Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tolvajakció profi módra
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
Roxat tolvajcéhei tudják, kit küldjenek, ha profi rajtaütésre van szükség. A legjobbak verhetetlenek lopakodásban, orgyilkosságban, tolvajlásban. És pont ezeknek a tulajdonságok kell kiemelkedőknek lenniük ahhoz, hogy valakiből jó tolvaj válhasson.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47081)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
"2 vp-ért minden drága" de pegazusban ill. 7 törzsben próbáltuk, ott 1 vp-ért jött. Kántervédelem annyira nem illik egy lapra, ami kijátszáskor akár egyből meg is nyerheti a játékot (legalábbis a rota szellemiségében), leszedésvédelem dettó. Ha kijön a kombó és meg tudod védeni, szép volt, ha nem, így jártál.
 
Ezt te is tudod, hogy ami a tesztelésen történik teljesen más képet fest, mint egy hagyományos környezet, semmiben nem tükrözi a "valós" játékot, másrészt nincs se kántervédelme, leszedésvédelme, natúrban 2 manáért jön. Az ideális környezet az, ha 2 ilyet már lekántereltek, és ki tudod rakni a 3.-at, ez viszont 6 mana.
 
Azért én ezt a lapot többször láttam tesztelésen 2. körben nyerni... Oké a verseny nyilván egy sokkal kegyetlenebb környezet, és mindent le tudnak kánterelni, de azért vannak szituációk, amikor meg lehet ezzel paráztatni az ellenfelet. Ott üldögél a tábori adója / hálója / őrangyala / 20+ ÉP-je mögött valaki, stabil biztonságban, mosolyogva nézi az asztalodon az időlassítót, termót, ganüid védelmeződet aztán egyszercsak lejön a pega, felhúz egy libertant és nyertél... Ha a lélekrezózott UR bűbáj tud para lenni, akkor ez is...
 
Rossz nemgyak
 
Apa mi az ott fent az égen, egy repülő? Nem, ez Kronis, a lejön 2 manáért, és nem csinál semmit!
 
Mielőtt a pacihoz már jönne is a végiggondolatlan kérdés: igen, a 7 különböző permanens azt jelenti, hogy nem lehet köztük ugyanolyan nevű, így kell meglennie a 7-nek.
 
Tartok tőle, hogy szokásosan csak a felét "hallod" meg a leírtaknak és abból sem a lényeget.

Ha jól értem Jufét nem a követőkkel(akár epikus) van a problémája, hanem a standardizált 5 lap(+ beépített 6. lap) és az ebből adódó séma paklikkal.
Igen, séma pakli, ami 50 lapból 38 ugyan az és max 12 db etnikum lap változik a narancs lap miatt, na ez a nem jó.
 
A kötelék ikon hasznos abban, hogy egy lap erősebb legyen a saját etnikumában, ebben igazad van, használjuk is, sőt talán lehetne az eddiginél több is (jövőre több lesz, mint idén).

De a követők ettől teljesen független téma. A narancslap amolyan bónusz, egyet választhatsz a paklid mellé, ami legjobban illik hozzá. Ha az összes követőt kitiltanánk a játékból, viszont az etnikumok jóval erősebbek lennének, ha sokat használsz belőlük a pakliban, akkor csak annyi történne, hogy a követő helyett az önmagában erős pakli mellé odaraknál egy járjat, bilincset vagy mást. Ez nekem igy még nem tűnik egy szebb/jobb jövőnek. És a kreativitást se látom benne, mert kvázi preconstructed paklikkal kéne játszani, hogy a sok köteléket ki tudja használni a pakli.
 
Szerintem ezt nem én fogom egy személyben eldönteni a "fotelből". Ez komolyabb téma ennél. Persze ettől még van véleményem,de nem állítom, hogy az a jó útvonal bizonyosan,de azt látni(és hallani számos játékossal konzultálva), hogy komoly ellenszenv van az epikusokat érintően.

A véleményem régóta az, hogy az etnikumokat a kötelék ikon tudná leghatékonyabban támogatni. Bőven akár etnikum 3-4 ikonokig is elmenve balance szempontjából. A sablonos 5 lap felé eltolás számomra mindig is a játék legvonzóbb részét a zsigereli ki ,a kreativitást. Látható is, hogy az epikus követők nem érik el céljukat. Általában a top kontrol talál magának 2-3 olyan követőt, amit érdemes használnia és azt pörgetik orvérzésig,de ez nem az adott etnikum valódi ereje hanem a kontrol játék épp az mellett az 5 lap mellett tud legjobban kidomborodni. Azon túl pár havonta még itt ott korlátozott formátumokon vagy kezdő játékokban felbukkan valamelyik és ennyi. Számomra ez nem támasztja alá a jogosultságukat.
 
Mi lenne a jó irány?
 
Teljesen egyet ertek....nem kellenek ezek az epikusok a jatekba...
 
A galóca tetszik.Jó etnikum lap ami akár máshol is előkerülhet.
 
Epikus ..... Kár érte. Remélem egyszer eljő a fordulat és rájön a döntő biztottság, hogy nem ez a jó irány...
 
Bevallom, én is szeretném, ha az erősebb lapok közé sorolhatnánk.
 
Azert majd remélem sikerül feldolgozni a végén ha kiderul ez a kieg erősebb lapjai közé tartozik.
Erdekes a páros versenyt senki nem hozta fel rá.
Amugy nem is ertem ennek a lapnak mi köze a genhez.
 
