Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Égető tekintet
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Míg Dornodon tűzmágiája "csak" a nagyfokú pusztításra terjed ki, addig Raia olyan széleskörű tűzvarázslatokkal rendelkezik, ami alapján méltán nevezik a tűz istenének. Egyik ilyen igencsak érdekes, tűzvarázslatokat tápoló varázslata, az égető tekintet. Hatása alatt használójának szemében apró lángnyelvek lobognak.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
SZerintem egyáltalán nem korrekt döntés.

A korrekt az lenne, ha az első hatvan nevező kapna egy-egy foilos NTI-t , a fennamradó foil-os NTI-t meg mindenki megkapná a következő kieg megjelenésekor.

Nem tartom igazságosnak, hogy egy szűk elit részesül a foilos NTI-ből, amikor sokan vidékről jönnek fel. ezért a versenyét.

Személy szerint pofára ejtve érzem magam így, mert a foil-os NTI-k reményében gyűjtöttem ki az AO play-settet.

Tehát igazságosan kellene elosztani az a kevés foil NTI-t
 
Bőven ez volt a jó döntés, köszönjük.
 
Semmi gond.
 
Sajnálom, hogy nem tudja mindenki a helyszínen megkapni a foilos NTI-t. Aki semmiképpen sem akar várni, azoknak tudunk adni helyette nem foilos verziót, nagyon korlátozott mennyiségben, de van pár darab.

A foilos NTI-t még az EE foil lapokkal együtt gyártattunk, tavaly ősszel, és a terv akkor még az volt, hogy mindenki, aki be tud sorozatot mutatni, kapni fog 1 azaz egy darab foilos NTI-t, akinek esetleg több sorozata van, az kapja meg mellé a B. Jagumirt.

Később, a gyártás után, a szabályok véglegesítésekor szembesültem vele, hogy a fenti rendszerben vannak visszaélési lehetőségek, ha vki 3 NTI-t akar a 3 sorozatára, akkor felbérelhet "strómanokat" pl, és jobb lenne egy olyan rendszer, ahol nincs értelme ezen rágódni senkinek, de akkor már csak annyit lehetett tenni, hogy max. utólag legyártatjuk a hiányzó mennyiséget. Bízom benne, hogy ez még mindig a legjobb döntés volt, és előre is köszönöm a türelmét azoknak, akiknek csak júniusban fogjuk tudni odaadni.
 
Részemről adom a véleményed. Amit én megfogalmaztam annak pont az volt az értelme, hogy javulni tudjon a rendszer.
 
Szerintem teljesen korrekt ez ebben a formában, hogy a kellően nagy érdeklődés miatt végül mindenki kap majd. Nyilván akinek várnia kell +3 hónapot, az irigykedik egy kicsit, de összességében ez egy nagyon szép gesztus a kiadótól, amit illik megköszönni.

Az elmúlt egy évben ez már a harmadik ilyen (foil Dobótőr + Csatornapatkány), előtte még csak hasonló sem volt nagyon, úgyhogy szerintem nincs ok felháborodni. Legközelebb majd kicsit profibb lesz ebből tanulván (remélhetőleg) és akkor pláne nem érheti majd szó a ház elejét.
 
Szerintem ha egy sima kieges ritka felmegy 7-8ezres ára azzal kezdeni kell valamit mert ez nem normalis. Ezert volt jo a 10. Kiadas is ott is nagyon sok lap vicc volt hogy mennyibe megy. Majd most az Nti is 2-3 ezer lesz ujra hogy mindenkinek lehessen. Mas lap biztos nem lenne ilyen kelendő. Jagumira szerintem fele ennyien lesznek.
 
Amúgy a jelentkezők számából két dolog tisztán látszik: egyrészt az NTI egy egyedi, már-már UR szintű lap, így kelendő, pláne ha uniqe foil kiadásról van szó; másrészt hogy az AO egy nagyon jól sikerült kiegészítő.
Én a magam részéről arra azért kíváncsi lennék, hogy más, a közelmúltban kiadott kiegészítők és/vagy más uniqe foil lap is ugyanígy megmozgatná-e a játékosokat...
(Ez csak privát merengés, nem vitaindító felvetés.)
 
