Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Womath
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A womathok a mélyen fekvő barlangcsarnokokban élő békés kérődzők. Vaksi szemükkel állandóan a sötétséget fürkészik, és ha kell, megvédik magukat a homály ragadozóitól hatalmas patáikkal." - Encyclopedia Fantasya
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Mikor les eredményhirdetés, hogy tudjak(unk) készülni az utolsóra?
 
én is kíváncsi vagyok már
 
Ahoj mindenki!

Kicsi kíváncsiság: mikor várható a második forduló eredményhirdetése?
 
Igen, viszont nekem Miklós személyesen nem azt mondta, hogy mind a hat novella el lesz fogadva hivatalosnak.
 
Idézet a cikk szövegéből:
"...A novellákat hamarosan kirakjuk, és utána indulhat a pályázat második köre, amelynek határideje márc. 15., és újabb 12 pakli kerül kiosztásra..."
 
Mikorra várható a következő forduló pontosítása?
 
on topic: tehát lesz egy szavazás az oldalon, hogy melyik történet(ek) mentén kell a második fordulót elképzelni?
 
http://3www.beholder.hu/?m=tf&cikk=6

A szabalykonyv menuponton belul "A karaktered" menüponra kattintva scrollozzal le a lap aljara. Ott talalhato egy vazlatos terkep. Hivatalos szabalykonyv Add-On letoltheto a Letoltesek menupontban, de abban is ez a terkep talalhato. Frissitése: 2007 szeptember 11. A honalpon es a letoltheto verzioban levo terkep egy regebbi terkep, amely azota kibovult. Magam reszerol a kibovített, - de mint írtam lentebb -, hibas terkepet lattam utoljara a nyomtatott szabalykonyvben. (Raadasul mar vannak tovabbi ujabb teruletek is a jatekban.)
 
és merre találom ezeket a térképeket?
 
Melyikre gondolsz? Mert volt tobb is es van-volt hibas is. Az utolso amit nyomtatasban lattam abban helyesirasi hiba is volt illetve adott elnevezesu terulet ossze lett cserelve egy masikkal.
 
Bár tény, hogy pl. a Ryuku Császárság és a Kiégett Földek Erdauinhoz képesti elhelyezkedése azon nem látszik.
 
Az speciel van. Legalábbis TF-re.
 
esetleg valaki készíthetne egy hiteles térképet is
 
de jo! Koszi
 
http://tf.pill.hu
 
Ne bántsátok Miklóst! Az ötlet, hogy a játékosok írhatnak történelmet nagyon jó. Senki nem várhatja el Miklóstól, hogy ezernyi dolga mellett up to date legyen háttértörténetből, vagy hogy egyáltalán ő foglalkozzon vele.

A probléma: tudom, hogy HKK forduló van, de egy ilyen méretű dolgot ki kellene terjeszteni mindenkire (TF, ŐV, VÚ, MM, KF) a kiterjesztés alatt értem azt, hogy egy nyertes pályázó a választott játékában kapna ajándékot. Máris több pályamű lenne, illetve több motivált játékos.

Kissé szerencsétlen felütés után sajnos ezeket a novellákat olyanok írták, akik a kyorgokat és pl. Zarknodot magát csak kártyalapokról és színesítő szövegekről ismerik. Így szavazni is nehéz, hogy melyik legyen hivatalos.

Jakabbal egy ideje beszéljük már, hogy kéne 'kanonizálni' a Beholderes játékok történelmét, illetve létrehozni a 'funfiction' kategóriát (senkit nem akarok bántani, de ezek az írások, bár némelyik élvezetes, de számomra kizárólagosan ez az utóbbi kategóriába tartoznak)

Tudom én, hogy elolvasgatni, átnézni a régi dolgokat nagyon nagy meló, de egészen biztosan megéri!

A TF-es háttértörténet kronológikus rendje már alakul a www.tf.pill.hu oldalon. Érdemes lehet rálesni.

Egyes novellák, leírások hivatalossá tétele után, illetve, ha a különböző funfiction dolgok is a helyükre kerültek, utána lehet a játékokban szereplő ellentmondásokat is kiszedegetni, természetesen a játékosok segítségével. Ez egyben egy újabb motiválási tényező: egy megtalált és dokumentált ellentmondás megírása a cég számára (amelyet végül javítanak is) +1 bónuszvásárlási lehetőség a beküldőnek, tetszőleges karakterre (vagy más apró nyeremény)

Hirtelen mindenki vadászná az enceket, leírásokat az összes játékban (természetesen nem csak TFről van szó, hanem MM,KF, VÚ játékokról is és nem utolsósorban: HKK lapok színesítő szövegeíről is!)

Így a teljes, játékokat átfogó háttértörténet alakítása a játékosokon is múlna (aki károg emiatt máris aktivizálódhatna) de a háttértörténet végleges alakítása a cégen múlna (ahogy az rendjén is van)

Véleményt kérek szépen az ötletről Miklós!
 
Egyébként Miklós még tavaly dec. 28-án küldtem Neked (is) egy TF történelemmel kapcsolatos 10 oldalas anyagot, szerintem még meg sem nézted.
 