Börtön,bilincs,korlát,esetleg gyűjtőgenerálás,extrém esetben vízió pakliba is beférhet. Egzotikus altípusa miatt akár egy 7 törzs. Nyilván nem a kieg spoilere,de azért fantázia és kombópotenciál van benne.
 
Sőt, az Exhumálás kirotálása után sem lesz szelíd a tehén. Az Éjféli pusztítás (2023) gyakorlatilag ugyanazt tudja 1 VP-vel többért: egy lapból ki tudok terülni, ha sok manám van. Először az Éjféli pusztítás keresi az Élőholt sullárt (1), feltámad (2), az visszaveszi az Éjféli pusztítást (3), keresek még egy Élőholt sullárt (4), feltámad (5), az megint visszaveszi az Éjféli pusztítást (6), keres (7), feltámad még egy Élőholt sullár (, visszavétel (9), megint egy Éjféli pusztítás keresés (10), majd a végén pl egy Temetőlidérc két sullár áldozásából. Ez 10 VP-ből kifér és a következő körben a sullárok visszaveszik egymást. Börtönben vagy Korlátozásban nem is olyan lehetetlen ezt kirakni.
Talán a visszavételre mehetett volna egy "(kivéve Élőholt sullárt)" korlátozás.
 
[S]-re visszavenni lapokat mindig is erős lesz. Egy kicsit drágább Végtelen formázásban gondolkodj, amivel egy elhúzódó meccsen lehet hokizni is. A Yelpir kombóba is be tud szállni, de az igaz, hogy az egy lapos verzióba A tókenek felkutatásával már nem.
Gyűjtőgenben a Holtvándorral tud csinálni majd néhány vicces dolgot még jövőre is.
 
Ez a kis rothadó boci az első igen rota lap, amit látunk, szerintem ez tényleg elég rota lett. Az említett börtön, exhumálás vonalat leszámítva nem látom, hogy bárhová beférne. Genbe nem hinném, begenerálva nem csinál semmit, a pörgős genbe drágának és körülményesnek érzem, leszedés, kék céh érzékeny. Dobatásra meg ott a Kreatív...
 
Korrekt sárkány. Rotakompatibilis,járjas verzióban fog tündökölni. Vagy hát fene tudja,van nekünk Drakolich-ünk is,ahhoz képest vannak előnyei-hátrányai,szerintem kb ízlés kérdése,hogy melyik színt fogják használni(inkább Sheran),de a feketének a drakónjával,drakolichcsel,vámpírsárkánnyal,fekete céhvel egy jó kis zarknodkompatibilis verziót össze lehet rakni. Kérdés milyen sakik jönnek még
 
Még a végén bekerül a játékba plusz egy szituáció amit mérlegelni kell és mélyíti a játékot
 
Szerintem ezzel a lappal semmi probléma. Amúgy is csak az játszik ilyen Járjakkal, gyűjtőgenekkel, akinek nincs élete. A játék lassítása volt a cél, most ez se jó. Régi oldschool HKK-t fogunk játszani, első 3 kör passz (esetleg 3-4 Lassító kificcen), aki pedig először lerak egy asztalról működő lapot, bedobja. Welcome new world!
 
Lehet az egérutat hozza be a metába?
 
De ez még nagyobb korlát, mint egy háló.
Gyakorlatilag nem biztos, hogy megéri bevédeni kánterrel a saját lapodat...
 
Nem jó a mondatod, pár szó felesleges bele, így néz ki valójában ez a lap miatt:
Végülis gondolkodás nélkül játszom zolddel
 
Elnézést kérek, félreérthetően írtam: a lock nem attól lock, hogy szó szerint lehetetlen bármit is csinálnia az ellenfélnek (pl nem lehet már abban a körben lapot kijátszani) hanem attól, hogy érdemben nem tud már csinálni semmit. Hiába rak ki bármit, lepörkölöm a lapot egy OP leszedéssel, amit vissza lehet venni a gyűjtőből később. Nem kell kisülnie a lapkijátszás letiltásnak ahhoz, hogy funkciójában rajta legyen az ellenfélen a lock a többi lapommal együtt. Az már csak hab a tortán.
 
Én nem kötöttem bele a hozzászólásodba, csak meg szerettem volna ismerni, hogy Te mit értesz alatta.

Számomra azt jelenti, hogy pl. kap 2 Kristálytiszta dallamot és nem fog tudni lapot kijátszani.

A gyalázat lemosása előtt sikeresen kijátszhat két lapot az ellenfelünk, ha ez nem történik meg, akkor egy leszedésként fog funkcionálni, de utána ellenfelünk játszhat ki további lapokat.
 
Számomra? Ez nem egy köztudott definíció? Ugyanannak a néhány lapnak a megismételhető használatával (vagy állandó képességeivel) lezárom az ellenfél lehetséges cselekvéseinek a túlnyomó többségét. Le van zárva. Lock.
De hogyha most te komolyan az előző kommentembe akarsz belekötni, az nagyon gáz. Ott a 2 rhatt céhes példánál egyértelműen nem a lock-ról írtam, csak arról hogy az a meccs eldől már olyan kevés visszavételnél is, hogyha ilyen jó a visszavehető lap. Az úgy valóban nem egy végtelenszer megismételhető lock, nem is utaltam arra, hogy az lenne. A 6 céhes megoldás már közelebb áll ahhoz, de az csak egy túlzó példa volt az egy lapos lehetőségekre.
 
Mit jelent számodra a "lock"?
 
Jogos. Csak illusztrálni akartam a lock potenciált. Legalább 2 is elég, hogy meg legyen az a meccs.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.