Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Kötelék: én is egykredites olcsóbbításon gondolkodtam, de úgy nem olcsó a hajó? Inkább kijátszhatod egy kredittel olcsóbban kötelék nélkül; az egy kreditet később is elköltheted, s akkor a hajó megkapja a kötelék képességet. (csak olyankor lehetne elkölteni, amikor űrhajókat lehet kijátszani)... valami ilyenre gondoltam, de lehet, ez túl banyolult így...
 
A Triciplita árnyharcosos pakli úgy is megmarad nem versenygyőztes szinten.Szerintem nem kell a faq.

HKK:Amikor kisgyerek ellen játszottam és Gyógyító rakshallionnal játszott olyan szar volt mondani,hogy nem hármat gyógyít mint ahogy rá van írva hanem csak kettőt.Így is úgy is kikapott volna de...(görény egy érzés)Utálom ha egy lap nem azt csinálja mint ami rá van írva.

Kötelék:Minden ilyen lapot egy credittel olcsóbban játszhatsz ki.
 
Hali,

Kötelékes hajókra is kellene.
Meg egyébként is, pár lapot már eddig is megváltoztattunk működésileg (pl. kaszinó). sztem Xerxészt is meg kellene, hogy úgy használjuk ahogy eddig is.

Attila
 
oké, ott a pont Nálatok - Dénesnél több pont, mint kolbász - ámde, ámde (mentegetőzés *ON*) nálam nem volt teljes szabálykönyv, innen operálgattam, s így, ebből az aspektusból közelítve a témához, lássuk be, nagyon nincs jól eltalálva ez a mondat:

"Miután kijelölted a támadás célpontját (kolónia, központ, egy legénység vagy egy bázis), az ellenfeled és te is még játszhattok ki általános megszakításokat és használhattok speciális lapképességeket, de ezután már csak harc vagy reakció megszakításokat lehet kijátszani."

és használhattok speciális lapképességeket... de ezután már csak...!!!

Nem fogom túl magyarázni, hogy szvsz. hol van agyon félrevezetően fogalmazva ez a mondat - talán még rásegít, hogy ha jól tudom, ki nem mondja a szabálykönyv, hogy milyen megszakítás is-e a lapképesség. E!*mentegetődzés OFF*

Abban nem értek egyet, hogy tuti nem így gondolták
1; szerintem nem gondolták sehogy nem erről voltak híresek a tesztelők ...
2; s igazából elképzelhetőnek tartanám azt is, hogy szándékosan nem tud hátul görénykedő-machináló utasokat másolni a Xerxes.

De tőlem lehet faq, s akkor most felvetném, hogy nem lehetne kitalálni egy faq-ot a kötelékes hajókra?
 
Tegnap már nem tudtam hozzászólni, pedig akartam: jobban belegondolva teljes mértékben Dénesnek van igaza, a szabálykönyv és a lap szövege szerint pontosan úgy lehet másolni a Xerxésszel az árnyharcost és utána használni ahogy ő leírta. (Többek között én is Chaby Strong miatt gondolom ezt.)

Ennek ma utána is tudtam nézni (43. oldal):
"Az űrhajók, fegyverzetek, legénységek, és bázisok speciális képességeit bármelyik fázisban lehet használni, ez megszakításnak számít."
Tehát explicit nincs leírva, de ebből látszik, hogy reakció megszakításnak számít a képesség használat, hiszen azt lehet minden fázisban kijátszani. Amikor egy képesség ettől eltér, akkor az írva is van a lapra: Kaszinó esetén kezdő, Cyclon Spark esetében általános megszakítás.

Az egy másik kérdés, hogy ezt (mármint a Xerxészt) a játék készítői így akarták-e (szerintem nem). Ezt emailben már meg is kérdeztem a KGK "szülőattyától", egyelőre még nem válaszolt.
De ez persze csak az érdekesség kedvéért volt, mivel mi játszunk, nyugodtan "megfaqzhatjuk" ezt a lapot saját szakállunkra. Én ennek a pártján vagyok. Tehát hogy használjuk úgy ahogy eddig (és nyakamat rá hogy így gondolták a tesztelők is). Tudjon lemásolni egy legénységet kifizetéskor, és ezután minden kifizetési fázisban, és ne csak a képességet, hanem a legénység altípusát is másolja le.
Mi erről a véleményetek?
 
Csak annyit találtam,hogy megszakításnak számítanak.

