Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy sárkány barlangjában
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Nem hazudtak a krónikák, ilyen hát a tipikus életkép egy kincseire vigyázó sárkány barlangjában" - sóhajtott a kalandozó, aki először lépett be a Folrang által belakott földalatti csarnokba. Csakhogy a sóhajtás túl hangosnak bizonyult, és ennek következményeként az utolsónak is hősünk életében...
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
kissé csalódtam a topicban, vhogy jobbra számítottam.

üzenem Ferinek, hogy popcorn nem volt

illetve egy másik nézőpont:

800 ft értékű cserénél a 150 ft is relatve nagy %-át teszi ki a csere értékének, ergo egy bizonyos értékhatár felett kár is vele foglalkozni. szóval ócsójános nem fasza
 
Nika, ez mar par napja szet van offolva : )
 
Remelem szerepelni fog benne a legfontosabb tanulsag, h mindenki rendeljen toled es tolem akkor nem lesz parade!
 
Gondolom, hogy költői kérdés, de valószínűleg sehogy. A posta ÁSZF-je gondolom védi őket jogilag.

Az elsőbbségit és a sima levelet "best effort" módon kezelik (azért a posta védelmében: egész jó hatásfokkal), az ajánlott már jobb, hiszen az egyedileg követett, de a fizikai rongálódás miatt még így is lehet probléma (megázik, széttépi a postás táskáját egy kutya, stb). Ha tényleg biztosra akarsz menni, akkor értékbiztosítást kérsz rá (10.000Ft-ig 425Ft + az ajánlott), ekkor a rongálódott vagy eltűnt levélről jegyzőkönyvet vesznek fel és kifizetik.

Kb októberig még jó alternatíva lehetett a Foxpost csomagküldő automata, mert ők 490-ért (XS-es csomag, olcsóbb, mint az ajánlott + értékbiztosítás) elvitték bármelyik másik automatába és rendesen vigyáztak rá. Hátránya, h nincs minden városban Foxpost automata, de már az XS-es hely is 790Ft lett.
 
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Katu megbízható-e? Minden infó jól jön.
 
Elmondtam nem egyszer: így lett volna,ahogy így volt mással is,akivel jártam már így. Nem állt hozzám korrekten,így én sem fogok hozzá. Nem tudom ez miért nem érthető. Az már csak lovaglás a témán,hogy ki tehet arról,hogy nem ért oda,stb. Senkit nem izgat. A lényeg azon van,hogy Katu sértve érzi magát,mert nem kártérítem. Márpedig én nem fogok olyan embernek szívességet tenni,aki megrágalmaz és próbál parancsolgatni nekem. Ti se tennétek. Nem kell az álszentkedés. De legrosszabb esetben is annyi a vétkem a storyban,hogy hamar megmakacsoltam magam,mert nem volt hajlandó eltűrni a flegma stílusát valakinek. Kártérítsétek,ha akarjátok,én nem fogom. És nem azért,mert nem megtehetném,hanem azért,mert ez elvi kérdés.
A korrekt üzlethez korrekt hozzáállás kell mindkét részről. Egyértelmű,hogy ha a szaros elsőbbségi elvész,az nem a másik felelőssége. Ezt íratlan szabály,mindenki tudja. Ha szerencséd van,a másik talán kártérít,ha épp olyan a kedve. De az a minimum,hogy nem dörgölöd az arcába,hogy ő a hibás és nem követelőzöl (nem is illik baszogatni a másikat a posta hibájáért). Itt mégis én vagyok kikiáltva bűnbaknak. A büdös életbe nem találnátok egy olyan balekot,aki ezek után Katut kompenzálná bármivel is.
 
Holnap írok a postai cserélgetésről egy blogcikket, köszi az ötletet
 
Én biztos, hogy megpróbálnám valahogy behajtani a 800 nyolcszáz forintot. Kerül amibe kerül.
 
