Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A halál sekrestyése
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Leah túlvilági teremtményeit általában egy dolog motiválja csak: minél több lelket halálba küldeni, hisz csak így araszolhatnak felfelé uruk kegyeltségi ranglistáján.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (21)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Igen, az uj kiegeszito sok celja kozul az egyik nagyon fontos, hogy minel tobb jol hasznalhato ritka lapot lehessen bontani (vettuk a kritikat).
 
Jogos a felvetés, szerintem fókuszcsoportos kutatást végeznek, vagyis kiválasztanak a feltételeiknek megfelelő 10-12 fős csoportot, azokkal beszélgetnek az új kólaízről. Ez a teljes fogyasztóik elenyésző százaléka, ha a Beho csinálná ugyanezt, az sokkal jobban lefedné a(z aktív) játékosállományt.

Vagyis: még ha a Beho kevesebbet is költ piackutatásra, informálisan mégis a célcsoportjának több tagjához jut el KÖZVETLENÜL.

Aztán lehet, hogy keverem a szezont a fazonnal, nem vagyok szakértő, csak dilettáns a marketingben.
 
Egyébként szerintem Bubu tapintott rá a legjobban a lényegre: egy Világégés után, ahol a kiadott ritkák 65%-át az emberek nem szívesen bontják ki, ne legyen probléma, ha kódexet, béklyót vagy Pihenőt lehet bontani. Ha csak 4-500 forintot fognak érni 3-4 hónappal az újrakiadás után, már bőven rávertek az említett 65%-ra.
 
"de mikor kérdezett meg utoljára a Coca-Cola, hogy milyen ízű legyen a következő kólájuk?"
A Coca Cola még Magyaroszágon is rengeteg pénzt költ piackutatásra pontos számaim nincsenek de biztos vagyok benne hogy többet mint a Beho teljes bevétele.
 
A Beholder bármikor úgy dönthet, ha akarja, hogy máról holnapra volt-nincs HKK, ez nem "bizonytalan légkör"?

19 éve fejlesztik a HKK-t, nem hinném, hogy ne tudnák, mi a jó a játéknak. Ráadásul pár éve (2010-ben kezdtem újra, onnantól látok rá) van egy nagyon erős PÁRBESZÉD a játékosok és a kiadó között, több csatornán is (Makó Balázs, Blog, laptervező pályázatok, szavazások). Persze ez lehetne néha jobb és hatékonyabb is, de mikor kérdezett meg utoljára a Coca-Cola, hogy milyen ízű legyen a következő kólájuk?

Nagy elismerés jár a Behónak ebből a szempontból, hogy igyekszik a játékosaik kedvére tenni és igényeihez igazodni. Mindig lesznek elégedetlenkedők, de hát nem lehet mindenki seggét tisztára nyalni (már bocsánat).
 
Én sem értem azt a parát, ami egyeseknél megy. Egyfelől még mindig jobban örülök egy Bufa kódexét, mint egy Varka nekronak ritkaként, másrészről azért ezek nem 3.000,- Ft-os lapok. Nem éreztem én sem feltétlen szükségét pont ezen lapok újrakiadásának (bár a Béklyót támogattam), de nem gondolom, hogy akármelyik olyan értékcsökkenést okozna, hogy ezen hipeolni kelljen. Legalább lesznek belőlük cseréim

A Bufa kódexe meg a védekezése-zanszilánkos parát nem akárhogy kezelni, amire most nagy szükség van. Amúgy a mostani nemzeti hagyományoson az első 5-ből 3 sidejába volt 4 v. 5 kódex. Ez azért azt jelzi, hogy ismét erős lap lett és nyilván a fiatalabb játékosoknak jó lesz, ha bonthatják.
 
Én tényleg kíváncsi vagyok, hogy szerinted melyik az a lap, aminek a felújítása olyan drasztikus értékvesztést okozott, hogy csak na. 1-2 lap tényleg a maradás határán volt, de azért nehéz lenne olyan lapot mondani, aminek a felújítása égbekiáltó túlzás lett volna.
 
