Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Goblin vérszomj és kitartás
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Egy ideig még vicces volt a goblinok reménytelen törekvése, hogy kalandozót öljenek. De aztán jöttek, amikor épp nem figyeltem, jöttek, amikor épp nem értem volna rá effajta csatározásra, jöttek, miután krokaunokkal csatáztam, jöttek, amikor sebektől legyengülve a szabadban táboroztam... csoda hát, hogy elegem lett belőlük?
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Ez jogos döntés a beholder részéről. Legalább nem kell kamura beírni rég inaktív játékosokat. Én 2005-ben abbahagytam a játékot. Addig is csak 5-6 versenyen voltam. Jelenleg pár haverommal karöltve járunk el frissen bontottra ha épp nem vagyunk másnaposak
A lényeg:

http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk_versenyzok.php&id =382

Úgy látszik mégsem hagytam abba? Vagy csak pont egy Varga János ugrott be a helyemre. Egyébként megértem a vidéki versenyszervezőket, emlékszem én is alsós tagozatosokat tanítottam HKK-ra a verseny előtt egy héttel h, biztos legyünk elegen+ paklit is adtam
 
Egyetemisták között kell keresni olyanokat, akik nagy szerepjátékosok voltak anno. Azokat jobban lehet a kártya felé csalogatni.

Mondjuk az tényleg gáz, ha nincsen fiatal utánpótlás, mert akkor ki fogja pótolni majd a "kiöregedő" játékosokat? Majd a gyerekeink?

Hát a díjazásra inkább no comment, de valahogy megértem őket is, mert ők is szabadulni szeretnének a csomagoktól, de az tényleg tényleg gáz, mert ezzel játékosokat veszíthetünk....
 
Azért szerintem sokan vennék azokat a kiegeket is, ha szerveznének rá valami klassz akciót. Nekem gyakorlatilag alig van Örökkévalóságnál korábbról gyak-nemgyakom, szívesen tuningolnám a gyűjteményemet.

Lehetne olyat tolni, mint Behós találkozón a Zénekkel, hogy ha legalább 5-öt veszel, akkor mondjuk csak 700-800 darabja. De a Zanszilánkos eladást is pimpelné, ha mondjuk minden negyedik megrendelt Zanszilánkok mellé adnának egy Elözönlést/Újjászületést/Tengermélyet. Ésatöbbi.
 
szerintem mérlegelvén a doglokat arra jutottak, hogy az újjászületést és elözönlést már soha nem fogják tudni eladni, viszont a zanszilánkokat még bő egy-másfél évig simán, így még ha a versenylátogatási kedvet csökkentik is, még így is jobban járnak, és megtartják a zszt eladásra. (ez persze csak az én elgondolásom)
 
azért lelkibeteg nem lettem.

szerveztem már néhány versenyt, én pl az első kettőre nem kaptam ur-t, és csomagot se sokat. mondom, hogy eltúlozva írtam a dolgokat.

a díjak kiosztásához elegendő létszám egybeesik a hsz pontozás létszámával? mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy valaki beír anyni embert, hogy oszthasson díjat, és nem ír hozzá anynit még, hogy hsz is legyen, bár nem látok az ilyen manipulálók fejébe. azért azt tudom, hogy nehéz helyzetben vannak a vidéki szervezők, és a kitartásukért elimserés jár, de az szerintem nem poén, hogy aki egy 25-40-60 fős versenyre biztosít helyet, díjazást szervezést, az ugyan oylan támogatást kapjon, mint aki egy 6-10 fős versenyt csinál ingyen a lakásán.

más is felvetette már a létszámarányos díjazás ötletét, ami jól hangzik, csak sajnos a kis létszámű versenyek megint rosszul járnának vele.

kicsit sértőbb hangvételő lett a kommented, mint amit még szó nélkül tolerálnék, én sem írtam neked ilyet, sőt még akkor sem amikor hsz (díjkiosztási) csalási ügyben elég eltér ő volta véleményem, és nem is tervezem, remélem te se.
 
