Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A galetki barlangja
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
Az Ősök Városának lakói - a galetkik - szép, önállóan kialakított barlangokban laknak. Innen járnak portyázni, vadászni, és természetesen kalandozni is.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
A vakon átadom verziót nem is igazán tudom értelmezni, hiszen a védekezéses dekk vakon (a lapok felhúzása előtt) is át fogja adni a kezdést.

A max. 2 védekezéses lap kijátszása pedig csak a ganüid dekket fogja érinteni, ami nem egy top versenypakli (bár a hétvégén második lettem vele, de annyira azért nem érzem benne a kraftot, meg szerencsém is volt néhányszor), csak a játékot szinesítő érdekes, olykor imba, olykor fix bukora itélt pakli. Szerintem kell a mostani kő-papír-olló körforgásba egy érdekes színfoltnak.

Én úgy érzem, hogy a sírás-rívás a kyorg tudás-tekiflux-torqan triónak szól, amiket nem érzek imbának, sőt sok esetben nem is éri meg átadni a kezdést még úgysem, ha a kezedben van, én például buktam már emiatt versenygyőzelmet (vérfarkas preventor és a tekiflux esete).
 
Önmagában nem a kezdő szabállyal van baj, hanem a védekezéses lapok "nem rendeltetés szerű használatával". (ahogy ezt korábban többen leírták)

Az egyes verzió a legjobb a korábbi hozzászólásom szerint kiegészítve.
A gané deck és Kyorg, Flux-hoz hasonló lapokat önmagukban kell(ett volna) megfelelően korlátozni. pl Fluxból 1et rakhatsz csak ki egy körben
Ganéból max 2-t lehet kivédekezni (vagy ahogy felmerült összesen max 2-t lehessen védekezni).
 
A kettes verzió azt a lehetőséget veszi el, hogy egy esetleges bilincs ellen (ahol általában nem a tempo számít első sorban) a +1 lapot válaszd azzal, hogy átadod a kezdést. (illetve ha nagyon fos egy kontroll kezed, akkor azt hogy javuljon esetleg)

A hármas opció már megengedi, hogy bilincs ellen auto átadd a kezdést, de azt, hogy "könnyebben javuljon a kezed" nem. Valamint az már ugyanúgy "gyengíti" a változót és a molluszkot.

Ami szerintem a Molluszk és a Változó "problémáját" megoldaná az az lenne, hogy a szablapok-követők játékra kifejtett hatása (amikor meg kell határozni) mindennek a legvégén történjen meg. Már kézben vannak a lapok, valahogy döntöttünk a kezdésről, akinek joga van hozzá az el is dönti, hogy kezd-e vagy átadja. Nah ez után, mielőtt elkezdődne a ténylegesen kezdő játékosnak az első előkészítő fázisa, akkor lehessen ócskaságot/szablapot választani.
Megjegyzem ez így működik a Villámháborúnál (szövegezésében benne van, holott a jelenlegi szabályok szerint nem így kéne működnie)
 
A Kezdocsomagnal egyszerusitett (es kisse mas is) szabalyok vannak, ott pl. nincs szabalylap/koveto.

De igazabol a lenyeg az, hogy mi legyen a 3 kozul. Meg ha ugy erzed is, hogy amit te javasolsz, az pont egyik se (erre akartam rakerdezni, hogy micsoda), akkor is valaszd ki legyszi a legszimpatikusabbat.
 
helyesírás rulz
 
Az, hogy mindig a lapok felhúzása után kell dobni a kezdésről az nincs teljesen egyértelműen dekralálva. Sajnos most nem vagyok az otthon Ősök városa, VU szabálykönyvecskék közelében, így ott nem tudom megnézni, hogy ott pontosan hogy szerepel, viszont:
A honlapon a Teljes szabálykönyv menüpont alatt úgy szerepel, ahogy leírtad, viszont a Kezdőcsomag szabálykönyvében a lapok felhúzása előtt kell dobni ("Mindig mindenki csak a saját paklijából húz! Keverjétek meg a paklitokat, pénzfeldobással döntsétek el, ki kezd, majd húzzatok 5-5 lapot, és vegyétek a kezetekbe!")
 
