Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Techiulan, a Thargodan herceg
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Techiulan a Sötét Föld egyik legnagyobb hatalmú Thargodan hercege. Ősibb, mint Ylgoroth, és ellenállóbb a mágiával szemben, mint Folrang, a sárkányok ura. Techiulan kihívása nem halandónak való feladat - nem valószín?, hogy akad bárki, aki képes lenne legyőzni. És még ha sikerül is, Techiulan egy héten belül újraformálja testét, és bosszúja semmihez sem hasonlítható..." - részlet a Techiulanról összegyűjtött információkból
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
A rendezvény szürke zóna, mint Bubu is írta többször, nem sikerült szabályozni . Mondható akár az "ami nem tilos, azt szabad, mint amúgy normálisan". Viszont magánrendezvény max 10 főig tartható (a magánrendezvény sincs definiálva), de közben kultűrális létesítmények (ott akár tendezvények pl. ld. színház, mozi) oltásival látogathatóak. A teraszokra, ha betartod a távolságot, megkötés nélkül bármennyien mehetnek, oltási nélkül. Na most ebből légy okos .
A "zárt térben csak átmenetileg (wc, büfé) és maszkkal mászkálhat, akinek nincs oltásija" az viszonylag egyértelmű.
 
Értem tehát Bubu felől fúj a szél és szerinte ez egy vitaindito volt. Ezzel hogy ő szolt neked ő akarta generálni gondolom komoly kis társaság vagytok...Nem akart vitát indítani senki de ha 50% nem mehet versenyre csak ha jo idő van (mert eddig erről nem nagyon volt szo) azt illett volna kiirni. Mert amikor kérdezték többen is hogy mi lesz rossz időbe senki nem válaszolt értelmesen. Nekem meg ne mond már meg mit mikor csináljak jo lesz ha visszábveszel mostmár tudjad már mit beszélsz meg hogy! Volt egy honapjuk találni helyet nem gondolod h most kell elkezdeni mi az hogy en találjak helyet gondolkozzal mar.
 
Csak halkan jegyzem meg, hogy
- szerintem ez a verseny rendezvénynek számít
- a rendezvények, csak kártyával látogathatók
- nincs megkülönböztetés a szabadtéri és a benti rendezvények tekintetében (csak az éttermek kerthelyiségénél van ilyen kitétel)
Nem akarok vitát generálni (azt is elfogadom, ha más nem ezt olvassa ki a jogszabályból). Én úgy döntöttem, hogy elengedem a versenyeket, amíg a szabályozás egyértelműen ki nem mondja, hogy mehetek.
 
Én nem akarom védeni a Beholdert, de ezt előre leírták hogyan tudják megrendezni a versenyt. Innentől mindenki el tudja dönteni vállalja a kockázatokat.
Az hogy ezt jobban is meg lehetne oldani pl más helyszínnel ez teljesen így van. De ne csinálj már úgy mint aki most ismerte meg a céget... Szerinted kimozdul a komfort zónából?

De kB 2 perc alatt találtam egy ilyet: rendezvenyhelyszinek. hu
Itt rögtön akadt is egy ígéretes 3.kerület királyok útja 289 szép nagy sátor...
De azt hiszem pár telefon után akadna még....
 
Tehát most akkor oda jutottunk h lehet hogy van ilyen hely (biztos vagyok benne hogy van ) csak az a baj hogy drága. Vagyis pénz kérdése lett volna az egész csak! Bubu vannak azok a szituk amikor a vasarlo elégedettsége fontosabb annál hogy halálra keressük magunkat..Ez a rendezvény pont ilyen lett volna.De mond ha nincs igazam. bocs az elobbiert csak kicsit fel akartalak huzni. Nika neked meg nagyon örülök hogy olyan munkahelyed van h ráersz helyesen írni ékezetekkel meg minden mostmár elárulhatnád hogy mit bíznak rád hogy te éjjel nappal itt tudsz fröcsögni fent minden másodpercben ahogy van valami Te itt vagy egyből. Hogy csinálod mi a titkod áruld el kérlek erdekes életed lehet ha nem jatszol és mégis itt vagy ha kell ha nem de köszönjük félre ne értsd Én meg hagy írjam már le a véleményem meg más is ha már játszanánk meg nem kevés pénzt rááldozunk koszi remélem ezert nincs harag. Veled szembe en nem trollkodasbol meg b@sz@kodasbol írogatok.
 
Nem, ahhoz nem kell igazolvány, hogy valaki fedett helyen, teraszon játszon!

