Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Mi a véleményed a megszüntethető követőkről? Szavazás előtt kérlek nézd meg a kapcsolódó fórumot!

1.) Szeretem őket, ellene is, meg vele is játszani.
2.) Nem játszom ilyennel, de ha szembe jön, nem zavar, csatamezőzök, lekánterelem stb.
3.) Nem szeretem őket, pénzfeldobás a játék.
4.) Nem HKKzom, csak szavazok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
Zén Legendái: A sötétség gyermekei május 22.
A pillanat képe
Csala Csíny-Csilla
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földje talán egyik legbájosabb elf kalandozóhölgye pózol ezen a képen. A festmény még azokból az időkből származik, amikor sokkal vidámabb volt a világ. Az életbenmaradásért folyó mindennapok alaposan elűzték ezeket az idilli perceket.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás Július – Eredményhirdetés
Vácon jártam
Ajándéksorsolás Augusztus
Kérdezz-felelek 41.
Kristályláz (Túlélők Földje novella)

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2021. augusztus 15., Kecskemét 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2021. augusztus 15., Kecskemét 5.
Hatalom Kártyái verseny - 2021. augusztus 8., Kaposvár 6.

A lista folytatása...
Vácon jártam (10)
Ajándéksorsolás Augusztus (2)
HKK kérdés? (45683)
Versenyhirdető (1763)
Kombók a HKK-ban (5951)
Kérdezz-felelek 41. (6)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

Paklik mindenkinek 3. - Chara-din


A bizonytalan jövőn való kérődzés helyett nézzük, hogy miről is van szó. Az egész pakli alapötletét a nemrégiben megjelent Bazmaon és a Martian memoárja adta. A Bazmaon szép nagy szörnyeteg, második körben meglehetősen nagy veszélyforrásnak számít. Kyorg ősmágus mellett már csak két VP-ért - és ami a legjobb, counterelhetetlenül - is kirakhatjuk, igencsak megéri vele foglalkozni. Martian memoárjával pedig nyilván minél drágább lapot szeretnénk kirakni ingyen (de már akkor is jó, ha csak 1 VP-t spóroltunk vele); s ez a Kyorg ősmágussal jó összhangban van, hisz mellé is érdemes drága dolgokat berakni. Ha már így összejöttek, akkor nézzük, milyen válogatott szörnyetegekkel kedveskedhetünk. Zytan, az istencsászárnő igazán kegyetlen bestia, lassabb, kontrolosabb paklikat igen csúnyán megszívathatunk vele. Ekkora idézési költséghez képest a mérete nyilván elhanyagolható, de a dobást megköszönhetjük neki. Ha nincs mit dobatni, akkor repülésre is bírhatjuk, bár úgy nem túl gazdaságos. Az Éjsárkány (új) lesz a másik kedvencünk, miatta a terülős paklik fognak imádni. Sajnos csak kézből való kijátszásakor rágja csak le az asztalt; de üsse kő, ennyit még kibírhatunk, végül is egy 8/8-as repülő, lehelő, büntető lényt se olyan rossz kitenni a Memoárral. Ennyivel le is zárhatjuk a "monszter" szekciót, még a Kyorg kapcsán itt említeném meg a Fekete földet, ami hasonló móka, mint a Zytan, csak a teljes kéz ürítésére képes. Követő leszedése után elég rizikós kijátszani. Szerencsére párbajként is használhatjuk, így legalább valami gyógyulásunk lesz. Chara-din, mint szín nagy hibája, hogy nincs rendes gyógyulása.

Természetesen nem remélhetjük azt, hogy csak úgy össze fog gyűlni a manánk, keményen meg kell küzdeni, hogy mihamarabb kijátszhassuk a drágább lapjainkat. Ehhez bizony szükségünk lesz némi erőforrásra, amik ha jól jönnek ki; igen sok lapot végig pörgethetünk egy körben. Egyértelműen a legjobb lapunk a Szépia, körönként +2 VP és +1 lap garantált. Olyan nincs, hogy nem játszunk ki lapot. Szintén a szép kellemes pörgést biztosít a Hamis istenek, segítségével inkább a mana problémák látszanak eltünedezni. Ráadásul még sebezgeti is az ellenfelet; igaz nem sokat, de ha a játék eleje óta kinn van, a parti végéig már egész biztos, hogy tetemes mennyiségű sebet okozott. Későbbi pillanatokban még párbajként is jó lehet, de azért ne erre gyúrjunk. Ezek mellett a jó öreg Orgling haszonállat szinte elő se mer bukkanni a dobozok mélyéről; de legyünk jó szívűek hozzá, és őt is válasszuk be a csapatba. Óriási előnye, hogy mindenféle trükközés nélkül ad három manát, ami a második körben több mint remek, főleg, ha mellé húztunk egyet a nagy dobatásaink közül. Az Előny a semmiből szintén kihagyhatatlan lap, vele már végre valami laphúzásra is szert tehetünk.