Egy páran nem értitek: nem a szabály(oka)t próbáljuk megváltoztatni az "elbaxott lapok" miatt, hanem visszaállítani azt a gyakorlatot (lásd: Guldor hozzászólása), ami szükségessé tette azt, hogy létrejöjjön a védekezés szabály. Óriási különbség!

Kipróbáltam a védekezéses decket, és nagyon inkorrekt tud lenni. Viszont, ha visszatérünk az eredetileg alkalmazott kezdőszabályra, nem feltétlen kell korlátozni véleményem szerint a kijátszható védekezéses lapok számát, hiszen ekkora már vakon egyszerűen túl rizikós lehet a manőver. De úgy érzem ez már eldőlt kérdés és lesz a 2-es korlát.
 
A harmadik megoldàs a legjobb és legtisztabb. Ahogy nézem legtobben arra is szavaztak és ha màr kiraktàtok gondolom ez fog donteni nem néhany profi véleménye főleg hogy valaki csak azert mond màst mert epp azzal a dekkel jatszogat...
 
Balázs!

Nem értem miért van "vita" a védekezést illetően. Egyelőre szerrintem semmi baj nincs a kyorg a flux kompenzálja a kezdés előnyét. Csak arra kell, amit már lent is említettem. Ne változtassuk meg a játék szabályát, nem indokokt!!!
 
Na jó ez a rész valóban fail,és inkább indulat volt,a többit viszont fenntartom.
 
"legalább minden deck ami kicsit is gyűjtőt használna kihalt."

Behos hagyi (jul)
A profiknál Dárday Gergely diadalmaskodott Korlátozásos gyűjtőgeneráló paklival, a második Bakos Attila lett antimágiás lényes Zarknod bilincsével, a harmadik Kahn Evarth Korlátozásos ganüid paklival, a negyedik Kocsis István Korlátozásos gyűjtőgenerálóval, az ötödik Klujber Balázs Arochosos dalpaklival, a hatodik pedig Nagy Róbert Terrgathos ganüides-védekezős (alapból Bufa kódex és Ősi béklyó!) paklival.
 
Na meg egyszer, tegyuk ezt rendbe:

Az hogy a kezdes jogat at lehet adni, kezdettol igy van, csak nem nagyon volt regen ertelme. A kezdes jogat NYILVAN ugyanakkor lehet atadni, amikor 'kidobjuk' hogy ki kezd.

A kezdest MINDIG a lapok felhuzasa utan KELLETT VOLNA meghatarozni, de tudom, hogy a jatekosok altalaban nem igy jatszottak, hanem vagy a 2-es opcio (minden elott dobtak) vagy a 3-as (kiraktak a kovetot-szabalylapot, elkertek a fattyat - vagy neha csak kiraktak, de nem kertek el, ahogy epp eszukbe jutott - es aztan dobtak, a laphuzas elott).

Tehat szo sincs arrol, hogy most mi FAQ meg mi nem, csak eszukbe juttattuk a jatekosoknak a szabalyt.
De tobbekben (kozte bennem is) felmerult, hogy TALAN vissza kene terni VALAMELYIK regi szokashoz,mert:
1. igy jatszottak, es szerettek
2. a 'kezdonek nagy elonye van' helyet most atvette a 'kezdes jogat elnyeronek nagy elonye van', hiszen ha jo a keze (vedekezesek), atadja, ha nem, akkor meg orul a kezdesnek.

En nem vagyok egy diktator hajlamu, arra masik embert kell keresni Mindig is erdekelt es erdekelni is fog a jatekosok velemenye, beloluk 'elunk', ez alapveto alazat kerdese.
Ez nem jelenti azt, hogy amit megszavaznak, az feltetlnul es azonnal ugy fog tortenni, ezt mar tobbszor jeleztem is.