Néhány lapnál rá van írva közvetve,hogy milyen típusú megszakítás.Pár példa:
Cyclon spark:Általános
Leviathan:Általános
Zender vision: Harci
Kaszinó:Kezdő

Szerintem amire nincs így leírva és nem lehet behatározni mikor lehet pontosan azok a reakciók.

Ha Chaby Strong általános megszakításos lenne nem érteném,hogy régebben miért került bele a top 10 lapba.
 
"Te döntöd el,hogy használod-e egy űrhajó képességeit vagy sem.Ilyenkor semmi mást nem kell tenned,csak bejelented,hogy használni akarod az űrhajó képességét."
(28.oldal)

Az űrhajóra tett legénység egy képességet ad neki.Vagy használom vagy nem.Tehát ha rárakom a Morf gömböt,be is kellene jelenteni,hogy használom.Játék közben viszont annyira egyértelmű,hogy ha már egyszer felszereltem akkor azt is szeretném,hogy működjön ezért nem szoktuk külön bejelenteni ezt.
 
Szerintem igen. De már megint nem hoztam szabálykönyvet Holnapra kikeresem.
 
Igen, pontosan

Én bukok 4 kreditet (egy hajót és egy legénységet) minimum, azért, hogy az ellen eggyel kevesebb kreditet kapjon, s egy hajóját használtba fordítsam. Így elsőre nem tűnik a legjobbnak - bár ez csak elmélet, mert gyakorlatilag meg nem is lehet.

"Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam."
 
Hali,

Akkor ha jól értem:
A támadás kijelölésekor még nincs a hajón Xerxész, azaz amikor használhatnám az általános megszakítást (azaz a hajó elforgatását), akkor még nincs meg ez a képessége. Amikor meg felteszem a hajóra, akkor meg már csak harc vagy reakció megszakítást használhatok, ez pedig nem az.

És ha használhatnám is (mint ahogy nem!): támadok, elforgatom, kifejti hatását - az ellen meg bármivel lelövi, hiszen részt vesz egy csatában
 
A Morf gömbnek nem használatot/elforgatást igénylő képessége a plusz páncél, hanem állandó. Ezt nem kell használni külön.
 
Nem tudom miért lenne általános megszakítás?!A Bolt is általános megszakítás vagy mondjuk a Chaby Strong?
 
Lehet használni is harc vagy reakció megszakítást, tutira. De ez általános megszakítás, nemde, nem? de. 8.
(ha hülyeséget mondok, akkor sorry)
 
Értem!
Szóval hiába van egy Indiánom megszakításos képességgel nem használhatom harcban,mert csak kijátszani lehet a harc és reakció megszakítást, használni nem!

De ha nem lehet használni képességeket akkor,hogy mondhatom azt,hogy mondjuk a Morf gömb ad +páncélzatot?Mégse értem. :s
 
Nekem most nincs szabálykönyvem, innen, a Behóról kopipésztelem: "Miután kijelölted a támadás célpontját (kolónia, központ, egy legénység vagy egy bázis), az ellenfeled és te is még játszhattok ki általános megszakításokat és használhattok speciális lapképességeket, de ezután már csak harc vagy reakció megszakításokat lehet kijátszani."

Tovább Neked nem magyarázom, mert tudom, hogy Te azonnal megérted, hol bukott el a xerxélő hajócskák álma...
 
Jó a paklileírás!Vagy 3 napig gondolkoztam-próbálkoztam azon,hogy lehetne használhatni versenyerősen az Aknagyűrűt,de végül feladtam.Az elgondolás egész jó.Annyi hibát azért találtam benne,hogy a Testőr űrcápa lap és nem folytat barátságos viszonyt a Triciplita árnyharcossal.

Csak így tovább!Én is hagy tanuljak a paklileírásokból!
 
Kantinomban van egy Triciplita árnyharcos és egy Xerxész.A hangáromban egy Indián.Ellenfélnél mondjuk sehol semmi.

-Bejelentem,hogy támadni szeretném a központot.
-Felszerelem az Indiánt a Xerxészzel
-Kifizetési fázisban azt mondom,hogy Xerxész Triciplita árnyharcos lesz a következő kifizetési fázisig.
Ekkor van egy olyan Indiánom aminek az a képessége:Ha használtba fordítom az ellenfél egyel kevesebb creditet fog kapni a következő kezdő fázisában.
Űrhajók képességei(28. oldal)Itt nincs leírva,hogy nem lehet lapképességeket használni.Ellenkezőleg:Bejelented,hogy használni akarod az űrhajó képességét.
-Használtba forgatom a képességével az Indiánt.