És mégis ennek a menete? Hogy veszed rá a postát,hogy kártérítsen engem 500 Ft-tal?
 
Amik meg a tények Katu biztos nem tudja kikényszeríteni, a 5000 Ft alatt pedig senkinek sem éri el a követelés az ingarküszöbét, hogy megnézze a postatörvényt meg az ÁszF-et. Én ezt tartanám megfelelőnek az 50%-on megegyezést, de ez a része már rátok van bízva.
 
Nem, te kártéríted Katut, a posta meg téged.
 
Aha,tehát a helyes eljárás szerinted kérnem a postát,hogy kártérítse Katut? Hogyan képzeled el?
 
Dehát a példád hülyeség

A mi szitunkra vetítve azt jelentené KÖRÜLBELÜL,hogy:

A pénzt adjam vissza,mert a szendvicset nem tudtam megmelegíteni,de közben meg már ki is dobhatom a szendvicset,mert megromlott benne a husi. Veszítse el a boltos a pénzt meg a kaját is az áramkimaradás miatt? Ráadásul még a vevő szidja a boltost,hogy az ő hibája,hogy elment az áram. Hát hol működik ez így szerinted?
 
A példánál maradvan, Katu tőled követelheti a lapot/annak értékét, te meg Nikától. De te nem szabadulhatsz azon az alapon, hogy Nika nem teljesít/ rajta behajthatatlan. Mint ahogy a felszolgálós példánál maradva sem mondhatod azt, hogy követelje a vendég a kiscsajtól a szenya árát.
 
és mi lesz a szegény trollokkal??? Rájuk senki sem gondol....
(Hetente lehetne az uborkaszezonban ilyen kamu dolgokat feldobni,teljesen megélénkül a fórum.Miklós helyében megbíznék egy 14+ évest, hogy havi 1 kiegért generáljon ilyen kommenteket )
 
Egy normális példa így nézne ki szerintem:

Katu odaad egy lapot Nikának,hogy adja át nekem,cserébe kap egy Zént. Nika átadja. Én Nikának adok egy Zént,hogy átadjon egy lapot Katunak. Nikának a zsebéből kiesik a lapom,elveszíti.

Ki a felelős? Nyilván én meg Katu,amiért Nikára bíztuk a bizniszt. Ki szopjon. Nyilván én szopjak Logikus... Ha már Katu szopott,szopjak én is és adjam vissza a lapját,mert Nika balfasz volt

És ha a példán mindenki túllépett,hadd mondjam el sokadjára,hogy az abszurd szitu ellenére is ez lett volna,ha nem ilyen formában történt volna az egész,amilyenben...a követelőzés, az arrogáns fellépés és a nyilvános mártírkodás szerintem mindenkinél kiveri annyira a biztosítékot,hogy megmakacsolja magát és ne adjon semmit.
 
Engem nagyon nem érdekel a vitátok, most arról beszélek, hogy hogyan működik ez rendes társadalmi körülmények között. Amíg hozzá nem érkezett meg a posta, addig az hozzád tartozik. Te adtad fel, ha kell, te kérhetsz is kártérítést a postától. Amit mondtál a büfével kapcsolatban, az olvasás kérdése. Azt mondtam, hogy nem tudtad megmelegíteni, és nem azt, hogy már átadtad (mert ugye ez is történt). Remélem érthető. Én értem, hogy te nem tehetsz róla, de ez midenhol fordítva működik, mint ahogy te gondolod.
 
Legyen a kis csajos példa. Bár elég hülyeség ez így önmagában,mert tök más igénybe venni egy szolgáltatást,mint egy ilyen csere.

Szóval ha a kis csaj elejti,akkor szerintetek ez a boltos hibája.

Szerintem a kis csajé. Életszerűen ez úgy néz ki,hogy csinálunk egy másikat és levonjuk a csaj fizujából. Csak azt nem fogjátok fel,hogy ebben a szituban nincs kitől levonni a kárt. Vagy szerintetek a büfének kell fizetnie a béna kis csaj miatt?
 