Az uj kiegeszitok, szabalyok SOHA nem egy adott pakli ellen keszulnek - attol meg lehet, hogy lesz ilyen hatasuk IS (a HKK egy iszonyu bonyolult rendszerre notte ki magat). Az elsodleges celunk a Vilagegessel (is) az volt, hogy erdekes, valtozatos kornyezetet teremtsunk. Ugy gondoljuk, minden paklinak fel kell keszulve lennie a counterek, gyujtojatek, porges, stb. ellen - kiveve, amelyik azonnal nyer, de az nem a kedvencunk. Ezt a celt szerintem egesz jol elertuk, ekozben egyes paklik meggyengultek (pl. Buvos erdo, Lassan jarj, csak varazslatos kontroll ? ), masok megerosodtek, ilyen 'hullamzasok' mindig is voltak es lesznek a HKK-ban.

Krounk, kerlek, olvasd el ujra a 2-es es a 3-as opciot, es ha ugy latod, amit te javasolsz, az valami mas, akkor ird le pontosan (es egyszeruen).
Koszi
 
Abszolút ugyan ez fogalmazódott meg bennem is...Néhány elcseszett lapért új szabály?Meg kieg?Tényleg nagyon nehéz lett volna kitiltani a molgant,egy komplett semmizős kieget kiadni egyszerűbb volt,legalább minden deck ami kicsit is gyűjtőt használna kihalt.
A kezdőszabályt totál felesleges piszkálni de 2 szaros lap miatt mégis meg akarjátok,mert még mindig nem látjátok be ha elbasztok valamit.Tényleg egyszerűbb az elbénázott lapokhoz igazítani a játékot?
 
Örülök,hogy gondolkodsz a visszatérésen.Remélem a gondolatot tett követi.Várunk vissza:P
 
Szerintem ne változzon a kezdés átadásával kapcsolatos szabály, de a védekezés limit legyen inkább 1. Egy darab kyorg/flux/torqan még nem termel akkora előnyt, de két ilyen lap ingyen már sokszor imba bizonyos matchupokban. És ha tényleg jön még jópár védekező lap, akkor újabb taktikai elem is kerül a játékba, hogy melyik védekező lapot játssza ki az ember.
 
Nem hiszem.
15 év elég volt.
 
Nem teljesen ugyanaz.
Ugyanis pont az a lényeg, hogy tudjad mi ellen játszol és ki fogja kezdeni a játékot, nah akkor választod ki ezeket a dolgokat. A Molluszk és a Változó azért gyengült már a FAQ-tól, mert az első játékban a jelenlegi szabályok szerint brahiból választasz szablapot/ócskaságot. Ennek az lett a megoldása, hogy a kezdés átadogatás és minden miatt a Molluszk mindig fattyat kér (nem kell gondolom senkinek levezetni, hogy miért) így kb értelmét is vesztette az, hogy mást is lehet az elején. A változót ennél jobban érintette a dolog, ugyanis eddig ha te kezdtél, akkor a matchupban blank szablapodat (követők ellen rúna; ált mindig van legalább egy olyan) már rögtön le is cserélhetted az előkészítődben, így nem jött fel a későbbi (akkor még releváns) körökben. És ezt pusztán egy olyan FAQ miatt, amit soha nem játszottunk úgy (lásd Guldor kommentje) előtte.
Megjegyzem, hogy ezt a FAQ-t sokan nem is tudják/nem alkalmazzák, mert több versenyen is, amikor molluszkoztam az ellenfeleim már az előtt dobtak a kezdésre, mint hogy kiraktam volna valamelyik ócskaságot.
 
sziasztok!

bevallom szemezgetek azzal, hogy kissé visszatérek... na de mire!?

olyan az egész hangulat, mint ha bétában lenne a játék, és kollektíven megbeszéljük, hogy mi legyen, mint egy nagy közös tesztelő család.