A Xerxész nem lemásolja a lapot .Továbbra is kapitány marad ami űrhajón fejti ki a hatását.
 
Újraolvastam amit írtál, és most értettem meg, hogy hogyan gondoltad utánozni az árnyharcost a Xerxésszel, ami még a lap szövegével is összhangban lenne: hogy kifizetési fázisban elkezdi utánozni, és még harc fázisban használtba fordul az űrhajó, de nem lő, hanem az árnyharcos képességet használja így. Ez logikusnak tűnik, hiszen a Xerxész képességét - ami ekkor az árnyharcos képességével egyezik meg - úgy kell tekinteni, mintha az űrhajóra lenne írva. Csak az a baj, hogy harc fázisban a felszerelés után már nem lehet lapképességeket használni, csak harc és reakció megszakítást. Tehát amikor az űrhajó rendelkezik a képességgel, akkor nem használhatja. Leszerelés után viszont már az űrhajó nem rendelkezik vele, hisz nincs rajta a legénység, de már a legénység sem, mert nem utas, tehát csak az űrhajón van képessége.
Hacsak nem azt kell figyelembe venni, hogy a lap szövege felülírja a szabálykönyvet, és bár ez egy kapitány, de a kifizetési fázistól kezdve folyamatosan birtokolja a képességet a következő kifizetési fázisig, akkor is, ha a kantinban van. Szerintem ez a helyzet.
 
Hát ez nagy égés a részemről, de lehet, hogy eddig folyamatosan rosszul használtuk a Xerxészt

Lehet, hogy annak idején meg lett faqzva, de hiába kerestem, nem találtam erre utalást. A lap szövege pedig egyértelműen azt írja amit te is.

Szóval mi eddig úgy használtuk, hogy nem csak kifizetési fázisban, hanem kifizetéskor is tudott valakit másolni a Xerxész. Tehát nem kellett megröptetni ahhoz, hogy utánozni tudja az árnyharcost. Ráadásul, ha szigorúan vesszük, mivel a Xerxész nem utas, ezért a szabálykönyv szerint a képességei csak az űrhajón érvényesülnek. Ott viszont nem lehet használni árnyharcosként, tehát ott hiába is másolja az árnyharcost. Mikor leszáll akkor pedig már nincs képessége?! (Hiszen a szöveg szerint csak a hatást másolja, a lap altípusát nem, tehát marad kapitány, nem lesz utas.)

Szerintem az eddigi (rossz) használattal sem volt a Xarxész túl erős. Úgy az Árnyharcosos pakli egy kimondottan jó pakli volt, nem is értettem miért nem játszott vele soha senki. De így ez ki van herélve.

Csak apró betűvel kérdezem: mit szólnátok, ha a Xerxészt úgy használnánk, ahogy eddig? A versenyek kiírásába pedig belevennénk ezt a módosítást, ugyanúgy, ahogy a Kaszinót szoktuk...

Vagy valaki (bár ennek esélye közel 0) megtalálhatná a faq-t, ha ugyan létezik, ahol leírják, hogy úgy kell használni, ahogy eddig szoktuk
(Szerintem mondjuk nincs ilyen faq, hanem csak egy idő után úgy használtuk a lapot - megszokásból - ahogy logikusnak tűnt, és senki nem olvasta el újra rendesen a szövegét.)
Ezen is látszik a HKK-s múltad, hogy kiszúrod az ilyen részleteket

Írok egy pakliötletet is, ami a fentiekkel van kapcsolatban. Ennek is az a lényege, hogy a Xerxész röptetés nélkül másolja az árnyharcost. De nem ez lesz benne a vicces.

