Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A bárdversenyekről
(Túlélők Földje esemény)
Küldd el képeslapként!
Ghallán bizonyos időközönként megrendezésre kerülnek ún. bárdversenyek, melyre bármelyik szépéletű, írástudó kalandozó benevezhet versével vagy prózában írt alkotásával. Csupán a maximalista, szörnyölésre szakosodott kalandozóknak szúrja a szemét ez a rendszeres esemény, hiszen ők ebben a szerepkörben nem igazán tudnak jelentős eredményeket elérni.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2024. május 4., 10 Minutes

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (1)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Áhhh ez mind csak optikai csalódás lehetett...nem értesz te semmihez
 
Azért hogy ez a fórum eljutott odáig, hogy a Szánalmas inkább side kártya, mint nem, az is elég meleg.

Rendszeresen járok versenyre, még egyszer nem láttam side-ban tekit, ellenben ráépített dekket már igen. Az előző Blogos versenyen például az első tízből 3 dekk ilyen volt.
 
"furcsa mód besidolta ellened ezt az egyébként a side lapként használt kártyát."

Na ez a lényeg! Egy alapvetően side lapként használt kártya tiltása az, amivel igen nehezen tudok azonosulni...
 
Bubu ha a tekit valaki felhúzza a legendás decked ellen és nem áll jól akkor a játékosokkal vannak óriási bajok.Vagy azért mert valami furcsa mód besidolta ellened ezt az egyébként a side lapként használt kártyát és amúgy nem illeszkedik a deckjébe vagy a rá épített ugyan de mégis valamit elszúrt a pakli építésnél és nem húz mellé sheran oltárt herét,zanpókot stb stb lapokat.
 
De ha meg ezt a logikát követjük, akkor pl. a játék elején az életadó sem biztos jó, hiszen amíg nincs begenerálva a gyűjtő, addig kb. pont semmire nem megyünk vele. Ok, mondjuk ott ez a korlátlan használat tényleg sok volt ezzel együtt is, elismerem.

Lényeg a lényeg, számomra még senki nem tudta igazán, teljes összképet adva levezetni hogy mi az, ami miatt ennek a lapnak nerfelése olyan égető lett volna. Főleg mert eddig elég életidegen volt a hkk-tól, hogy egy funkcióját tekintve alapvetően ellenlapot nerfelnek. Nyilván lesz ezzel metagame változás, de hogy ettől színesebb lenne a mezőny...igazat megvallva én pont úgy gondolom, hogy egysíkúbb lesz ettől a játék.


De persze ne legyen igazam.
 
Ezzel az állásponttal nem értek egyet. De ha el is fogadjul Szánalmas esetén pl. a broken effekt két esetben fordulhat elő:

1. teljes pakli építünk a visszavetető képessége köré - ekkor önmagában viszont nem fogja megnyerni a meccset.

2. Az ellenfél sok lapot eldob/újrahasznosít - ez pedig, és ezt nem győzöm hangsúlyozni, néhány pakli ellen jó képesség. Messze nem arról van szó, mint ami mondjuk a Nekrofun máglya esetén volt, hogy kb. bármikor behúzzuk, inballansz. Pl. a legendás paklimnál azért szoktam imádkozni, hogy húzza be az ellen a 3 szánalmas tekit, kb. pont semmire nem fog ellenem menni velük. És sztem van még vagy 20 ilyen pakli a jelenlegi metában, ami ellen egy szánalmas nem sok mindenre jó.

Ezért mondom, hogy ezen indokok alapján én még tudnék egy 4-5 lapos listát készíteni, ahol szintén lehetne nerfelni. És én általában következetesen a 'mindent vagy semmit' elvet képviselem. Nem mondom, hogy a teki nem tud broken lenni, de én azt a nagyon kilógó helyzetet nem érzem.
 
Már többször leírtam, de egy adott lap nerfelésénél, tiltásánál azt kell vizsgálni, hogy kezdő kézre behúzva körülményektől függetlenül önmagában mekkora előnyt termel. dalnok és teki ebből a szempontból kilóg.
 
Bocsáss meg Bubu,de totális marhaság egy topdeckelésnél jól jövő lapot összehasonlítani a nerfelt lapokkal. Topdeck pont attól topdeck, hogy ha behúzol egy adott szitunak megfelelő kártyát akkor win. Rengeteg szitu van mikor általad felsorolt helyzetet előteremtő kártya érkezik.
 
Szükség volt ezen lapok korlátozására ez nem is kérdéses. Ahogy már számtalanszor leírtam túl sokat láttuk már őket és nem vagyunk/voltuk rájuk már kíváncsiak. Elhangzottak az érvek és az ellenérvek, nyilván az az álláspont, hogy maradjon minden a régiben tarthatatlan volt, szerencsére ezt az illetékesek is belátták.