leírom SZERINTEM mi a megoldás: a Beholder a sarkára áll, és A: "mindenki kapja be, ez az én játékom, így játsszuk" (ahogy a jó kis ovis focit), vagy B: "bocsi srácok, ez az 1-2 lap el lett tolva, kitiltjuk őket, ha felháborodást okoznak, de aztán kuss!"
a helyzet, hogy mindkettőhöz szükség van viszont arra a bizonyos férfi nemiszervre (Balázs tegyél rendet, te vagy a császár, ne hadd, hogy a parasztok a nyakadra nőjenek!!!)

ha így folytatódik amúgy, hogy nincs kitiltva semmi ami felborítja a játékot, akkor továbbra is az összes új kiegészítőt olyan téma köré kell építeni, hogy megakassza az előzőt, ami szerintem nem jó... persze a meta folyton változik, de én speciel nem azért akarok megvenni egy kiegészítőt, hogy mittudomén legyőzzem a Bartus Gergőt, hanem, hogy újabb koncepciókon gondolkodhassak, amivel mindenkit legyőzhetek... és ha egyetlen lap erősít fel egy koncepciót, vagy mondjuk mindenhol szerepel, mert olyan OP, akkor meg BÁMMM! nerf/tiltás
 
Szia Panyik Zoli!

És akkor visszajössz játszani? Üdv: papa
 
Nahát, még a végén visszaáll oda ez a szabály, ahogy 17 évig remekül működött.
 
Amit irsz, az pont a 2-es opcio
 
A védekezést kiegészítő szabálynak valami ilyesminek kell lennie: A kezdő játékos első körében az ellenfél max. 2 védekezés lapot játszhat ki.

Mivel már most is van Vp-t adó védekezés lap (Kyorg tudás), nem elég, ha az ingyenes kijátszást tiltjuk le.

Ez a szabálykiegészítés akkor is szükséges, ha a kezdés átadására vonatkozó szabály nem változik.

A kezdés átadása három aspektusból fontos:
- taktikai okokból a lapelőny helyrebillentésére (ebből a szempontból a narancs lapok ismerete / nem ismerete kulcsfontosságú. Mivel ez egyébként is csak az első játszma előtt számít, teljesen értelmetlen a narancs lapok felfedése előtt dönteni erről. Plusz ne feledjük el, hogy így minden eddigi szabály felborul, hiszen így még a narancs lapok felfedése ELŐTT el kellene végezni a kezdődobást is. Jelenleg a kezdőkéz felhúzása után kell a kezdődobást elvégezni. Fölöslegesnek érzem belenyúlni ebbe a beidegződésbe.

- védekezés lénypakli (ganüidek). Ez egy új stílus, és koncepció létrejöttét jelenti. Szerintem erős összeállítás, amiben van még kraft. A körönkénti 2 lap nem okoz komoly hátrányt neki, tehát játszható marad, de a későbbiekben megjelenő esetleges lapokkal nem válik kezelhetetlenné. A ganüid pakli feltétel nélkül adja át a kezdést, ezért a kezdőszabály változása nem érinti a koncepciót.

- kyorg tudás / techiflux / torquan: csak akkor adom át a kezdést, ha kezdőkézen vannak. Mivel a tudás vízió, abból nem tudok többet kitenni, techi és torq csak akkor igazán gáz, ha ilyen lapokból több is van kezdőkézen. A kör/2 nem zavarja ezeket a lapokat. Ha "vakon", tehát a kezdőkéz ismerete nélkül kell átadnom a kezdést ezek a lapok veszítenek erejükből, és az egyensúly helyreáll.

Összegezve: szerintem a narancs lapok felfedése után, de még a kezdőkéz felhúzása előtt legyen a kezdődobás, és a kezdés átadása, amellett, hogy a kezdő játékos első körében max 2 védekezés lapot játszhat ki az ellenfél.

Ez a két lépés a meta visszaterelése a helyes mederbe.

Szerintem.
 
