Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Mindenki volt kezdő...
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A kezdő kalandozóknak általában azok a veteránok a példaképei, akikről a legendák is szólnak. Céljuk, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban felemelkedhessenek bálványukhoz, ez azonban a legtöbbször csak kitartó, hosszú munka árán lehetséges.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Barátom az őslich?
Ez valami áprilisi tréfa......(decemberben).
Az őslich ellen játszani (hogy is fogalmazzak finoman) nem a leg királyabb.Sztm idegesítő a háló és az eltulzott képességek.
Nem arrol van szó hogy ne lenne jó ötlet (nem vagyok ellene) .Csak valahogy nem annyira király,mint első ránézésre (na ez a jó kifejezés).
A verseny meg annyira random és kicsit talán unalmas (ez megin nem jó szó.....) lenne hogy talán ezért nem kérnek (köszi) belőle a játékosok.....
Hát ez van.
 
látta: 17:04
 
A kettő szerintem teljesen más. Egy frissen bontotton tény nagy szerencsefaktor van a pakliban! De ok, amit bontunk, abból kell kihozni a maximumot. Nálam ez egy olyan szerencsefaktor, ami belefér. De az, hogy gyakorlatilag kockadobások döntsék el, hogy nyerek vagy nem, az nem ok sztem.
 
A dolgok jelenlegi allasa szerint 'nem tetszik senkinek' ill. alig valakinek, ha igy marad, akkor mi biztos nem tartunk. Ha valaki szeretne ezek utan kiserletezni vele, akkor hajra, de ez nem valoszinu.
 
A Blogos formatumait meghagyjuk a blognak , szerintem a nalunk levok is eleg fontos es jol mukodo versenyformak. (a bontott/draft formatumokrol - amig jonnek ra a versenyzok - nemigen lesz vita).

Egyebkent a Kezdo kategoriat tavaly kezdtuk el, olyan pl. nincs mashol (de meg Amator + Profi sem!) - mindenkinek megvan a maga jellegzetessege, jo ez igy.
 
Egyébként a bal oldalt lévő szavazási panelt le tudná tenni a webmester a menük alá? Amióta a jelenlegi helyén van, kénytelen voltam lementeni a teljes menüsort a könyvjelzőim közé, mert végtelenül irritáló lenne minden alkalommal legörgetni.
 
Szerinem jól el vannak találva a mostani versenytípusok a behós versenyeken (kivéve a zénes bontott), nem kell azokat piszkálni.
Ez pont az a formátum, amit érdemesebb lenne kikísérletezni valamelyik vidéki vagy blogos versenyen, mielőtt még beengednék a "hivatalos" versenyekre. Lehet, hogy a várakozással ellentétben nem tetszene senkinek, és akkor hiába tartottátok meg a versenyt, de az is elképzelhető, hogy van néhány lap, aminek egy ilyen formátumon tiltólistán lenne a helye. (pl Thu'zad megszégyenítése?)
 
Arra szavaztam, hogy egyik helyett se legyen ez, de nem azért, mert nem tetszik, hanem azért, mert nem volt ott az opciók közt az, amit én megszüntetnék, a többek által is emlegetett zénes bontott.

Szerintem a bontott azért is (ill. leginkább azért) volt népszerű tavaly, mert az egyik utolsó lehetőség bejutni a nemzetire.
 
Azzal nincs gond, hogy kísérleteztek más formátummal, de miért éppen az Őslich-re esett a választás???

Ilyen verseny még csak ötlet szinten van jelen, szemben a Blogos cc. 10 különböző játszható és már kipróbált formátummal!

Eredetileg az Őslich, az otthoni "lámpát" szándékozott helyettesíteni tudtommal.
Amúgy nincs ellene kifogásom, ha megjelenik versenykörnyezetben is, kiforrva, kibalanszolt környezetben és ahogy Bubu írta 5-6 választható Őslich lappal.
De ez elsőre ne egy Behós verseny legyen és főleg ne az első félévben , ahol tisztán be lehet jutni a Nemzetire.
Szóltam!
 
1 megjegyzes: tavaly (a pre-release-t es a Nemzetit nem tekintve) a 2. legnepszerubb (jatekosszam alapjan - 62) versenyunk volt a Zenes bontott a januari hagyi utan. (teny, hogy duplaannyi UR-t osztunk, ez is szamithat persze)
 
Hat, ez most pont egy ilyen kiserlet.
Mondjuk lehet, ha a blogon kerdezik, akkor 'milyen remek otlet' lenne (na jo, cinizmus off)
 
Hogy tudtok a szerencsevel ervelni az oslichek ellen es a zenes bontott mellett? Szerintem utobbi sokkal igenytelenebb, mint az oslich.
 
