Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ork bérgyilász
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az orkok kitűnő bérgyilkosok: olcsók és nem kár értük, ha netán elvesznének a küldetés teljesítése során. A városok szívében élő titkos alvilági szervezetek ezért előszeretettel alkalmazzák őket a piszkos munka elvégzésére, ha valakit el kell tenni láb alól." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
(élet is) = ikon?
Tokmindegy kb

+ A szabalyhoz ne nyuljunk, mert elveszti a varazsat
 
Sziasztok,

Én nem értem milyen szabályról beszélünk, itt egy új ikon kerülne bevezetésre ahelyett hogy" ezellen az életjeltő nem véd". Én nem sok érvelést olvastam amellett hogy miért jobb ez szöveggel mint ikonnal. J.J. érvelését az ikon mellett el tudom fogadni. (más példák repül, drágább reagálnirá X el sokkal rövidebbek mégis kaptak ikont). Szóval szívesen olvasnék olyan érvelést hogy miért jobb szöveggel. (ja és aki azzal jönne hogy nem lesznek ilyen lapok az eléggé naiv, lesz és sok helyen lesz akkor kiírva)
 
Szerintem amióta a HKK-ban még látni lehet Aktívan jön játékba, Repül meg szárny ikonos lapokat, nem kéne fennakadni azon, hogy miért szerepel egy lapon az "életjelzőt is" és a másikon miért nem, főleg, ha ez összességében egyszerűsítené a dolgokat.

Csatlakozom az előttem szólókhoz abban, hogy 2 lap miatt ne akarjunk már új szabályt behozni.

De az életjelző külön státuszának megszűnését érdemes lenne meggondolni, ettől függetlenül. Az életjelzős paklik persze ettől gyengülnek, de láttuk, hogy ezt egy Zén alatt helyre lehet rakni és a jövőben a már így kalkulált képességekkel kijött életes lényekkel akár jobban is járhatnak.
 
Sziasztok! Nincs szükség új képességre, csak jöjjenek ki a jövőben is jelzőket leszedő lapok oszt csókolom. Vagy olyan lapra van szükség ami bármilyen jelzőt átváltoztat más jelzőre. Ne mondjátok, hogy van már ilyen mert tudom, de ez nem elég. Más színből is kéne ilyen lap. Pl: bufából ami bekerülhetne a side-ba. Még olyat is el tudnék képzelni, hogy azt tudná a lap: levehetsz az ellenfél lényeiről annyi életjelzőt amennyit akarsz s aztán kapnál minden leszedett életjelző után 1-1 dobótőrt vagy más token lapot :angyalt , chara-din fattyát...stb. Ilyen viszont még nincs. Szerintetek?Üdv: papa
 
ha mindenképp modosításra kerül a sor, akkor a K betű helyett S legyen, szerintem ez még elfogadható lenne, különben meghal a lap ha élet helyett mást kap.
 
rengeteg lap van ami képességet vesz el, dermeszt vagy életes lényt is visz. pár jó kis lopás is van.
nem értem mi a gond.
(személyes kedvencem a A ragály rothadó lovasa (új))

gyngy paklikkal itthon sokszor kezdtek ellenem öntörvényüvel, és mágiapróba azonnal megoldotta.. ingyen.

felesleges a nerf. (megint lap módosítás.... el kéne kerülni)
manapság ami 2 lépésből védelem nélkül csinál valamit, elvileg az gyenge
 
Két lap miatt nem kell felfordítani a világot.
Nem az életjelzővel van baj, hanem azokkal a lapokkal, amik körönként kapják önerőből az életjelzőt. Ha valamit 2-3x kell megoldani az életjelzők miatt, akkor annyiszor kell megoldani.

A probléma ott van, amikor valamit minden körben meg kell oldani, és még ekkor sem esik le, csak ha még egyszer megoldod.

A krabber ne életet kapjon, hanem krabber jelzőt, és akkor pont olyan erős lesz, mint egy nemgyakori kártya.
A tündérre meg rá kell faquzni, hogy Vízitündérnek nem ad life-ot.

