Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tleikan rémeb
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezeket az új generációs, acsargó, csupacsáp szörnyetegeket szinte képtelenség legyőzni, az általuk őrzött folyosók így nem véletlenül maradtak mindmáig feltáratlanul." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
sajnálom hogy 1 hónapig nem volt kártya nálad biztos jobban felkészültél volna akkor majd jövőre én is így vagyok vele idén túl nagy hansúly fektettem a 3.napra meg az elsőre a 2.napom háttérbe szorúlt de a hibáiból tanul az ember
 
köszönjük a beszámolót
 
Jut eszembe, hogy volt még a deckemben 2 Kreatív affinitás is. Már nem emlékszem pontosan melyik 2 lap helyett volt benne, mert arra bizton emléxek, hogy 40 laposra szűkült a paklim az 1. forduló 2 meccse után.
 
Folytatás...

Először is a paklim osztanám meg:

Egy-két meccse utáni végső verzió:

Sheran

2 Sheran ékköve
3 Méreghullám
6 Spektrális skorpió
7 Ördögpók
1 Méregsárkány
1 Sheran bűbája
1 Lohd haven familiálisa
3 Rubinszemű Éjvirág

24 lap

Elenios

3 Lélekparázs
2 Energiaital
2 Buborék
1 Kurtz

9 lap

Raia

1 Zokneenho
1 Tűzköpő torony

2 lap

Chara-din

2 Irtóztató fatty
2 Macskapárduc
1 Káoszgyilkos

5 lap

40 lap

side:

4 Zafír végzetúr (sajnos a Bíró Tomi ellen nem jöttek fel)
3 Tehetetlen monstrum
3 Éjfatty plazma
1 Káoszgyilkos
1 Macskapárduc
...

A meccsek:

1. Egyed Dávid, végzetúr + tárgyak

0:3

2: Szabó Dávid, kontroll rengeteg leszedéssel, Óriás denevérekkel, szibarita vázakkal

3:0

3: Bíró Tamás, horda 7 Robbanó birkával, 5 Irtóztató fattyal, Thargodan szolgákkal, pifordítással és lövésekkel (Emésztő köd)

0:3

A draftról:

Végzetúr decket nem akartam összerakni, úgy gondoltam, hogy nem lehet igazán hatékony, mert sokan fogják szedni. A birkás hordát nem ismertem mint lehetséges koncepciót, a tárgyas-kontroll deck egy korábbi baráti drafton gyengén muzsikált, szóval egy sok lövéssel, gyógyulással játszó "sima" kontrollt szerettem volna, sok dornodon lappal...de ez nagyon nem így alakult. Idén meglehetősen gyengén sikerült a draft, legalábbis az első része mindenféleképp... 1 Vörös halállal indítottam, de sajnos több értelmes vörös lapot már nem láttam...(amúgy mellettem 2-en is Emésztő köddel indítottak, amit a szilánktütü után a legnagyobb spoilernek éreztük Fotta Palival a felkészülés során). Nem éreztem azt, hogy melyik színre is kéne igazán rágyúrni, végül kivettem 3 Lélekparazsat, energiaitalt, buborékot, 1 Kurtzot, néhány Chara-din kontrollényt, amik jónak tűntek korábbról (nem voltak azok ezúttal), egy káoszsújtás is jutott, fehérből pedig 2 Cyron, 1 Zokni, 1 Tűzköpő torony, ami elég spoilinak tűnt előzetesen és néhány zöld lapot (skorpió, ördög pók), hátha mégis... Sajnos, mint utólag kiderült, óriási hibának bizonyult elengedni 1 sheran bűbájt, 1 Méregsárkányt.
A 2. decknél el kezdtem felfedezni, hogy a zöldet egyáltalán nem szedik, kaptam 3 spoilert: egy méregsanyit, egy Sheran bűbájt és egy familiálist is (mivel vörös tápok továbbra is elkerültek). Ezek után gátlástalanul rámentem a zöld lapokra, a utsó szemeteken kívűl csak ilyen színű lapokat vettem ki. Végül egy egész tűrhető mérgező koncepció gyűlt össze, éreztem az erőt a pakliban. Sajnos mint utóbb rájöttem több hibát is elkövettem a pakli összerakásban. Utólag alapból játszottam volna a Zafírokkal, fehérből betettem volna a Cyronokat (rajta kívűl csak 4 végzetúram volt, de csak túl későn jöttem rá, hogy a macskapárducnál így is sokkal jobb), míg a Chara-dint teljesen ki kellett volna hagynom azért az 1 szem Vörös halál és 1 db Varkaudar pálinka kedvéért is...
Mivel nem így alakítottam a decket. A két vereségem szinte törvényszerű volt. Nem bírtam a gyors kombózást és az őrposzton kívüli irtózatos sebeket nem tudtam begyógyulni.