De ismételten kérdezem: hol van szerinted olyan hely, amit jó áron odaadnak, fedett, szélvédett és 80-100 fő tud ott játszani? Mert erre még nem kaptam választ...

És azért lássuk be, elég furcsán hatna, ha a Blaha Lujza tér vagy a Városliget közepébe felállítanánk egy sörsátrat és elkezdenénk ott játszani.

Amúgy meg a logikátlan és összefüggéstelen érvelést sem a tesztelésem előtt, sem azután nem szerettem. Sajnálom, hogy ez neked csak most esett le.
 
Nem akarsz te ilyet mondani.

Tudjuk hol laksz.
 
Tehát ha en a teraszon fedett helyen játszok akkor kell igazolvány...
Igen rendeznek ballagásokat esküvőket ilyen helyeken (gondolom) Sör sátornak hivjak vagy minek aminek nem feltétlen van oldala tehát szabad levegőn vagy.Pesten lehet ez nemszokas nemtudom biztos nincs ilyen vagy hasonló hely egy darab se de hadjuk is nyilvan nem en fogok intézkedni de ha ilyen nagy ötlet guru vagy akkor kellett volna amikor szerveződött... de amugy egyre szimpatikusabb a dolog és a hozzáállás is. Sokat hozzáteszel Te is köszönjük. Olyan együtt érző vagy (miota tesztelsz)
 
Én osztom be az emberek idejét? Ne szórakozzunk már! Jogszabály írja elő, hogy fedett helyeken ha részt akarsz venni egy rendezvényen ahhoz kell védettségi igazolvány, pont. Miklós megtehette volna, hogy azt mondja, hogy ez a szabály. Ő próbál jó fej lenni és még egyeseket ez háborító fel. Igazad van, ezt tényleg nem értem.

Persze, lehet azt mondani, hogy keressünk más helyet. Tehát keressünk egy olyan helyet, ahol:

- 80-100 el tud helyezkedni szabad téren (ugyebár a beltér nem jó, mert kell az igazolvány).
- Legyen esőtől védett.
- Legyen széltől is védett, hiszen az erős szél legalább annyira tönkreteszi a játékot, mint az eső.
- És azért az sem árt, hogy olyan áron legyen, ami nem teszi rentábilissé a Beho számára sem a dolgot.

Akárhogy gondolkodom, nekem egy ilyen se jut eszembe Budapesten...persze ha te vagy bárki más tud ilyet, akkor nyugodtan segíthettétek volna ezzel a Beholdr munkáját, hogy megírjátok neki.
 
De még mindig nem erted Bubu ne akard mar megmondani másnak hogy akar menni versenyre ne oszd már be az idejüket ez is tipikus olyan hozzaallas hogy ezt se neked kell megtenni más helyett könnyen vagy mindenki tudja hogy lehet eljutni A bol B be szerintem ezt hadjuk. Nem intelligenciával van baj elhiheted de azt gondoltam rólad ezzel te is tisztába vagy. De ha a legjobb opciót akartak volna amiről te beszélsz és nem ez a nemtörödömségem van már a hirdetés elott nezni kellett volna egy másik helyszint. Mindenki tisztába volt a szabályokkal. A szervező is. Akkor?? Ez a legjobb opció? Ne már...
 
"Tehát en mint hülye oltatlan sofőr ha sz@r idő lesz pénteken kozolhetem a többi 4ember akinek mondjuk a fele oltott csak hogy ugy mentek ahogy birtok vagy akartok."

Igen, de ezeknek az embereknek van pár opciójuk:

1. Felszállnak a 6.45--kor Budapest Nyugatira induló IC-re, leszállnak a Kökinél 9.10 magasságában, még gyalog is odaérnek a helyszínre.
2. Keresnek egy Telekocsit.

Nem érzem egyiket sem sem egy átlag ember intelligenciáját meghaladó dolognak. Nem gondolom, hogy pénteki napon nehezebb lenne vonatjegyet venni, mint mondjuk szerdán...oké, Telekocsi talán kicsit macerásabb.

Kellemetlen, de ez van. Ezt a szabályt, hogy beltéren nem tartózkodhatnak oltatlanok, nem az én oltatlan eszem találta ki, hanem törvényben van foglalva. Ige, ki lehetett volna azt is írni, hogy kötelező a védettségi igazolvány és nincs pardon. De nem ez történt, és azért nem, mert Miklós és a többiek szeretnék megadni a lehetőséget mindenkinek, hogy eljöhessen. De van egy olyan körülmény, amire nincs ráhatásuk, ez az időjárás. Erre még a legkisebb rossz, hogy várunk és reméljük a legjobbakat, de eljön az a pillanat, amikor már dönteni kell, pont azért, hogy ne induljon el senki feleslegesen.