Talán leginkább erőforrásnak lehet tekinteni a Kifordított varázsdobozt, de ez nem egészen egyértelmű, hisz gyakran egy darab lapelőnyünk nem lesz belőle. Fontos tulajdonsága, hogy tudjuk szemezgetni, hogy mit fogunk húzni, adott esetben kivárhatjuk, amíg valami nagy lény nem kerül felülre, hogy a Memoár minél hasznosabb legyen. Ugyanígy jó vele az épp haszontalan szemetet is dobatni. Ez utóbbi két lap miatt én 50 lap körüli raktam össze a paklit, hisz nem szerencsés sok nekronos lapot húzni, elfogyhat a pakli. Lehet érdemesebb 45 lapra összerakni.

A már korábban tárgyalt nagy és drága dobatások akkor fognak igazán jól muzsikálni, ha egy-két kiegészítő dobatással rakjuk körbe. Természetesen csak a legjobbak jöhetnek szóba. Chloet (új) azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom, de még Agydöbbentő Benő sem szúrhat senkinek. Utóbbi ráadásul egyéb hasznot is tud hajtani, gyakran fogjuk manatermelésre fordítani, de gyógyítani is fog egyszer-kétszer versenyenként. Védelemről legjobban a Kyorg ősmágus gondoskodik, de azért szükségünk lesz némi counterre. Sajnos csak néhány áll a rendelkezésünkre. A hatalom szava mellett nincs más értelmes lilából, be kell érnünk a Majd legközelebbel (ez mondjuk dobatással is kombózik).

Ugyanígy szükségünk lesz leszedésekre is (ha nincs counter, akkor jó lesz ez is). Chara-din óhaja csak az első körökben jó igazán, később a Manaevő férgeket fogja elpöckölni. A vér kötelez később is jó lesz, meglepő módon igen jól működik, sokkal többször raknak ki az ellenfelek 2-3 lapot egyszínű versenyen, mint hinnénk; s 1 VP-ért már igen jó. Én egy kis bónuszként még beraktam Bestiát (új) is a pakliba, nem feltétlen szükséges, hisz nem igazán illik az erőforrás-drága lapok vonalba. Ennek ellenére én látom a helyét a pakliban, hosszabb meccseken nagyon jó lesz, hisz nagyon stabil, és igen nehéz jól megoldani. Ráadásul nagyon jól fog jönni Lassan járj!, börtön és a kontrolok ellen.

Mindenképpen szót kell ejtenem a side-ról is. Sajnos lilának vajmi kevés igazán jó kiegészítő lapja van, velük kell beérni. Először is; a nagyon gyors paklikat nehezen fogjuk tudni megakadályozni, a gyógyulásról is lemondhatunk. Ez nagy gond lehet; de sokszor figyelmen kívül lehet hagyni az ellenfél lapjait, ha beindul a pörgés, s szétcsapjuk az első körökben. A Talbot szava (új) az egyetlen értelmes lassítása a játéknak, s erre szükségünk is lesz, hogy mentsük az irhánkat a gyors, barna paklik ellen. Talán még Kritikus tömegben (új) reménykedhetünk, de ez már csak speciálisabb kiterülős paklik ellen fog bejönni.

Kyorg ősmágus
3 Zytan, az istencsászárnő
2 Fekete föld
3 Bazmaon
3 Éjsárkány (új)
3 Martian memoárja
3 Kifordított varázsdoboz
3 Szépia
3 Orgling haszonállat
3 Hamis istenek
3 A hatalom szava
3 Majd legközelebb
3 Chloe (új)
3 Chara-din óhaja
3 A vér kötelez
3 Előny a semmiből
3 Bestia (új)
3 Agydöbbentő Benő
1 Ősellenség
Side:
3 Talbot szava (új)
3 Troglodita törzsfőnök (új)
3 Kritikus tömeg (új)
1 Sötét föld (új)
3 Reménytelenség bajnoka (új)
3 Ganüidvadászat
2 Baghar golyóbisa
1 Fekete föld
3 Árnyéktűz (új)
3 Uwalla (új)

Ha már kellőképpen átéreztük Chara-din hatalmát, akkor nyugodtan lamentálgassunk el kicsit a lila színben rejlő további lehetőségekkel. Az igazán fontos mozgatórugó (Szépia, Hamis istenek, Martian memoárja, Kifordított varázsdoboz) mellé igen sok koncepciót el lehet helyezni; fattyak, orglingok, xenók, vagy akár csak egy sima kontroll. Látszik, hogy érdemes ezzel a kis motorral még foglalkozni; egészen biztos vagyok, hogy sokféle érdekes pakli fog rá születni.

Baross Ferenc

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 21 szavazat alapján 8.1)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Paklik mindenkinek 3..

Létrehozás: 2009. május 4. 13:24:31Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.