Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A legamorfabb testkéreg
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
A Teron hegy mélyén bármi előfordulhat, egyes galetkik az Ellenség uralomra törését követő időszakban akár a leghihetetlen változásokon is keresztülmehettek. Új végtagokat, bőrt növesztettek, a lehető legváltozatosabb formában.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hidd el előnyödre válik ha valamit tiltanak vagy nerfelnek főleg ha kezdő vagy. Mivel let volna jobb hw versenyen osszekerulsz mondjuk két ilyen dekkel és ugy kikapsz hogy elmegy az életkedved is? Jobb ez így mindenkinek.
 
Nem tudom, hogy menyire szándékos a burkolt sértegetés vagy csak - nem meglepő módon - nem átgondolt a kommunikáció, de valóban nem használtam ki a szabálylapban rejlő valamennyi potenciált, ha a V'cz és egyéb típusú visszaélésekre gondolsz. Ellenben egy nagyon kellemes ellensúlyt képzett a többi koncepcióval szemben és szerintem amatőr játékosként egész szép helyezést értem el az Excelsior kvalifikációs versenyén és a HKK Kupában is, első és második nekifutásra. Azt gondoltam, hogy eleve az volt a szabálylappal a szándék, hogy egy valós alternatívát nyújtson a jelenlegi koncepciókkal szemben, és ezt meg is tette. Sajnálom, hogy egy év tesztelés és 1-2 hónap után kiderült, hogy mégsem sikerült ezt a célt megvalósítani. Viszont meg kell jegyeznem, hogy azért elég gyakran megesik (pl. Tűzmadár), így elég szkeptikusan állok ahhoz, hogy mit terveztek a jövőre nézve.
 
Akkor Toled kulon elnezest kerek. Ne haragudj, mert nem a Te paklid miatt lett elkaszalva a szabalylap. Sajnalatos, de a paklid valoszinuleg nem hasznalta ki maradektalanul a szabalylapban rejlo valamennyi potencialt.
 
Az ok, hogy hétfőtől tiltva lesz a lap, de addig lesz még 3 különböző helyszínen vidéki verseny. Ott mi tévők legyünk? A teljes FAQ-s cikk is menjen a levesbe? Láttam ott olyan döntéseket, amiket élesben még nem. Mire készüljenek a játékosok?
 
Érdekes, a Vlagyimir esetében még könnyű volt ugyanez a döntés, pedig ha valamin, hát azon durva anyázások mennek minden versenyen. Pedig az "csak" egy lap, amit ki lehet cserélni, szemben egy narancs lappal...
 
Milyen tesztelők Miklós egyedül miattad lesz tiltva. Ne más mögé bújj, elég gáz...
 
Nem is tudtam, hogy a Zinthurg börtön ilyen sok pakliban megállja a helyét. Sajnálom, hogy nem tudom a továbbiakban kihasználni az Iustitia nyújtotta kiskaput a 0 darab reakciót igen, lila színt és V'cz, a Remetét ellenben nem tartalmazó paklimmal.
 
Ezek a döntések nagyon nehezek, és mindig lesz, aki nem ért velük egyet. Teljesen mind1, mit döntesz, akinek nem tetszik, szórni fogja a savat.

Ha megkérdezed az összes tesztelőt, és azt mondják ez jó döntés, simán lehet, hogy a korábbi brigád, aki a lapot tesztelte, utána ők fognak anyázni, mint pl most.

Ha bannolsz, az is gond, ha nem, az is, vagy az lesz a gond, hogy miért most, miért nem később. Itt a nemzeti volt csak kérdés, aki már most előre összerakta a pakliját és eldöntötte, hogy ezzel fog játszani vs azok, akik ott a nemzetin háborognának amiatt, hogy ez miért létezik még mindig. Nem könnyű döntés.

Felmerült az is, hogy a lapot, ha lesz majd kapacitásunk, rendesen kiteszteljük és pontosítjuk a szövegezését, és akkor csak átmenetileg lesz tiltva, de ilyet előre én nem merek már beígérni.
 