Szerintem a jelenlegi helyzetben még mindig ez a legjobb opció, amit lehet csinálni.
 
Jó, de ezek az emberek még mindig mondhatják azt, hogy oké, nekem szabit kéne kivennem, ezért a bizonytalanra nem adok, inkább nem megyek el.

Nyilván nem ez az optimális állapot, de szerintem ez még mindig jobb, mintha kijelentenénk, hogy oké, te meg te időjárástól függetlenül nem jöhetsz.
 
Máshogy látjuk. Nincs ezzel gond. Nem mindenki olyan rugalmas,mint egyesek. Család,kapcsolat,másik hobbi,hétvégi munkavégzés(szabadságot ki kell venni) és nem beszélve arról,hogy egyesek az ország másik feléből kell bejöjjenek. Valószínűleg egy biztosabb dolognak ők is örülnének jelen esetben,ami akár nemleges is lehet. Reméljük keveseknek veszi el ez a kedvét.
 
Tehát en mint hülye oltatlan sofőr ha sz@r idő lesz pénteken kozolhetem a többi 4ember akinek mondjuk a fele oltott csak hogy ugy mentek ahogy birtok vagy akartok. Ezt pénteken biztos el is fogják intézni... Hát nem. Most nálad jelenleg ez a gondolkodás. Gondolom menni fog igy a matek hogy mennyien is lesznek valójában. Elhiszem hogy oltott ésszel könnyű gondolkodni de a valoságba kellene inkább élni! A valós helyzet az hogy le lett sz@rva mi lesz reménykedjünk h nem esik. De amikor már ki lett hirdetve ez a verseny ebben a formában mondtam h nem lesz belőle semmi igy. Erre az volt a válasz h " szép napos időnk lesz" nyugalom. Hát persze. Bízik benne mindenki hogy az lesz nyilvan csak nagyon nem ugy néz ki. Elhiheted hogy sokan vannak ezzel igy attol független hogy nem adnak neki hangot nezd meg a szavazást ott van oldalt. Lemondtatok kb 50jatekosrol. De ha ez elkezdődik remélem lesz oltott meg oltatlan hsz...stb Röhej
 
Nem látom, miért gond ez. A szervező az utolsó pillanatig szeretné elérni, hogy aki akar, tudjon jönni versenyre. De van egy külső körülmény, amivel nehéz mit kezdeni.

Szerintem a 2 opció mindig jobb mintha közölnék, hogy ez van és punktum.
 
Nem igazán értem a hozzászólások egy részét. Vannak jogi normák, amelyeket be kell tartani egy rendezvényszervezőnek.

Jelenleg ezen normák alapján különbséget kell tenni azok között, kik rendelkeznek védőoltással és akik nem rendelkeznek vele.

Ennek ellenére mindenki kedvére akar tenni a versenyszervező, és lehetőséget biztosít azoknak is a részvételre, kik nem rendelkeznek védőoltással.

A jó időt viszont garantálni nem tudja nyilván...
 
Jól látod,Bubu. A baj csak az,hogy 2 opció van. Ahelyett,hogy azt mondanám a haveromnak: "Semmi gond,benne volt bármikor a pakliban,tudod,hogy nem ígértem volna meg neked,ha nincs annyi lóvém tartalékban."
 
"Megígérem haveromnak,hogy elmegyek vele nyaralni Görögbe. Az utazás előtti héten azt mondom neki,hogy bocsi,nem várt kiadásom lett,nem fér bele. Bár lehet mégis,mert pénteken lehet megveszik a motorom,de ez nem biztos. Haverom meg pislog a repjeggyel a kezében,hogy mi a tosz. Ha így sem világos,akkor sajnálom."

Ebben az esetben a haverod 2 dolgot tehet:

1. Ha nagyon-nagyon el akar utazni és ennyit megér neki a dolog, akkor reménykedik benne, hogy eladod a motort, és kivárja, maximum nyakán marad a jegy.

2. Közli, hogy bocs, akkor már nem, mert ez bizonytalan, visszaváltja a jegyét, és megy valahova máshova.

Ez a két választási lehetőség neked is a rendelkezésre áll a verseny kapcsán.
 