Viktor, én is írtam, h nem ez a 3 lap zavar a leginkább a dologban, hanem az a bizonytalan légkör ami folyamatosan körbeveszi a játékot. Belefektetsz X FT-ot a játékban és olyan dolgokkal kell szembenézned, h folyamatosan ágálnak bizonyos lapok ellen, szabályok módosulnak, lapok jönnek ki felújítva, amik még használhatóak lennének (néha) régebbi formájukban, és most még az is, h (ismét) változatlan formában adnak ki lapot.
 
Jaja. Meg mellesleg már jó ideje van szó róla, hogy lesznek újrakiadott lapok. + nekem is teljes a gyűjteményem, mégse zavar a dolog. Annó a feles Erős erejék meg Bűvös erdők is simán elmentek. Feleslegesnek érzem a zúgolódást.
 
2,5 honap szerintem nem keves ido. A korabbi ujrakiadasnal (Eros ereje, Buvos erdo esmegvalami ) nem is szoltunk, ahhoz kepest mindenkepp fejlodunk
 
Számomra a legnagyobb probléma, hogy 1 hónapja volt erről egy cikk és most kb 2 hónappal a kieg előtt jelentik be a döntést. Egész egyszerűen azt kéne belátni a Behonak (és nála nagyobb "társaságoknak" is) hogy a bizonytalan légkör amit teremt a játék körül, nagyon nem ösztönző hogy ebbe több pénzt fektessek.
Világos, h nem a 3 lap újrakiadása által elszenvedett 500 Ft-os veszteségemen fogok csődbe menni, de ahogy már a blogon is írtam, egy-egy ilyen döntésnek a bejelentése és a végrehajtása között el kellene telni egy kis időnek. Ha mondjuk fél év lett volna, akkor aki akarja eladhatta volna (a bejelentés miatt már értékcsökkent) lapjait. Így, h 2 hónap múlva kb 200 Ft-ot fog érni, nyilván senki nem veszi meg drágábban.
Egész egyszerűen nem lehet kártérítés nélkül folyamatosan inflálni a lapok értékét, mert egy idő után a játékra komolyabb összegeket költők fogják magukat és abbahagyják a játékot. Megjegyzem ugyanezen érv miatt nyilván nem lehet pl tiltani bizonyos lapokat.
 
Azt hiszem, elég lapot adtam el már én is ezen a fórumon, hogy azt mondjam: csak örülni kéne ezeknek a lapoknak.

Ha szeretnénk új játékosokat, néha ki kell adni ilyen lapokat, és akkor ezek is jó áron fognak elmenni, mert lesz rá kereslet. Az pedig mindkét oldalnak jó.
 
Ha soha senki nem veszi meg tőled nem teljesen mindegy, hogy 500FT-ért nem veszik meg vagy 100FT-ért?
Ellenben más kezdő játékosnak sokkal könnyebb elkezdenie a játékot, ha ezek a lapok is bonthatók lesznek számára.
Egyáltalán nem akarok vitát szítani (tényleg no offense), de havi szinten mégis mennyit árulsz ki a lapjaidból? (költői kérdés) Csak mert mindenki úgy jön az értékcsökkenéssel, mintha ebből élne/egészítené ki a zsebpénzét/keresetét, holott nagyobb tételben rendszeresen 2-3 embert tudnék mondani (nem számítva azokat, akik ugyanazokat a lapokat hirdetik már 3 éve)
 
https://hkkblog.wordpress.com/2014/08/19/szukseg-van-az-ujrakiadott-lapokra/#comments

(ha van benne space, vedd ki)
 
