Vissza a Főoldalra

Teknős pakli (Hatalom Kártyái paklileírás)

A deck leírása sokak kedvencét fogja taglalni, a "jó öreg" teknős paklit. Maga a pakli talán az egyik legegyszerűbb koncepció, amivel találkoztam. Sok anti-mágiás lény, amik hamar legyalulják az ellent.

Hogy ne legyen túl bonyolult a helyzetünk, elég elővenni az összes, káoszkatlanos teknős lapot, és beleszórni őket a pakliba (persze az Idéző teknős nem fog kelleni és a Teknős mágiapáncél meg csak side-ba, de a többi jöhet). Ha már ennyi sok teknős összejött, akkor vétek lenne kihagyni a pakliból a Magzatot, ami egyrészt lényként se olyan rossz (ingyen Hegyi rák), de főleg akkor hasznos, ha Kölyökteknős mellé tudjuk lerakni, mert akkor szkritterként lehozva gyorsan eldobathatjuk az ellenfelet.

Természetesen a pakliból nem hagyhatjuk ki a Hívó kürtöt, ami minden etnikum pakli alapja. Ha húzunk egy-két kürtöt és Ifjú teknőst, szinte nyert ügyünk van, kis szerencsével néhány kör alatt ledarálhatjuk tisztelt ellenlábasunkat.

Az anti-mágia egyik legnagyobb baja, hogy hiába dobatjuk el az ellenfelet, ha a körében húz mondjuk egy Mentális robbanást, vagy Nagyobb életszívást (vagy bármilyen zavaró varázslatot) és azt kijátssza. Ezért használjunk a pakliba A csend tornyát is, ami megóv minket az ilyesfajta balesetektől, hisz a behúzott varázslatot a körünkben úgyis kénytelen lesz eldobni...

Már csak egy lap van hátra, ami a "muszáj" kategóriába tartozik: a Dj'arekh tárcsa. Lények ellen optimális, néha a sajátjainkat is tápolni fogjuk vele, de elsősorban a zavaró nem-lény lapok ellen szükséges, mert gyakran semmit se tudunk kezdeni egy Ősi béklyóval, vagy Tömegátokkal. Annyira kell ez a lap, hogy én még egy Tiltott könyvet is megajánlok a pakliba, hogy jó sok kinn lehessen az asztalon. Csak arra figyeljünk, hogyha kinn van egy Teknős csapdánk, akkor nem tudjuk a saját lényeinket tápolni a tárcsával.

Ha már lilát használunk, és amúgy is hordaszerű paklival játszunk, akkor vétek lenne kihagyni az Orgling haszonállatot. Kellemes egy manatermelés, annyi bizonyos.

A maradék néhány helyre igen sok lap kívánkozik: Méonech fürkész, Lidércszellem, Munkagép, Ösztön, Jáde szkarabeusz, Élőholt mágus (új) és még ezer egyéb lap. Én végül a mágusoknál és egy Ösztönnél maradtam, de bármelyik másik is jó döntés lett volna. Ha a Munkagép mellett döntünk, akkor érdekes lehet a pakliba egy-két Építész is, ami kiválóan kombózik mind a géppel, mind A csend tornyával, ráadásul még elő is lehet keresni Hívó kürttel.

A side-ba mindenképpen készülni kell a Bűvös erdő ellen, ami nehéz feladat lesz, hisz a legjobb ellenlapok (a Tömegátok és a Pihenő) varázslatok, így kicsit anti-kombót fog alkotni. Ami még jól jöhet erdő ellen: Élőholt mágus (új), Chosuga. A többi pakli közül még a mágikus védelmű deck, ami még erősen megszorongathat, de az ellen már könnyebb a helyzetünk (főleg mivel nem túl népszerű pakli). Ellene is hasznos az Élőholt mágus (új), Chosuga, Tömegátok, főleg ha leszedjük a követőjét. Természetesen használjunk mindenképpen valamilyen semmiző lapot is a side-ba, sok pakli ellen jól jöhet (Átokeltávolító és Fekete lyuk a legjobb fegyverünk).

Követő: Teknősök öregapjaMegnéz
 
5 Ifjú teknősMegnéz
3 KölyökteknősMegnéz
3 MagzatMegnéz
3 Tudós teknősMegnéz
3 Teknős vezérMegnéz
3 Haragos teknősMegnéz
3 Teknős csapdaMegnéz
3 TerrorteknősMegnéz
3 Hebrencs teknősMegnéz
3 A csend tornyaMegnéz
3 Dj'arekh tárcsaMegnéz
2 Élőholt mágus (új)Megnéz
1 A tiltott könyvMegnéz
1 ÖsztönMegnéz
3 Orgling haszonállatMegnéz
3 Hívó kürtMegnéz

Baross Ferenc

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=8183 címen elérhető.
Létrehozás: 2006. április 21. 10:40:36Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:09 Küldd el a cikket másoknak