Ha mindenképpen szabálymódosítást akarunk, akkor jöhet pl egy olyan szabály, ami 2-ben maximalizálja az életjelző számát olyan lényen, ami alapból ne rendelkezik élet képességgel, illetve az élet képességgel rendelkező lényeken max 2x annyi életjelző lehet, mint amennyi az életképességében szereplő szám.

Ez a szabály egyébként önmagában azonnal megoldja a két broken lap problémáját, a többi kártyát nem basztatja, ha nem játszik egy játékos sem a meccsen ezekkel a lapokkal, akkor észre sem veszed a szabályváltozást, és nem kell új lapot, szabályt, ikont, lószart kiadni.
 
Valojaban a "minden lapon legyen szoveggel kiirva" opcio pontosan azt jelenti, hogy nem hozunk letre uj szabalyt, csak csinalunk par ilyen lapot.
 
Teljesen felesleges...aki ilyen lényekkel jön azt sidebol kell megverni, csakúgy, mint a gyűjtőgent. Van jó pár lap, ami elintézi az életes lényeket hamar. Pörgős formátumon elhiszem, hogy szívás, de hagyományoson nem hinném.
 
Szerintem nem olyan égető "probléma" ez, hogy új szabályt és/vagy ikont hozzunk létre miatta. Viszont egyszerűsítené a játékot, ha az életjelző kiemelt státusza megszűnne és ugyanolyan jelző lenne, mint a többi. Ezzel mérséklődne az ereje is az életes lényeknek. Ennél többet nem érdemes foglalkozni vele.
 
Az életkioltó képességnél én is előnyösebbnek érezném az életjelző kiemelt státuszának megszüntetését.
 
Én mindössze kettőről tudok, mindkettő képe ott van a cikkben, de a lényegen nem változtat.

Ebben az esetben ugyanazt jelenti a "2" és az "5-6":

Elenyészően kevés.
 
Apropó, habár a szavazás nem így indult, érdemes utánaszámolni a hozzászólások alapján, hogy az életkioltó képesség milyen szavazatokat kapott. Ha jól számolom eddig 12 ember nem szeretné (már aki egyértelműen ellene volt), 5 pedig igen.

(Minden felhasználót egyszer számoltam, a vitaindítót pedig szives engedelmével kénytelen voltam kihagyni)

Érdemes lesz megfontolni.
 
Újabb vélemény.

Az életjelző LÉNYEGE, hogy:
1 - MEGVÉDI a lényt
2 - KIVÉTELES jelző.

EZZEL semmi baj. Azért nincs ezzel baj, mert az eredeti elképzelés ÉVEKEN KERESZTÜL jól működött, amíg (khm... khmm....) be nem csúszott egy-két (három-négy) baki. HA a krabber csak +1+1-et kapott volna, nem lett volna semmi baj. (csak egy példa). Magyarul, 160+ lény van, aki az ÉLET képességgel rendelkezik. (tuti, hogy kevesebb, csak a lapkereső minden ilyet bedob). EBBŐL a 160-ből 5-6-al van gond. Megoldó papír meg van (életjelző machináló-átalakító-leszedő-ellopó) 100+

Nehogy már ezért behozzunk ikont/szabályt/gyengítést...!

Tessék kreatívnak lenni!
Kiadni/használni olyan lapokat, amik életjelzőt leszednek, nem engednek kirakni, élet képességet anti-mágiává alakítanak, stb. Annyi megoldás és lehetőség van a HKK-ban. Ne hagyjuk már, hogy ilyen nyimnyám szinten oldja meg bárki azt az erős képességet, hogy "élet:"... pls!

THX
Padre
 
5 lapra került Kompenzáció és ezzel egy új szabályt kellett megtanulni. Most 4 lap miatt akarnak új szabályt bevezetni?
 
Ikon +1
 
Nem támogatom a magam részéről. Van 2 db !!! életes papír, ami erősebbre sikerült, aztán kiadtatok ellenük megfelelő erősségű és számú ellenlapot. Szerintem itt le is zárulhatna a kérdés.

A szavazást illetően pedig talán jobb lett volna, ha a kérdés lényegéről indul nem pedig a járulékos részéről, de ezt már mások is megfogalmazták.