Ezt a paklit Magyari Zoli találta ki, akivel sajnos megszakadt a kapcsolatunk, úgyhogy már hívni se tudjuk versenyekre.
Szóval. Ha valaki szembekerülne ezzel a paklival az első néhány körben azt tapasztalná, hogy ellenfele csak gyűjtögeti a pénzét, esetleg néhány bázist tesz le, keres a fölső 5 lapjából, esetleg Üzemzavarral lassítja a paklifogyását. Aztán egyszer csak 4-5 kör után, amikor elég kreditje gyűlt össze, és a központjában nagyjából a megfelelő lapok vannak, elkezd játszani. A letett (és fejleszteni kezdett) bázisokat kifizeti: ezek pedig a nem meglepő Kaszárnyá(ko)n kívül nem mások mint Aknagyűrűk! Ekkor még nem gondolsz semmi rosszra. Csakhogy megérkeznek a Triciplita árnyharcos(ok) és Xerxész a fürkész(ek). Hogy ne legyen olyan könnyű őket lebombázni, ott vannak még a Testőrők(!) is. A következő körben jó eséllyel Tűzszünet lép életbe, nem támadhatunk, úgyhogy még egy körig csak 1-2 kreditet fogunk kapni - gondoljuk naivan. A következő körben azonban még mindig nem akar épülgetni az ellenfél flottája - ahogy várnánk. Újra kikeresés, és az ellenfél megpróbálja az eredeti vagy másolt árnyharcosainak számát 5-re növelni. Ha ez sikerült neki, akkor jön a poén: Gazdasági válság! Tehát neki nincs lent űrhajója, nekünk lehet egy egész flottánk, mégsem nyerhetünk már. Kreditünk soha többé nem lesz, hisz minden körben csökkenni fog 5-el a kapott, így támadni sem tudunk az Aknagyűrű miatt. Ellenfelünk pedig - ha hosszú idő alatt is - de ki fog végezni minket, úgyhogy akár föl is adhatjuk.
Lehet hogy csak a megszépítő múlt teszi, de úgy emlékszem, hogy Zoli az Újrafelhasználással végtelenített Halálos ítélettel fejezte be a partit - vagyis inkább csak mutatta meg, hogy be tudná fejezni, ha az ellenfél valamilyen csodában reménykedve mégsem adná fel. Tehát egy használható KGK paklija volt űrhajók nélkül! (Erre az utóbbira azért nem vennék mérget, már csak azért sem, mert legénység kikeresésre nagyon jó lenne bele néhány Karvaly, és a cerebriták helyett, ugyancsak kikeresésre elkelne pár (zarg) Időgép - ha pedig nincs a pakliban (cerebrita) Halálos ítélet, akkor csak űrhajóval lehet nyerni.)
Ha jól emlékszem ez a pakli két vagy három meccset nyert a négyből.

A kombó:
3 Triciplita árnyharcos
3 Xerxész a fürkész
3 Testőr
3 Tűzszünet
3 Kaszárnya
3 Aknagyűrű
3 Gazdasági válság
2-3 Újrafelhasználás

Amiket még beletennék:
3 Karvaly
3 Időgép
3 Elhárító rakéta (az új bázisszabály miatt)
2 Ellenállás
+ űrhajó amivel nyerni lehet
 
Triciplita árnyharcosos legénység pakli.

3 Triciplita árnyharcosos
Mint a címből kiderült az árnyharcosra épül a pakli.Számíthatunk rá,hogy az ellenfél amint lehetősége van rá lebombázza.Idegesíti ha csak 3-4 creditet kap a kör elején.

2 Xerxszész a fürkész
Csak kettőt használunk belőle mert nem a legoptimálisabb ez a lap.Kell egy harci fázis,fel kell szerelni és az űrhajónkkal nem tüzelni fogunk hanem használtba kell forgatni,mivel kapitány és csak így fejti ki a hatását.

3 Kaszárnya
Ha ki tudtunk vele fizetni 2 legénységet már behozta az árát.A legjobban úgy működne ha kettőt is kifizetünk ebből és az új bázisszabály használatával visszavesszük a fejlesztésjelzőket.

2 Recirkulációs központ
Védi a legénységeinket bázisainkat és a központunkat is.Az se nagy gond ha hármat használunk belőle.Úgy nagyobb valószínűséggel egymást segítve okozhat fejfájást.

3 Életmentő segítség
Ha sokat játszanak ez ellen a pakli ellen akkor egy idő után csak porosodik a kezünkben.Nem akarják lebombázni a legénységeinket mivel úgyis lesz nálunk egy ilyen.

2 Letelepedés
Kicsit sok a 4 credit érte de néha megéri.Főleg az árnyharcost és a Kaszárnyát kell vele keresni.Az úgy 7-be kerül.Ha van még pár felesleges creditünk kereshetünk űrhajót és fegyverzetet is hagy pörögjön a pakli.

3 Tigris II
3 Dark angel
3 Indián
Ezek azok az űrhajók amiket arra a célra szolgálnának,hogy megreptessék a Xerxészünket.Nem túl erősek de legalább olcsón jönnek.

2 AWRD rakéta
Valami kis "védelme"legyen a felderítőinknek.Ebből is elég kettő.Gépeinknek elsősorban utaztatniuk kell a legénységet nem harcokat kell nyerniük.