Debrecennek bizony illene,csak kérdés,hogy az egyetemisták mégis hogyan népszerűsíthetnék a játékot.Másrészt már a hkk-s boltunk is bezárt.Magyarország második legnagyobb városában nem lehet HKK-t kapni(!)
elég szívás,de ez van...
az ötlet jó döntés volt szerintem is
viszont kedves Beholder,engem csöppet kiábrándított,hogy a múltheti verseny díjazása Elözönlés és Újjászületés,mégcsak nem is Örökkévalóság! Így tényleg nem érdemes versenyre járni és nem is fognak más városokból se nagyon eljönni...
 
Nem tudom, hogy te már szerveztél e versenyt de azért mert taktaharkányon először csinálsz egyet attól nem fogsz URt kapni és nem fogod benyelni a "nagy" díjazást!Mielőtt hülyeségeket írkálsz néz utána dolgoknak!Azt amikor meg felküldöd nekik az eredményeket és látni fogják hogy rendszeresen kevesen vannak mondjuk 6alkalomból 4x akkor gondolom szólni fognak és vége.Pont, hogy a díjazásos lélekszám korlátozás miatt mentek a "pontatlanságok" Leszartam volna, hogy kevés embert kell épp felküldeni mert frissen bontott volt és nincsen az embereknek pénzük.Nem tudom mi van veled kicsit túlzásba estél mintha lelki beteg lennél ettől az egésztől.Pesten teljesen más a helyzetetek biztos pont ezért zavar annyira a dolog.És én igen felteszem a kezem megnézheted majd a versenyvégeredményekben a változást nehogy meglepődjél majd!
 
Én az utolsó versenyen ahol voltam "csak" 4 paklit adtam kölcsön, hogy játszanak...
 
oké, most ki lehet osztani a díjazásokat, ettől nem lesz több ember (hiszen eddig is kiosztották, csak mentek a kamuzások mellette). viszont semmi lényeges nem derült ki.

mit jelent az, hogy tartósan?
mit jelent az, hogy alacsony?

szerintem egy verseynszervezőnek ezekhez a pontos információkhoz ne makkor kéne hozzájutnia, amikor vlaki a behónál hasraütés szerűen ír egy levelet, hogy hát köszönjük, és sajnáljuk. mi legyen a türelmi idő? hány verseny átlaglétszáma kell hogy elérjen egy bizonyos számot, hogy ne "tartósan alacsony" kategóriában legyen?

ez megint csak egy ilyen úgy csináltunk, mintha csináltunk volna valamit "megoldásnak" tűnik.

és sajnos az a baj, hogy ha most valaki bepróbál egy olyat, hogy szervez egy verseny egy 55 lélekszámú elszigetelt falucskában hétfőn hajnali kettőkor, akkor küldtök neki egy ur-t, meg x csomagot, azt akár el is rakhatja magának amíg ez a helyzet "tartóssá" nem válik.... ez vicc, és ez van hivatalosan hírként bejelentve.

az meg megint más kérdés, hogy a csalások(nem azok amiket a szegény, ártatlan kisvárosi hkk-népszerűséggel és támogatottsági problémákkal küzködő versenyszervezők követnek el a díjkioszthatóság maitt) ettől ne mfognak megszűnni. egy külön dolog, a versenyek életben tartása, és a plusz emberezés, és egy teljesen másik dolog a "jajajj még nem jutott be a nemzetire a haverom" kategóriájú csalás.

sőt ezek után, hogy mindenki megnyugszik kicsit, hogy talán most csökkenek, vagy esetleg megszűnnek a kamuzások, lehet ugyan úgy mennek majd tovább, és amjd két év múlva, mikor megint robban egy bomba, akkor majd lehet arra hivatkozni, hogy hát csak azért, nehogy megszűnjenek a taktaharkányi versenyeim, mindent a játék érdekében tettünk mi itt ketten. persze most ezt eltúloztam, de aki érti, az érti.

most komoylan tegye fe al kezét az, aki azt hiszi, hogy ettől most bármi jobb lesz!

ha sok helyen a támogatások a kis létszámű versenyeken jogtalanul mennek el, akár bekamuznak nagy létszámot, akár nem, az a kár a beholder részéről idővel meg fog jelenni a csomagárakban, így nagyon sarkítva az egészet, a vásárlók fogják még jobban támogatni a kisversenyeket.
 