Az a pakli, ami jol mukodott (volna) Iustitia mellett, olyan lapokvol, ha ugy tetszik spoilerekbol all, ami jo esellyel masik 5 rnd narancslap mellett is pont ugyanolyan jol mukodik. A kulonbseg, ami fajhat most, az a bujtatott exploit, amivel rongyosra lehet(ett volna) szopatni mindenki mast.
Ha nincs ez a tiltas, akkor az a hiszti jott volna, hogy hogy lehetett egy ilyen elb...tt lapot kiadni, nerfeljuk igy,ugy, ticcsuk ki. Ennek mentunk elebe. Nem kitiltani volt hiba, hanem kiadni.
Mondom ezt ugy, hogy en eppugy rabolintottam a kiadasara, mint most a tiltasara. De szent meggyozodesem, h ez volt a jo dontes, es ennel csak nagyobb hiba lett volna halogatni.
Szoval aki a Iustitia paklija elvesztese miatt sir, az az inkorrekt es inbalance mechanika miatt sir, amivel durvan exploitalta volna ezt a teljesen mas celbol, es teljesen maskepp elkepzelt szabalylapot.
Es igen, megprobaltuk megszerelni. Egy hete dolgozunk ezzel a lappal, es nem szerelheto. Ugy nem, hogy a kepessege isszhangban legyen az alkotoi szandekkal, es ne kelljen hozza hasznalati utasitas.
En kerek elnezest mindenkitol, aki erintve es megbantva erzi magat. Mert nekem (is) feladatom lett volna elkaszalni ezt a lapot meg a lektoriven. Konnyelmuen biztam abban h nem lesz vele baj. Hibaztam. Sajbalom.
 
Ez nem volt egy könnyű döntés. Ami engem illett, amióta kijött a Iustitia egy púp volt a hátamon...csomó bírói kérdés, tisztázatlan, ellentmondásos működés, egy rá épülő nagyon erős pakli (ami ráadásul nem is egy kreatív deck, hanem egy újabb 30+ counter kontroll), és igazából még csak nem is nagy játékélmény. Abszolute egyetértettem a tiltásával.

Ami viszont egy jóval nagyobb dilemma volt ebben az egyben, az a Balázs által írt dolog, vagyis, hogy 3 hét múlva Nemzeti, és a felkészülési versenyek zöme megvolt, mennyire fér bele, hogy ilyenkor még egy komplett paklit építő változást eszközölünk.

Óriási dilemma volt, mert az egyik egy (szerintem) egészségesebb versenykörnyezetet hoz, viszont jópár játékos eddigi tesztelését kb. a kukába dobja...nem egyszerű dilemma ez azért.
 
Amikor már elkezdi valaki a szavaimat kiforgatni, akkor kezd értelmetlenné válni, hogy még válaszolgassak... Nyugodtan háborodj fel azon, hogy válaszoltam a posztra, és megpróbáltam elmagyarázni, hogy nem lehet úgy bannolni, hogy valakit ne érjen kellemetlenség.
 
Persze, a körülményektől eltekintve igazából ez van és részemről lezárva a téma, a tiltás önmagában közepes mértékben zavart, de ez a komment nagyon szomorú.
 
Azzal egyet értek, hogyha mindenki máshogy játszik a lappal, bármilyen döntés nerf lesz számára. Azt nem gondolom viszont, hogy ez probléma lenne. Mindenkinek az az érdeke, hogy egyértelműen le legyenek fektetve a lap funkció, függetlenül attól, hogy mit akar belemagyarázni (én pl mai napig nem értem, hogy a remete miért nem feltételre dobat, de nem is kell, ha az az egységes gyakorlat, akkor az lesz, a lényeg, hogy egységes legyen).

A szavazásról amre hivatkozol, nem tudtam, így érthető, miért nem konszenzus alapján történt ez az egész.