Ezzel egyértek.
Én szinte biztos vagyok benne, hogy így történt.
Maradt a foilos íven hely, rakjuk rá az NTI-t, majd kitaláljuk mire lesz jó. Csak az adott mennyiséghez nem sikerült belőni a célt.
Ez van, ha előbb van a tyúk, aztán a tojás.

Az viszont már a Kiadó mellett legyen megjegyezve, hogy már előre leírták, hogy ha kevés a cucc, akkor jön majd még. Szóval sejtették szerintem hogy nem lesz elég, és a lehetőségekhez képes a legjobban kezelték ezt az ügyet. És innentől pedig Jánosnak is igaza van, hogy alapvetően ez egy gesztus, ami ha nem lenne, akkor senki nem szólhatna egy szót sem.

Persze én ebben most kibic vagyok, mert nincs AO-sorom, de azt gondolom, annak ellenére, hogy amolyan "behósan" lett szervezve, végül is ki lesz/lett hozva belőle a maximum, szóval Respect.
Azon a három hónapon meg már csak nem múlik semmi.... A lakástakaréknak is ennyi a kiutalási ideje.
 
Gyerekek ez katasztrófa hogy ti mibe vagytok. Elintézitek gyorsan hogy ilyen tobbet ne legyen... Nem mindegy mikor kapjátok meg azt a szaros NTit. En a sirankozoknak egy darabot nem adnék! Ingyen van rohadtul nem volt muszáj vasarolni AOt senkinek sokan elvagytok itt tévedve.
 
Sokat gondolkodtam azon, miképp fogalmazzam meg a bennem felmerült gondolatokat. Semmilyen rossz szándék, vagy számonkérés nem volt benne részemről, pláne nem sírás a "cukorkáért". Nálam az is működne, hogy így jártam.
 
Nem haragszom.
 
Mondjuk akik csak emiatt gyűjtőtték le a sort (nem egy ilyet ismerek), azok elég komoly összegeket öltek bele (aminek nyilván egy része a Behonál landolt, hisz tőlük is rendeltek AO-t), innentől ez sehol sincs ingyen.

Ettől függetlenül világosan leírták kb 1 hónapja, hogy a verseny előtt 1 hónappal kezdődik a regisztráció és sorrendben. Ha valakinek fontos volt, az spammelte őrült módjára ezen a héten a frissítés gombot (oké, túlzok), ilyen egyszerű.
 
Valóban furcsa, hogy miért gondolta bárki is azt, hogy 60 darab elég lesz; kb. bárki (beleértve bármelyik tesztelőt/tervezőt) megmondta volna, hogy ennél jóval nagyobb az érdeklődés. Kicsit olyan érzésem van, hogy egy foil ívre rákerültek ezek az NTI-k amolyan "jó lesz ez még valamire" alapon, és csak utólag lett kialakítva hozzá a legendás cél.
A kommunikáció itt szerintem nem volt olyan rossz viszont. Ha azt tekintjük alaphelyzetnek, hogy van X darab foil NTI, és ezen nem lehet (időben) változtatni, akkor nyilván nem fog mindenkinek jutni, és verseny lesz a sorrendért. Ezt pedig már a bejelentéskor közölték (mondjuk a pontos számot nem, az igaz). Szerintem sokkal korrektebb az, hogy júniusban kap az ember foilos NTI-t, mintha egyáltalán nem kapna (vagy csak simát helyette). Bár talán még jobb lenne, ha mindenki kapna most 1-et, és a hiányzókat csak később, mert így legalább mindenki azonnal kapna valamit (feltéve, hogy nem lesz 60-nál több jelentkező).
 
Ez egy gesztus a kiadó részéről. Az a szó amit kerestek, a "köszönöm". Nekem legalábbis azt tanították anno, hogy amit ingyen kapsz, azt illik megköszönni.

Ezekkel a feltételekkel, és így ad ajándékot a kiadó.

Olyan ez, mint mikor a Mikulás gyerekek közé szór egy zacskónyi szaloncukrot (érteeed... Mikulás... ) A gyerekek nem hüppögnek, hogy nem tudták elkapni a szaloncukrot...
 