Nem értem.

Egy versenyre van paklijuk, de ha kettő verseny van, akkor nem tudnak menni legalább az egyik versenyre?

Olyan formátum kell, amire lehet a kezdőnek is könnyen pakli. Meg a pl a helyi fórumon is lehet írni, hogy akinek kell pakli, annak kölcsön ad valaki szívesen, vagy a versenyre összerak mondjuk 3 paklit.
Egyet magának. Kettőt meg egy olyan játékosnak, akinek nincsen paklija.

De kezdőknek milyen formátum lehet jó:
Hagyományos, Hatalom korlátozása, Veszélyes faj
 
Viszont a kezdők szempontjából rosszabb a 2 verseny, mert nincs paklijuk, illetve még kevesebb az esélyük a díjazásra.
 
Akkor én megnyugodtam
 
Mindenki tudja kiknek szólt magukra ismernek.Ecsetelni biztos nem fogom nem is azért írtam!Meg ugyan úgy nem is ők tehetnek az egészről.
 
Én tényleg nem akarok beleszólni más versenyekkel kapcsolatban, de szerintem ahol kevesen vannak ott simán meglehetne csinálni, hogy 2 versenyt szerveznek, mert a Pestieknek úgy jobban megéri elmenni a versenyre, ha kettő versenyen is szerepelhetnek hiszen dupla díjazásra van esélyük.

Ez csak egyike az ötleteknek.

Akkor lehetne beszélni a helyi kártya bolttal, hogy egy kis plakátot tegyenek ki, hogy mikor lesz verseny. Esetleg ha csomagot vásárolnak akkor egy kis névjegykártya a következő versenyről és hátha kedvet éreznek ahhoz, hogy részt vegyenek a versenyen, mert lehet páran nem is tudnak arról, hogy léteznek versenyek.

A harmadik, hogy kulturált helyen kell tartani a versenyeket, hogyha jön egy szülő, akkor lássa, hogy normális helyre engedi el a gyermekét.
Kedvesen kell bánni az új játékosokkal és ha kell segíteni kell őket, tanácsot adni és nem flegmázni és csak egy legyőzendő ellenfélként tekinteni rá, akin túl kell lépni gyorsan

Lehetne a távolság alapján kedvezményeket adni vagy új játékosoknak adni valami ajándék csomagot.

Vannak ötleteket. Biztosan lehet hasznosítani valamelyiket.
 
Balassagyarmat és Salgótarján mindig promótálja a versenyeit, és ennek látni is a hasznát.
Nálam Salgótarjánban már többször volt 20 körüli a létszám, és csak a nagyon "elmebeteg" egyedi versenyeimre jönnek kevesen, és oda is a helyiek nem jönnek, mert nincs dekkjük.
Persze a pestiek részvétele mindig emeli a létszámot és a színvonalat, de nélkülük is megvagyunk átlagban 15-16an.
Gyarmaton is hasonló a helyzet, megvan az a bázis ami biztosan elmegy, és ez is általában 13-14 fő.

Razaknak az FB a nagy fegyvere, nekem meg az hogy sokmindenkit ismerek.
Az eredmény versenyről versenyre látszik.
Amikor a nálam vásárlók között UR-t sorsoltam, és ráadásul még akcióztam is simán megvolt a 23 ember.
Néha egy kis promó vidéken is belefér.
 
Akkor 14-en lettünk volna a mostani versenyen.
De azaz érdekes, hogy kettő új srác volt, aki pestieknek mondták magukat, de sem én, sem Robi, sem Jáborcsik Laci nem ismerte őket, szóval lehet én értettem félre.
 