Miklós, Dess koma arra próbált meg célozni, hogy Te magad is elismerted, hogy azok a történetek Vlagyimírról, amiket indítóként közzétettél, nincsenek összhangban a TF eddigi "hivatalos" történelmével. Te magad sem emlékeztél, hogy mit írtál korábban Vlagyimírról, amit eddig mindenki alapnak tekintett. Erre most pluszban jön pár játékos novella, amit elfogadsz "hivatalos" folytatásnak.

A TF eddigi történelmét jobbára a Bíborhold magazin és az Alanori Krónika hasábjain keresztül ismertük meg, és persze az encek által. No meg kicsit magunk is alakítottuk persze, egész picit. Ezek - főleg Jakab gyűjtésének és Jancsár János munkájának hála - egy nagyjából kerek egészet alkottak, ami alól picikét most mintha kirántottad volna a szőnyeget. És nem csak Dess fél attól, hogy ezzel mi fog megborulni. A TF történelméhez nem lehet "csak úgy" hozzányúlni. (Volt anno Vadász Szilárdnak valami agymenése, amikor elkezdtek Ghallán is támadni az éjfattyak, vagy ilyesmi. Brrr---)
 
Mi a gond, hol a hiba?
 
Nem trollságból...

De, ha csak HKK kártya/pakli/pokémon a jutalom, és az alap indító történet köszönő viszonyban nincs a TF állapotával/múltjával/jelenével...

... akkor ne rakjátok már ki a Túlélők Földje link alá is ezt a párhuzamos univerzumot.

Köszi.

Dess
 
Hello,

Köszi a válaszokat. Írtam mailt.

Pásztor Szabolcs novellájában javaslom a legelső képet kicserélni erre :P.
http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=6943

Üdv: Kyb
 
Igyekszem válaszolni minden kérdésre

Összesen 9 pályamunkát kaptunk az első fordulóban.
Az értékelés szempontjai stílus, a történet, és a megkezdett történethez való passzolás voltak. Az első 4 amellett, hogy jó stílusú, fordulatos történet volt, nagyjából illeszthető is az előző novellákhoz, bár van olyan, ami eléggé mellékszál, ill olyan, ami később ellentmondást eredményezhet. Épp ezért a ti véleményetekre is kíváncsiak leszünk, mit fogadhatunk el hivatalos folytatásnak (2 novellát mindenképpen).
Mindenesetre, a folytatásokat úgy kell megírni, hogy összhangban legyenek a korábbi történetekkel, sőt, előre is mozduljon a cselekvés (az előkészítésen már túl vagyunk), és pályázhat olyan is, aki eddig nem!

A pályázat díját az eredeti kiegészítőben írtam ki, és aki akarja, kérheti is abban. A Mágusok Alkonyát azért írtam ki, mert valószínűleg lesz olyan, aki nem akar a nyereményére várni. Kérjük, emailben jelezzétek, hogy és milyen nyereményt szeretnétek megkapni!
 
Az utolsó kérdésre a válasz engem is érdekelne.
 
Hello,

Köszi szépen a helyezést.
Engem is érdekelne, hogy összesen hányan küldtek be pályázatot. Illetve a kiírás szerint:

"A nyereményalap 2 gyűjtődoboznyi az új kiegészítőből (munkaneve: "Zarknod visszatérése"), amelyet a megjelent novellák írói között fogunk szétosztani! "

Itt mégis MA-t osztottatok. Miért?

A további fordulókkal kapcsolatban fontos kérdés:

"...Ezután lehet a történetet tovább folytatni az újabb fejezetek alapján (akár, egy elutasított fejezetet is át lehet dolgozni). márc. 15-ig ezek is felkerülnek, a harmadik része a történetnek pedig remélhetőleg ápr. 15-ig készül el."

Ez akkor azt jelenti, hogy az első X helyezett novellái lesznek kánonba véve és a többi fordulóban csak olyat lehet írni, ami az ő történetszálukkal nem ütközik?

Üdv: Kyb
 
Köszönöm a lehetőséget, hogy egy kicsit én is hozzájárulhatok a HKK és a TF világához. Remélem a folytatás is tetszeni fog! És természetesen hatalmas gratula mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy bekapcsolódjon Ghalla történelmébe! Csak így tovább srácok!
Üdv: Pál Csaba (MasterV)
 
Az nyilvános hogy öszesen hányan küldtek be írást?
 
Juhász Ferenc: Zarknod visszatérése c. fővonulathoz kötődik a novella, de maga a novella címe vagy alcíme:
Az elixír

Persze, lehet, hogy nem voltam egyértelmű, az egésznek nincs is jelentősége, maradhat így is.

Remélem lesz időm még egyet írni. Bye.
 
A második / harmadik fordulóban vehet részt olyan, aki az elsőre nem küldött be munkát?
 
Drakula az elsőknek, remélem a következő forduló is jó lesz. Látszik, hogy sokakat megragad a játék, a szenvedély alapján. Már alig várom, hogy elolvashassam a műveket.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.