kristály (#209) 1 hebrencs csapda (#582) 2 idõkristály (#219)
1 Krugrog mama terítõje (#517) 1 lelakatolt ládikó (#310) 1 mágikus védõruha (#341)
1 mandolin (#19) 1 Morgan kristálya (#525) 4 nekrofun medál (#513)
2 orvosságos zacskó (#590) 5 õskõ (#8) 1 rúvel fókusz (#350)
3 Tiume batyuja (#529) 1 üvegfüggõ (#579) 8 varázskõ (#210)
3 Zu'lit csodatarsolya (#509)

Fegyverek
1 a bûz gyalogos lándzsája (#29232) 1 a bûz hosszúkardja (#29217) 1 a bûz könnyû nyílpuskája (#29186)
1 a gyorsaság hosszúkardja (#4017) 1 a mágia könnyû íja (#3521) 1 a merénylõ barbár lándzsája (#11231)
1 a sav gyalogos lándzsája (#26982) 1 a sav kõrisfa íja (#26923) 1 a sün görbekardja (#25166)
1 a sün nehéz nyílpuskája (#25137) 1 a tökéletesség gyalogos lándzsája (#22032) 1 a tökéletesség könnyû nyílpuskája (#21986)
1 a torony görbekardja (#18416) 6 a tûz fogazott kardja (#22468) 1 az angyalok könnyû nyílpuskája (#28286)
1 az ellenállás csonttõre (#28751) 1 az ellenállás görbekardja (#28766) 1 az ügyesség rövid tõre (#2652)
1 ében nyílpuska (#133) 2 ében tündekard (#132) 1 Enyészmester (#217)
2 hosszú íj (#1272) 1 kõmûves kalapács (#250) 1 könnyû nyílpuska (#1286)
2 rövid tõr (#1302) 1 Yssuf tõre (#257)

Varázsitalok és füvek
2 bajnokok itala (#62) 1 bosszantás itala (#81) 1 csapdaészlelés itala (#65)
25 csótányláb (#25) 20 elfu moha (#33) 18 elonotichlan (#31)
1 energiaital (#82) 8 féregtüske (#42) 25 gyilkos boróka (#27)
2 hatalom kék itala (#58) 15 hónakkupók (#30) 1 hõsiesség itala (#52)
5 immunitás itala (#71) 3 javítás itala (#108) 2 kalmárok itala (#66)
1 kék manaital (#75) 2 kihívás itala (#68) 1 kincskeresés itala (#64)
33 liánvirág (#24) 2 mágiaellenállás (#76) 26 mátekel gomba (#21)
1 méregellenállás itala (#51) 27 mézfû (#29) 34 mitulen fû (#20)
14 muskil (#37) 3 narancs gyógyital (#80) 1 óriásnövés itala (#60)
3 õsmágus szájvize (#69) 8 parafû (#41) 1 pontosság itala (#72)
27 ragálygomba (#26) 14 rémcserje (#34) 6 sárga gyógyital (#61)
33 sárkányvirág (#32) 20 sötét mák (#23) 10 szemani gomba (#36)
47 tejfonál (#28) 3 tokin kaktusz (#40) 3 üvegcse (#14)
4 védelem itala (#59) 27 velparaj (#35) 1 villámlehelet itala (#56)
11 waarkin (#38) 24 winropu moha (#22) 6 xita uborka (#39)

Egyéb kacatok
23 barna manakõ (#149) 1 birkózó fétis (#345) 1 bronz korong (#297)
1 csöpögõ csáp (#334) 1 démonlidérc esszencia (#272) 5 duzzadt xenópete (#479)
26 ekinda haj (#147) 22 elektronit (#141) 4 fókuszrubin (#337)
3 gólemagyag (#330) 10 húsevõ bibe (#151) 1 káoszkígyó pikkely (#230)
2 kõtroll szem (#274) 1 lemúr hártya (#161) 1 lidércvelõ (#339)
3 maerju koponya (#336) 12 mandibula (#157) 15 molitár háj (#165)
4 nordkristály (#146) 1 óriási xenópete (#480) 9 õsi relikvia (#17)
5 õspók pete (#331) 6 patkányfog (#270) 15 pirgamit (#152)
1 ratifikátor agy (#236) 6 smaragd esszencia (#229) 5 szirénhaj (#293)
35 szójer csáprágó (#231) 1 vízelementál plazma (#347) 3 xenópete (#278)
18 yeti csont (#160)

A szürkével jelölt tárgyakra szerintünk már nincs szükséged, csak a helyet foglalják. Ha az EE parancs egyik paraméterének 7-est adsz meg, az összes ilyen tárgyadat eladod (ami nem eladható, azt eldobod). Természetesen nem adsz el / dobsz el KF-elt, vagy feneketlen zsákban levõ tárgyat.


