Vissza a Főoldalra

Letűnt civilizáció lapelemzés


A Letűnt civilizáció Zén újabb expedíciója, mely során egy időkapu segítségével a moák bukásának idejébe látogat el a hírhedt felfedező. A minikiegészítőben a moák mellett más ősi fenevadok és relikviák is fellelhetőek.

Megkövesedett törpesün (5): Kicsi süni, miért nem csinálsz semmi hasznosat? Ingyen 3/3? Na ennél még az Arachnid sámán is jobb, pedig az egy régi és elavult lap. Tárgy leszedésként sem az igazi. Ez a "következő körre leesnek" típusú dolog nem igazán tetszik, ráadásul az Ősi tekercseket és a Három kívánság gyűrűjét már nem szedi le túl jól. Ha nagyon félünk a tárgyaktól, és abszolút semmi más nem jut eszünkbe, akkor sideba berakhatjuk.


Pokolfarkas (5): Aki a vérfarkasokat szereti, rossz ember nem lehet. Ez persze még nem ok arra, hogy egy rossz lapba beleszeressünk. A pokolfarkasnak kb. akkor van valamicske értelme, ha ezt rakjuk le elsőként - de ki akarna egy 2 VP-s 3/4 -es passzív lénnyel nyitni? Senki? Gondoltam. Talán keresésnek hasznosabb lesz majd.


************************************

Sötét nagyúr (7): Ez a farkas koma már jóval érdekesebb jelenség. Szép masszív jelenség, nem egyszerű leszedni, és talán még harcban is megállja a helyét. Képességei nem annyira combosak, viszont mindhárom hasznos tud lenni, és ami a legszebb az egészben, hogy ha épp nincs lap, amit meg kéne oldani, akkor az ellenfelet dobathatjuk vele. Lények közül talán csak a kisebbeket irtja ki, de mit kezd pl. egy Kurtz-cal? A képesség semlegesítő jelző már sokkal hasznosabb tulajdonsága, a legtöbb nem-lény lap úgyis elég olcsó, azokra kitűnő lesz. Az, hogy nem esnek le a lapok, problémás lehet, mert feláldozzák, visszaveszik stb., de legalább nem veszik vissza gyűjtőből.


Tértorzítás (7): A drága és olcsó lapokat egyaránt tartalmazó pakliban tehet jó szolgálatot. Eldobjuk a Mógot vagy más nagy lényünket a kezünkből, és felhúzunk öt lapot. Ez lenne a terv ugyebár. De igazán drága lapokból nem sokat rak be jó szívvel az ember, és ha sok drágácska lap szerepel a pakliban, akkor jó eséllyel húzunk is vissza belőle, és akkor már nem tudjuk maximálisan kihasználni a Tértorzítást. Annyi bizonyos, hogy az X-es és 0-s lapok remekül helyt álltak mellette.


************************************

Állati ösztön (7): A szinte tisztán lényekből álló paklik nagy kedvence lesz ez. Szerintem értelmes kereteken belül nem lehet 2:1 aránynál több lényt berakni a deckbe, így ez a lap általában 1-ért ad két lapot. Azonnal és counterelhetetlenül. Nem a legrosszabb dolog a világon, de talán még egy ilyen pakliba is inkább Björtrauk tréfáját raknék.


Moa fényvető (8): A Nekronsárkányhoz hasonlóan, csak későn kirakható, árához képest erős lap. Azonban, ha van csontunk, ez akár már a játék elején is lejöhet, emiatt nem is annyira erős mint a "nekrósári". Mindkét felhasználási módja kecsegtető, talán a lövöldözgetés a fontosabb, hisz azért nem csekély dózisban lövi a sebzést. Lény leszedés inkább mellék képesség lesz. Csatamezőbe, tárgy pakliba jó választás lesz egyaránt.


************************************

Nefil-rin kutató (7): Az eddig nem igazán létezett moa pakli talán végre kitalált magának egy elég jó, szervező erőként működő lapot. A büntetés segíthet a gyors győzelemben. A manapusztítós képesség (mind a kijátszáskori, mind a kör végi) igazi áldás lesz, remekül kombinálható a Naso-tin nagyúrral meg a többi, víg moa legénnyel. Aztán az egész moa csapat mellől ne hagyjuk ki a Tharr bűbáját, a költségükben gyakran szereplő nekron miatt nagyon jól ki lehet használni.


Büntető gyűrű (5): Ez mire is jó? Ki tudja. Majd ha együtt szerepel egy pakliban egy kis csonttermelés és valami irgalmatlanul fontos lény, amire feltétlen építeni kell, akkor majd kiderül. Jelenleg goblinba vagy thargodanba lehetne berakni (ott mindig van csont), de ott nincsenek akkora kulcslények, és rengeteg értelmes lap van, ami miatt nem fér már be. Ráadásul, ha az ellenfél megneszeli, hogy mi ilyennel játszunk, akkor szépen kiirtja a lényünket, mielőtt ez a csoda papír rákerülhetne.


************************************

Marek-hun szabotőr (7): A mostani moa pakk leggyengébb darabja. Kicsit drágácska; a torpedóval a kijátszási körben semmire se jutunk. Talán a csontos megoldással oda tudunk kanyarintani egy hatost, ami három manáért már nem annyira rossz. De kitehetjük a Moa fényvetőt is, ha úgy gondoljuk, hogy a név kötelez; és minden moa nevű új lapot beleszórunk a frissen összerakott moa paklinkba. Akkor lesz a legjobb, ha már egyébként is összeguberáltunk pár csontot, így a nagy ütés mellett a torpedó is jár. Aki nem hiszi, járjon utána.


Tirik-hun gladiátor (8): A kedvenc lapom ebből a zénből. Hasznos lény annyi szent. Két manért egy dobótőr és egy kis repülő lény - nem akkora biznisz, de rossznak se lehet mondani. Ami figyelemre ad okot, hogy kettőért visszavehetjük, ideálisan bele lehet csavarni a felhalmozódott manát. Nem mondom, hogy olcsó mulatság lenne, mondjuk egy Tharr bűbája vagy Hívó kürt mellett már viselhető. Tudom, nem egy fegyvergyár, de azért én szeretem.

Baross Ferenc

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Boltban megvásárolvaNálunk megvásárolvaHa pontból vásárolod meg
340 Ft320 Ft34 pont
darabot !

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=16148 címen elérhető.
Létrehozás: 2010. május 5. 11:02:36Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22 Küldd el a cikket másoknak