Dehát ezt magyarázom már 1 napja: nem történt meg az átadás, de én ezt most feladom. Na jó mégegyszer: te megsütötted a szendvicsét és adaadtad a sexi büfés kiscsajnak, aki ügyesen leejti.
 
A te példád így néz ki a jelenlegi szituban: Ő kifizet egy szendvicset,én odaadom a szendvicsét,de a szendvicset mondjuk a pulton leveri egy harmadik személy(posta). Mi közöm nekem ehhez? Én odaadtam a cuccot,ő kifizette. Én tehetek róla,hogy leverték? Nem. Ő tehet róla? Nem. És arról még nem is beszéltünk,hogy nem tudhatom,hogy nem tagadja-e le,hogy megkapta a levelem,bár ehhez nagy szarrágónak kéne lenni valakinek.

És neked is megírom külön:szándékomban állt megegyezni vele,még úgy is,hogy ott a rizikó,hogy simán letagadhatja,hogy megkapta. Meg am is milyen logika az,hogy ha őt kár érte az én hibámon kívül,akkor engem is érjen? Miért?

Nekem a tálalással volt bajom és azzal,hogy megvádolt azzal,hogy képes vagyok lehúzni őt 7-8 Zénért és még mindennek a tetejébe kötelez engem arra,hogy őt kártérítsem. És egyáltalán,mi köze itt ehhez mindenkinek? Az,hogy most ehhez hozzá tudtál szólni,csakis azt bizonyítja,hogy én le vagyok szarva,ő inkább mártírt csinál magából,mert a posta kiszúrt vele. És még ezek után is én kártérítsem saját költségemen? Hát menjetek és pereljétek be a postát közösen
 
TROLLLLLL!!!!!!!!
 
Kicsit részletesebben is kitudnád fejteni a véleményed Katu? Mi a véleményed az eddigi hozzászólásokról?
 
Én nem szoktam semmihez hozzászólni, de ez azért már a vicc kategóriába tartozik. Az, hogy még annak áll följebb, aki nem károsult? Remélem nem vezetsz büfét. Gondolom ott úgy működne a dolog, hogyha kifizették már a melegszendvicset, te elkészítetted, de áramszünet van (önhibán kívül), és ezért nem tudod megmelegíteni, akkor a vásárló szívta meg, te megtartod a pénzt. Nem hinném, hogy rögtön ronda hangvételű kéréssel kezdte volna, és ha ez így van akkor alapvető, hogy felajánlod neki a kártérítést. Nekem is volt már, hogy nem érkezett meg a posta, hagytam a fenébe, mert 1000 Ft-ról volt szó, de itt mégis az elv a lényeg. Ő adott valamit, te nem. Az lényegtelen, hogy közben mi történt.
 
Ezért küldik az ügyvédek a leveleiket tértivevényesen, de pl a személyidet, jogosítványodat vagy az útleveledet is így kapod meg. A bankkártyádat csak azért nem, mert az nem használható, amíg egy korábbi levélben kapott (ekkor mindkettőnek el kellene tűnnie) vagy általad megadott PIN kóddal nem aktiválod.
 
Hali,

A hozzászólás az elmúlt hónapokra reflektál.
Nem az elmúlt hétre.
Ettől függetlenül, viccen kívül és szarkazmustól mentesen: gratulálok.

Üdv: Kyb
 
Igaza van! Már-már kedvelik egymást!
 
Hali,

Gondoltam én is megosztom a tapasztalataim a témában.