Egy játék eleji Kyorg létrejötte jó eséllyel eldönti a játékot. Szerintem egyértelmű, hogy a 3. pontra kell szavazni. Az eleve védekezésre épülő paklikat nem fogja zavarni, ha pedig valaki így tud kyorgal védekezni legalább őszinte lesz a mosolya
A max. 2-es korláttal egyet kell értenem. Szükséges.
 
A kezdés átadása/nem átadása már a védekezés előtt is jelenlévő elem volt. Jelen pillanatban 2 probléma van: 1) Egy körben ki tudsz pakolni 4 védekezéses ganét ingyen. 2) Kyorg+flux. Világos, h az utóbbi két lapra rátett védekezés egy nagyon súlyos hiba volt (a flux esetét persze tompítja, hogy egy sokkal nagyobb hiba volt a VH, ami 1000x inkább teszi tönkre a drágítós dekkeket mint a flux). És most komolyan 2 albaltázott laphoz akarunk szabályt igazítani. Nonszensz. A bilincs/börtön ellen a kezdés átadása bőven múlik a kezdőkézen, egyszerűen hiba lenne, ha a lapok megnézése nélkül kellene döntenem.
Az 1) pont megoldása pedig egyértelműen a védekezéses lapok kijátszhatóságának korlátozása körönkénti 1-re. 2-re korlátozni teljesen felesleges. Nem azt mondom, h a gané deck szanaszét ver mindenkit, de jönnek majd még védekezéses lapok és akkor a 2es korlát is kevés lehet.
Mindemellett védekezés ikont valóban védekező lapokra kellene tenni. Sőt igazából ezt a védekezéses dolgot akár el is felejthetnénk.
Megjegyzem az utóbbi kiegek szabályai: zanszilánk, köd, védekezés. El kéne gondolkozni, hogy mennyire jó folyamatosan új szabályokkal bombázni a játékot, ha azok ilyen játékromboló hatásúak.
G
 
Részben kapcsolódik a dolgohoz:
Azokat a dolgokat, amit a játék elején kell eldönteni, azt a kezdő játékos kiléte után kelljen megejteni. Gondolok itt a Molluszk ócskaság, Változó környezet szablap választásra első sorban. A jelenlegi FAQ alapján ugye nem így van.
 
Ja, nem ugy ertem, hogy nagyon bonyolult lenne, de ha van egyszerubb (es van), akkor azt valasztjuk. Ha egyaltalan.
 
"... átadod a kezdést az esetek 99%-ban ha van kyorgod,techifluxod,torqanod stb. kezdőkézre, azaz azzal támadsz amit védekezésre találtak ki!"

Pontosan ez a problema (?) motivalta elsosorban ezt a szavazast. Ha igy latod, akkor egyszeruen a 2-es vagy 3-as pontra kell szavazni.
 
" Amugy bonyolultabb megoldasokat (ha atadod,
nem vedekezhetsz, stb.) nem szeretnenk."

Miért bonyolult ez a kitétel?
A védekezés lapok nem arra lettek kitalálva, hogy csökkentsék annak a hátrányát aki kisebbet dobott kezdésre???
( most éppen az ellenkezője igaz, átadod a kezdést az esetek 99%-ban ha van kyorgod,techifluxod,torqanod stb. kezdőkézre, azaz azzal támadsz amit védekezésre találtak ki!)
A nekronos lapoknál is van kitétel, az első 3 körben körönként 1-et játszhatsz ki.
A védekezésnél most 2-re akarjátok ez beszabályozni.
Oké legyen,de szerintem egy is elegendő lenne.
Az a kitétel, hogy aki átadja a kezdést ne játszhasson ki védekezéses lapot, az szerintem pont a védekezés szerepét erősítené.
 
folytatás
a védekezést szolgálják a tesztelésnél erre figyelni kell. A max. 2 lap szerintem elmegy, baj nem lesz belőle.
 
Ne változzon semmi, nem indokolt. Ha jól tudom komolyabb versenyt még nem nyert a véd. dekk -talán csak a pécsit-. Javaslatom, hogy a további véd. lapok tényleg a védekez
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.