Mégis úgy gondolom, hogy a bannak egy végső eszköznek kell lennie, amelyet szükségszerűen meg kell eloznie pl olyan cikkek kiadásának, amit publikáltatok - úgy gondolom ebben egyetértünk. Én azt nem értem, hogy ha viharosak a reakciók, nagy az egyet nem értés, az miért a bannolashoz vezet, miért nem a faq csiszolasahoz. Nyilván minden mindig szar lesz valakinek, de ez nem feltetlnul azt jelenti, hogy a megoldás rossz.

Igazából szerintem bármilyen megoldás jobb mint egy komplett pakli tiltása.

Nyilván le fognak nyugodni a kedélyek nemzetiig, ott valóban nem lesz ennyire toxikus hangulat, de a jelenlegi közösségi felháborodás jól jelzi, hogy mennyire karos egy-egy ilyen eset.

Igazából szerintem csak az a kérdés, hogy muszáj volt-e bannolni a szabalylapot. Ebben nem értünk egyet. Viszont az mindenkepp fontos - ahogy azt a jelenlegi hangulat is mutatja - hogy egyik pillanatról a masikra, előjel nélkül tiltani lapokat, konszenzus nélkül nagyon karos.

Persze lehet, hogy voltak előjelek, belső körökben téma ez már, de ahogy mondtam, én a friss amatőr szemszoget tudom bemutatni, aki a jelenlegi felháborodásán túl sokkal bizalmatlanabb lesz egy-egy új kieggel kapcsolatban.
 
Ez sajnos más kartyajatekokban is elofordul, hogy releasetol számítva rövid időn belül tiltanak valamit. Az hogy nemzeti előtt, nos ez már valóban más kérdés, de ez a része nem is érinti az említett kezdő játékost.
 
Ne haragudj, de picit elmentél a lényeg mellett szerintem. Ez nem pénz kérdés, hanem hozzáállásé egy kezdő játékoshoz, hogy a véleménye és az első hónapokban belerakott effortja nem ér semmit, pontosan teljesen mindegy.
 
Ez a komment megallna a helyet ha nem egy 50 ftos szab lapról beszélnénk + olyan lapokrol amik máshova is jók/kötelezők nem csak ebbe a deckbe. El nem tudom képzelni hogy jön ki 50k+ összeg ha nem úgy rakta össze nagyrészt ahogy a többi lista van.
 
Van aki csak 0-kban és 1-esekben tud gondolkodni...
 
Miklós, nem bántásból, de ez a "teljesen mindegy" komment egy kezdő játékos panaszára, aki pénzt, időt és energiát öl a játékba - azaz fenntartja azt, hát nem is tudok hirtelen jelzőt.

Az ilyen hozzáállást szívesebben rotálnám, mint a lapokat.
 
Teljesen mind1, mikor bannolunk egy szabálylapot, ez azt, aki épp játszik vele, vagy akart a közeljövőben egy versenyen játszani vele, mindenképpen hátrányosan érinti. De ezt a lapot amúgy is mindenki másképp játszotta, és biztosan nem pont úgy, ahogy leírtuk, tehát ez a cikk számára már amúgy is egy jó eséllyel egy "nerf" volt aminek hatására esetleg az egész paklit újra kellett volna gondolnia, tesztelnie.

Nekem is tele van már a hócipőm ezzel az egész Iustitia balhéval, már egy hete csak ezt hallgatom, ezzel kell foglalkoznom, én is jobban örültem volna, ha ez az egész nincs. A cikk írásakor sem volt más szándékom, mint tisztázni a lap működését. De nyilvánvalóvá vált az elmúlt 3 napban, hogy a lapot előbb-utóbb tiltani kell, a kérdés csak az volt, hogy a nemzeti előtt, vagy után.

A korábbi szavazásoknál egyértelmű lett az is, hogy nem szeretnétek, ha az ilyen jellegű dolgokat a nagyközönséggel szavaztatnánk meg, jobb egy szakmai döntés, döntsön a tesztelői csapat. A döntés ez lett. Ráadásul halogatni sem nagyon lehetett az egészet, ez már az utolsó utáni pillanat volt.