Krag-nak teljesen igaza van nekem is megvannak ezek a lapok ősidők óta desenki nem is kérdezte csere e pedig ott vannak a mappámba és forgatják is, simán apárszáz forintos überfos kategóriát fogják súrolni az újrakiadás miatt és ez nekem nem segítségnek tűnik, ez csak amolyan maszlag szöveg, sokkal inkább a kreativitás teljes hiányyát látom, egyre kevesebb lap jön ki a kiegekkel, ezek jórésze már felújított és most már odáig kell süllyedni, hogy nem is újjítunk, csak kiadjuk megint, véleményem erről, kurva szánalmas. Hét éve játszom és igen mindig lesznek emberek nagy meg kis gyűjteménnyyel nem kell mindenkinek fullos mappákkal rohangálnia. És igenis legyenek lapok amiknek az árát már csak presztizs miatt is de kelljen megfizetni.
 
Az új Alappakliban rendben lettek volna.
De így előre megírva ,kicsit fura.....Írhatunk róla véleményt ,jot rosszat akkor is kijönnek változatlan formában.
 
A nem lehet rá reagálni valóban reális lenne a Pihenőn. Tényleg piszok drága a lap . Viszont akkora a régi verziókat le lehet húzni a klozetten.
 
Szerintem a Pihenő kijöhetne felújítva is egész nyugodtan. Új kép természetesen ráfér,én szívesen olvasnám azt rajta,hogy nem lehet rá reagálni és nem lehet eldobni Anti-mágiának. Ha már ilyen drága marad...
 
A templomok amúgy elég erős lapok a saját deckjükben, bár utólag nézve szerencsésebb lett volna zénbe rakni őket. A fürge manó azért lett használható, mert az anti-mágiás deckek hódítanak és a kontrollnak muszáj ezt használni ellenük (ezért kerül be a mezőmbe is mindig), mellesleg a flux felvitte Elenios istenség dolgát, anélkül valszeg nem férne be a szín sehova.

Az izót sajnálom, hogy nem jön ki, ismét kudarcot vallottam . Ezzel a 3 lappal úgy ahogy egyetértek, továbbá támogatom a béklyó szövegének pontosítását és a Pihenő képének lecserélését.
 
Hiába van meg az 5 Bufa kódexe és 2 Ősi béklyó, venni fogom a kieget, mert:

- 3 Pihenő és 1 Ősi béklyó még kell (minimum)
- a másik 77 ritka lapot is szeretném begyűjteni
- jobb lesz az új lapok állapota, mint a régieké
- a Pihenő esetén, ha lesz új illusztráció, az egy plusz motiváció (másik kettő illusztrációja oké)

Az meg, hogy milyen ritka elől veszik el a helyet ezek a lapok, megítélés kérdése, a Farilight templomát biztos, hogy használnám egyszínű sárga dekkben, a Fürge manó meg milyen szar lap, csak lényt lehet neki dobni, hátnehogymá' !

Tisztelettel:

egy gyűjtő
 
Ebben egyetértek veled, de igazából csak akkor látnám értelmét az ilyen újrakiadásoknak, hogyha lenne egy olyan versenysorozat, hogy csak XY évtől lehet lapokat használni.

Ebben az esetben ÉN maximálisan támogatnám, hogy a gyenge ritkák helyett jöjjön évente 5-6 régebbi versenylap, amit ezeken a versenyeken tudnánk használni.
 
Az a baj srácok, hogy aki az értékcsökkenéssel jön, annak csak egyetlen lépéssel kellene továbbgondolnia, hogy rájöjjön, valójában nem bukik semmit!!!

Tegyük fel, hogy egy Bufa kódexe mostani ára mondjuk 800 Ft, és hogy az új kiegészítővel ez 500 Ft-ra fog csökkenni. Ez azt jelenti, hogy a gyűjteményed virtuális értéke 5×300 = 1.500 Ft-tal csökken.

Viszont: amint kibontasz egy új Bufa kódexét, máris továbbadod az értékén / továbbcseréled más hasonló értékű lapra. Ez 5×500 = 2.500 Ft az egyenlet másik oldalán.