Ebben a fordulódban szerzett tárgyaid: 1 drágakõ (#2), 10 hamis arany (#809), 1 tejfonál (#28), 1 sárkányvirág (#32), 2 elfu moha (#33), 2 waarkin (#38), 3 aranydukát (#437), 3 õsi relikvia (#17), 1 ében láncing (#134), 1 ében nyílpuska (#133), 1 féregtüske (#42), 1 óriási xenópete (#480), 1 hosszú íj (#1272), 1 maerju koponya (#336), 2 ében tündekard (#132), 1 a tudós vörös maszkja (#11444).

Ebben a fordulódban elhasznált tárgyaid: 144 arany (#1), 1 xenópete (#278), 1 orgling fétis (#269), 1 a káosz ében lándzsája (#6294), 1 levél Orhetnarnak (#379).

AZ ÕSÖK CSARNOKA

0  
1  
2  
3  
4  
5  
6  
7  
8  
9  
10  
11  
12  
13  
14  
15  
16  
17  
18  
19  
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

ENCYCLOPEDIA FANTASIA10. SZINTÛ VARÁZSLATOK
A szabálykönyvben nem szereplõ varázslatok leírása:
Név: Mágikus ûr #178 (nagyobb szellemi varázslat).
Típus: támadó. Táv: bármi. Hatóidõ: csata. Mentõ: ügyesség (65%) Terület: célpont. Költség: 12 VP.
Leírás: Célpont minden tulajdonságának és szakértelmének csak az alapértéke fog számítani, a módosítók (akár tárgyból, akár varázslatból, akár más forrásból) nem.
Név: Csontolvadás #200 (nagyobb nekromanta varázslat).
Típus: támadó. Táv: bármi. Hatóidõ: csata. Mentõ: egészség (55%). Terület: minden ellenfél. Költség: 18 VP.
Leírás: Azoknak az ellenfeleknek, akik mentõdobásukat elrontják, a csontjai olvadozni kezdenek, szint x D3 sebzést szenvednek el, és rezisztanciájuk is csökken a csatára eggyel szintenként. A varázslat ellen a rezisztenciát -10-zel dobják. Akire a varázslat rákerült, ezután minden kör végén (abban a körben is, amikor a varázslat rákerült), dob egy egészség (65%) mentõdobást, ill. rezisztálhat is, ha ezt elrontja, további szint x D2 sebzést szenved el. Egy ellenfélre csak egy csontolvadás kerülhet.
Név: Gondolatolvasás #204 (kisebb szellemi varázslat).
Típus: általános. Táv: közel. Hatóidõ: azonnali. Mentõ: speciális. Terület: egy torzszülött. Költség: 12 VP.
Leírás: Bizonyos kalandok során egyetlen módon szerezhetsz információt: ha olvasol egy beszélni nem tudó, vagy nem akaró torzszülött gondolataiban. A varázslat bizonyos torzszülöttekre hat, másokra nem - de a galetkik ellen sohasem mûködik. A varázslatot nem kell a V paranccsal használni, ha egy kalandban szükséged van, automatikusan használni fogod.LIDÉRCZOMBI (305. LÉNY)
Alacsonyabb rangú lények, akik valaha éltükben, és most holtukban is a lidércszellemet szolgálják. Rothadozó, málladozó testük sokkal több erõt hordoz magában, mint hinnéd, annak ellenére, hogy már képtelen vagy felismerni, milyen lény is lehetett ez valaha valójában. A lidérczombikat elpusztításuk után mindig el kell égetni, ellenkezõ esetben regenerálódnak, újraformálják magukat, és otthonodig követnek, majd ha nyugovóra térsz, betörnek barlangodba és elevenen felfalnak.


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.