3 Hitelkártya
3 Hitel
2 Öngyilkosság
Ezek lesznek a fő erőforrásaink.

2 Pokolgép
Ha már arra építünk,hogy az ellenfelünk minél kevesebb pénzből gazdálkodjon annál kevésbé örülünk egy ellenséges Kaszinónak vagy Boltnak.Főleg ezek kivédésére kell ez a két lap.

2 Solovan Ali
3 Üzemzavar
Ezek faladata lenne eltenni láb alól az ellenséges csúfságokat.

2 Újrafelhasználás
Azért kell,ha már úgyis lebombázzák a pakli alapját képező legénységeinket,legalább legyen esély rá,hogy újra ki tudjuk játszani.

2 Stag tűznavigátor
Mivel van 6 celebrita felderítőnk és jobb legénységet nem találtam ezért még ebből használok kettőt.Ha lapot akarunk cserélni ezzel lehet kezdeni,mivel elég drága a használata.Előnye az,hogy a Indiánjaink is fenyegetést jelenthetnek.

3 Tigris II
3 Dark angel
3 Indián
2 AWRD rakéta
2 Xerxész a fürkész
2 Solovan ali
3 Triciplita árnyharcos
2 Stag tűznavigátor
2 Újrafelhasználás
3 Kaszárnya
2 Recirkulációs központ
3 Üzemzavar
3 Életmentő segítség
3 Hitelkártya
2 Öngyilkosság
2 Letelepedés
2 Pokolgép
3 Hitel

Még vannak lapok amiket be kellene tenni,de egyszerűen már nem fért bele.Utálok nem 3 lapot használni valamiből és itt elég sok előtt 2 szerepel.Talán ezekért marad meg csak mókapakli szinten.Annak viszont elmegy!

d.
 
Kémhálózatos bázispakli

Ennek a paklinak az lenne a lényege,hogy nem űrhajókkal bombázzuk szét az ellenfelet,hanem kémhálózattal kiszelektáljuk az ellenfél pakliját és hagyjuk hagy húzza fel a maradék valószínűleg felesleges lapjait.

3 Kémhálózat
Mint a címből kitűnik erre épül a pakli,de nem feltétlenül kell erőltetni.De ha lehetséges mindjárt a játék elején egyet fizessünk ki és nézzük meg az ellenfél pakliját.Azokat a lapokat érdemes kivenni amik szívathatják az épületeinket.Elsősorban az Aláaknázásra gondolok és azokra az űrhajókra amik tudnak legalább kettőt bombázni.Kellemetlen lehet az újrahasznosítás is,de azt csak akkor szedjük ki ha Kémhálózattal kitudjuk iktatni mindegyiket.

3 Fanatizmus
Nincs bázispakli fanatizmus nélkül.Mivel egy körben csak egyet lehet kijátszani ne szorongassunk körökön keresztül egynél többet a kezünkben.Az új bázisszabály használatával remélhetőleg az árát is vissza fogjuk kapni.Aki nem tudná mi is az leírom ide:A kifizetett bázison rajta maradnak a fejlesztésjelzők és abból is lehet creditet kapni.

3 Gyártelep
Ez egy másik alap lap a bázispakliban.Ezzel könnyedén ki tudjuk fizetni a 3 fejlesztéses bázisainkat és nem kell 2 körünket rááldozni egy épületre.Szerencsénkre hármas páncélzata van így nem biztos,hogy a következő körben le tudja rombolni ellenfelünk.Mindenesetre számíthatunk rá,hogy egyik fő célpontja lesz a támadásoknak.Ha netalán ez beütne ez akkor se búsuljuk nagyon.Legalább megúsztunk egy 3-as paklifogyást.

3 Recirkulációs központ
Segít abban,hogy a bázisainkat ne szeresse az ellenfél lebombázni.Szerencsére ennek is hármas páncélzata van.Így mondhatni egy creditért fel tudunk húzni egy olyan épületet ami viszonylagos jó védelmet ad.

3 Elhárító rakéta
3 AWRD behemót rakéta
Ezek a lapok a leszedéseink.

3 Időzített bomba
3 Csali
Azért kellenek ezek,mivel nincs védekező űrhajó a pakliban és,hogy ne olyan nagy bátorsággal szaladjon neki minden kifizetetlen bázisunk az ellenfél.

3 Zarg bánya
Jelentősen gyorsítja a paklit.33 épület van a pakliban.Az így felhúzott lapok zöme épület lesz és nem kell eldobni őket a kör végén.