Innentől egy egészen más játék következik, és szerintem élvezetesebb és sokszínűbb lesz a meta is.

Az életadóra azért elfért volna még egy nem lehet feláldozni kitétel is, mert ez a nerf neki kb. semmit nem jelent.
 
Itt nem 'az első körös Flux' a legnagyobb gond. Az nem erősebb, mint az első körös Erős, csak éppen az Erős a topdeck fázisban gitté válik, addig a Flux ott teljesedik ki igazán. És nem gondolom, hogy ehhez nagyon gyenge húzás kellene (az ellenfél részéről). Topdeckbe jön a flux, nincs varink, egy körben tuti semmit nem tudunk csinálni, hiszen ha ki akarjuk rakni a lapot, meg lesz fogva. A következő körben el tudunk indulni, ha van egy olyan lapunk, ami megoldja a fluxot és van mellé még valami, ami be tudja pörgetni a deckünket, vagy van 2 pörgető lap a kezünkben, és persze az ellenfél nem húzott addig is valami másik kellemes lapot vagy nem nyírt ki minket . Nem gondolom, hogy ehhez exrém pechesen kéne húzni. De igazából, ha sikerül is megoldani, meg akkor sem érte nekünk, az szinte tuti. Úgyhogy én nem gondolom azt, hogy ez sokkal gyengébb lenne, mint a Szánalmas.
 
Maanapság azért az első körben letett Flux is az esetek többségében bele kell dobni vmibe, mivel ma már sztem senki nem játszik olyan asztalon amradó lappal, ami ne csinálna vmit, ergo meg kell fogni.
 
Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de még mindig nem derült ki, miért inkorrektebb egy első körös Flux, mint egy első körös Erős ereje. Nyilván, ha a Flux fent tud maradni körökön keresztül, akkor egymagában kinyír egy paklit, de ez egyben azt is jelenti, hogy szar az ellenfél dekkje vagy jelentősen gyengébb a húzása, ami már a szerencse dolga.

A nerfelt lapok ügye azért kicsit más szint ehhez képest.
 
"az nem ellenérv, hogy a techi inkorrektebb egy lényes deck ellen (ami igaz egyébként)."

Én kicsit más véleményen vagyok a kérdésben. Ha van két, adott koncepcióval szemben inkorrekt lap, és az egyiket keményen nerfeljük, a másik meg úgy marad ahogy van, akkor szerintem engedtessék már meg, hogy felszólaljunk.

A többiben kb. egyetértek veled, ezért is mondom, alapvetően nem érzem vállalhatatlannak azt, ami történt, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a játék érdekeit szolgálta.
 
"Mert ugye elég sokan nem mondanak le a jól bevált koncepcióikról, s rendre ugyanazt kell látnunk tőlük (pedig van vagy 50 játszható deck minimum)."

Hát ez az...
 
Akkor te még nem játszottál az én dekkem ellen, ha létrejön kb vége a meccsünknek...
 
Jó Bubu téged tényleg nem zavar a teki, hiszen se nem kontrollozol, se nem gyűjtőgenerálsz, szóval érted...

Az emberek tudnak készülni és készülnek is a nerfelt lapok ellen... Ezek a lapok túlságosan meghatározóak, metagémformálok. Túlcsúsztak erősségben, és elég unalmas már mindig ezek ellen készülni szüntelen. Mert ugye elég sokan nem mondanak le a jól bevált koncepcióikról, s rendre ugyanazt kell látnunk tőlük (pedig van vagy 50 játszható deck minimum).
 
Elfogyott a popcorn... amúgy enyhén szólva is vannak érdekes kommentek
 
A tanulmányút pont az a lap, aminél be akarom ítéltetni, hogy ki lehet mellette játszani lapot, mert nem szingularitás, hanem szinguláris.

De ez, mint az, hogy valaha is eldőljön egy meccs a jövőben emiatt a lap miatt, esélytelen. A legtöbb eset nem egyezik meg azzal, hogy 'ha lategame-ben feltopdeckelem'. :P

Tudom, hogy vicc, de annak meg nem volt elég jó.
 
A Szánalmas nerfje nagyon jó helyen van, az nem ellenérv, hogy a techi inkorrektebb egy lényes deck ellen (ami igaz egyébként). Egy lap, ami hatalmas hátrányba hozza a spelles deckeket, így torzítja a játék képét. Persze a kontrollt a kutya sem fogja sajnálni, de azért a játékegyensúlyra ha már törekszenek, akkor inkább örüljünk. Egyébként a here is kaphatna egy horgonyt, mert az önkereső mechanizmus elég undorító.

Dalnok pedig pont ez. Ez a lap tényleg arról szólt, hogy egyedül eldöntse a meccset, aki játszott vele vagy ellene, az tudja. És persze a körbekeresés. Semmilyen deckbe nem kellett, ami nem róla szólt, a kutyának nem fog hiányozni.