Ezt megszavaztatni kicsit olyan, mintha bemennék egy étterembe, és a pincér az étlap helyett azzal a kérdéssel fogadna, hogy a tökfőzeléket (amit esetleg nem szeretek) akkor kaprosan, vagy kapor nélkül hozhatja.
 
Teljesen feleslegesnek erzem ezt az egèszet főleg hogy ikonositva legyen hibàtlan volt ahogy eddig volt maradjon csak igy! Nekem sìràs szagú ez az egèsz megint csak.
 
Persze, mindig csak az Öntöt kell bántani... Nem volt elég kiadni egy egész kieget ellene (KM), most még egy külön szabály is? Fogadjunk, a Vízitündér is csak azért jött ki, hogy lehessen mondani, hogy "a gonosz életes lények". /s

De amúgy viccen kívül, ez tényleg elég extrém power creep. Kijönnek olyan lények, amiket nem lehet megölni, aztán olyan képességek, amivel a megölhetetlent is meg lehet. Lassan lehetne számmal jelölni a lényeknek meg a leszedő képességeknek a szintjét, és ha a leszedés szintje kisebb, mint a lényé, akkor nem tudja leszedni.

Ha viszont már van "életkioltó", akkor nem hiszem, hogy egy újabb ikon olyan nagy problémát okozna. Persze, van már jó néhány, de a szabályok megértésekor szerintem pont nem az ikonok jelentik a gondot. Egy ikon egyértelmű, és ha valami egyszerű szabály kötődik hozzá (mint jelen esetben), akkor jó megoldás. A probléma abban lehet, hogy konkrétan a lapon nem fér el a sok ikon (mondjuk háló, csont, ősmágia, életkioltó, KF). Ezért lehetne az életkioltó ikon (pl. halálfej vagy akármi) a szövegmezőben, az adott képességet megelőzően, mint mondjuk a K, K2 stb. ikonok. Pl. egy képesség lehetne így: (K), (halálfej), 1 VP: célpont lény a gyűjtőbe kerül.

Ha meg mindenképp lesz életkioltó szabály, akkor lehet, hogy az életjelzők speciális bánásmódjába belenyúlni már overkill. Bár tegyük hozzá, hogy pont az ilyen kivételek, mint az életjelzők levételének tiltása, teszik néha túlzottan bonyolulttá a szabályokat.
 
Szerintem elég lenne egy-két nagy tanácshoz hasonló lap,ami szintén univ.tele van már megoldással a játék és szinte az összes koncepcióba van megoldás erre a két lapra.
Nem támogatom....
Olyan lapoknak örülnék ami butít altat mellékesen és nem csak a leszedem cunterelembe gondolkodnánk.
Km után már nem olyan megoldhatatlan probléma...
 
+1 !
 
Igen elnézést, ha félreérthető lett volna.

A képesség elnevezésének bevezetésére gondoltam.

Viszont, amennyiben a kezelés még nem eldöntött, akkor kéretik a szavazás mögé egy olyan opciót is betenni, amely az életjelzők más jelzőkkel való hasonlatosságát szabályszintre emelné.

A szaporíthatóság meg ne legyen már probléma, mivel a jelzőlevétel sokkal gyakoribb, mint az előbbi.

Pusztán józan paraszti ész megfontolásokat követve nem szeretném ha a Templomfosztogatás létjogosultságot kapna és nem a lap miatti ellenszemvem mondatja ezt, hanem a túlzott ikonosítás ellen vagyok. Mivel, amennyiben ikonokat használunk, akkor a lapon hely szabadul fel, amelyet legtöbb esetben egyébb spec képességekkel töltötök fel, ami a további (főként korábbi) lapok devalválódását gyorsítja fel.
 
Az életkioltas kepesseg bevezeteset es ikonositasat is tamogatom. Elobbit azert mert balanszolasi lehetoseg. Az utobbit azert mert ha mar bevezetunk egy uj kepesseget, raadasul egy ennyire egyszerut, akkor folosleges vele a lapazoveget terhelni.

Amitol kicsit fazom, az az eletjelzo manipulalasa. Ezzel ugyanis nem csak azok az elparameterezett (ertsd: tulerositett) eletes lenyek gyengulnek, amik meghaladjak a korukat, hanem mindegyik. Teny hogy drasztikusan egyszerusodnek a jelzomanipulalo lapok es rovidula szoveguk is. Ugyanakkor pl. gyengulnek azok a nagyobb lenyek, amik ettol voltak nehezen megoldhatok...