3 Tűzszünet
Szintén védekező szerepet tölt be a paklinkban.Nem csak a bázisainkat de a kolóniánkat is védi mindössze egy creditért.

3 Időgép
Az előbb említett Tűzszünetet érdemes visszavenni vele.Vagy kissé költséges,de Gyárteleppel és Kémhálózattal kombinálva kidobathatunk 6 kulcsfontosságú lapot.

3 Újrafelhasználás
Végteleníti a paklit.

3 Archeodrom
Tudom,hogy UR de nem a legnehezebb beszerezni.A játék elején nem érdemes kifizetni.Akkor még ereje teljében van az ellenséges kolónia és inkább őt fogja segíteni a rengeteg credit.Viszont a Kémhálózat(ok) után már a középjátékban.Már hiába lesz rengeteg creditje ha nem tudja értelmesen elkölteni.

3 Ellenállás
Felhúzhatnak ellenünk bármikor egy Aláaknázást.Lehetőleg erre tartogassuk.

3 Villám
A Kémhálózat csak 1-ig csökkenti le az ellenséges kolóniát.Ezért szükséges betenni valamit amivel tudunk még egyet pusztítani.Ez az a lap amit utolsóként kell kijátszani,egyébként nyugodtan eldobhatjuk a kör végén.Újrafelhasználással úgyis visszahozzuk.Elég lehet belőle egy is ha nem félünk az Elkülönítő kupolától,és betehetünk helyette 2 Felsőbb parancsot.

Végül ismét a teljes paklilista:
3Villám
3AWRD behemót rakéta
3 Újafelhasználás
3 Időgép
3 Kémhálózat
3 Zarg bánya
3 Gyártelep
3 Archeodrom
3 Elhárító rakéta
3 Recirkulációs központ
3 Csali
3 Időzített bomba
3 Fanatizmus
3 Tűzszünet
3 Ellenállás

Jó passziánszozást! d.
 
A Bombázós pakli.

Ha ilyen paklival akarunk játszani főleg olyan űrhajókat kell keresni aminek legalább hármas bombázása van legalább kettes páncélzata és maximum 6 creditbe kerüljön.Ha átnézzük a KGK nem túl színes palettáját csak egy lap felel meg a kívánalmaknak ez pedig:

3Seraph
Nemcsak,hogy hármas hanem egyenesen négyes bombázása van.Amiért mégse jó az a hátránya:"Csak akkor bombázhat,ha az előző körben nem bombázott."Felnézek az égre és azt kiáltom:Miért?!Ez az a dolog amiért soha se lesz spoiler ez a lap és kicsit rávilágít,hogy nem lettek rendesen letesztelve a lapok.Ha a karnoplantuszoknál járunk szóba jöhetne még a Leviathan,de olyan rossz képessége van,hogy nem éri meg használni,vagy a Con-cott bombázó,ami azért nem fér be mert túl sok a 12 credit.(ki lehet őket próbálni nekem nem jöttek be)De a szokásos erőforrások miatt nem lehet lecserélni ezt a fajt:
3 Hitelkártya
3 Hitel
Elsőt ha kézben van egyből ki lehet játszani a másik kicsit gondolkozósabb.Lehetőleg ne lövöldözzük el feleslegesen.Ha van 2 a kezünkben egyiket kijátszhatjuk a kezdő fázisunkban és a másikat az ellenfél körében,akkor utóbbi 10-et fog adni.Próbálkozhatunk úgy is,hogy csak egy van és majd felhúzzuk a másikat,de vigyázzunk!Ebbe a pakliba nem fértek bele a keresések!