Mondjuk az, hogy ennyire rosszul kommunikál valamit a cég, az sokadik alkalommal is csodálkozással tölt el. Vannak technikák arra vonatkozóan miként lehet felmérni egy igényt, ha a vezetés nem biztos valamiben. Ez az előzetes regisztráció akár jó is lehet erre. De ebben az esetben illik az időpontot úgy belőni, hogy ne kelljen félmegoldásokban gondolkodni, azt kommunikálni. Ez tényleg megfelelő a cég szempontjából? Nem lehetett volna az időpontot úgy belőni, hogy mindenképp úgy essen, hogy addigra a következő nyomatok megérkezzenek, ha nincs elég? Vagy - ha nem szeretnétek pénzt költeni a dologra - akkor azt kell kommunikálni, hogy az első 20 kap ilyet (ennyi van), a többi így járt, legközelebb legyenek gyorsabbak. Időben sem vesz el annyit 20 sor ellenőrzése.
 
Gyanítom, hogy az van a dolog mögött, hogy egyszerűen nincs annyi foil NTI jelenleg, amennyi jelentkező (ha jól értem, 60 db van?). Gondolom a júliusi kieggel együtt jönnek a nyomdából foilos ívek, és ezen lehet legközelebb plusz NTI.

A regisztráció alapján felállított sorrend már a januári tervekben is szerepelt, akkor még úgy, hogy akinek nem jut foil NTI, az simát kap. Ennél szerintem a júliusi foil sokkal jobb és korrektebb megoldás.
 
Én nem igazán értem azt, hogy verseny jelentkezés van. Erről eddig szó se volt. Egy 20.-án megjelent hír, melyre 21. -én reagáltam reggel 8.09 kor . Evvel a 36. lettem. Ami ha jól értelmeztem, azt jelenti hogy az előzetes ígérettel szemben júniusban kapnám meg a Foil NTI ket.

Ez elfogadhatatlannak tűnik számomra.

Rengeteg IDŐ és pénz van a sorok összerakásában.

És nem hiszem hogy egy 24 órás oldal figyelésre lenne szükség.

Várom pozitív visszajelzéseteket.
 
Tényleg egy órát kell azoknak várni akik nem mutatnak be AO sort? Nem lehetne fordítva?


Nem igazán, abból sokkal nagyobb balhé van, ha 10 ember bukja a foilos NTI-t, mert késik (elalszik, nem jön a busz, vonat stb), mint abból, hogy a verseny kicsit később kezdődik, van időd rendesen leírni és leellenőrizni a paklilistádat, és esetleg még tudsz cserélni, dumálni is a haverokkal. Viszont az tényleg jó lenne, hogy aki hoz sorozatot, az nem 10-re esne be, és akkor akarna nevezni stb. A 9:40-10:00 órás ablakot tartsunk fent azoknak, akik nem hoznak sorozatot, a többiek lehetőség szerint érjenek oda 9:30-ig hogy be tudjanak nevezni, meg tudják írni a paklilistát 10 óráig.

Ha 5 perc egy ember,

Szerencsére, ebben van tapasztalatunk, ezt a rendszert szoktuk használni frissen bontott / draft lista ellenőrzéseknél, egy ember ellenőrzése nem 5, hanem kb. 1-2 perc, 3-an csináljuk, 40-50 ember ellenőrzése 20-25 perc lesz, plusz a lapok kiosztása, ez fél órán belül meglesz.
 
Mondjuk ez így kezd elharapódzni. Harmincx ember, az nem kevés. Órákat fogunk eltölteni ezzel a dologgal. Ha 5 perc egy ember, akkor a jelenlegi állás szerint, ha 2 ember ellenőriz, akkor is kb. 1 óra az idő. Ha feljebb megy a szám, akkor vagy emberek kellenek, vagy olyan kezdés, amikor az még nem zavarja be a versenyt.
 
Valószínű, hogy olyan is játszana, aki bemutat sorokat.
 
Hááát... AO-ban nincs szabálylap...

Amúgy királyság!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.