De szerintem rengeteg vitától, frusztrációtól kíméltük meg magunkat ezzel, ami nagyon toxikus lett volna a nemzetin, én kitartok mellette, hogy jó döntést volt.
 
Csak hogy tiszta legyen, nem tiltanám a mezőt, de a iustit se
 
Jatszottam en is vele és igen nyertem is vele pont ezért vagyok róla ezzel a véleményel. Egy masik mező ellen 50-50 a jatek élvezhetetlen sz@r minden mást meg nagy élmény volt elverni ugy hogy esélyük se volt a követő meg a szabálylapjuk nélkül meg persze a 35kanter ellen

Nahát ez működik mezőre is, az miért van még?
 
Márpedig szerintem egy konkrét paklit kitiltani 3 héttel a Nemzeti előtt vállalhatatlan döntés. Pont én így gondolom, pont soha nem vettem részt ilyen döntésben. Gondolhatod azt, hogy "miért kellett ezt kiadni", más másképp gondolja, nem szorozzuk a véleményt a profi pontok számával, se azzal, ki hány évig fejlesztett gyűjtögetős kártyát. Lett volna szerintem korrekt megoldás, de mire a KL kiadásra került, nem volt már beleszólása se Szabolcsnak, se nekem. Ettől még pont nekem pont az a véleményem, hogy ez a lehető legrosszabb megoldás volt, és kiállok mellette. Nem kell hogy érdekeljen .
 
Amugy szerintem pont neked nem kellene itt kelteni a felháborodast ezzel kapcsolatba. Jatszottam en is vele és igen nyertem is vele pont ezért vagyok róla ezzel a véleményel. Egy masik Iustita ellen 50-50 a jatek élvezhetetlen sz@r minden mást meg nagy élmény volt elverni ugy hogy esélyük se volt a remete meg bilincsmester ellen meg persze a 40kanter ellen. Elhiszem h valami ellen ki lett találva csak nem ez jott le belőle. Mindenki jobban jár ha tiltott ebbe en is biztos vagyok.Egyebkent amikor kiadták már akkor mondtam h kár volt és nem azert mert a mező ellen plusz egy lapot huz ezzel a marhaságal hadjál is
 
Van fogalmam, tök ügyesen olvastam a beszámolót pl. Csak helyesbítettelek, mert a hsz-edből úgy nézett ki, mintha minden nagyobb hagyit a Iusti nyert volna, miközben pont a legnagyobbra ez nem igaz.
 
Alig várom a jövőheti topicot
 
Most lehet hülyeség amit írok de próbálok out-of-the-box gondolkodni.
 
Nevetséges
 
Nem tudom volt-e erre példa már, de nem-e lett volna egyszerűbb azt tiltani, hogy ezeket a lapokat ne lehessen mellette használni? Tehát úgymond a kártyák és a szabálylap közötti kapcsolatot tiltani nem magát a lapot. Oké szar lenne fejben tartani mit lehet mellé használni meg mit nem, de talán még mindíg jobb megoldás lenne mint egy teljes lapot tilatni, így nemzeti előtt.
 
Ugyanígy érzek. Mióta tavaly elkezdtem a játékot, próbálok építeni egy versenyerős, de nem másolt paklit. Most sikerült is egy olyat, amivel élvezetes is volt a játék. Már több mint egy hónapom benne van, jövő vasárnap ezzel szerettem volna indulni a Dungeon versenyén is. Így valószínűleg inkább el se megyek.
 
Hát Balázs most ebbe ne menjünk bele hogy mi aggaszt meg mi nem de ha lenne egy kis fogalmad arrol a versenyről 3.lett ott is ez a dekk és valószínű csak azert nem nyert mert elkerulte az elol jatszo mezőket. Kecson 13bol 4en jatszottak mar ezzel es a számok csak nőnek tudod...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.