A másik faj amit használni fogunk a xenó lesz.Sok lapja van ami az egyik legerősebb etnikummá teszi.És csak abban találtam viszonylag olcsó 3-at bombázó űrhajót.
3 Sasfiók
Ennek a lapnak versenyhez ideálisabb paraméterei vannak.A lopakodás képessége megoldhatja azt a kérdést,hogy tudja az ember végül bebombázza még az ellenfél utolsó 3-at.
3 Üzemzavar
Ha már xenó akkor ne hagyjuk ki ezt a spoilert!Két körre kiiktathatjuk akár az ellen agyontápolt rombolóját is mindössze egy creditért!Remélhetőleg mire felállna,az ellenfélnek elfogy a kolóniája.
3 Mastodon XR 12 Lézer
Mivel mindig csak az ellenfél kolóniáját szabad bombázni ezzel a paklival(kivéve néhány extrém helyzetet)Ezért ha sikerül a bombázás nagyon ajánlott a használata.Hiába lesz az ellenél Bolt vagy Kaszinó.Nem érdekel minket.Célunk minél hamarabb minél többet bombázni így kidobatni a veszélyes lapokat.
3 Hellfire Brothers
Ez a lap kissé szájhúzós.Sokszor kelletlenül nézzük majd a kezünkben.Nem gyakran lesz 9 fölösleges creditünk egy űrhajóra,amit lehet,hogy egy vacak felderítő szitává lő.De védelmet is adhat az ellenfél Vasagyarával szemben.
3 Tüzér
Szintén a minél előbbi paklifogyasztásra épít és jól jöhet lelőni egy ellenséges űrhajót,mégse nagyon lesz hozzá creditünk.Nyugodtan pihenhet kifizetetlenül a kantinban.
2 AWRD rakéta csak azért került be,hogy legyen valamicske védelme a nulla tűzerejű lapjainknak.
2 Tér-idő kapu
Nagyon erősnek tűnhet.Mondjuk 2 Serepah 1-1 Tüzérrel és lézerrel bombáz,ezután felállnak és mégegyszer... Ez azonban elég ritkán fog előfordulni.Ha valamit ki akarnék szedni a pakliból ez lenne az egyik.


A következő faj a triciplita.Az űrcápáknál nem találtam olyat ami erősítené ezt a koncepciót.
2 Roham
Mivel minden űrhajónknak legalább kettes bombázása van ezért minden űrhajónknak ad legalább +2 bombázást.Viszont nem valószínű,hogy egyszerre 3-4 lent legyen úgy,hogy az ellenfél nem védi a támadásunkat.Nem maradandó.Csak egyszer lehet kijátszani,szóval ezért elég belőle a kettő.
3 Szamuráj
Néha zavaró a hátránya de legalább gyorsan lejön.Akár védekezni is lehet vele.Használhatunk Ytharos corp.-ot a Hellfire brothers helyett.Más említésre méltó lap nincs ebben a fajban.Ha úgy csináljuk a paklit,hogy minden lapunknak legalább kettes a páncélzata,akkor rakhatunk be Apokalipszis korongot és Nappolttevékenységet.


Az utolsó fajnak a celebritákat választottam.Bár elég csábító volt a lehetőség,hogy Időgéppel akár 6 üzemzavart is kijátszhatunk de nem volt elég védelme a paklinak.
3 Felülbírálás
Véd az esetleges Céltévesztésektől,Tűzszünetektől,Rejtett tartalékoktól és a Hitelt is megfogja.
3 Mandra P4 ionrakéta
Abban segít,hogy az űrhajónk túlélje a csatát és ne legyen akadály a bombázás útjában.
3 Öngyilkosság
Nagyon jó erőforrás.Ha van elég kreditünk nem kell lapot dobni kör végén a kezünkből.Ha mégis,inkább tegyük le fölös lapjainkat mint legénység.
3 Tigris II.
Olcsó.Van kettes bombázása.Sokkal jobb mint egy Leviathan.

Összegezve:
3 Tigris II.
3 Szamuráj
3 Sasfiók
3 Serepah
3 Hellfire brothers
2 AWRD rakéta
3 Mastron XR 12 lézer
3 Mandra P4 ionrakéta
3 Tüzér
3 Hitelkártya
3 Üzemzavar
3 Öngyilkosság
2 Roham
2 Tér-idő kapu
3 Felülbírálás
3 Hitel

Jó játékot és ne felejtsétek!:A játék célja,hogy az ellenfélnek elfogyjon a paklija.Harcra fel!Minden erővel a kolóniát!

d.
 
Feketepiacos Rombolópakli

A KGK egyik kevésbé használt lapja a Feketepiac.Mit is tud az a lap?!Őszintén szólva szinte semmit amiért érdemes lenne beletenni egy hétköznapi pakliba.Egyszerűen visszaadja a kezdőfázisban azt a creditköltséget amit már beleinvesztáltunk egy lapunkba.De most jön a csavar:Ha kombinálni tudjuk egy drága lapunkkal és kijátszunk a fő fázisunkban egy Hitel-t,nagyon közel kerülhetünk a győzelemhez.Nézzünk egy példát:Ha sikerül így feláldoznunk egy CRX-et 5+15 a kezdő fázisban a fő fázisban még 20 credit a Hiteltől és ha az ellenfél következő körében sikerül nyélbeütni még egy Hitelt az újabb 20 credit.Nem leszünk szomorúak ha esetleg következő körünkben nem kapjuk meg az 5-öt.