Nem tudom, hogy rám is vonatkozik-e a megjegyzésed, de gyarmaton sosem volt ezzel kapcsolatban probléma. Más versennyel meg nem foglalkozok, mert azoknak a helyzeteivel nem vagyok tisztában és ezért abba nem tudok beleszólni

A HSZ pontos dolgot nem értem, mert ha 15nél kevesebben voltatok egy versenyen, azért miért a többi versenyszervező a hibás?
Ha meg más versenyen nem írták be neked az első helyet, akkor azt miért nem jelezted Zoli felé?

Én nem érzem magamat hibásnak a kialakult helyzet miatt, de örülök, hogy a díjazás megvan így oldva, mert így a szervezőknek (akik érintettek ebben), nem kell trükközni a 12 fővel és tényleg a valódi eredmények kerülnek be.
 
* nem a versenyszervezőknek
 
ez egy jó döntés
 
ez egy jó döntés
 
Egy kérdés..... Komolyan azt gondoljátok hogy a vidéki versenyszervezők nem küzdenek már "évek óta" a "népszerűsítésért" és a létszámért?
Nem kritizálom a döntést, már rég meg kellett volna hozni, teljesen helyes, de szerintem a versenyszervezőknek kellene küzdeni az emberekért, hanem egy két alap dolog elkészítése is nagy plusszt is hozna.
 
És mennyi ez a létszám, ha a pestieket gondolatban 'kivonjuk?'
 
Mondhatom, hogy elégedett vagyok, hiszen ezt javasoltam tegnap. Pécset nem nagyon fogja érinteni, de Baja esetén (mint az a decemberi versenyünkből is látszik) nehezebb ezt összeszedni (főleg, ha én sem érek rá rendesen szervezni, mint ez történt az elmúlt hónapban sajnos), örülök, hogy nem lesz abból hátrány, ha 10-11 ember lesz ott.

Szerintem nem attól lesz egy szervező rossz, hogy időnként 10-11 ember van, ad abszurdum, akkor sem, ha egyszer-egyszer 6-8 ember. A huzamosan kevés ember az tényleg baj, és sztem ez hosszú távon nem is maradhat titokban, mivel előbb-utóbb valaki akár Pestről vagy más nagyobb városból meglátogatja az adott helyszínt, és ha 4-5 ember fogadja, csalódott lesz, és ez ki fog derülni.

Sztem rendben lesz ez így.
 
Igen már rég meg kellett volna hozni ezt a döntést.Sajnálom, hogy egy versenyszervezőnek nem jutott eszébe az hogy mellémálljon és kijelentse tényleg ez a helyzet.Igaz nekem is a féléves Hsz pontonba került de emiatt már hiába is pattognék.Nektek versenyszervezőknek meg ki kellett volna nyitni a szátokat amikor lehet.A Bubun kívül nem hinném hogy megérdemli bármelyikőtök is ezt a döntést!
 
Sokat számít a Budapestről történő megközelíthetőség is, mert a vidéki versenyeken a játékosok egy része Bp-ről megy.
 
Ez egy nagyon jó döntés volt részetekről!

Szerintem a toborozásnál csak egy kis időt kell fordítani és meg fog térülni az.
Például Balassagyarmaton (20000 fős város) azért az esetek igen magas többségében összejön 15 fő
Egy Szegednek, Debrecennek vagy Gyarmatnál nagyobb városnak illene ezt felülmúlnia, ha a lakosság számából indulok vagy akörüli szintet hozni, ha normálisan van foglalkozva a versennyel.
 
Gondolom egymást követő 4-5 versenyen 5-6 fő...
 
Végre egy kis reform! Egyetlen kérdés merül fel ilyenkor...Mit vagy inkább mennyit jelent a "tartósan alacsony"?
 
Gratulálok!

Ez egy nagyon jó és ésszerű döntés volt a Beholder részéről.

A tartósan alacsony versenyek nem támogatása is jó döntés, bár lehet ez sokaknak nem fog tetszeni.

Ezzel sikerült kicsit javítani a helyzeten, bár a HSZ miatt még lehetnek bonyodalmak, de örülök a változásnak.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.