Nekem tetszenek a formátumok, szerinten ne bántsuk őket!
 
A pakliválasztás szempontjából értem a taktikai repertoárt. Inkább az zavar, hogy őslich-választás szempontjából nem nagyon van taktikai repertoár. Ha 5-6 őslich lenne, akkor kifejezetten izgalmas lenne ez (mondjuk a szerencsejáték-effektust az sem szedné ki), ezért írtam, hogy ez még korainak érzem.
 
még a zénes bontogatósat se.

ha valamilyen egyéb okból esetleg megszűnne a zén bontogatós verseny, még akkor is inkább egy másfajta versenyt képzelnék el, mint egy ősliches versenyt.
 
Én az "egyiket se" opcióra szavaztam, de a Behó részéről érdemes lenne felülvizsgálni az éves versenynaptárát, mert már évek óta a berögzült versenyeket nyomatja, pedig az elmúlt 2 évben több érdekes formátum látott napvilágot pl. a Blog szervezésében. Lehetne ezek közül 1-2 formátummal feldobni a Behós állóvizet! Sztem!
 
Kezdő kategóriába nyugodtan lehetne ilyen, de a többieket kíméljük meg az ilyen szerencsejátéktól.
 
Erdekesseg lenne meg, hogy akinek van kedve es ideje, eleg jol ki tudja tesztelni elore, hogy melyik tervezett paklija hogy teljesit az oslichek ellen. (a masik jatekos paklija nyilvan meglepetes lesz szokas szerint)
 
A "kiegészítő nincs" kitétel elég jól tisztázza a kérdést

A taktikai repertoár pedig a "készítsünk olyan paklit, ami veri mind2 őslichet + az ellenfél olyan paklijait, amik verik a 2 őslichet".
 
Ui.: Én akkor is szomorú lennék, ha a Zénes bontott helyett kerülne be. Én szeretem azt a formátumot
 
Azt gondolom, jelenleg ezt nem tudom támogatni. Egyfelől nagyon kevés az Őslich, tehát komoly taktikai repertoár jelenleg nincsen. Ez az idő múlásával változhat. Másrészt az Őslicheknél a kockadobásból adódó szerencse-faktor elég nagy. Azt, hogy a 3 meccsből kettőnél a szerencsének ilyen mértékben átadjuk a terepet, nálam nem fér be. Jobban hangozna ha 5 meccsből lenne 3 Őslich-meccs, vagy pörgős fordulók meghatározott hányada lenne Őslich-mérkőzés (utóbbit mondjuk nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni úgy, hogy mindenki ugyanannyiszor használná az Őslichét). Ezenkívül a side-kérdés sincs tisztázva (igaz, ez megoldható probléma), hiszen így tulképp csak az őslichek ellen kellene a 25 lapos sideot készíteni.


Nem mondom, hogy próbaképpen ne lehetne egy ilyennel próbálkozni, de Behos versenyre max. kezdő kategóriába merném betenni, úgyhogy nemmel szavazok. Inkább vidéki vagy Blogos versenyen legyen gyakorlása ennek a formátumnak!


Az még annyira nagyon nem zavarna, ha egy hagyományos helyett bekerülne (bár annak sem örülnék), de a Jellemek harcát emiatt nem áldoznám be, a másik kettőt meg pláne nem.
 
Zénes bontott helyett mehet, más helyett NEM!
 
Termeszetesen azokat a versenyeket, amiket nem szeretnenk lecserelni, nem irtuk bele a szavazasba, mert porhintes lenne.
Szerintem ez egy jopofa verseny lenne (amugy, ez nyilvan emeli az erteket , jatekosoktol jott az otlet), de ha a tobbseg ellenezni fogja, akkor nem kiserletezunk vele.
 
Nincs is olyan opció...

Amúgy igen a Zénes helyett még jó is lenne, amúgy NEM.
 
Zénes frissbontás helyett?:P Egyéb esetben inkább a nemre szavazok!
 
Barátom, az őslich verseny:
Mindenki viszi a pakliját (kiegészítő nincs), és 1 általa választott őslichet (fel kell írni előre). Három meccset vívsz minden fordulóban, az elsőt a pakliddal az ellenfeled paklija ellen, a másodikat a paklid az ellenfél ősliche ellen, a harmadikat pedig a te ősliched az ő paklija ellen. Az őslichek a legerősebb, 3-as fokozatban működnek. A 3 meccs összesített eredménye lesz a forduló eredménye. (Timera nem fog hatni az őslichre. Egyéb pontosítások lehetségesek.)
Kérjük, hogy CSAK az szavazzon, aki jár a versenyeinkre, vagy valószínűleg eljönne egy ilyen versenyre.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.