Tehát a pakli alapja:
3 Feketepiac
3 Hitel

Hogy az építményünk minél hatékonyabb legyen nem árt pár jó drága lapot beletenni,ha már egyszer felhúztuk tudjuk is használni.Úgy gondolom 12 Romboló elég hozzá.Ezek közül érdemes válogatni:CRX,LV-426,Pertubatogen,Whiteside lightness,Vendetta,Nortox és Con-cott bombázó.Én ezek mellett döntöttem:
3 CRX
3 Con-cott bombázó
3 Pertubatogen
3 Whiteside lightness

Hogy a Hitel minél hamarabb a központunkba kerüljön használjunk nyugodtan:
3 Meglepetés

Ennek a lapnak további előnye,hogy a combónk megvédéséhez további lapokat kereshetünk elő:
3 Céltévesztés
3 Tűzszünet
3 Rejtett tartalékok
3 Felülbírálás

Nem árt némi leszedés a gyors Felderítő paklik ellen.Mivel amíg be nem indulunk nem nagyon szükséges letenni egynél több űrhajót és azt reményeink szerint be is fogjuk áldozni,így több mint ideális:
3 Zavarodottság.
3 Napfolttevékenység
Ha nagyon sok creditünk van akár 2-3 szor is ki tudjuk játszani ezeket.Valószínűleg megérzi az ellenfél flottája ezeket a kellemetlen eseményeket.Arra azért figyeljünk,hogyha Napfolttevékenységeztünk már nem tudunk támadni.Érdemes tehát először kiszórni az eseményeket és húzgálni majd utána lepakolni a rombolókat.Ha ellenfelünk flottája fetreng a sérülésektől vagy tehetetlenül bámulja a szemétből a harcot,akár be is indulhat a Con-cott bombázó-Rejtett tartalékok mini kombó.

A maradék 6 helyre pár erőforrás kerül.Használatukat nem különösebben kell megmagyarázni:
3 Hitelkártya
2 Öngyilkosság
1 Tranzakció

Jó játékot mindenkinek! d.
 
Jó régen jelent meg ez a cikk az AK-ban.Ha valaki összerakta már rájöhetett,hogy nem tud pontosan ilyen paklival elindulni az Öngyilkosság-Időgép kombó miatt.Várom a véleményeket,hogy kell rendesen összerakni a Lopakodó paklit!
 
Lopakodó pakli:


Ez a pakli sok lapra épít, de a legfontosabb a Letelepedés és a Fagykupola. Ezt a kettőt kombinálva egy kör alatt lepakolhatunk egy Sasfiókot, egy Tüzért, egy Carelius Ceasar bombát és egy tetszőleges bázist, a xeno lapokat ráadásul jóval olcsóbban fizethetjük ki. Ezután érdemes kijátszani egy Rohamot is, és így belopakodni a Sasfiókkal, a játék vége felé ez már elég is ahhoz, hogy ellenfelünk kolóniája megsemmisüljön, hiszen ez összesen 13 bombázást jelent. Ehhez a paklihoz ajánlom még a Xerxész a fürkészt, természe-tesen a Tüzér lemásolására és az Időgépet, hogy a kombóhoz szükséges lapokat kikereshessük vele. Érdemes ezek mellé olyan űrhajókat berakni, amivel jól tudunk védekezni, hogy magától is minél több lapot felhúzzon ellenfelünk.

Pakli:

3 Letelepedés
3 Fagykupola
3 Tüzér
3 Xerxész a fürkész
3 Sasfiók
3 Karvaly XJ35
3 Cobra Flash
3 Cyclon Spark
3 Üzemzavar
3 Hitel
3 Tranzakció
3 Hitelkártya
3 Időgép
3 Roham
3 Öngyilkosság
 
Kedves adminok és moderátorok!

Ha idenéztek egy pillanatra, akkor szeretném töröltetni ezt a topikot

Előre is köszönöm!
 
Magic paklik eladók.
Változatos kombók, mindenféle színben.

Érdeklődni:
vargat666@gmail.com
 
az könnyű. alapból nem kap. csak _kreditbű_ élünk.

(gy. k. a KGK nem azonos a HKKval)
 
Ja, és valamilyen lappal meg kéne oldani, hogy az ellenfél nem kaphasson szk-t, vagy valami!
 
Helló! Én nem paklit akarok leírni, hanem egy elég jó kombót, amire lehetne építeni egy paklit! Nagyon jól össze tud játszani az Alkímista és a Tévút!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.