Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Víziósólyom
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
"Az illúziók működési elve egyszerű: Ha elhiszed, hogy megsebeztek, akkor meg is fognak sebezni." - Rodin La Rousse, illuzionista
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Ha különböző hatásúak a reakciók, pl. az egyik megakadályozza, a másik módosítja a kijátszott lapot, akkor mindegyik életbe lép, automatikusan. Nem hiszem, hogy ebben a szituációban van jelentősége a sorrendnek.

Ha mindegyik automatikus reakció megakadályozná a lapot, akkor ezek közül csak az egyik fogja ezt megtenni. Hogy melyik, azt a lap kijátszója dönti el. (Ha egy játékosnál van több ilyen is, pl. van egy kijátszott Boldog békéje, meg egy termo halálsikolya, és az ellenfél reakciója létre akarna jönni, akkor a játékos eldönti, hogy a három flag közül melyik fogja megakadályozni a reakciót.)

Ha mindkét játékosnál van termo flag, akkor pedig - ahogy írtam fentebb - a reakciót kijátszó/használó játékos dönti el, hogy melyik reakcióba teszi bele a sajátját.

Ezzel lehet vitatkozni, hogy jól van-e így, de itt alapvetően sorrendről van szó. És a sorrendre van egy jóval régebbi szabályunk, ami az automatikus kapcsolódó hatásokról szól. Az azt mondja ki, hogy az ilyen hatások sorrendjéről az dönt, aki az őket előhívó alapcselekvést végrehajtotta (praktikusan: aki a lapot kijátszotta, amihez azok kapcsolódnak).

Tehát ez a szabály a reakciókkal csak próbál ezzel a korábbival azonosan működni.

A kérdésre visszatérve: ha nem egyértelmű, hogy kié működik el, akkor az dönt, aki kijátszotta a lapot (hogy melyik reakcióba lövi azt bele).
 
"...a játékosok felváltva léptethetik működésbe." itt ez a szitu volt, ha jol ertem. De ki kezdi? (marmint kie sul ki eloszor, ez ugye nem jatekosi dontes kerdese, mivel automatikus)
 
Köszi szépen!

Elsőt én is így gondoltam de nem volt eddig rá biztos válasz.

Másodikon tegnap sajnos meccsen ment el, de mostmár nem fog.
 
101.0. Ha egy szabály vagy lap szövegében az szerepel, hogy valami „mindenképpen” megtörténik, akkor az ott lévő kitételt még más szabályok, szabálylapok vagy követők sem akadályozhatják meg.

Tehát az immunitásra vonatkozó szabály sem akadályozhatja meg a megtörténtét. Ergo: hiába immunis, megy a levesbe.

95.1. Az automatikus reakciók egymás után lépnek működésbe. Érvényben lévő több azonos hatású automatikus reakció közül egyazon cselekvésre mindig csak egy lép működésbe.

[Kiegészítés]
Ha több játékosnak is van érvényben lévő, különböző hatású automatikus reakciója, ezeket a játékosok felváltva léptethetik működésbe.

Ha ugyanazon játékosnak több érvényben lévő automatikus reakciója is van, ezek működtetésének sorrendjéről ez a játékos dönt.

Ha a reakciók sorrendisége a fentiek alapján nem dönthető el egyértelműen, akkor a működésbe lépésük sorrendjéről az a játékos dönt, aki az azokat kiváltó cselekvést végrehajtotta.
 
Hali! Lenne két kérdésem.

1.

Ha a halál angyala megüti az Immunis Krakochot, az a gyűjtőbe vagy a semmibe kerül? A Krakoch forrásra Immunis, de az angyalon szerepel a mindenképpen szó. Melyik írja felül a másik szabályt?

2.

Amennyiben az ellenfelem ellopta a termomágikus indikátorom, majd azt én leszedtem és így 2 lebegő counter is létrejött, mi alapján dől el, hogy melyik játékos countere sül ki előbb egy érkező reakcióra?
Az dönt akinek a köre van? Az dönt aki kijátszotta vagy használta a reakciót? Olyan sorrendben sülnek ki ahogy létre jöttek (először a régebbi)?

Mi ezekben a hivatalos kiadói álláspont?

Előre is köszi a segítséget!
 
Én köszi a gyors javítást.
 
Köszi, hogy jelezted, javitottuk is!
 
Sziasztok,
lehetséges, hogy a tegnapi verseny rosszul került be HSZ számításilag a rendszerbe? (+ gondolom itt a profi pont osztás is hibás jelenleg)

Nálam nem tiszta, miért nem a július 16-i váci eredmény cserélődött le a tegnapival, a 2 Behós eredményen kívül a csak 1 nagy verseny (kiemelt vagy hétvégi BP) ami fix, a többiből gondolom a legjobbat kéne hogy kiválassza a rendszer. http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk_versenyzok.php&id=1015
 
Pár hozzászólással lejjebb azt írtad, jó eséllyel decemberben lesz a bontott ezentúl minden évben. De akkor valójában ez inkább 50-50.

HSz periódus változtatást nem javasoltam.
 
Attól tartok, e nagyon sok okból nem jöhet szóba. A rezsi-mizéria miatt minél hidegebb van, annál drágább most kibérelni egy versenyhelyszínt a csillagászati fűtésárak miatt, és 3 napra ugye ez háromszor annyi. A covid óta átálltunk a márc-szept HSZ ciklusra, ezen nem lenne jó kavarni. És ez, hogy december elején vagy november végén van behó tali / bontott a gyártáson és más paramétereken múlik elsődlegesen, nem lenne jó ha ez a 2 esemény ütközne.
 
Ha hosszú távon december lesz a frissen bontott, akkor nem lehetne megfontolni, hogy novemberben legyen a Nemzeti jövő évtől?