Néhány hónapja összeakadtam egy szintén gyűjtő szellemű játékossal akivel megbeszéltük, hogy néhány önmagában nem túl értékes ámde nekem is gyűjteményi lapból lemondok 1-2 példányról és hajlandó vagyok eladni neki őket. A lapok 2005+-4 éves kiadású ritkák voltak. Versenyerőt nemigazán képviselt egyik sem. Megegyeztünk postával együtt kb. 5000 Ft-ban. A vevő azt mondta neki elég az elsőbbségi. Mondtam, h azért nem tudok felelősséget vállalni, ő mondta, hogy nem baj. Megjött a pénz. Én összeraktam a lapokat (kb. 10 db) kis fóliás pakkokba. Lefotóztam őket kiterítve és a megcímzett borítékot is, hogy ezt kell majd várni. Másnap elvittem és feladtam őket. Szintén fotó a blokkról biztos ami biztos.

Eltelt pár nap, írt a srác, hogy aggódik, mert még nem kapta meg a lapokat. Elküldtem neki a blokkot, hogy lássa mikor adtam fel és hol. Aztán vártunk még néhány hetet. Ő elment a postára is, de úgy tűnik valaki a postán behúzta a borítékot. Azóta sem kapta meg a csomagot. Én nagyon sajnáltam, mert maximálisan korrekt volt a bizniszben de sajnos a postai dolgozók egy része bukik a borítékban feladott merev, kártya formájú tárgyakra.
Ebből a kis sztoriból ha jól emlékszem ide nem került fel semmi. Pedig ő sokkal több pénzt bukott el rajta, mint te Katu. Benne ha felmerült is egy szóval sem mondta, hogy kártérítést követelne, vagy hogy küldjem el újra a lapokat. Nem csinált belőle ügyet. Egyetlen egy folyománya lett a dolognak, azóta minden hirdetésében látom, hogy csak ajánlott küldeménnyel üzletel postán.

Ezzel szemben Te egy 1000 Ft alatti biznisz miatt erőszakoskodsz és kb. a nyilvánosságot használva (érzelmi)zsarolsz.

"hát, én fordított szituációban minimum felajánlottam volnta a kártérítést, lehet nem magamból kellett volna kiindulni."

"Hanem hogy ezek után akkor ha hasonló eset történik akárki mondhatja hogy nem jött meg a másik meg kénytelen benyelni a dolgot. Még egyszer mondom fordított esetben fel sem merül hogy nem kártalanítom, mert az kötelességem modortól függetlenül."

El vagy tévedve. Eddig is számtalan vitás kérdés megoldódott a te példád nélkül is. Másodszor pedig senkinek sem kötelessége a kártérítés, ha közös megegyezéssel voltatok olcsójánosok.

Továbbá nem egészen egy héttel az után viselkedsz így, hogy az egész HKK-s társadalmat kérted, hogy rendkívül nehéz helyzeted miatt segítsen rajtad. Most erősen javaslom, hogy nézz mélyen magadba és fogadd meg Dév akkori írását.
Az utóbbi időkben minden HKK platform arról szól, hogy megállás nélkül osztod az észt Nikával együtt és közben egymást basztatjátok. El lehet mondani a véleményeteket, azért van a fórum, de nem kell minden kérdést személyes fel- és kihívásnak venni.

Üdv: Kyb
 
Ez csak azt jelenti, hogy ezen a síkon nem lehet megoldást találni. Nem akartam ennyire belemenni, de ez bizony így van a való életben is és így a logikus
 
Katu, nekem csak annyi a véleményem a témáról, hogy nagyon jó lecke arra vonatkozólag, hogy mennyi értelme van 600-700 forintnyi lapért postán cserélgetni ezzel a rizikóval, 150 forintnyi elsőbbségi postával. Ez legalább annyira volt jó ötlet, amikor a megjelenés előtt 3000-ért árultad az Alanori Piactér teljes sort, aztán bontottál Behóson 15 pakkot (gondolom 5400-ért) és csodálkoztál, hogy nem jött ki belőle a 3 Adószedő...

Legalább mások is tanulnak ebből.
 
Így igaz. Ebből is láthatod,hogy ez mekkora hülyeség
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.