1:
Egyed Dávid ellen az első meccen jól kezdtem, 2 körben 1 skorpió, és 2 pók mellett jött a Méreghullám és ütöttem 8-at. Sajnos neki is kipörgött a deckje, Kyorg managömbök az őskő mellett, Ultraspec, és kijött az 1 Crimsonja és Wildrose-a egyszerre és végül egy Cyron is akadt neki. Ez még nem is lett volna elég, csak még érkezett egy katakombák is a bevédett kallerokat nem tudtam megoldani, és sajnos az ép-jét se. Végül a managömbökre és az őskőre húzott Zoknikkal megpuhította az ép-m, az i-re a pontot a Daes Mo'ran fejszéje tette fel.

A másik két meccsen ennyi esélyem se volt, pl.: mit lehet kezdeni egy katakombákkal bevédett Pyronnal, ha csak 1 nem-lény lap leszedésem van összesen...?

2:

A Szabó Dávid ellen nagyon kijött a paklim, jöttek a pókok és méreghullámok ezerrel, de a legnagyobb és egyben megoldhatatlan problémát a sheran bűbája-Méregsárkány kettős okozta, amely 2 meccsen is feljött a középjátékban.

3: Bíró Tomi ellen szinte esélytelen voltam, a Zafír végzeturak sajnos elkerültek, az egyetlen irtásom, a lélekparázs is gyengén működött a birka miatt.

2x kezdett, mindegyik alkalommal Irtóztató fattyal majd robbanó birkákkal, 0 sanszom volt.

A 2. meccs kicsit izgalmasabb lett volna, de egy-két apró hibám (pl nem gyógyultam időben a familiálissal, mert azt hittem nem tudja megoldani és kapott egy Jégszilánkot, amire nem számítottam) miatt idejekorán haltam meg. A spektrális manipuláció miatt nagy előnyre tett szert, Borzalombogarak segítségével kivégzett.

Így simán kiestem, de egy remek tapasztalattal bővültem. Remélem jövőre több időm lesz készülni és hogy nagyobb eséllyel szállok ringbe az első helyért.

Köszönöm továbbá azt, hogy sokan szurkoltatok nekem! Örülök, hogy néhányótok még bajnokként is szívesen látott volna.

Szóval jövőre (kb) ugyanekkor, ugyanitt.

Grat még egyszer a győzteseknek!
 
Gratulálok mindenkinek, a helyezetteknek és az új nemzeti bajnoknak különösen!

Egy apró beszámoló:

Az első nap kivételével (többek között: nagy meleg volt, csak hajnal 5-re tudtam Pestre érni, a paklimat 6-8 között kellett összeraknom) nagyon jó és izgalmas bajnokság volt. Kár, hogy a megmérettetés előtt 1 hónapig szinte kártya se volt a kezemben a sakkversenyek és az erre való felkészülés miatt, ezért az első nap iszonyat rosszul sikerült, sokat hibáztam, látszott rajtam, hogy dekoncentrált vagyok, és hogy napok óta nem aludtam egy rendeset. 3 győzelem 1 döntetlen sikerült, ami elég lightos valljuk be. Veszélybe került a bejutás...


Aznap este is még elég kómás voltam, de végül egy 2 órás alvás egy véres True blood rész után úgy hajnali fél kettő körül (némi tesztelést követően: Hack Szabi Lassan járját teszteltem Fotta Pali Terrgathos kontrollja ellen, ami addig zölddel játszott) megfogalmazódott bennem, hogy a kevés erőforrás miatt a dobatás az, ami segíti az előnybekerülést (a szokásos vízió lapok mellett) ezért Chara-din lett az egyik random szín a Leah mellett a domináns Fairlight és Elenios mellett, Sheran kimaradt. Palinak is megtetszett az ötlet, együtt dolgoztunk ki a paklit, szinte tükördeckkel nyomtuk. Már csak az volt a kérdés, hogy kell-e a Terrgath, végül úgy döntöttünk, hogy már csak az egy semmizés miatt is ki kell próbálni, de előzetes várakozásunk szerint a -2 ép óriási parának bizonyult egy-két meccsen.