Debrecenben nincsenek versenyek jelenleg.
3 kommentváltás után eljutottunk oda,hogy mi vagyunk a negatív és folyton panaszkodó magyarok,gratulálok Bár gondolom te ebben is mindenki fölé helyezed magad,mert te aztán nem szoktál panaszkodni sose
Lefordítom neked a problémát:
Megígérem haveromnak,hogy elmegyek vele nyaralni Görögbe. Az utazás előtti héten azt mondom neki,hogy bocsi,nem várt kiadásom lett,nem fér bele. Bár lehet mégis,mert pénteken lehet megveszik a motorom,de ez nem biztos. Haverom meg pislog a repjeggyel a kezében,hogy mi a tosz. Ha így sem világos,akkor sajnálom.
 
Miert kellene elfogadni hogy negatívan vannak megkülönböztetve??
Nehogymár az egészséges embernek kelljen kirekesztve élni.Tényleg ne viccelj már. Rohadtul nem kötelező majd ha NEM saját felelősségre kell oltatni lehet elgondolkoznak rajta meg lehetne itt rohadt sok mindenről beszelni de nem az a fórum h elkezdjuk ezt megint. A szervezesrol volt szó h lehetett volna mashogy is. Helyszin kérdése lett volna az egész en igen is igy látom.
 
Tévedés. Ha nem mehetett volna az oltatlan,mindenki tudomásul vette volna,mert az kormányrendelet és nincs helye vitának. Ja és amúgy hadd döntse már el mindenki,hogy beoltatja-e magát és hogy mivel,ne akarj már bíráskodni mások felett.
 
De lehetett volna találni biztos vagyok benne csak keresni kellett volna. Csak ügye egyszerubb beigerni hogy napsütéses idő lesz... Azert a játékosok biztos nem ezt vartak el tőletek nagy csalódás lesz gondolom mindenkinek valoszinu annak a pár embernek is aki ott lesz.
 
Ha a Kondor lenne a helyszín,nem merülne fel bennem oltatlanként,hogy menjek,a terasz jelenleg csak bezavar. Ugyanakkor Wekerlén nincs lehetőség tartani a 1,5 métereket,a Kondorban lehetne. Ha 1,5 m tartásával sem lehet bemenni fedett helyre igazolvány nélkül,akkor valóban majdnem ugyanaz a dolog,ezt nem tudom hogy megy most. Így viszont az a helyzet,hogy mindenki bizonytalanságban van, aki nincs oltva. Ez lehet rosszabb,mint a "fix nem tudok menni".
 
A 2-3. "Fedett helyszín (Kondor)" és "Csak védettségi igazolvánnyal lehet játszani" egy és ugyanaz

A Wekerle is fedett helyszín, csak ott van terasz rész IS, így az is tud játszani, akinek nincs oltása.

Ennél jobb helyet nem tudsz kitalálni...
 
Ez így szerintem is ciki. Az meg még cikibb lesz,ha odamegyünk borús időben,majd elkezd szakadni és még csak be se mehetek,mert nincs védettséget igazoló kártyám és emiatt haza kell jönni. Szerintem 3 ésszerű megoldás van:

1. Napoljátok.
2. Fedett helyszín (Kondor?)
3. Csak védettségi igazolvánnyal lehessen játszani.

Ez így csak bohóckodás.
 
A masik meg ezt illene kirakni hirbe is ne feleslegesen menjenek az emberek meg lehet volna más programjuk is. Csak egy ötlet
 
Én intéztem volna egy megfelelő helyszint ahelyett hogy lesz@rom a játékosok felét és rábizom az időjárásra. Azert ez a hozzáallas elkeseritően elgondolkodtato. Nem is ertem hogy gondoljatok ezt hogy majd pénteken figyeljük mi lesz szombaton. Röhejes szerintem ne vicceljetek már. Ezt komolyan igy lehetett csak csinálni?
 
Igen. Felmutatod az appot a QR kódoddal, az is elég.

1. le kell tölteni az appot playstoréból: EESZT alkalmazás
2. megadod neki a TB számod
3. Weben belépsz ügyfélkapuval a https://www.eeszt.gov.hu/ oldalon.
4. ott kapsz egy QR kódot, azt beolvasod a telefonnal.
5. megadod a megerősítő PINt és utána az appot bármikor "fel tudod mutatni" a plasztikkárta helyett.
 
Helyszínen ezt is elfogadják, ha nincs nálam plasztik? Mármint kártya
 
Jah mint a sípályákon, nézed előre, érdemes-e lemenni

Viszont! Jó hír! Android Playstore-ból letölthető már az EESZT alkalmazás. Az oltottságot ezzel is tudod igazolni, ha még nem kaptad meg a védettségi kártyát. Mindenkinek javaslom a letöltést, aki kapott oltást, de még nincs kártyája.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.