Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Pakliszerkesztő (mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Roxat céhei január 22.
A pillanat képe
A triklem drakolder
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A triklem drakolderek Ghalla szuperintelligens, hihetetlen hatalmú lényei, mégis, egyesek szerint nem egyebek, mint egy mágikus kísérlet eredményei, amelyet a fiatal Dornodon hajtott végre, a tökéletes élőlény utáni kutatás során. A történet szerint a mágus egyesíteni akarta a trollok regenerálódó képességet, a quickling nevű szupergyors lények gyorsaságát, a gólemek sebezhetetlenségét, a sárkányok hatalmát és a mára már eltűnt mágikus lények, a beholderek varázsképességét. A kísérlet túlzottan is jól sikerült." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Roxat bemutató verseny előnevezés lezárult
Roxat céhei bemutató verseny friss információk
Roxat céhei bontós videók
HKK Védnöki sorok
Roxati paklibemutató: Sárkányok

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2022. január 21., Dungeon

A lista folytatása...
Előregisztráció a Roxat céhei frissen bontott versenyre (124)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7409)
XXV.HKK Nemzeti Bajnokság – 2021. (27)
Lapötletek (64577)
[HKK Piac] Eladó lapok (141610)
Roxat céhei bontós videók (18)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

A tókenek felkutatása

A múlt hétvégi váci versenyen A tókenek felkutatására építő börtönös kombópaklival indultam. Ezt a decket szeretném bemutatni az alábbiakban.

A kombót először Pásztor Szabolcs fedezte fel, és hívta fel rá a figyelmet A fény gyermekei minikiegészítőhöz kapcsolódó fórumban. Engem meglepett, hogy egészen idáig még senki nem indult versenyen erre a kombóra építő paklival (legalábbis nem tudok róla), ezért úgy döntöttem, hogy ideje kipróbálni. Mik is kellenek ehhez a kombóhoz, és pontosan hogyan nyerünk vele? Három lapra lesz szükségünk, ezek pedig:


Ahhoz, hogy meg tudjunk indulni, és a teljes ciklust végrehajtsuk, 4 varázspontra és 1 A tókenek felkutatására lesz szükségünk. Ezt kirakjuk, kérünk vele egy Elektrogömböt, és kikeressük a Végtelen formázást. A Formázással visszavesszük a kutatást, majd ismét kirakjuk. Ez alkalommal Yelpirt keresünk vele, a token amit kérünk pedig Kerubocska lesz. Végül Yelpirrel elvesszük az ellenfél húzás fázisát. Ha ekkor ellenfelünknek nincs az asztalán/gyűjtőjében/kezében olyan lap, ami megoldja a szituációt, akkor lényegében nyertünk, mivel nem lesz több húzás fázisa. A körünkben Yelpirrel termelünk egy tetszőleges lila tokent, majd az Elektrogömbbel lelőjük. A Végtelen formázással visszavesszük, és ismét elvesszük a húzás fázist. A Kerubocskára azért van szükségünk, hogy ne haljunk bele a Végtelen formázásra elszenvedett sebződéseinkbe. Vegyük észre, hogy a kombó minden lapjából csak 1 darabra van szükségünk, ezért a kért tokenek terén bőven van mozgásterünk. Ha például meg kell oldani valamit, nyugodtan kérhetünk Dobótőröket is, nem feltétlenül kell lelőni a Yelpirünket, a Formázás-Kutatás kombóval ki tudjuk keresni a másik kettőt is. Ugyanez igaz, ha ellenfelünknek van gyűjtőből működő lapja, akkor azt is eltüntethetjük egy Energiafalóval. Ez utóbbi különösen fontos, ha esetleg valamilyen gyűjtőből (jelenésből) működő semmizés van az ellenfélnél, attól azonnal meg kell szabadulnunk. Továbbá valószínűleg nem 1-2 ismétlés után fogunk belehalni a 2 sebződésekbe, ezért a Kerubocskát bekérni általában bőven van időnk. Szerencsére a kombónk elemei külön-külön is hasznos lapok. Talán a legerősebb Yelpir, akit ha akkor rakunk ki, amikor üres ellenfelünk keze (ami viszonylag sűrűn előfordul Börtön mellett), azzal lényegében kimarad egy körből. Tartsuk észben, hogy A tókenek felkutatása akár Gábrielt is kikeresi.

Most, hogy megismerkedtünk a kombóval, ami a pakli magját adja, nézzük a körítést! Ez alapvetően egy szokásos kontrollos Börtön pakli lesz, ezért fontos, hogy ne görcsöljünk rá túlságosan a kombónkra, kényelmesen meg tudjuk nyerni a játékot a hagyományos módon is. Egyrészt szeretnénk minél előbb végrehajtani a kombónkat, másrészt a hagyományos Zarknodos vonalhoz híven lapelőnyt kialakítani. Ebben ezek a lapok lesznek segítségünkre:


Látható, hogy elköteleződtünk a lila isteni szett mellett. Csábító lehet a Leah is az Ulver és társai miatt, de ahogy azt majd a kiegészítő paklinál látni fogjuk, erősen számítunk az ingyenes Chara-din kánterek segítségére egy bizonyos matchupban. A Varázsdoboz kapcsán ne aggodalmaskodjunk azon, hogy esetleg elnekronozzuk neki a kombó néhány kulcslapját, ha létrejön, és 1-2 körig dolgozik, szinte biztosan megnyeri nekünk a játékot. A Cseles krabber a másik keresésünk a Tiltott könyv mellett, ami képes kikeresni A tókenek felkutatását. Mindig alaposan gondoljuk át, hogy milyen sorrendben akarjuk visszarakni a lapokat, ezen könnyen múlhat a meccs. Az Exhumálással a side használata után egy nagyon erős láncot tudunk beindítani. Kikeressük a Hitetlent, ami visszaveszi az Exhumálást, és visszaadja a manát. Ezt ismételjük amíg mindhárom Hitetlen az asztalon nem lesz, majd végül a negyedjére kijátszott Exhumálással kikeressük azt a lényt, amit eredetileg keresni akartunk. Ezzel szűkítettük a paklinkat, növelve a kombó felhúzásának esélyét, lett az asztalon 4 lényünk, továbbá sebezhettünk összesen 12-t az asztalon lévő lényekbe. Ez ebben a kevés lapos környezetben jó eséllyel megoldja ellenfelünk minden lényét. Fontos, hogy mindig pontosan legyünk tisztában azzal, hogy milyen 1 költségű lények maradtak a paklinkban, és döntsük el előre, hogy mit fogunk keresni, ne a keresés közben találjuk ki! Ha úgy érezzük, hogy a mi paklinkban nincs semmi hasznos az adott szituációban, akkor bátran lehet próbálkozni az ellenfél paklijából kereséssel is. Vigyázzunk, a Yelpir kijátszáskori képessége csak kézből kijátszáskor sül ki! Így őt általában nem a legjobb Exhumálni. Természetesen előfordulhat, hogy ellenfelünk kiterül, szorult helyzetbe kerülünk és egyszerre több lap megoldására van szükségünk. Ezt szem előtt tartva kerül be a pakliba az alábbi 3 lap:


T. Vlagyimir kapcsán figyeljünk arra, hogy a (K) képességének fel tudjuk áldozni a Yelpirt, így azzal és a Végtelen formázással kiegészülve ők hárman is bezárják az ellenfelet. Továbbá az áramlásából kapott VP extrém gyorsan beindíthatja a kombónkat. Sajnos a Nagyobb életszívásban nagyot csalódtam, soha nem akartam kijátszani, és soha nem is akartam azt húzni. Talán az áramlása miatt még hasznos lehet, de valószínűleg Pusztító motyogót játszanék helyette. Játszani fogunk néhány „sima” leszedéssel is, ők a következők lesznek:


A Varkaudar pusztítónál többet nem is kívánhatnánk egy Zarknodos lénytől: leszed, dobat, reakciódrágított, nagy teste van. Figyeljünk, hogyha esetleg van a gyűjtőnkben vagy az asztalunkon/kezünkben egy másik példány, akkor az ellenfél körében is kijátszhatjuk.
A Homokforgatag kapcsán tartsuk észben, hogy kikeresi a Vlagyimirt és a Nagyobb életszívást is.
Ha az Életszívás kiesik a pakliból, akkor jó eséllyel az ő helyére is mást kell találnunk. A hagyományos Börtön paklikhoz képest egy kicsit több reakcióval fogunk játszani. Egyrészt szeretnénk megvédeni a kombónkat, másrészt a tervünk az, hogy a mumus ellenfelünk, a Semleges csatamező ellen kontroll paklivá alakulunk, az olcsó megakadályozások pedig ennek készítik elő a terepet.


Végül bekerül a pakliba két hasznos lap, amik nem sorolhatók a fenti kategóriákba:


A Bilincsmesteren sokat gondolkoztam, hogy vajon megéri—e úgy használni, hogy a húzást már eleve letiltjuk. Jó döntésnek bizonyult, nagyon hasznos az ellenfelünk utolsó lapját kidobatni, és a keresés lehetőségét is kizárni. Nem elhanyagolható, hogy köteléket ad a Xenó bábnak, és Mező ellen is remek lap.


Látható, hogy a side szinte kizárólag Semleges csatamező ellen készült. Becserélünk 15 ingyenes countert, 3 Remetét, és 3 Előny a Semmibőlt, ha mi kezdjük a partit, illetve természetesen a 3 Hitetlent. Ezzel jó eséllyel 50% körülire tudjuk tornászni az esélyeinket, és reménykedhetünk, hogy sikerül fordítani. A maradék helyekre betettem Lassan járj ellen egy lapot (Jagumir), illetve 3 semmizést, mivel a fő paklinkban kizárólag a tokentermelésekből kért Energiafalóval vagyunk képesek semmizni. A hitetlent mindig cseréljük be, nagyon erős kártya. Ha nem akarunk semmit kivenni, akkor is keressünk 3 különböző lapot, amiből 1-1 darabot kivehetünk, hogy azok helyére betegyük.

A versenyen az ellenfeleim narancs lapjai sorrendben Villámháború, Zarknod börtönében, Sokszínűség, A mindentudó, Semleges csatamező és Kreátor követői (Kragoru familiárisa+Főparancsnok) voltak.

Előzetesen már egy 3/6-os eredményt is jónak tartottam volna a paklival, illetve az volt a célom, hogy legalább egy partit nyerjek a kombóval. Ehhez képest legnagyobb meglepetésemre minden ellenfelemet sikerült legyőznöm, és nagyon gyakran már a 3. körben sikerült végleg elzárni a húzás fázist, néha pedig már a másodikban is.

Egy jó eredmény persze még semmit nem jelent, de talán sejthető, hogy ez több egy puszta mókás interakciónál.

Én nagyon élveztem a játékot a paklival, felüdülés volt kiszakadni kicsit a sztenderd 30 reakcióval játszó paklik világából. Remélem a ti kedveteket is meghoztam hozzá, hogy kipróbáljátok a decket és kísérletezzetek a listával.

Például nem tartom lehetetlennek a paklit gyűtőgenerálós alapokra helyezni...

Simon Richárd

Létrehozás: 2021. november 23. 14:18:33Utolsó frissítés: 2021. december 3. 10:33:32 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.