Mivel szombaton se pihentem ki magam rendesen, az első meccsen Kósa Zoli ellen hibáztam is egy óriásit, elfelejtettem kisemmizni a Vén toportányt Terrgattal. De ez nem lett volna para, ha Lelkek démonával 1 random Chara-din lapot semmizek ki még a játék elején...Kritikus szituban (kevésből élünk, egy 4-et ütő lénnyel nyer a Zolit, kurtz elment már) behúzott egy Káoszangyalt és pont 2 Chara-din lap volt a gyűjtőjében... Na ez a parti akkora sokkhatásként ért, hogy felébredtem... A meccset megfordítottam, és még 3 nagyon kiélezett meccset sikerült 2:1-re hoznom igencsak precíz játékkal (ráadásul mintha minden ellenem lett volna, olyan meccseket nyertek az ellenfeleim, amik egyszerűen nevetségesek voltak. pl:
egyik meccsen 8-9 lapból nem tudtam megoldani nemhogy egy ősi béklyót, de még egy 3/1-es lényt se (az ellenfélnél nem volt egy lap se). A kritikus pillanatban káoszsújtást húztam (béklyót mellett nagy sztár...) és a manaspórákra bűbájt és szörnyet dobtam, és pont csak annyit gyógyultam, hogy épp leüssön el se akartam hinni. A Schwartz Józsi ellen pedig 6 lapot dobattam káosz hangjaival és még innen is kikaptam, a jó pillanatban behúzott Sírrabló és az őt követő kb 4 különböző vízió miatt... A Varga Robi ellen is nagyon izgi meccset játszottunk, a halhatatlanok nagymestere nagy fejfájást okozott volna, ha nem viharos gyorsaságúak a rendkívül fordulatos meccsek. Tehát 4/4-gyel indultam, és bár ezzel már valószínű bejutó helyet sikerült megszereznem, azért szerettem volna megnyerni ezt a napot. Sajnos nem sikerült...
A nap legizgalmasabb meccsét vitathatatlanul a Bíró Tomival játszottam az első asztalon, aki enyémhez nagyon hasonlóval paklival játszott. Az első meccset óriási fordulatok után egy a cselvetés miatt 11-ért kijátszott Szilánktütü nyerte, a sötét nagyúr elvétele döntően befolyásolta a meccse kimenetelét. A 2. meccsen mindketten precízen játszottunk, majd óriási erőfeszítések árán sikerül előnybe kerülnöm, de egy-két kör kellett volna, hogy elfogyasszam az ép-jét... sajnos lejárt az idő A legnagyobb gratulációm neki jár, fantasztikusan játszott mindkét nap, és a drafton is kitűnően teljesített, agresszív horda paklija mindegyik meccsen bedarált engem (2x 3. 1x 4. körben), ill. a játék jelenlegi legjobbjainak is nagy fejfájást okozott a rájátszás későbbi szakaszában.
Az 5. győzelmemtől Ádám Norbi fosztott meg, vízió paklija az első játékban 50 perc alatt felőrölt. A 2. meccsre nem sok idő jutott, nem is side-oltam emiatt.
Sajnos Norbi a 7. counteréből 3-mat is mutatott 2 manából, így mivel a kulcslapomat csak Megszakkal tudtam védeni, kiürültem, a védett lap nem biztosított elég előnyt és kikaptam.

Szerencsére azért 7,5-el, és 2. legjobb számítással bejutottam a legjobb 16-ba, erről beszámoló később...

Köszi a figyelmet!
 
én szedtem 3mat és egyet még le is passzoltam egy manaregenért
 
volt olyan, aki szedte a Vörös halálokat, mint az őrült?
én szerintem arra mentem volna rá, ha bejutok és hát Kritanoiddal meg az úgy kifejezetten erős lehetett volna
persze aztán lehet, hogy semmire se lett volna jó
 
abba lakok
 
Érdekes lett a paklid és nagyon jó. Főként azért furcsálltam, mert otthon én is sokat gondolkodta, hogy egy ilyen drafton, ha egy good-stuff típusú deckkben mit használnék, de én pl. a zöldet és a lilát ezekbe egy kicsit leírtam, neked viszont ennek a két színnek talán a legerősebb lapjaiból jött össze rengeteg. Ügyes
 
Valaki otthagyta a molluszkos tokenjeit a 3. napon, nálam lehet jelentkezni értük.
 
Jó meccsek voltak Zoli, örülök, hogy a próbadrafotn tőlem látott tápokat is használva ilyen jól szerepeltél(skorpió, sikolydémon). A manoncnál meg mákoltam, a következő 2 meccsen helyreállt a világ rendje.
 
Latvanyosabb szamok: 10 Kristaly vegzetur (Lathatatlan sereg de ebbol csak 7-8-at hasznalt), 9 Tyeoral (ebbol se ment be mind szerintem) 4 Gyemant vegzetur, 4 Buborek, 4 Csuhi. Crimsonbol, Cyronbol 2 gyult ossze.
 
Gratulálok mindenkinek!
Tomi, Bonyi, Robi nagyon szép eredmény volt.
Gratula a döntősöknek is.
 
Gratulálok az új bajnoknak!