Két ok miatt került át augusztusról októberre: 1) ne legyen nyaralási időszak, ill. ezzel párhuzamosan értelemszerűen még meleg, hogy bent meg lehessen főni, 2) ne legyen holtidő Nemzeti és az új kieg közt

Az 1. pont szempontjából mindegy, hogy október vagy november, a 2. pontnak viszont akkor november jobban megfelel innentől.
 
Dévék az új podcastban részletesen kifejtik, miért visszás ez a rendszer.
 
Használható. A Zanszilánkoktól "felfelé" használhatóak az eredeti kaidású lapok,a VÉ pedig utána jelent meg.
 
A világégésben megjelent Techiánaflux használható ÚN versenyen vagy csak a foilos promó verziója?

A 11. kiadásban megjelent egyértelműen igen.
 
A decemberi verseny nem csúszás, tervezett, jó eséllyel ezután mindig igy lesz.

De a novemberi verseny jogos, szerintem is jó lenne, csak egyelőre még a helyszínnel tárgyalunk, a rezsidémon kicsit megkavarta a dolgokat
 
Látom, a frissen bontott megint csúszik, bár ezúttal nem januárra, hanem decemberre.
Novemberre így nem lesz beiktatva egy kiadói verseny?
 
Igen, csináljuk.
 
Sajnos nem lesz így jó, mert nem elég a kiírásban javítani. Valamennyi versenyformátumnál a tiltott lapoknál mindenhol át kell vésni.
Tűzmadár (új) -> Tűzmadár (2020)
 
Javítottuk, köszi.
 
Félreértés történt, pontosan a kezdők/amatőrök érdekében próbáltam lobbizni. Talán idézőjelbe kellett volna tennem a szavakat, vagy más szót használni,hogy mindenkinek átmenjen ez.
 
http://beholder.hu/blog/hkk_tiltott_lapok

Biztos, hogy a Tűzmadár (új) tiltott és nem a Tűzmadár (2020)?
 
Igen, a "nyilvanos a paklilista vagy sem" az egy komplex kerdes.

Itt most viszont a "nyilvanos, kiveve azokat a szerencsetleneket, akiknek nem, mert nincs eleg jo ismerosuk, aki versenyre jar" helyzet all fenn, ezt vetettem fel, hogy korrekt-e. De persze az itt hozzaszolokat ez nem erinti hatranyosan (engem sem), engedjuk is el.
 
A netdeckeléshez két pici adalék, vélemény. A hagyományos meta is eléggé kő-papír-olló jellegű, de a sokszínűség formátum még inkább az. Mindhárom szekcióban vannak közel maximálisra optimalizált összeállítások, ami nyilván rengeteg időt és energiát igényelt attól, aki ezt végrehajtotta. Nekem se tetszene, ha bárki, 0 idő/energiabefektetéssel lemásolná a deckemet. Ez egyszerű élősködés a másik energiáin. És nem arról van szó, hogy a lemásolt deck hogyan fog, vagy hogyan nem működni a netdeckelő játékos kezében, az egy teljesen másik kérdés. Itt az elvről van szó.

Másrészről viszont vannak az élbolyban nagyon ügyes pakliépítő játékosok, akiket a netdeckelés abba az irányba tol, hogy próbáljanak megújulni, valami friss ötlettel előállni. Muszájból. Ez viszont egy pozitív dolog, még ha kicsi kényszerítő jellegű is.

Szóval nem tudom... Jómagam kísérletezgető játékos vagyok, és a pakliépítés számomra legalább akkora feladat, kihívás, és élvezet, mint maga a játék. Épp ezért sosem másolnék paklit. Ellenben inspirálódom belőlük, és nyilván a felkészülésben is hasznosítom, mint lehetséges ellenfeleket.

De sokan ezt egészen másként látják, és féltékenyen őrzik az elköltött energiáikat (paklijukat), vagy mindenkinél több előnyt remélnek abból, ha a "tudást" csak ők leshetik el.

Szóval azért ez a történet egyáltalán nem fehér-fekete. Régen is volt olyan, h a nemzeti előtti időszakban közvetlenül, már nem adtunk ki infót. Talán nem ördögtől való ez a gondolat. Még ha én nem is látom sok értelmét...

Sokan elfelejtik, hogy a HKK még mindig egy játék, szórakozás, hobbi, időtöltés, és csak negyedrészt sport, vagy pláne versenysport.
 
Köszönjük, hogy jelezted! Valószínűleg csak a copy-paste sült be, októberben már nincs kvalifikáció, máris javítjuk.
 
Most nézem, hogy a szept. 24. és az okt. 16. váci verseny is Nemzeti kvalifikációs.
Szerintem ott már volt kvalif, tehát valószínűleg ez hiba. Lehetne, hogy rendes infoval legyenek kiírva a versenyek?
 
Alap
Ez nyilvan Gergo dontese, hogy mikor mivel megy - nekem a te Semmi mesteres koncepciod a feketevel sokkal jobban tetszik / tetszett, mint a zoldes verzio.
Egyebkent szerintem butasag nem megnezni a paklikat, aki kicsit is szeretne kepben lenni.
 
Az feltünt hogy Ti mindig megnézitek más dekklistáját
 
Szerintem semmi gond nincsen a jelenlegi status quo-val.
 
Ezt írtam énis...
 
Rossz hirem van, mindenki meg fogja nezni igy is, akit erdekel - kiveve azt a nehany "nyomorult" kezdot/amatort, akinek nincs kiterjedtebb barati kore a profik kozott. (lehet hogy a 8 fős versenyeken kevesbe, de az kevesbe is erdekes, mint mondjuk egy behos profi v. nagyobb verseny).
 
  ... | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.