Ramutatnek emellett arra is h van nehany lap, ami jelzot szaporit. Ezzel a modositassal az eletjelzok is szaporithatova valnak.
 
Sztem MrPit arra gondolt,h az új "képesség" lett megszavazva,hogy "igen legyen ilyen". Nem azt kérdőjelezte meg,h miért van lap,ami életes lényt pucol le...


Ja értem! A szavazás pont arról szól, hogy legyen-e ilyen képesség, vagy nem kell és ha egy leszedés visz egy életes lényt, inkább írjuk ki mindig szöveggel, hogy viszi azt is. Tehát dönthettek, hogy legyen-e az új képesség (de a lapok erőssége ettől nem fog változni, ugyanazt fogják csinálni).
 
Röviden: egyiket se tartom jó ötletnek.

1. az életkioltó leszedések megint powercreep, egy lépés a HKK halála felé (ami messze van, aláírom, de nincs itt ennek a típúsu leszedésnek az ideje)
2. mindössze 2 életes lap broken. Nerfeljük őket ha még mindig para, de sztem nem, egy rakás ellenlap jött a KM-ben (NTI, bomtar haragja, gomak, extázis stb)
3. A jelzőleszedő lapok az életjelző újradefiniálása miatti erősödésével az lenne a gond, hogy az akkor úgy kalkulált lapok, pl mágiapróba gyengülnének és inkonzisztensé tenné a szövegezést. Jönne a kérdés, hogy ott mért van rajta, hogy életet is, az ozorath megoldásán mért nincs? Nem támogatom.

Megint azt érzem mint a farkasos gennél, van 1-2 lap ami el lett cseszve és egy egész metára kiható választ akar a beholder, miközben elég lenne vagy nerfelni ezeket, vagy szimplán elfogadni. Én nem érzem már egyiket se felháborítónak a KM óta, techelni kell ellenük, na bumm. A power creep úgyis elviszi majd őket idővel.
 
Hello,

Üdvözlöm a kiadó reakcióját. Főleg, hogy (gondolom többek közt) én (is) vetettem fel, az életjelző problémáját és megoldásnak a többi jelzővel egy kalap alá vételét is.
Az életkioltó képesség hangulatos és szerintem ikonként (koponya alatt keresztbe tett csontok) elbírja a játék, szöveggel kiírni szerintem 5-10 évvel ezelőtt lehetett volna, most már túl sok helyet foglalna.
De a lényeg az asztalon lévő életjelzők megkülönböztetésének eltörlése lenne. Nyilván továbbra is csak kézből kijátszáskor működhetne az "Élet:X" képesség, de fontos, hogy magát a jelzőt ugyan úgy lehessen piszkálni, mint egy izom vagy méregjelzőt.

Üdv: Kyb
 
ergo, akkor már rég eldőlt, hogy ez lesz.

akkor csak a formájáról lehet szavazni, arról nem, hogy legyen-e vagy sem.


Az, hogy egy konkrét lap elvisz egy életes lényt, a lap erősségébe be van kalkulálva, hosszas teszteléssel kerül kiegyensúlyozásra, erről sajnos nem lehet szavazni, mint ahogy a nagytanácsról se kérdezhettük meg előre, hogy jó-e így ez alap. Úgyhogy sajnos igen, csak a formájáról tudsz szavazni
 
Én is inkább annak a pártján lennék, hogy az életjelző kerüljön egy polcra a többi jelzővel, akár egy teszt időszakban is az új kieg előtt, hogy megnézzük hogy működik úgy. Ezt az életkioltó képességet nem annyira érzem...
 
van/lesz rajta
...

ergo, akkor már rég eldőlt, hogy ez lesz.

akkor csak a formájáról lehet szavazni, arról nem, hogy legyen-e vagy sem.

tipikus.
 
Gomak pls. (MakoG anagramma, azert fontos nekem )
Amugy nem kell megijedni, egyelore 4 lapon van/lesz rajta.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.