Attila: nagyon jót draftoltál, az egymást segítő végzeturaid sokkal hatékonyabbnak bizonyultak, mint az önmagukban is spoiler így sokkal kisebb elköteleződést igénylő társaik. (Zokninyo, Daniella) Kíváncsi lennék mennyit/hogyan készültél a draftra, illetve a paklilista is érdekelne, azt mondtad vannak benne érdekes számok.
(beszámolóban nem szokott lenni)

Feri: gratulálok, hogy idén is dobogóig jutottál, sajnálom, hogy nem döntőztünk újra! Remélem kicsit megjött a kedved újra a játékhoz, és gyakrabban látunk majd akár kisebb versenyeken is.

Bíró Tomi: gratulálok a 4. helyhez, remek paklit draftoltál és hiba nélkül játszottál az elődöntőben. Ennél szorosabb nem igen lehetett a meccsünk. További szép eredményeket!

Baka: köszönöm a "kempelési" lehetőséget, a pólót meg mindent. Szuper volt a hangulat mindhárom napon.

Abonyi Attila: köszönöm, hogy agyonvertél a saját fertőzött manoncommal. Hasznos tapasztalat, h ha egy lapot előzőleg fosnak nyilvánítunk (4/10 pont), azt ne éles meccseken tesztelgessem.
(amint találkozunk megkapod a manoncot emlékbe)

Györki Dávid: fel a fejjel! Jövőre majd több szerencséd lesz.

Végül a paklilistám:

2 Manakorong
3 Kritanoid mágus
2 Manaregeneráció
2 Kinetikus detonáció
1 Megfelelő alkalom
1 Energiakatarzis
1 Szilánktündér
1 Bűvös spórák
1 Lélekparázs
3 Buborék
4 Kreatív affinitás
1 Sikolydémon
2 Thargodan szolga
2 Izmos fatty
1 Metamorfózis
1 Káoszgyilkos
1 Méregsárkány
6 Spektrális skorpió
5 Lohd Haven familiálisa
40

Side:
1 Visszafogott fejlődés
4 Éjfatty plazma
1 Fertőzött manonc
 
gyakran jársz könyvtárba, Ferikém? ;)
 
remélem jövőre!
 
köszönjük élet, áldomásidat, ez jó mulatság, férfimunka volt
 
Jó voltál Baka, köszi a teszteket, bilincs hatalom
 
jó kis bajnokság volt.. bár a 3 nap 1 kicsit sok nekem. a miklos azt mondta jövőre csak 2 napos lesz. remélem a draft marad ki mert az nekem kevésbé fekszik.. grat mindenkinek aki keményen küzdött!
 
ATESZ wáááááááááá grattttt micsoda ARC vagy és még attól fosott hogy nem lesz top8ba durva vagy MR.2010es nemzeti bajnok

amúgy gg a többieknek
 
Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki úgy érzi, rászolgált, és külön köszönet a sok jó és kemény meccsért! Jövőre ugyanitt
 
Szívesen játszottam volna ellened 3. nap, kár, h nem sikerült a 3. nap, pedig láttam, h pörögtek a galetkik
 
Kiemelt gratula Baross Ferinek, aki a tavalyi győzelem után TOP3 tudott lenni az első két nap összesítésében, és a 3. napon, a döntőben is dobogóra tudott állni.

Hasonló bravúr Panyik Zoli és Bíró Tamás teljesítménye, akik az első két nap győztesei voltak és a döntőben is kiegyensúlyozott teljesítménnyel kerültek a TOP4-be.

Le a kalappal Kövér Attila előtt. Profi, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó remek játékosok között diadalmaskodott.
 
Erre csak annyit tudok mondani:
ASD.
 
Az korrekt, ezek szerint Attila valami bitangpusztulatosan fostosan húzott ellenem, hiszen meg tudtam verni úgy is, hogy kezdett. Kb. ugyanaz a dekkünk(VÚ dekk), engem Zoli meg tudott verni, meglátjuk, mi lesz.
 
Attila nyert
Amúgy bubblemanként jótanács: játszmaarány.
 
Breaking news:

Ferivel egy órája beszéltem.

Döntő:

Panyik Zoli (Krytanoid mágusok, olcsó spellek)- Kövér Attila (Végzetúr horda), akkor még nem dőlt el.

Bronzmeccs:

Baross Feri (Kontroll kiégett őskövek (6) + leszedések) - Bíró Tamás (horda), Feri nyert.

Grat Feri és akkor várjuk a döntő eredményét.
 
ki az a Popeye?
 
HAJRÁÁÁÁÁ Norbi

(Meg mindenki más Wow, jól megy Bíró Tominak )
 
Grat mindenkinek aki bejutott és aki nem az meg majd jövőre!!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.