Előnyös üzlet. Érdekes, már simán mondanám, hogy nem érdekel, hova kerül. Elsőként biztos csak annyit próbálnák ki, hogy magát ne vetethesse vissza (vagy akár a semmit). A régire is volt végtelen kombó, az újra kötelező volt valamit kitalálni. És ez sem lett volna olyan beteg, ha a konzi nem jöhetne 0-ért, amivel a végtelen generálódott. Két lapot visszavenni nem nagy durranás, főleg drágán és ha még ki is kell utána őket játszani. Meccsfordító lehet, de nem dönti el teljesen. A baj abból volt, ha már van egy üzlet a gyűjtőben.

Életadó: Egy pro előszed egy marék játéktudást a szekrényéből, alakít egy kicsit a gyűjtőgenen, aztán olyan utált lesz, mint eddig. Zavaró, de túlélhető.
 
"ha létrejön az adott lap akkor legtöbb esetben akkora előnybe kerülsz, hogy onnan vége a meccsnek?"

Halkan jegyzem meg, ez önmagában véve a Thu'zad tanulmányútjára is igaz...tehát ticcsukki a tanulmányutat!



Alapvetően értem, mit mondasz, mégsem értek veled egyet veled teljesen. A Szánalmas teknősben mint lapban pl. egyáltalán nincs benne az általános jelleggel, hogy kitesszük és eldönti a meccset. Az persze benne van, hogyha behúzod ÉS az ellenfeled nem tud védekezni vele szemben ÉS az ellenfeled csak varázslattal játszik ÉS van elég manád a végigviteléhez ÉS az ellenfél az egyik varázslatát sem tudja még kármentés szintjén sem kijátszani, akkor nagyon csúnya dolgokat képes produkálni, de azért ez nekem már kicsit sok 'és'. Ebből a szempontból pedig teljesen más kategória nálam, mint a Nekrofun máglya vagy az elmerombolás, vagy mint volt a Bundás yeti a maga korában. Továbbra is fenntartom, egy perc alatt legalább 15 olyan lapot fel tudnék sorolni, ami lényegesen többször tett keresztbe a játékomnak, mint a Szánalmas teki.


Hozzáteszem a Nil herceg dalnoka esetében jogosabbnak tartom ezt a fajta kritikát az tényleg olyan, hogy behúzzuk és viszlát lángos.
 
Én meg azt nem tudom felfogni, hogy a "másik oldal" miért nem érti meg, hogy nem azzal van a para, hogy nem lehet ellene védekezni hanem ha létrejön az adott lap akkor legtöbb esetben akkora előnybe kerülsz, hogy onnan vége a meccsnek? Most komolyan ki a tököm örülne ha kijönne egy ilyen lap, hogy 2 mana instant ha ellenfeled nem költ el 2 manát megnyerted a játékot.
 
Vannak itt érdekes kommentek meg kell hagyni.

Valahol ugyanakkor egyet tudok érteni a Krisztiánnal. Én sem érzem úgy az egyik lapnál sem, hogy gyakorlatilag lehetetlenség volt ellenük készülni, hiszen a Szánalmast is rengeteg lap meggátolta, nekem igazat megvallva néha inkább az volt a benyomásom, hogy egyes játékosok nem akarnak ellene külön készülni, nem pedig nem tudnak. Ugyanígy a másik 3 lap ellen is lehetett védekezni. Persze az is igaz, hogy önmagában a 'lehet ellene védekezni' nem elég, mert ezekben a lapokban benne volt az, hogyha kijön adott szituban, akkor szinte nyerő kártyát húzunk be, és ez valóban nem kívánatos a játéknak. Ugyanakkor ezzel a logikával megközelítve még jó néhány lapon el lehetett volna gondolkodni (élén a Techiánafluxszal, ami nekem pl. 20x annyi meccsemet tette tönkre, mint a Szánalmas teki).

Összességében el tudom fogadni a döntést, de ha én ott lettem volna a szavazók között, nemmel szavaztam volna.
 
Még több hülyeséget plz.

Én ezt annnyyyira szeretem!!!! csak hogy Csisztu klasszikusát idézzem
 
Kard által vész mind, ki kardot ragad. Ennyivel zárom le! Elmondatott.
 
Azok bizony.
 
u wot m9
 
Az egyetlen lap, ami hatékony a kontroll ellen? Ne már...
 
+1
Elég szánalmas, hogy nerfelték az egyetlen lapot, ami kontroll ellen hatékony volt valamennyire.
 
A kontroll lobbi felül kerekedett, lecsapott a bannhammer, a foglalkozás elérte a célját.

Mi már csak ilyen sírósak vagyunk.
 
Végre vkitől vmi értelmeset is olvashatok!

Köszönjük
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.