Ha hozzávesszük, hogy a Bufa kódexe elveszi annak alternatíváját, hogy a gyűjteményed értéke bővüljön a kiegészítő leggyengébb ritkájával (nyilván ezeket szorítják ki az új lapok), akkor mondhatjuk, hogy az egésznek van egyfajta alternatívaköltsége is 3×200 = 600 Ft értékben.

2.500-1.500-600 = +400 Ft

Vagyis ahelyett, hogy a gonosz Beholder kivette volna a pénzt a zsebedből (ami egyébként nincs ott, mert a lapodat bizonyára jó ideig nem tervezed értékesíteni, ha ekkora gyűjtő / versenyjátékos vagy), igazából nő a gyűjteményed értéke a "nem jönnek felújított lapok" alternatívához képest. És akkor még ott van az, hogy a kiegészítőben a.) jobb lapok vannak b.) a játékosok szívesebben bontják c.) a kiadónak ettől jobb, és ezáltal egy picivel nő az esélye annak, hogy a jövőben is lesz HKK, de az efféle elvont társadalmi hasznoktól el is tekinthetünk, a fenti egyenlet még önző érdekek esetén is tökéletesen fennáll.
 
"Tehát nem a "temlomok meg az orgling hekatomb" helyett lesznek ezek az újrakiadott lapok!"

És ezt mire alapozod? Csak mert én a tesztlista ismeretében tudom azt mondani, hogy nincs igazad, a 3 újrakiadott lap pont hogy "alulról" fogja szűrni a ritkák értékét.
 
Hasonló véleményen vagyok énis, anno rengeteget öltem ezekbe a lapokba, most meg...

Am meg Pihenőről annyit, h hónapokig volt a cseremappámban, és senkit sem érdekelt...
 
Köszi, hogy kivesztek 1 csomó pénzt a zsebemből cserébe azért mert én már régóta sokat teszek a tiétekbe..
Tök jó lesz olyan ritkákat bontogatni amik már megvannak és az értékük is az átlag alatt lesz mert már számos gyűjtő rendelkezik velük.
 
Szar játékos kezében amúgy a jó lapok sem úgy működnek, mint ahogy kell nekik.
 
A Világégésben nem volt újrakiadott ritka, és mégse hemzsegett a spoilerektől.

Amúgy meg szerintem kerül bele ezeknél jobb ritka is, nyilván senki nem várja, hogy ez a 3 lap önmagában eladja a kieget.
 
Fantasztikus...

Egy gittnél tényleg jobb bontani. Szegény gyűjtők. Vannak még egyáltalán?

Egyébként -gyengébbek kedvéért- ezek a lapok nem a gitt ritkák helyett lesznek, hanem a spoiler ritkáktól veszik el a bontási esélyeket. Merthogy egy nagykiegben 2 féle igen KÉTféle ritka van. Rendes ritka (pl.:montrix), meg fos (pl.:temlomok). Tehát nem a "temlomok meg az orgling hekatomb" helyett lesznek ezek az újrakiadott lapok! Nehogy ezt higgye már valaki!! Good night.
 
Oké, ez is érv!
De, én már nem játszottam amikor az általad említett 2 lapot újra kiadták, és nem tudom akkor milyen előzetes infók voltak róla!
Az, hogy egy gyakori lapot újra kiadnak ritkaként, és egy másik spoiler ritkát új képpel (ami szerintem sz@rabbúl néz ki mint az elődje!), mindenképpen kiadói plusz infót feltételez.

Itt ebben a hírben ilyenről szó nincs, ezért gondolom azt, hogy változatlan formában fognak visszajönni ezek a lapok.

asztán majd meglátjuk! :P
 
Nem vagyok jövőbe látó, de idáig se nagyon volt kelendő a béklyó!
Eggyel kezdtem a csere mappámban, most már 6 db van belőle ott úgy, hogy nekem is megvan a 3 db!!!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.